- Σολομωνική - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Δηλαδή μου απαντάς πως το αντίθετο του μηδενώς είναι το μηδέν??
Όχι σου απαντώ ότι το 0 δεν είναι φυσιολογικό νούμερο, γι'αυτό και προσεγγιστικά μπορείς να πεις ότι ο αντίθετός του είναι ο 0 απ'την άλλη μεριά.
Αν δεν κατάλαβες τι εννοούσα, δεν έβγαλα το αντίθετο του 0. Σε παρέπεμψα σε όριο.
quote:
οκΓιατί δεν απαντάς για το -1?
Νομίζεις οτι είναι ερώτηση παγίδα?
Το θεωρώ αυτονόητο, γι'αυτό και δεν απαντώ. Το αντίθετο του 1 είναι το -1 και το αντίθετο του |α| είναι ο -|α| και από κει και πέρα το θέμα ανάγεται σε μαθηματικό.
Τι ερώτηση παγίδα να είναι; Μαθηματικά 2ας Γυμνασίου είναι αυτό.
quote:
Για κάθε τι,το αντίθετο είναι ο ιδιος του ο εαυτός,αρκεί να το δείς απο αλη οπτική γωνία.
Για να έχουμε το καλό ερώτημα αυτό που το στηρίζεις; Στο ότι ισχύει για ένα πράγμα που είναι αμφιλεγόμενο αν είναι αριθμός όπως οι άλλοι;
Θέλω την άποψή σου σε κάτι: το αντίθετο το -οο είναι το +οο;
Θα σε παρακαλέσω να μου δώσεις μερικές πληροφορίες για το είδος σπουδών σου, για να ξέρω από ποια σκοπιά τα βλέπεις.
Edited by - WindWalker on 24/05/2005 14:58:52
Επιστημών του Παν.πειρ. το 1997,

Είναι δύσκολο το μονοπάτι
quote:
Το θεωρώ αυτονόητο, γι'αυτό και δεν απαντώ. Το αντίθετο του 1 είναι το -1 και το αντίθετο του |α| είναι ο -|α| και από κει και πέρα το θέμα ανάγεται σε μαθηματικό.
Τι ερώτηση παγίδα να είναι; Μαθηματικά 2ας Γυμνασίου είναι αυτό.
Θέλω την άποψή σου σε κάτι: το αντίθετο το -οο είναι το +οο;Edited by - WindWalker on 24/05/2005 14:58:52
Το οτι διδάσκεται στα σχολεία δεν σημαίνει απαραίτητα οτι είναι και 100% αλήθεια......
Ειναι λογικό οτι τις πραγματικές μαθηματικές έννοιες είναι αδύνατο να τις κατανοήσουν οι μαθητές,γιαυτό στα σχολεία διδάσκονται συμβατικές μαθηματικές θεωρίες.
Εγώ είμαι σίγουρη οτι το -1 δεν είναι το αντίθετο του 1.
Το αντίθετο του 1 είναι μέσα στο ίδιο το 1 και όχι ενας ξεχωριστός αριθμός.
Οσο για το άπειρο,είναι σημείο στήριξης της αποψής μου οτι το αντίθετο κάποιου είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Τέλος πάντων, δεν έχει σχέση με το θέμα. Ας το σταματήσουμε εδώ.
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ 1 ΕΙΝΑΙ ΤΟ -1
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΟΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ.
ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ 0 ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ(-),Η ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ (+).
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΛΟΜΟΝΙΚΗ.
2)Σολομωνικη ειχε μελετησει και ο Καζαντζακης
3)οσον αφορα για το οτι ο θεος εδωσε την σολομωνικη στον σολομωντα ενα εχω να πω: για τα πολυ σημαντικα γεγονοτα υπαρχει μια καλη εξηγηση και μια πιο καλη καλυψη. το γεγονος ειναι η υπαρξη της σολομωνικης. το οτι ο θεος την εδωσε στον Σ. ειναι η εξηγηση ή η καλυψη?................
Διαβαζοντας ομως το θεμα δεν κατεληξα καπου.
Καποιοι ανεφερανε οτι ειχανε προβλημα διαβαζοντας το βιβλιο,καποιοι αλλοι οχι.
Μερικοι το αποριπτουνε θεωροντας οτι ολα αυτα ειναι βλακειες.
Δεν εχω αποψη γιατι πολυ απλα δεν γνωριζω.
Μου κινησε ομως την περιεργεια κατι πολυ απλο.
Λετε οτι ο θεος εδωσε στον Βασιλια αυτο το βιβλιο για να επικαλεστει τους δαιμονες να του χτισουνε το Ναο σε 3 ημερες.΄
Ωραια και ποιος ο λογος να μπει σε αυτη την διαδικασια?
