ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ: Έργο Θεού ή Διαβόλου? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ: Έργο Θεού ή Διαβόλου? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
05/07/2005, 14:46:00
Σας ευχαριστώ που λύθηκε η "παρεξήγηση" και συνεχίζετε αυτό το θέμα. Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η αντιπαράθεσή σας και θα ήτανε κρίμα να τελειώσει τόσο άδοξα....
Python54Νέο Μέλος
13/07/2005, 22:56:50
Αγαπητοί μου επιτρέψτε μου να τοποθετηθώ σε κάποις λεπτομέρειες του φιλτατου Rosecross (ήτοι Ροδόσταυρου μια που χρησιμοποιεί μια από τις πολύ φθαρμένες και μη αποδεκτές ονομασίες διεθνώς της κίνησης αυτής).
Δεν θέλω να σε προσβάλλω αγαπητέ μου και εκ των προτέρων ζητώ συγγνώμην αν κατι από όσα γράψω το θεωρήσεις προσβλητικό.
Είσαι όπως λες Φιλόλογος αλλά γιατί τότε τόσα πολλά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη?
Είσαι ειδικευμένος στην Μεσαιωνική ιστορία και δη στους Ναϊτες αλλά κάνεις τόσα πολλά ιστορικά λάθη που μου δημιουργούν απορία. Συγκεκριμένα:
1. Οι Ναίτες δεν ήταν οι Σταυροφόροι. Απλά η (ας μου επιτραπεί η έκφραση)βασική ομάδα των ιδρυτών του Ναϊτικού Τάγματος έφθασε στους Αγίους τόπους με την Δεύτερη Σταυροφορία και έκτοτε δεν είχαν καμμία ανάμιξη στις υπόλοιπες. Ίδρυσαν το Τάγμα, έκτισαν τα κάστρα τους στους Αγίους Τόπους και πολέμησαν εκεί. Οι συμμετέχοντες στις υπόλοιπες Σταυροφορίες κατά κύριο λόγο ήταν τυχοδιώκτες που εβελπιστώντας σε πλόύτη και οφίκια έλαβαν μέρος με τα γνωστά σε όσους έχουν ασχοληθεί αποτελέσματα.
Το μπέρδεμα γίνεται γιατί οι μεν Ναίτες έφεραν λευκούς χιτώνες (και ορισμένες τάξεις τους καφέ ή μαύρους) με κόκινο σταυρό στο δεξιό στήθος. Οι Σταυροφόροι απλά έραβαν πάνω στα ρούχα οτυς ένα σταυρό φτιαγμένο από ένα οποιοδήποτε ύφασμα χωρίς καμιά διάκριση σε χρώμα.
2. Όσον αφορά τις κατηγορίες ότι έφτυναν τον Εσταυρωμένο ήταν απλά ένα από τα πολλά κατηγορητήρια που Ο Φίλιππος ο Ωραίος της Γαλίας και ο πάπας Κλήμης σκαρφίστηκαν όταν θέλησαν να βρουν τρόπο να διαλύσουν το Τάγμα γιατί ήταν υπερχρεωμένοι απέναντί τους και ήθελαν να γλυτώσουν την οικονομική καταστροφή. Βέβαια κατόπιν των τρομερών βασανιστηρίων που υπέστησαν από την Ιερά Εξέταση κάποιοι αναγκάστηκαν να ομολογήσουν πολλα προκειμένου να σταματήσουν να υποφέρουν γιατί ως άθρωποι έφθαναν στα όρια της αντοχής. Αυτά ιστορικά είναι αποδεδειγμένα και σου προτείνω να διαβάσεις το πολύ καλό ιστορικό βιβλίο "Οι Ναίτες Ιππότες" του Piers Paul Read (εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ).
Συμφωνώ απόλυτα με τις τοποθετήσεις το αγαπητού Avatargr ου διαπιστώνω από τα γραφόμενά του ότι έχει πολύ πιο σωστές απόψεις από σενα στο θέμα αυτό.
Βεβαια όπως ξέρεις υποθέτω μια που ασχολήθηκες με το θέμα, το Τάγμα δεν διαλύθηκε αλλά συνέχισε την ύπαρξή του μέχρι τις μέρες μας.
Γράφεις σε κάποια από τις τοποθετήσεις σου ότι:
------------------
Ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως δεν ήταν όλοι οι Σταυροφόροι Ναϊτες... Η ενδυμασία ήταν λόγω του ότι τους είχε μισθοδωτήσει η Ρομαιοκαθολική Εκκλησία. Περι των αρχών του ενδεκάτου αιώνα είχε εμφανιστεί μία συνομοταξία ληστών και βάρβαρων κακοποιών στην κεντρική και νοτιοδυτική ευρώπη. Αυτό το εκμεταλεύτηκε η Εκκλησία με σκοπό να επέμβει στην καθημερινή ζωή. Δημιούργησε έτσι το τάγμα των Ιπποτών.
--------------------
Λυπάμαι αλλά δεν καταλαβαίνω τι λες. Είναι παντελώς άσχετο και ασύντακτο. Επίσης δε ιστορικά πλήρως ατεκμηρίωτο.

Αγαπητέ φίλε δεν γνωρίζω κάτι για τους Ωριωνιστές αλλά όλα τα άλλα που αναφέρεις μάλλον με οδηγούν σε συμπεράσματα αρνητικά για τις θέσεις σου.

Είμαι πρόθυμος να μιλήσουμε και από κοντά αν θέλεις, αν και το θέμα των Ναιτών έχει αρκετά παρουσιαστεί στο φόρουμ αυτό.

Και πάλι ζητώ συγγνώμην αν σε πρεσέβαλλα. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου.