ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

eViL108 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 6/6
06/03/2005, 10:00:40
Αγαπητέ Αρειε, όπως γνωρίζεις άλλο θρησκεία και άλλο θεός.Μπορεί κάποιος να είναι Ενθεος αλλά άθρησκος.Υπάρχει εξάλου και ο ΠΑΝΘΕΙΣΜΟΣ...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

ΑreiosΜέλος
06/03/2005, 10:39:50
Εξεφρασα την προσωπικη μου ιδεα για καποιον που καταστρεφει που περιβαλλον (αθεος) για να δειξω την σοβαροτητα της πραξης του.
Σαφως και υπαρχουν αθεοι με οικολογικη συνειδηση αλλα για μενα εφοσον
σεβονται τη Φυση εχουν μια αντιληψη του κοσμου που σαφης ή αοριστη
μπορει να εχει μεταφυσικο χαρακτηρα.

Απο την αλλη στα πλαισια της Εθνικης μας παραδοσης
υπηρξαν φιλοσοφικα ρευματα και πολυθειστικα και ενοθειστικα
και πανθειστικα και αθειστικα. Κανενας ομως δεν απαξιωσε
τη Φυση, το αντιθετο μαλλον.
Γι αυτο και εβαλα τον μονοθεισμο ως μεγαλο εχθρο της Φυσης
απο την αλλη οχθη.

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

06/03/2005, 10:58:40
Όλοι τις προσωπικές μας απόψεις εκφράζουμε φίλε μου. Όσον αναφορά τον μη σεβασμό της φύσης, σύμφωνα με το από χιλιάδων ετών καθιερωμένο μοντέλο ανάπτυξης της κοινωνίας, αυτό θα ξεπεραστεί από μόνο του. Ο Θεός όπως και εάν τον αντιλαμβάνεται κανείς, έχει μετατοπίσει ήδη το βάρος της ευθύνης του για το μέλλον του πλανήτη συνεπώς και το δικό μας από την πλάτη του στους δικούς μας ώμους…
Ο πλανήτης έχει αρχίσει και χάνει βήματα στον χορό του χορεύει , και μαζί του χορεύουμε και εμείς…
Let's rock & roll..!!!!!!

Όσον αναφορά το :

quote:
Απο την αλλη στα πλαισια της Εθνικης μας παραδοσης
υπηρξαν φιλοσοφικα ρευματα και πολυθειστικα και ενοθειστικα
και πανθειστικα και αθειστικα. Κανενας ομως δεν απαξιωσε
τη Φυση, το αντιθετο μαλλον.

Οι σκέψεις μου στο :

http://www.esoterica.gr/articles/esoteric/ancient_greek_anazitisi/ancient_greek_anazitisi.htm

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

ΑreiosΜέλος
06/03/2005, 17:02:04
ομορφο αρθρο Πλωτινε!

arguenΝέο Μέλος
09/03/2005, 09:54:46
Φίλοι μου είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ να συμμετέχω σε μια τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Ευχαριστώ Avatargr για την υπενθύμηση του παράλληλου θέματος "παγανισμός", ήταν πολύ διαφωτιστικό.
Όσον αφορά την άσχημη εξέλιξη της φυσικής κατάστασης του πλανήτη, πιστεύω πως η λύση βρίσκεται στην ΑΓΑΠΗ!...ίσως ακούγεται κοινότυπο και μελό αλλά η γνώμη μου είναι πως αν ο άνθρωπος αγαπήσει και αποδεχτεί τον εαυτό του (γεγονός που μόνο αυτός σαν πλάσμα της γης αμφισβητεί), θα μπορέσει αφενός να σώσει τη φύση από την πορεία που ο ίδιος της έχει δώσει, αφετέρου να την κατανοήσει και να την απολαύσει. Γιατί η φύση είναι απόλαυση, είναι η γιορτή της ζωής!
Η αγάπη και η αποδοχή θα δώσει πιστεύω τη χαμένη μας ισορροπία...
Όταν αγαπάς και δέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι, ταυτόχρονα αποδέχεσαι και τους άλλους ανθρώπους και το περιβάλλον που ζεις.

ΑreiosΜέλος
09/03/2005, 11:44:10
αργκεν, υπαρχει μια ουσιωδης διαφορα σχετικα με την εννοια της φυσεως.
Εχει καταντησει σημερα να ειναι κατι ξεκομμενο απο μας. Ετσι μας φαινεται κατι που δεν μας αγγιζει αμεσα, που βρισκεται σε αλλη διασταση απο τη ζωη μας. Αυτο ειναι συνεπεια σε ενα βαθμο μιας μεταφυσικης θεωρησης που βαζει την φυση σαν ενα δημιουργημα του χ"ανικου θεου μονο και μονο για να γινει υποχειριο του ανθρωπου.
Η υποδουλωση και ο μη σεβασμος στη φυση, η αντιμετωπιση της σαν αντικειμενο το οποιο κανει οτι γουσταρει χωρις κανονες ("αυξανεσθε πληθυνεσθε, κατακυριεσατε τον κοσμον").
Αυτη η συμπεριφορα κακοποιησης χωρις απο την αλλη να δινει λογαριασμο σε κανεναν (δεν σκεφτεται οτι ειναι δανειο που πρεπει να αφησει στους μετα απο αυτον) σχετιζεται επισης με το οτι η μονοθειστικη αποψη θεωρει την ιστορια του Κοσμου ως γραμμικη με ενα αμεσο τελος.
Αφου λοιπον ολα θα τελειωσουν, ας γινουμε πλουσιοτεροι
καταστρεφοντας το περιβαλλον λες και προκειται για αντικειμενο μιας χρησεως.
Η εννοια της Φυσης ως περιβαλλοντος διαφορετικου απο εμας δεν ειναι ελληνικη αλλα σχετιζεται με την λατινικη λεξη NATURA.
Αντιθετα στα αρχαια ελληνικα η ΦΥΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Ειμαστε μερος της Φυσης, και η αντιμετωπιση της φυσης αντανακλα σε εμας και καθε εμβιο ον. Γιαυτο και οπως ομορφα γραφεις ("Όταν αγαπάς και δέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι,") ολα σχετιζονται με την αυτογνωσια και με το που βαζουμε τον εαυτο μας.
Εντος ή εκτος της Φυσεως;
(κατ'αναλογια και η προβολη του ανθρωπου προς τα πανω: Θειο εντος ή εκτος του Κοσμου)
Ειναι θεμα προσωπικης επιλογης.

Edited by - Αreios on 09/03/2005 11:53:24

arguenΝέο Μέλος
10/03/2005, 10:59:41

Φίλε μου Άρειε, συμφωνώ απόλυτα με την άποψη πως το ανθρώπινο είδος ανήκει στη φύση...για την ακρίβεια αν παρομοιάσω τη φύση με θάλασσα, εμείς είμαστε λίγες σταγόνες από το ίδιο νερό, κομμάτι δηλαδή του όλου.
Οι επεμβάσεις μας στο "όλο" πιστεύω πως δεν είναι ικανές να το επηρεάσουν ούτε καλά ούτε άσχημα. Οι καταστροφές που επιφέρουμε αφορούν μόνο την επιδερμίδα και την ατμόσφαιρα του πλανήτη γη και των όντων που ζουν επάνω του. Ακόμα κι αν ρίξουμε όλα τα πυρηνικά όπλα που έχουμε μπορεί να εξαφανίσουμε την υπάρχουσα ζωή στον πλανήτη μας ωστόσο η φύση (το σύμπαν που άλλοι ονομάζουν και θεό, το "όλο") στο σύνολό της απλά θα δεχθεί μια άλλης μορφής εξέλιξη.
Άρα εμείς είμαστε ικανοί να καταστρέψουμε μόνο το περιβάλλον στο οποίο επιβιώνουμε, να αφανίσουμε δηλαδή συνηδειτά την ύπαρξή μας, όχι την φύση (σύμπαν). Γι' αυτό έγραψα στη προηγούμενη απάντησή μου πως μόνο αν αγαπήσουμε και αποδεχτούμε τον εαυτό μας θα σωθούμε.

19/08/2005, 22:57:09

Topik Reloaded