- ---Kάτι σαν ημερολόγιο.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Η σελίδα άνοιξε και το είδα… μια χαλκότα πέρασε από τα μέρη μας
Mamma mia!! Γνωρίζω ότι έχω ξεπουπουλιαστεί λίγο τελευταία αλλά... χαλκότα??
χμ...μου φέρνει στο μυαλό μια "χάλια κότα' ή μια κότα τυλιγμένη σε χαλί//// anyway...
Το κουνούπι άλλαξε//το ξωτικό "λούφαξε"---η Galandriel των Λευκών Δασών έκανε την εμφάνισή της
/πολύ καιρό τώρα... απλά εγώ κοιμόμουν
Σταθερός ο τετραψήφιος αριθμός της μουσκεμένης χώρας... τι άλλα??
Έχω την εντύπωση ότι κάποιος άλλαξε όνομα..δεν είμαι σίγουρη ακόμα δεν το έχω κοιτάξει αρκετά
\όλα είναι αλλιώς εδώ...
Αλλιώς κ έξω από δω//λάσπη λάσπη λάσπη στα χωράφια που πατάω κ πάλι παιχνίδια στα σκουπίδια των δρόμων
---- κ μισάωρα διαφημίσεων για τα καινούργια που θ'αντικαταστήσουν αυτά που πετάξανε...
Χθες βράδυ καθόμουν με μια γριά από την Κυπαρισσία--χμ.. έτσι γράφεται τώρα αυτό??
-- φτιάχναμε αγγελάκια με γάζες κ μπουκάλια ορών κ μου έλεγε ιστορίες για βότανα..
Εξαιρετικό ταλέντο-κ στις δύο δραστηριότητες..
Την ώρα που με έπαιρνε ο ύπνος ένα σαλιγκάρι έκανε την εμφανισή του/
κατάλαβα ότι ονειρευόμουν κ μέσα στον ύπνο μου αναρωτιόμουν για το τι σημαίνει το σαλιγκάρι
[Τι σημαίνει το σαλιγκάρι SHE Mantis?]
κ όταν ξύπνησα ήθελα να φάω πεταλίδες...
|
|
|
[παράνοια...]

όταν έρθει η κατάλληλη ώρα...
υπάρχει καιρός για να αλλαχτούν ονόματα (διαγραφείς δις βλέπεις)...
υπάρχει καιρός για επιστροφή...
υπάρχει καιρός για εμφάνιση ....
και τρόπος...![]()
Galadriel των Λευκών Δασών
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!
quote:
υπάρχει καιρός για να αλλαχτούν ονόματα (διαγραφείς δις βλέπεις)...
really?? χμ... σ'ευχαριστώ για την διαφώτιση... ![]()
έχω χάσει πολλά επεισόδια...
Τι κανεις βρε ψυχή!
So happy to see u!

Είπα να περάσω για μια γρήγορη βόλτα//
για Χρόνια Πολλά κτλ κτλ...
so....

USA. Savannah.
The Living Christmas Tree - The Calvary Baptist Temple.
The Living Christmas Tree ; several large churches have living Christmas trees with up to 300 choir members as Christmas events. Special services, concerts and Christmas pageants depicting the birth of Jesus are held one or two weeks before Christmas. Sometimes even two (twin) trees are installed for special sound effects.
© Carl De Keyzer - Magnum.
**παράνοιας συνέχεια...
sorry, αλλά δεν μπορώ ν'αντισταθώ.. θα βάλω άλλη μία...

