ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- AΓIOΠOIHΣH - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- AΓIOΠOIHΣH - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Valnta25 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
16/10/2003, 15:54:52
Aκουσα χθες στις ειδήσεις, ότι πολύ σύντομα πρόκειται "να γίνει η αγιοποίηση της Mητέρας Tερέζας".

Θα'θελα να ρωτήσω:

Mε ποια "κριτήρια" προτείνεται η αγιοποίηση ενός ατόμου;

K πως τελικά γίνεται;

Iσχύουν τα ίδια πράγματα κ για την Kαθολική κ την Oρθόδοξη εκκλησία;

Thothoula η Bιετναμέζα
Mοναδική
απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου

16/10/2003, 16:32:44
Καλησπέρα αγαπητή Βάλντα...

Αυτό έχεις εσύ να ρωτήσεις;;;
Εγώ έχω να ρωτήσω ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, κάποιοι που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΙ (το πλήρωμα των κληρικών που εφαρμόζουν την διαδικασία "αγιοποίησης") να ΜΠΟΡΟΥΝ και να ΑΓΙΟΠΟΙΟΥΝ κάποιον που οι ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ και που αυτοί που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΙ με ποιό ΔΙΚΑΙΩΜΑ τον κρίνουν;;;;;

Δηλαδή το ΑΝ ο χ καλός άνθρωπος ΗΤΑΝ ΑΓΙΟΣ, εάν ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, δε θα είναι κιόλας;;;;

Παράξενα πράγματα όλα αυτά...

Πάντως στην Ορθόδοξη εκκλησία μετά απο 100 ΧΡΟΝΙΑ(!!!) απο το θάνατο του αγιοποιήσαντος, ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θεωρήται ΑΓΙΟΣ!!!!!!!!
Και στο μεταξύ διάστημα;;;
Δεν ΗΤΑΝ;;;
Και όσο ζούσε;;;
Αυτό δεν τον ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΑΓΙΟ;;;

Κέλσος ο Φιλαλήθης

16/10/2003, 16:41:59
Aγαπητέ μου, ας καταλάβω πρώτα τη διαδικασία, γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα,

κ μετά θα μπορώ να πω τη γνώμη μου για το ΠOIOI είναι αυτοί που αποφασίζουν,

με ποιο δικαίωμα κτλ κτλ.

Για να μιλήσω για κάτι, θα πρέπει να γνωρίζω EΣTΩ κ τα βασικά, τα οποία ΔEN τα γνωρίζω.

Γι'αυτό άνοιξα κ το θέμα άλλωστε.

Σ'ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σου.

Thothoula η Bιετναμέζα
Mοναδική
απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου

16/10/2003, 16:52:35
Συγγνώμη καλή μου Βάλντα που ΠΡΟΣΘΕΣΑ απορίες στο θέμα σου...

Θα περιμένω υπομονετικά να ακούσω και γώ για να μάθω και μετά να αναρωτηθώ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

16/10/2003, 16:58:42
H απάντησή μου δεν αφορούσε τις απορίες σου,
που στην πορεία θα είναι σίγουρα κ ΔIKEΣ MOY AΠOPIEΣ.

Aπάντησα σ'αυτή τη συγκεκριμένη πρόταση:
Αυτό έχεις εσύ να ρωτήσεις;;;

Aυτά...

Thothoula η Bιετναμέζα
Mοναδική
απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου

16/10/2003, 18:08:52
φως!
χαιρομαι που θεσατε το θεμα αυτο.
Δεν θυμαμαι αν ανεφερα παλιοτερα το περιστατικο,μα μου ειχε συμβει κατι θαυμασιο πριν απο καποια χρονια...
Βρεθηκα σ'ενα μετοχι του αγιου ορους με "θαυματουργη" (αυτο το εμαθα πολυ αργοτερα...)εικονα της παναγιας...κατα την ολονυκτια των εισοδειων της θεοτοκου...
περα απο καποια περιεργα που συνεβαιναν κατα τη διαρκεια της λειτουργιας ("θαυματουργα"ιαματικα για την ψυχη μου.../κωδικος "Ιωαννης"*) αυτο που με συγκλονησε ηταν μια μορφη αναμεσα στα προσωπα των μοναχων ...
ηταν φωτεινη οπως το φως του κεριου.το ιδιο το κερι θα ελεγα...
θεωρω οτι ολη η λειτουργια ηταν ο μεγιστος μου διαλογισμος...
ηταν μια μορφη που εμοιαζε με ασιατη(κινεζο η κατι τετοιο)και καθε φορα που το κοιταζα επαυε να ειναι αντρας και επαιρνε τη μορφη της...

οι συντροφοιμου ("γαβριηλ +μιχαηλ" ) στο εκει ταξιδι δεν προσεξαν κατι τετοιο ωστοσο θεωρησαν επισης οτι το προσωπο ηταν οντως φωτεινο...
"μα ειναι εκεινη ".. τους ειπα μερικες φορες..αλλα μαλλον δεν βλεπουμε ολοι παντα το ιδιο οραμα...

φυγαμε απο εκει/ τα χρονια περασαν /καποτε λοιπον βρεθηκα σ'ενα σκοτεινο hardrock bar καπου εκτος Νυμφης ...με μια φιλη -με τ'ονομα του βαφτιστη*...-
εκει μεσα στα χαμηλα φωτα (πολυ χαμηλα) αναγνωρισα αναμεσα στο γεματο κοσμο μαγαζι ενα φωτεινο ανδρα (πολυ φωτεινο ομως...)
η φιλη που πηγε κοντα ενοιωσε πολυ παραξενα οικεια και μια πρωτογνωρη ζεστασια...
μου ειπε οτι ενοιωσε ετσι...
τελικα της ειπα...{ξερεις ποιος ειναι αυτος;....χμ..
θυμασαι εκεινη την ιστορια με τον "κινεζο καλογερο"....;
αυτος ειναι!!!!!}

ναι ηταν οντως εκεινος.

και τι δουλεια ειχε σε ενα τετοιο χωρο("τι δουλεια" ειχαμε κι εμεις θα ελεγε ενας "εσωτεριστης"... ετσι;)...

Τον ειχαν διωξει κακην κακως απο τη μονη επειδη δεν ασχολουνταν με βρωμοδουλειες + αλλα που ισως συμβαινουν εκει εσω...
απλα καθημερινα τον επισκεπτονταν τοσα πολλα παιδακια (που ζηταγαν απο τους γονεις τους να τον συναντησουν/ειχαν μαζι του και αλληλογραφια)σε βαθμο που να τον κατηγορησουν για παιδεραστια!!!!!(μαλλον τον εκριναν με τα βρωμικα μυαλα τους...)
Ακουσον!...
Να σημειωσω οτι ειχε κυρηχτει οως ο νεωτερος εν ζωη αγιος ...πριν τον κατηγορησουν...

Αποφασισε να συνεχισει μεσα στη "βρωμια" του εξω κοσμου...που ηταν λιγοτερη μου ειχε πει...

Αυτο.

Τον θυμαμαι παντα...
ο Αποστολος

Οταν τελικα εφυγα απο εκει ειχαμε για ενα διαστημα επικοινωνια...μου ειχε εκμυστηρευτει οτι οντως ειναι δυσκολο ενα επαγγελμα της "νυχτας"...

ΑΡΓΟΤΕΡΑ...ΑΝΟΙΞΕ ΡΟΚ ΜΠΑΡ + ΜΑΖΕΥΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΟΝΑΧΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...

*τ'ονομα μου θα ηταν Ιωαννα ,αν ακολουθουσαν οι γονεις μου την διαδικασια να με βαφτισουν με τη γιορτη της ημερας που γεννηθηκα...μα ολα εγιναν αλλιως.....

φως!!!!!!!
Ατμα

Edited by - ΑΤΜΑ on 23/10/2003 03:35:16

ΓιώργοςΜέλος
16/10/2003, 18:30:34
{προχθές αργά στο μπάρ το Ναυαγιο ...βρεθηκα να.. τα πίνω με εναν Αγιο...!!}

Γιώργος
...couldn’t resist...

Edited by - Γιώργος on 16/10/2003 18:45:57

_Μέλος
16/10/2003, 22:42:50
Rock Και άγιοι έρχονται λίγο σε αντίθεση δεν νομίζεις? Μήπως φώτιζε για άλλους λόγους ο μπάρμπας? χχχμμμμμμμμ

16/10/2003, 22:44:46
Κατά το Συνοδικό της Ορθοδοξίας, Άγιοι είναι οι γνήσιοι θεράποντες του Χριστού. «Άγιοι είναι οι ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί, οι όποιοι δια μεν της τελείας αγάπης τους προς τον Θεόν καί της ακριβεστέρας υπακοής των είς τον Νόμoν Του εύηρέστησαν ενώπιον Του, δια δε της δωρεάς του Άγιου Πνεύματος ήγιά-σθησαν, εθεώθησαν καί έδοξάσθησαν υπό του Θεού, και ζώντες καί μετά την κοίμησίν των... και δια της δοθείσης εις αυτούς παρρησίας πρεσβεύουν υπέρ ζώντων και κεκοιμημένων» (Επισκόπου Μελετίου, Αγιολογία).
Ή ονομασία Άγιος δίδεται κατ' αρχάς στους Μάρτυρες πού ομολόγησαν την πίστη τους στον Χριστό και γι' αυτό τους έθανάτωσαν (μαρτύρησαν). Μετά το τέλος των διωγμών ή ονομασία δίνεται και σ' αυτούς πού διακρίθηκαν για την άγια ζωή τους.
Τα μέλη της Εκκλησίας σέβονται και τιμούν τους Αγίους «εν λόγοις, εν συγγραφαίς, εν νοήμασι (με ύμνους και τροπάρια), εν θυσίαις (θ. Λειτουργίες), εν ναοίς, εν εικονίσμασι» (Συνοδικό Ζ Όίκουμενικής Συνόδoυ), επειδή αυτοί απολαμβάνουν τιμή καί δόξα στη Βασιλεία των ουρανών, έχουν παρρησία στο θρόνο του θεού και μεσιτεύουν υπέρ ημών.

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ...ΑΝ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε

17/10/2003, 01:47:16

17/10/2003, 16:02:09
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Valnta ΕΡΩΤΑΣ

quote:
Aκουσα χθες στις ειδήσεις, ότι πολύ σύντομα πρόκειται "να γίνει η αγιοποίηση της Mητέρας Tερέζας".

Θα'θελα να ρωτήσω:

Mε ποια "κριτήρια" προτείνεται η αγιοποίηση ενός ατόμου;

K πως τελικά γίνεται;

Iσχύουν τα ίδια πράγματα κ για την Kαθολική κ την Oρθόδοξη εκκλησία;

ΤΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ Η ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ.

ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ Η ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΥ...
(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ Η' ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ)

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ....

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ ΔΕΝ ΙΣXΥΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.
(ΠΧ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΓΙΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

17/10/2003, 16:15:39
9. ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ

Όσοι ομολόγησαν τον Χριστό, αλλά δεν μαρτύρησαν - είτε γιατί οί διώκτες τους δεν τους βασάνισαν τόσο ώστε να αποθάνουν, είτε γιατί έπαυσαν τη δίωξη τους καί απέθαναν τελικά με φυσικό θάνατο - ονομάζονται Όμολογητές.
Ή Εκκλησία τιμάει τους Όμολογητές βασιζόμενη στη διαβεβαίωση του Κυρίου «Πας όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω κάγώ εν αύτω έμπροσθεν του Πατρός μου» (Ματ. ι', 32).

10. ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ

Ό Χριστιανισμός με την εμφάνιση του ανατάραξε τους θεσμούς της εποχής του καί γι' αυτό θεωρήθηκε «Ίουδαίοις μεν σκάνδαλον, Ελλησι δε μωρία...» (Α'Κορ. α', 23) καί κατηγορήθηκε καί διώχθηκε.
Όσοι υπερασπίστηκαν θεωρητικά το Χριστιανισμό καί προέβαλλαν την αλήθεια του μπροστά σε Αυτοκράτορες καί γενικότερα μπρος στην πολιτική ρωμαϊκή εξουσία ή μπρος στην ιουδαϊκή ιεραρχία ονομάστηκαν Απολογητές.
Μετά τους Απολογητές των πρώτων αιώνων, Απολογητές εμφανίστηκαν καί μετά την εξάπλωση του Μωαμεθανισμού καί άνέζησαν στους νεώτερους χρόνους προς απόκρουση των αθεϊστικων κηρυγμάτων.
Οι πιο γνωστοί Απολογητές των πρώτων αιώνων ήσαν οι Αθηναίοι Κοδράτος, Άθηναγόρας καί Αριστείδης, ό Παλαιστίνος Ίουστίνος ό φιλόσοφος καί μάρτυς, Κλήμης ό Άλεξανδρεύς, Ώριγένης καί οί Αφρικανοί Λατίνοι Τερτυλλιανός καί Κυπριανός. Μετά τους διωγμούς απολογητικά έργα συνέγραψαν οι μεγάλοι θεολόγοι Πατέρες του Δ'και Ε'αιώνα.

11. ΟΙ ΟΣΙΟΙ

Μετά το τέλος των διωγμών επεκράτησε ή άποψη ότι ή ενάρετη ζωή εν Χριστώ είναι ισάξια με το μαρτυρικό θάνατο. "Ετσι, έφαρμόζοντες το λόγιο «διό εξέλθετε έκ μέσου αυτών καί άφορίσθητε (αποχωριστείτε)» (Β' Κορ. στ', 17), πολλοί εγκατέλειπαν τόν κόσμο καί αφιερώθηκαν στον Χριστό εξ ολοκλήρου. Αυτό θεωρήθηκε «μαρτύριο της συνειδήσεως» καί εξομοιώθηκε με το «-μαρτύριον του αίματος». «Μάρτυρες τη βουλήσει άνευ μαστιγών καί διωγμών» (Μέγας Βασίλειος).
Αυτοί είναι οι Μοναχοί, οι Ασκητές καί οι Αναχωρητές, πού έζησαν ή σε Κοινόβια Μοναστήρια ή σε σπηλιές. Αποτέλεσμα της αυστηρής καί ασκητικής αυτής ζωής είναι ή κάθαρση, ό φωτισμός, καί ή χαρίτωσή τους με τίς δωρεές του Αγίου Πνεύματος. Ή προσφορά τους προς τον κόσμο με τις δεήσεις τους υπέρ του σύμπαντος κόσμου, τίς ποικίλες θαυματουργικές επεμβάσεις τους, τίς θεόπνευστες συγγραφές τους, τίς όποιες καί σήμερα απολαμβάνουμε καί τους ποικίλους αγώνες τους υπέρ της Όρθοδοξίας, οδήγησε την Εκκλησία στην αναγνώριση τους ως εμπροσθοφυλακής του Σώματός της κατά των εχθρών της πίστεως καί τους τιμάει ως Όσιους καί Θεοφόρους Πατέρες.
Μερικοί από τους επιφανέστερους Όσιους είναι ό Μ. Αντώνιος, ό Παχώμιος, Σάββας ό ήγιασμένος, ό Ευθύμιος, Θεοδόσιος ό Κοινοβιάρχης, Μακάριος ό Αιγύπτιος, Αθανάσιος ό Άθωνίτης κ.λπ.

12. ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ

Όλοι όσοι έζησαν προ Χρίστου σύμφωνα με το θειο Νόμο καί με την ελπίδα της έλεύσεως του Μεσσία: Προπάτορες, Θεοπάτορες, Προφήτες, Πατριάρχες, Βασιλείς κ.λπ. λέγονται Δίκαιοι, (δηλαδή Αγιοι προ Χριστού).

αυτα...ναι ειναι copy-paste

17/10/2003, 16:16:35
Kαλέ μου Avatar , σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Πολύ θα ήθελα να μάθω αυτούς TOYΣ KANONEΣ.

Mάλλον δεν θα είναι εύκολο...Bλέπω κ την απάντηση του φίλου μου του Ryche

που έχει βρει κάτι σχετικό για το ΠOIOI θεωρούνται άγιοι

κ πως τους τιμάμε, αλλά περί "κανόνων"...μηδέν!

ATMA... γνωστή τακτική των "Aγίων Πατέρων"
αυτή που εφαρμόστηκε στην περίπτωση που αναφέρεις...

Thothoula η Bιετναμέζα
Mοναδική
απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου

17/10/2003, 16:18:49
ΠAΛI ΣΦHNA;....

Σ'ευχαριστώ...Tο μελετάω κ επανέρχομαι

Thothoula η Bιετναμέζα
Mοναδική
απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου

17/10/2003, 16:28:41
ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΑΤΙ ΛΕΝΕ ΦΙΛΗ VALNTA ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
CHECK THIS OUT

How does the Church choose saints?

Canonization, the process the Church uses to name a saint, has only been used since the tenth century. For hundreds of years, starting with the first martyrs of the early Church, saints were chosen by public acclaim. Though this was a more democratic way to recognize saints, some saints' stories were distorted by legend and some never existed. Gradually, the bishops and finally the Vatican took over authority for approving saints.

In 1983, Pope John Paul II made sweeping changes in the canonization procedure. The process begins after the death of a Catholic whom people regard as holy. Often, the process starts many years after death in order give perspective on the candidate. The local bishop investigates the candidate's life and writings for heroic virtue (or martyrdom) and orthodoxy of doctrine. Then a panel of theologians at the Vatican evaluates the candidate. After approval by the panel and cardinals of the Congregation for the Causes of Saints, the pope proclaims the candidate "venerable."

The next step, beatification, requires evidence of one miracle (except in the case of martyrs). Since miracles are considered proof that the person is in heaven and can intercede for us, the miracle must take place after the candidate's death and as a result of a specific petition to the candidate. When the pope proclaims the candidate beatified or "blessed," the person can be venerated by a particular region or group of people with whom the person holds special importance.

Only after one more miracle will the pope canonize the saint (this includes martyrs as well). The title of saint tells us that the person lived a holy life, is in heaven, and is to be honored by the universal Church. Canonization does not "make" a person a saint; it recognizes what God has already done.

Though canonization is infallible and irrevocable, it takes a long time and a lot of effort. So while every person who is canonized is a saint, not every holy person has been canonized. You have probably known many "saints" in your life, and you are called by God to be one yourself.

ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΨΑΧΝΩ ΒΑΡΕΘΗΚΑ...

19/10/2003, 12:58:46
Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!

Διαβάζωντας το παρακάτω επεξηγηματικό υλικό περί αγιοποιήσεων (!) που μας παραθέτει το μέλος Ryche, αναρωτιέμαι ποιός λόγος και ποιά «δύναμη» θέλουνε ακόμη και το 2003 να κρατούνε ΝΑΡΚΩΜΕΝΟ τον Έλληνα πολίτη.

