ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιό είναι τελικά το "Μυστικό"; - Περιοδικά - Βιβλία

- Ποιό είναι τελικά το "Μυστικό"; - Περιοδικά - Βιβλία

Trithemius29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΜιαΜέλος
08/01/2004, 14:20:06
Γεια σας

Εχω ενα ερωτημα που ίσως είναι αναπάντητο αλλα τον τελευταίο καιρό εχω σταματησει να τα παιρνω οτιδηποτε υπαρχει δεδομενο γιατι τα δεδομενα μας εγκλωβιζουν και δεν μας αφηνουν να βρουμε τον Σκοπο τησ υπαρξης μας.
Το ερώτημα είναι γιατι ο χρόνος κύησης είναι 9 μηνες και δεν έιναι 12
και αυτο το ερωτηματικο προέκυψε απο τις εσωτερικες μου αναζητήσεις για τον σκοπο τησ υπρξης μας΄.
Φανταστείτε πως ο ανθρωπος θα μπορουσε να εξελιχθει μενοντας 3 μηνες περισσότερο στην κοιλια της γυναικας.

08/01/2004, 14:58:12
Xμ...παράξενη απορία...
Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό κάτι τέτοιο. Aυτό που είναι σίγουρο όμως -βιολογικά- είναι ότι το μωρό δεν αναπτύσσεται "περισσότερο" μένοντας παραπάνω στην κοιλιά της μητέρας του. Γι'αυτό κ οι γυναικολόγοι χρησιμοποιούν τους τεχνητούς πόνους για να επισπεύσουν τον τοκετό όταν δεν γίνεται εγκαίρως. Πιθανών μάλιστα να είναι και κακό για το παιδί να μείνει παραπάνω μέσα στην κοιλιά. Aπό την άλλη μια σκέψη που κάνω είναι ότι ίσως το χρονικό διάστημα να έχει να κάνει με το μέγεθος. Συνήθως όσο μικρότερο είναι κάποιο ζώο τόσο πιο σύντομος είναι ο χρόνος της κύησης.

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

08/01/2004, 16:10:28
Αγαπητή Μία,

Θα ήθελα, αντιστρέφοντας το ερώτημά σου, να ρωτήσω με τη σειρά μου : Γιατί να είναι ο χρόνος κύησης 12 μήνες κι όχι 9; Εφόσον η Φύση εν Σοφία "επέλεξε" το χρονικό διάστημα των 40 εβδομάδων της κύησης, εφόσον είναι αποδεδειγμένο ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από το διάστημα αυτό οδηγεί σε προβλήματα τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού, γιατί πιστεύεις ότι αυτό θα ήταν προς όφελος του ανθρώπινου είδους;

Είναι αλήθεια ότι το νεογέννητο παιδί εξακολουθεί να ωριμάζει και μετά τη γέννησή του, όμως ο χρόνος κύησης είναι κάτι που μας "δόθηκε", δεν το επιλέξαμε...

ΜιαΜέλος
08/01/2004, 18:46:59
Απο την εποχη των πιθηκανθρωπων μεχρι την παρουσα στιγμη ο ανθρωπος εξελιχθηκε τοσο νοηματικα οσο ψυχικα και σωματικα.Αλλα η εξελιξη του ανθρωπου ειναι απλωσ αναγνωριση για κατι το οποιο ηδη ξερει. Υπαρχει ηδη στην αβυσσο της ψυχησ του καθε ανθρωπου, οπου περιμενει να ωριμασει για να αναγνωριστει ενστικτωδως.
Ποιοε λεει οτι ισως μετα απο αρκετους αιώνες δεν θα εξελιχθει περισσοτερο ο ανθρωπος.Γιατι διαλεξα τους δώδεκα μηνες και οχι τους εννια ειναι για τον εξης λογο:
Αυτο που πιστευω ειναι οτι ο αριθμος εννια δεν αποτελει την ολοκληρωτητα αλλα ο αριθμος δωδεκα. γιατι πιστευω στα πεντε στοιχεια και τα πεντε στοιχεια ειναι η ολοκληρωτητα. και πως συνδεεται ο αριθμος δεδεκα και πεντε εχω την εξησ απαντηση:
Συμφωνα με τον Πλατωνα υπαρχει το δωδεκαεδρο το οποιο αποτελειται απο
δωδεκα πενταγωνα και το συμπαν εχει την μορφη του δωδεκαεδρου. Αν παρουμε την εκφραση οπως πανω ετσι και κατω , οπως ειναι ο μακροκοσμος ετσι ειναι και ομικροκοσμος η εξελιξη μας δεν εχει τελειωσει ακομα και η αναγνωριση του Σκοπου περιμενει για να εκπληρωθει.ετσι αμα η κυηση διαρκεσει δωδεκα μηνεσ σημαινει οτι οι λειτουργιεσ του μωρου θα αναπτυσσονται πολυ πιο γρηγορα και η μητερα θα χρειαζεται να ειναι σε αυτην την ψυχικη και σωματικη ενεργειακη κατασταση.

thothΙδρυτικό Μέλος
08/01/2004, 19:17:54
ΜΙΑ, όλοι οι αριθμοί είναι ιεροί.

Γιατί να μην είναι το 9 ένας ιερός αριθμός; Είναι ένα ΝΕΟ ΕΝ (ΕΝ-ΝΕΑΣ) και είναι ο κύβος του 3 (3 εις την τρίτη δύναμη).

Εξάλλου ποιος σου είπε ότι ο αριθμός των μηνών κύησης θα μείνει ο ίδιος στα επόμενα δεκάδες χιλιάδες χρόνια; Μπορεί και αυτός να αλλάζει και να φτάσει ακόμη και 12 μήνες !!!

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

08/01/2004, 19:32:55
quote:

ΜΙΑ, όλοι οι αριθμοί είναι ιεροί.

Γιατί να μην είναι το 9 ένας ιερός αριθμός; Είναι ένα ΝΕΟ ΕΝ (ΕΝ-ΝΕΑΣ) και είναι ο κύβος του 3 (3 εις την τρίτη δύναμη).

Εξάλλου ποιος σου είπε ότι ο αριθμός των μηνών κύησης θα μείνει ο ίδιος στα επόμενα δεκάδες χιλιάδες χρόνια; Μπορεί και αυτός να αλλάζει και να φτάσει ακόμη και 12 μήνες !!!

Αγαπητέ Θώθ... με πρόλαβες...
Θα έλεγα πως για τους Πυθαγόρειους το "εν νέον" που συμβολίζεται ως 9 είναι η ίδια η ζωή....
Όσο για το 12 συμβολίζει την Θέωση...
...για να φτάσουμε στο σημείο ώστε να γεννιόμαστε "πλήρεις" θα πρέπει να μάθουμε πρώτα να είμαστε άνθρωποι...

Πολύ ενδιαφέρον θέμα Μία, αλλά μάλλον είναι σε λάθος μέρος... πολύ φοβάμαι πως θα "κακοπέσει" στο Αχλαδότυρο... εύχομαι να κάνω λάθος...

Με εκτίμηση,
Mantis.

"The difference between the right word and almost the right word is the difference between lightning and lightning bug."
Mark Twain

ΜιαΜέλος
08/01/2004, 19:48:55
Αγαπητε Mantis
Μου αρεσε η εκφραση ¨θα γεννιομαστε πληρεις΅.
Εγω ομως ψαχνω να βρω τον σκοπο που κρυβεται φτανοντας σε αυτην την τελειοτητα.τι υπαρχει μετα την ολοκληροτητα

Edited by - Μια on 08/01/2004 19:51:41

08/01/2004, 20:10:29
quote:

τι υπαρχει μετα την ολοκληροτητα

Μετά την ολοκλήρωση υπάρχει μόνο ο Θεός και η ίδια η ολοκλήρωση είναι η επανασύνδεση μας με Αυτόν...

Αφού οι άνθρωποι είναι δημιουργήματα του Θεου, δηλαδή αιθερικά πλάσματα που κατοικούν σε σάρκινα "οχήματα" χρειάζονται 9 μήνες για να γεννηθούν.
Για να είμαστε πλήρεις θα πρέπει να εγκαταλήψουμε το σαρκίο μας... να εξελιχθούμε πνευματικά και να βρούμε ξανά ότι έχουμε χάσει... την επαφή μας με την Φύση, με τον Θεό... στην πορεία αυτή διαδοχικά φτάνουμε στην πλήρωση με τελικό προορισμό την θέωση...

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα... προσπαθώ πάντως...

Με εκτίμηση,
Η Mantis.

"The difference between the right word and almost the right word is the difference between lightning and lightning bug."
Mark Twain

ΜιαΜέλος
08/01/2004, 20:17:03
Συμφωνω μαζι σου Mantis, και ας θεσω την ερωτηση μου διαφορετικα.
ποιοσ ειναι ο σκοπος φτανοντας στην ολοκληρωτητα;Ποιος ειναι οσκοπος το να φτασουμε εκει.Σε ευχαριστω για τις προσπαθειες σου να μου δωσεις μια απαντηση.