ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗ ΠΟΡΤΑ........ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗ ΠΟΡΤΑ........ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

simori76 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
11/07/2010, 12:27:13
quote:
Άσχετο με το θέμα,αλλά μιας που αναφερθήκατε στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ,θέλω να πώ οτι αυτοί οι πολιτικοί δέν έχουν καμία ευθύνη για την κατάντια της χώρας,ή μάλλον έχουν την ίδια ευθήνη που έχεις εσύ και εγώ.Αυτοί οι άνθρωποι απλώς αντανακλούν την συλλογική μας συνείδηση.Αν όλοι μας ήμασταν καλοί και μορφωμένοι(με την έννοια που το εννοεί ο Σωκράτης),τότε αυτοί θα έπραταν ανάλογα.Απο εμας εξαρτάται,βρίσκουν και τα κάνουν,το επιτρέπουμε εμείς να μας κλέβουν γιατί και εμείς δέν είμαστε καλύτεροι,σκεφτόμαστε πάντα το δικό μας συμφέρον,για αυτό και το πληρώνουμε τώρα.Είναι το συλλογικό κάρμα!

Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι η συλλογική μεχρι-να-πάρω-το-ένα-μου πόδι-έχει βρωμίσει-το-άλλο κατάσταση κατα την οποία κανείς δε κάνει τίποτα γιατί παρα είναι φοβισμένος ή βολεμένος.

Αν πραγματικά περνούσαμε κρίση, γιατί απ' ότι φαίνεται δε περνάμε κρίση αλλά απλά νιώθουμε άσχημα που αναγκαζόμαστε να παίρνουμε καφέ αντί γιατι καπουτσίνο, τότε ο κόσμος που βγαίνει στους δρόμους -κ ο οποίος δε μοιάζει και πολύ με φτωχοαστούς-
δεν θα καθόταν ποτέ έξω απο τη βουλή σαν τον μακάκα με ένα πανό στο χέρι και τα κλασικά, διαχρονικά, στιχάκια του ΚΚΕ, αλλά κάθε μέρα θα ήταν μια νέα προσπάθεια να μπει μέσα. Και αν ακόμα καθόταν απέξω θα ήταν γιατί περίμενε τους πολιτικους να βγούν -γιατί πόσο καιρό μπορούν να αντέξουν εκει μέσα;-

Και μιας και αναφερθήκατε στη δημοκρατία, αυτή τη στιγμή νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι δεν έχουμε δημοκρατία.

ΟΥΤΕ αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχουμε γιατί δεν εκλέγουμε αντιπροσώπους αλλά ηγέτες: Αυτό λέγεται ολιγαρχία και έτσι έπρεπε να το γράφει στα βιβλία.

Αλλα ασκούν και εκεί την ίδια προπαραγάνδα με τα ΣΚΟΠΙΑ.
Σου λενε δηλαδή
"Μακεδονία του Βαρδάρη"
και σου μένει το "Μακεδονία"
Σου λένε αντιπροσωπευτική δημοκρατία(που ούτε αυτό είναι)
Και σου μένει το "δημοκρατία"
Ολο εξυπνάδες το σύστημα, όλο εξυπνάδες.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 11/07/2010 13:49:18

11/07/2010, 13:05:38
quote:

ώπα λάθος φόρουμ

"Παιδιά, αυτά για ιδιωτικές συζητήσεις είναι ανοησίες.
Υπάρχουν τα μέϊλ γι' αυτήν την δουλειά.
Εαν δεν γουστάρετε κάποιον, απλώς αγνοήστε τον.
Θα σταματήσει.
Αυτό έχω δει εδώ μέσα. Εχω δει επίσης, ν' αγνοούνται νέα μέλη, παρ' ότι δεν γράφουν παπαριές και ν' ανοίγονται ατέρμονες συζητήσεις με παλιούς φελλούς.
Αυτά, βέβαια, είναι υποκειμενικές κρίσεις. Σίγουρα η αφεντομουτσουνάρα μου χαρακτηρίζεται φελλός από κάποιους. Μπορεί και να είμαι...
Αλλά οι επιλογές και η διαλογή των φελλών ή "φελλών", καταλήγει στην λογοκρισία.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Εχει ξαναγίνει αυτή η προσπάθεια αποκλεισμού κάποιων μελών παλαιότερα, επειδή απλως δεν άρεσαν σε κάποιους κακομαθημένους οι απόψεις κάποιων άλλων.
Και, φυσικά, την κοπάνησαν οι κακομαθημένοι..."

Αυτά όμως είναι επί του σωστού, ε;

11/07/2010, 13:13:30
quote:
Είναι το συλλογικό κάρμα!
Εδώ διαφωνώ.
Είναι συλλογική βλακεία!
Μια ημέρα στα δικαστήρια αρκεί για να καταλάβετε την ηλιθιότητα που δέρνει το έθνος μας.
11/07/2010, 13:15:15
quote:
Αν πραγματικά περνούσαμε κρίση, γιατί απ' ότι φαίνεται δε περνάμε κρίση αλλά απλά νιώθουμε άσχημα που αναγκαζόμαστε να παίρνουμε καφέ αντί γιατι καπουτσίνο, τότε ο κόσμος που βγαίνει στους δρόμους -κ ο οποίος δε μοιάζει και πολύ με φτωχοαστούς-
δεν θα καθόταν ποτέ έξω απο τη βουλή σαν τον μακάκα με ένα πανό στο χέρι και τα κλασικά, διαχρονικά, στιχάκια του ΚΚΕ, αλλά κάθε μέρα θα ήταν μια νέα προσπάθεια να μπει μέσα. Και αν ακόμα καθόταν απέξω θα ήταν γιατί περίμενε τους πολιτικους να βγούν -γιατί πόσο καιρό μπορούν να αντέξουν εκει μέσα;-
Σε αυτό με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο Dr μου!
11/07/2010, 13:20:23
Ναι ρε Αιόλε, ότι γίνεται, μπροστά πάμε, για καλό γίνεται,....
Μόνο οι ...συντηριτικούρες, δεν το βλέπουν...
Το θέλουν, είναι το θέμα; Να πάμε μπροστά...
11/07/2010, 13:20:30
quote:
ΟΥΤΕ αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχουμε γιατ΄ιδνε εκλέγουμε αντιπροσώπους αλλά ηγέτες: Αυτό λέγεται ολιγαρχία και έτσι έπρεπε να το γράφει στα βιβλία.
Ούτε καν ολιγαρχία, εκτός κι αν η ολιγαρχία ταυτίζεται με την κατοχή...

...και δεν "εκλέγουμε" ηγέτες, διότι ηγέτης είναι αυτός που πηγαίνει μπροστά, αυτός που ηγήται των άλλων. Δηλαδή αυτός που υφίσταται πρώτος αυτά που ζητάει να υποστούν οι άλλοι.
Δικτάτορες, ή νταβατζήδες (κατοχή), ή απατεώνες, ή ρεμάλια "εκλέγουμε"!

Τα εισαγωγικά στο "εκλέγουμε" τα έβαλα διότι νομίζουμε ότι εκλέγουμε...

Edited by - Αίολος on 11/07/2010 13:30:17

11/07/2010, 13:46:58
quote:
Αυτά όμως είναι επί του σωστού, ε;
Επειδη είναι ευρύ το πεδιό πραγμάτων που πραγματεύεται το θέμα αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι εντός θέματος.

Συμφωνώ ότι αν θες να κάνεις μια ιδιωτική συζήτηση, αντάλλαξε μέιλ, τηλέφωνα κ βγες κ για ενα καφέ. Σιγά δηλαδή. Αρκεί στην ανοιχτή συζήτηση που γίνεται να μην παρεμβαίνουν άσχετοι λέγοντας άσχετα πράγματα. Βλέπε άλλα φόρουμ επ' αυτού.

Γιατί υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν μία πρότασή σου και τη παραποιούνε όσο μπορούνε.
Τέτοιους εξυπνάκηδες που παίζουν το ρόλο του σπασμένου τηλέφωνου και μπερδεύουν τους συνφορουμιστες και παρερμηνεύουν σκοπίμως τα πάντα μέσα και απο την δικιά τους διεστραμένη οπτική, δε θα έπρεπε να είσαι υποχρεωμένος να του ανέχεσαι.
Αλλά είναι το τίμημα.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 11/07/2010 13:52:51

11/07/2010, 14:08:05
Μήπως θα έπρεπε να γινόταν μια συζήτηση περί δύο "αντιμαχομένων εννοιών" , διαφορετικών με μια έννοια και που κατά πολλούς εμφανίζονται ως ένα και το αυτό .... μολονότι δεν έχουν καμμιά σχέση???

"Δημοκρατία" και "Ηθική"...!!!

Διότι -ένα παράδειγμα θα δώσω και μόνο- μπορεί ένας άνθρωπος να κινείται στα όρια της Δημοκρατίας (ως σύν-νομος)αλλα παρ'ολ'αυτά και για δικούς του λόγους -λογικότατους- να επιλέγει με ποιόν συζητάει και συναλλάσεται...ή και κάνει παρέα..!

Αυτό -η επιλογή του- δεν τον καθιστά π.χ Φασίστα ή "αντιδημοκρατικό" ...όπως κάποιες φορές -πολλές θά'λεγα- αναφέρεται...!

Αποτελεί προσωπική του επιλογή και την οποία μπορεί και έχει το δικαίωμα "της επιλογής" της , ως αυτό που τον εκφράζει και συνεισφέρει σε αυτόν "Θεματικά"...!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
11/07/2010, 14:15:30
και ερχωμαι εγω η αναλφαβητη να σας πω ΟΤΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ οχι μονω ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΠΑΝΩ αλλα ΘΑ ΦΥΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΨΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΛΑΒΕΝΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑ ΧΟΡΗΣ ΝΑ ΘΕΛΩ,ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΑΙ ΑΣ ΓΡΑΨΗ Ο ΖΙΡ ΟΤΙ ΝΩΜΙΖΗ ΘΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ -ΠΟΡΔΗ ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ -

11/07/2010, 14:56:36
quote:
Διότι -ένα παράδειγμα θα δώσω και μόνο- μπορεί ένας άνθρωπος να κινείται στα όρια της Δημοκρατίας (ως σύν-νομος)αλλα παρ'ολ'αυτά και για δικούς του λόγους -λογικότατους- να επιλέγει με ποιόν συζητάει και συναλλάσεται...ή και κάνει παρέα..!

Αυτό -η επιλογή του- δεν τον καθιστά π.χ Φασίστα ή "αντιδημοκρατικό" ...όπως κάποιες φορές -πολλές θά'λεγα- αναφέρεται...!

Αποτελεί προσωπική του επιλογή και την οποία μπορεί και έχει το δικαίωμα "της επιλογής" της , ως αυτό που τον εκφράζει και συνεισφέρει σε αυτόν "Θεματικά"...!

Ακριβώς φίλε μου. Μάλιστα όλη η ουσία της Δημοκρατίας είναι στην ελύεθερη επιλογή, ενώ η επιλογή που σου επιβάλλεται απο οποιαδήποτε αφέντη, αυτός μπορεί και να λέγεται "ηθική", αυτή σίγουρα δεν είναι δημοκρατική αλλά φασιστική.
Οι μοναδικοί νόμοι τους οποίους πρέπει να ακολουθεί ο άνθρωπος είναι οι νόμοι της φύσεις, όλοι οι υπόλοιποι είναι ψεύτικοι, πρόσκαιροι, και θα καούν στη πυρά της φθοράς του χρόνου, γιατί είναι βασισμένοι σε πράγματα πλαστά, κατστράκια απο την άμμο της οντότητας που δεν είμαστε.
Απο την άλλη πλευρά είναι οτι καλύτερο μπορεί να κάνει ένας α-φύσικος άνθρωπος, όπως μας θεωρεί ο Παπαδιαμάντης.

Επιπλέον η δημοκρατία θεωρούταν και απο τον Πλάτωνα και απο τον Αριστοτέλη πολίτευμα φαύλο για τους ίδιους λόγους που σήμερα δε δουλεύει: Επειδή ο λαός χειραγωγείται προς τις λάθος αποφάσεις.
Επομένως θα συμφωνήσω με τον Πλάτωνα ότι είτε οι βασιλείς θα πρέπει να γίνουν φιλόσοφοι, και όταν λέω φιλόσοφοι εννοω μάλλον κάτι πολύ διαφορετικό απο αυτό που έχετε στο νου σας πολλοί εδώ, είτε οι φιλόσοφοι να γίνουν βασιλείς.
Αυτό μια προσωρινή λύση. Γιατί όταν ο λαός μετα απο χιλιάδες χρόνια θα είναι έτοιμος δεν θα χρειάζεται κυβέρνηση παρα μία τυπική ίσως διοικηση.
Αλλα αυτή τη στιγμή και σε φιλόσοφους βασιλείς να στοχεύουμε πολλά ζητάμε.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 11/07/2010 15:01:23

strangerz2Μέλος
11/07/2010, 16:47:40
quote:
Εδώ διαφωνώ.
Είναι συλλογική βλακεία!

Μπορείς να το πείς και έτσι,το ίδιο πράγμα είναι στην ουσία.

strangerz2Μέλος
11/07/2010, 16:58:52
Εγώ πάντως επιμένω οτι εμείς φταίμε,συλλογικά.

Σκεφτείτε έναν μέσο Ελληνα να ανεβεί ξαφνικά στην εξουσία,τί νομίζετε οτι θα κάνει?Δέν θα κλέβει?Φυσικά και θα κλέβει,γιατί μέσα στην βλακεία του θα σκεφτεί,"δέν είμαι βλάκας να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη".Η συντριπτική πλειοψηφία αυτό θα έκανε,η διαφθορά είναι στον αέρα και μεταδίδεται σάν μικρόβιο,όποιος δέν έχει τα αντισώματα,(τις ορθές γνώσεις του καλού και του κακού)θα υποταχτεί σε αυτήν.

Όταν λέω "ορθές γνώσεις του καλού και του κακού" εννοώ στο συγκεκριμένο θέμα,την ορθή κατανόηση του δικού μου συμφέροντος.Δέν θα έχω συμφέρον άν τα θέλω και τα πάρω όλα για την πάρτη μου,όλα τα λεφτά εγώ και δέν με νοιάζουν οι άλλοι,αυτό είναι στην πραγματικότητα το λεγάλο λάθος.Γιατί κάτι τέτοιο γκρεμίζει την κοινωνία ολόκληρη και όλοι (άρα και εγώ) μένουμε μήν πώ με τί. Είναι το λεγόμενο,"κακό εννοούμενο συμφέρον".

11/07/2010, 17:47:20
quote:

Εγώ πάντως επιμένω οτι εμείς φταίμε,συλλογικά.

Σκεφτείτε έναν μέσο Ελληνα να ανεβεί ξαφνικά στην εξουσία,τί νομίζετε οτι θα κάνει?Δέν θα κλέβει?Φυσικά και θα κλέβει,γιατί μέσα στην βλακεία του θα σκεφτεί,"δέν είμαι βλάκας να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη".Η συντριπτική πλειοψηφία αυτό θα έκανε,η διαφθορά είναι στον αέρα και μεταδίδεται σάν μικρόβιο,όποιος δέν έχει τα αντισώματα,(τις ορθές γνώσεις του καλού και του κακού)θα υποταχτεί σε αυτήν.

Όταν λέω "ορθές γνώσεις του καλού και του κακού" εννοώ στο συγκεκριμένο θέμα,την ορθή κατανόηση του δικού μου συμφέροντος.Δέν θα έχω συμφέρον άν τα θέλω και τα πάρω όλα για την πάρτη μου,όλα τα λεφτά εγώ και δέν με νοιάζουν οι άλλοι,αυτό είναι στην πραγματικότητα το λεγάλο λάθος.Γιατί κάτι τέτοιο γκρεμίζει την κοινωνία ολόκληρη και όλοι (άρα και εγώ) μένουμε μήν πώ με τί. Είναι το λεγόμενο,"κακό εννοούμενο συμφέρον".

Μήπως να θυμηθούμε πάλι την Χήνα και τα χρυσά αυγά???
Μήπως το αενάως ανικανοποίητο που μας ωθεί και μας ελέγχει???
Μήπως την/ις θεματικού τύπου πρωτογενή/είς αιτίες...???
Μήπως τον χρόνο και τις παραμέτρους του???
Μήπως το αν-οίκειο του "όντος" ???
Μήπως τις αιτίες του "όντος" ως δομικό στοιχείο ύπαρξης και εμφάνισης του χρόνου?

Πόσος χρόνος υπάρχει/ήρχε "τελικά"???

Δημιούργημα του Αχιλλέα ο χρόνος ή του Χρόνου ο ίδιος ο Αχιλλέας???

Μήπως όλα μαζί ή τίποτα???

Όταν κοιτάς απο ψηλά , μοιάζει γή με ζωγραφιά και σύ την πήρες σοβαρά ....και συ την πήρες σοβαρά...

Edited by - Εαρινός on 11/07/2010 17:48:33

11/07/2010, 18:04:13
quote:
Γιατί υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν μία πρότασή σου και τη παραποιούνε όσο μπορούνε.
Να μας τούς καταδείξεις και να μας εξηγήσεις ποία πρόταση σού παραποίησαν Dr μου.
quote:
Επιπλέον η δημοκρατία θεωρούταν και απο τον Πλάτωνα και απο τον Αριστοτέλη πολίτευμα φαύλο για τους ίδιους λόγους που σήμερα δε δουλεύει:
Μόνον από τον Πλάτωνα.
Και μπροστα στον Πλάτωνα όλοι φαινόταν ηλίθιοι. ΗΤΑΝ;;;
Καθόλου φαύλο πολίτευμα! Απόδειξη; ΚΑΤΕΛΥΘΗ δεν κατέρρευσε!
Μην δογματίζεις φίλε μου...

Που είσαι zip; Εξετράπημεν!

Edited by - Αίολος on 11/07/2010 18:07:12

11/07/2010, 18:13:31
Πόση "αξία" έχει η κάθε επιθυμία???
Και απο που θεμελιώνεται ως αξία...ποιός της δίνει αξία και υπόσταση αν όχι εμείς οι ίδιοι???

Και γιατί ως δύναμη να μην θεωρήσουμε την άρνηση ή έστω την ακινησία έναντι της κάθε επιθυμίας??
Αλλα....
Και γιατί να μην θεωρήσουμε ως δύναμη την είσοδό μας στην αρένα της απόλαυσης των επιθυμιών , ως μέσο καταλιαγιάσματος της , εφόσον θεωρήσουμε ως αρχή , ότι η απαγόρευση της , την εν-δυναμώνει..???

Η ουσία του ανθρώπου είναι η επιθυμία...κατα τον Σπινόζα!
Προσωπικα το θεωρώ απολύτως σωστό ...!

Υπο-κείμεθα ή δυνητικά μπορούμε να Υπερ-κείμεθα..???

Σκέψεις και ώρες ατέλειωτες που θέλουν να γεμίσουν!

11/07/2010, 18:33:52
quote:
Μόνον από τον Πλάτωνα.
Καλά.. και ο Αριστοτέλης δεν το είχε σε υψηλη υπόληψη.
quote:
Να μας τούς καταδείξεις και να μας εξηγήσεις ποία πρόταση σού παραποίησαν Dr μου.
Υπάρχει μέσα στο φόρουμ αυτό σε κάποια σελίδα ένα τρανό παράδειγμα αυτού που λεώ. Αν ρίξεις μια ματιά θα το δείς ο ίδιος πώς γίνεται ξεκάθαρη παρεμνηνεία και εκ τούτου παραποίηση πρότασής μου. Κοινή λογική χρειάζεται και μόνο ή, αν θες, βασικά μαθηματικά αυτο και αυτό ίσον αυτό αλλα αυτό και αυτό όχι ίσον αυτό. Τόσο απλά μπροεί να αποδειχθεί το λάθος. Επομένως σε παροτρύνω να διαβάσεις 1-2 τελευταίες σελίδες αυτού του θέματος και αφού έχεις λογική ανθρώπου υγειους στο νού θα δεις απο μόνος σου, αν όχι τότε είτε στο δείξω είτε όχι είναι το ίδιο.

Όπως βλέπεις ενθαρρύνω πάντα τη προσωπική βούληση και σκέψη χεχε

quote:
Καθόλου φαύλο πολίτευμα! Απόδειξη; ΚΑΤΕΛΥΘΗ δεν κατέρρευσε!
Μην δογματίζεις φίλε μου...
Στο Πλάτωνα πες το αυτό εγώ τα λεγόμενά του μετέφερα.

Τώρα, το ότι δεν κατέρρευσε αλλά κατελύθει δε λέει κάτι γιατι μπορεί απλά να μη πρόλαβε να καταρρεύσει. Και επιπλεόν πρώτα απ' όλα οι ίδιοι οι Αθηναίοι κατέκριναν το πολίτευμά τους για τα προβλήματά του. Δεν λέω ότι η δημοκρατία ΓΕΝΙΚΑ δε δουλεύει, σαν σύστημα ή σαν ιδέα, απλά όχι σε ένα καπιταλιστικό κόσμο. Πρέπει πολλά πράγματα να προσαρμοστούν προκειμένου να εγκατασταθεί μια υγειής δημοκρατία. Στο άλλο θέμα(Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ) κάνω προτάσεις για το πώς μπορεί να αλλάξει η δημοκρατία, τις οποίες (είναι στη προτελευταία σελίδα) σου προτείνω να διαβάσεις.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 11/07/2010 18:40:04