- ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:Moz
(Ορειβάτες, κάποιοι σάντου διαμαρτυρήθηκαν ότι πάτε να τους φάτε το ψωμί...))
το ρυζι θελεις να πεις μαλλον, ε? ![]()
παντως καποιοι απο τους ορειβατες ειναι σαρκοφαγοι με προτιμηση στους ζουμερους αρουραιους! (ονοματα δε λεω
)
.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
εγραψε στο τοπικ του πεντελικου ο Δημητρης:
quote:dim.kar
Και παρεπιπτόντως διαβάστε και το παρακάτω: στις Ινδίες υπάρχει ένα βουνό: το Nanda Devi (το βουνό – κατοικία της θεάς Nanda). Σε αυτό υπήρχε μια απομονωμένη κοιλάδα που διατήρησε τον «παραδείσιο» χαρακτήρα της, όντας απομονωμένη. Το 1936 σκαρφαλώνεται για πρώτη φορά. Η μαγική κοιλάδα «βιάζεται». Οι αμόρφωτοι (sic) χωρικοί υποστηρίζουν πως η θεά Nanda εγκατέλειψε το βουνό. Όταν ένας από τους ορειβάτες, ο Unsoeld επιστρέφει στην πατρίδα του ονομάζει την κόρη του Nanda Devi μαγεμένος από το βουνό. Το 1977 ο Unsoeld μαζί με την κόρη του επιστρέφουν στο βουνό. Ενώ επιχειρούν την ανάβαση η κόρη του αρρωσταίνει και ξαφνικά καταρρέει και πεθαίνει… Την βάζουν σε έναν υπνόσακκο και την αφήνουν να γλυστρήσει προς τον παγετώνα. Το σώμα της δεν βρέθηκε ποτέ… Οι «αμόρφωτοι» υποστηρίζουν πως η θεά Nanda ξαναγύρισε στο βουνό της… Το 1981 η κοιλάδα και όλη η περιοχή σφραγίζεται από την Ινδική κυβέρνηση…
και προσθεσα (συμφωνοντας) τα παρακατω:
"στην Αυστραλια υπαρχει μεσα στην ερημο ενας μαγαλος κοκκινος βραχος: το Ουλουρου.
οι ιθαγενεις Αβοριγινες τον θεωρουν ιερο μερος, απομειναρι του καιρου του ονειρου, απο τοτε που ο κοσμος ακομη διαμορφωνόταν, και ΠΟΤΕ δεν ειχαν ανεβει επανω του!
οι λευκοι αποικοι φυσικα το μετονομασαν σε αγιερς ροκ και το εκμεταλευτηκαν τουριστικα διαμορφωνοντας μονοπατι με σχοινι προστασιας στο πλαϊ και ανεβαινουν οι τουριστες.
ο βραχος δεν ειναι ουτε ψηλος, ουτε ανωμαλος και το μονοπατι ασφαλεστατο, αλλα καθε χρονο σκοτωνονται αρκετοι τουριστες!
.
γεγονος ειναι πως ποτε οι αρχαιοι (ανιμιστες) λαοι δεν ανεβαιναν σε κορυφες βουνων και δεν εμπαιναν σε σπηλαια παρα μονο για "θρησκευτικους" λογους!
να σας θυμησω τον "ανθρωπο των Αλπεων" που βρεθηκε κατεψυγμενος και απετελεσε μοναδικης αξιας ευρημα για τους ανθρωπολογους?
η ερευνα απεδειξε οτι ηταν σαμανος και δεν ανεβηκε στο βουνο τυχαια, αλλα για να πεθανει."
.
.
ο ανθρωπος των Αλπεων ειναι ο Οτζι, οπως τον ονομασαν.
σημερα διαβασα παλι γι αυτον στο παρακατω αρθρο:
http://tech.pathfinder.gr/xpaths/unexplained/50.html
τρομερες οι "συμπτωσεις", αλλα γινονται πιο απιστευτες αν σκεφθει κανεις οτι το αρθρο ειναι ελειπες ως προς την φυση και τον σκοπο του Οτζι.
εχω την ανακοινωση των αποτελεσματων της ερευνας στην παγωμενη μουμια (περιοδικο περισκοπειο της επιστημης), και τα συμπερασματα των επιστημονων ειναι διαφορετικα απο του αρθρου ως προς την ιδιοτητα του.
ο συγκεκριμενος ανθρωπος δεν ηταν πολεμιστης, αλλα σαμανος!
το τοξο του ηταν σαν παιδικο παιγνιδι και οχι εργαλειο κυνηγιου ή πολεμου - ηταν τελετουργικο τοξο και οχι οπλο!
μαζι του δεν ειχε τροφη και στο στομαχι του ειχε μονο λιγους σπορους απο αρωματικα και αλλα φυτα.
δεν υπαρχει τιποτα ζωντανο για να κυνηγησει σε τετοιο υψος, και φυσικα δεν χαθηκε αφου η πορεια του ηταν σταθερα ανοδικη.
αυτο μαζι με τα τελετουργικα τατουαζ που εφερε, αποδεικνυουν οτι ο Οτζι ανεβηκε στο βουνο για να πεθανει!
.
.
H σελίδα έχει παραποιηθεί υπερβολικά σε πλάτος.
Πιστεύω ότι φταίει η φωτό με τα δολιχόποδα.
Θα μπορούσε κάποιος να την μικρύνει ή να την περικόψει γύρω από τα δολιχόποδα???????
Είναι κουραστικό να μετακινούμε την σελίδα συνεχώς δεξιά και αριστερά γιά να διαβάσουμε τά κείμενα.
Ευχαριστώ.
φιλκότατα.
Υ.Γ. Ανεκτίμητο το site.
quote:
ότι στο κελί ενός μοναχού, εμφανίζεται τα βράδια ο Διάβολος με την μορφή της πρώην κοπέλας του, και του χορεύει τσιφτετέλι
Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ να με εφοδιάσετε με λεπτομερή χάρτη, σιντιά με λαϊκα (επειδή δεν έχω), μπαταρίες και τα απαυτά με τις ράβδώσεις, βιταμίνες
και να με ξεχάσετε εκαί πάνω για κανένα τρίμηνο.
VRIL-POWER !
Vril, ομολογώ ότι δεν το περίμενα από σένα...
Αφήνεις την Έλενα, που είναι γνωστόν τι τεμέχιο είναι για την συντριπτική πλειοψηφία των αρσενικών; Τι ρωτάω τώρα, το ομολογείς ο ίδιος, όπως βεβαιώνεται από το παρακάτω απόσπασμα σου:
quote:
Αλλά όσο και να το λέει, όπου και να πάει να το πεί, δε ξαναγυρίζω.
Για:
quote:
quote:
ότι στο κελί ενός μοναχού, εμφανίζεται τα βράδια ο Διάβολος με την μορφή της πρώην κοπέλας του, και του χορεύει τσιφτετέλιΘα σας παρακαλέσω πάρα πολύ να με εφοδιάσετε με λεπτομερή χάρτη, σιντιά με λαϊκα (επειδή δεν έχω), μπαταρίες και τα απαυτά με τις ράβδώσεις, βιταμίνες
και να με ξεχάσετε εκαί πάνω για κανένα τρίμηνο.
VRIL-POWER !
Είσαι απολύτως σίγουρος; Έχεις σκεφτεί την πιθανότητα η "πρώην" του μοναχού να είναι νταβραντισμένος βατραχάνθρωπος του ναυτικού; Πρόσεξε γιατί όποιος ζητάει τα πολλά, χάνει και τα λίγα (όχι βέβαια ότι η Έλενα είναι λίγη...)
Κατά τα λοιπά από τα ...απαυτά σου βρήκα. Με σπέσιαλ ραβδώσεις... Την γεύση δεν μου είπες και δεν ήξερα τι να πάρω... Μπανάνα; Φράουλα; Πικραγγουριά;
Πάντως το esoterica είναι πολύ ανεβασμένο τελικά... Παιδιά το τι γέλιο ρίχνω είναι απίστευτο!
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Μπορεί κανένας να μου πει τι θα γίνει με τους ηλίθιους νεοέλληνες που μαζεύουν στους κήπους τους δυστυχισμένες χελώνες, που δεν μπορεί , κάποια στιγμή ξεφεύγουν από τα «αφεντικά» τους από κάποια ανοικτή πόρτα για να καταλήξουν κάτω από τις ρόδες κάποιου αυτοκινήτου… Φυσικά, ο μπούλης γυιος τους, έτσι τετράπαχος που είναι, μόνο χελώνες μπορεί να πιάσει, αλλά είναι ανάγκη να τις φυλακίζουν - καταδικάζουν στην Αθήνα;
Ήδη στον κήπο μου φιλοξενώ –προσωρινά!!! – δύο χελώνες οι οποίες πολύ σύντομα θα επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, τα Ιερά Ελληνικά Βουνά…

Και άσχετο, αλλά καλό: στις 3 Ιουνίου φτάνει και στην Ελλάδα το «γυρίστε το γαλαξία με οτοστόπ». Δεν ξέρω κατά πόσον είναι κοντά στο πικρό χιούμορ του βιβλίου του Ντάγκλας, αλλά σίγουρα αξίζει μια ματιά….
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
quote:dim.kar:
Ήδη στον κήπο μου φιλοξενώ –προσωρινά!!! – δύο χελώνες οι οποίες πολύ σύντομα θα επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, τα Ιερά Ελληνικά Βουνά…
εχεις επιλεξει περιοχη αδερφε?
γιατι τυγχανει να φιλοξενω και εγω χελωνες που μαζεψα απο τους δρομους και 6-7 απο αυτες πρεπει να γυρισουν στη φυση συντομα.
στην περιοχη κολλαω μεχρι στιγμης.
quote:Και άσχετο, αλλά καλό: στις 3 Ιουνίου φτάνει και στην Ελλάδα το «γυρίστε το γαλαξία με οτοστόπ». Δεν ξέρω κατά πόσον είναι κοντά στο πικρό χιούμορ του βιβλίου του Ντάγκλας, αλλά σίγουρα αξίζει μια ματιά….
αξιζει να το (τα) διαβασετε πρωτα παιδια!
καταπληκτικα βιβλια!!!
εχω μεγαλη περιεργεια ρε Δημητρη να δω αν μπορεσαν να αποδωσουν το χιουμορ και την φαντασια του Νταγκλας...
.
ΥΓ. δεν θα απορειτε πλεον που κυκλοφορω μονιμως με μια πετσετα... ![]()
.
.
JbG νομίζω ότι ένα πολύ καλό μέρος είναι στην χαράδρα κάτω από το φρούριο της Φυλής στην Πάρνηθα. Δεν ξέρω γιατί αλλά εκεί είχα συναντήσει τον μεγαλύτερο πληθυσμό χελωνών από οποιοδήποτε άλλο μέρος (πάνω από δέκα σε ένα περπάτημα μιας ώρας).
Και για την ταινία μην έχεις ψευδαισθήσεις: δεν θα είναι σαν τα βιβλία, αλλά… Θα την δούμε απολαμβάνοντας μια γαλαξιακή γαργαροκροτίδα!
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Ενα καλοκαιρι ειχαμε το πηραν και αυτο...
ΜΟΖ καλως ηρθες στο τοπικ θα συμφωνησω μαζι σου στο οτι παντου και παντα υπηρχαν θρεφταρια και παρασιτα οχι μονο στον χριστιανισμο.
Στο Αγιο ορος υπαρχουν και ανθρωποι που μονο θρεφταρια δεν ειναικαι βεβαια δεν εχουν σχεση με τα θλιβερα φαινομενα αλλων ομοθρησκων τους.. οχι ολα στο ιδιο τσουβαλι λοιπον.. υπαρχουν και φωτεινες εξαιρεσεις εκει.. λιγες αλλα υπαρχουν, αλλωστε ο τοπος οτι και να κανουν ειναι ΙΕΡΟΣ ειτε ετσι ειτε αλλιως, οι θρησκειες ερχονται και παρερχονται αλλα η δυναμη των τοπων παραμενει η μητερα ΦΥΣΗ ειναι ισχυροτερη ολων...
Επισης μια παρακληση εχει δικιο ο glinaaea ας ανεβαζουμε πιο μικρες σε ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ φωτογραφιες γιατι οι οθονες βγηκαν ¨εκτος οριων¨.
Χειρων αναφερεις καποιες ημερομηνιες και μετα τοτε τελειωνετε τα σεμιναρια; Ενδιαφερεσαι για τον Αθω; η γενικα για καποιες επισκεψεις σε διαφορα μερη; Υπαρχουν καποια σχεδια για την αγαπημενη μου ΜΑΝΗ...αν ενδιαφερεσαι email..
Μητσο πως τα πηγες σημερα την βροχη; εργαστηκατε;
Δεν σε προλαβαινω πια χαχα.. σε εχω δει να γραφεις σε 4 φορουμ τουλαχιστον... και στο ιντερνετ ...υπερδραστηριος....οπως και στα υπολοιπα...χαρας το κουραγιο σου ...και την υπομονη σου.
Το Σαββατο ειχε εκπομπη ο Χαρδαβελλας για το Αγιο ορος το ντοκυμαντερ που ειχαν γυρισει οι φιλοξενουμενοι της εκπομπης του ηταν καταπληκτικο...
Αυτα
ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΙΟΣ
Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε..
Edited by - πάνειος on 26/05/2005 13:56:13
Σχετικά με τους "ιερούς τόπους".
Υπάρχουν άνθρωποι που λένε , ότι "πάω εκεί γιατί με γεμίζει το τάδε μέρος", "έχει ενέργεια " , ή "αυτό το μέρος με χαλάει" κ.λ.π.
Η δυναμική της ίδιας της φύσης, είναι γεγονός ότι μπορεί να αλλάξει για πλάκα τη διάθεση ενός ανθρώπου. Πως να μην "ξεκολήσεις", όταν αντικρύζεις το μεγαλείο ενός βουνού, την αγριάδα ενός καταράκτη,τον κίνδυνο μιας πτώσης. Πως να μη το νοιώσεις στο "πετσί σου", ειδικά όταν συμμετέχεις βιωματικά με το κορμί σου και δεν τα βλέπεις μόνο μέσα από ένα 4Χ4 ή ένα ελικόπτερο -έτσι δεν κάνει διαφορά ,είναι σαν βλέπεις τηλεόραση.
Πέρα λοιπόν, από το παραπάνω , πιστεύω ότι και εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι "φτιάχνουμε" επίσης δυναμικά ένα μέρος : "αφήνοντας" εκεί μια στιγμή καλής ή κακής σκέψης, ένα μικρούλι κομματάκι ψυχικής διάθεσης ,διαφορετική από τη συνήθη καθημερινή μας. Το σύνολο όλων αυτών που μένουν πίσω, υλικών και μη , είναι η κατάσταση που θα κληρονομήσει ο επόμενος επισκέπτης. Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να αντικρύσετε σε ένα όμορφο κατά τα άλλα μέρος σκουπίδια και να ξενερώσετε; Κάποιες φορές, με κάποιους φίλους από
δω "κληρονομήσαμε" κάτι άσχημο, η κοινή όμως διάθεση όλων μας, μας οδήγησε αυτόματα στο να αλλάξουμε αυτήν τη "κληρονομιά". Με το να καθαρίσουμε, αυτομάτως "ανεβήκαμε" εμείς, και αφήσαμε και κάτι τις από αυτή μας τη διάθεση και για τους επόμενους.
Και τονίζω ότι δεν μένω μόνο,στα σκουπίδια . Σε ένα σπηλαιάκι -που κανονικά δεν επιτρέπεται η είσοδος- όταν αντίκρυσα το σκάλισμα στο βράχο που αναπαριστούσε τον δημιουργό του να... σκαλίζει στο βράχο, έμεινα κόκαλο. Θα μου πει τώρα κάποιος , "καλά ρε μεγάλε, δεν το έχεις δει σε φωτογραφία"; ¨οταν ήμουν εκεί και το άγγιξα το κατάλαβα. Καθόλου δεν με αποσχολεί να το "δείξω" αυτό το πράγμα "ότι δουλεύει" με επιστημονική τεκμηρίωση (αν και το κάνω συνεχώς σε πολλά άλλα), ούτε και αν κάποιος μου πει "οκ, δική σου υποκειμενική αντίληψη".
Για τον ΆΘω, ναι θα ήθελα να πάω κάποια στιγμή. Το αν είναι (τώρα) στέκι χριστιανών μοναχών, λίγο με αποσχολεί, και δεν το βλέπω από τη στενή αυτή άποψη. Ξέρω όμως ότι αυτό που αφήνουν συνεχώς στο μέρος κάποιοι πολύ ιδιαίτεροι άνθρωποι (και άφησαν στο παρελθόν) (και ποσός με νοιάζει αν αυτοί είναι χριστιανοί τώρα ή ήταν κάτι άλλο παλαιότερα), θα μπορούσε να οδηγήσει και εμένα να "πάρω" αλλά και να "αφήσω" κάτι τις δικό μου και ξεχωριστό, να εμπλουτίσω και να εμπλουτιστώ.
Και ειδικά όταν και η ίδια η φύση συνηγορεί με τον μοναδικό της τρόπο...
πάνειος
quote:
Χειρων αναφερεις καποιες ημερομηνιες και μετα τοτε τελειωνετε τα σεμιναρια; Ενδιαφερεσαι για τον Αθω; η γενικα για καποιες επισκεψεις σε διαφορα μερη; Υπαρχουν καποια σχεδια για την αγαπημενη μου ΜΑΝΗ...αν ενδιαφερεσαι email..
