ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ar_ia61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
AristidisΝέο Μέλος
24/08/2003, 01:55:48
Καλημέρα σ'όλες και όλους
Πιστεύω ότι το όνειρο είναι ένα όμορφο δώρο που μας έχει δωδεί ώστε να μπορούμε να έχουμε επαφή με κόσμους που μας ειναι δύσκολο να αποδεχθούμε ότι υπάρχουν.Πόσοι από εμάς θα αντιδρούσαμε (και πως?)εάν δεν είχαμε "δεί" ποτέ μας όνειρο? Τί θα σκεφτόμασταν εάν μας έλεγαν αυτή τη πολύ όμορφη ιστορία του Τσουανγκ Τσου,όταν τα όνειρα δεν θα υπήρχαν?
Φιλικά .'.

ΟΥΚ ΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ

soldierΝέο Μέλος
24/08/2003, 05:51:16
Ακόμα κι αν τα όνειρα είναι απλά οι επιθυμίες και οι φόβοι του υποσυνείδητου, είναι πέρα για πέρα πτυχές της "αληθινής" ζωής, καθώς το υποσυνείδητο "χτίζεται" από τις εμπειρίες που έχουμε σε αυτή... Το όνειρο είναι όλα όσα θα θέλαμε να κάνουμε μα νιώθουμε να μην μπορούμε, όλα όσα φοβόμαστε να αντικρύσουμε και τα αντικρίζουμε, Είναι ο καθρέφτης των επιθυμιών μας, που πολλές φορές απαρνιόμαστε συνειδητά και απορρίπτουμε κατηγορηματικά. Γι αυτό και η λέξη όνειρο ισοδυναμεί και με κάποιο στόχο ενός ανθρώπου... Και όποιους στόχους-επιθυμίες προδίδουμε, αυτούς τους ίδιους είναι που πολλές φορές ονειρευόμαστε... Επίσης, μια θεωρία λέει ότι τα όνειρα αποτελούνται κατά βάσιν από σκέψεις και συναισθήματα που προσπαθούμε να αποβάλλουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας με τη λογική και αυτές-ά, καταπιεσμένα από αυτή τη διαδικασία, απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου... Κατά τη γνώμη μου, τα όνειρα χρησιμεύουν στην αποφόρτιση του οργανισμού από την καθημερινότητα...Κάθε βράδυ, οι άνθρωποι βλέπουν κατά έσο όρο γύρω στα 3-4 (αν θυμάμαι καλά), παρ'όλο που το άλλο πρωι δεν θυμόμαστε τίποτα... Φανταστείτε κάθε βράδυ που πηγαίναμε για ύπνο να κοιμόμασταν σαν κούτσουρα, χωρίς να λειτουργεί καμμιά λειτουργία του εγκεφάλου, πέραν από αυτές που χρησιμεύουν στην επιβίωσή του (δεν ξέρω και καλά από ιατρικά...). Το πιο πιθανό είναι ότι την άλλη μέρα θα είμασταν σα ζωντανοί νεκροί... Τι να πω, όλα θεωρίες και γνώμες είναι βέβαια... Κανείς δεν ξέρει τι γινεται πραγματικά με τα όνειρα... Μα τι θα κάναμε χωρίς αυτά;

Αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει...

Keep the flame burning...

25/08/2003, 18:24:26
quote:

Κανείς δεν ξέρει τι γινεται πραγματικά με τα όνειρα... Μα τι θα κάναμε χωρίς αυτά;

Keep the flame burning...

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ,
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΕΙΡΑ;ΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ,ΟΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

quote:

ΝΑΙ,ΝΑΙ...ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!!!

ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

25/08/2003, 23:41:00

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΩΤΟ....
ΚΙ' ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ...
ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ....

ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΜΕ ΝΥΧΤΑ ΘΕΡΙΝΗ;ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ!!!ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ!!!!

ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ..... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

oneiric1Μέλος
27/08/2003, 13:54:31
... Χμ... αυτό είναι το θέμα "μου" φίλοι μου, σαν oneiric!

Προσωπικά στον ύπνο μου, έχω κάνει υπέροχα πράγματα! Έχω ταξιδέψει, έχω ερωτευτεί, έχω διαβάσει βιβλία, έχω πετάξει, έχω αναπνεύσει κάτω από το νερό! Πόσα αλήθεια δεν έχω να πω γι' αυτό το όμορφο "δώρο" που μας έχει δωθεί!

Χωρίς τα όνειρα, σίγουρα πολλά πράγματα δεν θα ήταν τα ίδια!

