- Οι προάγγελοι του Ιησού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
αλλα σε εβραιους το γενος που ειχαν μεγαλωσει στην ελλαδα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΕΚ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΧΑΡΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕ-ΔΙΔΑΣΚΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ..
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ..
ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ..
ΑΝ ΕΓΩ 400-500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΚΕΦΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΟ CONCEPT ΤΩΝ WINDOWS, KAI META TA 400 XΡΟΝΙΑ AYTA EΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ ,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ?
ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΗΤΑΝ Ο MASTER ΤΩΝ WINDOWS ?
H ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΛΑ ΑΦΟΜΟΙΩΣΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ,ΤΟΥ ΑΡΕΣΑΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ?
ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ (ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗ,ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ..) ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ..
Ο ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΛΑ,Η ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ,ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ Η ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ,ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥΣ...
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
«Αφου δεν ισχύει το πρώτο, ισχύει το δεύτερο.»
Σοβαρά......![]()
![]()
![]()
![]()
samuel1974:
«Και στις έδωσα. Άσε τον Μεταλληνό!!»
Σαμουήλ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ, και εάν και πάλι δεν το καταλάβεις......τότε να σου το στείλω συστημένο!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Η αναφορά μου ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με αυτό που ΕΣΥ γράφεις, αλλά με μια δήθεν ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ που αξιώνουνε ορισμένοι επάνω στην αναφορά που γίνεται στο Κατα Ιωάννη Ευαγγέλιο!
Με άλλα λόγια, ακριβώς και ο λόγος για τον οποίο σχολιάζει και ο Μεταλληνός. Το αντιλαμβάνεσαι?????
Ε ρε τι πάθαμε.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Πρόσεξε τι σημειώνω στον Σαμουήλ, και θα αντιληφθείς ΤΙ ΕΝΝΟΩ. Απλά, λάθος εκτίμηση έκανα ως προς την αντίληψη των θεμάτων απο τους εμπλεκόμενους μάλλον....
snoopy:
«Σβαμπέ μιά ερωτησούλα μόνο.
Ο ΕΝΟΘΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΣΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ?»
Άλλη είναι η έννοια του κακού στις Μονοθεϊστικές κουλτούρες, όπως και ο Χριστιανισμός, και άλλη στις Ενοθεϊστικές. Για την Ελληνική κοσμοθέαση για παράδειγμα, η έννοια του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΚΑΚΟΥ δεν υφίσταται.
Κακό, ως έννοια, σαφέστατα υφίσταται.
Το κακό, είναι το λιγότερο καλό. Μέσα του, περιέχει και το καλό.
Εξ ου και το αρχαίο γνωμικό του λαού μας «ουδέν κακό αμιγές καλού».
Δεν ξέρω τι θέλεις να πεις, όμως μην συγχέεις το απόλυτο και αταλάντευτο υπόβαθρο που προσφέρει στους αναγνώστες του ο Ιουδαϊσμός, με το διαρκώς μεταβαλλόμενο και εξ ορισμού αδογμάτιστο υπόβαθρο της ελληνικής άποψης περί Θείου.
Για παράδειγμα, ο Ιουδαϊσμός ως ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ενός λαού, δεν μπόρεσε ποτέ έστω και να προσεγγίσει το αγαθό της δημοκρατικής ιδέας και κοινωνίας. Βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης, ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ καθώς και οι λοιποί παράγοντες που σχετίζονται με αυτή την απολυτότητα.
Στον αντίποδα, στην πατρώα θρησκεία του λαού μας, έχουμε ΕΛΕΙΨΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ που έπρεπε να θεωρούνται ως αναντίρρητος Λόγος θεού (και άρα εντολές ως τρόπος ζωής), καθώς και κάτι επίσης πολύ σημαντικό: στην ελληνική θρησκευτική συνείδηση δεν υφίσταται η έννοια ενός ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΕΟΥ, σαν και αυτού που πρεσβεύει και απαιτεί την αναγνώριση του η Ιουδαϊκή/Χριστιανική θρησκεία.
Υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορούνε να ειπωθούνε, αλλά θα αναμένω τις απόψεις σου....
quote:
Η αναφορά μου ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με αυτό που ΕΣΥ γράφεις, αλλά με μια δήθεν ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ που αξιώνουνε ορισμένοι επάνω στην αναφορά που γίνεται στο Κατα Ιωάννη Ευαγγέλιο!
Φίλε μου μόλις παραδέχτηκες-επιτέλους-ότι όντως αναφέρεται αυτό το χωρίο και ότι πράγματι είναι γραμμενο!!Αυτό είναι μία καλή αρχή!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ!!![]()
![]()
![]()
Εγώ δεν αναφέρθηκα στη γενίκευση που ορισμένοι κάνουν-βλέπε ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ-πάνω σε αυτήν την πραγματική αναφορά του κατά Ιωάννη ευαγγελίου αλλά στην αναφορά αυτή καθ'εαυτή!!![]()
![]()
Φιλικά.-
ICXC
quote:
Ο ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΛΑ,Η ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ,ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ Η ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ,ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥΣ...
Συμφωνώ μαζί σου!Κανείς δεν είπε ότι οι Έλληνες είναι πειθήνια όργανα κανενός Θεού.Απλά είπαμε ότι λόγω της τρομερής ανάπτυξης της αρχαιοεληνικής σκέψης, το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού βρήκε πρόσφορο έδαφος για την επέκταση του σε ολόκληρο τον κόσμο!!!![]()
![]()
Φιλικά.-
ICXC
quote:
στην καινη διαθηκη που εχω ειναι γραμενο αυτ οτ κοματι αλλα η αναφορα δεν γινετε σε ελληνες το γεννος πιστους στους ολυμπιους θεους
αλλα σε εβραιους το γενος που ειχαν μεγαλωσει στην ελλαδα
Δεν ξέρω φίλε gigenis αν είναι έλληνες στο γένος ούτε αν πιστεύουν στους ολύμπιους θεούς και δεν νομίζω να υπάρχουν αποδείξεις για αυτό!!![]()
![]()
![]()
Απλά πιστεύω ότι ήταν Έλληνες γιατί οι Έλληνες ήταν λαός που ταξίδεψε σχεδόν σε όλο τον κόσμο-τον έως τότε γνωστό κόσμο.![]()
![]()
Μπορεί να ήταν ταξιδιώτες που να άκουσαν για τον Ιησού και να είχαν την περιέργεια να τον δούν!!Πάντως στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται σε Έλληνες χωρίς να λέει αν αυτοί ήταν εβραίοι που απλά γνώριζαν ελληνικά!![]()
![]()
Φιλικά.-
ICXC
με λιγα λογια τα ατομα που πανε να τον συναντησουν ειναι εβραιοι τουλαχιστον στο θρησκευμα
και θελουν να συναντησουν τον ραβινο χριστο
δεν αναφερεται σε αλλοθρησκους
και αν θυμηθουμε οτι οι <<φανατικοι>> εβραιοι ελεγαν τους εβραιους που ειχαν δεχτει επιροες απο τους ελληνες στην ζωη τους (δημοσια λουτρα,θεατρο,γυμναστηριο) ελληνες,τοτε βλεπουμε οτι τα ατομα αυτα ειταν το πιθανοτερο εβραιοι
«Εγώ δεν αναφέρθηκα στη γενίκευση που ορισμένοι κάνουν-βλέπε ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ-πάνω σε αυτήν την πραγματική αναφορά του κατά Ιωάννη ευαγγελίου αλλά στην αναφορά αυτή καθ'εαυτή!»
Σωστά το λες, όμως και εγώ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ απο την αρχή για το τι μιλούσα...![]()
Γράφεις:
"και αν θυμηθουμε οτι οι <<φανατικοι>> εβραιοι ελεγαν τους εβραιους που ειχαν δεχτει επιροες απο τους ελληνες στην ζωη τους (δημοσια λουτρα,θεατρο,γυμναστηριο) ελληνες,τοτε βλεπουμε οτι τα ατομα αυτα ειταν το πιθανοτερο εβραιοι"
Δηλαδή αυτοί οι Εβραίοι, που γυρνούσανε στα γυμναστήρια και στα λουτρά, όχι αμέριμνα σαν τον εξάγγελο του Σαβόπουλου, αλλά βλέποντας τα αρχαία αγάλματα (ακόμα και αυτά που χάθηκαν) που παρακολουθούσανε όλες τις αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες (ακόμη και αυτές που χάθηκαν), που μάλλον διαβάζανε και την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, και είχανε πρόσβαση σε όλα τα συγράμματα (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝΕ). Πήγανε να συναντήσουνε τον Χριστό;;;;;
Γιατί σήμερα μερικοί που διαβάσανε μόνο το 10% απο την αρχαία ελληνική γραμματεία, που είδανε μόνο το 10% απο τα αρχαία αγάλματα και παρακολουθήσανε μόνο το 5% απο τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και κωμωδίες αποστρέφονται τον Χριστό επικαλλούμενοι ακριβώς αυτό, το ότι είδανε ακούσανε και διαβάσανε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό;;;
Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενά αυτών των ανθρώπων, οι Χριστιανοί καταστρέψανε αργότερα όσα θα τους αποτρέπανε απο το να προσκοληθούνε στο Χριστό. Γιατί αυτοί οι Εβραίοι, οι οποίοι ήρθανε σε επαφή ΚΑΙ με αυτά τα "απαγορευμενα" έργα, θέλανε ντε και καλά να δούνε τον Χριστό, ενώ οι υποκριτικά προσκολλημένοι στο μωσαϊκό νόμο Γραμματείς και Φαρισαίοι αποτρέπανε τον κόσμο απο το να παρακολουθεί τη διδασκαλία του;;;;
quote:
Δηλαδή αυτοί οι Εβραίοι, που γυρνούσανε στα γυμναστήρια και στα λουτρά, όχι αμέριμνα σαν τον εξάγγελο του Σαβόπουλου, αλλά βλέποντας τα αρχαία αγάλματα (ακόμα και αυτά που χάθηκαν) που παρακολουθούσανε όλες τις αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες (ακόμη και αυτές που χάθηκαν), που μάλλον διαβάζανε και την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, και είχανε πρόσβαση σε όλα τα συγράμματα (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝΕ). Πήγανε να συναντήσουνε τον Χριστό;;;;;
οπως σημερα καποιος που κανει πολεμικες τεχνες ,διαβαζει λογοτεχνικα εργα ασιατων και βλεπει ασιατικα εργα δεν παει να πει οτι εχει ασπαστει την θρησκεια τους
ετσι και τοτε
οι εβραιοι που ειχαν δεχτει επιροες απο τον ελληνικο τροπο ζωης
δεν παει να πει οτι ειχαν ασπαστει την θρησκεια των ελληνων
ητανστο θρησκευμα εβραιοι
quote:
Γιατί σήμερα μερικοί που διαβάσανε μόνο το 10% απο την αρχαία ελληνική γραμματεία, που είδανε μόνο το 10% απο τα αρχαία αγάλματα και παρακολουθήσανε μόνο το 5% απο τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και κωμωδίες αποστρέφονται τον Χριστό επικαλλούμενοι ακριβώς αυτό, το ότι είδανε ακούσανε και διαβάσανε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό;;;
και υπαρχουν ατομα που τα εχουν διαβασει και λενε οτι ολα αυτα οι ελληνες τα εκλεψαν και τα αντεγραψαν
υπαρχουν ατομα που λενε οτι οι ελληνες ειναι απο τον σειριο
υπαρχουν και ατομα που λενε οτι τους καταβει
το αν θα δεχτεις κατι εχει να κανει με την αναλυση που θα κανεις
θα ζυγησεις τα δεδομενα και θα κρινεις τι ειναι σωστο και τι οχι
quote:
Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενά αυτών των ανθρώπων, οι Χριστιανοί καταστρέψανε αργότερα όσα θα τους αποτρέπανε απο το να προσκοληθούνε στο Χριστό.
αυτο εχει αποδειχτει ιστορικα
ο φανατισμος κατεστρεψε και θα συνεχησει να καταστρεφει
μημπως ξεχνας τι εκαναν οι ταλιμπαν πριν μερικα χρονια σε αγαλματα του βουδα;;
ξεχνας τι ειχε γινει απο φανατικους χριστιανους με τον τελευταιο πειρασμο;;
με τον κωδικα ντα βιντσι;;
quote:
Γιατί αυτοί οι Εβραίοι, οι οποίοι ήρθανε σε επαφή ΚΑΙ με αυτά τα "απαγορευμενα" έργα, θέλανε ντε και καλά να δούνε τον Χριστό, του;;;;
σημφωναμε την αναφορα πηγαν καποιοι εβραιοι να τον δουν αυτοι οι εβραιοι ηταν επιρεασμενοι απο τον ελληνικο τροπο ζωης δεν ειχαν ασπαστει αλλη θρησκεια
ηταν εβραιοι στο θρησκευμα και πηγαν να δουν τον ραβινο χριστο
δεν μπορω να καταλαβω τι θες να πεις εκτος και αν εννοεις οτι οποιος διαβαζει αρχαια κειμενα δαιμονιζεται και δεν θελει να δει τον <<αληθινο>> θεο
quote:
ενώ οι υποκριτικά προσκολλημένοι στο μωσαϊκό νόμο Γραμματείς και Φαρισαίοι αποτρέπανε τον κόσμο απο το να παρακολουθεί τη διδασκαλία
οι κολημενοι στην παραδοση εβραιοι περιμεναν εναν ηγετη που θα εδιωχνε τον κατακτητη που θα τους εδινε ολη την γη και θα εκανε ολους τους λαους δουλους για να υπηρετουν τους εβραιους
απο την στιγμη που ο χριστος δεν πληρουσε τις προδιαγραφες ηταν λογικο να μην τον γουσταρουν