Αφου ηθελε να τον βοηθησει γιατι δεν του τον εχτιζε ο ιδιος με μια εντολη του μεσα σε 1 λεπτο?
Δηλαδη πιο απλο θα φαινοτανε στον λαο τοτε να βλεπουνε περιεργα πλασματα με μυστρι και πυλο να χτιζουνε ενα ναο μεσα σε 3 ημερες?
Μπορει να θεωρηθει γελοια η ερωτηση μου αλλα ειναι απορια και ειπα να την γραψω.
Και υπαρχει και η αλλη λογικη που λεει οτι για να θεωρησεις αληθεια ολα αυτα θα πρεπει να αποδεχτεις ουσιαστικα και την Χριστιανικη πιστη μιας και για τον θεο των Χριστιανων μιλαμε,οποτε οποιος δεν αποδεχεται αυτη τη θρησκεια αυτοματα αποριπτει και την υπολοιπη θεωρια.
«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

for a fistful of
dollars.............
Γνώρισα κάποτε μια γυναίκα πάνω από 90 χρονών , ανατριχιαστική στην όψη ( πραγματικά η προσωποποίηση της κλασσικής μάγισσας ) που υποστήριζε ότι μπορεί να κάνει μάγια και να καλέσει δαίμονες…..έλεγε πως αν καλέσεις οτιδήποτε μπορεί να σε υπηρετήσει αλλά το τίμημα είναι πάντα μεγάλο και πως δεν μπορείς να το διώξεις ποτέ πια εντελώς…..με κοίταζε βαθιά στα μάτια και μίλαγε λες και μοιραζόμασταν το ίδιο μυστικό.
Αντιμετωπίζω πάντα τέτοια θέματα με δέος και όσο και να μην το θέλω , όσο και να σκέφτομαι ότι δεν είναι παρά δεισιδαιμονίες πάντα με επηρεάζουν…..
Εγώ προσωπικά δεν θα πλησίαζα το βιβλίο ούτε για καλό ούτε για κακό…..
Αυτά πηγάζουν από αλλού...
Και για να τα πολεμήσεις πρέπει να πολεμήσεις τον εαυτό σου πρώτα.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Συγκεντρώθηκαν λοιπόν ένα βράδυ και ήταν γύρω στα 5-6 άτομα αγόρια κορίτσια. Η ιστορία δεν πρέπει να είναι πολύ παλιά, λίγα χρόνια πίσω. Έκατσαν λοιπόν σε ένα τραπέζι, έβαλαν τα γράμματα πήραν και ένα ποτήρι κι άρχισαν να καλούν κάποιο πνεύμα. Κι εδώ αρχίζει το γλέντι γιατί προφανώς δεν περίμεναν τίποτε ιδιαίτερο ή το περνούσαν για επιτραπέζιο όπως το trivial. Δε ξέρω τι ακριβώς έγινε εκείνη τη στιγμή - μπορώ όμως να μάθω περισσότερα εάν επιθυμείτε, αν θυμάμαι κάτι τους παρουσιάστηκε σαν δαίμονας- και όπου φύγει φύγει από το φόβο. Σε λίγο καιρό οι 4-5 σκοτώθηκαν σε τροχαίο και η μία και μόνη επιζών εκείνης της παρέας τόσο σαλτάρισε από αυτό που είδε εκείνη τη νύχτα και το θάνατο των παιδιών που νοσηλεύτικο σε ψυχιατρική κλινική και ακόμη δε γνωρίζω κατά πόσο στέκει καλά στα μυαλά της.
Όταν μου το έλεγε ο φίλος μου έπαθα σοκ. Για αυτό όσοι έχετε τέτοιες ανησυχίες καλύτερα να τις αφήσετε, όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες κι εσείς μόνο πίτουρα δεν είστε. Κάντε καλύτερα κάτι υγιές με τους φίλους σας που θα σας δώσει μεγαλύτερη χαρά.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
λυκοφρον
Και εγώ αυτό που γνωρίζω είναι, πως εν συντομία, "Σολομωνική" αποκαλούμε ένα απόκρυφο βιβλίο, το οποίο μάλιστα πολλοί θεωρούν πως είναι, το απόκρυφο βιβλίο του εβραϊκού λαού. Γράφτηκε από τον Βασιλέα Σολομώντα περίπου γύρω στα 200 π.Χ. και μπορούμε να πούμε, πως μέχρι και σήμερα, τα απόκρυφα κείμενά του, απασχολούν την επιστήμη.
Αναφέρονται κυρίως στον τρόπο που εκτελούνται διάφορες μαγγανείες και στον τρόπο επαφής με τα πνεύματα.
Η Σολομωνική ονομάζεται και "Clavicula Solomonis", γι΄ αυτό και πολλοί ιερείς την ονομάζουν "Βιβλίο του διαβόλου".
Αυτό γιατί, ενώ ο Σολομών έχει γράψει και πολλά άλλα κείμενα, στη Σολομωνική περιέχονται μόνο αυτά που αναφέρονται στην κακή πλευρά των εργασιών πάνω στα πνεύματα, γι΄ αυτό και δεν πρέπει να γίνεται σύγχιση με τα άλλα κείμενα, ή βιβλία όπως το Κλειδί κ.λ.π.
Κάτι ακόμα, συγκεκριμένα για το φίλο λυκοφρον,
Όταν λες φίλε μου, ότι "η αληθινή γνώση είναι στο δικό μας μεγαλειώδες παρελθόν", τι εννοείς??? ![]()
Και σε οποιαδήποτε περίπωση, αυτό θα πει, πως δεν πρέπει να ξέρουμε τίποτα άλλο, σχετικά με την ιστορία του υπολοίπου κόσμου ![]()
![]()
![]()
Θέλω όμως να μου πεις, συγκεκριμένα, τι εννοείς ακριβώς "αληθινή γνώση"???
Οι άλλες γνώσεις, δεν είναι αληθινές, είναι ψεύτικες??? ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
"Clavicula Solomonis",
quote:
γι΄ αυτό και δεν πρέπει να γίνεται σύγχιση με τα άλλα κείμενα, ή βιβλία όπως το Κλειδί κ.λ.π.
Clavicula Solomonis σημαίνει τα κλειδιά του Σολομώντα.
Μήπως το Κλείδί που αναφέρεις είναι όντως η Σολωμονική?
Έχεις δίκιο, γιατί το σωστό είναι "Κλειδί 1", "Κλειδί 2", κ.λ.π, κ.λ.π., κ.λ.π.
Θεώρησα όμως, πως είναι ευκολονόητο, το ότι :
Όπως εμείς με την έκφραση "Σολομωνική" εννοούμε μόνο όσα αναφέρονται στην κακή πλευρά, μεταξύ όλων αυτών των κειμένων που έχουν γραφθεί από τον Σολομώντα.
Και όμως, θα μπορούσε να πει κάποιος, πως όλα με μια λέξη λέγονται Σολομωνικά..., και θα είχε και ένα δίκιο, γιατί όλα γραμμένα από τον Σολομώντα είναι.
Κάπου μάλιστα, παραπάνω στο θέμα, έχουν αναφερθεί συνολικά και λεπτομερώς από κάποια φίλη, όλα όσα έχει γράψει.
Όταν όμως λέμε "Σολομωνική" δεν εννοούμε όλα τα κείμενα, όσα έχει γράψει ο Σολομών.
Έτσι, θεώρησα ότι, θα ήταν κατανοητό, ότι με τον ίδιο τρόπο και όταν αναφέρεται σαν "Clavicula Solomonis" αντιστοιχεί, μόνο σε αυτό το σύνολο των κειμένων. Μόνο όσα αναφέρονται στην κακή πλευρά.
Δηλαδή, αυτά και μόνο αυτά, τα οποία ονομάζουμε εμείς "Σολομωνική"
Νομίζω ότι τώρα έγινα πιο συγκεκριμένη, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να μπερδευτεί κάποιος.
Ζητώ συγνώμη για την ασάφειά μου ![]()
Και ευχαριστώ πολύ για την επισήμανσή σου, φίλη DAGON ![]()
quote:
Νομίζω ότι τώρα έγινα πιο συγκεκριμένη, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να μπερδευτεί κάποιος.
Οκ
φίλoς DAGON![]()
Καποια στιγμη απο τα πολλά που ακουγα αρχισα ,ανεξηγητα ειναι η αληθεια διοτι μεχρι τοτε δεν εδινα σημασια,να φοβαμαι.Η αντίδραση λοιπον ήταν να αρχίσω να λέω απο μέσα μου το πατερ-ημων,και τότε ειδα το εξης καταπληκτικό.Ο νεαρος που μεχρι τότε το επαιζε μαγκας,τρελάθηκε,αρχισε χωρις λόγο να βρίζει,αποκτησε ξαφνικα υπερκινητικοτητα,και αφου απομακρυνθηκε αμεσως απο κοντα μου φωναξε το φίλο του να φύγουν αμέσως.Επειτα απο μερικες μέρες τον ξανασυνάντησα στην ίδια περιοχή και μόλις με είδε μου έριξε μια αγρια ματια και εξαφανίστηκε!
λυκοφρον