ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Black Athena" - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- "Black Athena" - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/01/2008, 21:38:26
quote:
1. Φίλε μου, μπορείς να μου πεις το όνομα του θεού που "λάτρευαν" οι Ορφικοί;
«Ζευ κεφαλή, Ζευς μέσσα, Διός δ’ ένα πάντα τέτυκαι»

Ο Θεός που γύρω του περικλείεται ολόκληρη η Ορφική διδασκαλία, είναι ένας Θεός που υποφέρει, θανατώνεται, ανασταίνεται και τελικά δοξάζεται μπροστά στον ανώτερο Θεό, τον πατέρα του. Εξασφαλίζει στους πιστούς του μια τέλεια ένωση με τη Θεϊκή φύση. Ο Ορφισμός διδάσκει μια ζωή αγνή, ασκητική και προτείνει στο άτομο μία τήρηση ηθικών κανόνων προκειμένου να κερδηθεί η Βασιλεία των Ουρανών.(δεν έτρωγαν κρέας , αυγό κτλ)

quote:
2.Σχετικά με το ζήτημα που πραγματεύεται η εν λόγω θεωρία, εγώ έχω υπ' όψιν μου περισσότερο την πεποίθηση πως οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν γηγενείς αλλά ένα σύνολο φυλών της μεσογείου που απλώς εποίκισαν την Ελληνική γη, με τα "μεθεόρτια" να σχετίζονται με συγκεκριμένα πολιτισμικά "δάνεια".

Συμφωνώ , υπάρχει και αυτό το σενάριο στην γενικότερη επιχειρηματολογία.
εκτός απο τους αφροκεντρικούς , το χρησιμοποιούν κατά κόρο οι Αλβανοί και οι Τούρκοι.
Μάλιστα στα σεμινάρια ,που κατά καιρούς κάνουν οι πρωτοβάθμιες επιθεωρήσεις των Νομών της Ελλάδας, στους διορισμένους νηπιαγωγούς , διδάσκουν την επίσημη θέση περί των Ιλλυριών της Αλβανίας!!!!
Η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για τα συμφέροντα του κράτους.
Αν βέβαια είναι αυτή η αλήθεια , τότε καλά το κάνουν!

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΓιώργοςΜέλος
04/01/2008, 02:52:10

μακάριος είναι αυτός που δε θα σκανδαλιστεί σ’εμένα» Ματθ κεφ11 (φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουμε την σύνδεση σκανδαλίζομαι και γουστάρω)

quote:
Από την άλλη, πιστεύω πως η μορφή δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία.
Αυτό που θα πρέπει να κοιτάμε είναι το νόημα των λόγων και των διδαχών που άφησε πίσω του ως παρακαταθήκη, είτε πιστεύουμε στην θρησκεία που βασίστηκε σ' αυτό το πρόσωπο είτε όχι.

Δηλαδή να ακολουθήσουμε και παράδειγμα- μήνυμα του μεσσία/δάσκαλου/ θεανθρώπου και να πάρουμε ένα μαστίγιο και να αρχίσουμε να βαράμε και εμείς τους εμπόρους και τις τράπεζες που σχεδόν έχουν μετατραπεί σε μοντέρνα "ιερατεία" και προκαλούν τόσο πόνο και δυστυχία γύρω μας…

Γιώργος
Και τότε ….ο καλοντυμένος και καλοταϊσμένος μυημένος βορείων προαστίων είπε "μα ή Ελπίδα πεθαίνει πάντα πρώτη , συνήθως όμως την μεταμορφώνουμε σε ζόμπι , για να την κρατήσουμε όρθια και για να τρομάζουμε τους άλλους"

04/01/2008, 07:35:41
Αγαπητέ Trithemius, αναφέρεις:

quote:
Η σημαντική διαφορά όμως έγκειται στο γεγονός πως η Ελληνική θρησκεία σχετιζόταν άμεσα με τον επίγειο βίο, ενώ η Αιγυπτιακή με τον μεταθανάτιο. Δηλαδή, το σύνολο σχεδόν της Ελληνικής θρησκείας αφορούσε στη σχέση του ανθρώπου με τους θεούς τα αλλά εν ζωή, σε άκρα αντίθεση με τους Αιγυπτίους που η σχέση τους με τους θεούς τους είχε αμιγώς μεταθανάτιες εκφάνσεις (ας μην ξεχνάμε και τα στοιχεία από τις ατελείωτες νεκρικές τελετές αλλά και τη διαδικασία της μουμιοποίησης των αιγυπτίων).

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ απόλυτα μαζί σου κι ο λόγος είναι ότι έβαλες τη λέξη "σχεδόν" στην αναφορά σου ότι το σύνολο της Ελληνικής θρησκείας αφορούσε την σχέση του ανθρώπου με τους Θεούς εν ζωή.
Έχουμε για παράδειγμα τους 3 δικαστές του Κάτω Κόσμου (Μίνωας, Αιακός, Ραδάμανθυς), τα Τάρταρα, τα Ηλύσια Πεδία, το βασίλειο του Άδη, τα μαρτύρια του Σίσυφου, του Τάνταλου και των 49 Δαναΐδων - η μία την σκαπούλαρε - το ταξίδι του Ορφέα στον Κάτω Κόσμο για να πάρει πίσω την Ευρυδίκη κλπ.

quote:
Επίσης, ουδέποτε οι Έλληνες συσχέτισαν τους θεούς τους με ζώα ή πουλιά αλλά τους απέδωσαν αμιγή ανθρώπινα χαρακτηριστικά και κυριολεκτικά συζούσαν με αυτούς.

Αν εξαιρέσουμε τον τραγοπόδαρο Πάνα, έχεις δίκιο σ' αυτό που λες.
Παρόλα αυτά, ενώ στην Αιγυπτιακή μυθολογία έχουμε αρκετούς θεούς με "μόνιμα" χαρακτηριστικά ζώου, στην Ελληνική μυθολογία έχουμε μεμονωμένα περιστατικά μεταμόρφωσης κάποιου Θεού σε ζώο για συγκεκριμένο σκοπό.
Η Δήμητρα μεταμορφώθηκε σε φοράδα για να αποφύγει τον Ποσειδώνα που μεταμορφώθηκε σε άλογο κι ενώθηκε μαζί της, τον Δία που μεταμορφώθηκε σε αετό (δεν θυμάμαι το λόγο για αυτό), σε ταύρο όταν έφερε την Ευρώπη στην Κρήτη, σε φίδι για να ενωθεί στην σπηλιά με την Κόρη.

quote:
Δηλαδή να ακολουθήσουμε και παράδειγμα- μήνυμα του μεσσία/δάσκαλου/ θεανθρώπου και να πάρουμε ένα μαστίγιο και να αρχίσουμε να βαράμε και εμείς τους εμπόρους και τις τράπεζες που σχεδόν έχουν μετατραπεί σε μοντέρνα "ιερατεία" και προκαλούν τόσο πόνο και δυστυχία γύρω μας…

Dear George, εξαρτάται τι είδους μαστίγιο θα χρησιμοποιήσουμε...
Από την άλλη, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι σ' αυτό το μαστίγωμα θα πρέπει να στραφούμε και στους εμπόρους, στις τράπεζες αλλά και σε όλους εκείνους που για Χ, Ψ λόγους τους αφήνουν τα περιθώρια να δρουν σαν σύγχρονα "ιερατεία".

In anticipation of my resurrection...

TrithemiusΜέλος
04/01/2008, 20:52:29
quote:

quote:
1. Φίλε μου, μπορείς να μου πεις το όνομα του θεού που "λάτρευαν" οι Ορφικοί;
«Ζευ κεφαλή, Ζευς μέσσα, Διός δ’ ένα πάντα τέτυκαι»

Ο Θεός που γύρω του περικλείεται ολόκληρη η Ορφική διδασκαλία, είναι ένας Θεός που υποφέρει, θανατώνεται, ανασταίνεται και τελικά δοξάζεται μπροστά στον ανώτερο Θεό, τον πατέρα του. Εξασφαλίζει στους πιστούς του μια τέλεια ένωση με τη Θεϊκή φύση. Ο Ορφισμός διδάσκει μια ζωή αγνή, ασκητική και προτείνει στο άτομο μία τήρηση ηθικών κανόνων προκειμένου να κερδηθεί η Βασιλεία των Ουρανών.(δεν έτρωγαν κρέας , αυγό κτλ)

Το εδάφιο περί Διός δεν το έχω υπ' όψιν μου αλλά αν θέλεις μου δίνεις την πηγή του. Πάντως, σαφώς ΔΕΝ ορίζει τον Δία ως πηγή και δημιουργό των πάντων, άλλωστε, αν οι Ορφικοί ακολουθούσαν τον Δία ως ύψιστη και πρωταρχική θεότητα με ταυτόχρονη παρουσία πολλών άλλων θεών, θα μιλούσαμε για ενοθεϊσμό. Μια προσεκτική ανάγνωση των Ορφικών ύμνων μας δίνει τις απαραίτητες απαντήσεις.

Επίσης, στα περί δημιουργίας, ας μην ξεχνάμε και το Ορφικό Ωό...

R + C
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.
ΓιώργοςΜέλος
05/01/2008, 15:30:30
quote:
Από την άλλη, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι σ' αυτό το μαστίγωμα θα πρέπει να στραφούμε και στους εμπόρους, στις τράπεζες αλλά και σε όλους εκείνους που για Χ, Ψ λόγους τους αφήνουν τα περιθώρια να δρουν σαν σύγχρονα "ιερατεία".

I like the way you thinking DI

αλλά δεν είναι σωστό να παρεκκλίνουμε από "Τας Γραφάς" ...

εξάλλου οι άλλοι δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν τον λόγο ... που τους βαράμε..

Γιώργος
& Esoterism for fun and profit

07/01/2008, 08:33:15
quote:
αλλά δεν είναι σωστό να παρεκκλίνουμε από "Τας Γραφάς" ...

εξάλλου οι άλλοι δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν τον λόγο ... που τους βαράμε..

Αγαπητέ μου, είμαι από εκείνα τα παιδιά τα οποία πολλές φορές παρεκκλίνω από "Τας Γραφάς"...

Δεν ξέρω αν οι άλλοι θα καταλάβουν το λόγο που θα τους βαράμε αλλά σκέφτομαι ότι πρώτα απ' όλα θα πρέπει να βαρέσω εμένα για να ξυπνήσω για τα καλά!

09/01/2008, 19:51:55
quote:
.... θα πρέπει να βαρέσω εμένα για να ξυπνήσω για τα καλά

ΣΥΜΠΑΘΑΜΕ ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΑ , ΑΛΛΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ...

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
10/01/2008, 10:21:17
Υπόσχεσαι να μου κολλήσεις βαρέα προτού αποχαρακτηριστούν;

10/01/2008, 10:52:59
ελπίζω......<<Το "Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα!" σίγουρα αποτελεί μια δράση αλλά μπορεί να απέχει παρασάγγας από την έννοια της ορθής δράσης, οπότε και δεν γνωρίζω εάν θα έχει θετικά αποτελέσματα ή καταστροφικά εντέλει.>> .....να το σκέφτηκες καλά...... γιατί παλιά το βαράω σήμαινε πυροβολώ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

11/01/2008, 08:28:36
Αγαπητέ europaios2, εάν είναι έτσι δεν κινδυνεύει κανένας γιατί θα έχω πυροβολήσει πρώτος τον εαυτό μου.

Άντε, την σκαπούλαρες...