ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Κυνόδοντας - Dogtooth - - Κινηματογράφος -

- Ο Κυνόδοντας - Dogtooth - - Κινηματογράφος -

treptolemus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
treptolemusΜέλος
19/02/2011, 19:34:57
quote:
Λύστε μου και μια απορία ? Το στοιχείο του σκύλου τι ρόλο βάραγε ? Γιατί κάθονταν στα τέσσερα και γαβγίζανε ??? Δεν μπόρεσε να μου το εξηγήσει κανένας αυτό, ούτε διάβασα καμμία βαθυστόχαστη ερμηνεία από τους "ειδικούς". Δεν θα είχε πιο ενδιαφέρον αν γριλίζανε και είχανε καμμία στάση σαν τρολ ??? Λάνθημε, καμμία γνώμη γι'αυτό ????

Λοιπόν θα καταθέσω απλά τη προσωπική γνώμη μου γι'αυτό το σημείο.
Είναι πιστεύω αναφορά στο ζήτημα της "μαζικής υστερίας". Σε διάφορες
περιόδους έχουν καταγραφεί πάμπολλα περιστατικά αυτού του φαινομένου.
Ειδικά στο μεσαίωνα είναι μερικές πραγματικά απίστευτες περιπτώσεις -
συμβάντα, όπως αυτή μιας καλόγριας που...νιαούριζε(!) και μιας άλλης
περίπτωσης όπου τεράστια συγκέντρωση ανθρώπων (καλβινιστική συγκέντρωση
στα 1800) άρχιζε να ...γαυγίζει!

Μια περιγραφή βρήκα εδώ
http://www.wunderkabinett.co.uk/damndata/index.php?/archives/1543-The-dancing-plagues-and-meowing-nuns.html

many questions, tiring answers

20/02/2011, 03:13:00
quote:
KERRY KING - Απεστάλη: 19/02/2011, 19:06:31:

Ελπίζω κάποιος να βρει και να ποστέρει σχετικές αρλούμπες που έχουνε γραφεί γιατί ειλικρινά πολύ χρόνο έχω σπαταλήσει γι'αυτή την σαχλαμάρα για να κάτσω να βρω που είχανε γράψει αυτές τις ανοησίες και ποιοί είναι οι εν λόγω φωστήρες...

Βρε KERRY KING,
συνήθως όταν κάποιος υποστηρίζει κάτι, ψάχνει ο ίδιος να βρει τα στοιχεία που στηρίζουν τα λεγόμενα/γραφόμενά του. Δε λέει σε άλλους να τα παραθέσουν για να υποστηρίξουν αυτά που ο ίδιος γράφει!

@ treptolemus

quote:
Είναι πιστεύω αναφορά στο ζήτημα της "μαζικής υστερίας". Σε διάφορες
περιόδους έχουν καταγραφεί πάμπολλα περιστατικά αυτού του φαινομένου.

Σχετικά με την ερμηνεία που γράφεις για το ομαδικό γάβγισμα της οικογένειας, νομίζω ότι στη συγκεκριμένη ταινία τα πράγματα ήταν πιο απλά: ο πατέρας θέλοντας να ισχυροποιήσει την εικόνα που είχε δώσει για τη γάτα ως έναν εξωτερικό εχθρό έβαλε στα παιδιά και στη μητέρα να γαβγίζουν για να τους εντυπωθεί βαθιά μέσα τους η συγκεκριμένη έχθρα. Δηλαδή, το χρησιμοποίησε ως μια τεχνική χειραγώγησης: με το συναίσθημα και με σωματική συμμετοχή, κάτι που θα βοηθούσε στην εντύπωση του αισθήματος απειλής και μίσους βαθιά μέσα τους.

Βασικά, εδώ θα συμφωνήσω (λίγο) με τον KERRY KING περί αλληγορίας (στο να ψάχνει δηλαδή κανείς να βρει "τι θέλει να πει ο ποιητής").
Άλλωστε, υπάρχουν αρκετά άμεσα νοήματα στην ταινία ώστε δε χρειάζεται να ψάχνουμε να βρούμε την κρυφή αναφορά που δίνει νόημα σε κάποια σκηνή.

20/02/2011, 10:29:27
Καλημέρα σε όλους,

quote:
Βρε KERRY KING,
συνήθως όταν κάποιος υποστηρίζει κάτι, ψάχνει ο ίδιος να βρει τα στοιχεία που στηρίζουν τα λεγόμενα/γραφόμενά του. Δε λέει σε άλλους να τα παραθέσουν για να υποστηρίξουν αυτά που ο ίδιος γράφει!

Σωστό αυτό που λες, μόνο που δεν αναφέρομαι σε λεγόμενα δικά μου αλλά τρίτων. Θα πρέπει δηλαδή να ψάξω που διάβασα/άκουσα αυτές τις κριτικές/τοποθετήσεις και να τις παραθέσω. Πίστεψέ με δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε την διάθεση να το κάνω, αν κρίνω από συνομιλίες μου με κόσμο γι'αυτή την ταινία, δεν είμαι ο μόνος που τα διάβασε/άκουσε. Οπότε αν βρεθεί κάποιος να με "βοηθήσει" έχει καλώς, ειδάλλως κρίνομαι ως ανεπαρκής ως προς την κατακριτική μου τοποθέτηση και αρκούμαι στην προσωπική μου (και αυθαίρετη ενδεχωμένως) άποψή μου - no bad feelings

quote:
Σχετικά με την ερμηνεία που γράφεις για το ομαδικό γάβγισμα της οικογένειας, νομίζω ότι στη συγκεκριμένη ταινία τα πράγματα ήταν πιο απλά: ο πατέρας θέλοντας να ισχυροποιήσει την εικόνα που είχε δώσει για τη γάτα ως έναν εξωτερικό εχθρό έβαλε στα παιδιά και στη μητέρα να γαβγίζουν για να τους εντυπωθεί βαθιά μέσα τους η συγκεκριμένη έχθρα.

Λογικό ακούγεται, από την άλλη όμως έχεις άποψη για την "έχθρα" του σκύλου προς την γάτα όταν έχεις και την σχετική εικόνα/εμπειρία. Πως είναι δυνατόν να περνάς τέτοια εικόνα όταν ο δέκτης δεν έχει ιδέα (ακόμα) τι είναι σκύλος ??? Θα μου πεις πως σύντομα θα ερχόντανε ο εκπαιδευμένος (?) σκύλος στο σπίτι, αλλά και πάλι, τι νόημα είχε η σκηνή με την οικογένεια να γαβγίζει στο κατώφλι της γκαραζόπορτα όταν ο πστέρας αναζητούσε την "μεγάλη" ???

Βλέπεις πως ο κάθε "κουλτουριάρης" που λέω εγώ βρίσκει τα ερεθίσματα και ψάχνει το βαθύτερο νόημα των εν λόγω σκηνών βάζοντας και στην σκέψη του τον τίτλο της ταινίας (σκυλόδοντο) ???

Άστα να πάει

20/02/2011, 12:17:52
Καλημέρα

Για τα γαβγίσματα:
Τα παιδιά δεν ήξεραν για την έχθρα σκύλου-γάτας, όπως άλλωστε δεν ήξεραν για πολλά άλλα πράγματα εφόσον η αντίληψη που διαμόρφωναν για τον κόσμο ήταν ελεγχόμενη πρωτίστως από τον πατέρα και δευτερευόντως από τη μητέρα. Γι' αυτό το λόγο και έπρεπε να "εκπαιδευτούν" στο μίσος αυτό. Το να κάθονται στα τέσσερα και να κάνουν τους σκύλους ήταν ένα είδος εκπαίδευσης. Από και και πέρα, το γράφεις και μόνος σου ότι περίμεναν να έρθει ο σκύλος από τον εκπαιδευτή (που σημειωτέον δεν ήταν οποιοσδήποτε σκύλος, θα τον "γεννούσε" η μητέρα τους).
Η οικογένεια γάβγιζε στο κατώφλι όταν η κόρη έφυγε, γιατί πίστευαν ότι όπως και τον αδελφό που είχε χαθεί, την κόρη την είχε βλάψει ή αρπάξει ο εξωτερικός εχθρός, δηλαδή η γάτα.

