- TO MEΓIΣTO KAKO - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
H ΔEN EXOYME MAΘEI NA AΓAΠAME KAΘOΛOY...
Nα νιώσουμε και όχι να υποκρινόμαστε οτι ακούμε.
MAKAPI NA AKOYΣTEIΣ ΦIΛE MOY...
KAΛΩΣHPΘEΣ

Thothoula η Bιετναμέζα
Mοναδική
απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
Και αμα το δεις...πως ειναι ετσι, κανεις το πρωτο βημα.
Ποιο?
Μενεις με το γεγονος, πως δεν αγαπας....
Ειναι απελευθερωτικο!!!!!!!
Απο την ιδεα του οτι αγαπας...η του οτι εισαι καλος!
Αν αλήθεια σημαίνει να υπάρχεις στο τώρα, τότε, να είσαι αληθινός σημαίνει να...είσαι.
...και να θυμάσαι πως ό,τι σπέρνεις αυτό και θα θερίσεις...
Το καλό φέρνει καλό. Το κακό φέρνει κακό.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
ΦΙΛΕ ΑΡΧΙΛΟΧΕ ΕΘΕΣΕΣ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙ.
ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΤ' ΕΜΕΝΑ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ...ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΑΓΑΠΗ ???
ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ..
ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.. ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ??? ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ..
ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ... ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ???? ΤΗΝ ΕΙPΗΝΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ..
ΧΩΡΙΣ..
ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ..
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΑΣ..
ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ' ΕΑΥΤΟΝ....
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΚΑΤΙ ....
ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Το καλό που έχει την ίδια ρίζα με το κακό, δεν είναι καλό! Άσχετα με το τι μας έχουν διδάξει…
Κοιτάτε μόνο το ΓΕΓΟΝΟΣ…. Το πόσο το ένα… περνάει εύκολα στο άλλο!
Το ζητούμενο λοιπόν, *(αν υπάρχει) είναι…. τι είναι αυτό το ΕΙΝΑΙ?
Δεν μπορείς ποτέ να πάρεις σα δεδομένο, κάτι που δεν γνωρίζεις / βιώνεις…
Ας κάνουμε ένα βήμα ακόμα.
Αν έχεις γνώση η και επίγνωση του εαυτού σου, και ο εαυτός σου είναι μαντάρα/χαλια![]()
…δεν πάει να πει πως είσαι η δεν εισαι καλός… η κακος...
Απλά έχεις επίγνωση τι συμβαίνει…
Υπάρχουν πολλοί (φωτισμένοι… γκουρου τέτοιοι)….
Θα τους ακούσετε να λένε…
Εγώ έφτασα εκεί…ενώ εσείς όχι!!!
Εδώ είναι που χρειάζεται όλη η προσοχή του ερευνητή! Αυτό είναι το πρώτο βήμα….
Α. Φτάσανε... η νομίζουν πως φτάσανε.... και που φτασανε????
Β. Τόσο σπουδαίο είναι να υπάρχει κάποιος Φάρος…? Στην αρχη ισως....μα μετα τι τον χρειάζομαι? Διάβασες...έμαθες τόσα πράγματα....πάντα καζάνι να στοιβάζεις γνώσεις θα μείνεις? Φως του ΕΑΥΤΟΥ… δεν έχει την μεγαλύτερη σημασία? ΑΑ!!! ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ!!! Τι κουβέντα και αυτή!!! Μα ένας πραγματικός ΔΑΣΚΑΛΟΣ…δεν θέλει ακολούθους….μα ελεύθερους ανθρώπους….και για κανένα ΛΟΓΟ δεν τους αιχμαλωτίζει με λόγια η πράξεις!!! Κοιτάζει πάντα την ελευθερία της ΨΥΧΗΣ… από κάθε εξάρτηση!
Όλα τα άλλα, μαζί με τις θρησκείες, τις μετάνοιες και τα συγχωροχάρτια….είναι προς καταναλωτικό κοινό, μέρος του ΓΝΩΣΤΟΥ…και κατά συνέπεια του εαυτού!
Μερικοί σκέπτονται διαφορετικά…Δικαίωμα τους!
Μα όχι οσοι θέλουν να λένε πως καταπιάνονται ΣΟΒΑΡΑ με την ψυχή... η ακόμα, συζητανε να πανε πιο πέρα…..
Πλατωνας
quote:
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΦΙΛΕ ΑΡΧΙΛΟΧΕ ΕΘΕΣΕΣ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙ.
ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΤ' ΕΜΕΝΑ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ...ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΑΓΑΠΗ ???
ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ..
ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.. ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ??? ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ..
ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ... ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ???? ΤΗΝ ΕΙPΗΝΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ..ΧΩΡΙΣ..
ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ..
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΑΣ..
ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ' ΕΑΥΤΟΝ....ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΚΑΤΙ ....
ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Καλημέρα σε όλους...
Αναζητάμε την ΑΓΑΠΗ την θερμότητα...την ζεστασιά της αγκαλιάς φίλε AVATARGR.
Την αγάπη ποτέ δεν την βρίσκεις όπως την θες εσύ...αλλά όπως σε θέλει αυτή! Δεν μπορείς να γελάσεις την αγάπη...είναι έξυπνη...σε κάνει ότι θέλει...σε ανεβάζει...ψηλά πολύ ψηλά...στα σύννεφα και σε πετάει κάτω στο κενό και πριν φτάσεις στο πάτωμα σε πιάνει στον αέρα...αυτή είναι η αγάπη...ΠΑΝΤΑ σε προσέχει! Αν είναι αληθινή!
Αναζητάμε την αλήθεια...η αλήθεια όμως λένε ότι πονάει...γιατί να πονάει? Η αλήθεια είναι όπως είναι αν μας πονέσει δηλαδή δεν πρέπει να την δεχτούμε? Οχι...ακόμα και εάν πονέσει η αλήθεια πρέπει να την δεχτούμε...θα μας πονέσει γιατί έχουμε αισθήματα...είναι λογικό! Ξέρετε πότε πρέπει να ανησυχούμε..? Όταν δεν θα μας πονέσει...διότι τότε θα έχουμε φτάσει στο σημείο της αναισθησίας...θα έχουμε χάσει τα αισθήματα μας.
Αναζητάμε την ειρήνη...Χμμ! Μα έχουμε ειρήνη...έτσι δεν είναι? Η μήπως έχουμε πόλεμο και δεν το κατάλαβα. Αν έχουμε πόλεμο τότε γιατί δεν πολεμάμε? Χμμ.
Να είστε καλά!
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΣΑΡΚΩΝΑΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ cube ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ..
quote:
Αναζητάμε την ειρήνη...Χμμ! Μα έχουμε ειρήνη...έτσι δεν είναι? Η μήπως έχουμε πόλεμο και δεν το κατάλαβα. Αν έχουμε πόλεμο τότε γιατί δεν πολεμάμε? Χμμ.
ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ...
ΠΟΛΕΜΑΜΕ ...
ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ...
ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ....
ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ...
ΣΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.....
ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ...
ΑΛΛΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ arxiloxe ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...
ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ...
ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ...
ΣΑΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΓΑΠΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...
ΤΟ ΚΑΚΟ ... ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
quote:ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ...
ΠΟΛΕΜΑΜΕ ...
ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ...
ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ....
ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ...
ΣΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.....
ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ...ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ...
ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ...
ΣΑΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΓΑΠΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΤΟ ΚΑΚΟ ... ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ...
AVATARGR είσαι καλός φίλος και συνετός συνομιλητής!
Καλός ο πληθυντικός αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θα τον αφαιρέσω.
Δεν είμαστε "κακοί" εμείς... Δηλαδή εγώ δεν είμαι "κακός" και αναφέρομαι σε εμένα μόνο... Ούτε το ΕΓΩ μου είναι "κακό"...
"Κακός" είναι εκείνος που με φέρνει σε θέση να κάνω αυτό που "δεν πρέπει" μερικές φορές...γιατί μερικές φορές δεν έχεις ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αλλά ΕΠΙΛΟΓΕΣ και ανάμεσα στις επιλογές που έχεις μπορεί να είναι ΟΛΕΣ οι επιλογές "κακές".
Δεν θέλω να αποκρούσω τις ευθύνες που έχω και εγώ σε κάθε κίνηση μου... ΟΧΙ δεν το κάνω αυτό.
Δεν μιλάω γιατί θέλω να αντικρούσω τα λεγόμενα, ούτε μιλάω σαν δικηγόρος μου... αναφέρω την σκέψη απλώς και θέλω να ακούσω και την δική σας.
ΠΟΛΕΜΟΣ αγαπητέ AVATARGR... Εγώ είμαι με τους καλούς... Μα ποιοί είναι οι καλοί? Εγώ νομίζω πως είναι οι... Δεν θα σας πω... Θα σας αφήσω να το βρήτε μόνοι σας. Η "αλήθεια" είναι πως ακόμα και εγώ δεν το έχω βρει ακόμη... Πάντως εγώ είμαι καλός (Ετσι μου λένε τουλάχιστον οι άλλοι) και είμαι με το μέρος μου.
Να είστε όλοι καλά!
Όταν γενικά οι αξίες εκπίπτουν και οι έννοιες αρχίζουν να μεταλλάσσονται,τότε και αυτό που εμείς λέμε αγάπη δεν είναι τίποτε άλλο από μια εκφυλισμένη μορφή της πρωτότυπης αξίας.(Η πρωτότυπη ανιδιοτελής έννοια έχει και λίγο σχετικό χαρακτήρα,αλλά πιστεύω είναι καταφανές ποια είναι η υγιής μορφή της...)
Τελικά,όλα τα θέλουμε κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μας...Ούτε αγάπη επιζητούμε,ούτε συναισθηματική πληρότητα,ούτε καν την συντροφικότητα...Τα λεφτα να'ναι καλά...
(Άραγε οι συνθήκες φταίνε που είμαστε έτσι ή η φυσιολογία της ανθρώπινης φύσης που ρέπει προς την ικανονποίηση των ενστίκτων μας και την ικανοποίηση των υλικών αναγκών μας;Ολίγον άσχετον αλλά μου προέκυψε...)![]()
![]()
![]()
- Ποιός μιλεί στά νερά καί ποιός κλαίει -- ακούς;
Είμ’εγώ πού φωνάζω κι είμ’εγώ πού κλαίω,μ’ακούς
Σ’αγαπώ,σ’αγαπώ,μ’ακούς.-
(Και σιγά μην ακούει...Άντε τώρα που έκλεισαν τα ώτα,ας ανοίξουν...)
Καλώς ήλθατε πάλι να γελάστε ξανά, από μπροστά σας περνάω με αστεία ματιά!
Το πραγματικο παρτυ αρχιζει οταν σταματαει το μυαλο......
Και στην προσπαθεια μας να γίνουμε κατι που δεν ειναι η φύση μας ..καταλήγουμε να ζουμε μια ζωή κενή και ψευτικη ..........
Γιώργος![]()
..δεν εισαι με το καλό η το κακό ..εισαι με τον πόλεμο![]()
quote:
ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ.ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ:<< Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!>> Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΝΙΩΘΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙ AYTO ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΕ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΨΙΘΥΡΙΖΕΙ:<<ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΥΧΙΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΝΟΧΟΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ>>.ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ,ΝΙΩΘΕΙ ΠΙΟ ΗΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ. αποσπασμα απο ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ του coelho.
..too bad ![]()
.....simple, not good enough..![]()
Γιώργος![]()
Χμ…ούτε ο πολεμιστής του φωτός το βλέπω να κάνει τίποτα εναντίον της (γουφ..γουφ...)![]()
Εφοσον ισχυριζεσαι οτι μοιραζεσαι τις ιδιες ανησυχιες και ποβληματισμους στην πορεια προς το φως μαθε να εισαι πιο φιλικος.Αν ειναι να ειρωνευεσαι μαλλον πορευεσαι προς το σκοτος .
quote:
Πρωτο σενάριο - Γράφω στο εσωτέρικα για να εχω μια φιλική/ειληκρινη/ κουβεντα με ατομα που μοιραζομαστε τις ιδιες ανησυχίες και προβληματισμούς προς στην πορεία μας στο ΦΩΣ.... ..Εφοσον ισχυριζεσαι οτι μοιραζεσαι τις ιδιες ανησυχιες και ποβληματισμους στην πορεια προς το φως μαθε να εισαι πιο φιλικος.Αν ειναι να ειρωνευεσαι μαλλον πορευεσαι προς το σκοτος .
Χμ.. βλέπω διάλεξες το Πρώτο σενάριο….!!!
Ξέρεις ….πολλές φορές το ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΚΟ έρχεται απλά από την έλλειψη επιλογών…![]()
Καλώς ήρθες στο Εσωτέρικα φίλη ΛΕΓΚΟ…
Γιώργος![]()
…room services..![]()
Δεν διαλεξα το πρωτο σεναριο,προσπαθησα να σε βοηθησω να καταλαβεις ποιο σεναριο προτιμας εσυ για τον ευατο σου !