ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πως αναγνωρίζουμε την αγάπη? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Πως αναγνωρίζουμε την αγάπη? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

kswtikouli30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
KrisnnaΜέλος
18/12/2004, 07:04:34
Πιστεύω οτι θα δούμε τα λάθη, τις αδυναμίες, τα πάθη και γενικά όλα τα Αρνητικά του/της. Αλλά αυτό πιθανότατα να μήν μας ενοχλήσει τόσο πολύ, ή να το περάσουμε στ'αψήφιστα εκτός κι'άν είναι πολύ Σοβαρά!
Άν δέν είναι πολύ Σοβαρά μπορεί να τους μιμηθούμε ακόμα και στα Ελαττώματα άν τα θεωρήσουμε Ανθρώπινα.
Σημασία έχει να δούμε στον χαρακτήρα 2-3 Προτερήματα ή έστω και ένα τα οποία επιθυμούμε σφόδρα να τα δούμε σε κάποιον Άνθρωπο, γιατί έως τώρα δέν μπορούσαμε με Τίποτα να τα καταφέρουμε!
Άν τα αναγνωρίσουμε και βεβαιωθούμε γι'αυτά επέρχεται ο Έρωτας ... επαναλαμβάνω άν δέν υπάρχουν βαριά ελαττώματα ή άν δέν έχουν αναγνωριστεί. Εννοώ ο Έρωτας εκ'μέρους της μιάς πλευράς και σαφώς όπως λέει ο Απόλλωνας πρέπει να υπάρχει Θετική ανταπόκριση και κατανόηση καί απο την άλλη πλευρά.
Αλλιώς δέν είναι δυνατόν να καταφέρουμε Τίποτα!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

ΜΑΡΙΝΟΣΝέο Μέλος
21/12/2004, 14:01:25
ΠΑΙΔΙΑΑΑΑ…ΜΕ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ!!!
Αλλά θα επιστρέψω πιο λευκός, εεεε πιο καθαρός, εεεεεε πιο σοβαρός ήθελα να πω!
Κρατήστε καθυστερήσεις!
Τι ήθελα να πω για το θέμα μας…α…

Την ώρα που πέθαινε η αγάπη ήρθες εσύ…και εκείνη έγινε χρώμα στα μάτια σου και φλόγα επάνω στα χείλη…
Και η πνοή από την ψυχή σου έγινε φιλί που άγγιξε τα χείλη μου και πήρε τη ζωή μου…
Την ώρα που οι ανάσες μας γίνονταν ένα…και η αγάπη αναστήθηκε…

Αααααα καλή μου ξωτικοπριγκίπισσα δε φταίω εγώ…είπες τα σχέδια δεν επιτρέπονται!…μην το αλλάζεις τώρα!

Λοιπόν χρειαζόμαστε τις οδηγίες χρίσεως για να διακρίνουμε τον έρωτα από την αγάπη…

21/12/2004, 14:11:50
μην ανησυχείς φίλε μου....

και τα "σχέδια" νομίζω πως πήραν το δρόμο τους....

quote:
Λοιπόν χρειαζόμαστε τις οδηγίες χρίσεως για να διακρίνουμε τον έρωτα από την αγάπη…

ναι, ένα ορθογραφικό λάθος (ήταν?) δίνει όλη την ουσία...

Galadriel των Λευκών Δασών

WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!

ΜΑΡΙΝΟΣΝέο Μέλος
21/12/2004, 14:38:11
Βρε τι βλέπουν τα μάτια τα αγγελικά…
Μα εδώ δε μιλάμε για ένα οποιοδήποτε ξωτικό!!!
…για ολόκληρη πριγκίπισσα πρόκειται…
analphabetΜέλος
21/12/2004, 15:02:29
Αγάπη ...χμ ναι πρέπει να το έχω νιώσει!

Αναγνωρίζω την αγάπη ως το συναίσθημά εκείνο που γίνετε ρουτήνα αλλά η ρουτήνα που προτημάμε, η ρουτήνα που ..αγαπάμε.

Θέλω να πιστεύω οτι τον τελευταίο καιρό το βιώνω.

Ελπίζω να μην πεφτώ έξω ...καιπάλι

Φίλη G τα λατρεύω τα topic που ανοίγεις τελικά .

analphabet

21/12/2004, 15:20:14
quote:
Αναγνωρίζω την αγάπη ως το συναίσθημά εκείνο που γίνετε ρουτήνα αλλά η ρουτήνα που προτημάμε, η ρουτήνα που ..αγαπάμε.

να διαφωνήσω λίγο καλή μου?

η ουσιαστική αγάπη δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει ποτέ ρουτίνα...

γιατί κάθε μέρα κρύβει μέσα της κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, κάτι εντελώς απρόσμενο...

κάθε μέρα καίει όλα τα παλιά και δημιουργεί καινούρια...

όμως ο καθένας έχει και τον δικό του τρόπο να την βιώνει τελικά...

μ'αρέσει που διαφώνησα κιόλας μαζί σου... για να διαφωνήσω τελικά με τον εαυτό μου....

θα είμαι επηρεασμένη από άλλο τόπικ που άνοιξα φαίνεται

G

WARNING !

filosofos3Μέλος
21/12/2004, 16:27:59
Αγαπητή galadriel όπως έχω γράψει και αλλού ο ορισμός που δίνουμε στις έννοιες είναι αυτός που μας εμποδίζει να δούμε την πραγματικότητα και να αντιληφθούμε τι είναι αγάπη και τι όχι, και γενικά τι είναι κάθε έννοια.
Γράφεις
quote:

Ερχονται κάποιες στιγμές στη ζωή μας που αναζητάμε την αγάπη, όχι αυτήν την πανανθρώπινη έννοια της Αγάπης, αλλά αυτήν που θα ολοκληρώσει την ύπαρξη μας, που θα ησυχάσει τους φόβους μας, που θα θα γαληνέψει την ψυχή μας....
Αυτη την αγάπη που μας κάνει να βλέπουμε αστέρια σε μια βροχερή νύχτα, που η ελπίδα της αντάμωσης γίνεται λαχτάρα, που το άγγιγμα αποκτά ιερό χαρακτήρα...
Αυτή την αγάπη που λόγια δεν περιγράφουν, αλλά και λόγια την ντύνουν τα ωραιότερα ενδύματα της, που οι πράξεις είναι φτωχές για να την συμπεριλάβουν και οι προθέσεις μεγαλειώδεις...

Γιατί λες "...όχι αυτήν την πανανθρώπινη έννοια της Αγάπης, ..." και θέτεις έναν περιορισμό στην έρευνά σου;
Αποκλείεται η αγάπη αυτή που θα σε ολολκληρώσει να είναι αυτή;
Τη θεωρείς πολύ γενική για να ανταποκρίνεται στη δική σου ιδιαιτερότητα;
Διευκρίνησέ το σε παρακαλώ όταν μπορέσεις γιατί η γνώμη μου είναι ότι στην αγάπη που ολοκληρώνει υπάρχουν όλα τα είδη της αγάπης. Αλλά επειδή συγχέουμε τις έννοιες γενικά κάνουμε το ίδιο και στην αγάπη.
Συγχέουμε έρωτα ,πάθος αγάπη,σεξ, επιθυμία, θαυμασμό κλπ ενώ κάθε μία είναι διαφορετικής σημασίας από κάθε άλλη και δε μπορούμε να βγάλουμε άκρη γιατί εκτός αυτού ο καθένας εννοεί κάτι διαφορετικό με αυτές τις λέξεις. Αν σε ενδιαφέρει η αναζήτηση της δίδυμη ψυχής ας ανοίξουμε νέο τοπικ ειδικά γιαυτό το θέμα επειδή με ενδιαφέρει και εμένα.
Να είστε όλοι καλά

Όλα είναι τέλεια

21/12/2004, 16:47:35
filosofos3 χαιρε
το θεμα αυτο που θες να ανοιξεις υπαρχει ηδη
http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=712&whichpage=8&ARCHIVE=
SEMIRAMISΝέο Μέλος
21/12/2004, 18:45:24
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

ΠΑΘΙΑΖΕΣΑΙ,ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΜΟ ΣΩΜΑ
ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ,ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΦΩΝΗ
ΞΕΝΥΧΤΑΣ, ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙΣ

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ..
ΕΙΝΑΙ ΗΧΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ..

ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΣΤΑΚΤΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗ (ΜΕ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΕΝΝΟΩ),
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΠΟΛΛΟΙ ΖΟΥΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ,ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ.

ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ (ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ)
ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΒΑΣΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΣΤΗ ΖΗΛΕΙΑ,ΤΗΝ ΚΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΠΩΣ ΑΓΑΠΑΣ!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ "ΠΕΘΑΝΕΙΣ" ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ "ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ!

ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

ΛΑΧΕΙΟ Η ΖΩΗ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΑΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΓΟ..

21/12/2004, 18:48:42
αγαπητέ filosofos3,

δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα σου...

αυτή την έννοια της αγάπης διάλεξα να συζητήσουμε εδώ και όχι την πανανθρώπινη, με πλήρη συνείδηση ότι την περιορίζω...

φυσικά και έχει ενδιαφέρον και αυτό που προτείνεις...

όταν λοιπόν, ανοίξεις το σχετικό θέμα ή επισκεφτείς αυτό που σου πρότεινε ο αγαπητός ryche θα έρθω να το συζητήσουμε εκτενέστερα....

στο μεταξύ εμείς θα προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε τα σημάδια μιας αγάπης έστω και περιορισμένης...

Galadriel των Λευκων Δασών

WARNING !