Πάντως θα τονίσω ένα σημείο της απάντησής σου KERRY KING ως πολύ σημαντική παράμετρο στην ταινία:

quote:
Πως είναι δυνατόν να περνάς τέτοια εικόνα όταν ο δέκτης δεν έχει ιδέα (ακόμα) τι είναι σκύλος ???

Ακριβώς. Το τι είναι κάτι και τι δεν είναι, αποτελούν έννοιες που σχηματίζουμε μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο (ή λιγότερο αυστηρά, σε κάποιο πλαίσιο αλληλεπιδράσεων που αφορούν και τη δική μας επαφή με τα πράγματα, αλλά και την αλληλεπίδραση μεταξύ των πραγμάτων-εννοιών). Το πώς κατηγοριοποιούμε τα εμπειρικά δεδομένα έχει να κάνει με το τι έχουμε μάθει στο πλαίσιο που ζούμε και με την αλληλεπίδραση που έχουμε με τον κόσμο. Στην περίπτωση της ταινίας, η έννοια "σκύλος" και η έννοια "γάτα" απέκτησαν νόημα μέσα από τις διδαχές των γονέων κατά κύριο λόγο. Με άλλα λόγια, ακριβώς επειδή το παιδί δεν έχει ιδέα ακόμα τι είναι σκύλος, με συγκεκριμένη χειραγώγηση μπορεί ο πατέρας να μεταφέρει στο παιδί ότι νόημα θέλει εκείνος για τον σκύλο.

Είναι δυνατόν η εκ των υστέρων επαφή των χειραγωγημένων παιδιών με τα εν λόγω ζώα να αλλάξει το περιεχόμενο των εννοιών "σκύλος" και "γάτα" ή οι πεποιθήσεις τους είναι αναπόδραστες;
Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα.

treptolemusΜέλος
20/02/2011, 15:09:02
Ναι παιδιά σωστά αυτά που λέτε -συναισθήματα όπως μίσος ή
χειραγώγηση στα παιδιά κλπ-
Πάντως όταν βλέπω ένα φιλμ που είναι φτιαγμένο
να διαφοροποιηθεί με κάποιο τρόπο -είτε με παράδοξο περιεχόμενο
είτε με εντελώς κουφά πράγματα να συμβαίνουν- πάντα προσπαθώ
να δω για κάποιους παραλληλισμούς. Αν και τις περισσότερες φορές
όλοι έχουν τη δική τους «λύση» και ακούς πολλές πιθανές ερμηνείες.
Σε πολλά σημεία είχε υστερία κ τρέλα όμως! Αντε να δω ποια θα είναι
η επόμενη, δε μπορεί θα φτιάξει κ τίποτα άλλο

28/02/2011, 13:13:36
Δεν κατάφερε ο «Κυνόδοντας» να κατακτήσει το Όσκαρ

Λος Αντζελες
Έφτασε στην πηγή, αλλά... δεν ήπιε νερό ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου που έμεινε με -την πολύ σπουδαία- διάκριση της υποψηφιότητας για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, αλλά χωρίς χρυσό αγαλματίδιο.

Το βραβείο κέρδισε η Σούζαν Μπίερ από την Δανία με την ταινία In A Better World.

Το In A Better World κέρδισε την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, αλλά και το φαβορί Biutiful του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου.

Ο σκηνοθέτης και οι συντελεστές της ταινίας παρευρέθηκαν στην τελετή απονομής και περπάτησαν στο κόκκινο χαλί.

Newsroom ΔΟΛ

28/02/2011, 14:14:01
Κρίμα!
Θα ήταν μια καλή διάκριση αυτή για την Ελλάδα.
Έχουμε χορτάσει με τις αρνητικές "διακρίσεις" τον τελευταίο καιρό...

antonismaΝέο Μέλος
28/02/2011, 16:32:55
Δεν πηρε τελικα το "καλητερης ξενογλωσσης" ταινιας αλλα το αξιζε.

antonismaΝέο Μέλος
28/02/2011, 16:40:22
Ξερει κανεις αν κυκλοφορουνε αφισες της ταινιας? Ψαχνω online αλλα μονο εταιριες που ασχολουνται με [url=http://print24.com/gr-el/product/flyers]φυλλαδια[/url] και εκτυπωσεις. Δεν ειμαι σιγουρος για το αν πρεπει να απευθυνθω σε καποια εταιρια αλλα ειμαι σιγουρος οτι καπου θα υπαρχουν..δεν γινεται μεχρι oscar θα ειχαμε..

Ευχαριστω,

Α.

antonismaΝέο Μέλος
28/02/2011, 16:42:17
quote:

Ξερει κανεις αν κυκλοφορουνε αφισες της ταινιας? Ψαχνω online αλλα μονο εταιριες που ασχολουνται με φυλλαδια και εκτυπωσεις οπως http://print24.com/gr-el/product/flyers
. Δεν ειμαι σιγουρος για το αν πρεπει να απευθυνθω σε καποια εταιρια αλλα ειμαι σιγουρος οτι καπου θα υπαρχουν..δεν γινεται μεχρι oscar θα ειχαμε..

Ευχαριστω,

Α.

01/03/2011, 10:11:47
quote:
Ξερει κανεις αν κυκλοφορουνε αφισες της ταινιας? Ψαχνω online αλλα μονο εταιριες που ασχολουνται με [url=http://print24.com/gr-el/product/flyers]φυλλαδια[/url] και εκτυπωσεις. Δεν ειμαι σιγουρος για το αν πρεπει να απευθυνθω σε καποια εταιρια αλλα ειμαι σιγουρος οτι καπου θα υπαρχουν..δεν γινεται μεχρι oscar θα ειχαμε..

Ευχαριστω,

Α.

Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσω... ίσως ένας τρόπος είναι να ψάξεις σε κάποιο κατάστημα που πουλάει διάφορα σχετικά με κινηματογράφο, τύπου μινιατούρες, κούκλες και αφίσες..
Ή εάν απευθυνθείς απευθείας σε κάποιο κινηματογράφο για να ζητήσεις ή να ρωτήσεις που είναι πιο σχετικοί για να σου πουν από που τις προμηθεύονται!!
Δεν ξέρω αν βοήθησα... ίσως κάποιο άλλο μέλος να γνωρίζει περισσότερα να σου πει..

Καλημέρα!!!

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

01/03/2011, 19:18:59
quote:

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

CANINE TOOTH ( OK KAI DOG TOOTH AΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ)

CHARMED

treptolemusΜέλος
04/03/2011, 15:32:11
Predator:
quote:

Λος Αντζελες
Έφτασε στην πηγή, αλλά... δεν ήπιε νερό ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου που έμεινε με -την πολύ σπουδαία- διάκριση της υποψηφιότητας για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, αλλά χωρίς χρυσό αγαλματίδιο.

Νομίζω όμως ότι καλά τα πήγε αφού ασχολήθηκε κόσμος με το ταινιάκι.
Πολλοί δημιουργοί υπάρχουν, το θέμα είναι σιγά σιγά να προσπαθούν να
κάνουν έργα με περιεχόμενο -και "εντυπωσιασμό" με παράδοξο τρόπο φυσικά- να έχουν να πουν ιστορίες δηλαδή. Και από αληθινές ιστορίες και από μυθολογικό πλαίσιο και απ'όπου αλλού, καταλαβαίνετε. Στη χώρα μας θέλω να πιστεύω
ότι υπάρχει αυτή η προσπάθεια-το δυναμικό- απλά ξέρεις τι γίνεται
πολλές φορές οι έννοιες της "κουλτούρας" αποκτούν τη ..γνωστή παρερμηνεία με αποτέλεσμα: σταμπάρισμα προσπαθειών, ενεργειών και
πέφτει στο κενό. Δε λέω να μην υπάρχει κριτική, να υπάρχει και να
γίνεται ρε παιδί μου αλλά να αρχίσει ένα ρεύμα-ιδεών βάσης αρχικά- που
να δώσει μια αρχή σε όσους το προσπαθούν. Απλά ο γνωστός δρόμος είναι προς δύση κ πολλοί τη κάνουν προς τα εκεί. Σε πολλούς τομείς.

trelantonisΜέλος
05/03/2011, 15:32:42

Καλό μεσημέρι, απόγευμα

Νομίζω πως η ταινία θα διανέμεται σε dvd αύριο Κυριακή (6/3) μαζί με κάποια απ' τις αυριανές κυριακάτικες εφημερίδες.
Είδα φευγαλέα για δευτερόλεπτα κάποια διαφήμιση στην τηλεόραση αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς σε ποιά κυριακάτικη εφημερίδα αναφερόταν.
Ισως στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής ή στη Real News. Δεν είναι σίγουρο όμως.
Δεν χάνει όμως τίποτα να ρίξει μια ματιά όποιος ενδιαφέρεται.

Η διαδρομή είναι που φέρνει την ευτυχία, όχι ο προορισμός.
Το καφέ της χαράς, της αγάπης, της ζωής!

Edited by - trelantonis on 05/03/2011 15:33:39

05/03/2011, 16:12:43
quote:
αποκλειστικά εντός των ορίων του περιφραγμένου οικοπέδου της μονοκατοικίας,

ΚΑΛΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΔΩΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΘΑ ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΝΑΔΑ ΤΩΡΑ..

ΧΑΧΑ!!

CHARMED

09/03/2011, 01:23:01
quote:
CHARMED3

ΚΑΛΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΔΩΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΘΑ ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΝΑΔΑ ΤΩΡΑ..

Μόνο που δε θα ήσουν εσύ. Τουλάχιστον, όχι όπως μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου, γιατί η προσωπικότητά σου θα αναπτυσσόταν τόσο διαφορετικά υπό τέτοιες συνθήκες περιορισμού και ελεγχόμενων εισροών, που θα ήσουν κάτι τελείως διαφορετικό από τον εαυτό σου. Και δε θα ήξερες τον Καναδά. Μάλλον θα σου έλεγε η "μαμά" της ταινίας:

Καναδάς: η λέξη αυτή σημαίνει πολύ καλό φαγητό που το φτιάχνουν με όσπρια και κιμά. Παράδειγμα:
Βγάλε τον Καναδά από το φούρνο γιατί κοντεύει να καεί!

homoΜέλος
09/03/2011, 13:47:18
Ο ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΤΕΡΠΗΣ

Σε μια κυριακάτικη εφημερίδα συνάντησα την πολυσυζητημένη ταινία «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου η οποία ήταν και υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας φέτος. Εβαλα λοιπόν το DVD να παίζει και κάθισα να τον δω.
Μάλιστα ……! Μια ιστορία για μια οικογένεια με ψυχολογικά προβλήματα σκέφτηκα στην αρχή. Όχι συλλογίστηκα αργότερα, μια ταινία με πειράματα πάνω στην αγωγή. Μ’ αυτά και μ’αυτά συνέχισα να παρακολουθώ την ταινία. Λίγο περίεργη στην αρχή, κάπως ενοχλητική άλλες φορές, λίγο σοκαρηστικη κάποιες άλλες …ο νους μου άρχισε να αποσπάται. Πειράματα πάνω σε ανθρώπους, παιδιά που μεγαλώνουν απομονωμένα. Που το έχω δει ξανά? Που το έχω διαβάσει? Σε ειδήσεις στην TV? Μπα δεν είναι αυτό! Σε ταινίες τρόμου? Ούτε….
Μα ναι, βέβαια, στον Ηρόδοτο. Σε ένα από τα βιβλία του ο Ηρόδοτος αναφέρει μια περίεργη ιστορία, λέει, ότι ένας Αιγύπτιος φαραώ αναρωτιόταν πια είναι η πιο αρχαία φυλή στον κόσμο και επειδή δεν μπορούσε να βρει πληροφορίες για το θέμα αυτό, σκέφτηκε να κάνει το εξής πείραμα ,να πάρει δυο βρέφη και να τα δώσει σε κάποιον βοσκό να τα μεγαλώσει απομονωμένα από τον κόσμο με την ρητή εντολή να μην έρθουν ποτέ σε επαφή με κανέναν άνθρωπο, αλλά, προπάντων να μην ακουσουν κανέναν ποτέ να μιλάει
Όταν τα παιδιά άρχισαν να μεγαλώνουν κάπως, η πρώτη λέξη που βγείκε από τα χείλη τους αυθορμητα ήταν «βέκος».Ο βασιλιάς έψαξε να βρει σε ποια γλώσσα το βέκος σημαίνει κάτι και βρήκε ότι μόνο στα φρυγικά σημαίνει ψωμί. Ετσι, συμπέρανε ότι οι φρύγες είναι ο αρχαιότερος λαός στον κόσμο.
Εξωτική, γοιτευτικη ιστορία, αλλά παράλληλα τόσο απάνθρωπη και ενοχλητική.

Ἱστοριῶν δευτέρα ἐπιγραφόμενη Εὐτέρπη κεφ 2και3.
2. οἱ δὲ Αἰγύπτιοι, πρὶν μὲν ἢ Ψαμμήτιχον σφέων βασιλεῦσαι, ἐνόμιζον ἑωυτοὺς πρώτους γενέσθαι πάντων ἀνθρώπων· ἐπειδὴ δὲ Ψαμμήτιχος βασιλεύσας ἠθέλησε εἰδέναι οἵτινες γενοίατο πρῶτοι, ἀπὸ τούτου νομίζουσι Φρύγας προτέρους γενέσθαι ἑωυτῶν, τῶν δὲ ἄλλων ἑωυτούς. [2] Ψαμμήτιχος δὲ ὡς οὐκ ἐδύνατο πυνθανόμενος πόρον οὐδένα τούτου ἀνευρεῖν, οἳ γενοίατο πρῶτοι ἀνθρώπων, ἐπιτεχνᾶται τοιόνδε. παιδία δύο νεογνὰ ἀνθρώπων τῶν ἐπιτυχόντων δίδωσι ποιμένι τρέφειν ἐς τὰ ποίμνια τροφήν τινα τοιήνδε, ἐντειλάμενος μηδένα ἀντίον αὐτῶν μηδεμίαν φωνὴν ἱέναι, ἐν στέγῃ δὲ ἐρήμῃ ἐπ᾽ ἑωυτῶν κέεσθαι αὐτά, καὶ τὴν ὥρην ἐπαγινέειν σφι αἶγας, πλήσαντα δὲ γάλακτος τἆλλα διαπρήσσεσθαι· [3] ταῦτα δὲ ἐποίεέ τε καὶ ἐνετέλλετο Ψαμμήτιχος θέλων ἀκοῦσαι τῶν παιδίων, ἀπαλλαχθέντων τῶν ἀσήμων κνυζημάτων, ἥντινα φωνὴν ῥήξουσι πρώτην· τά περ ὦν καὶ ἐγένετο. ὡς γὰρ διέτης χρόνος ἐγεγόνεε ταῦτα τῷ ποιμένι πρήσσοντι, ἀνοίγοντι τὴν θύρην καὶ ἐσιόντι τὰ παιδία ἀμφότερα προσπίπτοντα βεκὸς ἐφώνεον, ὀρέγοντα τὰς χεῖρας. [4] τὰ μὲν δὴ πρῶτα ἀκούσας ἥσυχος ἦν ὁ ποιμήν· ὡς δὲ πολλάκις φοιτέοντι καὶ ἐπιμελομένῳ πολλὸν ἦν τοῦτο τὸ ἔπος, οὕτω δὴ σημήνας τῷ δεσπότῃ ἤγαγε τὰ παιδία κελεύσαντος ἐς ὄψιν τὴν ἐκείνου. ἀκούσας δὲ καὶ αὐτὸς ὁ Ψαμμήτιχος ἐπυνθάνετο οἵτινες ἀνθρώπων βεκός τι καλέουσι, πυνθανόμενος δὲ εὕρισκε Φρύγας καλέοντας τὸν ἄρτον. [5] οὕτω συνεχώρησαν Αἰγύπτιοι καὶ τοιούτῳ σταθμησάμενοι πρήγματι τοὺς Φρύγας πρεσβυτέρους εἶναι ἑωυτῶν. ὧδε μὲν γενέσθαι τῶν ἱρέων τοῦ Ἡφαίστουτοῦ ἐν Μέμφι ἤκουον· Ἕλληνες δὲ λέγουσι ἄλλα τε μάταια πολλὰ καὶ ὡς γυναικῶν τὰς γλώσσας ὁ Ψαμμήτιχος ἐκταμὼν τὴν δίαιταν οὕτω ἐποιήσατο τῶν παίδων παρὰ ταύτῃσι τῇσι γυναιξί.

