- Ερπουσα σκια. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Εισαι η ζωτνανη διαφημηση του μπαλανου!!χαχαχα!
Πλακα κανω.
Παντως φιλη amalia,μην πολυασχολεισαι με της θρησκειες γιατι ατο μονο που ειναι χρησιμες ειναι στην μαζοποιηση.Ψαξε μεσα σου να βρεις αυτο το θεο που ζητας που λεει και το τραγουδι.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ OMADOPOIOS.
Φίλη Αμαλία,
quote:
Πές μου σε παρακαλώ, τι πιστεύεις εσύ προσωπικά για τον σκοπό, αλλά και την υπόσταση του ανθρώπου;
Θεωρώ ότι ο "θεός" είναι και εκδηλώνεται (υπό την πολύ ευρεία έννοια και όχι με την θρησκευτική, θα την θεωρούσα δε περισσότερο ως κοσμική δύναμη ή καλύτερα κοσμικό δίκτυο, για να είμαι και στο πνεύμα του Μπαλάνου) οτιδήποτε έχει να κάνει με:
α)τον κόσμο στον οποίον ζούμε,
β)τον κόσμο που μπορεί να φανταζόμαστε και
γ) τον κόσμο που ούτε κατά διάνοια ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να συλλάβει
Κατ'εμέ η σύνθεση των ανωτέρω έχει να κάνει με τον θεό.
Πιστεύω ότι ο άνθρωπος κατά βάση είναι απλά ένα υποσύνολο του ανωτέρω συνόλου, μία σταγόνα στον ωκεανό του χωροχρόνου, μία μάλλον ασήμαντη σταγόνα...
Αν θεωρήσουμε ότι όντως υπάρχει Ε.Σ., τότε αυτή μάλλον πρέπει να ανήκει σε κάποιο ίσως μεγαλύτερο και σημαντικότερο υποσύνολο από ότι αυτό του ανθρώπου. Ετσι έχουμε δύο υποσύνολα τα οποία δεν τέμνονται. Εάν γίνει αυτό, τότε αρχίζουν τα προβλήματα για τον άνθρωπο, γιατί είναι μάλλον πολύ πιο χαμηλά στην βαθμίδα της πολυπλοκότητας. Οπως το έχω καταλάβει, η Ε.Σ. μάλλον πολύ χονδρικά μπορεί να παρομιασθεί με την δομή και φύση που έχει μία μαύρη τρύπα, άρα εμπλέκεται και η έννοια του πολυδιαστασιακού χωροχρόνου, καθώς η Ε.Σ. θεωρείται ως τέτοια.
Τώρα εάν το υποσύνολο στο οποίο ανήκει ο άνθρωπος, μπορεί να ονομασθεί "θεός", προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Κατά αυτό τον τρόπο όντως και ο άνθρωπος μπορεί να φθάσει στην θέωση. Κατά την γνώμη μου-και φαντάζομαι συμφωνείς-όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, μιλάμε για καταστάσεις που ξεπερνούν κατά πού την δυνατότητα σύλληψής τους από τον εγκέφαλό μας.
Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...
quote:
Παντως φιλη amalia,μην πολυασχολεισαι με της θρησκειες γιατι ατο μονο που ειναι χρησιμες ειναι στην μαζοποιηση.Ψαξε μεσα σου να βρεις αυτο το θεο που ζητας που λεει και το τραγουδι.
Καλημέρα φίλε Liam.
το μόνο πράγμα με το οποίο δεν πολυασχολούμαι είναι οι θρησκείες. Το έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμά μου άλλωστε, ότι η φύση (συμπεριλαμβάνω και τον άνθρωπο δηλαδή το μέσα μας μέσα σε αυτή) εμπεριέχει όλες τις απαντήσεις.
Κανονικά δεν θα ασχολούμουν με την παρεξήγηση των γραφόμενών μου, αλλά επειδή ειδικά την όποια ενασχόληση με κάτι, του τύπου "πολυασχόληση" και δη με τις θρησκείες και το εξωτερικό τους τμήμα, δεν την έχω βιώσει ποτέ, ενίσταμαι.
αυτή...που τα κατάφερε!
Ως προς τη θεώρηση του τι είναι Θεός, συμφωνούμε με την παραδοχή βέβαια ότι καμιά λέξη γραμμένη και καμιά φράση ειπωμένη δεν θα μπορούσε ποτέ να χωρέσει την ολότητα που αντιπροσωπεύει ο Θεός. Γράφεις στον ορισμό σου περί θεού, ότι είναι κάτι που
quote:, και με βρίσκεις σύμφωνη σε αυτό, αφού ο εγκέφαλός μας είναι ένα όργανο - φίλτρο της αντίληψης ώστε να μπορούμε να αποκωδικοποιούμε στοιχεία κυρίως του συνειδητού κόσμου στον οποίο υπάρχουμε. Η διέυρυνση του φίλτρου αυτού, μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε και πράγματα πέραν του -με την στενή έννοια- ανθρώπινου. Οσο μεγαλύτερη είναι αυτή η διέυρυνση, που θα το παρωμίαζα ως μία κατάσταση που αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα άμεσα κι όχι μέσω του εγκεφάλου, τόσο πιο πολύ πλησιάζουμε στην συνειδητοποίηση ότι ανήκουμε στο όλον, αλλά και το όλον είμαστε εμείς. Θα δανειστώ ιδέες του Πυθαγόρα για την ανθρώπινη αντίληψη που "στέκει ανέτοιμη να συλλάβει την ενιαία σημασία του χρόνου, όπου πάντα και παντού υπάρχουμε, στοιχείο ζωντανό, αιώνιο και ακατάλυτο στο συμπαντικό κόσμο: Στον απέραντο δηλαδή κόσμο που περικλείνει το σύνολο και το άτομο, το σύμπαν και την ελάχιστη μονάδα. Ετσι που όλοι και όλα να συνθέτουν τον Ενα, και το Ενα να συγκεντρώνει όλους και όλα."
ούτε κατά διάνοια ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν θα μπορούσε να συλλάβει
Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω θεώρηση, ο άνθρωπος ξεφεύγει από τη στενή έννοια του υποσυνόλου, πράγμα το οποίο θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε μόνο αν διαλογιστούμε στην έννοια "άνθρωπος" χρησιμοποιώντας τη στενή μόνο αντίληψη που μας δίνει ο εγκέφαλός μας.
Αυτή λοιπόν είναι η γνώμη μου για την ουσία και υπόσταση του ανθρώπου, και γιαυτό το λόγο μου είναι αδιανόητο να καταλάβω τι θα μπορούσε να απειλίσει η Ερπουσα σκιά.
αυτή...που τα κατάφερε!
Αν λαβουμε υποψιν μας οτι η ψυχη ειναι η ενεργεια που μας δινει υην δυνατοτητα να αντιληφθουμε τον κοσμο,αλλα και η ενεργεια για να συνεχισουμε το ταξιδι μας μετα τον θανατο,τοτε αυτο απειλει η ε.σ.
Φιλε old tiger ο μπαλανος θα κανει κατι σεμιναρια περι τοτεμικου συμβολου.θα πας?
Η απάντησή σου, αν και λιγόλογη, ήταν περιεκτική. Δεν θέλω να σταθώ σε λεπτομέρειες και αντιρήσεις περί του θέματος ψυχής, ίσως γιατί οι γνώσεις μου θα με προδόσουν. Δεν είναι άλλωστε και αυτό το θέμα του τόπικ. Σε ευχαριστώ πάντως.
Λοιπόν, ξεκινώντας με την υπόθεση ή και παραδοχή ότι η Ε.Σ. όντως μπορεί να καταστρέψει κάθετι ανθρώπινο, μπορεί κάποιος να μου αναφέρει κάποια παραδείγματα ίσως, και βέβαια τί ήταν αυτό που κατέστησε την Ε.Σ. ως ένδειξη αιτίας για την καταστροφή κάποιου;
Οπως βλέπετε, συνεχίζω να ασχολούμαι με το τόπικ, γιατί διαισθάνομαι ότι δεν γράφετε στα πλάισια επιστημονικής φαντασίας ή συνομωσιολογίας.