* Irene *
~ Love is the only truth ~

pentheasΜέλος
27/08/2003, 14:28:21
Φίλη oneiric ,
Και γω όπως και συ μέχρι πριν απο κάτι χρόνια ζούσα μέσα απο τα όνειρα. Συγκεκριμένα σε τοποθεσίες που δεν γνώριζα και αργότερα επισκεπτόμουν , ή έβλεπα άτομα και αργότερα τα γνώριζα.
Πέρα απο την Φρουδική απάντηση , υπάρχει κανείς που να γνωρίζει κάτι περισσότερο για τον ονειρικό κόσμο;
Το ίδιο topic σκέφτηκα και γω με τίτλο "dreamworld".
peace and light

Taf

pentheas
oneiric1Μέλος
27/08/2003, 17:21:09
Φίλε penthea, προσωπικά δεν μου έχει τύχει να γνωρίσω κάποιον στον ύπνο μου & μετά να συμβεί. Ή να επισκεφτώ κάποιο μέρος και μετά να το επισκεφτώ στ' αλήθεια.

Αυτό που εννοώ εγώ, είναι ότι στα όνειρά μου, ζω σαν σε μια παράλληλη διάσταση.

Φιλικά

* Irene *

oneiric1Μέλος
27/08/2003, 17:25:26
quote:

Φίλε penthea, προσωπικά δεν μου έχει τύχει να γνωρίσω κάποιον στον ύπνο μου & μετά να συμβεί. Ή να επισκεφτώ κάποιο μέρος και μετά να το επισκεφτώ στ' αλήθεια.

Αυτό που εννοώ εγώ, είναι ότι στα όνειρά μου, ζω σαν σε μια παράλληλη διάσταση.

Φιλικά

Υ.Γ. Είμαι φίλη!

* Irene *

* Irene *

28/08/2003, 22:23:41
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ;
ΟΠΩΣ,ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ,ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ;
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΙΚΟΥ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ...
ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠ'ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΑΦΟΥ ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ..
ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΑΓΩΝΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΠΟΘΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΘΗΚΑ...
ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ,ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΤΟ ΕΙΠΑ..
ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ;ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΝΕΙΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ;ΚΑΤΙ ΣΑΝ ...ΠΡΟΜΑΝΤΕΜΑ,ΔΗΛΑΔΗ;ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ..(ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ...)

ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

oneiric1Μέλος
29/08/2003, 14:43:44
Φίλη kapodistria...

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν κάτι σαν "κατηγορίες" ονείρων. Τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω εγώ από τα όνειρά μου. Υπάρχουν όνειρα που μπορώ να επέμβω, όνειρα που δεν μπορώ να επέμβω, όνειρα που είναι συμβολικά, όνειρα που είναι προφητικά, όνειρα που είναι ζωντανά, κ.α.

* Ειρήνη *

T-SEEKERΜέλος
29/08/2003, 16:29:30
Eιρήνη , στα όνειρα τα οποία επεμβαίνεις , αυτό το έχεις καταφερει ύστερα απο εξασκηση ή απλως σου είναι κατι που παντα είχες ? Το ld είναι κατι πολύ ωραίο να το μπορείς πάντως...
σχετικα με τα όνειρα παντως , είναι κρίμα που οι περισσότεροι άνθρωποι τα προσπερνουν και δεν τους δίνουν καμία σημασία . πολλοί μαλιστα πιστεύουν πως δνε βλέπουν καθόλου όνειρα ενω αυτό απεχει πολυ απο την αλήθεια . τα όνειρα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του εγω μας και ακόμη και αν δεν διακρίνουμε κατι το προφητικο σε αυτα αξίζει να μην τα προσπερνουμε γιατί μας δίνουν τουλαχιστον πολύτιμες πληροφορίες για τον εαυτό μας και για σκεψεις που προσπαθουμε να αποθουμε...
“Ο Άνθρωπος μέσα στη νύχτα, όταν πάψει να βλέπει, ανάβει φως για τον εαυτό του΄ ζωντανός στον ύπνο του, αγγίζει τον πεθαμένο, ξύπνιος αγγίζει τον κοιμισμένο” Ηράκλειτος

αξίζει να επισκεφτείτε την σελίδα http://www.bouloukos.gr/pindex.htm σχετικα με τα όνειρα

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
oneiric1Μέλος
29/08/2003, 17:04:46
Φίλε μου seeker,

Είναι ένα δώρο. Το κάνω απ' όσο θυμάμαι τον εαυτό μου.

