- ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗ ΠΟΡΤΑ........ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ο ανθρωπος και η κοινωνια μεσα στην οποια ζει σημερα δεν ειναι κατι που επεσε ξαφνικα απο τον ουρανο , η εξελιξη και των δυο ειναι πιθανον αυτο που μας οριζει το κουφο
πριν απο χρονια τι ειχαμε ? ανθρωπους συνηθως χωρις γνωσεις , σε μια τεραστια γη και που και που εβλεπες μικρους οικισμους , εαν εισουν και απο τους τυχερους που ζουσαν πανω στα βουνα , ισως δεν εβλεπε ποτε ανθρωπο εκτος του οικογενειακου κυκλου , γονεις παππουδες παιδια εγγονια , ολοι μαζι ... δεν ξερω εαν ειχαν αναζητησεις ή εαν ηταν ευτυχισμενοι ξερω ομως οτι αυτη η κατασταση ισως αλλαξε πολυ ποιο γρηγορα απο οσο μπορουσε ο ανθρωπος να αντιλιφθει ή να ελενξει
ξαφνικα , μεσα απο το σπιτι οικογενεια σοϊ , βρεθηκαμε μεσα σε πολεις , μεσα σε σπιτια κλουβια που δεν ξερουμε ουτε τον διπλανο μας , ΑΥΤΟ προκαλεσε καποιες "παραξενες" θα ελεγα αλλαγες , μια απο αυτες κατα την αποψη μου ειναι η αυξηση του ΕΓΩ μας ως τροπου επιβιωσης μεσα στο χαος που ζουμε
εαν παμε στα χωρια μας , βλεπουμε φιλους που μειναν εκει και οταν μιλαμε μαιζ τους βλεπουμε να διαθετουν μια αθωοτητα , μια καλοσυνη , να ειναι περισσοτερο δεκτικοι και να εχουν λιγοτερες αμυνες
ο ανθρωπος της πολης ομως ειναι διαφορετικος , ισως αποτελουμε μια νεα ρατσα δεν το ξερω , μεσα στην μοναξια μας εχουμε γεμισει τον κοσμο μας με ανασφαλιες , με φοβους , με αγχος , η καθημερινοτητα μας τσακιζει καθε προσπαθεια να σκεφτουμε .... ετσι χανομαστε
ο αλλος παραγοντας που υπαρχει ειναι οτι σημερα μεσα απο την γνωση που εχουμε μπαινουμε στην διαδικασια της αναζητησης , αναρωτιομαστε ποιος ειναι ο κουφος και ποιος η πορτα , κατι που πριν απο μερικα χρονια ουτε καν θα μας περνουσε απο το μυαλο να κανουμε μια τετοια συζητηση
ανθρωπος , φυση , θεος , πνευματα κτλπ ... ο καθενας διαλεγει αυτο που τον εκφραζει ή "πιστευει" και κλεινετε ΕΚΕΙ το διαλεγει και κλεινει ολες τις αλλες πορτες , ΠΟΛΛΟΙ δεν το διαλεγουν καν τους τοεχουν επιβαλει , γονεις - κοινωνια ... τα προβληματα μας ομως κοινα , αλλα ο καθενας τα βλεπει απο την δικη του προσωπικη θεση ,
"οτι και να μου λες εαν σε αυτα που λες δεν υπαρχει το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΟΥ , τοτε παρε την πορτα σου και φευγα"
η μοναξια και η αδιαφορια στο μεγαλειο της , το χαζοκουτι να σου λεει τι θα φας τι θα πιεις και ΠΩΣ θα κοιμηθεις , αντιστασεις ελαχιστες , ΓΙΑΤΙ εχεις βολευτει σε μια καθημερινοτητα που σου προσφερει τα ελαχιστα αλλα ΒΑΡΙΕΣΑΙ να αναζητησεις το κατι παραπανω , "ΕΓΩ θα βγαλω το φιδι απο την τρυπα ας το βγαλει αυτος με την πορτα"
ΔΕΝ ξερω εαν ειμαστε κουφοι ή εαν χτυπαμε ΛΑΘΟΣ πορτες , νομιζω ομως οτι πρεπει ΠΡΩΤΑ να βρουμε τον εαυτο μας , να ΔΑΜΑΣΟΥΜΕ το ΕΓΩ ΜΑΣ και στην συνεχεια να το κανουμε ΕΜΕΙΣ !!! και για να γινει αυτο πρεπει να εχουμε χρονο να ασχοληθουμε με εμας , να ειμαστε χαλαροι και ηρεμοι χωρις προβληματα χωρις πορτα ισως , και να δουμε ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ , ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ????