Σου στέλνω κάτι.
Χείρων
εκφράζουν τους βαθύτερους φόβους μας ή και την αγάπη μας για το
σκοτεινό, το τρομακτικό, τον φόβο.
Αφορμή, ένας από τους πιο απίστευτους αστικούς μύθους που έχω διαβάσει:
Το 1984, επιστήμονες στη Σιβηρία προχώρησαν τόσο πολύ σε μια γεώτρηση,
που άνοιξαν το Πηγάδι της Κόλασης. Μια τρύπα από όπου ακούγονταν οι
κραυγές των κολασμένων.
Γιγάντιοι κροκόδειλοι στους υπονόμους, μανιακοί δολοφόνοι, τέρατα κ.λ.π.
Αυτά για τους ξένους. Μα και εμείς έχουμε τους δικούς μας αστικούς μύθους. Δεν είναι απαραίτητο οι αστικοί μύθοι να είναι τρομακτικοί.
Κάποιοι είναι και πολύ μαγευτικοί!
http://www.istoria.gr/trehon/4.htm.
Mare Nostrum, Mare Orientalis
διότι το link δεν φαίνεται να λειτουργεί:
Έτσι γεννήθηκε, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που γεννιούνται οι urban legends (ή αστικοί μύθοι επί το ελληνικότερον), ένας ωραίος και μαγευτικός μύθος: αυτός της υπόγειας, γεμάτης μυστικά Aθήνας.
Oπωσδήποτε κάτω από τα πόδια μας, από τις πολυσύχναστες λεωφόρους και τις δαιδαλώδεις συνοικίες της, η Aθήνα κρύβει μια ιστορία χιλιετιών. Έργα τέχνης, θεμέλια σπιτιών, δρόμοι και τάφοι ξαφνιάζουν και γοητεύουν με την ανακάλυψή τους. Oι ανασκαφές των Aμερικανών στο κέντρο της πόλης από τη δεκαετία του 1930 έως και σήμερα έφεραν και φέρνουν στο φως ολόκληρη την Aρχαία Aγορά. Δημόσια κτίρια, ιεροί δρόμοι, ναοί και εγκαταστάσεις που κάποτε βρίσκονταν αγνοημένα σε βάθος πάνω από πέντε μέτρα αποτελούν σήμερα τον μεγαλύτερο ανοιχτό αρχαιολογικό χώρο της πρωτεύουσας. Σωστικές ανασκαφές της Aρχαιολογικής Yπηρεσίας, κατασκευές θεμελίων νέων οικοδομών και διαπλατύνσεις δρόμων έφεραν στην επιφάνεια ένα μέρος της Aθήνας του υπεδάφους.
http://ship-of-fools.com/Myths/03Myth.html
Για άνάλυση πολλών άλλων αστικών μύθων η ιδανική σελίδα είναι η www.snopes.com
--------------------
"Freediving is about silence.........
the silence that comes within"
Jack Mayol
http://www.urbanlegends.co.nr/
http://www.out.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=66
για την προέλευση της μεξικανικής λέξης γκρίγκο και που τόσες φορές
έχουμε συναντήσει στις καουμπόικες ταινίες.
Την αναφέρω γιατί κατά κάποιο τρόπο μας παραπέμπει στο
χιουμοριστικό εύρημα της ταινίας «Γάμος αλά Ελληνικά»,
ότι όλες οι λέξεις έχουν ρίζα ελληνική.
Η σωστή προέλευση της λέξης gringo θεωρούν ότι προέρχεται
από τη λέξη griego - ‘Ελληνας. Στα ισπανικά, όταν κάποιος ξένος
έχει μια ιδιαίτερη προφορά και δεν μιλά καλά τα ισπανικά, λένε
ότι hablar en griego - μιλά ελληνικά. Επειδή οι Ισπανοί,
δεν καταλάβαιναν τους Αμερικανούς, χρησιμοποιούσαν αυτήν
την έκφραση και η λέξη gringo είναι παραφθορά που προέρχεται
από την έκφραση hablar en griego.
Ακόμα και σε αυτό, εμείς βρισκόμαστε από πίσω! Για όνομα! ![]()
www.snopes.com/language/stories/gringo.htm
Ενας άλλος urban legend που μου ήρθε στο μυαλό είναι ο μύθος των περίεργων όντων που ζουν στις στοές του μετρό της Νέας Υόρκης.
Από μεταλλαγμένα ζώα, μέχρι λυκάθρωποι, βαμπίρ και άλλα περίεργα.
![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-