Το πιο απίθανο που μου έχει συμβεί, είναι όταν κάπου διάβασα ότι μπορείς να διαβάσεις στον ύπνο σου, πράγμα που δεν μου είχε συμβεί και αναρωτιόμουν αν είναι δυνατόν. Μέσα σε μερικές ημέρες είχα ένα "ζωντανό" όνειρο (έτσι τα αποκαλώ) και "ζήτησα" από τον εαυτό μου να βρει ένα βιβλίο και να το διαβάσει. Διάβασα μία ολόκληρη παράγραφο, πράγμα που με άφησε άφωνη!

Έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες "τα όνειρά μας, παίζουν σημαντικό ρόλο στο εγώ μας.

* Ειρήνη *

T-SEEKERΜέλος
29/08/2003, 18:00:19
μακάρι να παίρναμε όλοι τέτοια δωρα!
να σε ρωτήσω και κατι άλλο , υπάρχει μήπως καικαμία άλλη ικανο΄τητα που έχεις έμφυτη εκτός απο ld ?

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
oneiric1Μέλος
29/08/2003, 18:03:51
Ναι! Έχεις δίκιο... Και χωρίς να θέλω να φανώ αχάριστη, θα ήθελα να μπορούσα να έχω και το δώρο της αυθόρμητης αστρικής προβολής...

"Διαβάζω" χαρτιά καλέ μου φίλε, κάτι που επίσης μου δόθηκε σαν δώρο μέσα από όνειρο... περίεργο ε?! Ξέρω!

* Ειρήνη *

FlawlessΜέλος
29/08/2003, 19:46:19
ΦΙΛΕ Τ-ΣΙΚΕΡ ΤΙ ΛΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟΣΕΣ
ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ !!!
ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ…..
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΩ Ε !(LD ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ [ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΒΑΛΕ ΤΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ] !)
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ !

Yours John !

‘’Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΟΦΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ’’

T-SEEKERΜέλος
30/08/2003, 17:29:24

:):):):):)
και εγω ο ίδιος είχα ξεχάσει το ότι τα είχα ανοίξει

γιατυό λοιπόν, για να μη χαλαμε τη ροή του παρόντος , όσοι θα ήθελαν να συμμετέχουν στη συζήτηση για σεινηδητό ονείρεμα ας επισκεφτουν το ξεχασμενο θεμαhttp://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=839
του οποιου και ο τίτλος μετα τη σωστή παρατήρηση σου θα γίνει ελληνικός...

30/08/2003, 20:45:46
quote:
Το touch anothers' heart and soul...is truly the fullfillment of one's life....

"ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗΣ...ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ..."

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

31/08/2003, 17:13:30
quote:
. Μέσα σε μερικές ημέρες είχα ένα "ζωντανό" όνειρο (έτσι τα αποκαλώ) και "ζήτησα" από τον εαυτό μου να βρει ένα βιβλίο και να το διαβάσει. Διάβασα μία ολόκληρη παράγραφο, πράγμα που με άφησε άφωνη!

Καλησπέρα oneiric1.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω:
Το βιβλίο από το οποίο διάβασες την παράγραφο, ήταν κάποιο το οποίο είχες ήδη κάποτε διαβάσει; Η κάποιο με περιεχόμενο άγνωστο σε εσένα;

Στη δεύτερη περίπτωση, όταν ξύπνησες, θυμήθηκες τι έγραφε; Προσπάθησες να το τσεκάρεις;

Εάν πάντως ήταν κάποιο που είχες διαβάσει από πριν, την επόμενη φορά, προσπάθησε με ένα άγνωστό σου, και γράψε μας την εμπειρία σου.

αυτή...που τα κατάφερε!

31/08/2003, 17:21:13
quote:

quote:
Το touch anothers' heart and soul...is truly the fullfillment of one's life....

"ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗΣ...ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ..."

ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
"ΟΝΕΙΡΙΚΟ ...ΑΓΓΙΓΜΑ..."

oneiric1Μέλος
01/09/2003, 11:25:42
Καλημέρα φίλη amalia.

Όχι, το βιβλίο δεν το είχα ξαναδεί ποτέ μου & ούτε καν κοίταξα ποιος ήταν ο τίτλος του.

Όταν κατάλαβα ότι είμαι μέσα σε ένα "ζωντανό" όνειρο ζήτησα από τον εαυτό μου να βρει ένα βιβλίο και να διαβάσει μία παράγραφο, ώστε να δω εάν μπορούσα να το κάνω.

* Ειρήνη *