quote:
Την ώρα που με έπαιρνε ο ύπνος ένα σαλιγκάρι έκανε την εμφανισή του/
κατάλαβα ότι ονειρευόμουν κ μέσα στον ύπνο μου αναρωτιόμουν για το τι σημαίνει το σαλιγκάρι
[Τι σημαίνει το σαλιγκάρι SHE Mantis?]
κ όταν ξύπνησα ήθελα να φάω πεταλίδες...
Χαχαχαχαχααχχαα… σημαίνει αυτό που έκανες σήμερα…![]()
![]()
![]()
Μόνο εσύ θα μπορούσες να το κάνεις… είσαι «τεράστια»...![]()
Το σαλιγκάρι, είναι μια ψυχική προειδοποίηση ότι πρέπει να βγεις στον κόσμο και να σταματήσεις να κλείνεσαι μέσα στο κέλυφος της καθημερινότητας. Η νοοτροπία αυτή παράγει το αίσθημα της πλήξης και της μοναξιάς…
…οι πεταλίδες… είναι τέλειες με φρέσκια τομάτα, λαδάκι, κρεμμυδάκι, μαϊντανούλι, αλατοπιπεράκι… λίγο κονιάκ… και μια πιατέλα μακαρόνια «καμένα» με φρέσκο βούτυρο… άντε και θα σου στείλω σε mail την συνταγή για το γλυκάκι – επιδόρπιο…
quote:
-- φτιάχναμε αγγελάκια με γάζες κ μπουκάλια ορών κ μου έλεγε ιστορίες για βότανα..
Εξαιρετικό ταλέντο-κ στις δύο δραστηριότητες..
...τις ιστορίες θέλω να τις μάθω... τα αγγελάκια... τα βλέπω...![]()
![]()
![]()
![]()
...το κουνούπι δεν άλλαξε, καρδιά μου... οι καιροί και οι καταστάσεις άλλαξαν...
Αισθαντικά... The She Mantis
Και σημερα τσουπ! να την!
quote:
... οι καιροί και οι καταστάσεις άλλαξαν...

quote:
... οι καιροί και οι καταστάσεις άλλαξαν...
Oh my God!!! ή αλλιώς καιρός να θυμηθώ την Ορθοδοξία δηλ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Κ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!!!!
Τι έγινε ρε παιδιά?? Διάβαζα, διάβαζα, κ τελειωμό δεν είχε...
Τέλος πάντων, σωστό το timing όσον αφορά την απουσία μου....
Τι να πω...δεν θα πω τίποτα...
μια εικόνα θ'αφήσω πάλι...
New Caledonia, a group of Pacific islands covering 7,000 square miles (18,575 km2), has 80 square miles (200 km2) of a fairly low (25 to 33 feet, or 8 to 10 m) but very dense mangrove swamp, primarily on the west coast of the largest island, Grande Terre. At certain spots in the interior that are not reached by seawater except at high tides, vegetation gives way to bare, oversalted stretches called tannes,” such as this one near the city of Voh, where nature has carved this clearing in the form of a heart.
ελα valnat πως λεγεσαι το ξεχασα!!
ωραιο πλανο αυτο με την καρδια φοβερο δεν παιζεται!!
mantis που εισαι που κρυπτηκες παλι?
τι ειναι αυτο που μπαινει και βγαινει με την πλατη?
![]()
![]()
quote:
Ψηλός
τότε μάλλον χάνουμε το χρόνο μας και θα πρέπει πρώτα να κάνετε κάποια μαθήματα ελληνικής γλώσσας για αρχάριους
Στα οποία να υποθέσω με ασφάλεια ότι είχες κάνει κοπάνα;
quote:
Ψηλός
Ίσως ο macedon, δεχόταν να σας κάνει κάποια δωρεάν φροντιστήρια, ως τέλειος γνώστης της ελληνικής που - όπως ισχυρίζεται – είναι.
Τέλειος γνώστης της ελληνικής δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι αλλά την ελληνική την κατέχω σε αντίθεση με σένα. Μη με αναγκάσεις να ψαρέψω από τα διάφορα μηνύματά σου τα κατά καιρούς βατράχια που έχεις αμολύσει δεξιά κι αριστερά, όπως τις απίθανες "πρωτόγονες" πηγές (αντί "πρωτογενείς").
Οσο για την έννοια της λέξης "κυριεύω" αν ανοίξεις το λεξικό του Μπαμπινιώτη στη σελίδα 557 στο λήμμα "κυριεύω" θα δεις ότι η ερμηνεία του Sesostris είναι ταυτόσημη μ'αυτήν του Μπαμπινιώτη γιατί "κυριεύω" σημαίνει "επιβάλλομαι διά της βίας" και η πρόθεση "κατά" προσθέτει ένταση και έμφαση.

