ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ".... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ".... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

kapodistria60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
19/09/2003, 19:49:33
ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΜΑΝΟ ΜΑΣ,ΦΙΛΕ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ "ΘΛΙΜΕΝΟΙ"...
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΦΡΑΣΗ...
ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΟΙ ΛΙΓΩΤΕΡΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΟΥΝ...
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

19/09/2003, 22:10:25
Μια καλησπέρα στους φίλους ενός θέματος που με ΤΙΠΟΤΑ δε του αξίζει να βρίσκεται στη κατηγορία του ΑΧΛΑΔΟΤΥΡΟΥ...

Είναι πολλές οι φορές καλή μου Καποδίστια που θέλησα να γράψω στο μθέμα σου αυτό, αλλά ΔΥΣΤΥΧΟΣ δε τα κατάφερα...
Ούτε και τώρα θα προσθέσω κάτι "νέο"...
Απλά στη φώτο με τον ΛΥΚΟ, το ΓΕΡΑΚΙ, τον ΙΝΔΙΑΝΟ, τα ΚΟΡΑΚΙΑ, την ΑΣΗΜΟΧΡΩΜΗ ΣΕΛΗΝΗ και τον ΟΥΡΑΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ θα σου παραθέσω ένα πραγματικά ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΘΕΜΑ απο τα forums του Esoterica.gr απο μια εποχή άλικη μα ΞΕΚΑΘΑΡΗ...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=337

Και συνέπεια αυτού του θέματοις γεννήθηκε ένα άρθρο που έχει φανατικούς φίλους απ'ότι μαθαίνω...
Ρίξε και σε αυτό μια ματιά...
http://www.esoterica.gr/articles/esoteric/ladyhawk/ladyhawk.htm

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ είναι που μιλάνε στη ΨΥΧΗ...
Οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ μιλάνε στο ΜΥΑΛΟ...

Το θέμα σου είναι ένα καθαρό ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ...
Ενα θέμα που ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να το βλέπουμε και να το προσγγίζουμε με τη ΨΥΧΗ...

Θα τα πούμε και πάλι...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Υ.Γ Στην εκπομπή ΔΕΝ εμφανίστηκα...
Τα ΦΑΝΑΤΑΣΜΑΤΑ δεν είναι το φόρτε μου, αλλά με αυτά τα ΑΠΛΑ και ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ θέματα (επέτρεψέ μου το χαρακτηρισμό) είναι που ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ και είναι μιας ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να του δείξουμε ότι υπάρχουν "πολλά περισσότερα στη ΓΗ και τον ΟΥΡΑΝΟ Οράτιε, απότι σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη φιλοσοφία σου"...

Με βαθειά εκτίμηση...

19/09/2003, 22:29:38

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

20/09/2003, 03:04:31
...συνεχίζουμε...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

20/09/2003, 16:32:03
quote:
Είναι πολλές οι φορές καλή μου Καποδίστια που θέλησα να γράψω στο θέμα σου αυτό, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δε τα κατάφερα...

ΚΕΛΣΕ,ΦΙΛΕ
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ...
ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΗΣ ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ...
ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ
...ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ,ΠΙΟ ...ΛΥΡΙΚΟ!!!
(ΘΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ)

20/09/2003, 16:40:11
quote:
...συνεχίζουμε...

ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ,ΦΙΛΕ REPTILE
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "...ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...";
ΕΙΝΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΩ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΕΒΑΛΕΣ ΔΗΛ.ΕΙΚΟΝΑ ΕΣΥ;
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ,ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΕΓΩ;
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ;
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...
ΞΕΡΩ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΔΥΣΚΟΛΟΝΟΗΤΟΣ(ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ ΣΟΥ)ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.

ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΕΙΚΟΝΑ,ΦΙΛΟΙ...

20/09/2003, 17:44:27
reptilesalonica,θα προσπαθησω να αποκοδικοποιησω την εικονα που παρεθεσες,οπου κανω λαθος διεψευσε με:))

η ψυχη σου ελευθερη στα φουρτουνιασμενα κυματα της υπαρξης σου ταξιδευει,

περνοντας τις πυλες των πνευματικων οδων σου,

προσπαθοντας την γαληνη της να βρει μεχρι να αποκαλυφθει.

ΕΜΜ.ΜΠΟΤΣ.

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

21/09/2003, 05:06:08
Καποδίστρια βλεπε Μάνο.

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

21/09/2003, 16:59:47
ΩΡΑΙΑ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΙ'ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ...

ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ...
ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΦΩΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ...
Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΨΗΦΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΩΜΕΝΗ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ...ΕΞΟΔΟ!!!
ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ!!!
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ...ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ!!!
ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΟΛΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΘΑΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΑΕΝΑΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΙΩΣΗΣ...
ΟΙ ΙΡΙΔΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΟΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ" ΤΗΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΒΑΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ...
Ο "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΕΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ"
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ...ΖΩΗΣ!!!

21/09/2003, 19:47:18
ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ
Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΣΑΣ,ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ...

ΦΙΛΕ ΑΒΑΤΑΡ;
ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ,
ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ;

ΑΛΑΤΙ13,ΦΙΛΕ
ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ,
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ;
ΗΤΑΝ ΙΣΩΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ;
Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;
ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΗ!!!

ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΑΝ ΚΙ'ΑΛΛΟΙ,
ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕ ΚΑΙ Η ΒΑΛΝΤΑ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Καποδίστρια..έχω πέσει σε τέλμα...

--------------------------------------------------------------------------------

ΒΑΛΝΤΑΚΙ ΜΗ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ,ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ...ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ...

18/08/2013, 10:31:51
quote:
Φίλε Χρίστος Ελ , μήπως το σφάλμα σου εντοπίζεται , στο ότι τόσο κοπίασες διαβάζοντας, όχι όμως για να μάθεις αλλά για να αντικρούσεις και να κάνεις αυτούς που πρέπει (cool!!!) να εντραπούν;;;!!!!
Μάλλον διάβαζε (αν) με χριστιανικά γυαλιά...

18/08/2013, 11:37:15
Εγώ όταν διαβάζω κάτι, προσπαθώ να καταλάβω τί πραγματικά λέει, και όχι αυτό που θα ήθελα να λέει. Μάλλον εσείς φοράτε γυαλιά.

quote:

Αν πίστευε στην πραότητα, δεν θα πολεμούσε.
Στο Δικαιο πίστευε (θεά Δίκη). Αλλο το ένα, άααλλο το άλλο.

Ξέρω πολύ καλά τί λέει το Περί Ψυχής. Δεν με ενδιαφέρει τί έκανε ο Σωκράτης στην προσωπική του ζωή, αλλά τί λέει θεωρητικά στην διδασκαλία του. Δηλαδή οι πόλεμοι δεν γίνονται για υλικά αγαθά(εδαφικές διεκδικήσεις κτλ.);

quote:
Αν κατραδίκαζε την σάρκα θα έμενε άγαμος όπως οι... άλλοι.
Την ακολασία καταδίκαζε.

Που το λέει αυτό; Στο Περί Ψυχής γράφει ότι περιμένει σε όλη του την ζωή την ώρα του θανάτου για να σωθεί η ψυχή του από την σάρκα, στην οποία οφείλονται πόλεμοι, φιλονικίες κτλ.

quote:
δεν ήταν θεός όσο βρισκόταν στην Γη.
"Θαύματα" έκανε όμως για να πείσει ότι ήταν θεός.
Ετσι δεν είναι;Μήπως σου διαφεύγει κάτι;;;

Ήταν ενδιάμεσο. Τα θαύματα τα έκανε μέσω του Αγίου Πνεύματος. Βλέπεις δεν είναι ανεξάρτητος Θεός αλλά υποτάσσεται στον Πατέρα γιατί Τον αγαπά.

quote:
Φυσικά! Αλλοιώς η τρομοκρατία της κολάσεως δεν θα είχε νόημα.
Στους Ελληνες όμως, χειρότερη του θανάτου, ήταν η απώλεια της ελευθερίας. Βλέπεις λοιπον ότι ΑΛΛΟ Ελληνας και ΑΑΑΛΛΟ χριστιανός;

Ελευθερία! Ελευθερία! Για πες μου για την ελευθερία της αρχαίας Ελλάδας ΚΑΙ στην εποχή του Περικλή. Και τί σημασία έχει η τρομοκρατία της κολάσεως και του θανάτου; Δηλαδή επειδή ένας δολοφόνος τρομοκρατείται από την ποινή, παέι να πει πως είναι αγαθός και δεν είναι σωστό να τρομοκρατείται;

quote:
Μπούρδες! Που το βρήκες γραμμένο αυτό;

Στο Περί Ψυχής.

quote:
Εννοείται! Ο ένας κλαψούριζε και δέχτηκε εξευτελισμό(ο θεός) και ο άλλος δέχτηκε με θάρρος και ανδρεία τις συνέπειες των νόμων που ο ίδιος υποστήριζε (ο σοφός).Αλλο Ελληνας και άααλλο χριστιανός.

Ακριβώς. Άλλο Έλληνας, άλλο διεθνιστής ινδουβουδιστοπαγανιστής και νεοποχίτης.

Πέθανε με ανώδυνο τρόπο ο Σωκράτης, ναι ή όχι; Πέθανε με επώδυνο τρόπο ο Ιησούς ναι ή όχι; Του έκατσε καλά η απόφαση του θανάτου του Σωκράτη, μια και σε όλη του την ζωή περίμενε να πεθάνει, ναι ή όχι; Του έκατσε καλά η αναγκαιόητα του θανάτου του Ιησού, μια και ήρθε για να σώσει τον άνθρωπο από τον έσχατο εχθρό, τον Θάνατο;

quote:
Κάτσε, γιατί με μπέρδεψες...
Δηλαδή μετά από πόσο καιρό φεύγουν από την κόλαση;
Και μετά που πάνε; Στον παράδεισο ή κάπου αλλού;[/quote]

Ο Θεός δεν είναι κανένας σαδιστής να βασανίζει αιωνίως τους κακούργους. Αυτοί χάνονται αιωνίως εξαιτίας της δικιάς τους επιλογής. Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις, λέει και οι οπαδοί της μετεμψύχωσης.

18/08/2013, 11:47:46
Βρε συ, με το ζόρι να πάρουν ένα ένα τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους και να τους παρουσιάσουν εχθρούς του Ιησού!Με το ζόρι να παρουσιάσουν τον Ιησού δειλό! Λες και πήρανε τον Σωκράτη και τον βάλανε σε καμμιά αίθουσα βασανιστηρίων, ενώ του Χριστού του δώσανε να πιει ένα πικρό ποτηράκι καφέ. Λες και η αγάπη του Θανάτου είναι ανδρεία!

Και αν πιστεύετε στον Σωκράτη και το "εν οίδα ότι ουδέν οίδα", τότε θεωρείτε μεγαλύτερο σοφό εκείνον που λέει πως δεν ξέρει τίποτα γι' αυτό που πραγματικά δεν ξέρει. Και έπειτα ο Σωκράτης λέει πως μόνο κατά τον θάνατο θα φθάσει στην αληθινή γνώση, οπότε ως τότε κάνει μόνο υποθέσεις. Άρα και εσείς δεν πρέπει να το παίζετε ξερόλες.

Τουλάχιστον χρησιμοποιήστε την λογική σας. Προσπαθείστε να καταλάβετε τί λένε τα κείμενα χωρίς να επηρεάζουν τα προσωπικά σας πιστεύω την μελέτη σας. Εκτός και αν θέλετε να συνεχίζετε να φοράτε τα γυαλιά του ψευτονεοελληνισμού.

Άλλο Χριστιανός, άλλο Έλληνας! Ας γελάσω. Λες και ο Έλληνας γεννιέται από την θρησκεία. Τότε και ο Αναξαγόρας, ο Δημόκριτος, ο Επίκουρος και άλλοι δεν ήταν Έλληνες.

18/08/2013, 12:14:29
Όσο για τα θαύματα τα οποία περιγελάτε και μισείτε, επειδή κλονίζουν τους υπέρτατους νόμους της Φύσης για την Φύση(Δηλαδή λέτε πως η Φύση όρισε την Φύση, α ρε αυτοδημιούργητοι!).

Καταρχήν είναι αστείο να πει κανείς πως αν στο σύμπαν υπάρχει αιώνιος αμετάβλητο σκόπος, αυτός ο σκοπός προέρχεται από το σύμπαν. Διότι τα πάντα μεταβάλλονται ανελέητα μέσα στην φύση, άρα και ο σκοπός στον οποίο πιστεύετε. Επομένως δεν μπορεί το αιώνιο να προέρχεται από το φθαρτό και το μεταβαλλόμενο.

Δεν είναι παράλογο ο Δημιουργός μιας συμπαντομηχανής να αλλάξει ή να θέσει εκτός λειτουργίας τους νόμους τους οποίους ο ίδιος έθεσε, γιατί είναι ανεξάρτητος και ανώτερος από τα δημιουργήματά Του και έχει τον έλεγχο και κάθε δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Θεός παίζει, όπως ένα παιδί με τα παιχνίδια του.

Έπειτα δεν τα έκανε τα θαύματα μόνο για να πείσει, αλλά για να δείξει πως θα είναι ο Νέος Κόσμος, πως θα είναι οι Νέοι Ουρανοί και η Νέα Γη. Δίχως αρρώστειες και θάνατο, ένας αληθινός παράδεισος.

18/08/2013, 12:21:15
Θα πει τώρα κάποιος πως αυτό δεν έχει σχέση με την ελληνική θρησκεία, αλλά είναι χριστιανική δοξασία. Μπα, και ο Χρυσός Αιώνας της Άνοιξης τί είναι;

Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν κάποιοι νεοέλληνες θεωρούσανε τον Ησίοδο ιουδαίο και μισογυνιστή. Ακόμη και τον Αγαμέμνονα και τον Αχιλλέα.

Ένα παλληκάρι από το άλσος φόρουμ μου είπε πως μερικά Ορφικά κείμενα δεν είναι αυθεντικά ελληνικά, αλλά εβραϊκά! Πως τα ξεχωρίζει;

Και ο Πλούταρχος τελικά Εβραίος ήταν;

18/08/2013, 12:29:35
Χριστο ελ
quote:
Δεν με ενδιαφέρει τί έκανε ο Σωκράτης στην προσωπική του ζωή,

Μα όταν συμμετέχει κάποιος με την θέλησή του σ' έναν πόλεμο, δεν είναι προσωπική ζωή αλλά δημόσια.
Προσωπική ζωή είναι τα του οίκου και οι παρέες του.

quote:
αλλά τί λέει θεωρητικά στην διδασκαλία του.
Θεωρητικά και πρακτικά τα λέει ο Πλάτων, ο οποίος βάζει στο στόμα του Σωκράτη τους διαλόγους του.
quote:
Δηλαδή οι πόλεμοι δεν γίνονται για υλικά αγαθά(εδαφικές διεκδικήσεις κτλ.);
Φυσικά, αλλά άλλο είναι να πολεμάς για να παραμείνεις ελεύθερος και άααλλο για να κατακτήσης.
Αααλλο το ένα, άααλο το άλλο.
quote:
Στο Περί Ψυχής γράφει ότι περιμένει σε όλη του την ζωή την ώρα του θανάτου για να σωθεί η ψυχή του από την σάρκα,

Αν ήταν έτσι, θα είχε αυτοκτονήσει και πριν από αυτό θα σκότωνε όποιον εύρισκε μπροστά του. Για να τον σώσει φυσικά.
Δηλαδή για το καλό του...
quote:
Βλέπεις δεν είναι ανεξάρτητος Θεός
δεν ήταν θεός όσο βρισκόταν στην Γη.

Αποφάσισε: Ηταν ή δεν ήταν θεός;;;
quote:
Δηλαδή επειδή ένας δολοφόνος τρομοκρατείται από την ποινή, παέι να πει πως είναι αγαθός και δεν είναι σωστό να τρομοκρατείται;

Την ποινή του θανάτου ή της κόλασης;
quote:
Ακριβώς. Άλλο Έλληνας, άλλο διεθνιστής ινδουβουδιστοπαγανιστής και νεοποχίτης
Δηλαδή ο χριστιανός είναι "διεθνιστής ινδουβουδιστοπαγανιστής και νεοποχίτης";;;
quote:
.Του έκατσε καλά η αναγκαιόητα του θανάτου του Ιησού, μια και ήρθε για να σώσει τον άνθρωπο από τον έσχατο εχθρό, τον Θάνατο;

Δηλαδή οι χριστιανοί είναι αθάνατοι;;;
quote:
Ο Θεός δεν είναι κανένας σαδιστής να βασανίζει αιωνίως τους κακούργους
Και ξαναρωτάω: Πότε ακριβώς φεύγουν οι κακούργοι από την κόλαση;
Μήπως δεν πάνε στην κόλαση και πάνε κάπου αλλού;
quote:
Πέθανε με επώδυνο τρόπο ο Ιησούς ναι ή όχι;
Ε, και;
Και οι καρκινοπαθείς με επώδυνο τρόπο πεθαίνουν.
Το ίδιο και τ' αρνάκια που τα σφάζουν.
Είναι σωτήρες;

Edited by - Αίολος on 18/08/2013 12:35:28

18/08/2013, 12:43:07
quote:
Όσο για τα θαύματα τα οποία περιγελάτε και μισείτε, επειδή κλονίζουν τους υπέρτατους νόμους της Φύσης για την Φύση(Δηλαδή λέτε πως η Φύση όρισε την Φύση, α ρε αυτοδημιούργητοι!
Περιγελούμε, σωστά!
Δεν τα μισούμε όμως, Διότι είναι απλώς ηλίθιο να μισήσεις ένα θαύμα.
Για ποίο λόγο να γίνει αυτό δηλαδή;
Δεν γίνεται να μισείς κάτι που κοροϊδεύεις! Είναι ηλίθιο!

Και μιάς και μιλάμε για θαύματα, μια ερώτηση φίλε μου χριστιανέ: Ποίος είναι πιό χρήσιμος θεός;
Εκείνος που έκανε κάποια θαύματα (ο θεός σου), ή εκείνος που σε μαθαίνει πως να ζείς χωρίς να χρειάζεσαι τα θαύματα (Απόλλωνας, Ασκληπιός, ΙΑΤΡΙΚΗ);;;

18/08/2013, 12:43:13
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Sesotris,
μην ξεγελιέσαι,δεν υπάρχουν πολλές κολάσεις,παρα μόνο μία,αυτή που διδάσκει η ορθόδοξη ανατολική Εκκλησία

Τα ίδια ακριβώς φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε λένε και όοολοι οι άλλοι, φυσικά για τη δική του θρησκεία ο καθένας.
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Ο άνθρωπος που δεν έχει καθαρθεί απο τα πάθη του,απο τις αμαρτίες του και δεν έχει μετανοήσει σε τούτη την ζωή,θα βιώσει μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση στην άλλη,όταν και θα του αποκαλυφθεί ο Θεός έτσι όπως είναι,με όλη του την αγάπη και την μεγαλοσύνη...

Για σιγά ρε φίλε και δεν μου τα λες καλά...Κατ' αρχήν εγώ εκτός από κάποια τσιλιμπουρδίσματα στα νιάτα μου, δεν έχω πειράξει ή αδικήσει άνθρωπο. Το αντίθετο μάλιστα ακόμα και σήμερα συμπαραστέκομαι όπως μπορώ και όχι μόνο στους ανθρώπους. Για ποιες αμαρτίες λοιπόν θα πρέπη να μετανοήσω;
Και ύστερα τι σόι αγάπη και μεγαλοσύνη έχει ο θεός σου που θα μου αποκαλυφθή, όταν με στείλει να βιώσω δυσάρεστες καταστάσεις μόνο και μόνο επειδή δεν πέφτω σαν τον σκύλο στα τέσσερα για να τον προσκυνήσω;
Τόσο φτωχοί στα επιχειρήματα είσαστε φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε, που προσπαθείτε να συγκρατήσετε τους πιστούς σας με τον φόβο της μετά θάνατον κρίσης τους;
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Ο Θεός ουσιαστικά, δεν τιμωρεί, μολονότι για παιδαγωγικούς λόγους και στη Γραφή γίνεται λόγος για τιμωρία.

Μη μου πεις ότι η κόλαση όπως την περιγράφετε είναι τόπος αναψυχής;
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Όσο πνευματικότερος γίνεται κανείς, τόσο ορθότερα κατανοεί τη γλώσσα της Γραφής και της παραδόσεώς μας.

Την διάβασα όλη Παλαιά και Καινή διαθήκη. Κανονικά και απόκρυφα ευαγγέλια. Αριστερά στο πρωτότυπο, και όχι στις αποδόσεις του Τρεμπέλα και του Κολιτσάρα. Μετά έκανα σύγκριση και με τα ιστορικά στοιχεία και τα καταγεγραμμένα γεγονότα της εποχής, είδα τις αντιφάσεις και κατάλαβα τον εμπαιγμό και το παραμύθιασμα, και την κοπάνησα εδώ και αρκετές δεκαετίες. Είμαι βλέπεις στα 75 μου.

*

Edited by - Sesostris on 18/08/2013 12:44:01

18/08/2013, 12:47:40
quote:
Δεν είναι παράλογο ο Δημιουργός μιας συμπαντομηχανής να αλλάξει ή να θέσει εκτός λειτουργίας τους νόμους τους οποίους ο ίδιος έθεσε, γιατί είναι ανεξάρτητος και ανώτερος από τα δημιουργήματά Του και έχει τον έλεγχο και κάθε δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Θεός παίζει, όπως ένα παιδί με τα παιχνίδια του.
Κι έτσι, εκείνος που είπε "ου φονεύσεις", έχει καθαρίσει κόσμο και κομάκη. Τι ωραία, τι καλά ε;
Σωστά;

18/08/2013, 13:02:47
quote:

quote:
Όσο για τα θαύματα τα οποία περιγελάτε και μισείτε, επειδή κλονίζουν τους υπέρτατους νόμους της Φύσης για την Φύση(Δηλαδή λέτε πως η Φύση όρισε την Φύση, α ρε αυτοδημιούργητοι!
Περιγελούμε, σωστά!
Δεν τα μισούμε όμως, Διότι είναι απλώς ηλίθιο να μισήσεις ένα θαύμα.
Για ποίο λόγο να γίνει αυτό δηλαδή;
Δεν γίνεται να μισείς κάτι που κοροϊδεύεις! Είναι ηλίθιο!

Και μιάς και μιλάμε για θαύματα, μια ερώτηση φίλε μου χριστιανέ: Ποίος είναι πιό χρήσιμος θεός;
Εκείνος που έκανε κάποια θαύματα (ο θεός σου), ή εκείνος που σε μαθαίνει πως να ζείς χωρίς να χρειάζεσαι τα θαύματα (Απόλλωνας, Ασκληπιός, ΙΑΤΡΙΚΗ);;;

Βρε συ, ποιος στα λέει αυτά; Που το διάβασες; Τί σχέση έχει η θρησκεία με την σημερινή ιατρική;

Και πως συμπεραίνεις πως ο Απόλλων και ο Ασκληπιός δεν έχουν σχέση με τα θαύματα; Ο Ασκληπιός δεν ανέστησε άνθρωπο;