3. κατὰ μὲν δὴ τὴν τροφὴν τῶν παίδων τοσαῦτα ἔλεγον, ἤκουσα δὲ καὶ ἄλλα ἐν Μέμφι ἐλθὼν ἐς λόγους τοῖσι ἱρεῦσι τοῦ Ἡφαίστου. καὶ δὴ καὶ ἐς Θήβας τε καὶ ἐς Ἡλίου πόλιν αὐτῶν τούτων εἵνεκεν ἐτραπόμην, ἐθέλων εἰδέναι εἰ συμβήσονται τοῖσι λόγοισι τοῖσι ἐν Μέμφι· οἱ γὰρ Ἡλιοπολῖται λέγονται Αἰγυπτίων εἶναι λογιώτατοι. [2] τὰ μέν νυν θεῖα τῶν ἀπηγημάτων οἷα ἤκουον οὐκ εἰμὶ πρόθυμος ἐξηγέεσθαι, ἔξω ἢ τὰ οὐνόματα αὐτῶν μοῦνον, νομίζων πάντας ἀνθρώπους ἴσον περὶ αὐτῶν ἐπίστασθαι· τὰ δ᾽ ἂν ἐπιμνησθέω αὐτῶν, ὑπὸ τοῦ λόγου ἐξαναγκαζόμενος ἐπιμνησθήσομαι.

η συνειδηση παμφωτη...

10/03/2011, 21:54:44
Ο “Κυνόδοντας” σχεδόν πιστό αντίγραφο, γράφει ο Δημήτρης Δανίκας
http://www.healthyliving.gr/2011/03/03/%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CE%BD%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B1/

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

11/03/2011, 03:17:11
Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία αθεε
Διάβασα το άρθρο, θα προσπαθήσω να δω και την ταινία.

BiohazardΝέο Μέλος
15/03/2011, 21:57:29
Αρκετα καλη η ταινια, αλλα ρε φιλε, σου προκαλει μια ανατριχιλα με αυτα που γινονται. Σου αλλαζει αμεσως η ψυχολογια..