ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

eViL108 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/6
HermesΜέλος
04/02/2005, 17:11:27
quote:
Παρ' όλα αυτά, παραμένει η διαπίστωσίς μου ότι ΕΣΥ άνοιξες ένα θέμα το οποίο ΕΣΥ ο ίδιος φανάτισες με τον προσφιλή σου τρόπο και το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο.

Οι φανατισμενοι...βλεπουν οτι θελουν....

"Carpe diem, qua minimum credula postero..."

04/02/2005, 17:21:32
Hermes, ευτυχώς δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για το ποιός φανατίζεται εδώ μέσα...
Scripta manent.

Εν πάσει περιπτώσει: C' est la vie!

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

GothicΜέλος
04/02/2005, 17:23:43
Φίλε Hermes έχουμε διαφωνήσει και συμφωνήσει κατα το παρελθόν.
Νομίζω ότι σου έχω κι άλλες φορές αναγνωρήσει ότι έχεις πολλές γνωσεις και είσαι καλός συζητητής.
Το κακό είναι ότι ενώ όλα τα ξεκινάς καλά,κάποιοι πιο "έξυπνοι" ή πιο "δειλοί" καλύτερα σε χρησιμοποιούναι για "μπροστάρη" με αποτέλεσμα να σε ρίχνουν χαμηλά.

Το ότι είπα τη γνωμη μου δεν σημαίνει ότι είμαι δικηγόρος.
Μη φοβάσαι δεν προσβάλλομαι με ανοησίες.

Δημοκρατία και ελευθερία δεν σημαίνει "μπαίνω στο χώρο που α άλλος δημιούργησε και κάνω ό,τι γουστάρω".

Εξ άλλου ουδέποτε υποστήριξα ότι είμαι δημοκράτης διότι δεν είμαι.

quote:
Φανατισμος = Βλακεια.
Φανατισμος = Καθετοτητα Βλακειας.
Φανατισμος = Μηδενισμος κριτικης σκεψης.
Φανατισμος = Μαζοποιηση Ιδεων.
Φανατισμος = Μηδενιμσος γενικα.
Φανατισμος = Μεσαιωνισμος.
Φανατισμος = Χουντα.
Φανατισμος = Επιβολη Δυναμης (Χωρις κριτικη σκεψη και δημοκρατια.)
Φανατισμος = και αλλα πολλα...

Αλήθεια,σε ποιόν τα λες αυτά;
Σε σένα;

TelxinasΜέλος
04/02/2005, 18:35:48
AVATARGR, στην αρχή του θέματος έφερα ένα παράδειγμα, ότι μια χώρα(στην περίπτωση μας είναι τα διάφορα θέματα στο φορουμ) έαν έχει εγκληματίες(στην περίπτωση μας τα μέλη του φόρουμ που δημιουργούν καταστάσεις) στο εσωτερικό της, τους κλείνει φυλακή και δεν κατεβάζει τα ρολά της χώρας. Πιστεύω ότι το παράδειγμα είναι πολύ ξεκάθαρο και δεν μπερδεύει κάνεναν όσο και βαθμό IQ να έχει.

Όμως από τα άτομα τα οποία δουλεύουν πραγματικά για αυτό το χώρο, δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση, πάντα με βάση το παράδειγμα μου. Έστω κάποιος να μου πει ότι το παράδειγμα είναι άστοχο και ότι δεν μπορώ να παρομοιάζω μια χώρα με το παρών φόρουμ οπότε και λάθος μιλάω.

Με βάση αυτό εγώ προσωπικά μπορώ να βγάλω ένα συμπέρασμα για εσάς που δουλεύετε για αυτό το φόρουμ και για το θέμα το οποίο κλειδώσατε. Απλά επειδή δεν είχε σχέση με την θεματολογία του φόρουμ, μπορέσατε να χρησιμοποιήσετε την φασαρία για να το σταματήσετε. Όχι επειδή δεν σας ενδιαφέρουν τα εθνικά θέματα, αλλά όπως ακριβώς είπα, επειδή δεν συντρέχει με την θεματολογία του φόρουμ.

Αν αυτό που λοιπόν πιστεύω εγώ, για την κίνησή σας αυτή, είναι σωστό, τότε θα είχαμε προλάβει ακόμα και την φασαρία που πάει να ξεκινήσει στο παρών θέμα αυτή τη στιγμή και δεν θα υπήρχε λόγος να το συνεχίσουμε αφού θα οφείλαμε να σεβαστούμε τον κανόνα που περιορίζει την φύση των θεμάτων που μπορούν να δημιουργούνται σε αυτό το φόρουμ. Γιατί πολύ απλά, εφόσον τελικά δεν θα θέλατε να δημιουργούνται θέματα άσχετα με την θεματολογία του φόρουμ, εγώ αν υποθετικά δημιουργούσα την συνέχεια του κλειδωμένου θέματος, έχοντας κιόλας την συγκατάθεση ενός συντονιστή(Zadok), θα υπήρχε μια αρνητικότητα από πλευράς των υπολοίπων συντονιστών. Έτσι δεν είναι; Θα ξεκινούσα κάτι το οποίο δεν συντρέχει με την θεματολογία του φόρουμ.

Δεν πάω να σας κάνω τη ζωή πιο δύσκολη, ούτε να κάνω άνω κάτω το φόρουμ, πρέπει όμως να παραδεχθείτε ότι αρκετές φορές έχετε κάνει λάθη στην κρίση σας, αλλοίμονο όμως, συνομιλώ με ανθρώπους και όχι με bots, είναι ότι πιο φυσιολογικό να γίνονται λάθη, είναι όμως και αξιέπαινο να τα καταλαβαίνουμε και να επανορθώνουμε. Εύχομε να μην νομίζουν μερικοί ότι ο αριθμός των μηνυμάτων τους τους καθιστά σοφούς αλάνθαστούς γέροντες με μακρυά μούσια οπότε και η όποια κίνηση τους είναι κάθε άλλο παρά αλάνθαστη, γιατί αν είναι έτσι τότε εγώ προσωπικά δεν έχω καμμία θέση εδώ, δεν μπορώ να συμμετέχω σε ένα θέατρο και σε ένα μέσο το οποίο εξυπηρετεί το wanna be κάποιων.

Trikanor, δεν μπορώ να δημιουργήσω ένα θέμα κάτω από τον κανόνα που θέλει τον δημιουργό του να είναι συνέχεια από πάνω του και να επιβλέπει, δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο.

Με σεβασμό!

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ (Μην κάνεις κλικ!)

Telxinas - Καθαρισμοί Χαλιών
04/02/2005, 20:17:31
Αγαπητέ Telxinas,

συντονιστής στο παρόν και στο υποτιθέμενο θέμα είσαι και θα είσαι ΕΣΥ, ως δημιουργός ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ.

Το θέμα της θεματολογίας το οποίο έθιξες χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, νομίζω, για να γίνει κατανοητό:

"Εσωτερικά" είναι πολλά θέματα και όχι μόνον όσα παραπέμπουν άμεσα σε αποκρυφισμό, μυστικισμό, ιδιαίτερες εμπειρίες κλπ.
Ο εσωτερισμός είναι τρόπος ζωής και προσέγγισης της ζωής.

Ως εκ τούτου (και γράφω πάντα, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ και όντας αυτή που είμαι και όχι ότι φαντάζομαι ή φαντάζεσαι), το ζήτημα δεν είναι αυτό καθ' αυτό το θέμα, αλλά η γραμμή πλεύσης της συζήτησης, η οποία (κατά την άποψη των διαχειριστών του χώρου που μας φιλοξενεί και συμπτωματικά κατά τη δική μου) ξέφυγε από τη φιλοσοφική προσέγγιση, πέρασε σε στείρα αντιπαράθεση και εξελίχθηκε σε βήμα Φανατικών και Μισαλλόδοξων απόψεων από οποιαδήποτε πλευρά και αν προέρχονται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το μήνυμα του Admin κλείνοντας το θέμα. Είναι ξεκάθαρο νομίζω.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά δε νομίζεις κι εσύ ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει

.
.

3A

Edited by - Zadok on 04/02/2005 20:21:23

TelxinasΜέλος
04/02/2005, 21:42:41
Πρόσεξε Zadok ένα από τα πρώτα μηνύματα:

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Hermes ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ....

ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ "Ε" ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΜΜΥΔΑ...

ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡ-ΟΠΛΑ ....

ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ????????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Γραμμένο από άτομο το οποίο υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλά θέματα στο φόρουμ τα οποία δεν θα έπρεπε να ανοιχτούν λόγω θεματολογίας.
Γιατί λοιπόν η παρέμβαση;

Δεύτερο σχόλιο με βάση αυτή την συγκεκριμένη απάντηση:
Είναι η πρώτη απάντηση που δεν έχει σχέση με το θέμα, περιέχει ειρωνία(η οποία μπορεί και να μην απευθύνεται σε κάποιο μέλος συγκεκριμένα), αυτή η ειρωνία είναι αρκετή για να μπερδέψει κάποιους να το πάρουν στα σοβαρά και να ξεκινήσει μια φασαρία.

Επιπλέον για το θέμα για το οποίο μιλάμε θα ήθελα να προσθέσω ότι ο συγγραφέας πουθενά δεν παρεκτρέπεται. Αν έχεις εντοπίσει κάτι το οποίο μπορεί να κατηγορήσει τον συγγραφέα για φανατισμό, που σημαίνει ευκαιρία για φασαρίες, τότε σε παρακαλώ παρέθεσε το εδώ.

Να συμπληρώσω ότι δεν κάνω τον δικηγόρο του συγγραφέα αυτού. Πόσο μάλιστα αφού δεν έχουμε ποτέ έρθει σε συζήτηση μεταξύ μας στο φόρουμ. Δεν μπορώ όμως να κλείσω τα μάτια μου σε αδικίες.

Zadok, κάποιοι, δεν απευθύνομε σε σένα, δεν θέλουν να εννοήσουν την περίπτωση ότι λάθη είναι και ανθρώπους κάνουνε!

04/02/2005, 23:58:04
Αγαπητέ Telxinas,

δε νομίζω ότι θα ήταν σωστό να αρχίσω να παραθέτω quotes από σημεία υποτιθέμενων παρεκτροπών, αν και ήδη πιο πάνω επεσήμανα ένα τέτοιο τελείως ενδεικτικά. Και λέω υποτιθέμενων, γιατί θα ήταν σαφώς υποκειμενικές κρίσεις.
Από την άλλη πλευρά, είναι λογικότατο να υπάρχουν άλλες εκτιμήσεις από άλλα μέλη.
Ο καθένας έχει το δικό του μέτρο σύγκρισης και δε θεωρώ ότι βοηθά τη συζήτηση εδώ ν' αρχίσουμε να παραθέτουμε κατεβατά από διάφορα σημεία του Φόρουμ, γιατί για μία ακόμα φορά θα εμπλακούμε σε ατέρμονες συζητήσεις και θα 'χουμε απομακρυνθεί από το "δια ταύτα".

Λυπάμαι αν θα σε στεναχωρήσω, αλλά στο παράδειγμά σου με το μήνυμα του AVATARGR δε θεωρώ ότι ήταν αφορμή για οποιαδήποτε εξέλιξη, η οποία (όπως έχει αποδειχθεί από αντίστοιχες συζητήσεις) είναι η συνήθης εξέλιξη δυστυχώς. Όμως και πάλι είμαι σαφώς υποκειμενική, διότι συμπτωματικά, αυτά που έγραψε, ήταν αυτά τα οποία είχα στο νου μου, μόλις είδα το θέμα και θα μπορούσα να τα είχα γράψει κι εγώ.

Θεωρώ ότι δεν οδηγούμαστε πουθενά έτσι, αγαπητέ μου.

Παρ' όλα αυτά όμως, φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσουμε ότι κάθε χώρος, όπως και κάθε κράτος, χρειάζεται να έχει μία ομάδα ελέγχου και τήρησης των στοιχειωδών κανόνων, οι οποίοι εξασφαλίζουν και τη βιωσιμότητά του.
Τα κράτη έχουν δικονομικούς κανόνες, αστυνομία και δικαστική εξουσία.
Ο χώρος αυτός έχει κάποιους εποπτεύοντες και κάποιους υπεύθυνους-ιδιοκτήτες.

Το ζήτημα δεν είναι τόσο αν παρεκτράπηκε λοιπόν, ο ίδιος ο δημιουργός του θέματος, όσο το αν επέτρεψε με την στάση του την παρεκτροπή των υπολοίπων με τις γνωστές συνέπειες, οι οποίες δε γίνεται να μη βαρύνουν και το θέμα του.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό.
Ό,τι αρνητικό επιτρέπουμε, έχει σχεδόν τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες είτε το κάνουμε εμείς, είτε οι άλλοι.

Αν θες, ρίξε και μία ματιά σε τούτη την σχεδόν αντίθετη περίπτωση, όπου η αντίδραση των υπευθύνων ήταν ανάλογη: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ........

Ένα τελευταίο σχόλιο:

quote:
Zadok, κάποιοι, δεν απευθύνομε σε σένα, δεν θέλουν να εννοήσουν την περίπτωση ότι λάθη είναι και ανθρώπους κάνουνε!

Όλοι το εννοούν την κατάλληλη ώρα και με τον κατάλληλο τρόπο... Να είσαι σίγουρος, αγαπητέ φίλε.

Ο Ελληνισμός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, παρά τους Εφιάλτες του, που και μ' αυτούς ιστορία γράφει...
Το όνομα αυτό συμβολίζει τους προδότες, αλλά έχει και το κυριολεκτικό του νόημα, μία μεγάλη εσωτεριστική αρχή: το μοναδικό το οποίο αξίζει να φοβόμαστε, είναι οι φοβίες μας.

.
.

3A

TelxinasΜέλος
05/02/2005, 03:04:10
Zadok, μίλησες για υποκειμενικές κρίσεις και πολύ σωστά που το έκανες. Ο λόγος που μπορεί να κλειδωθεί ένα θέμα σίγουρα υπόκειται σε υποκειμενικούς λόγους, για αυτό μιλάμε αυτή τη στιγμή, επειδή δεν είναι αντικειμενικό το ζήτημα, εγώ υποστηρίζω άλλα, εσύ άλλα, ο άλλος άλλα. Αντικειμενικό θα ήταν για παράδειγμα άν κάποιος έπιανε στο στόμα την μάνα κάποιου άλλου κοκ. Όμως βλέπεις και εσύ υπάρχουν αντιδράσεις για το συγκεκριμένο κλείδωμα, είναι υποκειμενικό το ζήτημα, εξακολουθώ να απορώ γιατί να έγινε τόσο εύκολα, εφόσον δεν είναι αντικειμενικό.

Όσον αφόρα το παράδειγμα που έθεσα ως απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα, αρκεί μόνο να σου γράψω μια πρόταση

Τί θα έλεγες να το έγραφες εσύ αντί του Avatar? Να το έγραφα εγώ; Κάποιος άλλος όχι τόσο συχνός;
Θέλω να κάνεις στο μυαλό σου μια προσωμοίωση των κατάστασεων που θα ακολουθούσαν.

Εγώ να σου πω για μένα αν θα το έκανα; Θα έμπαιναν οι ελλάνιοι, οι Ε, οι κεραμμυδάδες κοκ και θα γινόμασταν τόπι.

Όπως πολύ σωστά είπες, δεν ακολούθησε φασαρία από το συγκεκριμένο μήνυμα, αν και ο συγγραφέας ενοχλημένος πέταξε μια ατάκα ανάλογη και ευτύχως το κράτησε εκεί και μπράβο του. Μια μετρημένη και φυσιολογική αντίδραση. Όμως ο Avatar τί θα απαντούσε σε κάποιον που βλέποντας αυτού του είδος την απάντηση παίρνει τον αέρα να μπορεί από δω και στο εξής να απαντάει με το ίδιο ύφος; Ξέρεις τί εννοώ, σκέφτεται και λέει "Α, αφού ένας συντονιστής απαντάει με ειρωνία, τότε μπορώ και εγώ να το κάνω"

Zadok, εγώ συνέχεια θα επιμένω και θα λέω ότι κάποια κλειδώματα ήταν εντελώς άστοχα. Δυο απαντήσεις μπορώ να πάρω για τέτοια γεγονότα, ή λαθεμένη ανθρώπινη κίνηση κλειδώματος ή δικό μου είναι το site ότι θέλω κάνω. Δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο λόγο, όσο και να θέλω να είμαι μη αντικειμενικός με άτομα που "κατέχουν εξουσίες" εδώ μέσα(δικαιολογημένο ως συστατικό μια ανθρώπινης φύσης, καλός και σύμμαχος με τους δυνατούς), θέλω να είμαι δίκαιος και να τα λέω ώς έχουν(πάντα σύμφωνα με τα δικά μου πιστεύω) για μέλη με συνολικά μηνύματα 1, είτε με 500, είτε με 1500, είτε αν πρόκειται για συντονιστή, είτε για τον ιδιοκτήτη

TelxinasΜέλος
05/02/2005, 03:20:58
Επειδή φυσικά δεν πρόκειται να εξαλειφθεί το πρόβλημα με τις φασαρίες και τις κόντρες και επειδή είναι κρίμα σοβαρά και ενδιαφέροντα θέματα να κλειδώνονται κάντε κάτι δραστικό και όχι ανούσια κλειδώματα.

Φτιάξτε μια περιοχή και ονομάστε την Ρινγκ και κάντε move όλα όσα θέματα περιέχουν κόντρες μεταξύ των μελών και αφήστε εμάς να αποφασίσουμε να τα επισκεφθούμε ή να μην το κάνουμε.

Κάντε το άλλο. Σβήνετε κάθε απάντηση που δεν έχει σχέση με το θέμα και που περιέχει έναυσμα για φασαρία, απλά πράγματα. Το πολύ πολύ αυτοί που το έχουν σκοπό να ξεσπούν σε αυτό το φόρουμ να μην το καταφέρνουν από δω και πέρα και να πάρουν δρόμο από μόνοι τους για άλλα φόρουμς.

Κάντε κάτι όμως βρε παιδιά. Το να κλειδώνει ένα θέμα δεν αποτρέπει τον ένοχο να συνεχίσει σε ένα άλλο θέμα την "δουλειά" του έτσι ώστε να κλειδωθεί και αυτό!
Αφού το ξέρετε το παραμύθι, γιατί "κρύβεστε" και νοιώθετε ικανοποιημένοι με το να κλειδώνετε? Το ξέρετε πολύ καλά, δεν λύνετε κανένα πρόβλημα!

05/02/2005, 19:38:46
Γεια σας αγαπητοί μου φίλοι…. καιρό είχα να γράψω

Θα ήθελα και εγώ να πω την γνώμη μου και να εκφράσω την δυσαρέσκειά μου στην απόφαση του Admin να κλειδώσει το ενδιαφέρον θέμα του Ερμή.
Κρίμα που δεν πρόλαβα να συμμετάσχω και εγώ… έστω και με τα λίγα -μπροστά σε εσάς- που ξέρω.
Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τον Ερμή, γιατί δεν ανοίγει καινούριο θέμα(;)

Διαπληκτισμοί πάντα γίνονται Admin, δεν είναι καλοί αλλά είναι περαστικοί.
Νομίζω ότι ήσασταν λίγο υπερβολικός.

05/02/2005, 19:53:48
Για την εκκλησία πως και δεν ανοίχτηκε κανένα θέμα;
05/02/2005, 22:53:04
Ο αντμιν έχει το μαχαίρι έχει και το πεπονι,κοβει και μοιράζει(ποινες) όπως επιθυμεί.
Έχει τα δικά του μέτρα και τα δικά του σταθμά.
Είναι ένας μικρός (ή μεγάλος αν το επιθυμείται )θεός
Στο μικρό(ή και μεγάλο αν το επιθυμείται ) του σύμπαν.
Γιαυτο και όπως ο θεός δεν βλέπει τα πάντα έτσι και αυτός κατακεραυνώνει υπερβολικά μερικές φορές τους ασεβείς αλλά και άλλες φορές τους αφήνει να προχωρούν στην λεκτική αμαρτία τους απλά για την πλάκα του….
Έχει χιούμορ ο θεός …και προπάντων δεν είναι σχεδον ποτέ δίκαιος!

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

TyphwnasΜέλος
05/02/2005, 23:57:09
Βασικά το θέμα έχει ως εξής... Μην ανοίγετε θέματα τα οποία "τσούζουν" τους "τσούξαντες"... Δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ και ούτε επρόκειτω να υπάρξει...
arguenΝέο Μέλος
04/03/2005, 10:55:56
kalnmera se olous! eimai neo melos kai vriskw tis suzntnseis polu endiaferouses, tha nthela na mathw perissotera gia ton paganismo apo apopsn fusiolatreias. Den m endiaferoun katholou oi sullogoi eidika stnn ellada den einai oti kalutero, protimw na akousw tis dikes sas apopseis!

04/03/2005, 13:35:37
Αγαπητέ arguen, σου ευχόμαστε καλές και δημιουργικές συζητήσεις στον χώρο μας, αλλά με Ελληνικούς χαρακτήρες…
Ο Παγανισμός ως όρος όπως σίγουρα θα ξέρεις σημαίνει άνθρωπος της υπαίθρου, ο οποίος έχει πλέον καταντήσει μουσειακό είδος για την πλειονότητα των σύγχρονων κοινωνιών. Δεν γνωρίζω για οργανωμένες προσπάθειες, αλλά φαντάζομαι πως θα ακολουθούν την περιπατημένη, ευγενή κίνητρα αρχικά, ιεραρχία, γνώστες, και μαγικά τελετουργικά τελικά…
Μην αναζητείς αυτόκλητους σωτήρες, όπως έγραψε ο Κάρλ Γιούγκ στην αυτοβιογραφία του είναι ευκολότερο αν είναι κανείς «αγνός» όταν είναι έξω από μία οργάνωση, είτε αυτή είανι θρησκευτική, πολιτική, οικονομική ή ακόμη και επιστημονική. Και παρόλαυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς οργάνωση. Μήπως κάποια μέρα επινοήσουμε μία οργάνωση που δεν πολώνεται..?

Η φυσιολατρία ως έννοια εντάσσεται σε μία προσπάθεια επαναπροσδιόρησης του ανθρώπου με την φύση της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο μέλος, κάτι που φαίνεται να έχει ξεχαστεί. Και αυτό όταν ως υλική ποσοτική αξία, δεν είμαστε τίποτε περισσότερο παρά λίγα γραμμάρια άνθρακα, αζώτου, θείου φωσφόρου οξυγόνου και αρκετού νερού με αμελητέα αντικειμενική αξία.
Η εκδήλωση της ζωής και μόνο είναι ένα θαύμα, που χαρακτηρίζεται από την πολυπλοκότητα και την οργάνωση. Ακόμη και μία πρωτόγονη μορφή ζωή, ένας μονοκύτταρος οργανισμός, παρουσιάζει τέτοια πολυπλοκότητα που δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί με κανένα προϊόν της ανθρώπινης διάνοιας.
Η φυσιολατρία λοιπόν είναι ένας φυσικός και αβίαστος σεβασμός στην ίδια την ζωή, ένας σεβασμός στην εκδήλωση της ζωής. Αν σεβαστείς την φύση , εάν παρατηρήσεις όλες τις εκδηλώσεις της, εάν περπατήσεις ξυπόλητος στο χώμα, εάν καλλιεργήσεις τα παιδία της θα σε μάθει τα μυστικά της θα σε μάθει να σέβεσαι τον εαυτό σου, και να κατανοήσεις την θέση σου στο σύμπαν…
Αυτό που είναι σίγουρο πως θα συμβεί είναι πως ως ανθρωπότητα στο σύνολο της θα πρέπει να πάψουμε να φερόμαστε ως ένας «ιός», που εξαπλώνετε και καταστρέφει. Σε διαφορετική περίπτωση θα συμβεί ότι και με τα κύτταρα στο σώμα μας, όταν κυριαρχήσουν τα καρκινικά κύτταρα έναντι των υγιών επέρχεται η εξόντωση του οργανισμού…
(Το κάθε κύτταρο του που έχει συγκεκριμένη θέση στην δομή του σώματος, έτσι ώστε να εκφράζεται ένα σύνολο. Από την στιγμή που θα δοθεί μία εντολή στο κύτταρο αυτό θα την εκτέλεση, προς την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου. Σε αντίθεση περίπτωση το κύτταρο θα πάψη, καθώς αυτό προκαλεί την ενεργοποίηση του αμυντικού συστήματος και εφαρμόζεται η εξουδετέρωση του).
Κλέινω με την άποψη του Σρι Ορομπίντο σχετικά με το σημαντικότερο πρόβλημα του σύγχρονου κόσμου, το πρόβλημα της ισοοροπίας...

«Αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα υποβάλλεται σε μια εξελικτική κρίση, στην οποία κρύβεται μια επιλογή του πεπρωμένου της. Από μια άποψη ο ανθρώπινος νους έχει επιτύχει μια τεράστια ανάπτυξη, από την άλλη, όμως, στέκει αποσβολώμένος και είναι συγχυσμένος, καθώς δεν μπορεί πλέον να βρει το δρόμο του... Ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει ένα πολιτισμικό σύστημα που έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλο για την περιορισμένη διανοητική ικανότητα και κατανόησή του. Καθώς μάλιστα διαθέτει ακόμα περισσότερο περιορισμένη ικανότητα να διαχειρίζεται και να χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα, απλά έχει δημιουργήσει έναν επικίνδυνο υπηρέτη για τις ορέξεις του εγώ του».

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

04/03/2005, 14:10:11
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ arguen ΕΝΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΥΧΩΜΑΙ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩ ΣΤΟ ESOTERICA.gr...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ....
Παγανισμός
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1097&SearchTerms=ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΣ...
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣΕ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ...

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

arguenΝέο Μέλος
04/03/2005, 14:11:44

Σ' ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου, ήταν πολύ κατατοπιστικό και ενδιαφέρον.
Στο θέμα της παρομοίωσης του ανθρώπινου είδους με "ιό" συμφωνώ απόλυτα και μερικές φορές σκέφτομαι βάση της ειδικότητάς μου (αρχιτέκτονας) πως είμαστε το μόνο είδος που δεν εντάσσεται στον πλανήτη αρμονικά, αλλά για την εξέλιξή (?) του, τον φθείρει ασταμάτητα. Η ένταξη στην αρχιτεκτονική σύνθεση είναι το κλειδί της ισορροπίας ωστόσο ο άνθρωπος δε μοιάζει ικανός αρκετά ώστε να το πετύχει...
Όσον αφορά τον παγανισμό αυτό που θα με ενδιέφερε είναι αν στην σημερινή εποχή υπάρχει κάποια μορφή εκδήλωσης, εξέλιξης κτλ που να βοηθάει τον άνθρωπο να γνωρίσει περισσότερα για τη φύση και να δει όσα νομίζει πως ξέρει με άλλο μάτι...Δυστυχώς δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα σχετικά, θα μπορούσες να μου πρότεινες κάποια βιβλία, γνωρίζεις κάτι σχετικά?
ΥΓ. Xρησιμοποίησε το "αγαπητή Αrguen" την επόμενη φορά! :)

05/03/2005, 17:44:07
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ arguen ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ....

ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ...

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Η ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ...

ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΙΝΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΦΥΣΗ.
ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ....

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ...
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΡΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

05/03/2005, 23:55:19
Αγαπητήarguenσε καλωσορίζω κι εγώ με την σειρά μου στα Forum του Esoterica και σου εύχομαι καλή πλοήγηση .
Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ οι παγανιστές από τοPagani ήταν οι άνθρωποι της υπαίθρου .Oνομάστηκαν έτσι επειδή ο Χριστιανισμός σαν νέα θρησκεία άρχισε να επικρατεί πρώτα στις πόλεις και δη στα λιμάνια της Μεσογείου , όπου υπήρχαν πολυπληθείς εβραϊκές κοινότητες , ενώ η ύπαιθρος εξακολουθούσε να παραμένη πιστή στους πατρώους θεούς .
Έτσι λοιπόν οι μεν αστοί χριστιανοί αποκαλούσαν τους δωδεκαθεϊστές κοροϊδευτικά Pagani δηλάδή άξεστους χωρικούς , βλάχους , εξ ου και παγανιστές παγανισμός , οι δε δωδεκαθεϊστές με την σειρά τους , τους ανθρώπους διανοητικής καθυστέρησης τους ονόμαζαν chrestiani δηλαδή χριστιανούς , το οποίο μετεξελίχθηκε σε cretini με την σημερινή σημασία της λέξεως .
Αυτά για την ιστορία . Τώρα οι δωδεκαθεϊστές πρόγονοί μας την Γη και κατ’επέκταση την φύση την είχαν θεοποιήσει ,Γαία ,και την λάτρευαν επειδή ζούσαν από τα αγαθά της , την θεωρούσαν δε σαν έναν ενιαίο ζωντανό οργανισμό ( και είχαν δίκιο ) . Ήταν λοιπόν κατά τεκμήριο φυσιολάτρες , οικολόγοι .
Από τότε βέβαια , έχουν με το πέρασμα των αιώνων αλλάξει πολλά πράγματα και το ερώτημα είναι πόσο φυσιολάτρες και οικολόγοι σε σχέση με τους προγόνους μας μπορεί να είναι οι σημερινοί Εθνικοί (παγανιστές) ; Για παράδειγμα αν ένας Εθνικός στο θρήσκευμα συμπολίτης μας είναι και ιδιοκτήτης σπορελαιουργείου που είναι από τις ρυπογόνες μονάδες , θα έχει λόγω της πίστεώς του την ευαισθησία να περάση τα λύματα του εργοστασίου από βιολογικό καθαρισμό ; η θα υπολογίση το κόστος και θα τα αδειάση όπως είναι στο διπλανό ποτάμι όπως κάνουν αρκετοί άλλοι , ή πόσο κάποιος άλλος θα σεβαστή μια δασική έκταση αν του στέκεται εμπόδιο σε εύκολο κέρδος ;
Αυτό σίγουρα θα μας το απαντήση κάποιος φίλος του Esoterica που είναι συμμετέχων Εθνικός , γιατί στις οικείες σελίδες του διαδυκτίου που επισκέπτομαι δεν θυμάμαι να συνάντησα ανάλογο θέμα .
Πάντως η προσωπική μου γνώμη είναι ότι στην ευαισθησία ενός ατόμου για το περιβάλλον πρωτεύοντα ρόλο έχει η παιδεία του και ότι οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις παίζουν δευτερεύοντα ρόλο .

ΑreiosΜέλος
06/03/2005, 09:25:31
quote:
Πάντως η προσωπική μου γνώμη είναι ότι στην ευαισθησία ενός ατόμου για το περιβάλλον πρωτεύοντα ρόλο έχει η παιδεία του και ότι οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις παίζουν δευτερεύοντα ρόλο .

φιλε Σεσωστρι, διαφωνω. Οποιος βιαζει συνειδητα το περιβαλλον για μενα ειναι αθεος! Ο τροπος του να βλεπει κανεις τη Φυση, πηγαζει απο την παιδεια και την αντιληψη του, αλλα σε αυτα σημαντικοτατη επιρροη εχει η κοσμοθεαση στην οποια προσκειται. Απο εναν εθνικο περιμενω περιβαλλοντικη ευαισθησια αφου εκφραζεται μεσω της ιεροτητας και του σεβασμου προς τη Φυση, ενω εκπλησσομαι ευχαριστα οταν την ιδια ευαισθησια δειχνει ενας οπαδος του "θεου της ερημου" και του "κατακυριευσατε την γην".

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!