ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΛΙΓΕΝΕΣΗ - ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΠΑΛΙΓΕΝΕΣΗ - ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ4 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
23/02/2005, 09:43:11
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ.ΑΛΛΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ,ΠΡΟΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΗΙΝΗ ΜΟΡΦΗ.
ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ.ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ.. ΤΙ ΛΕΤΕ;

ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

23/02/2005, 16:30:21
ΑΦΡΟΔΙΤΗ, το θέμα που άνοιξες μετονομάζεται από "ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ...." σε:

"ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΗ και ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ"

Ήδη υπάρχουν αρκετά θέματα που εξετάζουν την ψυχή, ένα δε από αυτά, έχει όμοιο τίτλο με αυτόν που έδωσες στο θέμα:

Περί Ψυχής

( Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
Απόψεις για την Ψυχή στην Αρχαία Ελλάδα
Διαφορά Ψυχής- Πνεύματος
περι αθανασιας της ψυχης...
Άνθρωπος και Ψυχή
Πνευμα και Ψυχη
ΨΥΧΗ
)

Οπότε είναι καλύτερα να δωθεί ένας πιο συγκεκριμένος τίτλος στο θέμα, το οποίο παρεπιπτόντως, είναι πολύ ενδιαφέρον.
Εγώ πάντως, ψηφίζω "μετενσάρκωση"!

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

filosofos3Μέλος
23/02/2005, 16:54:21
Αγαπητή Αφροδίτη
μπαίνω στον πειρασμό να απαντήσω στο ερώτημα που έθεσες γιατί μου κέντρισε το ενδιαφέρον ,αν και έχω αποφασίσει να μην συνεχίσω στο εσωτέρικα.
Λοιπόν... θα βρεις στα ινδουιστικά κείμενα να αναφέρεται ότι δεν υπάρχει στιγμή που το ον που επανέρχεται στον κόσμο (δεν το οναμάζω¨"ψυχή" ή οτιδήποτε άλλο γιατί δεν έχει νόημα άν δεν οριστεί με σαφήνεια η σημασία του όρου , κάτι που γενικώς δεν κάνουμε ) να μένει δίχως "σώμα". Το σώμα στο οποία αναφέρονται τα κείμενα αυτά αποτελέιται από λεπτοφυή υλικά/ουσίες και ανήεκι στους λεγόμενους λεπτοφυείς κόσμους. Από παρεξήγηση αυτού που με παρόμοιο τρόπο είχε εκφραστεί και από άλλες θρησκείες/ρεύματα, προέκυψε η θεωρία ότι επανέρχεται αμέσως στη Γη το διατηρούμενο μέρος του ανθρώπου. Δεν υπάρχει πουθενά επί της Γης καταγεγραμένη η ακριβής διαδικάσία της επανεμφάνισης του ανθρώπου και όσων συμβαίνουν μετά το "θάνατο".
Όσες προσπάθειες και αν γίνουν θα αποτυγχάνουν πάντα για λόγους που έχουν σχέση με τους νόμους της φύσης. η ανθρωπότητα δε μπορέι ακόμη να συγκρατήσει μια τέτοια γνώση.
Η λέξη "Παλιγγενεσία" που χρησιμοποιήθηκε νομίζω και από τον Πυθαγόρα, εμφανίζεται και στο κατά Ματθαίον ΙΘ:28 με διαφορετικό νόημα από εκείνο που της απέδωσες. Ίσως από εκεί βρείς το κλειδί αν διαβάσεις το κείμενο και συλλογιστείς πάνω σε αυτό, και για πολλά άλλα πράγματα εκτός από τη σημασία της ίδιας της λέξης.

Όλα είναι τέλεια

24/02/2005, 12:43:31
quote:

Εγώ πάντως, ψηφίζω "μετενσάρκωση"!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
MAZI ΣΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.