macedon
εγώ δεν επιχειρηματολογώ βάζοντας ως στόχο να μειώσω το συνομιλητή μου, όπως κάνεις εσύ όταν φτάνεις σε αδιέξοδο, με τις γνωστές σου, πια, ατάκες περί ελληνικής γλώσσας.
Ποτέ δεν απαίτησα το «αλάθητο», σε αντίθεση με εσένα που και εσύ έχεις κάνει λάθη (κάποια στιγμή σου το είχα γράψει, αν θυμάσαι)
Δεν ξέρω τελικά ποιο από τα δύο είναι δείγμα χαμηλής κατανόησης της γλώσσας μας.
να πει τις πρωτογενείς πηγές πρωτόγονες
ή
να πει πως το «κατακυριεύω» είναι ταυτόσημο του «καταστρέφω»;
Πάντως, macedon,
Δεν είναι η πρώτη φορά που σε απολαμβάνουμε σε παρόμοιες «γλωσσικές ακροβασίες».![]()

quote:
εγώ δεν επιχειρηματολογώ βάζοντας ως στόχο να μειώσω το συνομιλητή μου, όπως κάνεις εσύ όταν φτάνεις σε αδιέξοδο, με τις γνωστές σου, πια, ατάκες περί ελληνικής γλώσσας.
εσυ ψηλε μου νακανεις κατι τετοιο;;
ποτε ποτε ποτε
quote:
Ψηλός
Αν σας είναι τόσο δύσκολο να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ της λέξης «κατακυριεύσατε» και της λέξης «καταστρέψτε», τότε μάλλον χάνουμε το χρόνο μας και θα πρέπει πρώτα να κάνετε κάποια μαθήματα ελληνικής γλώσσας για αρχάριους, και στη συνέχεια να ασχοληθείτε με πράγματα πιο δύσκολα.
Ίσως ο macedon, δεχόταν να σας κάνει κάποια δωρεάν φροντιστήρια, ως τέλειος γνώστης της ελληνικής που - όπως ισχυρίζεται – είναι.
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του
για να καταλάβω, θες να πεις πως το "κατακυριεύω" είναι ταυτόσημο του "καταστρέφω";
![]()

quote:
Δηλαδή, γιγενή,
για να καταλάβω, θες να πεις πως το "κατακυριεύω" είναι ταυτόσημο του "καταστρέφω";
για να καταλαβεις ψηλε που δεν το βλεπω απαντησα στην κλαψα σου οτι και καλα οτι ο μακεδονας προσπαθησε να σε μιωσει
και οτι αυτο εσυ δεν το κανεις οτι και καλα εσυ ποτε δεν προσπαθεις να μιωσεις τους συνομηλιτες σου
αυτο εδειξα δεν αναφερθηκα καθολου στο κατακυριευστε και καταστρεψτε
τωρα οσο αφορα αυτες τις λεξεις και την ενοια τους
το κυριευω συμενει οτι κανω κατι δικο μου μετα απο βιαιο αγωνα
το κατα μπροστα απο μια λεξη μπαινει για δειξει κινηση,εναντιωσιν συνασσομενη με αιτ.
γενικα για να μας δειξει κατι σε υπερβατικο βαθμο σε ολοκλυροτικο βαθμο
πχ
βλακας
καταβλακας
γοητευω
καταγοητευω
κυριευω
κατακυριευω
ιδρωμενος
καταιδρωμενος
καιω
κατακαιω
με λιγα λογια το κατακυριευστε συμενει ολοκληροτικη κυριευση
αν και ο Sesostris εδωσε απο την αρχη το τι γραφει το ιερο σας βιβλιο εσεις επιμενετε να του ζητατε να σας φερει το κοματι που ο θεος ειπε καταστρεψτε
ενω απο την αρχη φαινεται οτι ο Sesostris γραφει
σε κοκκ τα λογια του ιερου σας βιβλιου
{Μετά από αυτό τέρμα , τα πάντα στην διάθεση του ανθρώπου να τα εκμεταλευεται και να τα καταστρέφη κατα βούληση . "Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γην" πουθενά εξέλιξη , πουθενά συνέχιση της δημιουργίας.}
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του
quote:
ΨηλόςΔηλαδή, γιγενή,
Σου ξαναέγραψα ψηλέ να κοιτάξεις ποιοί το θεωρούν ταυτόσημο και να απευθύνεις εκεί την ερώτηση.
Αλλά επειδή δε μπαίνεις στον κόπο να το κάνεις, θα σου πω εγώ πού πρέπει να απευθυνθείς.
Ο Δημήτρης και ο γκρινλαντερν έχουν αυτήν την άποψη, τουλάχιστον έτσι λένε τα γραφθέντα τους.
Μιλάμε για αντιληπτικότητα, πλέον και όχι για ερμηνεία λέξεων...
Πάμε άλλη μία:
quote:
""Sesostris
Μετά από αυτό τέρμα , τα πάντα στην διάθεση του ανθρώπου να τα εκμεταλευεται και να τα καταστρέφη κατα βούληση. "Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γην" πουθενά εξέλιξη , πουθενά συνέχιση της δημιουργίας. ""
dimitris2
Που είπε η π. διαθήκη, αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και καταστρέψτε τη γη?
GreenLantern
Άρα δεν έχει και τόσο άδικο ο dimitris που σε ρωτά:
Που είπε η π. διαθήκη, αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και καταστρέψτε τη γη?
Γιατί λες σ' εμάς ότι ταυτίζουμε λέξεις με διαφορετική έννοια;;![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Ίσως ερμήνευσαν τη λέξη "κατακυριεύω" πιο πλατιά, με την έννοια ότι για να κατακυριεύσεις θα πρέπει πριν να καταστρέψεις, αφού το ρήμα προϋποθέτει αντίσταση.
Λες;![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:Επίσης, θα έπρεπε να ήξερες ψηλέ ότι ή λέξη αυτο-κυριαρχία σημαίνει αυτο-καταστροφή και μετά να κάνεις μαθήματα ελληνικών.
Ψηλός
Αγαπητέ γιαπετ,
θαρρώ πως σε δύσκολη και μειονεκτική θέση βρίσκεται αυτός που κατασκευάζει λέξεις και επικαλείται ανύπαρκτα εδάφια.Ψηλός
Αν σας είναι τόσο δύσκολο να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ της λέξης «κατακυριεύσατε» και της λέξης «καταστρέψτε», τότε μάλλον χάνουμε το χρόνο μας

quote:
Ψηλός
Αγαπητέ γιαπετ,
θαρρώ πως σε δύσκολη και μειονεκτική θέση βρίσκεται αυτός που κατασκευάζει λέξεις και επικαλείται ανύπαρκτα εδάφια.Ψηλός
Αν σας είναι τόσο δύσκολο να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ της λέξης «κατακυριεύσατε» και της λέξης «καταστρέψτε», τότε μάλλον χάνουμε το χρόνο μας
Θα μπορούσες επίσης να εξετάσεις και την συνωνυμία μεταξύ των λέξεων:
Στρέφω – κυριαρχώ από τις οποίες παράγονται οι συνώνυμες
Κατάστρέφω – κατάκυριαρχώ αντίστοιχα !!!!!!!!!!!

Edited by - GreenLantern on 17/06/2007 21:10:22
quote:
Ψηλός
Αγαπητέ γιαπετ,
Τέλος θα πρέπει να εξετάσεις και την παρακάτω περίπτωση
Κατακυριεύω – κατακαταστρεφω
Τι έχεις να πεις;;;;;;;

Edited by - GreenLantern on 17/06/2007 21:03:38