ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΣΩΠΟΙΗΣΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΕΣΩΠΟΙΗΣΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΦΩΣΧΥΤΟΣ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
13/04/2004, 16:37:56
Απάνω σένα κομοδίνο,χοροστατεί μια ανάμνηση,
με πέντε είδωλα στημένα,
στο φακό της διαχρονιότητας.
Μελάνι αναπαριστά ατυχώς αυτό που δεν συλλαμβάνεται.
Τα μάτια τους αντικρύζουν στο εδώ και στο τώρα τους
την ιδέα της αιώνιας στιγμής.
Ταυτόχρονα γίνονται διάχυτοι κι ακαίρεοι,
μες στο παρών τους, ενώ γίνονται παρελθόν και μέλλον.
Αδιάβλητοι,ακούραστοι κι ακίνητοι μέσα στην συνέχεια.

θυμάσαι από που το πήρα αυτό;
RYCHE????????

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΡΞΗ

14/04/2004, 23:41:42
...Τα μάτια τους αντικρύζουν 'στο εδώ' και 'στο τώρα' τους
την ιδέα της 'αιώνιας στιγμής'...
...ΕΝΩΣΟΥΜΕΤΑΠΑΝΤΑΦΩΣΧΥΤΕ...

...Atmashaktih...

Technoshamanism
06/05/2004, 16:02:57
Dances like a dark flower in the night...
Walks like a silent glow at daytime...
Love to be / Love is free / Love is mine

09/05/2004, 03:42:57

Κάπου διάβασα μέσα μου:
Ότι η αλήθεια πέθανε
από τη στιγμή που καταπιάστηκε
μαζί της ο άνθρωπος..

09/05/2004, 23:06:20
Φωσχυτε να κοιτας μεσα σου πιο συχνα φιλε μου...
10/05/2004, 00:43:07
ειναι αυτοι του κοσμου
οι μεγαλοι σοφοι
που καναν ερωτα
μια νυχτα με την αληθεια
και νομιζουν οτι μονο
αυτους παντρευτηκε...

μα η αληθεια ξενοπηδιεται
καθε βραδυ με διαφορετικο
σοφο...μεγαλη πορνη σου
λεω...

η αληθεια ειναι η μεγαλητερη επινοηση των ανεραστων...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

10/05/2004, 04:38:49
Ναι έτσι είναι μασκοφόρε μου
και οι άλλοι απομένουν οι εραστές της,
αυταπάτης τους..

spiritΜέλος
10/05/2004, 15:09:40
The show must go on
στον Freddie Mercuri

ΒΡΕΧΕΙ
στην καρδια του κοσμου
ανθρωποφαγα μητρα
καταπινει
τα πιο τρωτα παιδια της

γιατι δεν προλαβες να καταλαβεις
Ερμη
πως εισουν Απολλωνας μαζι και Διονυσος;
η ιεροτητα της φωνης σου
ατσαλι και βελουδο
το βασανο σου
το βασανο μας
δε σταματαω στο βαρυ μεταλο
στην πανοπλια
φτανω στο μεδουλι
τα σπλαχνα που κατεθεσες
χαιδευοντας τ αστρα
Love of my life...

η αληθεια σου
παιδι ανυπερασπιστο
μεσα στην κολαση των ανθρωπων

παρεξηγημενε αγγελε
σιγουρα κερδισες εναν μικρο παραδεισο
στην συνειδηση μου
Anyway the wind Blows...ΟΜ

16/05/2004, 02:46:46
Κάποτε σε πλήγωσε η προδοσία,
μα η γνώση της αλήθειας της
στέκεται πιο σκληρή τώρα.
Που πρέπει να επιλέγεις κάθε φορά,
αν θα πρέπει να είσαι αυθόρμητος ή όχι..

21/05/2004, 23:47:57
ξημερωνει φονος...
06/09/2009, 10:08:51
Φήμες για διοικητικές εξελίξεις
Έφτασε ο Αρτσε για ΑΕΚ, στην Κύπρο ο Θανόπουλος

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου ο Νίκολας Μπιάνκι Αρτσε το τελευταίο (;) μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ και στις πρώτες δηλώσεις του στο «Ελ. Βενιζέλος» τόνισε πως στόχος του είναι να μείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, ενώ μίλησε και για τον πρώην συμπαίκτη του, Κριστιάν Λεντέσμα.

«Έχω μεγάλες προσδοκίες για το καλύτερο δυνατό. Η σκέψη μου είναι να μείνω στην ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν. Αυτό έχω στο μυαλό μου. Θέλω να πείσω ότι αξίζω, για να μείνω στην ΑΕΚ. Τώρα θα πάμε στα γραφεία για να τελειώσουμε τις λεπτομέρειες του συμβολαίου», είπε αρχικά ο Αργεντινός αμυντικός.

Για το αν είναι έτοιμος να ενταχθεί άμεσα στην ΑΕΚ και να παίξει στο φιλικό με τον Θρασύβουλο, είπε: «Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να μπαίνει γρήγορα στην ομάδα. Είμαι στη διάθεση του συλλόγου και του προπονητή όποτε κρίνει σκόπιμο να με χρησιμοποιήσει».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον παλιό του συμπαίκτη Κριστιάν Λεντέσμα, τον οποίο θα βρει αντίπαλο με τον Ολυμπιακό. «Έχουμε μιλήσει και θα ξαναμιλήσουμε. Μου έχει πει για την Αθήνα. Μακάρι να τον κερδίσω στα μεταξύ μας παιχνίδια».

«Ύποπτο» ταξίδι Θανόπουλου στην Κύπρο

«Φωτιές» άναψε το ξαφνικό ταξίδι του Νίκου Θανόπουλου στην Κύπρο την Παρασκευή συνοδεία του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Παντελή Αθηνή, αλλά και νομικών συμβούλων της ομάδας, καθώς φήμες ανέφεραν για συνάντηση του προέδρου της «Ένωσης» με Κύπριους επιχειρηματίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την κάλυψη της αύξησης του ΜΚ.

Εξάλλου, τον τελευταίο καιρό οι φήμες έδιναν και έπαιρναν από τη Μεγαλόνησο πως ο Θανόπουλος βρίσκεται σε επαφές με επιφανείς επιχειρηματίες της Κύπρου, όπως ο ιδιοκτήτης του τοπικού ΑΝΤ1, Λουκή Παπαφιλίππου και ο Ηλίας Ηλίου.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Θανόπουλος επιβεβαίωσε οτι βρίσκεται στην Κύπρο, ισχυριζόμενος όμως πως ο λόγος του ταξιδιού του ήταν το πάρτι που διοργάνωσε ο Παντελής Αθηνής στη Λεμεσό.

Ανεξαρτήτως του τι είπε για τον σκοπό του ταξιδιού του ο πρόεδρος της ΑΕΚ, επειδή οι μέρες είναι «πονηρές», δεν αποκλείεται να συνδύασε... δουλειά και διασκέδαση. Αλλωστε, «Κυριακή, κοντή γιορτή», όπως λέει και ο λαός, αφού την Τετάρτη ο Νίκος Θανόπουλος θα ανοίξει τα χαρτιά του στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
06/09/2009, 14:58:59
Για την «Καραϊσκάκης ΑΕ»
Οι όροι του «deal» ανάμεσα σε Κόκκαλη και Λαυρεντιάδη

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμφωνία Κόκκαλη - Λαυρεντιάδη, παρότι από την ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν επιβεβαιώνεται επίσημα. Ο Κύπριος επιχειρηματίας μάλιστα, εκτός από το 50% της «Καραϊσκάκη ΑΕ» αναμένεται να μπει και στην ΠΑΕ.

Ο Λαυρεντιάδης θα πληρώσει ένα ποσό της τάξεως των 27 εκατομμυρίων ευρώ για να πάρει το 49% της «Καραϊσκάκη ΑΕ», αλλά και ένα ποσοστό της ΠΑΕ Ολυμπιακός που θα κυμαίνεται ανάμεσα στο 5% με 9%.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΦΩΣ» ο Κύπριος επιχειρηματίας θα μπει στο ΔΣ της «Καραϊσκάκη ΑΕ» και της ΠΑΕ, χωρίς πάντως να υπάρχει δέσμευση από πλευράς Κόκκαλη για μελλοντική πώληση της εταιρίας.

Ο Κόκκαλης θα παραμείνει το μεγάλο αφεντικό της ΠΑΕ με τον Λαυρεντιάδη, πάντως, να έχει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που τεθεί θέμα διαδοχής.

06/09/2009, 15:00:29
Η Ελλάδα έχει ήδη προκριθεί πρώτη
Live το Ελλάδα-Σλοβενία στον γ' όμιλο του Ευρωβόλεϊ

Μετά τις δύο νίκες επί της Ισπανίας και της Σλοβακίας στους δύο πρώτους αγώνες, η αναμέτρηση με την Σλοβενία (3μ.μ. – Novasports1) είναι αδιάφορη βαθμολογικά για την Εθνική βόλεϊ ανδρών.

Ακόμα και με ήττα όχι μόνο δεν χάνεται η πρόκριση αλλά ούτε και η πρώτη θέση διότι η Σλοβενία είναι «καταδικασμένη» σε αποκλεισμό από την 12άδα και το μεταξύ μας αποτέλεσμα δεν μετράει στην επόμενη φάση.

Η Σλοβενία βρέθηκε στην Τουρκία με υψηλές βλέψεις, όμως οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του προπονητή Γκρέγκορ Χρίμπαρ, τον έφεραν σε ρήξη με τους παίκτες και ειδικά με τους Ούρναουτ και Γκασπαρίνι.

Βασικοί είναι Τίνε Ούρναουτ, Αλεν Πάγιενκ, Ματία Πλέσκο, Τόμισλαβ Σμουτς, Ντράγκαν Ράντοβιτς, ενώ τους τελευταίους δύο μήνες γύρισε και ο Γιασμίν Κούρουριτς.

ΙΣΤΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΑΓΩΝΕΣ: 6. Ελλάδα 1 νίκη και Σλοβενία 5 νίκες.
01/06/07: Παιανία – Ευρωπαϊκό Λιγκ: Ελλάδα – Σλοβενία 0-3 (20-25, 22-25, 18-25)
02/06/07: Παιανία – Ευρωπαϊκό Λιγκ: Ελλάδα – Σλοβενία 3-2 (19-25, 25-21, 23-25, 25-18, 15-10)
22/06/07: Σλοβενία – Ευρωπαϊκό Λιγκ: Ελλάδα – Σλοβενία 0-3 (15-25, 24-26, 17-25)
23/06/07: Σλοβενία – Ευρωπαϊκό Λιγκ: Ελλάδα – Σλοβενία 2-3 (27-25, 23-25, 16-25, 25-22, 10-15)
27/05/09: Πορτογαλία – Προκριματικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος: Ελλάδα – Σλοβενία 1-3 (22-25, 25-23, 25-18, 25-19)
30/06/09: Πεσκάρα – Μεσογειακοί Αγώνες: Ελλάδα – Σλοβενία 1-3 (19-25, 21-25, 25-19, 21-25)

Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

06/09/2009, 15:01:50
Στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ
Νίκη με ΠΓΔΜ θέλουν Περπέρογλου και Κουφός

Η νίκη στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ με αντίπαλο την ΠΓΔΜ είναι πολύ σημαντική υπόθεση, όπως τόνισε ο Στράτος Περπέρογλου σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ενώ ο Κώστας Κουφός κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «είμαι τυχερός, γιατί βρίσκομαι σε μια πολύ καλή ομάδα που διαθέτει πολλούς ταλαντούχους παίκτες, αλλά και ένα πολύ καλό τεχνικό επιτελείο».

Ο Στράτος Περπέρογλου σε συλλογικό επίπεδο έχει ήδη δώσει το «παρών» σε σημαντικά ραντεβού και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη συγκομιδή τίτλων. Έχει κατακτήσει μετάλλια με τις «μικρές» Εθνικές.

Σε επίπεδο Εθνικής ανδρών το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας είναι το πρώτο του μεγάλο ραντεβού. Γνωρίζει καλά όμως ότι πολύ σημαντική για την πορεία της ομάδας είναι η πρεμιέρα, όπως ανέφερε.

«Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και πνευματικά και σωματικά και σίγουρα έχουμε πολλές φιλοδοξίες μπαίνοντας στο Ευρωμπάσκετ. Από την άλλη γνωρίζουμε ότι έχουμε και περιθώρια βελτίωσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις η βελτίωση αυτή έρχεται μέσα από τα παιχνίδια μέρα με τη μέρα.

»Από αυτή την άποψη και με δεδομένο ότι η απειρία είναι κάτι που χαρακτηρίζει αυτή την ομάδα, θέλουμε μια νίκη στο ξεκίνημα, θέλουμε τη νίκη στην πρεμιέρα με την ΠΓΔΜ, γιατί έτσι θα λυθούν τα πόδια μας και θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε ταχύτερα στις απαιτήσεις του τουρνουά.

Πάντοτε τέτοια παιχνίδια σε μια πρεμιέρα είναι ιδιαίτερα και 'ύπουλα', από την άποψη ότι είναι ομάδες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και όταν έχουν απέναντί τους ένα φαβορί, μια ομάδα που έχει ψηλότερες προσδοκίες, έχουν ιδιαίτερο κίνητρο για να κάνουν την έκπληξη.

»Πόσο μάλλον όταν η συγκεκριμένη ομάδα είναι μια απρόβλεπτη ομάδα, η οποία από το σκάουτινγκ ξέρουμε ότι δεν έχει κλασικό ψηλό, αλλά τρέχει συνέχεια και όλοι της οι παίκτες σουτάρουν. Το πρώτο μας μέλημα λοιπόν είναι να μην τους επιτρέψουμε να πάνε στο ρυθμό τους».

Πρώτη πραγματικά μεγάλη εμπειρία

Η εμπειρία ενός τέτοιου μεγάλου ραντεβού θα είναι η πρώτη σε επίπεδο ανδρών για τον Κώστα Κουφό. Η προηγούμενη μοναδική ανάλογη εμπειρία, αλλά σε επίπεδο Εφήβων, ήταν το 2007 και πάλι με τη φανέλα της Εθνικής. Ο ίδιος χαρακτηρίζει «πραγματικά μεγάλη εμπειρία το Ευρωμπάσκετ» και εξηγεί το γιατί:

«Με δεδομένο ότι πέρυσι δεν είχα συμμετοχή στα πλέι οφ με τη Γιούτα Τζαζ, για μένα είναι ουσιαστικά η πρώτη πραγματικά μεγάλη εμπειρία αυτό το Ευρωμπάσκετ. Είναι σαν να προχωράς στα πλέι οφ στο ΝΒΑ, να διεκδικείς κάτι σημαντικό. Νιώθω έτοιμος, έχω αυτοπεποίθηση και το ζητούμενο για μένα σε αυτή την ηλικία που βρίσκομαι είναι να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος.

»Είμαι τυχερός, γιατί βρίσκομαι σε μια πολύ καλή ομάδα που διαθέτει πολλούς ταλαντούχους παίκτες, αλλά και ένα πολύ καλό τεχνικό επιτελείο.

»Σίγουρα παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς που όλοι ξέρουν ότι πρόκειται για δύο πολύ μεγάλες προσωπικότητες λείπουν, αλλά εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να στεκόμαστε σε αυτό το δεδομένο.

Νιώθουμε καλά, νιώθουμε άνετα σε μεγάλο βαθμό και νομίζω ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει να δούμε να ενώνονται όλα τα κομμάτια σε αυτό το παζλ της Εθνικής για να αποδώσει η ομάδα σύμφωνα με τις δυνατότητες, αλλά και τις προσδοκίες της.

»Η πρεμιέρα είναι πολύ σημαντική και τη Δευτέρα απέναντι στην ΠΓΔΜ σίγουρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε καμία ομάδα «χαλαρά», γιατί για να βρίσκεται εδώ έχει ήδη αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται εδώ. Πρέπει να προχωρήσουμε παιχνίδι με παιχνίδι και πολύ προσεκτικά...».

06/09/2009, 15:04:44
Μείωσε στον ένα βαθμό από Χίρβονεν
Νίκη Λοέμπ στο Σίδνεϊ και η «μάχη» του WRC στον πόντο

Ύστερα από ένα τετράμηνο... ξηρασίας, ο Σεμπαστιέν Λοέμπ επέστρεψε στις νίκες στο Ράλι Αυστραλίας, τερματίζοντας πρώτος μπροστά από τον Μίκο Χίρβονεν. Έτσι, μείωσε στον έναν βαθμό την απόσταση που τον χωρίζει από τον Φινλανδό αντίπαλό του και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, δύο αγώνες πριν πέσει η αυλαία της φετινής σεζόν στο WRC.

«Αυτή η νίκη είναι καλή, γιατί ήρθε ύστερα από σκληρό αγώνα, και είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα που δεν κέρδιζα», τόνισε ο Γάλλος οδηγός της Citroen, ο οποίος είχε να βρεθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου από την Αργεντινή τον περασμένο Απρίλιο.

«Αλλά η νίκη μου αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για το πρωτάθλημα. Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Ακολουθεί η Ισπανία και ο Μίκο είναι έναν πόντο πίσω. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εκεί, όμως περιμένω να γίνει τρομερή μάχη».

Ο Λοέμπ πήγε στην 3η και τελευταία μέρα του ράλι με σχεδόν πανομοιότυπο χρόνο με τους Χίρβονεν και Ντάνι Σόρντο.

Ωστόσο η τακτική της Citroen στο τέλος της 2ης μέρας τού εξασφάλισε πιο ευνοϊκές συνθήκες στις ειδικές της Κυριακής, καθώς έμπαινε τρίτος στον δρόμο μετά τον οδηγό της Ford και τον Ισπανό team mate του.

Ετσι δεν άργησε να τεθεί επικεφαλής της γενικής κατάταξης και να χτίσει μια διαφορά 11' από τον Χίρβονεν στο πρώτο loop, πριν κλείσει τελικά το ράλι 12.5' μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο για τον τίτλο.

Από την πλευρά του, ο Χίρβονεν κατάφερνε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Λοέμπ μόνο όπου το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο, αλλά κατά κύριο λόγο έχανε χρόνο λόγω της πολλής σκόνης που έβρισκε στο διάβα του.

Πάντως ο Φινλανδός κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει μπροστά από τον Σόρντο και τελικά - ύστερα από μερικές εναλλαγές θέσεων μεταξύ των δυο τους - τα κατάφερε για 4.6', εξασφαλίζοντας μια πολύ σημαντική δεύτερη θέση για το πρωτάθλημα.

«Ηταν ένα σκληρό αγωνιστικό τριήμερο», τόνισε ο Χίρβονεν. «Πήγαμε εντελώς με τέρμα γκάζι από την εκκίνηση ως τον τερματισμό. Η Citroen το έπαιξε πολύ ωραία χτες, έτσι ώστε να μην έχω εγώ καμία τύχη σήμερα. Νομίζω ότι θα ήταν αλλιώς τα πράγματα αν ήμουν εγώ πίσω (στην σειρά εκκίνησης των ειδικών). Θα πρέπει απλά να το ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε».

Η τέταρτη θέση πήγε τελικά στον Σεμπαστιάν Οζιέ της Citroen Junior, ο οποίος κατάφερε τελικά να επικρατήσει στην μονομαχία του με τον δεύτερο εργοστασιακό οδηγό της Ford, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα.

Νικητής στην μάχη των δύο οδηγών της Stobart Ford για την έκτη θέση βγήκε τελικά ο Μάθιου Γουίλσον, αφήνοντας έβδομο τον Χένινγκ Σόλμπεργκ, ενώ ο τελευταίος βαθμός του αγώνα πήγε στον Φεντερίκο Βιγιάγκρα (Munchi's Ford).

Ο προτελευταίος αγώνας του WRC για φέτος είναι το Ράλι Καταλονίας (2-4 Οκτωβρίου).

Θέση Οδηγός - Ομάδα Ειδικές Χρόνος Βαθμοί οδηγού Βαθμοί κατασκευαστή
1 Σεμπαστιέν Λοέμπ - Citroen Total 35 2:52:54.0 10 10
2 Μίκο Χίρβονεν - BP-Ford Abu Dhabi 35 +12.5 8 8
3 Ντάνι Σόρντο - Citroen Total 35 +17.1 6 6
4 Σεμπαστιάν Οζιέ - Citroen Junior Team 35 +1:35.8 5 5
5 Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα - BP-Ford Abu Dhabi 35 +2:04.5 4 4
6 Μάθιου Γουίλσον - Stobart VK M-Sport Ford 35 +5:38.8 3 3
7 Χένινγκ Σόλμπεργκ - Stobart VK M-Sport Ford 35 +7:30.3 2 2
8 Φεντερίκο Βιγιάγκρα - Munchi`s Ford 35 +7:51.9 1 1

Βαθμολογία οδηγών
1. Μίκο Χίρβονεν (BP-Ford Abu Dhabi) 76
2. Σεμπαστιέν Λοέμπ (Citroen Total) 75
3. Ντάνι Σόρντο (Citroen Total) 50
4. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (BP-Ford Abu Dhabi) 35
5. Χένινγκ Σόλμπεργκ (Stobart VK M-Sport Ford) 29
6. Πέτερ Σόλμπεργκ (Petter Solberg WRT) 25
7. Μάθιου Γουίλσον (Stobart VK M-Sport Ford) 23
8. Σεμπαστιάν Οζιέ (Citroen Junior Team) 21
9. Φεντερίκο Βιγιάγκρα (Munchi`s Ford) 15
10. Κόνραντ Ράουτενμπαχ (Citroen Junior Team) 8
11. Μαντς Οστμπεργκ (Adapta) 7
12. Καλίντ Αλ Κασίμι (BP-Ford Abu Dhabi) 6
13. Κρις Ατκινσον (Citroen Junior Team) 4
14. Εβγκένι Νόβικοφ (Citroen Junior Team) 4
15. Μάτι Ράντανεν (Munchi`s Ford) 4
16. Κριστόφ Χόλοφτσικ (ORLEN Team) 3
17. Γιάρι Κέτομα (Ketomaa WRT) 2
18. Ούρμο Ααβα (Stobart VK M-Sport Ford) 1
19. Λάμπρος Αθανασούλας (Team Greece) 1
20. Νασέρ Αλ-Ατίγια (Al-Attiyah - Subaru) 1
21. Μάρκους Γκρόνχολμ (Prodrive) 0

Βαθμολογία κατασκευαστών
1. Citroen Total 135
2. BP-Ford Abu Dhabi 117
3. Stobart VK M-Sport Ford 69
4. Citroen Junior Team 38
5. Munchi`s Ford 21

06/09/2009, 19:14:38
«Με απήγαγαν στην πατρίδα μου»
«Έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης» είπε ο Αράνο για τον Αρη

Την ικανοποίησή του για το αγωνιστικό πρόσωπο που εμφανίζει έως τώρα ο Αρης εξέφρασε ο Κάρλος Αράνο, που πιστεύει ωστόσο ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης για τους «κίτρινους».

Ο Αργεντινός με συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε πως έχει εγκλιματιστεί πλήρως στην Θεσσαλονίκη, ενώ μίλησε και για τη περιπέτεια του Σηφάκη. Αποκάλυψε επίσης πως έχει πέσει θύμα απαγωγής, τονίζοντας όμως πως στην συμπρωτεύουσα νιώθει ασφαλής.

«Με έπιασαν έξω από το πατρικό μου στο Μπουένος Αιρες, με έδεσαν και με έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο. Με κράτησαν όμηρο για περίπου επτά ώρες μέχρι που ο πατέρας πλήρωσε τα λύτρα και με απελευθέρωσαν.

»Αν εξαιρέσω ότι με χτύπησαν τη στιγμή που με απήγαγαν, τις υπόλοιπες ώρες που με κρατούσαν όμηρο μου συμπεριφέρθηκαν σχετικά καλά. Το ξεπέρασα και συνεχίζω την ζωή μου», δήλωσε στην εφημερίδα «Εξέδρα» ο Αράνο.

Αναφερόμενος στην αγωνιστική παρουσία του Αρη μέχρι τώρα, τόνισε:

«Θα έλεγα ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, με βάση την εικόνα που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά είναι σημαντικό να ξεκινάς με μία νίκη και μία ισοπαλία, στο πρωτάθλημα, όταν το ένα ματς είναι ντέρμπι και εκτός έδρας.

»Έχουμε φυσικά τεράστια περιθώρια βελτίωσης και όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό δείχνει ότι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικούμε πάντα μια θέση στις πρώτες της βαθμολογίας».

Αναφερόμενος στο περιστατικό του Σηφάκη με τον οπαδό του Ηρακλή, υποστήριξε:

«Aν δεν σου συμβεί δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις. Εκείνη την ώρα πρέπει να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να σκεφτείς ότι δεν μπορείς να αφήσεις την ομάδα σου με δέκα παίκτες».

Τέλος, όσον αφορά στην προσαρμογή του στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, ο αργεντινος είπε:

«Εχω εγκλιματιστεί γρήγορα. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πολύ όμορφη πόλη, την οποία έχω λατρέψει τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου.

»Συν τις άλλοις μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ η συμπεριφορά του κόσμου, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στον δρόμο που μας συναντάει. Νιώθω άνετα, η οικογένεια μου το ίδιο και έχω γράψει την κόρη μου στο σχολείο».

Στην αρχική 11άδα Αμπρέου, Νάτσο

Στο αρχικό σχήμα των Εθνικών τους ομάδων βρέθηκαν Σεμπάστιαν Αμπρέου και Νάτσο Γκαρσία. Ο «loco» αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο του αγώνα Περού- Ουρουγουάη αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο θα ήθελε, αφού το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του ηττήθηκε με 0-1.

Βασικός και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού ήταν και ο Νάτσο Γκαρσία στην ήττα με 0-1 της Βολιβίας με την Παραγουάη. Ο Νάτσο αντικαταστάθηκε στο 84'.

07/09/2009, 16:28:08
«Δεν πρέπει να ενεργεί έτσι»
Αδικαιολόγητος ο Σισέ και «κάκιστος» ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τον Τεν Κάτε

Το περιστατικό με τον Σισέ, όπως ήταν φυσικό, είχε κυρίαρχο ρόλο στην συνέντευξη Τύπου του Τεν Κάτε μετά το φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ολλανδός τεχνικός επέκρινε την ενέργειά του Γάλλου να επιστρέψει στην εξέδρα το μπουκάλι που του πέταξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, λέγοντας πως ένας παίκτης της εμβέλειάς του δεν θα πρέπει να παρασύρεται. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η ομάδα του είχε «κάκιστη απόδοση» και εξήρε τον αντίπαλό του.

«Σε καμία περίπτωση δεν τον δικαιολογώ. Ένας παίκτης, ο οποίος ανήκει στον Παναθηναϊκό, είναι επαγγελματίας και της εμβέλειας του Σισέ δεν θα πρέπει να ενεργεί έτσι ασχέτως αν τον βρίζουν. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι οι φίλαθλοι ανέκαθεν εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο.

» Βέβαια από ό,τι μου είπε ο ίδιος, μετέφερε δύο φορές στον Δαλούκα το γεγονός (σ.σ.: ότι του πέταξαν μπουκάλια), αλλά δεν του έδωσε σημασία. Ήταν απλά ένα ξέσπασμα» είπε ο Τεν Κάτε για τον Σισέ.

Για την εικόνα της ομάδας του Παναθηναϊκού, ο Ολλανδός τεχνικός επεσήμανε:

«Είχαμε κάκιστη απόδοση σήμερα. Εξαιρώ βέβαια τον Λέτο που είχε μια αρκετά καλή παρουσία, όπως επίσης και τους νέους από τις Ακαδημίες. Η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό που περίμενα».

Στη συνέχεια ο Τεν Κάτε πρόσθεσε:

«Αλλιώς ένας ποδοσφαιριστής παίζει στα επίσημα παιχνίδια ή σε φιλικά με ευρωπαϊκές ομάδες και αλλιώς σε ένα φιλικό με μια η υποδεέστερη ομάδα, χωρίς να θέλω να προσβάλω τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος έπαιξε πολύ καλά και έχει ένα καλό σύνολο».

Σχολιάζοντας τη συνέχεια, είπε:

«Πρώτα κοιτάμε το επόμενο ματς με τον Πανθρακικό και μετά την ευρωπαϊκό παιχνίδι (σ.σ. με Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ), στο οποίο θα είμαστε έτοιμοι».

07/09/2009, 16:29:09
Τα νέα «θύματα» του Ολυμπιακού
Θλάση ο Μαρέσκα, κάταγμα στο ρινικό οστό ο Ραούλ Μπράβο

Η... κατάρα των τραυματισμών συνεχίζεται στον Ολυμπιακό, με τους Μαρέσκα και Ραούλ Μπράβο να αποτελούν τα νέα «θύματα». Μάλιστα, η περίπτωση του Ιταλού να είναι πιο σοβαρή και να κινδυνεύει να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου 20 μέρες.

Ο Μαρέσκα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με θλάση στον τετρακέφαλο και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία περίπου 20 ημερών. Η κατάστασή του πάντως θα επανεκτιμηθεί μετά την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα.

Ο Ραούλ Μπράβο, από την πλευρά του, υπέστη κάταγμα στο ρινικό οστό και θα τεθεί στην διάθεση του Κετσπάγια αφού περάσει ένα διάστημα 7 - 10 ημερών.

07/09/2009, 16:30:13
Σύμφωνα με Κετσπάγια, Καραγεωργίου
Στα πέντε γκολ τα τρία... δώρο και προσπάθειες «προσγείωσης» στο Ηράκλειο

Απουσίες μπορεί να υπήρχαν αλλά ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν τις δέχεται ως δικαιολογία για τη συντριβή του Ολυμπιακού με 5-0 από τον Εργοτέλη. Ο Γεωργιανός τεχνικός υποστήριξε πως η ομάδα του παρουσιάστηκε αδιάφορη και πως έκανε... δώρο τρία γκολ.

«Τα τρία γκολ τα κάναμε δώρο. Δεν παρουσιαστήκαμε με όρεξη, δείξαμε αδιαφορία και τα γκολ δε μάς τα έβαλε ο Εργοτέλης αλλά εμείς. Όταν δίνεις την μπάλα στον αντίπαλο μπροστά στο τέρμα, λογικό είναι να σκοράρει. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι και έχουμε να πούμε πολλά. Είχαμε απουσίες και αρκετοί έπαιξαν σε θέσεις που δεν τις γνωρίζουν πολύ καλά αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να χάνει ούτε στα φιλικά. Δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό που είπα πριν» τόνισε αρχικά ο Κετσπάγια.

Αναφερόμενος στην επιστροφή των Ντάρμπισιρ και Στολτίδη δήλωσε:

«Ο Ντάρμπισιρ δείχνει εντάξει, του λείπουν αγώνες αλλά θα επιστρέψει σιγά-σιγά κανονικά. Ο Στολτίδης προπονείται μαζί μας καιρό αλλά και εκείνος έχει έλλειψη από παιχνίδια και θέλει χρόνο».

Τέλος, σχετικά με την κατάσταση των Ραούλ Μπράβο και Μαρέσκα, οι οποίοι αποχώρησαν τραυματίες είπε:

«Δεν ξέρω ακόμα και δεν μπορούμε να μιλάμε υποθετικά».