Διότι, ΠΟΙΟΣ θα μπορέσει να εξηγήσει το ΓΙΑΤΙ θα πρέπει τα ελληνόπουλα να εορτάζουνε αλλά και να ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝΕ άτομα των οποίων η....δράση κάθε άλλο παρά «ευσεβών χριστιανών» ήτανε? Ποιός ο λόγος να εορτάζουνε στις 15 Νοεμβρίου οι Έλληνες την μνήμη του ΣΦΑΓΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ Ιουστινιανού (483-565) καθώς και της περιβόητης ως ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ ΠΟΡΝΗΣ του βυζαντίου Θεοδώρας (508-547) ?

ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ κατέταξαν τον ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟ ΡΩΜΑΙΟ ΣΦΑΓΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ στη χορία των αγίων? Μήπως επειδή ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΔΗΦΑΓΟ ΚΑΙΣΑΡΟΠΑΠΙΣΜΟ?

ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ έχρισαν τον κόλακα του αιρετικού αυτοκράτορα Κωνστάντιου Β’ Αρτέμιο, μετά θάνατον σε άγιο? (και μάλιστα πρόσφατα σε.....προστάτη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!!). Ίσως επειδή είχε ΑΡΙΣΤΕΣ «γνώσεις» στις διώξεις εθνικών καθώς και σημαντικότατη δράση κατα την καταστροφή του Σεραπείου.....

ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ οδήγησαν τους «πατέρες» στο να μήν ανακηρύξουνε άγιο τον Μέγα αγωνιστή του έθνους Αθανάσιο Διάκο? Μήπως επειδή ξεκίνησε έναν αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας απο τον ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΙΑΣ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ?

Τα παραδείγματα ΑΠΕΙΡΑ! Το σκηνικό πάντοτε το ίδιο: όποιος εργάστηκε (με οποιοδήποτε μέσο!) ΓΙΑ τα συμφέροντα του δόγματος...ΑΓΙΟΣ! Όποιος υπήρξε ΚΑΤΑ τα συμφέροντα....ΜΗ ΑΓΙΟΣ!

Κατα τα άλλα, αυτό το αίσχος και την εμπορευματοποίηση της πλαστής χριστολογίας....το διδάσκουνε και στα πανεπιστήμια! Άντε ρε καημένη Ελλάδα, τι καρκίνους κουβαλάς στον κόρφο σου......

Ακολουθούν οι προυποθέσεις των «αγίων» προστάτων του...επίγειου Γιαχβεδισμού

‘Κατά το Συνοδικό της Ορθοδοξίας, Άγιοι είναι οι γνήσιοι θεράποντες του Χριστού. «Άγιοι είναι οι ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί, οι όποιοι δια μεν της τελείας αγάπης τους προς τον Θεόν καί της ακριβεστέρας υπακοής των είς τον Νόμoν Του εύηρέστησαν ενώπιον Του, δια δε της δωρεάς του Άγιου Πνεύματος ήγιά-σθησαν, εθεώθησαν καί έδοξάσθησαν υπό του Θεού, και ζώντες καί μετά την κοίμησίν των... και δια της δοθείσης εις αυτούς παρρησίας πρεσβεύουν υπέρ ζώντων και κεκοιμημένων» (Επισκόπου Μελετίου, Αγιολογία).

Ή ονομασία Άγιος δίδεται κατ' αρχάς στους Μάρτυρες πού ομολόγησαν την πίστη τους στον Χριστό και γι' αυτό τους έθανάτωσαν (μαρτύρησαν). Μετά το τέλος των διωγμών ή ονομασία δίνεται και σ' αυτούς πού διακρίθηκαν για την άγια ζωή τους.

Τα μέλη της Εκκλησίας σέβονται και τιμούν τους Αγίους «εν λόγοις, εν συγγραφαίς, εν νοήμασι (με ύμνους και τροπάρια), εν θυσίαις (θ. Λειτουργίες), εν ναοίς, εν εικονίσμασι» (Συνοδικό Ζ Όίκουμενικής Συνόδoυ), επειδή αυτοί απολαμβάνουν τιμή καί δόξα στη Βασιλεία των ουρανών, έχουν παρρησία στο θρόνο του θεού και μεσιτεύουν υπέρ ημών.’

hel-linΜέλος
19/10/2003, 13:50:32
Kαι τελικα εγινε η αγιοποιηση της μητερας Τερεζας...
Να ρωτησω κατι που με μπερδευει λιγο?
Λεει ο 'κανονας':οι δικαιοι προ Χριστου κλπ...
Η μητερα Τερεζα σε ποια κατηγορια ανηκει?
Η αυτοκρατειρα Θεοδωρα?
Με ολη την καλη διαδεση,
μου κανει λιγο σε αγιοποιηση....ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ...!

Ή,
και αλλιως να το παρω,
ο αγιος,δεν πρεπει να ειναι και αγιος?
Δηλαδη,μου κανει σαν απο ολους τους φιλανθρωπους να επιλεγονται
καποιοι και να χριζονται οσιοι και αγιοι..
Δεν πρεπει να 'συνηγορει' και ο Θεος,δινοντας τους 'χαρισματα'..?

Απλες σκεψεις που δεν με οδηγουν καπου...

-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-

Edited by - hel-lin on 19/10/2003 16:33:13

beyondΜέλος
19/10/2003, 15:17:27
KAΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ Α\ΝΑ ΑΓΙΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ..ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ Π.Χ,ΕΝΩ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΓΙΑ..ΕΝΤΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ..

22/10/2003, 15:39:40
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Valnta ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.

ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΙΩΝΑ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΕΙ (ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ)

ΙΣΩΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΠΗΔΑΛΙΟ" (ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ).

ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ, ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ...... ΠΕΡΙ ΝΥΣΤΕΙΩΝ..

ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ....

ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

TyaneasΜέλος
22/10/2003, 20:34:47
Schwabe σε ενοχλουν οι αυτοι που εορταζονται ως Αγιοι ενω εχουνε ταχθει κατα της πατριδας σου?
Μα δεν το ηξερες φιλε μου οτι ο Χριστιανισμος ειναι οικουμενικη θρησκεια και δεν τον αφορουνε αυτα?
Εδω την Κυριακη της Ορθοδοξιας ψελνουνε στις εκκλησιες αναθεματα κατα των Ελληνων φιλοσοφων και του Ελληνικου εθνους και τα προβατα σκυβουνε το κεφαλι και προσκυνανε.

Ο Αρχιεπισκοπος Καισαριας ειναι μεγας Αγιος γιατι εβριζε τους Ελληνες αλλα ο Α.Διακος,ο Κολοκοτρωνης,η Φ.Εταιρια σιγα μην αγιασουνε ποτε,αφου κοψανε τις πολυ καλες σχεσεις που ειχανε οι Ορθοδοξοι με τον Τουρκικο ζυγο.Λιγο θελουνε και θα τους αναθεματισουνε και αυτους.
Οπως ειπε και ο Βαρθολομαιος οι Ελληνες ειμασταν μια χαρα με τους Τουρκους μεχρι που ξεσηκωθηκαν μερικοι ξεβρακωτοι και κανανε την επανασταση.
Απο τωρα βαζω στοιχημα οτι αυτος την Αγιοποιηση την εχει στο τσεπακι.

Τωρα για το πως γινετε η Αγιοποιηση σιγουρα πρεπει να περασουνε 100χροννια,καποιοι να εχουνε αναφερει θαυματα που εχουνε δει απο τον συγκεκριμενο Αγιο και παντα απαραιτητη προυποθεση να μην λιωσει το σωμα και οταν ανοιχτει ο ταφος να μυριζει ευωδια το σωμα του Αγιου και τελος το σημαντικοτερο να ανηκει στην Ορθοδοξη Εκκλησια.

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε