ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΠΛΩΤΙΝΟΣ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Darkangel_78Μέλος
18/11/2003, 23:07:59
Η αλήθεια που έμαθα -αν μπορώ να ισχυριστώ ότι ΟΝΤΩΣ γνωρίζω- στα λίγα χρόνια της ζωής μου είναι ότι είμαστε όλοι ίσοι αλλά όχι ίδιοι.
Ίσοι και διαφορετικοί.Και αν γινόταν να ζητήσω μια δύναμη,είναι να κάνω τους ανθρώπους να κατανοήσουν τις λέξεις ΙΣΟΤΗΤΑ και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Λυπάμαι αν είναι κοινότυπο,αλλά δεν έχω κάτι άλλο να πω.

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

yunanΝέο Μέλος
19/11/2003, 00:02:04
Θα ηθελα να προσθεσω και εγω ενα ποιημα σχετικα με τον θεο σε αυτο το ωραιο forum

Μιλαει ο Θεος :
Όποιος με ζητάει, με βρίσκει`
όποιος με βρίσκει, με γνωρίζει`
όποιος με γνωρίζει, με αγάπει`
όποιος με αγάπει, τον αγαπώ`
όποιον τον αγαπώ, τον σκοτώνω.
SINDA ALI
Μουσουλμάνος μυστικός του 9ου αιώνα

Τι καταλαβα εγω και γιατι το δειχνω και εσας;
Η αναζητησει του θεου δεν εχει παντα ως αποτελεσμα να τον βρεις και μαζι με αυτον και την σωτηρια σου

1.61803398874989484820458683436564...

19/11/2003, 05:23:30
Το σχόλιό σου ΑΙΟΝ με έβαλε σε σκέψεις...
quote:
Αυτός που θα γνωρίσει την α-λήθεια θα είναι αυτός που θα βγεί απο τη λήθη.Ποια λήθη?
Για εμένα μια είναι η λήθη και υπάρχει με διαφορετικό όνομα σε όλες τις θρησκείες ...
Ο Ανθρωπος στο επίπεδο αυτό που βρισκόμαστε είναι ουσία θεού σε πτωτική κατάσταση.
Πρέπει να θυμηθεί την καταγωγή του.

...
Στα αρχαία σκοπός σημαίνει τέλος. Ποιός είναι ουσιαστικά ο σκοπός του ανθρώπου αν ο σκοπός σημαίνει τέλος? (η αλήθεια).
Μήπως ο Λιαντίνης κάτι γνώριζε επ' αυτού παραπάνω και συνάντησε το "σκοπό" της ζωής του με την ύστατη πράξη επι του νήματος της ζωής του?
Μήπως η (υπέρτατη) αλήθεια-σκοπός-τέλος, θα αποκαλυφθεί σε αυτόν που θα καταφέρει την ψυχική αναγέννηση πριν το φυσικό-υλικό θάνατο του σώματος?
Και αν μου επιτρέπεις φίλε Πλωτίνε να προχωρήσω την κουβέντα στο "Πώς θα καταφέρει κάποιος κάτι τέτοιο?"

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

19/11/2003, 07:57:34
quote:

"<Αληθές> Το μη λήθη υποπίπτον του δικαίου" διαβάζουμε στο πρώτο λεξικό της αρχαίας ελληνικής...

Αυτός που θα γνωρίσει την α-λήθεια θα είναι αυτός που θα βγεί απο τη λήθη.Ποια λήθη?
Για εμένα μια είναι η λήθη και υπάρχει με διαφορετικό όνομα σε όλες τις θρησκείες ...
Ο Ανθρωπος στο επίπεδο αυτό που βρισκόμαστε είναι ουσία θεού σε πτωτική κατάσταση.
Πρέπει να θυμηθεί την καταγωγή του.

.."ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ
..Ο ΛΟΓΟΣ....
...ΤΟ ΦΩΣ
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ...
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ...
ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΜΕ(ναι ξανα!μα...θα θυμαμαι...παλι...)"

The Jewel in the Lotus

(αγαπητε Πλωτινε ...η σιωπη σ'εφερε σε τουτη την αναρρωτηση....;
εν το παν:
http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2362
μα βαλανε ολοι επιλογο...
"ερμαφροδιτος νους" ...
μετα απο πολλες σελιδες...μαειχες πει πως θα ειναι ματαιο...
http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1163&whichpage=11&ARCHIVE=

καλλιο αργα παρα ποτε θα πω...
δε θελω απαντηση σου /ουτε να χαλασω τη ροη μεσα απο μια παρενθεση/
απλα θα ακολουθησω σιωπηλα +τις χιλιαδες λεξεις σας...
-Αιον σ'ευχαριστω.-

*Ο ΓΚΙΜΠΡΑΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ.)

Edited by - ΑΤΜΑ on 19/11/2003 08:22:24

19/11/2003, 19:19:21
Αγαπητή ΑΤΜΑ η σιωπή είναι χρυσός λένε.. Κάποιος είπε επίσης

"Ο χρόνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος, δυστυχώς όμως σκοτώνει όλους τους μαθητές του..."

Αγαπητέ reptilesalonica δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός του Λιαντίνη ξέρω όμως αυτό που είχε πει:

«Όποιος πιστεύει στο Θεό έχει μέσα του ένα νεκρό Θεό. Όποιος δεν πιστεύει στο Θεό έχει μέσα του ένα νεκρό άνθρωπο...»

Τι εννοούσε άραγε..?

Ο σκοπός του ανθρώπου είναι η τόσο η προσωπική εξέλιξη, όσο και η κληρονομιά που θα αφήσουμε στους επόμενους.

Ρωτάς επίσης

quote:
Μήπως η (υπέρτατη) αλήθεια-σκοπός-τέλος, θα αποκαλυφθεί σε αυτόν που θα καταφέρει την ψυχική αναγέννηση πριν το φυσικό-υλικό θάνατο του σώματος?

Τον Πλωτίνο, ρωτάς και ο Πλωτίνος ο original θα απαντήσει:

" Πολλάκις αφυπνισθείς από την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν μέσα στο σώμα μου και εισελθών στον ίδιο τον αυτόν μου, αποξενώνομαι από κάθε τι άλλο. Μέσα στο εσώτερο είναι μου βλέπω μία θαυμάσια ομορφιά, που με πείθει για την υπέροχη μοίρα που με αναμένει. Η δραστηριότητα του πνεύματος μου βρίσκεται στο ύψιστο σημείο. Είναι ένα με τον Θεό, εδράζομαι σε αυτόν ευρισκόμενος υπεράνω κάθε νοητου. Έπειτα όμως, από την ανάπαυση μου σε αυτόν, αφού κατεβώ στον χώρο του λογισμού και η ψυχή μου επανεισέλθει στο σώμα, απορώ πως "πότε και νύν" ήταν δυνατόν να κατέλθω, και πως η ψυχή μπορούσε να εισέλθει στο σώμα, αφού είναι αυτή που μου αποκαλύφθηκε (κατά την έκσταση μου) "

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

fokaiasΜέλος
20/11/2003, 01:02:03
quote:
Αγαπητέ reptilesalonica δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός του Λιαντίνη ξέρω όμως αυτό που είχε πει:

«Όποιος πιστεύει στο Θεό έχει μέσα του ένα νεκρό Θεό. Όποιος δεν πιστεύει στο Θεό έχει μέσα του ένα νεκρό άνθρωπο...»

Τι εννοούσε άραγε..?

Πιστεύω ότι εννοούσε ότι και ο Σωκράτης λέγοντας
ένα πράγμα γνωρίζω ότι δεν γνωρίζω τίποτα

Η άγνοια για τη θεϊκή ή μη υπόσταση του ανθρώπου είναι η μόνη αλήθεια.

21/11/2003, 03:51:13
Πλωτίνε (esoteriκέ και original) λοιπόν,
...είμαστε έμβια όντα σε ημιενεργή κατάσταση συνειδήσεως.
Έχουμε την ικανότητα και δυνατότητα να ολοκληρωθούμε ώς όντα, τα οποία κατά τη γέννησή τους, φέρουν τον κώδικα του Μεγάλου Πνεύματος (αυτού δηλαδή που αποτελούν κομμάτι).
Ας επιμείνω στη συνέχιση της κουβέντας αν μου επιτρέπετε λοιπόν.
Πως θα επιτύχουμε το σκοπό μας? Πως θα φτάσουμε στο τέλος της τωρινής πορείας δηλαδή?
Είμαστε σε μια παράλληλο και ζούμε ως κάποια μορφή ενέργειας.
Πως θα μεταπηδήσουμε σε άλλη παράλληλο ώστε να αγγίξουμε το σκοπό μας ομαλά, δίχως άσκοπες ταρακουνήσεις της αυτής ταύτης ενέργειας -οι οποίες μπορεί να αποβούν μοιραίες? (κόλαση?, άδης?, πλήρης ασυνειδησία?)

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

AIONΜέλος
21/11/2003, 09:25:03
α εσύ το "χοντραίνεις" πολύ τώρα...
Δύσκολο να συζητάς τέτοια πράγματα απο το internet.
Eγώ θα καταθέσω τους δύο τομείς που δουλεύω πολύ αυτόν τον καιρό,αλλά μην μου ζητάς να προβώ σε πάρα πολλές αναλύσεις...
Πρώτον (κατα τη γνώμη μου πάντα) θα πρέπει ο Άνθρωπος να παραδεχτεί την πνευματική του φύση και την πτωτική του κατάσταση. Θα πρέπει να αλλάξει "αντίληψη" (σαν να λέμε να ξεχάσει αυτά που ήξερε). Θα πρέπει να ξεφύγει απο τις δεσμεύσεις που του προκαλούν οι αισθήσεις και να προεκτείνει την αντίληψη του στο άπειρο ...πρόσεξε ...ά-πειρο.
Με λίγα λόγια...πρέπει να μπεί σε κατάσταση "μαθητείας" με τον ίδιο του τον Εαυτο στη θέση του Δάσκαλου και του μαθητή.
Δεύτερο και σχετικό με την "παραλληλότητα" που ανέφερες.
Εχουμε συνηθήσει να κοινούμαστε στα πάντα "περιμετρικά", έτσι δεν είναι ? Ο Νούς μας έναι μαθημένος να γυρνάει γύρω απο την ουσία των πραγμάτων και να κάνει αλεπάλληλους κύκλους.
Τι θα γίνει όμως αν ισοροπήσουμε σε ένα σημείο και απλά προεκτείνουμε την περίμετρο του "πυρήνα" μας ? Θα μπούμε στην μέγιστη ταχύτητα...αυτή της ακινησίας ?
Θα έμαθες πιστεύω οτι πρόσφατα οι επιστήμονες ανακάλυψαν οτι άτομα που κινήθηκαν στην ταχύτητα του φωτός "παρουσιαζόντουσαν στατικά" σε δύο σημεία ταυτόχρονα.
Σαν να λέμε...η Πανταχού παρουσία δεν ακούγεται ?

22/11/2003, 22:18:42
Αγαπητέ Reptilesalonica κάθε πράγμα στον καιρό του…Προφανώς η ανθρωπότητα ως σύνολο, έχει ακόμη δρόμο να διανύσει για να φτάσουμε στο τέλος της τωρινής πορείας όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις.

Αγαπητέ ΑΙΟΝ για εξήγησε μας λίγο αυτό που αναφέρεις

quote:
πρόσεξε ...ά-πειρο.

22/11/2003, 23:37:14
quote:
Θα έμαθες πιστεύω οτι πρόσφατα οι επιστήμονες ανακάλυψαν οτι άτομα που κινήθηκαν στην ταχύτητα του φωτός "παρουσιαζόντουσαν στατικά" σε δύο σημεία ταυτόχρονα.

Μα είναι δυνατόν αυτό; Μήπως εννοείς υποατομικά σωματίδια; Νομίζω ότι τα άτομα είναι μεν μικρά για την ανθρώπινη επιστήμη, αλλά πολύ μεγάλα για να πιάσουν την ταχύτητα του φωτός. Θα είχαν καταστροφικές συνέπειες στο χώρο. Μπορείς να μου δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες φίλε ΑΙΟΝ; Κάποιο link;

Με συγχωρείτε για το εκτός θέματος σχόλιο. Παρακαλώ συνεχίστε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Την παρακολουθώ.

Ελεύθερος

23/11/2003, 18:50:59
Πού είσαι εσύ Ελεύθερε? Πραγματικά σε είχα στο μυαλό μου, όταν άρχιζα αυτό το θέμα...