Καραγεωργίου: «Δεν ξέρω πως να τους... προσγειώσω»

Ο Νίκος Καραγεωργίου από την πλευρά του, τόνισε πως άπαντες στον Εργοτέλη θα πρέπει να μείνουν προσγειωμένοι.

«Δεν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό αλλά... άλλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε έχοντας πολλές απουσίες υποτονικά, ενώ εμείς είχαμε τον ενθουσιασμό, λόγω του νεαρού της ηλικίας και των 80 χρόνων» είπε.

Και πρόσθεσε:

«Πραγματικά προβληματίζομαι για το πως θα κυλήσει αυτή η εβδομάδα, δεν έχω έμπειρους παίκτες και δεν ξέρω πως να τους προσγειώσω μετά από αυτό το αποτέλεσμα».

Όσο για την επανεμφάνιση του Ογκονσούτο τόνισε:

«Επέστρεψε στην ομάδα και θα βοηθήσει».

07/09/2009, 16:31:25
Θετικές εντυπώσεις για Αρστε, Χέρσι
Βρίσκει τα πατήματά της η ΑΕΚ, 2-0 τον Θρασύβουλο

Μολονότι αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του Θρασύβουλου, στο γήπεδο της Φυλής. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είχε στη διάθεση του αρκετούς από τους βασικούς του, καθώς απουσίαζαν με τις εθνικές τους ομάδες. Θετικές εντυπώσεις άφησε ο Αρτσε, αρκετά καλός ήταν και ο Χέρσι. Τα γκολ για την «Ένωση» ο Μπλάνκο και ο Λεονάρντο.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ με καθαρό 4-4-2, τοποθετώντας τον Λούκατς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Αραούχο, αριστερά τον Χουανφράν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Αρτσε, Ζεράλντο. Στα χαφ έπαιξαν οι Γιαχάγια, Ενσαλίβα, ενώ μπροστά τους ήταν ο Ιορντάκε αριστερά και ο Χέρσι δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μπλάνκο και πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Σκόκο.

Ο συνήθης ύποπτος... Μπλάνκο

Η «Ένωση» πήρε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο κιόλας λεπτό, δημιουργώντας αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Θρασύβουλου. Στο 25ο λεπτό μάλιστα πήρε και κεφάλι στο σκορ, όταν ο Χουανφράν πέρασε στον Σκόκο και αυτός με εξαιρετική ατομική ενέργεια τράβηξε τους παίκτες όλους πάνω του και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μπλάνκο που σε κενή εστία έκανε αυτό για το οποίο τον απέκτησε η ΑΕΚ.

Το γκολ αυτό χώριζε και τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με τον Λεονάρντο να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 58', έπειτα από όμορφη ασίστ του Μπλάνκο. Ο βραζιλιάνος είχε περάσει στο ημίχρονο στη θέση του Χέρσι. Το γκολ αυτό ήταν και το τελευταίο της αναμέτρησης, με τις πολλές αλλαγές αλλά και τη δυνατή μπόρα που ξέσπασε, βαραίνοντας το γήπεδο, να ρίχνουν τον ρυθμό του αγώνα.

Πανέτοιμος ο Αρτσε

Ο Αρτσε Μπιάνκι αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης έχοντας πολύ καλή απόδοση, τόσο με παρτενέρ τον Ζεράλντο, όσο και με τον Μαϊστόροβιτς. Καλές εντυπώσεις άφησε και ο Χέρσι όσο αγωνίστηκε, δείχνοντας όμως ότι χρειάζεται παιχνίδια στα πόδια του.

Από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, εξαιρετική παρουσία είχε ο Αραούχο, ενώ άρεσε και ο Γιαχάγια, πριν αντικτασταθεί από τον Σάββα Γκέντσογλου. Από κει και πέρα, δεν αγώνιστηκαν πολύ Μανωλάς, Κουτρομάνος και Λαγός, οι οποίοι πήραν απλά κάποια λεπτά συμμετοχής.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Κωστάκης, Ζαπρόπουλος Πιπίνης, Παληγεώργος, Βασιλείου, Μαυροματίδης, Χατζηπαντελίδης, Κατσίκης (46' Ντελγκάδο), Γκονζάλο, Ντοριβάλ, Αλεξάντροβιτς

ΑΕΚ: Λούκατς, Αραούχο (65' Γεωργέας), Χέρσι (46' Λεονάρντο), Ζεράλντο (70' Μανωλάς), Χουανφράν, Ενσαλίβα (46' Καφές), Γιαχάγια (68' Γκέντζογλου), Μπλάνκο (81' Λαγός), Ιορντάκε (72' Κουτρομάνος), Σκόκο, Άρτσε

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr