ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

GDS130 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
GDS1Μέλος
11/08/2005, 14:17:01
Ψηλε
"Πάντως όχι αυτοί που δέχονται το σύνολο της ιστορίας του Γένους τους και δεν προβαίνουν σε λασπολογήματα για περιόδους της ιστορίας που την έγραψαν οι παπούδες και οι πατεράδες τους, φίλτατε GDS1."

Αγαπητέ Ψηλέ η Ιστορία είναι ένα ιδιαίτερα διδακτικό μάθημα. Ο λόγος είναι ότι μέσα από την Ιστορία μπορούμε να μάθουμε τα λάθη του παρελθόντος. Έχοντας μια τέτοια γνώση καταλαβαίνεις ότι η σημερινή κοινωνία δεν μπορεί να τα επαναλάβει.

Συνεπώς όσο και αν μας πονάει θα πρέπει κριτικά να διαβάζουμε την Ιστορία (όχι μόνο την δική μας) και φυσικά όταν αναγνωρίζουμε τα λάθη που κάνανε οι γονείς μας, οι παππούδες μας, οι προπάπποι μας κτλ κτλ να τα λέμε χωρίς εγωισμούς και ψευτο-υπερηφάνειες.

Μόνο τότε θα μπορέσουμε σαν η νυν γενιά να βελτιώσουμε το αύριο και να παραδώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας. Σε έναν τέτοιο σκοπό (που έχουμε ανεξαίρετο όλοι μας) δεν χωράνε οι Εγωισμοί. Νομίζω ότι συμφωνείς μαζί μου.

Άρα μην βγάζουμε συμπεράσματα πρόωρα και μην κρεμάμε και ταμπέλες, γιατί μια διαφορετική γνώμη μπορεί να μην είναι ικανή να την ενστερνιστούμε ή ακόμα και να την λάβουμε στα σοβαρά αλλά σίγουρα ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

11/08/2005, 14:34:29
Παρακολουθώ τη συζήτηση εδώ και μέρες.
Λυπάμαι ειλικρινά για τα ειρωνικά σχόλια μεταξύ σας και τις κάθε είδους αιχμές.
Δεν νομίζω να παραποίησε ο Ψηλός την ιστορία.
Ο Κύριλλος και Μεθόδιος στάλθηκαν από τον αυτοκράτορα της εποχής Μιχαήλ Γ΄ και τον πατριάρχη Φώτιο στα 863 μ.Χ. στις περιοχές της λεγόμενης τότε Μεγάλης Μοραβίας των Σλάβων όπου επί σειρά ετών οργάνωσαν την εκκλησιαστική ζωή (ουσιαστικά εκχριστιάνισαν τους λαούς της σημερινής Τσεχίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας, Πολωνίας και Βουλγαρίας) και παράλληλα δίδαξαν το κυριλλικό αλφάβητο, εγκαινιάζοντας παράλληλα τη σλαβική γραμματεία και τον γραπτό πολιτισμό στη γλώσσα που θα εξυπηρετήσει στη διάρκεια ολόκληρου του μεσαίωνα Βουλγάρους, Ρώσους, Σέρβους , Κροάτες και Ρουμάνους.
Η δράση τους λοιπόν δεν ήταν μόνο ιεραποστολική και είναι λάθος να το δούμε έτσι.
Ήταν και εκπολιτιστική και διπλωματική καθώς συνέβαλαν στις σχέσεις μεταξύ χριστιανών, μουσουλμάνων και Εβραίων της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων .
Δεν νομίζετε πως χρειάζονται ικανότητες για να γίνει αυτό?
Πώς λοιπόν κανείς να μην τους εντάξει στους σοφούς αλλά και στους φιλοσόφους αφού κατόρθωσαν το ακατόρθωτο για την εποχή?
Με ποια κριτήρια ονομάζεται κάποιος σοφός?
Μόνο από τις ιδέες και το γραπτό έργο του,ή και από την υλοποίηση αυτών?

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

GDS1Μέλος
11/08/2005, 15:08:32
Ελευθερία τι σχέση έχουν αυτά με τον υποτιθέμενο ανθελληνισμό που αναφέρετε ο Ψηλός....

Ωραία ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος κατάφεραν να κάνουν κάποια πράγματα...τι σχέση έχουν αυτά με τον ανθελληνισμό;;;;;;;;

Που είναι η ειρωνεία;;;;;;

11/08/2005, 15:33:53
GDS1 και βέβαια δεν έχει σχέση.
Διάβασα όλες τις σελίδες από την αρχή,γιατί το θέμα δεν το παρακολουθούσα.
Αυτό που έγραψα είναι η άποψή μου σε ότι αφορά Κύριλλο και Μεθόδιο.Και το αν θα πρέπει να τους θεωρήσουμε σοφούς,φιλοσόφους ή όχι.
Ήταν μια συζήτηση που είχατε παραπάνω.
Ανέφερα αν θες κάποια ιστορικά στοιχεία.
Δεν έχει να κάνει με ότι συζητάτε περί ανθελληνισμού.

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

GDS1Μέλος
11/08/2005, 15:41:30
ok!!! παρανόησης....

11/08/2005, 17:22:08
GDS1,
δες λοιπόν για ποιο λόγο η συζήτηση κατέληξε τώρα να μιλάμε για τους Κύριλλο και Μεθόδιο:

quote:
Centarius
Μία ερώτηση στους φίλους μας τους χριστιανούς, πείτε μου έναν μεγάλο φιλόσοφο δηλωμένο χριστιανό που να πέρασε στην ιστορία με τα γραπτά και τις ιδέες του!!!!

Όπως βλέπεις, είστε τόσοι πολλοί οι αγαθοί ερευνητές, και ότι του κατέβει του καθενός στο κεφάλι, το ρωτάει, θεωρώντας ότι ο κάθε Χριστιανός θα πρέπει συνεχώς να απολογείται.

Εγώ σου είπα από ποιους προωθούνται οι σκοτεινές βλέψεις, αλλά εσύ επιμένεις να ζητάς ονόματα και διευθύνσεις.
Μα καλά, δεν βλέπεις την πορεία της χώρας σου;;
Θα σου πω κάτι που λέμε στο χωριό μου, όπως ακριβώς το λέμε στο χωριό μου, μπας και έτσι το καταλάβεις. Λέμε "εδώ το λύκο τουν βλεπς, τουν ντουρό χαλέβς", και πριν αρχίσετε ίσως να περιγελάτε ότι δεν καταλαβαίνετε, θα σου "μεταφράσω" τι λέει: "Εδώ το λύκο τον βλέπεις μπροστά σου, εσύ ζητάς τα ίχνη του";;

Μάλλον, λοιπόν, εσύ κάνεις ότι δεν βλέπεις την κατάντια μας και ποιοι φταίνε γι' αυτό, και μου ζητάς τα όσα αναφέρεις στα παραπάνω μηνύματά σου.

Πιστεύω πως η Ελευθερία έκανε μια πολύ σωστή αναφορά σχετικά με το έργο των εν λόγω Ιεραποστόλων σχετικά με το που μπορούμε να τους κατατάξουμε.

Εύγε Ελευθερία, τουλάχιστον υπάρχουν ακόμη άτομα με τα οποία μπορεί κάποιος να συζητήσει χωρίς κάθε τόσο να "καλείται σε ξιφομαχία στο ανοιχτό αλώνι", και πάντα βέβαια καλυπτόμενοι από "αγαθές" προφάσεις.

Φιλικά όπως πάντα

GDS1Μέλος
11/08/2005, 17:42:16
Αγαπητέ Ψηλέ σε παρακαλώ σταμάτα να θίγεις την νοημοσύνη μου με φράσεις τύπου:

Ψηλός
"Εγώ σου είπα από ποιους προωθούνται οι σκοτεινές βλέψεις, αλλά εσύ επιμένεις να ζητάς ονόματα και διευθύνσεις."

Επειδή είπες μια μπαρούφα που δεν την αποδεικνύεις δεν πάει να πει ότι πρέπει να την δεκτό.

και συνεχίζεις να θίγεις την νοημοσύνη μου

Ψηλός
"Μα καλά, δεν βλέπεις την πορεία της χώρας σου;;"

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; τι σχέση έχει η παγκοσμιοποίηση με την οικονομική πορεία της χώρας;

Αν δεν γνωρίζεις από τι προήλθε η κατάντια της χώρας μας μην τα ρίχνεις εκεί που σου λένε οι άλλοι...

Να μην έχεις κριτική σκέψη στα Θεολογικά άντε και το καταλαβαίνω... αλλά όχι ρε γμτ και στα οικονομικά που επηρεάζει την ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ...!!! Ε Λ Ε Ο Σ!!!!

τέλος αναφέρω με αυτό που άρχισες

Ψηλός
"Όπως βλέπεις, είστε τόσοι πολλοί οι αγαθοί ερευνητές, και ότι του κατέβει του καθενός στο κεφάλι, το ρωτάει, θεωρώντας ότι ο κάθε Χριστιανός θα πρέπει συνεχώς να απολογείται."

Αν νιώθεις Ψηλέ ότι απολογείσαι και όχι ότι συζητάς τότε sorry αλλά μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τις απόψεις σου.... Αν ήσουν σίγουρος για τα πιστεύω σου δεν θα ένιωθες κατά αυτόν τον τρόπο...!!!! Είσαι σε καλό δρόμο...

Edited by - GDS1 on 11/08/2005 17:44:53

11/08/2005, 17:55:57
quote:
GDS1
Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; τι σχέση έχει η παγκοσμιοποίηση με την οικονομική πορεία της χώρας;

Μήπως είσαι οικονομολόγος ή συνάδελφος του Σβάμπε;;

τι σχέση έχει η παγκοσμιοποίηση με την οικονομική πορεία της χώρας;

Αυτό εδώ, μεταξύ μας, να μη το πεις και παραέξω γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
(μην το πάρεις ως προσβολή, αλλά είπες κάτι που είναι μέγα φάουλ!!!!)

Και για να δεις ότι είμαι καλό παιδί, εις αντίθεση των όσων λες ότι προσβάλω τη νοημοσύνη σου, ας ρωτήσουμε και το φίλο μας το Σβάμπε, αν η παγκοσμιοποίηση επηρεάζει, όχι μόνο την οικονομική πορεία της χώρας μας αλλά και την κοινωνική συνοχή και εξέλιξη οποιασήποτε χώρας που την έχουν αγκυλωμένη από τη μύτη τα συμφέροντα των πολυεθνικών;;
Ελπίζω μόνο Σβάμπε να φανείς όσο γίνεται, έστω και για μια φορά, αντικειμενικός στην άποψή σου.

Φιλικά όπως πάντα

GDS1Μέλος
11/08/2005, 18:03:52
Άντε πάλι.....

Πραγματικά έχω αρχίσει και πιστεύω ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!!!!!

Ας το θέσουμε αλλιώς αν ο Ελευθερός Ραδιοφωνικός Σταθμός του Χριστόδουλου λέει αυτές τις ΚΟΤΣΑΝΕΣ και τις πιστεύεις ο ΑΜΑΘΕΙΣ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ δεν θα δούμε πότε άσπρη μέρα σε αυτήν την χώρα.

Τέλος πάντων τι να κάνουμε υπάρχουν και τα ΠΡΟΒΑΤΑ για ΣΦΑΓΗ σε αυτόν τον κόσμο....!!!!

11/08/2005, 18:18:57
quote:
Άντε πάλι.....

Πραγματικά έχω αρχίσει και πιστεύω ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!!!!!

Ας το θέσουμε αλλιώς αν ο Ελευθερός Ραδιοφωνικός Σταθμός του Χριστόδουλου λέει αυτές τις ΚΟΤΣΑΝΕΣ και τις πιστεύεις ο ΑΜΑΘΕΙΣ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ δεν θα δούμε πότε άσπρη μέρα σε αυτήν την χώρα.

Τέλος πάντων τι να κάνουμε υπάρχουν και τα ΠΡΟΒΑΤΑ για ΣΦΑΓΗ σε αυτόν τον κόσμο....!!!!

Χαχαχαχαχα!
Έρχεσαι δεύτερος...
Σχετικά για τον Χριστόδουλο, άστο!
Άλλο αμαρτωλό παιδί αυτό!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

11/08/2005, 19:35:36
Βρε παιδιά για σοβαρευτείτε λίγο.
Δεν είναι κακό κάποιος να κάνει και μια εσφαλμένη εκτίμηση.
Λες ένα, οκ γράψε λάθος και τελειώνει εκεί το θέμα. Γιατί δεν παραδέχεστε τίποτε;;

Μια τέτοια συμπεριφορά μου θυμίζει τη συμπεριφορά των πρωτοπλάστων στην Εδέμ.
Αντί να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να ζητήσουν συγχώρεση από τον Πατέρα, που θα τους συγχωρούσε, αυτοί επέλεξαν την οδό της αδιαλαξίας και άρχισαν να τα φορτώνει ο ένας στον άλλο. Όχι μόνο αυτό, γύρισαν και τον κατηγόρησαν ότι έφταιγε Αυτός στο τέλος τέλος για ότι συνέβη (βρε κάτι μου θυμίζει μια τέτοια νοοτροπία και τα λόγια αυτά).

Σβάμπε που είσαι;;

Φιλικά όπως πάντα

actrΜέλος
11/08/2005, 19:43:08
Μια μικρή παρενθεσούλα μιας και το ανέφερες
Σόρρυ που βγαίνω εκτός θέματος...

quote:
Αντί να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να ζητήσουν συγχώρεση από τον Πατέρα, που θα τους συγχωρούσε,

Να αναγνωρίσουν το λάθος τους που έφαγαν απο το δέντρο της γνώσης?
Γιατί να μην επιτρέπεται να φάνε απο το δέντρο της γνώσης?

Αν όντως ο Θεός δεν ήθελε να φάνε απο εκεί γιατί τους το κότσαρε τότε?

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark

GDS1Μέλος
11/08/2005, 19:49:23
Ψηλός
"Βρε παιδιά για σοβαρευτείτε λίγο.
Δεν είναι κακό κάποιος να κάνει και μια εσφαλμένη εκτίμηση.
Λες ένα, οκ γράψε λάθος και τελειώνει εκεί το θέμα. Γιατί δεν παραδέχεστε τίποτε;;"

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ψηλός
"Μια τέτοια συμπεριφορά μου θυμίζει τη συμπεριφορά των πρωτοπλάστων στην Εδέμ."

εεεεεΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ψηλός
"Αντί να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να ζητήσουν συγχώρεση από τον Πατέρα, που θα τους συγχωρούσε, αυτοί επέλεξαν την οδό της αδιαλαξίας και άρχισαν να τα φορτώνει ο ένας στον άλλο. Όχι μόνο αυτό, γύρισαν και τον κατηγόρησαν ότι έφταιγε Αυτός στο τέλος τέλος για ότι συνέβη (βρε κάτι μου θυμίζει μια τέτοια νοοτροπία και τα λόγια αυτά)."

Μη ΣΤΑΜΑΤΑΑΑΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΨΗΛΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΖΕΣΕ!!!!

Ψηλός
"Σβάμπε που είσαι;;"

Τι έγινε Ψηλούλη, ξαφνικά ο Schwabe έχει για σένα ΚΥΡΟΣ;;;; Μέχρι πριν από λίγο τον κορόιδευες, τώρα αποκτά ο λόγος του υπόσταση;;;; Τουλάχιστον έστω και αργά κατάλαβες κάποια πράγματα...!!!

Λοιπόν περιμένω και εγώ τον Schwabe να μας πει ότι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ είναι ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ότι Η ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ όπως μας λεει ο φίλτατος ΨΗΛΟΣ.

nikostheaterΜέλος
11/08/2005, 20:03:21
GDS1 η αθλια συμπεριφορα σου μπορει να οφειλεται στους εξης λογους:
1)Ελειψη παιδειας
2)Εμφυτη βαρβαροτητα
3)Μειωμενη διανοητικη αντιληψη
4)Αντικοινωνικοτητα
Παντως οτι απο τα 4 και να ισχυει παραμενεις απαραδεκτος.
Ο σεβασμος στον συνομιλητη ειναι κατι το αυτονοητο,δειχνει πολιτισμο,αλλα ορισμενοι αγνοουν και την λεξη και την εννοια..
11/08/2005, 21:58:17
Νikostheater, μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια. Τέτοια συμπεριφορά, παλιά μου τέχνη κόσκινο για ορισμένους.
Δεν πειράζει όμως, θα κάνω ότι δεν καταλαβαίνω τίποτα για να μην μαμήσουμε υποτίθεται τη συζήτηση.

ΟΧΙ ΦΙΛΕ GDS1. ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ!!!!
Παρακάλεσα το Σβάμπε να μας πει τη γνώμη του στα εξής λόγια σου:

τι σχέση έχει η παγκοσμιοποίηση με την οικονομική πορεία της χώρας;
Άσε τις υπεκφυγές και τις προσπάθειες να θολώσεις τα νερά και να πας αλλού τη συζήτηση!!
Θα περιμένω το Σβάμπε, για να μην μπω εγώ στον κόπο και σου παραθέσω στοιχεία που υπάρχουν πλήθος και στο Ίντερνετ.

ACTR

quote:
Να αναγνωρίσουν το λάθος τους που έφαγαν απο το δέντρο της γνώσης?
Γιατί να μην επιτρέπεται να φάνε απο το δέντρο της γνώσης?

Αν όντως ο Θεός δεν ήθελε να φάνε απο εκεί γιατί τους το κότσαρε τότε?

Αυτό ακριβώς είπαν και αυτοί οι δύο, αφού δεν έπρεπε να το φάμε "μπαμπά", γιατί μας το έβαλες εκεί;;

Ξέρεις πόσες τέτοιου είδους ερωτήσεις μπορούμε να κάνουμε πάνω σε πλήθος πραγμάτων, οι μικροί στους μεγάλους, ο γιός στον πατέρα του, .....;;;
Τι θα απαντήσεις εσύ, όταν θα γίνεις πατέρας, αν δεν είσαι ήδη πατέρας, στο γιό σου για ένα σωρό γιατί που θα σε ρωτήσει;;; Ή μάλλον τι απαντήσεις σου έδωσε ο πατέρας σου σε πιθανά πράγματα για τα οποία εσύ επαναστατούσες και δεν καταλάβαινες την άρνησή του και την επιμονή του;;;

Φιλικά όπως πάντα

αγνοώνΜέλος
11/08/2005, 22:12:14
Και ο δημιουργός του τόπικ...αγρόν ηγόραζε...
Σε 666 ημέρες και πάλι κοντά σας !
11/08/2005, 22:53:34
Εγώ έχω μία γ*****νη απορία!
Γιατί ήταν τόσο κακό να φάνε από το δέντρο της γνώσης του Καλού και του Κακού που, όπως δηλώνει και το όνομα του, θα έκανε τον άνθρωπο νοήμον άτομο και θα του έδινε μία κριτική αντίληψη...?
Μήπως έπρεπε να μέναμε πρόβατα τελικά?

actrΜέλος
11/08/2005, 23:14:52
quote:
Ξέρεις πόσες τέτοιου είδους ερωτήσεις μπορούμε να κάνουμε πάνω σε πλήθος πραγμάτων, οι μικροί στους μεγάλους, ο γιός στον πατέρα του, .....;;;
Τι θα απαντήσεις εσύ, όταν θα γίνεις πατέρας, αν δεν είσαι ήδη πατέρας, στο γιό σου για ένα σωρό γιατί που θα σε ρωτήσει;;; Ή μάλλον τι απαντήσεις σου έδωσε ο πατέρας σου σε πιθανά πράγματα για τα οποία εσύ επαναστατούσες και δεν καταλάβαινες την άρνησή του και την επιμονή του;;;

Καλή τακτική για να αποφύγεις την ερώτηση αλλά δε μασάω
Μπορείς να μου απαντήσεις τελικά?
Αν οχι πες το μας απο την αρχή

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark

11/08/2005, 23:36:32
actr, θα χρειαστεί να περιμένεις....
και να περιμέεεεεεεεενεις....
Για να μη θίξουμε το ερώτημα που έχω θέσει προς τα άτομα που πιστεύουν στον Χριστιανισμό πως γίνεται να έχουμε 4 φυλές (λευκή, μαύρη, κίτρινη και κόκκινη) ενώ ο Γιαχβέ λογικά δημιούργησε μόνο μία.

12/08/2005, 00:03:24
Ρωτάτε γιατί δεν γνωρίζετε όντως;;

Μήπως άραγε δεν έχετε ήδη έτοιμη την απάντηση στην απάντηση που θα σας δοθεί;;

Πω πω κοίτα να δεις που μας στρίμωξαν τα παιδιά και δεν ξέρουμε τι να τους απαντήσουμε τώρα;;

Ή μήπως αν σας παραθέσω ένα κειμενάκι, θα αρχίσετε όλοι μαζί να μου λέτε τα ίδια ότι το πείρα από δεξιά και αριστερά χωρίς να λάβετε καν υπόψη την ανάλυση που θα υπάρχει σ' αυτό;;;

Φιλικά όπως πάντα