ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Λιαντίνης: Το έργο του - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Λιαντίνης: Το έργο του - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

actr31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
actrΜέλος
27/07/2005, 14:11:34
Αγαπητέ φίλε ΑΔΔΑΡ ΣΟΥΡ συμφωνώ σχεδόν σε όλα μαζί σου. Μην ξεχνάς πως απότερος σκοπός του ήταν να πεθάνει. Η φράση "Σε παλευω θανατε...σε καταπαλευω ολοκληρον ειπε...
" αναφέρεται στο οτι Ολιαντίνης θα πέθαινε όποτε εκείνος το είχε επιλέξει και όχι όποτε θα ήθελε ο θάνατος να τον πάρει. Οταν είπα οτι ήταν προσχεδιασμένη αυτοκτονία δεν εννούσα οτι ήθελε να πέσει απο το μπαλκόνι του, αλλά το οτι ήθελε ο ίδιος να διαλέξεο πότε θα πεθάνει μέσα στο στο μεγαλείο της φύσης
Εν πάσει περιπτώσι δεν νομίζω πως διαφωνούμε κάπου

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark
Neo24483Νέο Μέλος
01/08/2005, 12:23:30
Με κάλυψε ο Snoopy. Προς το παρόν θα συμφωνήσω επιπλέον στο ότι "Έρωτας είναι η τέχνη του να φεύγεις"...

"Και ουδέν ό,τι ουκ απώλετο..."

velialΜέλος
06/08/2005, 05:43:28
Μεγάλο μυαλό ο Λιαντίνης, αλλά δεν κατάλαβε πως ο Θάνατος είναι η Υπέρτατη Δύναμη- ΚΑΝΕΙΣ δεν τον νικά.
actrΜέλος
06/08/2005, 13:02:56
quote:
αλλά δεν κατάλαβε πως ο Θάνατος είναι η Υπέρτατη Δύναμη- ΚΑΝΕΙΣ δεν τον νικά.

Ε πού να το καταλάβει μωρέ ο χαζός...

ΠαρμενιδηςΝέο Μέλος
06/08/2005, 21:35:37
Καλησπερα σε ολους.Ο καθηγητης Λιαντίνης θα παραμείνει ενα μεγάλο αινιγμα.παραδοξως και στα τρια εργα του που εχω διαβασει,τα χασμα σεισμου,ο νυφομανης,εξυπνον ενυπνιον,δεν αναφέρεται στην ιδέα της αυτοκτονιας μπορεί εν πρωτοις να φαίνεται ως μηδενιστης αλλα στην ουσία ηταν ενας οραματιστης που ονειρευονταν το απεριττο απλο ελληνικο κατα την αρχαία εννοια του ορου ιδεώδες.
velialΜέλος
07/08/2005, 02:51:10
quote:
actr posted: ΣΕ ΝΙΚΗΣΑ ΘΑΝΑΤΕ
"Θα πεθάνω, Θάνατε, όχι όταν θελήσεις εσύ, αλλά όταν εγώ θα θελήσω.
Σε τούτη την έσχατη ολική πράξη, δεν θα γίνει το δικό σου, αλλά το δικό μου.
Παλεύω τη θέλησή σου. Παλεύω τη δύναμή σου. Σε καταπαλεύω ολόκληρον. Μπαίνω μέσα στη γη, όταν εγώ αποφασίσω, όχι όταν αποφασίσεις εσύ. Και σένα σε αφήνω ρέστο και ταπί.
Με βλέπεις κατεβασμένο στον Άδη αφεαυτού μου και αυτοθέλητα. Και ανατριχιάζεις εσύ και το βασίλειό σου.
Ο τάφος, η ταφόπλακα, το σκοτάδι, το ποτέ πια και όλα σου τα υπάρχοντα μπροστά στην πράξη μου και στην επιλογή μου μένουν εμβρόντητα και χάσκουν"

-Θάνατος: "Μεγάλε, μία ή άλλη!"

Μεγάλη ιδέα είχε, όταν έλεγε ότι θα άφηνε το Θάνατο ρέστο και ταπί... Τον προτιμούσα πολύ περισσότερο όταν ανέλυε τον "Φαίδρο"...
07/08/2005, 03:16:33
Άσχετα με το γιατί πέθανε και το αν νίκησε τον θάνατο ή όχι, ο Λιαντίνης ήταν ένα σπουδαίο μυαλό!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

actrΜέλος
08/08/2005, 02:53:53
quote:
Μεγάλη ιδέα είχε, όταν έλεγε ότι θα άφηνε το Θάνατο ρέστο και ταπί... Τον προτιμούσα πολύ περισσότερο όταν ανέλυε τον "Φαίδρο"...

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο φίλε μου...

spiritΜέλος
09/08/2005, 16:51:24
H αυτοκτονια κατα τον Επικτητο,μεσα απο την ματιερα του ρουμανου αυτοχειρα Τζεησον Ξενακη,ειναι η πιο μεγαλη αλλα και υστατη πραξη ελευθεριας,αν μπορει ο καθενας να ειναι σε ετοιμοτητα εμπρος στον θανατο ειναι ενα σημαδι ελευθεριας.

Ο Σενεκας αναφερει ευστοχα καπου οτι η ζωη ειναι σκλαβια,αν σου λειπει το κουραγιο να πεθανεις.
Αυτος που φοβαται το θανατο,φοβαται επισης και την ζωη.
Ο Επικτητος υποστιριζε την ιδεα της αυτοκτονιας,ως δικαιωμα του καθε ελευθερου ατομου να επιλεξει ποτε και αν θελησει να σταματησει το παιχνιδι της ζωης,αν αυτο καταντα κουραστικο και επωδυνο,και ακριβως οπως τα παιδια που λενε βαρεθηκα δεν παιζω αλλο..οταν ενα πραγμα δεν σε ευχαριστει πια και βλεπεις το αδιεξοδο στο οποιο φτανεις μπορεις να τα παρατησεις λεγοντας δεν παιζω αλλο,με μια αυτοθελητη εξοδο σαν κι αυτη του Λιαντινη.
Η Μελετη και προετοιμασια θανατου,δεν καταστα τον ανθρωπο απαραιτητα ΑΔΥΝΑΜΟ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ.

http://www.dunkelheit.com.ar/portal/e107_plugins/coppermine_menu/albums/userpics/victoria/normal_anatheme.jpg" border=0>

actrΜέλος
09/08/2005, 18:50:44
quote:
H αυτοκτονια κατα τον Επικτητο,μεσα απο την ματιερα του ρουμανου αυτοχειρα Τζεησον Ξενακη,ειναι η πιο μεγαλη αλλα και υστατη πραξη ελευθεριας,αν μπορει ο καθενας να ειναι σε ετοιμοτητα εμπρος στον θανατο ειναι ενα σημαδι ελευθεριας.

Ο Σενεκας αναφερει ευστοχα καπου οτι η ζωη ειναι σκλαβια,αν σου λειπει το κουραγιο να πεθανεις.
Αυτος που φοβαται το θανατο,φοβαται επισης και την ζωη.
Ο Επικτητος υποστιριζε την ιδεα της αυτοκτονιας,ως δικαιωμα του καθε ελευθερου ατομου να επιλεξει ποτε και αν θελησει να σταματησει το παιχνιδι της ζωης,αν αυτο καταντα κουραστικο και επωδυνο,και ακριβως οπως τα παιδια που λενε βαρεθηκα δεν παιζω αλλο..οταν ενα πραγμα δεν σε ευχαριστει πια και βλεπεις το αδιεξοδο στο οποιο φτανεις μπορεις να τα παρατησεις λεγοντας δεν παιζω αλλο,με μια αυτοθελητη εξοδο σαν κι αυτη του Λιαντινη.
Η Μελετη και προετοιμασια θανατου,δεν καταστα τον ανθρωπο απαραιτητα ΑΔΥΝΑΜΟ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ.

Ετσι ακριβώς είναι φίλε μου. Η πράξη του αυτή επιβεβαίωσε την πνευματική του ελευθερία και συνάμα ήταν μια κίνηση διαμαρτυρίας για το σημερινό κοινωνικό και οχι μόνο κατεστημένο.

Και να συμπληρώσω οτι γι'αυτό το λόγο καταδικάζεται και η πράξη απο την εκκλησία όπως σωστά ανέφερες γιατί (το αποδυκνείει συνεχώς) δεν θέλει ελεύθερους ανθρώπους

Αλλά ας μην ξεφύγουμε απτο θέμα

Edited by - actr on 09/08/2005 18:53:57

velialΜέλος
10/08/2005, 02:42:48
Δεν θεωρώ την αυτοκτονία ηρωική έξοδο αλλά άνανδρη φυγή. Κοιτάξτε γύρω σας... η αυτοκτονία είναι πολύ πιο διαδεδομένη από ότι νομίζουμε. Τόσοι νέοι δέσμιοι της ηρωίνης, νοικοκυρές "καμμένες" απο την πρωινή ζώνη των καναλιών, ψευτόμαγκες καρφωμένοι στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού. Η ανθρωπότητα έχει επιλέξει τον δρόμο της αυτοκαταστροφής σε συλλογικό και σε ατομικό επίπεδο.
Θα ήθελα ο Δάσκαλος Λιαντίνης να είναι εδώ και να μας υπενθυμίζει τις αμαρτίες μας, να ψάχνει και αυτός ένα τρόπο διαφυγής. Αντίθετα επέλεξε το δρόμο της φυγής, ίσως από υπερβολική ευαισθησία- όχι όμως από εξέχουσα ανδρεία.