αυτή...που τα κατάφερε!
το έχω ήδη παρακαλουθήσει το σεμινάριο που αναφέρεις
quote:,
και βέβαια τί ήταν αυτό που κατέστησε την Ε.Σ. ως ένδειξη αιτίας για την καταστροφή κάποιου;
φοβάμαι όμως ότι δεν το καταλαβαίνω.
Μήπως μπορείς να μου το κάνεις περισσότερο κατανοητό;
Ευχαριστώ
Ναι, έχεις δίκιο, το εξέφρασα λίγο περίεργα.
Εννοώ: Για να λέμε ότι η Ε.Σ. καταστρέφει κάποιον, σημαίνει ότι αυτός ο κάποιος κάτι έπαθε από αυτήν. Αν λοιπόν κάποιος έπαθε αυτό το κάτι, ποιος μαρτυρεί για το πάθημά του, και πως αποδυκνείει ότι θύτης ήταν η έρπουσα σκια;
Ευχομαι να τα κατάφερα να γίνω πιο κατανοητή.
Μου έχει γεννηθεί και μια άλλη απορία, κάπως συνειρμικά θα έλεγα. Οταν κάποιος "πουλάει την ψυχή του στο διάβολο", αυτό σημαίνει καταστροφή της ενέργειας που αναφέρεται πιο πάνω; Κι έχει το γεγονός αυτό κάποια σχέση με την Ε.Σ.; Βέβαια ο Liam, λέει ότι του απάντησαν πως δεν έχει. Εστω, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο;
Ευχαριστώ
αυτή...που τα κατάφερε!
4)<<να θυμασαι την ημερα του σαββατου για να την ξεχωριζεις και να την αφιερωνεις σε εμενα την ημερα αυτη δεν θα εργαζεσαι ουτε εσει ουτε οι δουλοι σου ουτε τα ζωα σου ουτε και οι αλοθρησκοι που ζουνε στην πολη σου
εγω εφτιαξα τον κοσμο σε 6 μερες και την εβδομη ξεκουραστικα>>
ειναι γνωστο οτι ο χριστος κατηγοριθηκε γιατι δεν τηρουσε αυτη την εντολη
5)<<να τιμας την μητερα σου και τον πατερα σου>>
αυτη την εντολη ο χριστος την παρεβει οταν αρνηθικε την μητερα και τα αδελφια του που ηθελαν να τον δουν (μαρκος Γ 31-35)(ματθαιος ΙΒ 46-50)
και οταν η μητερα του του ειπε οτι τελειωσε το κρασι στον γαμο αυτος της ειπε<<ποια σχεση εχω εγω με σενα τωρα που ειμαι ο μεσιας?>>(ιωαννης Β 1-4)
ο χριστος ειπε ψεματα στον πιλατο.οταν αυτος τον ρωτησε αν ειναι ο μεσιας ειπε οτι αυτα τα λενε οι ιερεις και οχι αυτος ενω στα κεφ.(Ι 24-31 ιωαννης)(Θ 35-41 ιωαννης)(ΙΔ 60-62μαρκος) βλεπουμε οτι ο ιδιος το λεει
ολα αυτα δειχνουν οτι ο χριστος καταπατουσε τις 10 εντολες
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΤΟΝ!!!!

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it
Οι εντολές δόθηκαν για τους ανθρώπους.
Πάντως ο Χριστός δεν παραβίασε καμμία από τις παραπάνω εντολές που αναφέρεις.
"έξι ημέρες να δουλεύεις και να κάνεις όλες τις δουλειές σου. Την δε έβδομη, να δοξάζεις τον Θεό σου"
Μα ο Χριστός δεν εργάζονταν τα Σάββατα. Δεν έπαιρνε λεφτά. Δόξαζε τον Πατέρα του μέσα από τα θαύματα που έκανε.
"Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου για να ευτυχήσεις και να ζήσεις πολλά χρόνια"
Εκτός του ότι τον Χριστό δεν τον ενδιέφερε να ζήσει πολλά χρόνια, μπορείς να μου πείς ότι στα σημεία που αναφέρεις δεν τιμά την μητέρα του; Πού ακριβώς; Μάλλον την επιτιμά στην Κανά, την επιτιμά που τον εβίασε στην ουσία να αποκαλυφθεί. Την επιτιμά ως άνθρωπος ή ως Θεός. Μα ως Θεός φυσικά ακόμη κεκρυμμένος που δεν ήρθε η ώρα να εκπληρώσει το έργο του. Πλην όμως η μητέρα του, τελικά έγινε αίτία να ξεκινήσει αυτό το έργο. Όπως ακριβώς λέει και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, αν δεν υπήρχε η Παναγία, ο Χριστός δεν θα ενανθρωπίζετο. Η Παναγία ήταν η αιτία της ενανθρώπησης. Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος λέει ότι η Παναγία έλκυσε με την ομορφιά της ψυχής της τον Θεό να ενανθρωπιστεί.
Περι του Πιλάτου που το είδες αυτό γραμμένο; Του λέει Σύ είπας ... εσύ το είπες δεν χρειάζεται να σου το πω και γώ ... διότι ήξερε εκτός του άλλου ήξερε ότι ο Πιλάτος το αναγνώριζε κι'όλας.
Ο Χριστός, σκέφτηκε να αμαρτήσει επίτηδες για να αναγκαστεί ο Πατέρας του, να εφαρμόσει τον Νόμο και να τον στείλει, μετά την Ανάληψή του, στην Κόλαση.
Στην Κόλαση ήθελε να πάει γιατί αγαπούσε πολύ τους ανθρώπους, και σκέφτηκε, ότι εκεί στην Κόλαση θα είναι πιο χρήσιμος για αυτούς που υποφέρουν, παρά στον Παράδεισο που κανένας δεν θα τον χρειαζόταν.
Εκεί μάλλον πήγε αργότερα και ο Φραγκίσκος της Ασίζης που παρακάλεσε τον θεό να τον στείλει κι αυτόν, μετά θάνατον, στην Κόλαση για να παρηγορεί τους πλανημένους αδερφούς του.
Τι είπατεεεε;;;;
Αστειεύομαι;;;;
Χμμμμ.... Δεν ξέρω !!!
Αφήστε τους να αναρωτιούνται![]()
![]()

quote:
5)<<να τιμας την μητερα σου και τον πατερα σου>>
Οι γονείς μου με έφεραν στη ζωή.
Γεννήθηκα όμως εξ' αιτίας της Θείας Εντολής της πίπτουσας επι πάσης της πλάσεως...
Πατέρας μου και Μητέρα μου δεν είναι οι φυσικοί μου γονείς.
Στα περισσότερα σημεία η βίβλος μιλά αλληγωρικά.
Πατέρας μου είναι ο Δημιουργός, που οι άνθρωποι ονόμασαν Θεό.
Μητέρα μου είναι αυτή η αγκαλιά μέσα στο αχανές σύμπαν που με φιλοξενεί...χρόνια τώρα...υπομονετικά...
Το να τεμαχίζεις και να αναλύεις, δε δείχνει ανάγκη για γνώση αλλά διάθεση για καταστροφή.
Διυλίζεις το κουνούπι και καταπίνεις την καμήλα.
Οδηγός τυφλών...δε βλέπεις και δεν αφήνεις και άλλους να δούν...
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
quote:Το να τεμαχίζεις και να αναλύεις, δε δείχνει ανάγκη για γνώση αλλά διάθεση για καταστροφή.
Διυλίζεις το κουνούπι και καταπίνεις την καμήλα.
Οδηγός τυφλών...δε βλέπεις και δεν αφήνεις και άλλους να δούν...~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ !!!