ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πενταλφα και υπονομοι! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Πενταλφα και υπονομοι! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

XD36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
XDΜέλος
22/02/2003, 22:15:55
Και εγώ είχα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα (το είχα διαβάσει αρχικά σε κάποιο βιβλίο) … το «αστείο» είναι ότι στην αυλή μου υπάρχει ένα τέτοιο καπάκι –όχι με πεντάλφα αλλά ένα άστρο (5άκτινο νομίζω;) μέσα σε κύκλο (κλασσικό λούκι) , όταν είχα «πωρωθεί» με αυτή την υπόθεση είχα διαβάσει ότι το άστρο σαν σύμβολο πάνω στο καπάκι δρα τρόπο τινά ως «κλειδωνιά» προς τις χθόνιες δυνάμεις.

Δεν ξέρω αν αυτό το σύμβολο για τους πιο «ψαγμένους» στο θέμα σημαίνει τίποτα.

ReoΜέλος
24/02/2003, 12:23:28
Θα έλεγα ότι κάπου έχουμε ανάγκη και μια σύγχρονη μυθολογία. Σίγουρα είναι γοητευτικό το να αφήνουμε τη φαντασία μας να υποθέτει για το τι μπορεί να κρύβεται κάτω από τα πόδια μας. Μπορεί όμως και οι εξηγήσεις να είναι πιο απλές. Τα μυστηριώδη καπάκια ίσως να π.χ. σηματοδοτούν εισόδους στις υπόγειες στοές της Αθήνας, που είναι πολλές. Ή μπορεί να πρόκειται για εκκεντρικό στυλ του κατασκευαστή τους. Η παλιά πολυκατοικία της Πινδάρου, στην οποία μάλιστα έμεναν παλιά κάποιοι γνωστοί μου, μάλλον σχεδιάστηκε από ευφάνταστο αρχιτέκτονα (και ιδιοκτήτη) που θέλησαν να ξεφύγουν από την πεπατημένη. Η αισθητική αναζήτηση υπήρχε από τότε. (Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται τη "Βίλλα Μαργαρίτα", ένα σχεδόν μεσαιωνικό πύργο στους Αμπελοκήπους, απέναντι από τον κινηματογράφο "Γαλαξίας".) Και άλλα ασυνήθιστης αρχιτεκτονικής κτίρια υπήρχαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι. Η παράξενη είσοδος στην οδό Ακαδημίας ήταν για το νεοκλασικό κτίριο με κύρια είσοδο στην οδό Μαυρομιχάλη, το οποίο στέγαζε την ιστορική συλλογή Λοβέρδου. Το κτίριο (αναφέρεται εκτενώς στο βιβλίο του ο Γιαννόπουλος) σήμερα είναι εγκατελειμμένο και πιθανώς καταρρέει. Η είσοδος από την Ακαδημίας (με την επιβλητική πόρτα) στολιζόταν με ένα εντυπωσιακό γλυπτό.
Ένα πολύ ωραίο βιβλίο είναι "Το εκκρεμές του Φουκώ" του Ουμπέρτο Έκο (απλό μυθιστόρημα ή πηγή πληροφοριών;). Ο συγγραφέας αναφέρει πολλά και διάφορα για υπόγεια και μυστικά περάσματα και μυστικές εισόδους... Αναφέρεται μάλιστα σε ένα κτίριο του Παρισιού το οποίο είναι "σκηνικό" γιατί είναι ακατοίκητο και εκείνο που περιέχει είναι συστήματα εξαερισμού του παριζιάνικου μετρό. Κατά το συγγραφέα, ο εξαερισμός είναι πρόφαση και το σπίτι αποτελεί "είσοδο". Μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω να κοιτάξω και, εμφανισιακά τουλάχιστον, το σπίτι είναι όπως το περιγράφει ο συγγραφέας. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω. Άρα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ας σκεφτούμε και το μετρό!

24/02/2003, 12:53:27
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ Reo ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Η παράξενη είσοδος στην οδό Ακαδημίας ήταν για το νεοκλασικό κτίριο με κύρια είσοδο στην οδό Μαυρομιχάλη, το οποίο στέγαζε την ιστορική συλλογή Λοβέρδου.

ΘΑ ¨ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΥΤΗΝ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΙΤΑΝ ΜΙΑ ΒΟΗΘΙΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ?????

ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ.
ΞΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΗΓΙΣΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ.
ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΜΑΣΤΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΙΑΧΝΑΝ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΥΡΟ ΣΤΑ 20-25 ΤΜ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ.....
ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

ReoΜέλος
24/02/2003, 15:02:09
quote:

ΘΑ ¨ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΥΤΗΝ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΙΤΑΝ ΜΙΑ ΒΟΗΘΙΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ?????
ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ.
ΞΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΗΓΙΣΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ.

Φίλε Avatargr,
Υποθέτω ότι η είσοδος (έστω και μικρή) από την Ακαδημίας έγινε για να υπάρχει είσοδος από ένα κεντρικό δρόμο και όχι από τη Μαυρομιχάλη, που είναι στενοσόκακο.
Θα σε παραπέμψω στο βιβλίο του Γιαννόπουλου και αν μάθω κάτι περισσότερο, θα ενημερώσω.

ReoΜέλος
24/02/2003, 15:52:11
Σας προτείνω και μια επίσκεψη στο σάιτ της ΕΥΔΑΠ,
http://www.eydap.gr/eydap/gr/company/1840_1930.htm

ReoΜέλος
24/02/2003, 16:18:18
Μπρρρ... τι είναι αυτό το τέρας, που σας βεβαιώνω ότι είναι υποχθόνιο;

Να το πάρει το ποτάμι (στην κυριολεξία): Είναι υπόγειος αποχετευτικός αγωγός της ΕΥΔΑΠ (ή, αλλιώς, πώς τροποποιούνται τα ποτάμια της Αθήνας)!

27/02/2003, 22:46:23
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Reo ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ..
ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!!!!!!!!!!!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ....
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΜΑΥΡΟ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ
ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

27/02/2003, 22:57:03
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΣΩ ...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΦΙΛΟΣ Liam.

ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΙ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑΛΦΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

ReoΜέλος
28/02/2003, 12:00:02
Φίλε Avatargr,
Οι δυο είσοδοι δεν κατασκευάστηκαν ταυτόχρονα. Το κτίριο στη Μαυρομιχάλη είναι παλιό, "νεοκλασικό", ενώ το κτίριο στην Ακαδημίας περίπου της δεκαετίας του 60 (το πρώην ξενοδοχείο "Ακάδημος", σήμερα στεγάζει κάποια υπηρεσία). Ως πιτσιρικάς περνούσα συχνά από την Ακαδημίας και αναρωτιόμουν τι να είναι αυτή η μυστηριώδης πόρτα, που τη θυμάμαι πάντα κλειστή. Ε, προφανώς τα δυο κτίρια επικοινωνούσαν. Άλλωστε αυτή η μέθοδος συνέβαινε και αλλού... Θυμάμαι π.χ. δυο παλιούς κινηματογράφους με είσοδο στη Θεμιστοκλέους, σε παλιά κτίρια, που μετέπειτα έφτιαξαν από μια μικρή είσοδο στην Πανεπιστημίου (μάλλον επρόκειτο για τις εξόδους κινδύνου που απέκτησαν κύρια σημασία!). Αλλά για να μην ξεφεύγουμε από τα καπάκια, όπως σωστά επισημαίνεις: Πολύ μυστήριο! Παραξενεύτηκα που στο ίδιο σημείο μπορεί να υπάρχουν και τρία καπάκια κοντά-κοντά (θα εξυπηρετούν διαφορετικά τεχνικά έργα, υποθέτω), πρόσεξα καπάκια με διάφορες φίρμες κατασκευαστών, καπάκια με τσιμέντο... και καπάκια που γράφουν ΟΤΕ. Μια χαρούμενη ποικιλία.
Α, ναι. Παλιότερα είχα ακούσει ότι όλες οι "Εταιρείες" (εκείνες που το -ρεία το γράφουν με έψιλον ιώτα και έχουν κοινωφελείς σκοπούς, όπως η Εταιρεία Υδάτων - Αποχέτευσης), είναι τεκτονικές οργανώσεις. Άρα, θα βγουν οι τέκτονες από τους υπονόμους και θα μας φάαανε. :-)

01/03/2003, 17:40:38
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΡΕΟ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ.

1- ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΩΝΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ (ΠΑΛΑΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΟΣ) ΚΑΙ ΤΟΡΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ.

2-ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΔΕΝ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ.

ΤΟΡΑ ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΦΙΑΓΜΕΝΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΥΡΟ ΚΤΗΡΙΑ.
ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΔΕ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΥΡΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΦΤΕΡΑ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ. (ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ 70 ΕΚ ΠΕΡΙΠΟΥ)

KAI BΕBAIA ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.

ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΗΘΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΙΑΦΟΝΩ.
ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΜΑΤΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

old tigerΜέλος
01/03/2003, 20:49:33
Σάββατο πρωί (περίπου 11 π.μ.), και έχω τρομερά νεύρα. Ο λόγος;
Είμαι από τις 7.45 π.μ. σε συνεργείο αυτοκινήτων για ένα απλό service το οποίο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
Το συνεργείο είναι το μεγαλύτερο πολύ γνωστής εταιρίας...
Καθώς ξαναπεριεργάζομαι τον χώρο (καθώς έχω ξαναπάει τουλάχιστον 4 φορές), ο οποίος είναι σε πολλούς ορόφους, βλέπω κάτι καπάκια στο απέναντι πεζοδρόμιο...κάνω το κλικ και θυμάμαι τον AVATAR!!!
Ωραία λέω, θα φάμε που θα φάμε όλο το πρωινό, ας παρατηρήσω λίγο τα καπάκια, που ξέρεις;
Και Ω!! του θαύματος!!!
Στην είσοδο που οδηγεί προς το υπόγειο του συνεργείου, στο οποίο στεγάζεται το φανοποιείο, υπάρχει μία σιδερένια πλάκα (η οποία δεν φαίνεται να καλύπτει κάτι από κάτω), στο μισό της οποίας υπάρχουν πολλές γραμμές, άναρχα σχεδιασμένες και στο άλλο μισό μία
ΩΡΑΙΑ ΠΕΝΤΑΛΦΑ, σχεδιασμένη μάλλον με το χέρι!!
Σίγουρα δεν μιλάμε για καπάκι Δημόσιας Υπηρεσίας, μια που από κάτω δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι.
Αραγε να την έχει βάλει ο ιδιοκτήτης του συνεργείου; Ή κάποιος άλλος;
Θα προσπαθήσω να την φωτογραφήσω...

Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...

ReoΜέλος
01/03/2003, 23:55:05
quote:

2-ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΔΕΝ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ.

Φίλε Avatargr,
Κατ' αρχήν με γεια τα ελληνικά (ευκαιρία να σου το γράψω).
Τώρα με μπέρδεψες! Είχα την εντύπωση πως η επί της Ακαδημίας είσοδος είναι ενσωματωμένη στο κτίριο της Νομαρχίας. Αν είναι στο διπλανό, το γωνιακό Ακαδημίας & Μαυρομιχάλη, γράψε λάθος! Πάντως, το παλιό κτίριο που αναφέρω δεν είναι γωνιακό, είναι το πρώτο -νομίζω- δεξιά μπαίνοντας στη Μαυρομιχάλη, που σήμερα είναι εγκατελειμμένο. Δεν θυμάμαι και πού βρίσκεται το βιβλίο μου, να σου γράψω περισσότερα. Όσο για εκείνο το δράκοντα, ίσως να μεταφέρθηκε μαζί με τα άλλα της συλλογής στο Βυζαντινό Μουσείο, αν δεν απατώμαι.
Αν μάθω κάτι καλύτερο, θα σε ενημερώσω.

ReoΜέλος
04/03/2003, 20:15:04
Αφιερωμένο εξαιρετικά στο φίλο Αvatargr: H θρυλική λοιπόν είσοδος της Ακαδημίας 58Α, ανήκει σε ένα διώροφο κτίσμα (που στο πέρασμα του χρόνου «καπελώθηκε» από το κτίριο του ξενοδοχείου). Το κτίσμα συνδέεται με το κτίριο της Μαυρομιχάλη 6, όπου ήταν και η κύρια είσοδος και είναι έργο του Τσίλλερ. Μπαίνοντας από την Ακαδημίας και περνώντας από ένα στενό διάδρομο, κατέληγες σε ένα εκκλησάκι με μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Η εικόνα ενός ιππότη σε μια αίθουσα που βρίσκεται πάνω από την είσοδο, παραπέμπει στο Τάγμα των Ιπποτών του Ναού. Δεν είναι γνωστό σε τι εξυπηρετούσαν το εκκλησάκι και το κτίριο… Πάντως, η περιοχή όπου σήμερα υπάρχουν το Πανεπιστήμιο, η Ακαδημία και η Βιβλιοθήκη (και άλλα παλιά κτίρια) ήταν γνωστή με το όνομα Αγία Σιών (!) και είναι πιθανό τα κτίρια να συνδέονταν μεταξύ τους με υπόγειες στοές. (Οι έχοντες καλή μνήμη θα θυμούνται και το περίπτερο που… καταποντίστηκε στην Πανεπιστημίου!)

Πηγή των παραπάνω πληροφοριών το βιβλίο του Ιωάννη Γιαννόπουλου «Μυστική Αθήνα & Αττική», εκδόσεις Έσοπτρον. O συγγραφέας αναφέρει ότι το σημείο αυτό στην Ακαδημίας διαπνέεται (σωστή η λέξη;) από ένα τελλουρικό ρεύμα. To βιβλίο περιλαμβάνει και χάρτη της υπόγειας Αθήνας, παρακαλώ. :)

04/03/2003, 21:23:04
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΡΕΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥ.
(ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ)
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ.
ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΑΝ..
ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΣΥΜΑΙΝΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΥΤΗ.

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΗ.

ΦΙΛΕ old tiger ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΘΥΜΑΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

ReoΜέλος
06/03/2003, 12:02:07
Φίλε Avatargr, μας έκοψες πάνω στο καλύτερο! :) Και δεν εννοώ την Ακαδημίας, αλλά γενικά. Το τόπικ που αναφέρεις δείχνει ανενεργό.
(Για τα ελληνικά σου εννοούσα την ευκολία να διαβάζουμε ελληνικά και όχι λατινικά γράμματα. Η ορθογραφία δεν έχει σημασία.)

06/03/2003, 13:32:32
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΡΕΟ ΚΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ.

ΑΝΑΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΧΟΥΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

Parania7Νέο Μέλος
07/03/2003, 23:49:28
Κάλησπερα σε ολους!!!!

Διαβασα αυτα που γραψατε και θα ηθελα να σας πω απλα πως ολα αυτα που ζητατε να μαθετε ειναι μεσα στο μυαλο σας.Αρκει να το αφησετε ελευθερο....

Welcome_To_The_World_Of_Darkness

ΦοίνιξΝέο Μέλος
08/03/2003, 01:45:11
Κάθε φορά που ανοίγεις δρόμο στη ζωή
μην περιμένεις να σε βρει το μεσονύχτι
έχε τα μάτια σου ανοιχτά βράδυ πρωί
γιατί μπροστά σου πάντα απλώνεται ένα δίχτυ

Άν ποτέ στα βρόχια του πιαστείς
κανείς δεν θα μπορέσει να σε βγάλει
μονάχος βρες την άκρη της κλωστής
κι αν είσαι τυχερός ξεκίνα πάλι

Αυτό το δίχτυ έχει ονόματα βαριά
που 'ναι γραμμένα σ' εφτασφράγιστο κιτάπι
άλλοι το λεν του κάτω κόσμου πονηριά
κι άλλοι το λεν της πρώτης άνοιξης αγάπη

14/03/2003, 10:00:59
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ Φοίνιξ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ???
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ.

ΦΙΛΕ Parania7 ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

EoNΜέλος
14/03/2003, 10:20:04
Γκάτσος avatar ...

ο ένας και μοναδικός...είναι απο το soundtrack του "Ρεμπέτικου". Ποίηση Γκάτσος, μουσική Ξαρχάκος, σκηνοθεσία Φέρρης, το έχεις δεί ?

Ισως η καλύτερη ελληνική ταινία που έγινε ποτε...