- ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗ ΠΟΡΤΑ........ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αν το είχα κοντό, θα σας το έδειχνα νομίζετε;

!!!Vanish the shadows!!!
Έκανα βόλτες στα πάρκα και τη θάλασσα, το φαΐ το ξεχνούσα τελείως κάποιες μερες και που και που έκλεινα τα μάτια μου σε κανα παγκάκι.
Όμως έπρεπε να φύγω, για πού... δεν ήξερα.
Μπόρεσα να πάρω 2 χειμωνιάτικες μπλούζες, 1 τζιν, 5 εσωρουχα, 1 σφουγγάρι και ένα ημερολόγιο που ήταν το πιο βαρύ πράγμα στο σάκο. Από κάπου αγόρασα οδοντοκρεμα, οδοντοβουρτσα, σαμπουάν.
Πήγα σ’ ενα νησί. Με το που έφτασα, στο καφέ που πήγα είδα ότι ζητούσαν άτομο και μου είπαν να πάρω τηλ. τον ιδιοκτήτη. Περίμενα να ξημερώσει, αν και η λέξη «περίμενα» ασχημαίνει εκείνες τις ωρες.
Βρήκα ένα δωμάτιο σ’ ένα παλιό σπίτι μ’ ένα πανέμορφο μπαλκονάκι πολύ περιτεχνο. Είχε άλλο ένα δωμάτιο που έμενε ένα ζευγάρι και μοιραζόμασταν την κουζινούλα και το μπάνιο. Πλύθηκα και έπλυνα και τα μόνα καλοκαιρινά ρούχα που είχα και τα φορούσα και κοιμήθηκα για μερικές ωρες. Το απόγευμα μίλησα με τον ιδιοκτήτη του καφέ. Μου ‘πε θα με χρειαζόνταν σε κανα μήνα που θα φευγε κάποια.
Για πολύ καιρό τριγυρνούσα στο νησι, ρωτώντας κι αλλού για δουλειά και στο διπλανο νησι, με ελάχιστο φαΐ και σχεδόν καθόλου ύπνο. Περπατούσα πολύ με το σάκο στο αριστερο μου ώμο, και όχι ότι μου φανηκε ποτέ πολύ αλλά μερικές φορές με ενοχλούσαν κάτι φουσκαλάρες που έβγαζα στις πατούσες, κυρίως στη δεξιά.
Τριγυρνούσα στον ήλιο και στη σκιά χωρίς αντιλιακό.
Παλιά είχα ένα «κόλλημα», να μην ξεχνάω να βουρτζίζω τα δόντια μου καθημερινά.
Ε, λοιπόν ξεχνούσα, κι όμως ποτέ δεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση και τα δόντια μου και το δέρμα μου.
Κάποιος μου είπε πρόσφατα για κάποιον που δε βούρτζιζε συχνά τα δόντια του και χάλασε κάποιο και έπαθε απόστημα και τον τυραννούσε κανα 2 μέρες και πήρε αντιβίωση...
Αναρωτιέμαι, οι άστεγοι παθαίνουν ζημιά στα δόντια τους και βασσανίζονται έτσι συνεχως;
Στα σκυλιά και στις γάτες ή στα ζώα γενικά, πώς και δε χαλάνε τα δόντια;
Καθόλου απίθανο όμως σε λίγο καιρο να δούμε και οδοντόκρεμα για σκύλους...
Κάποια στιγμή χρειάστηκα πάλι δωμάτιο, μου είπε η ιδιοκτήτρια ότι είχε άδεια παραδίπλα, λίγο πιο ακριβα ΑΛΛΑ υπερσύγχρονα!
Όντως ήταν ένα ολοκαινουργιο αποστειρωμένο κουτί αυτό που μου δωσε.
Κάποια στιγμή που βγήκα στην αυλή είδα μια πλακέτα με τη σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης που έλεγε ότι τα έργα (αυτά τα κουτιά δηλαδή) επιδοτηθηκαν απο το τάδε προγραμμα, μπλα μπλα μπλα κλπ. Μπορεί και το σπιτάκι που κοιμήθηκα κάποια στιγμή να το κάνανε κουτια.
Συνέχιζα τις βόλτες μου και σπανίως έμενα σε κανα δωμάτιο, χωρίς να κοιμάμαι τη νύχτα παρά μόνο όταν ήταν μέρα. Κυρίως την έβγαζα έξω χωρίς να κοιμάμαι καθόλου παρά μόνο να ξεκουράζομαι.
Ώσπου μια μέρα με περικύκλωσαν 8 σωματώδεις μπάτσοι και ήταν και ένας έξω απ’ τον κύκλο με πολιτικά (Λες και οι μισοί δε θα φτάνανε για μια γυναίκα...)
Τι έκανα; λέω. Μου είπαν «εισαγγελικό» μου δώσανε ένα χαρτί που είχε το όνομα του/της εισαγγελέα, το δικό μου και τη φράση «εξέταση πολίτη»!
ΔΕΝ ελεγε ΠΟΙΟΣ το έκανε το εισαγγελικό και ΓΙΑΤΙ!
Με πήγαν στο νοσοκομείο του νησιού σ’ ένα δωμάτιο με 2 με πολιτικά (μάλλον μπάτσοι, αλλά ποιος ξέρει κιόλας). Αυτοί άλλαξανε βάρδυα με άλλους και αργά τη νύχτα μου είπαν ότι θα με πάνε στο διπλανό νησί. Εγώ τους είπα ότι δεν πάω πουθενά αν δε μου πούνε πού; και γιατί; Αρκετά αργότερα με πιάσανε 4-5 (δε θυμάμαι ακριβώς) με ξεβράκωσαν και μου κάνανε μια ένεση, ήταν και μια γυναίκα, μάλλον αυτή μου την έκανε. Με οδήγησαν στο 2ο λιμάνι του νησιού, με αυτοκινητο στην άλλη άκρη του νησιου.
Στο διπλανό νησι με κλείσανε σε κελί με κάμερα για 4 μέρες. Και πάλι ρωτουσα τι έκανα.... καμιά απάντηση εκτός από μια φορά που μου είπε ενας ότι εκτελουσαν εντολές. Τους φωναζα να με πάνε στην εισαγγελέα τοτε που εδωσε τις εντολές. Φυσικά με δουλευανε και μου λέγανε: Ναι, θα σε πάμε.
Την 3η μέρα με πήγανε στο νοσοκομείο του νησιου. Σ’ ένα γραφείο μέσα, μαζί μου 2 μπάτσοι και γω αναμεσά τους, μία γυναίκα και αλλά 4 άτομα μέσα. Αυτή κάτι μου είπε και τη ρώτησα και γω κάτι. Είπε ότι τελειωσαμε, με πήρανε και με ξαναπήγανε στο κελί και την επόμενη μέρα με πήγανε στο Δαφνί. ΔΕ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ!
Εκεί, ενέσεις και χούφτες χάπια. Κάποιες μέρες δε μου κάνανε ενέσεις, αλλά χάπια καθε μέρα πρωί-βράδυ.
Είναι ενα ωραίο που σου δίνουν και παραλύεις, χέρια-πόδια δε σε βαστάνε και πέφτεις ξερός.
Ένα άλλο πιο ωραίο που δε μπορείς να περπατήσεις 10 βήματα χωρίς να κάτσεις και νιώθεις όταν κάθεσαι να σου καίγεται ο εγκεφαλος. Ειλικρινά ένιωθα να καιγεται το κεφάλι μου. Αλλά αυτό δε μου το έδωσαν στο Δαφνί!
Κάποια στιγμή με πήγανε στο γραφείο μιας «γιατρού»??? η όποια μου είπε ότι ήταν αφύσικο που δεν ετρωγα και δεν κοιμόμουν (ο λογος που με «πήρανε») και είχε κολλήσει για κάμποση ωρα (όλα αυτα μου τα λεγε με αποδοκιμασία με πολύ ξινισμένα μουτρα) με το γεγονος ότι φορούσα συνέχεια την ίδια μπλούζα. Μου έλεγε ότι είναι αφύσικο. Της είπα δεν ενοχλώ κανενα τη πλένω και την ξαναφοράω. Και ξανα τα ίδια (μια απλή χρωματιστή μπλούζα ήταν).
Μετά απ’ αυτά δεν μπορώ να περιγράψω καλά πώς ήμουν. Σα ζόμπι; σα φυτό με περίεργες παρενέργιες και μετα απο κάποιο καιρό σκέφτόμουν συνεχως την αυτοκτονία. Αλλά αυτό ήταν και αποτέλεσμα κάποιων άλλων εμπειριών.
Δεν ενόχλησα κανένα, δε πείραξα κανένα. Με κλείσανε σε ψυχιατρείο με ενέσεις, χάπια κλπ, ΧΩΡΙΣ να μου πούνε ΓΙΑΤΙ και ΠΟΣΟ θα έμενα μέσα. Χωρίς να με εξετάσουνε, να με ΡΩΤΗΣΟΥΝ κάτι εκτός από την αποδοκιμασία στα μούτρα τους για την μπλούζα και το ότι δεν έτρωγα και κοιμόμουν στο νησί που ήμουν. Δεν ενόχλησα κανένα.
Όποιον και να ρωτουσα ΔΕ μου έλεγε έκτος απο το ότι «αυτο εξαρτάται απο σένα»
ΜΕΤΑ έμαθα ότι το εισαγγελικό κρατάει μόνο ένα μήνα.
Υ.Γ. υπάρχουν παρα πολλά που δεν ανέφερα σ’ αυτή μου την εμπειρία.
Κάποιοι που ζήσανε επι χούντας λένε είμασταν καλά. Είχαμε δουλειες, είχαμε να φάμε, είμασταν καλά.
Πώς! Μπορείς να είσαι καλά ω! εσύ ΕΛΛΗΝΑΡΑ όταν ανά πάσα στιγμή μπορούσαν ν’ αρπάξουν τον διπλανό σου και να του κάνουν τα χειρότερα βασσανιστήρια που ξέσκιζαν το σώμα και την ψυχή του!
Και μετά απ’ όλα αυτά που έζησες? να ξαναλές σήμερα: είχαμε δρόμους, είχαμε δουλειές, είχαμε να φάμε, είμασταν καλά....
Αναρωτιέμαι έχει φάει κανείς σας ξύλο από τέτοιους «ανθρώπους», μιας και κάποιοι μιλάνε τόσο υποστηρικτικά για Χ.Α. Λίγους διάβασα στις αρχές.
έχετε φάει ποτε ξύλο από φασίστες;;;;;
ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ
Μπορούν να σου κάνουν κακό σε μυαλό ψυχή και σωμα, αν θέλουν.
Edited by - stiv on 07/06/2012 23:53:34
Συμφωνείς?
Μήπως να την ανακαλούσες?![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Τι σχέσει εχει αυτή σου η εμπειρία, με την Χούντα και την Χρυσή αυγή ?

Λες και οι ίδιοι ξερουν...Αυτά είναι ανώριμα πράγματα..Δεν λές σε κάποιον τι ξέρει..Κρίνεις τις θέσεις του, την άποψη του, αλλά, όχι τις γνώσεις του...Εδώ γίνεται το κάτι άλλο...Ο καθείς αυτοπροσδιορίζεται εξεταστής και κάνει φέις κοντρόλ...Τρελά πράγματα...
Άλλο εσωστρέφεια κι άλλο εσωτερισμός, πάντως, πιστεύω, φίλοι...
Και φυσικά, ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται και κρινεται,αν και δεν είναι ζήτημα του διαλόγου η κριση του καθενός, αλλά, η τοποθέτηση, σε θέματα που τον αφορούν σαν άνθρωπο...Και αυτό δεν συμβαίνει φυσικά,,οταν έρχονται διάφορα φασιστορειδή και σου λένε, οτι μόνο αν λές ότι λένε, έχεις δικαίωμα λόγου...
Όταν,όμως, φτάνεις στο σημείο ,να λές περι, ελέγχου, κάρτας εισόδου, σε ελεύθερο διάλογο, τότε, έχει ήδη βγεί εκτός σκοπού ύπαρξης χώρου διαλόγου, όπως ένα φόρουμ κια κάνιες χειρότερα, απο οσα έλεγες κατηγορώντας τον άλλο.....Επικίνδυνες τέτοιες θέσεις, όταν κάθε φόρουμ ,ξεκινά με την προσδοκία να γράφουν σε αυτό περισσότερα άτομα, αντιπροσωπεύοντας την ίδια την κοινωνία...
Εκτός, αν υπάρχει θέμα ελιτισμού,επιθυμία μερικών...Και προσδιορίζεται κι αυτό απο ποιόν;...
Αλλά πάνω απο όλα, ο διάλογος, περιλαμβάνει πολλές μορφές και εκφράσεις, που κατα καιρούς συμβαινουν και λαμβάνουν χώρα...Αλλά, κάποιοι τα περνανε στο ντούκου και κάποιοι , με την ανάλογη σοβαροφάνεια, περνάνε στην κστακραυγή...
Αυτή η διαφοροποίηση, πως μπορεί να θεωρείται σύγχρονη, προοδευτική, πολιτισμένη;
Καλά, θα είναι πάντως, να μην ξορκίζει κανείς τους δάιμονες του πάνω στους άλλους..Ή,οπως έχω ξαναγράψει, κάποτε οι άνθρωποι, αγκαλιάζονταν και στηρίζονταν, τώρα, έχουμε νύχια, κι όπως αγκαλιαζόμαστε,σκιζουμε ο ένας τον άλλο...Άμυνα, επιθεση, δεν ξέρω, αλλά, έρχεται μια εποχή αλλαγής και ειναι λογικό να ταράσσονται τα
πάντα, γύρω απο την ίδια την ύπαρξη μας...
Το θέμα είναι, ποιός αντέχει...Γιατί, έρχεται και η επομενη μέρα...
Κι όποιος αντέξει...
quote:
strangerz2-Για να διακρίνεις τον ψευτοεσωτερισμό,πρέπει πρώτα να έχεις διακρίνει τον αληθινό εσωτερισμό,απ'όσο ξέρω δέν έχεις καμια σχέση με το αντικείμενο,πώς μπορείς και κρίνεις για το τί είναι λοιπόν?
Για να το λες, κάτι θα γνωρίζεις περισσότερο από εμένα…![]()
quote:
strangerz2-Το μορφογενετικό πεδίο είναι ο χώρος που συμβαίνουν όλα αυτά που θεωρούμε τον εσωτερικό μας κόσμο,δηλαδή οι σκέψεις τα συναισθήματα τα βιώματα κτλπ,όλα αποθηκεύονται εκεί και είναι όλα ύλη,δέν είναι δηλαδή κάτι το ψυχολογικό αόρατο
Είδες πόσο γοητευτικές είναι αυτές οι θεωρίες, ειδικά όταν ακούγονται μέσα από την άποψη ενός επιστήμονα (Rupert Sheldrake/ μορφογενετικά πεδία)…
Βέβαια η απορία μου είναι αφού είσαι άνθρωπος που ασχολείσαι με τον εσωτερισμό, γιατί αναφέρεσαι πάνω στα μορφογενετικά πεδία και όχι στην Akasha…![]()
Πάντως όπως και να το κάνουμε έχει πολύ ενδιαφέρων όταν βλέπουμε αυτές τις διδασκαλίες εσωτερισμού να περνούν μέσα από άλλες μορφές γνώσης…!!!
"Akasha> συλλογικό ασυνείδητο κατά jung> μορφογενετικά πεδία, Sheldrake"

quote:..και να μη πετύχει τίποτα, και άλλος μπορεί να ασχολείται δυό χρόνια και να κάνει τις παναγιάς τα μάτια. Κάτι τέτοιο νόμιζα ότι θα έλεγες αλλά με ξάφνιασες.
Ο άλλος μπορεί να ασχολείται μια ζωή με τον εσωτερισμό
quote:Πώς γίνεται να κρίνει τις απόψεις και τις θέσεις κάποιου και να μη κρίνεις τη γνώση του;
Δεν λές σε κάποιον τι ξέρει..Κρίνεις τις θέσεις του, την άποψη του, αλλά, όχι τις γνώσεις του...
quote:
Το "ον" εστί και το "ειναι" υπάρχει..???
Αυτό το "είναι" καθορίζεται "οντικά" ή όχι...???
Θες να σου γράψω το τι είναι το είναι.. και ποια τα χαρακτηριστικά του; Και ποιος σου είπε ότι ορίζονται αυτά με λέξεις
Δεν νομίζω λοιπόν ότι δύναμαι να το κάνω αυτό...
Γιατί ότι και να πούμε θα είναι λέξεις, οι λέξεις είναι χρήσιμες όταν αντιστοιχούνε σε εμπειρία, όταν δεν αντιστοιχούνε πουθενά, τότε είναι και άχρηστες. Και πες ότι έχουμε λέξεις παύλα χαρακτηριστικά που ορίζουν το είναι, τι κερδίζουμε να τις βρούμε και τις εκφράσουμε εδώ; Τίποτα.
quote:Δε κατάλαβα τίποτα
Αλλά επειδή , προφανώς θα προτιμηθεί μια πιο υπεραπλουστευμένη θεώρηση-προσέγγιση των "πραγμάτων" , όπως κατα κόσμον είναι...θα συναινέσω μαζί σου , αρκεί να μην οδηγηθούμε στην ανυπαρξία της ύπαρξης ως ένα απλό "σύμπτωμα" του χρόνου...ή και ο ίδιος ο χρόνος ακόμα!
quote:Εξαρτάται για τι πράγμα ακριβώς θέλεις να ξεκινήσουμε.
Ας ορίσουμε λοιπόν έναν "λόγο" ...μια βάση , όπου κοινά θα γίνει αποδεκτή και ας ξεκινησουμε...
Ο κατα κοινή αποδοχή τρόπος βίωσης(->γνώσης) του Είναι είναι ο διαλογισμός. Ο διαλογισμός θέλει χρόνο. Και κάποιες, ίσως, προϋποθέσεις.. Όπως ησυχία, μια σωστή στάση και τέτοια πράγματα πρακτικά, για αρχή.
Εγώ δεν είμαι ειδικός στον διαλογισμό ούτε έχω εμπειρία του είναι. Σου λέω, όπως προείπα, το τι είναι κοινός αποδεκτό απο πολλούς, εγω έχω ελάχιστη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα κυρίως γιατί δε μου το επιτρέπει το περιβάλλον μου.
quote:Α, καλά τα λές, σε ένα βαθμό, μάλλον.
Σου λέω λοιπόν , ότι όλα οσα και απ'οσα εν-νοώ και αντιλαμβάνομαι αποτελούν απλά "ταυτίσεις" του είναι μου ... και μια προσπάθεια όχι τόσο να εν-νοήσω -να εν-νοήσω τί εν'τέλλει-αλλα να γίνω "κοινωνός" έστω της ουσίας που εμπεριέχει και δομεί το είναι μου...!
quote:Μμμ.. δεν είμαι σίγουρος ότι σε πιάνω. Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η εμπειρική κατανόηση.
Αυτό το "είναι" που ΕΙΝΑΙ...αλλα δεν είναι "είναι" μου , ήρθε ως "οντότητα" και αυτο-ορίζεται και ορίζει εκ των πραγμάτων και μένα τον "ποιόν"...???
quote:Και πάλι δεν σε αντιλαμβάνομαι
Αν έστω ορισθώ , ως "ποιός" ...ίσως τελικά "δυνητικα" να προσεγγίζω την αλήθεια , της ανυπαρξίας του "ποιος" δεν είμαι...αλλα και του "ποιός" θελει να νοιώθω-αισθανομαι ότι είμαι...δίνοντάς μου -εν'τέλλει- αυτήν την αισθηση του "είμαι"...!
quote:Ναι, μπορούμε να πούμε μάλιστα ότι το όνειρο φαντάζει.. όνειρο.
Ας μιλήσουμε καλύτερα για το παραμυθάκι φίλε μου , καμμιά φορά που ξέρεις και τα ονειρα φαντάζουν πραγματικά...
"Όνειρο" στη πρώτη περίπτωση εννοούμε την πραγματικότητα(κάνε αντικατάσταση στην αρχική εξίσωση) όπως αυτή είναι, δηλαδή δεν είναι ακόμα μία τέλια πραγματικότητα.
(Η πραγματικότητα είναι ένα όνειρο)
"Όνειρο" στη δεύτερη αναφορά της λέξης, εννοούμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, η οποία μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα όνειρο(βλ. πρώτη περίπτωση το γιατί), και ο οποίος είναι λαθεμένος.
Οπότε έχουμε ένα όχι τέλειο κόσμο με οντότητες που δεν τον αντιλαμβάνονται τέλεια. Η ατέλεια λοιπόν είναι διπλή για εμάς ως Είναι. Γιατί όχι απλά ζούμε σε ένα κόσμο που δεν είναι τέλειος αλλά ακόμα και αυτόν δεν τον αντιλαμβανόμαστε πλήρως, δεν τον αντιλαμβανόμαστε σωστά.
Κάπως έτσι.
(Η πραγματικότητα ΕΙΝΑΙ, αλλά εμείς είμαστε γεμάτοι με πράγματα που δεν είναι)
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 10/07/2010 22:18:01
Κάποιοι νομίζουν, ότι ειναι πιο προνομιούχοι απο τους άλλους....Τα κριτήρια: η παρέα, το ....ένσημο των χρόνων συμμετοχής στο φόρουμ
που αποτελούν και σοβαρά μπονους...
Και σκέψου, είναι ένα φόρουμ, ένα βήμα λόγου...
Πόσο ανάγκη έχει ο άνθρωπος, να δείξει ότι διαφέρει!!!
Απο τους ομοίους του, όταν αυτό δεν γίνεται, γιατί, αυτός πως διαφέρει...
Όπως φαινεται Ντόκτορ,πιστεύεις κι εσυ,οτι ανήκεις στους εκλεκτούς...Με δικά σου κριτήρια, δικά σου μέτρα και σταθμά....
Αρκετά ανώριμο ,αγαπητέ μου....Να ....σκεπάζεσαι το βράδυ...
Και προπάντων, μη λες τι πρέπει να γίνεται, σε φόρουμ δημόσιο, όπου γι αυτό, έχουμε τόσο χώρο!!!
Τι στα κομμάτια, δημόσιος είναι μετά....Επίδειξη μερικών, μόνο;
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ,δεν σας συγκινεί;
Τόσο ψώνιο πρέπει να τη βλέπετε;
Και αγόρι μου ντόκτορ, έχεις ανάκγη απο σκέψη τνω όσων λές...
Δεν θα μου πεις εσύ αγορι μου,ότι εγώ δεν εμαθα τιποτε, με χρόνια στον αποκρυφισμο κι εσύ με το πτυχίο της "χ" σχολής, έγινες εξπερ σε όλα...Με τη μια;...
Αντε ρε παιδιά..Ακόμη παιδιά;....
quote:
Δεν λές σε κάποιον τι ξέρει..Κρίνεις τις θέσεις του, την άποψη του, αλλά, όχι τις γνώσεις του...
Κρίνεις και τις γνώσεις του,γιατί μπορεί να είναι λανθασμένες και να μεταδίδονται,να δημιουργείται δηλαδή το ψέμα.
Το μόνο που δέν μπορείς να κρίνεις,είναι τον ίδιο τον άνθρωπο.Δήλαδή μπορείς αλλά δέν είναι σωστό για το δικό σου καλό και των άλλων.
ριμα του λόγου,μηδενός εξαιρουμένου,ούτε των ..ίντιγκο τζήνς, ή
απο παρανόηση, αλλά, ο διάλογος, δεν είναι τέστ γνώσεων με μπόνους, σε ανακαλύψεις...
Χρειάζεται απλότητα και ηρεμία..Καλή προθεση για διάλογο με τον άλλο,δεν λύνουμε κανένα σημαντικό πρόβλημα, απλά συζητάμε...Πόσο απλή διαδικασία;..Που κάπου ,γινεσαι φίλος..
Γιατι,με όσους λέμε καλημέρα, έχουμε την ίδια σχέση..Όταν το κανεις δε, για πολύ καιρό, τότε ειναι πιο δεδομένη, η σχέση η δια αλληλογραφίας...Όλοι υπολογίζουμε σε αυτές, λίγο ή πολύ...
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι στην εποχή της μουγκαμάρας, της απουσίας λόγου, χρειάζεται η άσκηση του λόγου, ώστε να μην γίνουμε εντελώς ζώα, να ακονίζουμε το μαχαίρι της σκέψης...
Νομίζω..
Όταν κατι παγιώνεται, κλείνετε σε σαρκοφάγο, πεθαίνει...
quote:
Κρίνεις και τις γνώσεις του,γιατί μπορεί να είναι λανθασμένες και να μεταδίδονται,να δημιουργείται δηλαδή το ψέμα.
Ναι, αλλά ας το πούμε πολύ απλά φίλε strangerz2 με ένα παράδειγμα.
Ας πούμε ότι κάποιος Άγγλος πολίτης λέει:
"Το ΠΑΣΟΚ ήταν το καλύτερο κόμμα, στην διάρκεια που ήταν κυβέρνηση έγιναν πολλά και σημαντικά έργα"
Αυτή η άποψη του, δεν προδίδει πλήρη άγνοια των γεγονότων;
Όχι αγόρι μου...Δεν κανανε πολλά,αλλά κάνανε κι έπρεπε να κάνουν περισσότερα....Ειδες πως ειναι η αλήθεια;
Κι όχι αυτό που έγραψες...
Πέραν αυτού, θα χρειαστει η ανάλογη ....ιερά εξέταση, για να κρίνει ποιός είναι και ποιός δεν ειναι εντάξει, σε ότι λέει ή γράφει...
Κι αυτό θα σκοτώσει τον διάλογο...
Αλλά βασικά, ένα κυνήγι μαγισσών, είναι που κάποιοι χρειάζονται..
Δεν πειράζει, ούτε κι εγώ απο δω και πέρα...
Ας γίνει το θέλημα σου...
Οπότε δέν θα ήταν σωστό να ρίχνουμε την ευθύνη στην εκάστοτε δημοκρατία,γιατί πολύ απλά αυτό είναι μια αυταπάτη και μας βολεύει να "φταίνε αυτοί" και ποτέ εμείς.
quote:
Άσχετο με το θέμα,αλλά μιας που αναφερθήκατε στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ,θέλω να πώ οτι αυτοί οι πολιτικοί δέν έχουν καμία ευθύνη για την κατάντια της χώρας,ή μάλλον έχουν την ίδια ευθήνη που έχεις εσύ και εγώ.Αυτοί οι άνθρωποι απλώς αντανακλούν την συλλογική μας συνείδηση.Αν όλοι μας ήμασταν καλοί και μορφωμένοι(με την έννοια που το εννοεί ο Σωκράτης),τότε αυτοί θα έπραταν ανάλογα.Απο εμας εξαρτάται,βρίσκουν και τα κάνουν,το επιτρέπουμε εμείς να μας κλέβουν γιατί και εμείς δέν είμαστε καλύτεροι,σκεφτόμαστε πάντα το δικό μας συμφέρον,για αυτό και το πληρώνουμε τώρα.Είναι το συλλογικό κάρμα!Οπότε δέν θα ήταν σωστό να ρίχνουμε την ευθύνη στην εκάστοτε δημοκρατία,γιατί πολύ απλά αυτό είναι μια αυταπάτη και μας βολεύει να "φταίνε αυτοί" και ποτέ εμείς.
Μόλις φίλε μου , είχα την τιμή ν'ακουσω απο τον Ναό της Σοφίας του Θεού...τον εκεί "ηγούμενο" να λέει , ότι:
Η πίστη σώζει και συνεχίζοντας , είπε και το "φοβερό"....o Ιησούς έκανε το θαύμα στον Κωφάλαλο διότι είχε πίστη και το "πονηρό" το οποίο ήταν υπεύθυνο για την μη λειτουργία των αυτιών και της γλώσσας του , νικήθηκε και απομακρύνθηκε...και πλέον άκουγε και μιλούσε..!
Παγκόσμια πρώτη η είδηση , περί πονηρού και κακής λειτουργίας του οργανισμού μας .... και κάθονται και τον ακούνε..!
Δεν θά'θελα να αναφερθώ και στα υπόλοιπα που είπε ο εν λόγω "Πνευματικός"...τα φοβερά..!!!
Ρωμιοσύνη!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Παιδιά, αυτά για ιδιωτικές συζητήσεις είναι ανοησίες.
Υπάρχουν τα μέϊλ γι' αυτήν την δουλειά.
Εαν δεν γουστάρετε κάποιον, απλώς αγνοήστε τον.
Θα σταματήσει.
Αυτό έχω δει εδώ μέσα. Εχω δει επίσης, ν' αγνοούνται νέα μέλη, παρ' ότι δεν γράφουν παπαριές και ν' ανοίγονται ατέρμονες συζητήσεις με παλιούς φελλούς.
Αυτά, βέβαια, είναι υποκειμενικές κρίσεις. Σίγουρα η αφεντομουτσουνάρα μου χαρακτηρίζεται φελλός από κάποιους. Μπορεί και να είμαι...
Αλλά οι επιλογές και η διαλογή των φελλών ή "φελλών", καταλήγει στην λογοκρισία.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
Εχει ξαναγίνει αυτή η προσπάθεια αποκλεισμού κάποιων μελών παλαιότερα, επειδή απλως δεν άρεσαν σε κάποιους κακομαθημένους οι απόψεις κάποιων άλλων.
Και, φυσικά, την κοπάνησαν οι κακομαθημένοι...
Μήπως δεν είσαστε δημοκράτες και δεν το κσέρετε;
Μήπως να ανοίγατε τα βιβλία σας για να εμπεδώσετε τις διαφορές του δημοκράτη με αυτές του φασίστα;;;
Edited by - Αίολος on 11/07/2010 11:03:47
Μήπως να ανοίγατε τα βιβλία σας για να εμπεδώσετε τις διαφορές του δημοκράτη με αυτές του φασίστα;;;"
Σωστός πολύ σωστός!!!!!!!