ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Vril36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
21/05/2005, 21:10:45
quote:

quote:

Εμείς τουλάχιστον οι Έλληνες, δεν τους αφήναμε ΠΟΤΕ τους νεκρούς μας, μέχρι και παύση κάναμε όταν πολεμούσαμε για να τους "μαζέψουμε"

οσοι νιωθουμε τετοιοι Γιαγκουλα μου!

Ελληνες!

Απορώ που το αναφέρετε καν, διότι εγώ το θεωρώ απαράβατο όρο.

πάνειοςΜέλος
22/05/2005, 03:28:56
Μητσο και Χειρωνα κοιτα συγχρονικοτητα
ΜΗτσοκαραγιαννε δες λαβρακι που ξετρυπωσα στην ορεινη Αργολιδα σημερα

ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ....
¨ΠΑΝΕΙΟΣ¨

Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε..

dim.karΜέλος
22/05/2005, 08:41:18
Καλημέρα σε όλες και όλους!

Εργάσιμη μέρα χτες (παρότι Σάββατο...) είπα να επισκεφτώ ένα μικρό σπήλαιο στο Κορωπί που δεν ήξερα και φυσικά δεν είχα επισκεφτεί. Έτσι αφού προσπεράσουμε μέρη σαν κι αυτό

ή αυτό

που αποδεικνύουν περίτρανα ότι εμείς, οι Ελληνες δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο (χωρίς να τα κρατήσουμε βέβαια...) μπαίνουμε σε μια στο ακριβώς μέσα στην ρεματιά (δοκιμαστική στοά για τον δρόμο που θα συνέδεε την Γλυφάδα με το Κορωπί.

Εκεί κάποιος κακομοίρης(-ηδες) χρησιμοποιήσε(-αν) την στοά σαν κατοικία για άγνωστο χρονικό διάστημα

Στη συνέχεια αφού περπατήσουμε σε μια τυπική στοά για εκατό περίπου μέτρα

Συναντάμε ένα μικρό σπήλαιο, με κάποιο διάκοσμο

αλλά δυστυχώς λεηλατημένο

ΔΕΝ ευχαριστώ τον Θανασοπάνειο, του οποίου οι πληροφορίες έφτασαν ΜΕΤΑ τον εντοπισμό του παραπάνω σπηλαίου...

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

Ntavelis666Μέλος
23/05/2005, 00:38:29
Καλησπέρα στους λάτρεις-περιηγητές της πάνσεπτης Ελληνικής Φύσης.
Πρόσφατα επισκέφθηκα τον Άθω (Άγιο Όρος για τους χριστιανούς) όχι φυσικά για θρησκευτικούς λόγους, (μην τρελαθούμε) αλλά περιηγητικούς.
Το βουνό είναι πραγματικά επιβλητικό και πανέμορφο με μόνη εξαίρεση τα αμέτρητα μοναστήρια και σκήτες που έχουν κολλήσει σαν τσιμπούρια πάνω σε ένα πανέμορφο σώμα, αλλά και εκείνα τα μαυροφορεμένα, σκυθρωπά σκιάχτρα που μέσα στην απαράμιλλη φύση του Άθωνα, σαφώς αποτελούν παραφωνία.
Σκεφτόμουν ότι κάποτε, σε μια... «ειδωλολατρική» εποχή, ο Άθως ήταν όρος λατρείας της Αρτέμιδος και άβατον γυναικών-ιερειών της Θεάς. Έτσι ο χριστιανικός μισογυνισμός, δεν άργησε να «πατήσει πόδι» μετατρέποντας τον ιερό χώρο, στο εντελώς αντίθετο από αυτό που ήταν. Η αιθέρια, δροσερή γυναικεία ομορφιά και χάρη που περιδιάβαινε τις πλαγιές του Άθωνα αντικαταστάθηκε από την ασχήμια σκελετωμένων και κακοδιάθετων ρασοφόρων. Αυτά σκεφτόμουν ενώ ανέβαινα προς την κορυφή των 2.030 μέτρων.
Ήταν η δεύτερη φορά που επισκεπτόμουν το εν λόγω βουνό και ρε παιδιά, χωρίς υπερβολή, ψάχνοντας να βρω έστω και ένα αρχαίο κατάλοιπο, τελικώς το μόνο που είδα ήταν μια...λεκάνη! Τίποτα άλλο, στα όσα μοναστήρια έτυχε να επισκεφθώ αυτές τις δυο φορές. Τα εξαφανίσανε όλα.
Τέλος πάντων, είχα κι’άλλα να σας πώ για το μέρος αυτό, αλλά ας μην γίνομαι κουραστικός. Σας παραθέτω κάποιες φωτογραφίες από τον Άθω.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

πάνειοςΜέλος
23/05/2005, 00:53:45
Καλησπερα σε ολους

quote:
ΔΕΝ ευχαριστώ τον Θανασοπάνειο, του οποίου οι πληροφορίες έφτασαν ΜΕΤΑ τον εντοπισμό του παραπάνω σπηλαίου...

Που να ηξερα μητσο οτι το εψαχνες οτι σε ενδιεφερε αν μου το ελεγες θα σε βοηθουσα νωριτερα.

Νταβελη ...καταπληκτικες οι φωτογραφιες μπραβο ...ειδικα αυτη πανω απο την κορυφη τι να πω μεγαλειωδης......
Που διανυκτερευες; ειναι ευκολο να βγει διαμονητηριο;
Πες και αλλα για το μερος εκει ....περιμενουμε να τα ακουσουμε με ενδιαφερον.
Απο οτι γνωριζω υπηρχε και ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑ στην κορυφη ετσι ειχα ακουσει αλλα δεν ξερω αν αληθευει...
Θανασοπανειος...

πάνειοςΜέλος
23/05/2005, 01:19:59
Μια εικονα βγαλμενη απο τα σπλαχνα της ΙΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

Απο σπηλαιοβαραθρο στην Αιτωλοακαρνανια που επισκεφθηκα προσφατα.
Η ομορφια σε αυτον τον ιερο τοπο ειναι παντου απο τα ΥΨΗ ΤΟΥ μεχρι τα ΒΑΘΗ ΤΟΥ.
Θανασης
¨ΠΑΝΕΙΟΣ¨

dim.karΜέλος
23/05/2005, 07:10:53
Καλημέρα σε όλους και όλες!

Νταβέλη πραγματικά εκπληκτικές οι φωτογραφίες σου. Ο Άθως είναι ένα απο τα μέρη που θα ήθελα οπωσδήποτε να πάω... Κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε (έτσι Θανάση;)...

Θανασοπάνειε φυσικά κάνω πλάκα... Άλλωστε δεν δυσκολεύτητα καθόλου να το βρω, άσε που υπάρχουν και τα κινητά...

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

πάνειοςΜέλος
23/05/2005, 15:22:08
Καλησπερα

Δημητρη οποτε το αποφασισεις για ΑΘΩ ειμαι μεσα ...κανονισε περιπου την ημερομηνια ενημερωσε με και φυγαμε....περιμενω νεα σου
θανασοπανειος....

23/05/2005, 15:58:10
Φίλοι ορειβάτες,

έχετε συνειδητοποιήσει οτι γράφουμε στο "ΠΑΡΑΞΕΝΟ" ?

Είμαστε εμείς οι "παραξενοι", επειδή παίρνουμε τα όρη και τα βουνά ή μήπως έχουμε βρεί κάτι, που οι άλλοι το "ψάχνουν" ακόμα στα παράξενα ?

Υ.Γ. Πάνειε, είσαι ο "νονός" μου, και ας μην μου πήρες ποτέ λαμπάδα το Πάσχα.
"Βρίλ" ονομάστηκα, επειδή με ενέπνευσε το μυθιστορηματικό έργο κάποιου γνωστού μυστικιστή, να ασχοληθώ με τα τρελά και τα κουφά το έργο κάποιου μπέστ-σέλερ-ερευνητή, ενώ το δικό σου για να πάρω τα βουνά.
Τις πληροφορίες μου τις συνέλεξα αναλυτικά και επισταμένα από τους Iranon...
Η στενή επαφή τρίτου τύπου έγινε με το esoterica.

Σήμερα πάω με μονό σχοινί εκεί που δεν έχει πάει η καλπάζουσα φαντασία μερικών νεραϊδοπαρμένων.

Νοιώθω οτι κάπου κλείνει ο κύκλος.
Και ο δρόμος διαφυγής είναι πρός τα κάτω.

Υποχθόνια ...

dim.karΜέλος
23/05/2005, 20:06:40
Καλησπέρα σε όλες και όλους!

Φίλε Νταβέλη γράφεις:

quote:
Η αιθέρια, δροσερή γυναικεία ομορφιά και χάρη που περιδιάβαινε τις πλαγιές του Άθωνα αντικαταστάθηκε από την ασχήμια σκελετωμένων και κακοδιάθετων ρασοφόρων.

Είσαι σίγουρος; Συνήθως οι ρασοφόροι είναι κάτι τετράπαχα βουβάλια; Τώρα αν στον Άθω είναι και αποστεωμένα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα: ΚΑΙ με καταπιεσμένες τις φυσιολογικές ανδρικές ορμές, ΚΑΙ να έχουν ρέψει από την νηστεία... Αυτά δεν θάναι μοναστήρια: τα κλουβιά με τις (κακοδιάθετες) τρελές θα είναι... Θανασοπάνειε, μήπως πρέπει να το ξανασκεφτούμε; Μήπως να οργανωθούμε παραγγέλνοντας καμμιά ζώνη αγνότητας; Μην το γυρίσουμε τώρα...

quote:
Ήταν η δεύτερη φορά που επισκεπτόμουν το εν λόγω βουνό και ρε παιδιά, χωρίς υπερβολή, ψάχνοντας να βρω έστω και ένα αρχαίο κατάλοιπο, τελικώς το μόνο που είδα ήταν μια...λεκάνη!

Τουαλέττας; Γιατί αν δεν το' χαν κάνει τουαλέττα δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο των ...αγίων μας. "εις έδαφος φέρειν" διετάχθησαν, αυτό έκαναν... Τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη αγιογραφημένους δεν στους έδειξαν;

Θανασοπάνειε γράφεις:

quote:
Δημητρη οποτε το αποφασισεις για ΑΘΩ ειμαι μεσα ...κανονισε περιπου την ημερομηνια ενημερωσε με και φυγαμε....περιμενω νεα σου
θανασοπανειος....

Μάλλον με δουλεύεις... Αφού ξέρεις πως γι΄ αυτό το καλοκαίρι δεν υπάρχει σάλιο... Από του χρόνου ψήνομαι τρελλά...

Vril γράφεις:

quote:
Σήμερα πάω με μονό σχοινί εκεί που δεν έχει πάει η καλπάζουσα φαντασία μερικών νεραϊδοπαρμένων.

Νοιώθω οτι κάπου κλείνει ο κύκλος.
Και ο δρόμος διαφυγής είναι πρός τα κάτω.

Υποχθόνια ...

Συμπληρώνω: αύριο πάω με διπλό σκοινί εκεί που πάνε μόνο οι αετοί... Ο δρόμος δεν είναι μόνο προς τα κάτω: αλλά και προς τα πάνω...

Προς τον ουρανό...

(Στην παραδοσιακή αναρρίχηση χρησιμοποιούμε διπλό σκοινί)

quote:
έχετε συνειδητοποιήσει οτι γράφουμε στο "ΠΑΡΑΞΕΝΟ" ?

Είμαστε εμείς οι "παραξενοι", επειδή παίρνουμε τα όρη και τα βουνά ή μήπως έχουμε βρεί κάτι, που οι άλλοι το "ψάχνουν" ακόμα στα παράξενα ?

Ο Κόσμος, το ξανάγραψα είναι αρκετά μαγικός από μόνος του για να χρειάζεται μπούρδες για να συμπληρωθεί η ...μαγεία του. Και από εμάς (όλους όσους γράφουμε - μέχρι τώρα τουλάχιστον σε αυτό το topic) δεν θα διαβάσετε μπούρδες: όπου λέμε ότι έχουμε πάει, έχουμε όντως πάει, και μπορούμε να πούμε και σε σας πως να πάτε και αν δεν ξέρετε να σας δείξουμε τον τρόπο... Γιατί τα βουνά, ο Κόσμος σε αλλάζει... Και ναι εμείς έχουμε βρει τον δικό μας δρόμο, οι άλλοι ακόμη τον ψάχνουν... Είθε να τον βρουν κι αυτοί...

Όσοι πάντως γουστάρουν "παράξενες", "ετυπωσιακές" ειδήσεις ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω links http://msnbc.msn.com/id/7921587/?GT1=6542 και
http://www.thespoof.com/news/spoof.cfm?headline=s2i8326%3Cbr%3E%3Cli%3E . Τα έχω αλιεύσει από ένα ελληνικό site που πρέπει να κάνετε εγγραφή για να μπείτε (νομίζω) http://www.zenas.gr/site/home/detail.asp?iData=1831&iCat=252&iChannel=1&nChannel=News

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

Ntavelis666Μέλος
24/05/2005, 00:25:41
Καλησπέρα σας!
Αγαπητέ Πάνειε, ναι υπήρχε στην κορυφή του Άθωνα, ναός του Αθώου Διός. Σήμερα, υπάρχει ένα ξωκλήσι (ποιανού άλλου;) του προφήτη Ηλία.

Εφόσον λοιπόν Θανάση και Δημήτρη σκέφτεστε να επισκεφθείτε το όρος, επιτρέψτε σας πω λίγα πράγματα και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ ότι το παίζω «δάσκαλος».
Καταρχάς διαμονητήριο μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα, κάνοντας απλά ένα τηλέφωνο.
Επειδή σαφώς θα πάτε για κορυφή, χωρίς να θέλω να σας ξενερώσω, αλλά ξεκινώντας το μονοπάτι της κορυφής από την παραλία, θα πρέπει να υποστούν τα ποδαράκια σας, ανάβαση 3.000 περίπου σκαλοπατιών μέχρι την σκήτη της αγίας Άννας. Από’κεί και πέρα ξεκινάει ένα πανέμορφο μονοπάτι, μέσα από πυκνά δάση και αγέρωχες βουνοκορφές, το οποίο καταλήγει στην κορυφή. Παντού θα βλέπετε πινακίδες και εικονίσματα.
Πάνειε με ρώτησες σχετικά με τη διανυκτέρευση. Μπορείτε να διανυκτερεύσετε στο καταφύγιο «Παναγία», σε υψόμετρο 1.500μ. Δεν σας το συνιστώ όμως διότι ο εσωτερικός χώρος είναι μέσα στη βρώμα και την υγρασία, πεταμένες κουβέρτες, υποστρώματα, και σκουπίδια. Εγώ αναγκαστικά κοιμήθηκα εκεί μέσα, μιας και εκείνο το βράδυ έριχνε καρεκλοπόδαρα. Το μόνο καλό εκεί είναι, ότι έχει ένα πηγάδι το οποίο έχει πόσιμο νερό. Τις άλλες μέρες όμως, κοιμήθηκα στο δάσος. Μπορείτε να κοιμηθείτε και στα μοναστήρια, αλλά δεν αξίζει τον κόπο.
Όταν ανέβετε στην κορυφή, (πέραν του ότι θα εκπλαγείτε από τη θέα), μην κάνετε το λάθος να πιείτε από το πηγάδι που υπάρχει εκεί. Το νερό είναι μολυσμένο.
Όσο για τα μοναστήρια που τυχόν επισκεφθείτε, το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι έτσι και πιάσετε κουβέντα με τους μοναχούς ή τους απλούς προσκυνητές, θα ακούσετε πολλές ιστορίες για τον κακομοίρη τον Διαβολάκο. Και τι δεν άκουσαν τα δύσμοιρα αυτιά μου. Μέχρι ότι στο κελί ενός μοναχού, εμφανίζεται τα βράδια ο Διάβολος με την μορφή της πρώην κοπέλας του, και του χορεύει τσιφτετέλι!!! Ή ότι την ημέρα έχτιζαν οι μοναχοί το μοναστήρι και τη νύχτα ερχόταν ο Διάβολος και το γκρέμιζε. Κάτι σαν το γεφύρι της Άρτας δηλαδή. Ώσπου τελικά εμφανίστηκε η Παναγιά, και έδιωξε τον κακό Διάβολο και βοήθησε τους μοναχούς στο χτίσιμο του μοναστηριού. Δηλαδή, την έβαλαν και κουβάλαγε πέτρες; Τέλος πάντων ,συγχωρέστε με που γίνομαι σαρκαστικός, αλλά είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ που πιστεύουν σ αυτές τις σκοταδιστικές αστειότητες. Αυτό που ξέρω είναι ότι ΕΛΛΗΝ σημαίνει ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΝΟΥΣ. Τώρα, τι σχέση μπορεί να έχει ένας Φωτεινός Νούς με αυτά τα εξ΄ερήμου παιδιαρώδη θρησκευτικά κατασκευάσματα μόνο ένας...Θεός ξέρει!

Άντε ορέ παλικάρια, Μήτσο και Θανάση, καλό ταξίδι σας εύχομαι εκεί και...ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ! Πλάκα κάνω...
Μακάρι να μπορούσα να έρθω μαζί σας.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

ΧείρωνΜέλος
24/05/2005, 00:34:45
... Για να θυμόμαστε ότι πάντοτε είμαστε επισκέπτες εκεί που πάμε...
... Και ότι σε δεν πρέπει να παρενοχλούμε τους αυτόχθονες κατοίκους των τόπων αυτών...
...Ιδιαίτερα σε τρυφερές στιγμές σαν την παρακάτω, όπου τα δύο δολιχόποδα απολαμβάνουν τον έρωτά τους...
(Σπήλαιο Μονής Αστερίου)

Ζευγαρώνουν ανάποδα στο βράχο, εγώ γύρισα ανάποδα τη φωτό για να φαίνεται καλύτερα
Και μην μου πει κανείς για το μέγεθος της φωτο. Την κατέβασα από το 1ΜΒ σε 200Κ

πάνειοςΜέλος
24/05/2005, 01:45:55
Καλησπερα σε ολους
Ας ξεκινησω αναποδα
Φιλε Χειρων η φωτογραφια με τα Δολιχοποδα είναι …ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ…. Απιστευτο πλανο ……. Μπραβο.
Νταβελη σε ευχαριστουμε για τις πληροφοριες είναι πολύ χρησιμες …. Και να ξερεις πως ότι και να εχει συμβει εκει, πιστευω ότι οι μνημες που υπαρχουν είναι τοσο ανεξητιλες που ότι και να κανουν, οσο και να ¨σκουπισαν¨ καποιοι ότι προυπηρχε εκει πριν από αυτους για να μην θυμιζει τιποτα το παρελθον αυτου το ΙΕΡΟΥ ΤΟΠΟΥ, σε ανθρωπους που τον προσεγγιζουν με σεβασμο σιγουρα θα τους αποκαλυψει τα μυστικα του …θα τους μιλησει αν θελεις ….. οσο κι αν καποιοι θελουν να τον κρατησουν ..σιωπηλο…ετσι δεν είναι;
Πιστευω ότι πρεπει να το ενοιωσες αυτό…

Μητσο ξεχασα τι τρεχαματα εχεις …..παντως αν βρω διαθεσιμη παρεα για φετος θα προσπαθησω να κανω αυτό το ταξιδι…τωρα κοντα

Βριλ …..αυτό που μπορω να πω είναι ότι χαιρομαι που αθελα μου εγινα η αιτια να παρεις τα ..βουνα .
Είναι τοσο ισχυροι οι δεσμοι που αναπτυσει καποιος με την φυση όταν την αγαπησει που δυσκολα μετα μπορει να επιστρεψει στα ..παλια.
Είναι ….μονοδρομος …αλλα ωφελιμος μονοδρομος και μαγευτικος ….η ζωη σου εχει αλλαξει για παντα… κι αν αγαπησεις και τη σπηλαιολογια τοτε…….καλα το ειπες ενας είναι ο δρομος……προς τα κατω ..υποχθονια!!!
Το επομενο Πασχα σου υποσχομαι θα σου εχω αγορασει λαμπαδα!! Δεν ηξερα ότι εχω ..βαφτιστηρι…..
Θανασης
¨ΠΑΝΕΙΟΣ¨

dim.karΜέλος
24/05/2005, 10:01:44
Καλημέρα σε όλες και όλους!

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω link http://www.a-z.gr/index.php?name=News&file=article&sid=3240 . Ρίξατε; Δώστε περισσότερη σημασία στο παρακάτω:

quote:
Επιστρέφοντας από τα 7500 μέτρα μετά από φρικτές συνθήκες, στη βάση του βουνού το 2003 είχε πει «Ως πότε αυτό το βουνό θα με πολεμά?».

Είπατε τίποτε;

Και συγγνώμη Χείρων, αλλά η φωτογραφία συνεχίζει να είναι μεγάλη. Νομίζω ότι οι φωτογραφίες πρέπει να είναι 600Χ450 (το πολύ). Ο δικός μου κομπιούτορας αρνείται να τις κατεβάσει εάν είναι μεγαλύτερες και αναγκάζομαι να πηγαίνω αλλού... Νομίζω όμως ότι το ίδιο πρόβλημα θα έχουν κι άλλοι... Παρόλα αυτά η φωτογραφία είναι εξαιρετική! Συγχαρητήρια!

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

24/05/2005, 11:28:12
Αισθάνομαι απίστευτη θλίψη που το πονεμένο μου πόδι δεν μου επιτρέπει να απολαμβάνω με της ώρες η και με της ημέρες την χλοόκαρπη, πλατύστηθη γαία.....

Εχέμβροτος: Περίφημος αυλωδός εξ Αρκαδίας, ζήσας μεταξύ - Ζ’ και - ΣΤ’ αιώνων

24/05/2005, 11:39:57
Νταβέλη καταπληκτικές οι φωτογραφίες από το Αγιο Ορος! Δεν συνέβει τίποτα "παράξενο" κατά την παραμονή σου εκεί;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

πάνειοςΜέλος
24/05/2005, 16:38:22
Καλησπερα σε ολους
Μια φωτογραφια απο το Αινιγματικο ΣΦΙΓΓΙΟΝ ΟΡΟΣ στην Θηβα που ειχα αναφερει οταν ειχα πρωτοανοιξει αυτο το τοπικ

Θανασης
¨ΠΑΝΕΙΟΣ¨

Edited by - πάνειος on 24/05/2005 16:44:10

Edited by - πάνειος on 24/05/2005 16:45:35

πάνειοςΜέλος
24/05/2005, 16:48:43
Και ακομα μια απο την κορυφη του ΣΦΙΓΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Πισω φαινεται η λιμνη Υλικη και στα αριστερα της το ορος ΠΤΩΟΝ δεξιοτερα το ορος ΚΤΥΠΑΣ.
Θανασης
¨ΠΑΝΕΙΟΣ¨

ΧείρωνΜέλος
24/05/2005, 20:10:39
dim.kar

quote:

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω link http://www.a-z.gr/index.php?name=News&file=article&sid=3240 . Ρίξατε; Δώστε περισσότερη σημασία στο παρακάτω:
--------------------------------------------------------------------
Επιστρέφοντας από τα 7500 μέτρα μετά από φρικτές συνθήκες, στη βάση του βουνού το 2003 είχε πει «Ως πότε αυτό το βουνό θα με πολεμά?».
--------------------------------------------------------------------
Είπατε τίποτε;

...Mμμμμμμ... με κάθε σοβαρότητα ,σε τέτοια γεγονότα , για τέτοιους ανθρώπους λέω με σαρκασμό: Άντε, και στα δικά μας ...

πάνειος

quote:
Μητσο ξεχασα τι τρεχαματα εχεις …παντως αν βρω διαθεσιμη παρεα για φετος θα προσπαθησω να κανω αυτό το ταξιδι…τωρα κοντα

Να ... πούμε αρχές Ιουλίου;

Σοβαρά τώρα, αν το κάνετε και είστε "ανοιχτοί", στείλτε κανένα mail κατά δώθε

MozΜέλος
25/05/2005, 01:49:45
Νταβέλη666, εκείνα τα «μαυροφορεμένα, σκυθρωπά σκιάχτρα» στον Αθω, μήπως προσπαθούν ?τρόπον τινά- να εναρμονίσουν τα δυο τους ημισφαίρια;... Έχει αυτό εντέλει κάποια σχέση με την δική σου λατρεία προς τη Φύση; («Παράσιτα» -όπως και «θρεφτάρια»- υπήρχαν ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ αλλά, δεν είναι εκεί η ουσία...//εύγε για τις φωτο.)

Πάνειε, ΝΑΙ, έχει σημασία πώς πλησιάζει κανείς έναν Τόπο. Για έναν ταξιδευτή έχει σημασία και Ο,ΤΙ αυτός ο τόπος ΠΕΡΙΕΧΕΙ (κουλτούρα, θρησκεία, φύση/ζώα/ανθρώπους).

((Ορειβάτες, κάποιοι σάντου διαμαρτυρήθηκαν ότι πάτε να τους φάτε το ψωμί...))

Ευχές για κορυφές/ανήλιαγα βάθη (αναλόγως προτίμησης)
URUA!©Moz