- Λιαντίνης: Το έργο του - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
" αναφέρεται στο οτι Ολιαντίνης θα πέθαινε όποτε εκείνος το είχε επιλέξει και όχι όποτε θα ήθελε ο θάνατος να τον πάρει. Οταν είπα οτι ήταν προσχεδιασμένη αυτοκτονία δεν εννούσα οτι ήθελε να πέσει απο το μπαλκόνι του, αλλά το οτι ήθελε ο ίδιος να διαλέξεο πότε θα πεθάνει μέσα στο στο μεγαλείο της φύσης
Εν πάσει περιπτώσι δεν νομίζω πως διαφωνούμε κάπου

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark
"Και ουδέν ό,τι ουκ απώλετο..."
quote:
αλλά δεν κατάλαβε πως ο Θάνατος είναι η Υπέρτατη Δύναμη- ΚΑΝΕΙΣ δεν τον νικά.
![]()
Ε πού να το καταλάβει μωρέ ο χαζός...

quote:
actr posted: ΣΕ ΝΙΚΗΣΑ ΘΑΝΑΤΕ
"Θα πεθάνω, Θάνατε, όχι όταν θελήσεις εσύ, αλλά όταν εγώ θα θελήσω.
Σε τούτη την έσχατη ολική πράξη, δεν θα γίνει το δικό σου, αλλά το δικό μου.
Παλεύω τη θέλησή σου. Παλεύω τη δύναμή σου. Σε καταπαλεύω ολόκληρον. Μπαίνω μέσα στη γη, όταν εγώ αποφασίσω, όχι όταν αποφασίσεις εσύ. Και σένα σε αφήνω ρέστο και ταπί.
Με βλέπεις κατεβασμένο στον Άδη αφεαυτού μου και αυτοθέλητα. Και ανατριχιάζεις εσύ και το βασίλειό σου.
Ο τάφος, η ταφόπλακα, το σκοτάδι, το ποτέ πια και όλα σου τα υπάρχοντα μπροστά στην πράξη μου και στην επιλογή μου μένουν εμβρόντητα και χάσκουν"
-Θάνατος: "Μεγάλε, μία ή άλλη!"
Μεγάλη ιδέα είχε, όταν έλεγε ότι θα άφηνε το Θάνατο ρέστο και ταπί... Τον προτιμούσα πολύ περισσότερο όταν ανέλυε τον "Φαίδρο"...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:
Μεγάλη ιδέα είχε, όταν έλεγε ότι θα άφηνε το Θάνατο ρέστο και ταπί... Τον προτιμούσα πολύ περισσότερο όταν ανέλυε τον "Φαίδρο"...
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο φίλε μου...![]()

Ο Σενεκας αναφερει ευστοχα καπου οτι η ζωη ειναι σκλαβια,αν σου λειπει το κουραγιο να πεθανεις.
Αυτος που φοβαται το θανατο,φοβαται επισης και την ζωη.
Ο Επικτητος υποστιριζε την ιδεα της αυτοκτονιας,ως δικαιωμα του καθε ελευθερου ατομου να επιλεξει ποτε και αν θελησει να σταματησει το παιχνιδι της ζωης,αν αυτο καταντα κουραστικο και επωδυνο,και ακριβως οπως τα παιδια που λενε βαρεθηκα δεν παιζω αλλο..οταν ενα πραγμα δεν σε ευχαριστει πια και βλεπεις το αδιεξοδο στο οποιο φτανεις μπορεις να τα παρατησεις λεγοντας δεν παιζω αλλο,με μια αυτοθελητη εξοδο σαν κι αυτη του Λιαντινη.
Η Μελετη και προετοιμασια θανατου,δεν καταστα τον ανθρωπο απαραιτητα ΑΔΥΝΑΜΟ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ.
http://www.dunkelheit.com.ar/portal/e107_plugins/coppermine_menu/albums/userpics/victoria/normal_anatheme.jpg" border=0>
quote:
H αυτοκτονια κατα τον Επικτητο,μεσα απο την ματιερα του ρουμανου αυτοχειρα Τζεησον Ξενακη,ειναι η πιο μεγαλη αλλα και υστατη πραξη ελευθεριας,αν μπορει ο καθενας να ειναι σε ετοιμοτητα εμπρος στον θανατο ειναι ενα σημαδι ελευθεριας.Ο Σενεκας αναφερει ευστοχα καπου οτι η ζωη ειναι σκλαβια,αν σου λειπει το κουραγιο να πεθανεις.
Αυτος που φοβαται το θανατο,φοβαται επισης και την ζωη.
Ο Επικτητος υποστιριζε την ιδεα της αυτοκτονιας,ως δικαιωμα του καθε ελευθερου ατομου να επιλεξει ποτε και αν θελησει να σταματησει το παιχνιδι της ζωης,αν αυτο καταντα κουραστικο και επωδυνο,και ακριβως οπως τα παιδια που λενε βαρεθηκα δεν παιζω αλλο..οταν ενα πραγμα δεν σε ευχαριστει πια και βλεπεις το αδιεξοδο στο οποιο φτανεις μπορεις να τα παρατησεις λεγοντας δεν παιζω αλλο,με μια αυτοθελητη εξοδο σαν κι αυτη του Λιαντινη.
Η Μελετη και προετοιμασια θανατου,δεν καταστα τον ανθρωπο απαραιτητα ΑΔΥΝΑΜΟ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ.
Ετσι ακριβώς είναι φίλε μου. Η πράξη του αυτή επιβεβαίωσε την πνευματική του ελευθερία και συνάμα ήταν μια κίνηση διαμαρτυρίας για το σημερινό κοινωνικό και οχι μόνο κατεστημένο.
Και να συμπληρώσω οτι γι'αυτό το λόγο καταδικάζεται και η πράξη απο την εκκλησία όπως σωστά ανέφερες γιατί (το αποδυκνείει συνεχώς) δεν θέλει ελεύθερους ανθρώπους
Αλλά ας μην ξεφύγουμε απτο θέμα![]()

Edited by - actr on 09/08/2005 18:53:57
Θα ήθελα ο Δάσκαλος Λιαντίνης να είναι εδώ και να μας υπενθυμίζει τις αμαρτίες μας, να ψάχνει και αυτός ένα τρόπο διαφυγής. Αντίθετα επέλεξε το δρόμο της φυγής, ίσως από υπερβολική ευαισθησία- όχι όμως από εξέχουσα ανδρεία.