- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΠΙΔΑ - ΓΕΙΩΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
νάταν μόνο σήμερα που βαριέμαι, καλά θα ήταν. Κι όσο μπαίνει η Άνοιξη άντε να μαζέψω τα μυαλά μου, που όλο εξοχές σκέφτομαι.
Φιλάκια
quote:
Απλά οι μεν υπηρετούν την δεξιά ατραπό και οι δε την αριστερή.
Tι?
Ο αγαπημένος μου ζωγράφος υπηρέτης της αριστεράς ατραπούς?
Μπορείς να μου εξηγήσεις αγαπητέ Μορφέα από που/πως προκύπτει αυτό?
Η μιας και δεν θέλησες να συμμετάσχεις στο δικό μου θέμα δεν μου εξηγείς τι ακριβώς ΕΣΥ εννοείς αριστερή ατραπό?

Το μοβ θεωρείται ένα άκρως πνευματικό χρώμα και έχει άμεση σχέση με το έκτο κέντρο γα μερικούς, ανάμεσα στα φρύδια και το 7ο για άλλους στην κορυφή της κεφαλής.
Θα πάρω σαν εκδοχή την πλειοψηφία που θεωρεί οτι το μοβ αντιστοιχεί στο έβδομο κέντρο με την οποία άποψη συφωνώ και προσωπικά.
Αυτό το κέντρο είναι το ενδιάμεσο κέντρο μεταξύ της ύλης και πλέον του πνεύματος.
Είναι το Κέντρο
1 του διαλογισμού
2 της επικοινωνίας με διάφορα όντα άλλων πεδίων.
3 Είναι επίσης το Κέντρο που δίνει στον άνθρωπο την θέληση να μάθει και να εξελιχθεί.
4 Είναι το κέντρο της αντίληψης
Μπλοκάρισμα στο 7ο Κέντρο ή στην συχνότητα του μοβ προκαλεί
1 Κατάθλιψη και σε προχωρημένες περιπτώσεις πάσης φύσεως ψυχολογικές ασθένειες.
2 Πονοκεφάλους, ζαλάδες, αφηρημάδα, έλλειψη συγκέντρωσης, νοητική κόπωση, λάθος σκέψεις, μη κατανόηση
3 Αμνησία
4 Έντονα προβλήματα όσον αφορά την πνευματική επικοινωνία του ανθρώπου με τον πνευματικό χώρο, άρα και με το πιο ψυχικό του εαυτό.
Το μοβ έχει την ιδιότητα να καθαρίζει, να απορροφά τις αρνητικές δονήσεις αλλά κα να μας στέλνει σε υπερβατικούς διαλογισμούς.
Λίγο μοβ κάνει πάντα καλό ατον χώρο μας. Διακρίνεται ιδιαίτερα για τις φωτεινές του ιδιότητες το μοβ Λιλά.
Προσοχή όμως, κατάχρηση του χρώψματος αυτού μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως κρίσεις νευρικές, τεράστια ένταση κ.λ.π.
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

Το μοβ θεωρείται ένα άκρως πνευματικό χρώμα και έχει άμεση σχέση με το έκτο κέντρο γα μερικούς, ανάμεσα στα φρύδια και το 7ο για άλλους στην κορυφή της κεφαλής.
Θα πάρω σαν εκδοχή την πλειοψηφία που θεωρεί οτι το μοβ αντιστοιχεί στο έβδομο κέντρο με την οποία άποψη συφωνώ και προσωπικά.
Αυτό το κέντρο είναι το ενδιάμεσο κέντρο μεταξύ της ύλης και πλέον του πνεύματος.
Είναι το Κέντρο
1 του διαλογισμού
2 της επικοινωνίας με διάφορα όντα άλλων πεδίων.
3 Είναι επίσης το Κέντρο που δίνει στον άνθρωπο την θέληση να μάθει και να εξελιχθεί.
4 Είναι το κέντρο της αντίληψης
Μπλοκάρισμα στο 7ο Κέντρο ή στην συχνότητα του μοβ προκαλεί
1 Κατάθλιψη και σε προχωρημένες περιπτώσεις πάσης φύσεως ψυχολογικές ασθένειες.
2 Πονοκεφάλους, ζαλάδες, αφηρημάδα, έλλειψη συγκέντρωσης, νοητική κόπωση, λάθος σκέψεις, μη κατανόηση
3 Αμνησία
4 Έντονα προβλήματα όσον αφορά την πνευματική επικοινωνία του ανθρώπου με τον πνευματικό χώρο, άρα και με το πιο ψυχικό του εαυτό.
5 Φανατισμός
Το μοβ έχει την ιδιότητα να καθαρίζει, να απορροφά τις αρνητικές δονήσεις αλλά κα να μας στέλνει σε υπερβατικούς διαλογισμούς.
Λίγο μοβ κάνει πάντα καλό ατον χώρο μας. Διακρίνεται ιδιαίτερα για τις φωτεινές του ιδιότητες το μοβ Λιλά.
Προσοχή όμως, κατάχρηση του χρώψματος αυτού μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως κρίσεις νευρικές, τεράστια ένταση κ.λ.π.

![]()

Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση και ερώτηση συγχρόνως στούς συμμετέχοντες στην ομάδα.
Αισθάνεστε οι υπόλοιποι[ εκτός αυτών που είναι στο σωλήνα] καμία συναισθηματική διαφορά μετά τις δύο τελευταίες συναντήσεις?
Μορφέα όταν λές << προσοχή στην ποσότητα του χρώματος τι εννοείς?
Επίσης φαίνεται οτι οι πονοκέφαλοι έχουν γίνει επιδημία γιατί και εμένα δεν λένε να με εγκαταλείψουν...
Avallon και εμένα μου αρέσει ο Βαν Κογκ και μάλιστα τα τελευταία του έργα, που ζωγράφισε τα χρόνια που νοσηλευόταν και κοίταγε τον κήπο του νοσοκομείου...τώρα για τις ατραπούς δεν έχω ιδέα.
Φιλικά
πως είστε όλοι?
Μορφέα μου, περιγράφεις τι γίνεται όταν μπλοκάρεται το 7ο κέντρο. Τα 4 πρώτα, ειδικά πονοκεφάλους και ζαλάδες τα έχω εγώ εδώ και καμιά βδομάδα. Και τις ζαλάδες που έχω εγώ τις περιγράφει ότι τις έχει και το παιδί εδώ και 2 μέρες.
Επίσης, αν θυμάσαι κάποια στιγμη κάπου 2 σελίδες πριν είχα περιγράψει ένα όνειρο, και το άτομο που είδα να πετάει ήταν μέσα σε μία νεφέλη λιλά χρώματος. Από τότε περίπου είναι η αλήθεια ότι αρχισαν οι πονοκέφαλοι ειδικά και η αφηρημάδα.
Σύμπτωση?
Ευχαριστώ
Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό
quote:
Όσο για την ψυχοπάθεια, ας σκεφτούμε το ενδεχόμενο οι δύο αυτοί άνθρωποι να εκτέθηκαν σε ενέργειες που δεν άντεξαν...
Ακριβώς έτσι πιστεύω ότι είναι. Όσον αφορά τον Πικάσσο η ζωή του -αν είδατε και την ταινία φαίνεται έντονα- μαρτυρά έναν άνθρωπο που απορροφούσε έντονα την ενέργεια των γύρω του, με κυριαρχικό χαρακτήρα, αρκετά "γκρίζο", που ασκούσε μια θανατηφόρα γοητεία ακόμα και σε όσους δεν τον χώνευαν.
Ίσως να ήταν και πιο σκοτεινός απ'ότι φανταζόμουνα. Άλλωστε ο 20ος αιώνας του ανήκει αποκλειστικά.
Για τον Βαν Γκογκ δε θα συμφωνήσω καθόλου, μια και η ευαισθησία της ψυχής του ήταν τέτοια που έφτασε στο σημείο να μοιράζει τα ρούχα του όντας πάμφτωχος, και να συντηρεί άτομα από το υστέρημά του.
Τίποτα στη ζωή του δεν δείχνει γκρίζα ενσάρκωση. Αντίθετα το περίεργο είναι ότι άρχισε να ζωγραφίζει 27 χρονών εντελώς ξαφνικά ενώ δεν είχε την κλασσική προϊστορία όλων των ζωγράφων, που ζωγραφίζουμε συνήθως από την παιδική μας ηλικία.
Ο Βαν Γκογκ κυριολεκτικά δεν είχε πιάσει μολύβι μέχρι τότε. Πέθανε 37 ετών οπότε η "καριέρα" του κράτησε 10 μόνο χρόνια.
Θα συμφωνήσω με την Ανσίν ότι εκτέθηκε σε ενέργειες που δεν άντεξε.
Αλλοστε το ωροσκόπιό του και ιδιαίτερα ο Βόρειος-Νότιος δεσμός του δείχνουν πολλά.
Όσο για τις δονήσεις των έργων, σίγουρα οι δονήσεις των έργων του Μιχαήλ Άγγελου ήταν υψηλές, όπως και του Ντα Βίντσι, Ραφαήλου, Ελ Γκρέκο κ.λ.π.
Αλλά μην ξεχνάμε ότι εκείνοι βίωναν μια Αναγέννηση ενώ ο Βαν Γκονγκ έζησε σε μία εποχή όπου ο καλλιτέχνης από την ομαδικότητα -ιμπρεσσιονιστές, αναγεννησιακοί, ρομαντικοί, κ.λ.π- περνάει στην μοναχικότητα και στο περιθώριο -ανακάλυψη της φωτογραφίας, κρίση της τέχνης κ.λ.π-.
Πιστεύω ότι αν ο Μιχαήλ Αγγελος γεννιόταν το 1850 θα ζωγράφιζε όπως ο Βαν Γκόγκ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Κι εμένα μου αρέσει πολύ ο Βαν Γκογκ και όχι μόνο μου αρέσει αλλά βλέπω και πολλές άλλες διαστάσεις στα έργα του. Από την άλλη, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι η ψυχασθένεια υποδηλώνει δύο πράγματα: (α) απότομη έκθεση σε μια ιδιαίτερα υψίσυχνη ενέργεια αλλά επειδή η οικονομία της φύσης δεν επιτρέπει τέτοια πράγματα μάλλον (β) μετατροπή της φοράς της ψυχής λόγω μεγάλης ενεργειακής και ψυχολογικής ανισορροπίας.
Μπράβο Gretel που γράφεις τόσο εμπεριστατωμένα, εξαιρετικό το επίπεδο γραφής σου.
Με πολλή αγάπη,
Unseen
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
quote:
(α) απότομη έκθεση σε μια ιδιαίτερα υψίσυχνη ενέργεια αλλά επειδή η οικονομία της φύσης δεν επιτρέπει τέτοια πράγματα μάλλον (β) μετατροπή της φοράς της ψυχής λόγω μεγάλης ενεργειακής και ψυχολογικής ανισορροπίας.
Unseen Μπορείς να το αναλύσεις αυτό?
Πως γίνεται η απότομη έκθεση σε κάποια μορφή ενεργείας ξένη πρός εμάς και πως ξεχωρίζουμε τις << υψίσυχνες>> απο τις πιο << χαμηλές>> ?
Επίσης τι εννοείς λέγοντας ψυχική φορά?
Φιλικά
υγ ... ησυχία αισθάνομαι εδώ γύρω...