ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ

- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ

Alexandra198934 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
PANXROMANAΜέλος
24/02/2008, 02:16:52
quote:

Τι καλα, τι καλα!!! ειμαι καινουργια στο forum και εχω καταχαρει! Βρήκα πολλα παιδικα που είχα ξεχάσει και συγκινηθηκα. Αυτο το θεμα με τα παιδικα 80'ς το εχω συζητησει απειρες φορες με φιλους μου και παντα μας κανει και αναπολουμε τα ευτυχισμενα παιδικα μας χρονια!!
θα θελα λοιπον και εγω μια χαρη, ο αντρας μου ψαχνει εδω και καιρο να βρεί το παιδικό "ο Σάιμον και ο μυστικός σιδηρόδρομος" ξέρετε απο πού μπορεί να το κατεβάσει? Όπως βλέπετε το μικρόβιο των παιδίκων το έχουμε οικογενειακώς.

ευχαριστω.

Λοιπόν μπες: α) http://www.angelfire.com/tv2/tvo2/secretrailroad.html έχει φωτογραφίες
β) http://www.retromaniax.gr/showthread.php?t=36 έχει πληροφορίες για τη σειρά
και γ) έχει ένα video της σειράς http://www.youtube.com/watch?v=HaGXgPMK57Q

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο

Edited by - PANXROMANA on 24/02/2008 02:20:53

panori7Νέο Μέλος
26/02/2008, 11:10:27
Eυχαριστώ πολύ panxromana!! Τελικα αυτο το youtube ειναι το κατι αλλο! χαρήκαμε πολύ εστω και για αυτο το λίγο. Γιατι αφου υπήρχαν τοσο ωραίες και εκπαιδευτικές σειρές δεν τις ξαναβάζουν και βάζουν ολο βλακείες να βλέπουν τα παιδάκια...? ευτυχώς η ερτ βάζει καθε παρασκευή στις 10 το βράδυ, ωραία παιδικα και βλέπουμε.
Δυστυχως δεν είμαι παιδάκι και πάω να δουλέψω σνίφ!! γεια
kakashoulisΝέο Μέλος
28/02/2008, 19:33:26
Γεια σας!
προσπαθω εδω και πολυ καιρο να βρω ενα παλιο παιδικο που δεν μπορω να εντοπισω με τιποτα.
προκειται για μια ομαδα κοριτσιων (3-4 ατομα μαλλον) τα οποια μεταμορφωνονται με τη δυναμη του ηλιου του φεγγαριου κτλ.
(δεν ειναι η σειλορμοον) η αρχηγος τους κραταει τον ηλιο και εχει μακρυα ξανθα μαλλια και φοραει μια ροζ στολη. μια αλλη κραταει το φεγγαρι. δυστυχως δεν θυμαμαι λεπτομερειες.
αν καποιος το γνωριζει ας μου πει.
ευχαριστω προκαταβολικα.
Mererfin.Νέο Μέλος
29/02/2008, 13:18:41
Μήπως ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω τα επεισόδια από τα παιδικά Μούμις, Χόμπερ Ντιντίκ και Ο Μυστικός Κήπος που έδειχνε πολύ παλιά η ΕΡΤ1? Έχω ψάξει παντού κ δεν βρήκα τίποτα.
g.artemisΝέο Μέλος
01/03/2008, 01:00:44
καλησπερα σε ολους! ηθελα να ρωτησω τον tauro 155, πως μπορω να βρω τελικα τους 12 μηνες....
επισης, μηπως ξερει κανεις ενα παιδικο που ηταν 4 παιδακια μεσα σε μια βαρκα που λυνεται καταλαθος το σχοινι κλπ...? δε θυμαμαι καθολου τιτλο...... ευχαριστω!
-στο greektube εχει παιδικα που μπορουμε να κατεβασουμε κ εχει κ νιλς χολγκερσον!!!

art,,

g.artemisΝέο Μέλος
01/03/2008, 01:05:34
καλησπερα σε ολους! ηθελα να ρωτησω τον tauro 155, πως μπορω να βρω τελικα τους 12 μηνες....
επισης, μηπως ξερει κανεις ενα παιδικο που ηταν 4 παιδακια μεσα σε μια βαρκα που λυνεται καταλαθος το σχοινι κλπ...? δε θυμαμαι καθολου τιτλο...... ευχαριστω!
-στο greektube εχει παιδικα που μπορουμε να κατεβασουμε κ εχει κ νιλς χολγκερσον!!!

art,,

g.artemisΝέο Μέλος
01/03/2008, 01:27:52

art,,

ΛιάναΝέο Μέλος
04/04/2008, 20:50:19
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ!!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΝΥΚΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙΤΛΟ.ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ KISSYFUR
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΤΛ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ.
ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΟΠΟΥ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ 2 ΡΟΜΠΟΤ,ΤΟ ΡΟΜΠΟΤΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΜΠΟΤΑΚΑ?ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΜΗΧΑΝΗ.ΚΑΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΗΤΑΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟ.
Alex_crfΝέο Μέλος
07/04/2008, 03:16:53
Γεια σας παιδιά! Χαίρομαι που πλέον με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ μπορούμε να βρούμε αρκετά πράγματα για τα παλιά μας παιδικά! Θυμάστε από την δεκαετία του 80 ένα ή δύο τηλεπαιχνίδια με τον Αργύρη Παυλίδη; Απ' ό,τι θυμάμαι, πρέπει να ήταν παιχνίδια γνώσεων.
Ένα άλλο αξιόλογο τηλεπαιχνίδι που θυμάμαι παιζόταν τότε στην ΕΡΤ 2. Έπαιζε νομίζω ένα ή δύο παιδιά. Το παρουσίαζε μια παρουσιάστρια (δεν την θυμάμαι καν) και συμμετείχαν κάτι... νάνοι, οι οποίοι μάλλον ήταν ηθοποιοί και με κάποιον τρόπο φαίνονταν σαν νάνοι. Το παιχνίδι είχε πολύ ωραία σκηνικά, με εξοχές, δρομάκια... Το παιδί που κέρδιζε έπαιρνε σαν έπαθλο ένα καταπληκτικό κρύσταλλο σαν διαμάντι...
Θυμάστε ένα τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή την μαριονέττα - Φώντα Λαδοπρακόπουλο; (Ο τελευταίος ήταν ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του Ουράνιου Τόξου). Στο τηλεπαιχνίδι που παρουσίαζε τα παιδιά κάθονταν, όπως θυμάμαι, σε κάτι κόκκινα καθίσματα τοποθετημένα ψηλά, σαν σε μπαλκόνια νομίζω. Και ο Φώντας καθόταν ψηλά σε κάτι σαν μπαλκόνι. Ωραία σκηνικά και αυτά.
Θυμάστε μια παιδική εκπομπή με την Μέλισσα; Δεν θυμάμαι τον ακριβή τίτλο της εκπομπής. Την παρουσίαζε μια παρουσιάστρια που λεγόταν Χρύσα. Κεφάτη και πολύ αξιόλογη παρουσιάστρια. Μετά από αυτή την εκπομπή, η Χρύσα παρουσίασε και άλλες εκπομπές και τηλεπαιχνίδια, τα οποία θυμάμαι πολύ αμυδρά. Το τελευταίο τηλεπαιχνίδι που θυμάμαι το παρουσίαζε μαζί με τον Αργύρη Παυλίδη τα πρωινά των κυριακών την δεκαετία του '90. Συμμετείχαν παιδιά από όλη την Ελλάδα. Εξαιρετικό παιδικό τηλεπαιχνίδι. Η Χρύσα πρέπει να ήταν ηθοποιός. Τι να γίνεται άραγε;
Θυμάστε μια εκπομπή που παιζόταν νομίζω τις Τετάρτες και μας μάθαινε σκάκι; Είχε ως πρωταγωνίστρια μια κοπέλα παρέα με ένα τεράστιο πιόνι. Για μένα ήταν λίγο βαρετή εκπομπή, όμως νομίζω πως άξιζε τον κόπο, αν έμαθε σε κάποιους από εμάς έστω και λίγο σκάκι. Τι να γίνεται άραγε η κοπέλα που το παρουσίαζε;
Όσο και αν βαριόμουν την εκπομπή αυτή με το σκάκι, την έβλεπα με υπομονή γιατί μετά από αυτήν ακολουθούσε το φοβερό Σάγκμα! Θυμάστε το τραγούδι που τραγουδούσε η Άννα Βίσυ; Ήταν κάπως έτσι:

"Σα σκοτεινιάσει χαμογέλασε,
το φως του γέλιου σου να δω.
Να' χεις το βλέμμα στο παράθυρο,
θα δεις σε λίγο να περνώ.

Δως μου το χέρι σου να φύγουμε
για το ταξίδι μας στη γη
με τα παιδιά του κόσμου σμίγουμε,
έλα κι εσύ μαζί...

(ρεφρέν)
Ας τραγουδήσουμε
το τραγούδι της Γης
νέο κόσμο να χτίσουμε,
μη διστάζεις, μπορείς.

Έλα να προσπαθήσουμε,
μη διστάζεις, μπορείς.

lenaki33Νέο Μέλος
08/04/2008, 14:38:33
παιδια όποιος ψάχνει τους δώδεκα μήνες ας μου στείλει pm για να του πω από ποιο site θα τους κατεβάσει.
virmaΝέο Μέλος
11/10/2004, 23:59:25
Μπαίνω στο esoterica πάνω από χρόνο, σχεδόν κάθε φορά που μπαίνω στο internet. Διαβάζω περίπου τα πάντα, αλλά δε σχολιάζω σχεδόν ποτέ, συνήθως γιατί δεν έχω κάτι να προσθέσω. Με συναρπάζουν οι τρομακτικές ιστορίες και χαίρομαι που εδώ «μοιράζομαι» τις υπαρξιακές και μη ανησυχίες μου. Με κάνετε να βλέπω πέρα από αυτά που αισθάνομαι και αντιλαμβάνομαι.
Αλλά ταυτόχρονα είμαι άτομο που φοβάμαι πολύ. Πιστεύω ότι αν μου συμβεί ποτέ κάτι περίεργο, παράξενο ή μεταφυσικό, θα σοκαριστώ πάρα πολύ. Αν π.χ. τύχει να δω ένα φάντασμα ή γενικά κάτι που δεν «υπάρχει», έχω την εντύπωση ότι στάνταρ, θα πάω επιτόπου από καρδιά. Εννοείται ότι δεν τολμάω να επισκεφτώ για έρευνα οτιδήποτε στοιχειωμένο ή «κατά φαντασίαν» στοιχειωμένο.
Ίσως η ερώτησή μου είναι ρητορική, χαζή και χωρίς νόημα., αλλά γιατί πιστεύετε μας γοητεύει το άγνωστο; Γιατί πάντα ψάχνουμε μήπως υπάρχει κάτι πέρα από τις αισθήσεις μας; Γιατί δεν επαναπαυόμαστε στον κόσμο που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε και ψάχνουμε για κάτι παραπέρα; Γιατί μας αρέσει στο κάτω κάτω να φοβόμαστε, για κάτι που τρομάζουμε και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να μας συμβεί;
Ελπίζω να καταλαβαίνετε τον προβληματισμό μου. Ίσως μόνο εσείς μπορείτε. Θα ήθελα τη γνώμη σας.

TruthHunterΜέλος
12/10/2004, 00:32:16
VIRMA ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ!
ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ...
"γιατί πιστεύετε μας γοητεύει το άγνωστο;"
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ.....
"Γιατί πάντα ψάχνουμε μήπως υπάρχει κάτι πέρα από τις αισθήσεις μας;"
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ
"Γιατί δεν επαναπαυόμαστε στον κόσμο που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε και ψάχνουμε για κάτι παραπέρα;"
ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΕΣΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.....
"Γιατί μας αρέσει στο κάτω κάτω να φοβόμαστε, για κάτι που τρομάζουμε και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να μας συμβεί;"
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ......
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.....

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΜΕ ΛΕΡΩΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΜΕΣ.........

wendigoΜέλος
12/10/2004, 02:29:23
Σίγουρα η περιέργεια παίζει σημαντικό ρόλο. Και είναι μέσα μας έντονη όσο και στη γυναίκα του Κυανοπόγωνα που δεν κρατήθηκε και άνοιξε την απαγορευμένη πόρτα.

Ο φόβος, όμως, είναι και συναρπαστικός, ανεβάζει την αδρεναλίνη, τον επιζητούμε για τη ζωντάνια που προσφέρει. Αλλιώς γιατί να κάνεις bungee-jumping;

Ο εκ του ασφαλούς φόβος (όπως όταν βλέπουμε ένα θρίλερ) φέρνει κάθαρση, εξορκίζει τους φόβους της αληθινής ζωής. Κλείνουμε ένα βιβλίο, ανοίγουν τα φώτα του κινηματογράφου, η παρέα που έλεγε ιστορίες πάει για ύπνο: επιστρέφει θριαμβευτικά η ομαλότητα, γιορτάζουμε άλλη μια στιγμή ασφάλειας, νιώθεις την χαρά του να είσαι σώος και ασφαλής σαν να την ανακάλυψες μόλις τώρα.

Η γοητεία του αγνώστου ή του "υπερφυσικού" αποπνέει και την επιθυμία για απελευθέρωση από ένα κόσμο καθαρά "υλικό". Βάζει πινελιές φαντασίας στην καθημερινότητα, οραματίζεται ένα σύμπαν περισσότερο ευέλικτο και ποικίλλο, με ελαστικότερους κανόνες. Και βέβαια με την αίσθηση πως οι σχετικές εμπειρίες είναι σπάνιες ακόμα κι αν τις επιδιώξει κανείς (οπότε είναι συνήθως κι αυτός εκ του ασφαλούς).

Ακόμα, σ'ένα κόσμο που απαιτείται ο φόβος για να μας κρατά ζωντανούς (από κάθε λογής πρακτικούς και καθημερινούς κινδύνους που απειλούν τον άνθρωπο από την προϊστορία μέχρι σήμερα), ο φόβος μας κρατά σε εγρήγορση και "φόρμα". Διατηρεί την ετοιμότητά μας για την δύσκολη περίπτωση που ο κίνδυνος θα μας πλησιάσει στ'αλήθεια.

No Method, No Guru, No Teacher

KrokodeilakiΝέο Μέλος
13/10/2004, 08:32:35
Στο Hollywoodιανό έργο "Βλέπω το θάνατό σου, Νο2", υπάρχει στα "έξτρας" του DVD ένα πολύ ωραίο ντοκυμανταίρ για το πως επιδρούν τα θρίλερ και η αίσθηση του κινδύνου και της αγωνίας γενικά στον άνθρωπο....
έκαναν ένα πείραμα. Πήραν μερικούς ανθρώπους, τους έβαλαν να δούνε για πρώτη φορά το έργο και μετρήσανε τις βιολογικές τους αντιδράσεις...
σε μερικούς, οι εικόνες των ατυχημάτων τους έκαναν να θέλουν να δουν κι' άλλο...

Σκιάς όναρ άνθρωπος..(Πινδάρου-8ος Πυθιόνικος..)