ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γυναίκες και φιλοσοφία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Γυναίκες και φιλοσοφία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

nst60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
θείτσαΜέλος
27/05/2005, 16:56:52
allzzaro,
Εχουμε μια διαφορά οι γυναίκες με τους άντρες ως προς τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός μας.Εχει σχέση με το κύριο ημισφαίριο στο κάθε φύλο και τα κέντρα που αυτό ορίζει.Ετσι μια διαφορά μας είναι το οτι οι γυναίκες δεν έχουν πλήρη αίσθηση του χώρου...ναι σ'αυτό οφείλεται το οτι κάνουμε βλακείες όταν οδηγούμε και ιδιαίτερα όταν παρκάρουμεενώ οι άντρες είναι πιο ικανοί σ'αυτό.Μια άλλη διαφορά μας είναι οτι οι γυναίκες έχουν την ικανότητα να φέρουν εις πέρας πολλές εργασίες ταυτόχρονα,ενώ οι άντρες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν έναν ψιλοπανικό.Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις και στα δύο φύλα οπού είναι ισχυρά και τα δύο ημισφαίρια και αυτοί οι άνθρωποι έχουν πιο πολλές γενικά ικανότητες.Φυσικά πάνω στο οτι η γυναίκα έπρεπε να φιλοσοφήσει,αυτή ακριβώς την αδυναμία...σκέψου όμως οτι ίσως το μωρό να έπρεπε να πάει στον γιατρό ή στο σχολείο ή...οτι θα έπρεπε να περπατήσει αρκετά με το παιδί μέχρι την στάση λεωφορείου ή οτι θα έπρεπε να αλλάξει δύο λεωφορεία ή οτι δεν είχε την προκειμένη στιγμή χρήματα για ταξί διάφορα πράγματα που την ώθησαν να οδηγήσει ίσως εσφαλμένα..Αλλά σκέψου επίσης ένα πράγμα που θα έπρεπε όλοι ανεξαιρέτως να φιλοσοφήσουν οτι γενικά θα έπρεπε όσο μπορούμε να μην χρησιμοποιούμε αυτοκίνητα για λόγους που όλοι ξέρουμε...
Απο την φύση μας είμαστε διαφορετικοί και αυτό καλώς γιατί η φύση δημιουργεί έτσι ωστε να μπορεί να υπάρξει εξέλιξη.Απο την φύση μας δεν μπορούμε όλοι να εργαστούμε ικανοποιητικά σε όλες τις εργασίες,είτε λόγω των διαφορών στην λειτουργία των εγκεφάλων μας είτε μυικής διαφοράς κτλ.
Οι άντρες πάνω στην σωματική τους ισχύ περιφρόνησαν την γυναίκα ως προς το σύνολό της και έκλεισαν τα μάτια σε κάθε τι που θα μπορούσε να προσφέρει η γυναίκα,ήταν απλά μια μηχανή που θα έπρεπε να γεννά στρατιώτες και να τους τρέφει...Οι φανατισμένες φεμινίστριες θέλησαν να αντιστρέψουν ρόλους και όχι να βρεθεί μια λύση σύμφωνα με το τι είναι πιο λειτουργικό και για τους δύο.Εξαιρέσεις υπάρχουν παντού και πάντα...
Ως προς την φιλοσοφία,φυσικά φιλοσοφούμε με διαφορετικό τρόπο οι μεν με τους δε,πάντα και τα δυο φύλα,με διαφορετική ένταση και βάθος,ποιοί είναι οι μεν και ποιοί οι δε;Είναι αλήθεια οτι οι άντρες είχαν πιο πολλές ευκαιρίες μέσα στην ιστορία να το αποδείξουν και να το εξελίξουν,πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και για τους δύο.
Μαθαίνουμε όλοι μας...
Καλημέρα.

*Υπάρχουν στα δάση
Δέντρα που τρελαίνονται για πουλιά...*

kswtikoulaΜέλος
27/05/2005, 17:09:05
[maroon]Γεια στο στόμα σου θείτσα,
είπες σε μια παράγραφο όσα προσπαθώ να πω εγώ με ένα κάρο ποστ.

Φίλε μου έχεις δίκιο ότι κι εγώ παρεκτρέπομαι αλλά εξηγώ τρόπον τινά πως φτάνω στην περιγραφή γεγονότων για να βαδίσω εί δυνατόν πάνω στο θέμα.

Απλά ένα ποστ όπου ζητάς εξηγήσεις για μια γυναίκα που δημιούργησε ένα πρόβλημα στο δρόμο με ποιον τρόπο συνεισφέρει στη συζήτηση?

Μην αρπάζεσαι πάλι σε παρακαλώ,
δεν τη μπορώ τη διαμάχη για τη διαμάχη και με ενοχλεί ο εαυτός μου ο ίδιος όταν εκνευρίζομαι...

Να πούμε τις απόψεις μας θέλω όχι να μαλώσουμε!

Φιλικά και ειλικρινά
Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

27/05/2005, 17:20:35
Διαγράφω το post .. λάθος τοποθετήθηκα.. sorry

Edited by - allzzaro on 27/05/2005 17:23:00

27/05/2005, 17:28:18
quote:
Μην αρπάζεσαι πάλι σε παρακαλώ,
δεν τη μπορώ τη διαμάχη για τη διαμάχη και με ενοχλεί ο εαυτός μου ο ίδιος όταν εκνευρίζομαι...

Να πούμε τις απόψεις μας θέλω όχι να μαλώσουμε!

γ$##@$$#%μου πρέπει να βάζω smile .. σε ενοχλούν είπες και τα αποφεύγω..

Σκοπός μου και πάλι σου λέω δεν είναι ούτε να μαλώσουμε .. ούτε να σε προσβάλλω , ούτε να σε μειώσω, ούτε να σου δείξω συμπόνοια..

Σκοπός μας είναι αυτά που λέμε να τα διαβάσουν και αλλοι και οχι μόνο να βγάλουν ενα συμπέρασμα ή να ψυχαγωγηθούν απο τα ευτράπελα μας.. αλλά και εμείς ανταλλάσουμε απόψεις... ουσιαστικές..

Τέλος προσπάθησε να μην εκνευρίζεσαι.. πίσω απο ολα να φιλοσοφείς.. ματς... μούτς..

Edited by - allzzaro on 27/05/2005 17:29:55

kswtikoulaΜέλος
27/05/2005, 17:41:06
Επειδή όπως έχεις ήδη πει η φιλοσοφία είναι καθημερινότητα και όχι επιστήμη μακρυνή από την πραγματικότητά μας,
προσπαθώ να εφαρμόσω τη δική μου φιλοσοφία στη ζωή,
και όταν αφήνομαι να εκνευριστώ με κενευρίζει πάνω απ'όλα ο εαυτός μου και όχι ο απέναντι.

Φιλικά Ξωτικούλα

27/05/2005, 17:54:52
quote:
Επειδή όπως έχεις ήδη πει η φιλοσοφία είναι καθημερινότητα και όχι επιστήμη μακρυνή από την πραγματικότητά μας,
προσπαθώ να εφαρμόσω τη δική μου φιλοσοφία στη ζωή,

Ακριβώς.. και χαίρομαι πολύ γιαυτό..
Ισως να νομίζεις οτι η όλη αυτή συζήτηση είναι ανούσια.. οπως είπες κάποτε .. αλλά δεν είναι έτσι.. είμαι σίγουρος οτι κάποια στιγμή της ημέρας .. οοοολα αυτά που συζητάμε περνούν απο κάποια επεξεργασία..

Προσπάθησε να μην εκνευρίζεσαι.. ούτε με τον εαυτό σου.. ειδικά με τον εαυτό σου.. εκφράζεις τις απόψεις σου .. και τις ιδεολογίες σου και τις υπερασπίζεσαι με το σπαθί σου..

Με συμπάθεια
allzzaro

kswtikoulaΜέλος
27/05/2005, 18:13:16
Αγαπητέ γινόμαστε ιδιαίτερα φιλικοί και θα πέσουν τα νούμερα της θεαματικότητας...
Να σαι καλά αλλά πρέπει να μάθω έτσι κι αλλιώς να ελέγχω τις εκρήξεις μου,
μου δημιουργούν μονίμως πρόβλημα στη ζωή μου και αναιρούν και όλη τη φαιά ουσία που έχω ξοδέψει για να αναπτύξω τη βιοθεωρία μου.

Κατά την άποψή μου η αυτοκριτική είναι θεμέλιος λίθος της φιλοσοφίας,
ή τουλάχισττον της δικής μου.

Κοίτα τελικά που υπάρχει πάντα χώρος για όλους όσο κι αν αυτό αρχικά φαντάζει ανέφικτο!!!

Φιλικά Ξωτικούλα

27/05/2005, 18:22:27
quote:
Κοίτα τελικά που υπάρχει πάντα χώρος για όλους όσο κι αν αυτό αρχικά φαντάζει ανέφικτο!!!

Oντως..

quote:
Να σαι καλά αλλά πρέπει να μάθω έτσι κι αλλιώς να ελέγχω τις εκρήξεις μου,

Εχω μάθει να αγαπάω τους φίλους μου και συνεπώς τους συνομιλητές μου με τα ελαττώματα τους. Αν και δεν θεωρώ ελάττωμα το να εχει κανείς .. εκρήξεις... νομίζω οτι είναι προτέρημα..

quote:
Κατά την άποψή μου η αυτοκριτική είναι θεμέλιος λίθος της φιλοσοφίας, ή τουλάχισττον της δικής μου.

Εδώ συμφωνούμε για κοίτα..

Να είσαι καλά βρε ξωτικούλα.. σου εύχομαι ενα καλόοοο... όοοομορφο και ήηηησυχο αι Σαββατοκύριακο..

kswtikoulaΜέλος
27/05/2005, 18:31:39
Να σαι καλά κι εσύ το ίδιο...
Το ΣΚ θα είναι υπέροχο αύριο πάρτυ γιατί την Κυρική μεγαλώνω...
Θα γιορτασω τα 20.000 χαμόγελα που έχουν ζωγραφιστεί στο πρόσωπό μου!
Περίπου 700 το χρόνο δηλαδή...

27/05/2005, 18:44:21
Σου εύχομαι λοιπόν .. ``πάντα να γελάς``

galazia_sfairaΜέλος
02/04/2006, 12:52:27
"Ο ΓΙΟΚΑΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΞΕ"
Με αυτο το μήνυμα η Τοξοτίνα μας ανακοίνωσε την γέννηση του μικρου της!Ειμαι σίγουρη για την χαρα όλων σας και γιαυτο σπευδω να σας το ανακοινώσω.Είναι ένα αγγελουδι που γεννηθηκε μεσα στο φως και αυτο το φως θα το συνοδευει στην ζωη του.Ευχομαι υγεια και τυχη ,ευχομαι ολη του η ζωή να ειναι γαλαζιο και χρυσο,ειναι τα χρωματα της γεννησης του.Πολλες ευχες στον μπαμπα και στην μανουλα.
Βικάκι ευχαριστω για την χαρα που μου έδωσες!!!

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"

02/04/2006, 13:38:43
Με πρόλαβες φιλενάδα

Να μας ζήσει ο χρυσογάλαζος μπέμπης που μόλις έφτασε.
Τοξότης εύχομαι κάθε ευτυχία και δοξάζω την τεχνολογία που για σήμερα ήταν άκρως απαραίτητη... στην επικοινωνία..
Με πολλή αγάπη

another starΜέλος
02/04/2006, 14:22:29
quote:
Τοξοτούλα αγόρι θα κάνεις??

Θυμάσαι που σε είχα ρωτήσει?

Μπράβο Τοξοτούλα, χαίρομαι πολύ για σένα. Υγεία και ευτυχία εύχομαι για όλη την οικογένειά σου.

Λοιπόν από τη μεριά μου ήθελα να αποχαιρετήσω προσωρινά το τόπικ, δυστυχώς για δικούς μου προσωπικούς λόγους δεν μπορώ να συμμετέχω πλέον εδώ, θα με βλέπετε μάλλον σε άλλα τόπικς αν υπάρχουν δηλαδή ακόμα με την επέμβαση που έχει γίνει στο esoterica.

Ακολουθώ έναν δρόμο που δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι πλέον εδώ. Θα βρεθώ πάλι όταν είμαι έτοιμη και είμαι σίγουρη ότι όσος καιρός και να περάσει αυτό το τόπικ θα είναι πάντα ενεργό.

Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να επικοινωνήτε μαζί μου σε απορίες μου, απόψεις μου ή ακόμα και χαζομάρες μου.

Σας εκτιμώ όλους βαθύτατα

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**
02/04/2006, 14:43:16
another star είσαι σίγουρη?

quote:
θα με βλέπετε μάλλον σε άλλα τόπικς αν υπάρχουν δηλαδή ακόμα με την επέμβαση που έχει γίνει στο esoterica.

Αν ξέρει κανείς τι έγινε και που φαίνεται παρακαλώ να με πληροφορήσει και εμένα.

Το μισό φόρουμ δεν υφίσταται απο χθές και δεν υπάρχει πουθενά καμία ενημέρωση ή εξήγηση...

Σας ευχαριστώ

another starΜέλος
02/04/2006, 14:46:59
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7998

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**
02/04/2006, 14:57:56
Σ΄έυχαριστώ another star.

galazia_sfairaΜέλος
02/04/2006, 14:59:18
Tί έγινε βρε παιδιά,ας μπει κανεις στον κόπο να μας ενημερώσει.
Εγω ειδα ότι ελειπε το γνωστο αχλαδότυρο αλλά ....λεω μαλλον ο υπολογιστης μου φταιει....έλα Χριστε και Παναγια.
Παιδιά βαλτε κανενα σκόρδο στο θεμα μας....

Μορφέα μου εισαι καλα παιδακι μου???

Ανσίν,Πυραμίδα,Ελενη!!!

Αστερι θα επικοινωνήσω μαζι σου!!!

02/04/2006, 15:39:47
Οκ παιδιά επανέρχονται τα θέματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Η Βικούλα μας έκανε πολύ χαρούμενους, εγώ με την Καλλιόπη ουρλιάζαμε στο τηλέφωνο.

Another star τι έγινε βρε παιδί μου ξαφνικά, γιατί φεύγεις από το εδώ θέμα?

Δεν ρώτησα την Λίλλιαν γιατί το είπε καθαρά ότι θέλει να επικεντρωθεί στο ρέικι, αλλά εσύ δεν εξηγείς τίποτα. Εντάξει δεν εννοώ ότι είσαι και υποχρεωμένη να μας πεις αλλά φοβάμαι μήπως συμβαίνει κάτι και δεν το λες.

UnseenΜέλος
03/04/2006, 08:47:36
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους

IT'S A SON!!! Ναι, είναι το σούπερ γεγονός!!! Επιτέλους!!!

Another star
Η απόφασή σου είναι σεβαστή αλλά, να το ξέρεις, θα μας λείψεις πολύ. Πάντως, η καρδιά μου είναι κοντά σου και είμαι εδώ για σένα σε ό,τι χρειαστείς.

Γαλάζια σφαίρα ένα γλυκό φιλάκι από μένα... Με γεια ο υπολογιστής. Αγκαλιές και σε όλους τους υπόλοιπους του τόπικ.

Με πολλή αγάπη,
Unseen

***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****

galazia_sfairaΜέλος
03/04/2006, 09:10:27
Kαλημερα καλημερα σε ολους μας.
Another star αν θελεις επικοινωνησε μαζι μου γιατι έχω τελικάλαθος τηλεφωνο,και βρεθηκα να συνομιλω με καποιον που εχει σχεση και με Μυτιληνη....αν ειναι δυνατον.Καλεσε με αν θελεις,σε παρακαλω.
Nstoyla ηρέμησες βρε?
Ανσιν,Πυραμίδα....χθες η συναντηση ήταν υπεροχη έ??