σχολειο-φροντηστιρια -σπουδες - δουλεια-οικογενεια-δανεια
πουθενα δεν βλεπω ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ , ΧΑΡΑ , ΑΝΕΜΕΛΙΑ , ΓΝΩΣΕΙΣ , ΠΑΙΔΕΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ , ΖΩΗ!!!!!! και ποσο στο χερι μας ειναι να το αλλαξουμε αυτο ???
"στου κουφου την πορτα , ανοιξε την πορτα και μπες μεσα γιατι εξω θα σε φαει το αγιαζι"
quote:
την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δηλαδή μέσω αυτής να επιλλέξουμε τη θρησκεία που μας ταιριάζει περισσότερο, χωρίς προσυλιτισμούς. Να ψάξουμε μόνοι μας δηλαδή, για να καταλήξουμε κάπου ή να μην καταλήξουμε πουθενά και όχι να κολλάμε σε μασημένες τροφές.
Δεν νομίζω σήμερα να πιέζεται κάποιος για το πως θα πλησιάσει το θείο.
Για αρκετούς ναί.
Ο δογματισμός αιχμαλωτίζει τη σκέψη.
Κάποιοι θέλουν μασημένη τροφή.
Είναι μια εύκολη λύση.
quote:
αλλά εάν έχουμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε αφέντη γιατί να μη διαλέξουμε αυτόν που μας ταιριάζει περισσότερο?
Θα σταθώ σε αυτό που είπες, τι εννοείς οταν λές αφέντη?
quote:
στου κουφου την πορτα ... ποιος ειναι ο κουφος ? εμεις ή ο αλλος ?
Σωστός!! Πολύ σωστός...
Και ποιός με διαβεβαιώνει οτι ο κουφός δεν είμαι εγώ??
να μάθουν...Αλλά, πολλοί απλά αρνούνται ότι δεν πιστεύουν οι
ίδιοι...
Αγαπητή simori, ευγενής ο διάλογος, ευγενέστερη η νόηση...Δεν
πρέπει να υποτιμάμε την γνώμη του άλλου....Μεταφέρει ιδέες
και θέσεις, που όταν δεν τις προσεχουμε,δεν μπορουμε να
διαμαρτυρόμαστε, επειδή έχει άποψη....Το πνευμα, φίλη μου,
είναι αυτό που αισθάνεται, εμείς, επειδή είμαστε αδέξιοι,
μπορεί να κάνουμε ζημιά, πηγαίνοντας για το καλό...
Όσο για την αντίφαση που βρίσκεις στο επόμενος θεός και άρρωστος,
θα σου θυμίσω τα παιδιά...Δεν είναι ικανά τώρα να καταλάβουν,
αλλα δεν τα σκοτώνουμε κιόλας, πριν μεγαλώσουν, ώς άχρηστα....
Αυτός που έχει τη δυνατότητα να κάνει κακό, έχει την δυνατότητα
να κάνει και καλό..Πρέπει να θέλουμε να το δούμε...
Βαρέθηκα τα αποσπάσματα εκτέλεσης....
quote:
πουθενα δεν βλεπω ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ , ΧΑΡΑ , ΑΝΕΜΕΛΙΑ , ΓΝΩΣΕΙΣ , ΠΑΙΔΕΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ , ΖΩΗ!!!!!! και ποσο στο χερι μας ειναι να το αλλαξουμε αυτο ???
simori ολα αυτά που αναφέρεις μπορούν να αποκτηθούν οσο χρειάζεται και οταν χρειάζεται αλλά ή ύπαρξη του ανθρώπου στη γή δεν νομίζω να σχετίζεται με αυτές τις απολαύσεις.
Στο χέρι του καθενός είναι να διαλέξει πως θέλει να ζήσει αυτόν τον ανύπαρκτο για το σύμπαν χρόνο και να αποφασίσει, για αυτο το τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αν θα προσφέρει κάτι ή θα τον σπαταλήσει έτσι ανώφελα.
μπρός απο ένα γάιδαρο...
quote:
Δεν νομίζω σήμερα να πιέζεται κάποιος για το πως θα πλησιάσει το θείο.
Για αρκετούς ναί.
Ο δογματισμός αιχμαλωτίζει τη σκέψη.
Κάποιοι θέλουν μασημένη τροφή.
Είναι μια εύκολη λύση.
Η πίεση δεν είναι άμεση αλλά έμμεση. Θα φέρω ένα παράδειγμα, που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση και έτυχε να το συζητήσω πρόσφατα.
Είχε δείξει η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ μετανάστες που είχαν αποφασίσει να βαφτιστούν χριστιανοί ορθόδοξοι και μάλιστα είχαν δείξει αποσπάσματα από την βάφτιση...
Δεν θα μπω στην διαδικασία να αμφισβητήσω την επιλογή των όποιων αποφασίζουν να αλλάξουν θρήσκευμα, μπορεί να ήταν πραγματική η επιλογή, μπορεί όμως και όχι, αυτό δεν το ξέρουμε, όμως η παρουσία της τηλεόρασης και η διαφήμιση της πράξης τους, ηθελημένα ή με πίεση, εμένα μου λέει πολλά.
quote:
Και ποιός με διαβεβαιώνει οτι ο κουφός δεν είμαι εγώ??
κανείς...
Τα στοιχεία που έχουμε είναι συγκεκριμένα, ο κόσμος πεινάει και η φύση πεθαίνει και μαζί της και εμείς, και αφορούν όλες τις κοινωνικές, θρησκευτικές και άλλες, ομάδες και εμμένουμε στις διαφωνίες μας και στις διαφορές μας και δεν αντιλαμβανόμαστε αυτό που μας ενώνει.
Άλλο παράδειγμα: ο αδερφός μου με την παρέα του είχε πάει σε κάποια παραλία κάπου μέσα στην Αττική, (συνήθως πήγαινε εκτός Αττικής) πέρισυ συγκεκριμένα, και δεν είχε που να κάτσει από το σκουπίδι, τα πλαστικά, τις σακούλες, τα αποτσίγαρα κ.α. Η παραλία ήταν γεμάτη με κόσμο και όλοι απολάμβαναν την θάλασσα, τον ήλιο δίπλα στα σκουπίδια. Αρχίζει λοιπόν η παρέα να μαζεύει τα σκουπίδια σε σακούλες. Ε λοιπόν, όλοι τους κοιτούσαν σαν να ήταν εξωγήινοι...
Μου το διηγήθηκε έξαλλος από την αδιαφορία και την απαξίωση του κόσμου...
Δεν έχουμε ευθύνη όταν βρισκόμαστε μπροστά στη κάλπη? γιατί οι περισσότεροι συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε "αλτσχάιμερ"?
quote:
Θα σταθώ σε αυτό που είπες, τι εννοείς οταν λές αφέντη?
Εννοώ την ανάγκη του ανθρώπου, επίκτητη ή όχι, για κάποιον ή κάτι να τον καθοδηγεί.
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
makfor:
πουθενα δεν βλεπω ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ , ΧΑΡΑ , ΑΝΕΜΕΛΙΑ , ΓΝΩΣΕΙΣ , ΠΑΙΔΕΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ , ΖΩΗ!!!!!! και ποσο στο χερι μας ειναι να το αλλαξουμε αυτο ???--------------------------------------------------------------------------------
allzzaro:
simori ολα αυτά που αναφέρεις μπορούν να αποκτηθούν οσο χρειάζεται και οταν χρειάζεται αλλά ή ύπαρξη του ανθρώπου στη γή δεν νομίζω να σχετίζεται με αυτές τις απολαύσεις.
Στο χέρι του καθενός είναι να διαλέξει πως θέλει να ζήσει αυτόν τον ανύπαρκτο για το σύμπαν χρόνο και να αποφασίσει, για αυτο το τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αν θα προσφέρει κάτι ή θα τον σπαταλήσει έτσι ανώφελα.
Δεν τοποθέτησα εγώ το παραπάνω, αν και συμφωνώ με τα όσα αναφέρει ο φίλος makfor, το επισημαίνω προς αποφυγή παρεξηγήσεων..
Δεν νομίζω πως είναι όλα τα χέρια των ανθρώπων ίδια. Όλοι θα θέλαμε να έχουμε επιλογές αλλά πόσοι έχουμε τελικά?
Αλλά Τί εννοείς πως η ύπαρξη του ανθρώπου στη γη δεν σχετίζεται με τις παραπάνω απολαύσεις??
Ανάλυσέ το λίγο περισσότερο..
quote:
Αγαπητή simori, ευγενής ο διάλογος, ευγενέστερη η νόηση...Δεν
πρέπει να υποτιμάμε την γνώμη του άλλου....Μεταφέρει ιδέες
και θέσεις, που όταν δεν τις προσεχουμε,δεν μπορουμε να
διαμαρτυρόμαστε, επειδή έχει άποψη....Το πνευμα, φίλη μου,
είναι αυτό που αισθάνεται, εμείς, επειδή είμαστε αδέξιοι,
μπορεί να κάνουμε ζημιά, πηγαίνοντας για το καλό...
Αγαπητέ μου Τρέχαγύρευε, με έχεις παρεξηγήσει μάλλον, αν και διαφωνούμε στα ζητήματα περί θρησκείας, πάντα σε διαβάζω με προσοχή και δεν σε απαξιώ, ούτε έχω σκοπό να υποτιμήσω την γνώμη κανενός, απλά καταθέτω τις απόψεις μου όπως και εσύ.
Αυτό το πνεύμα που αναφέρεις αν υπάρχει, τότε υπάρχει παντού. Αν ο Θεός που πιστεύεις, έχει δημιουργήσει αυτόν τον κόσμο, τότε το πνεύμα του υπάρχει παντού μέσα στη φύση. Πώς θα μπορούσε να χτίσει κάτι ψεύτικο και να περιμένει από εμάς να τον αισθανθούμε και να ανελιχτούμε? Αυτό το παιδί που λες, θα μπορούσε ποτέ να νιώσει αυτά που προσπαθούμε να του διδάξουμε μέσα σε ένα πλασματικό περιβάλλον?
Εάν υπάρχει αυτός ο Θεός και είναι ο δημιουργός του κόσμου, γιατί να υποτιμάμε αυτό που έχει δημιουργήσει?
quote:
Όσο για την αντίφαση που βρίσκεις στο επόμενος θεός και άρρωστος,
θα σου θυμίσω τα παιδιά...Δεν είναι ικανά τώρα να καταλάβουν,
αλλα δεν τα σκοτώνουμε κιόλας, πριν μεγαλώσουν, ώς άχρηστα....
Τα σκοτώνουμε αφού μεγαλώσουν...![]()
![]()
(πλακίτσα κάνω)
Εάν αρχίσουν να κάνουν ζημιές στο σπίτι που ζούμε, δεν θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καταλάβουν πως πρέπει να σέβονται και να εκτιμούν το μέρος στο οποίο ζουν και τον κόπο του άλλου?
quote:
Εμένα με ανησυχεί,το ότι πολλές φορές, έχουμε ένα καρότο,
μπρός απο ένα γάιδαρο...
Αυτό με ανησυχεί και εμένα... και το εννοώ!!
quote:
makfor:
ο αλλος παραγοντας που υπαρχει ειναι οτι σημερα μεσα απο την γνωση που εχουμε μπαινουμε στην διαδικασια της αναζητησης , αναρωτιομαστε ποιος ειναι ο κουφος και ποιος η πορτα , κατι που πριν απο μερικα χρονια ουτε καν θα μας περνουσε απο το μυαλο να κανουμε μια τετοια συζητησηανθρωπος , φυση , θεος , πνευματα κτλπ ... ο καθενας διαλεγει αυτο που τον εκφραζει ή "πιστευει" και κλεινετε ΕΚΕΙ το διαλεγει και κλεινει ολες τις αλλες πορτες , ΠΟΛΛΟΙ δεν το διαλεγουν καν τους τοεχουν επιβαλει , γονεις - κοινωνια ... τα προβληματα μας ομως κοινα , αλλα ο καθενας τα βλεπει απο την δικη του προσωπικη θεση ,
"οτι και να μου λες εαν σε αυτα που λες δεν υπαρχει το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΟΥ , τοτε παρε την πορτα σου και φευγα"
η μοναξια και η αδιαφορια στο μεγαλειο της , το χαζοκουτι να σου λεει τι θα φας τι θα πιεις και ΠΩΣ θα κοιμηθεις , αντιστασεις ελαχιστες , ΓΙΑΤΙ εχεις βολευτει σε μια καθημερινοτητα που σου προσφερει τα ελαχιστα αλλα ΒΑΡΙΕΣΑΙ να αναζητησεις το κατι παραπανω , "ΕΓΩ θα βγαλω το φιδι απο την τρυπα ας το βγαλει αυτος με την πορτα"
ΔΕΝ ξερω εαν ειμαστε κουφοι ή εαν χτυπαμε ΛΑΘΟΣ πορτες , νομιζω ομως οτι πρεπει ΠΡΩΤΑ να βρουμε τον εαυτο μας , να ΔΑΜΑΣΟΥΜΕ το ΕΓΩ ΜΑΣ και στην συνεχεια να το κανουμε ΕΜΕΙΣ !!! και για να γινει αυτο πρεπει να εχουμε χρονο να ασχοληθουμε με εμας , να ειμαστε χαλαροι και ηρεμοι χωρις προβληματα χωρις πορτα ισως , και να δουμε ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ , ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ????σχολειο-φροντηστιρια -σπουδες - δουλεια-οικογενεια-δανεια
Συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά έτσι όπως πάμε με βήματα χελώνας, ούτε στον άλλο κόσμο..
quote:
στου κουφου την πορτα , ανοιξε την πορτα και μπες μεσα γιατι εξω θα σε φαει το αγιαζι
Τώρα που το λες με έπιασε μια πούντα
Φιλικά...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

quote:
Κάποιες αναφορές:1. 140€ στοιχίζει το τετραγωνικό για να κάνεις την γκρίζα στου ταράτσα πράσινη. Αν πάλι προτιμάς τη γλάστρα, μπορείς να καλύψεις την ίδια έκταση με 12€. Υπολογίζεται πως το καλοκαίρι το σπίτι θα είναι κατά 8 βαθμούς Κελσίου δροσερότερο
2.Ο κάτοικος των Λιοσίων παράγει 40% λιγότερα σκουπίδια από αυτόν της Εκάλης. Αδιανόητο (;) αλλά αληθινό.
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
εχουμε μαθει ? μας βγαινει αυθορμητα ? δεν ξερω , παντως συνηθως κατηγορουμε τους αλλους οτι δεν μας ακουνε , οτι δεν κανουν αυτο που πρεπει και ξεχναμε να κοιταχτουμε μεσα μας , εμεις κανουμε οτι μας λενε , αυτο που πρεπει (το πρεπει ειναι λαθος λεξη αλλα δεν βρισκω κατι αλλο προχειρο) , ποσες φορες μεσα σε μια μερα γινομαστε κουφοι που μας χτυπανε την πορτα ? μηπως οσες χτυπαμε εμεις πορτα ??? σε καθε διαλογο μας πρεπει να εχουμε αυτο κατα νου , να προσπαθουμε να μην γινομαστε κουφοι , να ακουμε και αντι να αποτελουμε αντιλογο να κανουμε διαλογο.
δεν ξερω εαν "απολυαση" αποτελει η χαρα η ξεκουραση το παιχνιδι , ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ του ανθρωπου , παιδι χωρις παιχνιδι θα ειναι ενας δυστυχισμενος μεγαλος που θα κανει και αλλους δυστυχισμενους , εργαζομενος χωρις ξεκουραση δεν θα αποδοση ή θα παθει ατυχημα , χωρις χαρα στην ζωη μας τι νοημα εχει να ζουμε ??? ας μη μπερδευουμε τα πραγματα , εαν κατι οριζει ως ΜΑΤΑΙΗ απολαυση την χαρα , λυπαμαι δεν θα παρω ουτε μπουκιτσα ....
η μοναξια που βιωνουμε σε καθε μας ενεργεια μας εχει κανει μοναχικους , να κοιταμε την βολη μας και ασε τους αλλους να κουρευονται , αυτο δεν αλλαζει ευκολο , οπως λεει και ο φιλος με τον ρυθμο χελωνας που παμε , δεν νομιζω οτι ενδιαφερει την φυση ο ρυθμος :) , πρεπει να πιαστουμε απο αυτον τον ρυθμο , ειναι ρυθμος που δεν αρκουν πολλες χωες και εμεις εχουμε μονο μια και δεν φτανει να προκαλεσουμε ΜΕΓΑΛΕΣ αλλαγες , φτανει ομως για μικρες , μικρες αλλαγες μεσα στην οικογενεια , στους φιλους , στον κυκλο μας γενικοτερα , ο τροπος που μιλαμε , ο τροπος που σκεφτομαστε , οι ευκαιρειες που δινουμε στους αλλους ... ποσοι απο τον κυκλο μας μπαινουν σε αναζητησεις για κουφους και πορτες ? ποσοι ? ξερετε κανεναν? ας αλλαξουμε λοιπον πρωτα εμεις και αυτη την αλλαγη θα την δουνε και αλλοι και ισως προκαλεσουμε και αλλες αλλαγες , ας παψουμε να βλεπουμε πορτες κλειστες ...
quote:
Τι να ακούμε λοιπόν?
Για ποιά κοινονόηση μιλάμε?
Ποιός είναι ο κουφός και ποιός ο βροντών?
Εσύ μιλάς για κάτι το αόρατο και εγώ σου μιλώ για ορατή καταστροφή..
-
- για ποια κοινονοηση αληθεια μιλαμε . . .
- για την κοινη σε μας νοηση για τα Κοινα ... οπως η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΣ ... ;
- ή σαμπως και μιλαμε ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ... ;
- σαμπως και μιλαμε ακομη , για την παλιομόδα της ΑΥΤΟΕΥΤΟΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗν ΠΑΡΑΠΟΛΥΓΝΩΣΙΑ του ό καθενας ... ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ... ;
- σαμπως και ΠΑΡΑΠΑΡΑΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ... ;
- σαμπως και φτασαμε στον καιρο ΤΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ... ;
- δεν χρειαζομαστε νου κοινο και πνευμα κοινο , Τωρα ρε παλικαρια , ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ , ΟΛΟΙ ΜΑΣ ... ;
- το αοριστο ειναι ευκολοτερο και προτιμοτερο ...
- το συγκεκριμενο και ορισμενο , ειναι δυσκολοτερο και αποφευγεται ...
- παρα μα παρα πολλα λεμε ευκολα και ενα μα ενα δεν καταφερνουμε να πουμε , εστω και δυσκολα ... !
- '' ή και ο νους στην ζωη ...
- '' ή στις πετρες και ο νους και η ζωη μας ...
- ωρα καλη ...
-
quote:
Τα στοιχεία που έχουμε είναι συγκεκριμένα, ο κόσμος πεινάει και η φύση πεθαίνει και μαζί της και εμείς, και αφορούν όλες τις κοινωνικές, θρησκευτικές και άλλες, ομάδες και εμμένουμε στις διαφωνίες μας και στις διαφορές μας και δεν αντιλαμβανόμαστε αυτό που μας ενώνει.
Απόσπασμα απο το έργο ``Αληθής Λόγος``..Τι εμποδίζει λοιπόν να τους τιμά κανείς και αυτούς και άλλους ακόμα, αν προτιμά την υγεία από την αρρώστια, την ευτυχία από τη δυστυχία, και το να ζει όσο γίνεται πιο μακριά από βασανιστήρια και τιμωρίες;»
Ετσι λέει ο Κέλσος τα σχόλια σου?
makfor
quote:
η φυση δεν πεθαινει , εαν καποιος πεθαινει αυτος ειναι ο ανθρωπος ,
![]()
simori
quote:
Δεν έχουμε ευθύνη όταν βρισκόμαστε μπροστά στη κάλπη? γιατί οι περισσότεροι συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε "αλτσχάιμερ"?
Συμφέροντα.
Δεν εχει να κάνει με την κάλπη.
Τα πάντα βρίσκονται μέσα στο μυαλό του κάθε ανθρώπου και ο κάθε ενας θα δώσει τον αγώνα του προσωπικά.
Οπως είπε ο makfor τα στοιχεία της φύσης δεν πεθαίνουν ποτέ. Είναι αρχέγονες μορφές ζωής που αποφασίζουν για την απόλυτη ισορροπία.
Διαμορφώνονται και προσαρμόζονται έτσι ούτως ώστε να δημιουργούν.
Αν αυτά που δημιουργούν μπορούν να ισορροπούν αλλά και να συμβάλλουν στην απόλυτη ισορροπία διαφορετικά φροντίζει για τον αφανισμό τους.
Την καλησπέρα μου στο 14ο όροφο

![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Πάει και το greekdll.com
Την καλησπέρα μου στο 14ο όροφοHellas at War
AitheroVamon .ΟΤΙ τους αδειαζει την τσεπη ,απο μεγαλες εταιριες ,εχουν βαλθει να κλεισουν ολα τα σαιτ,αλλα υπαρχουν τα τορεντς
το Έθνος μας,στην Πατρίδα μας !!!
Είθε η Λύτρωση του μηνύματος της Ανάστασης
να φωτίσει τον νού,την καρδιά και την ψυχή μας !!!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
με την φωτογραφία σου μου θύμησες παλιά
με τά λόγια περισσότερα.

Δηλαδή είναι σίγουρο,επειδή βλέπω να εξέχει το δεύτερο δάχτυλο.
Ρε τι μαθαίνει κανείς...!
Για αυτο βρε Αίολε μας υποχρέωσαν να φοράμε παπούτσια?
Να μην φαίνεται η ελληνικότητά μας?![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
-Σαλάμ Αλέκουμ...