- ΨΥΧΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Με τη σειρά μου να εκφράσω και γω τη συμπαράστασή μου στο φίλο μας Δημοκράτη...
Αγαπητέ φίλε,ότι και να συζητάμε εδώ,ότι κι αν σου λένε,ο πόνος είναι μεγάλος,αλλά ο χρόνος γιατρός,ευτυχώς!
Φίλε nNoe,είδα και εγώ την εν λόγω εκπομπή στη ΝΕΤ.Κρίμα που προβαλλόταν τόσο αργά (στις 2 το πρωί τελείωσε) και δεν είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν παρά μόνο ...τα νυχτοπούλια!
!
Λυπήθηκα και ξαφνιάστηκα πάρα πολύ όταν διαπίστωσα με πόσο σκεπτικισμό αντιμετωπιζόταν το θέμα από μερικούς επιστήμονες...Μα,είναι δυνατόν να υποστηρίζει κανείς ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ψυχή??
Τότε τί "φεύγει" από μέσα μας την ώρα του θανάτου μας?Τί μας διαχωρίζει από μια καρέκλα ή μια πέτρα ή ένα κομμάτι χαρτί?
Ωραία,είπαν ότι τα αποτελέσματα αυτά (τούνελ,φώτα κλπ) ήταν τα ίδια τόσο στους ετοιμοθάνατους όσο και σ'αυτούς που χορηγήθηκε κεταμίνη.Η άποψή μου είναι ότι μπορεί τα αποτελέσματα να είναι τα ίδια,τα αίτια όμως είναι διαφορετικά.Ποιός μπορεί να μελετήσει τον εγκέφαλο ενός ανθρώπου στο χείλος του θανάτου?? Ποιός έχει αποκωδικοποιήσει αυτό το μεγαλούργημα που λέγεται εγκέφαλος και κρύβει τόσα μυστικά?
Και ποιός ξέρει πόσες μαρτυρίες ακόμα πιο συγκλονιστικές,δεν έχουν δει ακόμα το φως τη δημοσιότητας???
Και μια απορία για να μη σας κουράσω πολύ: την αύρα γιατί δεν την εξέτασε κανένας γιατρός?Ή μήπως δεν υπάρχει ή δεν έχει εξέχουσα σημασία??
Αν μη τι άλλο,ως επιστημονική κοινότητα,θα έπρεπε να τεκμηριώνουν και να αποδεικνύουν αυτό που λένε,αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να αφήνουν ένα παραθυράκι ανοιχτό για κάτι καινούριο...θέλω να πιστεύω ότι το μέλλον μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις...
Σας χαιρετώ και περιμένω τις απαντήσεις σας!!
Ο Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Θα συμφωνησω μαζι σου.Εμενα δε με πειραζουν ουτε οι επιφυλαξεις μερους της επιστημονικης κοινοτητας,ουτε ο προβληματισμος,και φυσικα ουτε οι εξηγησεις ουτε και οι ερευνες που διεξαγουν .Και νομιζω και κανεναν μας βεβαια.Εκεινο που με ενοχλει,ειναι η επαρση,η απολυτη σιγουρια,η ειρωνεια,και η μεχρι τελικης πτωσης προσπαθεια με ολα τα μεσα να ισχυριστουν οτι ισχυριζονται περι ανυπαρξιας της ψυχης.Ας λενε οτι πιστευουν,ας ανακοινωνουν τα αποτελεσματα του κοπιαστικου εργου τους.Με σοκαρει ομως η διατυπωση της προτασης τους,εκει καπου στο τελος της,οτι ολα αυτα λοιπον αποδεικνυουν οτι δεν υπαρχει ψυχη.Μα καλα....τοσο πολυ θα ενοχλουσε η υπαρξη της ψυχης καποιους????Ειλικρινα βλεπω σκοτεινο το προθεμα των υπογειων σκεψεων τους..διαισθανομαι μια εντονοτατη κακη,αρνητικη ενεργεια στα λογια οσων χρησιμοποιουν τετοιο λεξιλογιο....
Κακα τα ψεματα.Το συγκεκριμενο θεμα των ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ,ειναι απο τα πλεον προκεχωρημενα πεδια μαχων... αντιληψεων ,δοξασιων,πραγματικοτητας,και αγνωστου...Πιστευω οτι δεν ειναι τυχαια τα κατα περιοδους ντοκυματερ,οπως επισης και η κρυφη καθως και η φανερη πληθωρα αναφορων.Δεν ειναι τυχαιο οτι σ αυτο το θεμα,μεγαλο κομματι των Ιατρων κυριως,ερχεται προσωπο με προσωπο με την πεμπτουσια ολων των θεματων,,την υπαρξη της ψυχης,της αυτονομης προσωπικοτητας της.Εκει σ αυτο το πεδιο μαχης θα γινονται για πολυ χρονο σκληρες αντιπαραθεσεις..
nNoe
Αγαπητέ nNoe,εσύ,εγώ (και ποιός ξέρει πόσοι άλλοι αναμεσά μας) ζήσαμε κάτι που αναμφίβολα ονομάζεται επιθανάτια εμπειρία.Ότι και να ακούσω για τη μη-ύπαρξη ψυχής με αφήνει εντελώς,μα εντελώς αδιάφορη.Με εξοργίζουν όμως δυο πράγματα:
1) Όπως πολύ σωστά είπες η απόλυτη σιγουριά ορισμένων που,όχι μόνο λένε ότι δεν υπάρχει ψυχή,αλλά προσπαθούν να πείσουν κι άλλους γι'αυτό.Μα,αν δεν απατώμαι,ΚΑΘΕ θρησκεία υποστηρίζει,ή καλύτερα στηρίζεται στην ύπαρξη ψυχής.Αν μη τι άλλο,ας σεβαστούν τις θρησκευτικές αντιλήψεις του καθενός,άσχετα με το ποιές είναι αυτές.
2) Το δεύτερο που με απασχολεί,είναι ότι οι άνθρωποι αυτο-αποκαλούνται ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.Αλήθεια ε? Κι εγώ η αφελής νόμιζα ότι οι επιστήμονες κάνουν έρευνα και οι υπόλοιποι δόγματα...
Όσο για την απολυτότητα,αυτή θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον τους.Κάποτε πίστευαν απόλυτα ότι η γη είναι επίπεδη αλλά ήρθε μια ωραία πρωία όπου απεδείχθη το αντίθετο.Ελπίζω μόνο να μη χρειαστεί κάποιος να καεί <<στην πυρά>> σήμερα...
Σας χαιρετώ,Ο Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
να σημειωθει οτι οι εμπειριες που εχουν καταγραφτει,αφορουν ανθρωπους απο ολες τις θρησκειες,και απο ολο τον κοσμο,και ειναι οι ιδιες,εννοω αναφερουν σχεδον τα ιδια χαρακτηριστικα..
Οσον αφορα τους επιστημονες και δη τους Ιατρους,θελω να πω,μονο,οτι ισως εχουμε απο αυτους τρομερες απαιτησεις.Εδω ενα μεγαλο κομματι τους,δεν πιστευει στην ιαση ασθενειων με βαση τη ψυχολογια των ασθενων,αλλα ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με την παροχη φαρμακευτικων(χημικων) ουσιων.Το να ζητας απο αυτο το κομματι των ανθρωπων,να πιστεψει στην υπαρξη της ψυχης και τον αποχωρισμο της απο το σωμα,θα ηταν καπως....αδοκιμο και αστοχο.Εν τελει ,δε ζητας τιποτα.Ζητας να ειναι καλα οι ιδιοι ,οι δικοι τους, να εχουν ειρηνη μεσα τους,και να κοιμουνται υσηχοι τα βραδυα..
Με εκτιμηση
nNoe
Καλέ μου nNoe,δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τίποτα,ο καθένας έχει δικαίωμα στα πιστεύω και τις απόψεις του,άσχετα αν με βρίσκουν σύμφωνη ή όχι.Αυτό όμως που θα ήθελα,είναι να προσπαθήσουν να σεβαστούν όλοι τις απόψεις των υπολοίπων και να μην κάνουν αφορισμούς,ειδικά πάνω σε θέματα για τα οποία γνωρίζουμε ελάχιστα...
Ας δούμε όλοι και τις άλλες πλευρές των θεμάτων,μόνο ωφελημένοι θα βγούμε...
Σας χαιρετώ όλους,ο Σκοτεινός Άγγελος!
Βέβαια το topic ακολούθησε τον τίτλο του και έτσι έγινε: "Topic, κοντά στον θάνατο".
Όποιος θέλει μπορεί να το... αναστήσει.

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
Θα ήθελα να εκφράσω μία δική μου απορία σχετικά:
Έχουν καταγραφεί εμπειρίες ανθρώπων είτε στο όνειρό τους είτε σε κάποια εμπειρία α.π., οι οποίοι να έχουν συναντήσει απωλεθέν οικείο τους πρόσωπο και να τους έχει διηγηθεί ΤΙ υπάρχει εκεί έξω;
Και μία παρατήρηση-σχόλιο: Τι είδους "επιστήμονες" μπορεί να είναι αυτοί οι οποίοι ασχολούνται μόνο με την ύλη και την υποστηρίζουν με σθένος; Δεν αναγνωρίζουν ως... συναδέλφους τους επιστήμονες τους ψυχιάτρους και τους ψυχολόγους;
Υ.Γ. Καλή επιτυχία στην επιχείρηση: "Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι" thoth! Πολύ καλή κίνηση...![]()

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΥΟ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ.
Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑ ΕΓΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΣΤΑ 16. Σ΄ ΑΥΤΗΝ ¨ΘΥΜΑΜΑΙ¨ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΩΡΟΥΜΟΥΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ. Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ. Η ΑΝΥΨΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΕ ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. ΥΣΤΕΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ. ΤΟΤΕ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΠΙΣΩ. ΕΤΣΙ ΞΥΠΝΗΣΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΡΑΒΗΞΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΖΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ.
ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟΥ, ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΖΩΗΡΗ ΕΝΘΥΜΗΣΗ;
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΒΗ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ. Ο ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ 27 ΕΤΩΝ. ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. Ο 27ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΟΙΜΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ. ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΑΡΓΟ ΡΥΘΜΟ. ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΠΙΕΣΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΕΝΩ ΕΓΩ ΠΙΕΖΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ. ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ. Η ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ ΚΟΒΟΤΑΝ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΑΝΑ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ . ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΠΟΥ ΜΕ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΦΩΣ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΙΣΘΗΤΗ. ΕΝΟΙΩΘΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΙΣΘΑΝΘΩ. ΗΤΑΝ ΔΙΑΧΥΤΗ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ... ΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΤΟΤΕ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΞΥΠΝΗΣΑ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΑΝ (ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ) ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΩ. ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (ΕΚΕΙ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΑΝ). Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ" ΚΡΑΤΗΣΕ
1 ΩΡΑ. ΕΓΩ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 15 ΛΕΠΤΑ ΑΛΛΑ ΗΜΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΙΣΗ ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ. ΕΝΟΙΩΘΑ ΤΟΣΟ ΜΟΝΟΣ...ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΜΕΝΟΣ...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΡΑΤΑΩ ΣΑΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ(ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΝΑΝΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ).
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑ
ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ
ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ
ΒΓΕΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΩΠΟΛΕΙΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ!
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΦΙΛΙΚΑ