- Τι είναι φιλοσοφία; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Mάλλον δεν κατάλαβες καλά τι ρώτησα...
:) και βέβαια και οι Kύπριοι Έλληνες είναι, και όπλο θα πάρω στην Kύπρο αν χρειαστεί.
Όσο για τους τούρκους - οι τουρκοκύπριοι είναι ίδιοι?
Έναν βρήκα στην Πάφο και μου φάνηκε για γύφτος/γυφταριό - Έτσι είναι όλοι?
ValGraph
Οι Τουρκοκυπριοι ειναι τουρκοι παλι αλλα ειναι εδο απο τον καιρο τησ τουρκοκρατιας του 1800, αλλα εχει και πολλους που ειναι οι λεγομενοι επικοι και του εφερε ο Ντεκτας στην Κυπρο, και εκεινοι μπορει να λενε οτι ειναι Τ/Κ αλλα στην πραγματικοτητα γυφτοι ειναι απο τα βαθοι τησ τουρκιας

Thanx dying incumbus,θα παω να δω φωτογραφιες και μετα θα σε ρωτησω και πως τις βαζουμε στο μυνημα.
Θέλω να διαφωνήσω με κάτι που είπες πάντως...
quote:
Οσο για τον τρομοκρατικο νομο τα περιμεναμε αλλα τοτε εφοσον καποιες προφητιες του Κοσμα του Αιτωλου επαληθευονται("Στο σπιτι σας θα εχετε 2 οπλα το ενα θα το παραδοσετε και το αλλο θα το κρατησετε στην οικογενια σας) τοτε ισως θα πρεπει να πιστεψουμε και τις υπολοιπες?(Το ξανθο γενος,Ρωσοι,θα επιτεθει απο βορρα και θα παρει την Πολη και μετα θα την παραδοσει στον λαο της,τους Ελληνες)Μηπως θεωρουμε οτι αυτοι αν θελησουν δεν μπορουν να εξοντωσουν τους τουρκους
α) Γιατί να βασιζόμαστε σε προφητείες?
β) Το ξανθό γένος (οι Ρώσοι) αν καταλάβουν την Πόλη γιατί να την παραδώσουν σε εμάς? Τόσο αλτρουϊστές είναι ή μήπως δεν θα τους άρεσε να ελέγχουν τα Στενά των Δαρδανελλίων...?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

Οπλα εχουμε και εμεις οπως και οι Τουρκοι αλλα υπαρχουν διαφορες.
1)Οι Τουρκοι τα χρησιμοποιουνε πραγματικα εναντιων των μειονοτητων σε συνθηκες μαχης ενω εμεις κανουμε καμμια ασκηση αραια και που,αρα οι Τουρκοι ειναι αετοιμοπολεμοι απο καθε αποψη.
2)Οι Τουρκοι εχουνε νεολαια που μεγαλωσε με θρυσκευτικο φανατισμο,με νεολαια που εχει σαν υψιστο ιδανικα της να καταταγει στον στρατο,αντιθετα στην Ελλαδα προσπαθουνε να πλασαρουνε την Ελληνο-Τουρκικη φιλια και εχουμε νεους οι οποιοι κοιτανε πως θα παρουνε αναβολη απο τον στρατο και οταν με το καλο πανε ψαχνουνε για ενα βυσμα.
Το καλυτερο μετρο που πηρε το Υ.ΕΘ.ΑΜΥΝΑΣ ειναι με τους μισθοφορους γιατι πραγματικα η κατασταση με τα βσυματα ειχε ξεφυγει πλεον.
Τωρα θα πληρωνεσαι και θα σε στελνουνε εκει που χρειαζεται και δεν θα μπορεις να πεις και τιποτα.
Αυτα τα 2 νομιζω οτι εχουνε σχεση με το ψυχισμο ο οποιος χρειαζεται στο πεδιο της μαχης και στον οποιο οι Τουρκοι ειναι ετη φωτος μακρια.
Δειτε στη καθημερινη σας ζωη τη νεολαια που εχουμε.
Δειτε στα σχολεια που οι ξενοι κανουνε γκετο και τα δικα μας Ελληνοπουλα τρεχουνε να φερουνε τη μαμα τους για να διαμαρτυρηθει.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουνε Ελληνες με ψυχη αλλα δυστηχως ετσι οπβς τα εοχυνε κανει μεσα απο το Μ.Μ.Ε δυστηχως το μονο που θα μας νοιαζει σε λιγα χροννια ειναι τι μαρκα ειναι η κυλοτα της Παπαριζου.
Εδω βρε αδερφια στα Ιμια μας ξεφτυλισανε και στη χωρα αμς δεν ανοιξε ρουθουνι αλλα σαν ακλοι Ελληνες ξαναψηφισαμε αυτον που μας εκανε ρεζιλι στους Τουρκους και μας κατεβασε τη σημαια.
Αυτο υπηρχε περιπτωση να γινει το 40?
Θα ειχε ξεσηκωθει ο λαος και ο Μεταξας θα λιντσαριζοτανε.
Δειτε τη γινεται με τη Μακεδονια.
Μεσα σε 10 χροννια ξεχασαμε τα παντα.
Μεσα σε 10 χροννια καταφερανε να μας κανουνε χαιβανια.
Δυστηχως και με μεγαλυ μου λυπη πιστευω οτι αν γινει πολεμος με τους Τουρκους και αν αναμετρηθουμε μονο οι δυο μας χωρις εξωτερικους παραγοντες δεν θα προλαβουμε να δουμε το ποτε θα βρισκονται στη Θεσσαλια.
Οσον αφορα τους Ρωσσους θεωρω γελοιες τις προφητειες και καλο θα ειναι αν θελουμε να υπαρχουμε σαν εθνος και τον επομενο αιωνα να κοιταξουμε να αναδιοργανωθουμε και να στηριχτουμε στα ποδια μας και οχι να περιμενουμε το "ξανθο γενος" να μας βοηθησει.
«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε
Πιστευετε οτι χρειαζεται αυτη τη στιγμη να κανουμε πολεμο για την Μ.Ασια και την Πολη?
Και αντε και τα πηραμε τα μερη ποιος θα παει να κατοικησει που εδω καλα,καλα δεν μπορουμε να καλυψουμε την Ελλαδα και μαραζωνει η επαρχια?
Και στο φιναλε πλαον οι πολεμοι γινονται με την οικονομια οχι με τα οπλα.
Τα οπλα ειναι η επιβεβαιωση της ισχυρης οικονομιας αλλα αν θελεις να κατακτησεις την Τουρκια απλα κανε μια ανταγωνιστικη οικονομια,κανε παραγωγη υλικου και ανοιξε επιχειρησεις μεσα στην Τουρκια.
Οτι εχουμε κανει με την Αλβανια π.χ και εκει οχι σε ικανοποιητικο βαθμο.
Οταν ελεγχεις την οικονομια του αλλου οπως η Αμερικη της Ελλαδος π.χ πας και απαιτεις οι s-300 να φυγουνε απο την Κυπρο και ο αλλος το κανει γαργαρα η απαιτεις να κανεις το κοροιδο στα Ιμια για να χαρακτηριστουνε γκριζα ζωνη και σε 10-15 χροννια να συνεκμεταλευεσαι το κομματι αυτο για τα πετρελαια.
Απλα πραγματα δηλαδη.
Αυτο το εχουνε καταλαβει χροννια τωρα η Γαλλια και η Γερμανια και χωρις να ανοιξει ρουθουνι κατακτησανε ολη την Ευρωπη.
«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε
Επιπλέον, θα μας άφηναν ποτέ τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να ριχτούμε σε ένα πόλεμο τώρα που, όπως όλα φαίνονται, θα είμαστε πλέον κι οι 2 χώρες (Ελλάδα και Τουρκία) κράτη-μέλη της? Μάλλον όχι...
Έχω άδικο?

Tyaneas πολθ σωστος οτι ο καλυτερος πολεμος ειναι αυτος της οικονομιας, επειδη οταν μια χωρα δεν μπορει να συντηρηση τον εαυτο της τοτε καταρεει , ενα παραδειγμα η Ρωσσια μετα τον κουμμουνισμο, ακομη προσπαθει να βρει τα ποδια της

Από την άλλη δεν βρίσκω και το λόγο που μια Ασιατική χώρα πρέπει να μπεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Άστα!

Έτυχε αυτό το εξάμηνο να κάνω κάποια σεμινάρια για την Ευρωπαϊκή Ένωση και μερικά μαθήματα στο πανεπιστήμιο μου (αμερικανικό) βασισμένα στην ιστορία μέχρι τώρα της Ευρώπης αλλά και για τα μελλοντικά σχεδία τους, οπότε κάποια άρθρα που διάβασα ήταν βασισμένα στην Τουρκία και στο αν θα γίνει ποτέ μέλος...
Όπως έχετε ήδη πει λίγες είναι οι πιθανότητες να μπει η Τουρκία σε μια τόσο «δημοκρατική ένωση» αφού όπως βλέπετε και στις ειδήσεις τα πράγματα εκεί είναι ανεξέλεγκτα. Όπως σίγουρα γνωρίζετε η Τουρκία είναι μια χωρά που «διοικείτε» από τα στρατιωτικά στελέχη κυρίως αφού έχουν «δύναμη» και περνούν πολλές σημαντικές αποφάσεις, αν όχι όλες.
Η ευρωπαϊκή ένωση έχει δημιουργήσει τα 3 Pillars τα οποία σε γενικές γραμμές είναι Economical, social και political unification. Η Τουρκία δύσκολα θα μπορέσει να «συμβιβαστεί» με αυτές τις σημαντικές απαιτήσεις και τα σχεδία που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση αφού λόγω θρησκείας (και πολιτικής ιδεολογίας) υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν μπορεί να δεχτεί (δεν έχω πρόβλημα με τους μουσουλμάνους, παρόλο που δεν είμαι η ιδία αλλά είμαι από «μισή» από Λίβανο και πολλοί εκεί είναι μουσουλμάνοι). Στο θέμα μας όμως, πως θα μπορούσε μια χωρά που χρησιμοποιεί την βία στον λαό της να γίνει μέλος μιας πολιτισμένης οικογένειας? (μιλάω για τα πολύ πρόσφατα γεγονότα πριν δυο μήνες οπού διαδηλωτές ξυλοκοπηθήκαν –ανάμεσα τους γυναίκες και νεαρά παιδιά)
Άλλο ένα πρόβλημα είναι το proportionality. Για να ενταχθεί η Τουρκία στο European Commission θα πρέπει να έχει κάποιους ψήφους βάση του πληθυσμού τις χωράς. αν δεν κάνω λάθος η γερμάνια έχει 99 ψήφους και το συνολικό νούμερο δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 732. Οπότε βάση λογικής η Τουρκία θα έχει πολύ περισσοτέρους ψήφους από κάθε άλλη χωρά και θα την κάνει μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στην Ευρώπη (ούτε για αστείο δεν γίνετε αυτό βεβαία). Μια λύση είναι να μπει η Τουρκία με πολύ λιγότερους ψήφους (άμα μπει ποτέ).
Άλλωστε η Ελλάδα ήταν μια από τις χώρες που είπε το «ναι» για την Τουρκία, κάτι που σίγουρα εκτιμήθηκε από τους γείτονες μας, παρόλο που πολλοί Έλληνες ήταν αντίθετοι με αυτό. Άλλωστε ας το δούμε απλά, άμα θέλουν τα «μεγάλα» κεφαλιά να μπει η Τουρκία στην Ε.Ε. δεν θα μπει? Γιατί η Ελλάδα να είναι η «κακία» χωρά που θα πει το όχι? άλλωστε καλυτέρα να τα έχουμε καλά με όλους. Εμείς κερδίζουμε, βλέπουμε τι γίνετε γύρω μας και δεν πιστεύω να θέλει κανείς να νιώθει «φόβο» σ αυτή τη χωρά.
Ελπίζω να μην σας ζάλισα πολύ,
Νικόλ
(Συγνώμη για τα αγγλικά, αλλά δυστυχώς δεν έχω πάει σε ελληνικό σχολείο οπότε μερικές λέξεις δεν ήξερα πώς να τις μεταφράσω, άμα κάποιος δεν καταλαβαίνει κάτι ας μου το πει και θα προσπαθήσω να το εξηγήσω)
Ποιος ειναι ο επομενος που θελει να μ εχει...γραμμενη στην λιστα των εχθρων του να με βλεπει...?!
(κι όποιος θέλει με πιστεύει):
έχω κάνει πολύ παρέα με μια ομάδα Τούρκων στην Αγγλία,οι οποίοι
ναι μεν ήταν εντάξει απέναντί μου,όμως,είχαν την τάση,ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (πολλές φορές και 10-12 άτομα),να "μου τη μπαίνουν"
(ξέρετε τώρα-"κάποτε σας είχαμε σκλάβους","η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο","έχουμε τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο"...παιδιάστικα πράγματα).
Κάποια στιγμή,ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα,αντέδρασα.
Τους είπα "δε σας φοβόμαστε καθόλου,είστε κότες, δεν ξέρετε να πολεμάτε,στη θάλασσα σας γαμ...,κι άλλα τέτοια γραφικά.
Αυτοί εκνευρίστηκαν κι άρχισαν να γίνονται επιθετικοί,μέχρι που η δουλειά έφτασε στο "πάμε έξω να δούμε ποιος μετράει πιο πολύ".
Και πήγα.
Τους είπα ότι αν θέλουν μπορούσαν να με δοκιμάσουν ένας ένας,το δέχτηκαν και έτσι έγινε.
Εδώ ίσως δε με πιστέψετε,αλλά έβαλα κάτω έξι απ'αυτούς και το πιο "γομάρι",τον έβδομο τον ανάγκασα να πει "ΟΚ,ισοπαλία".
Ύστερα απ'αυτό,φίλε GRIGORIANOS,αν έχεις την καλή διάθεση να με πιστέψεις,μπορώ να σου πω ότι επιβεβαιώθηκα σχετικά με την άποψή μου
γι'αυτούς:οι Τούρκοι είναι όπως οι Αλβανοί -τσαμπουκάδες όταν είναι οργανωμένοι,τίποτα όταν είναι μόνοι τους.
Η poltergeist το είπε ωραία: "οι Έλληνες είναι ήσυχοι,αλλά μην τους παραθίξεις,μετά μιλάει το DNA" ή κάπως έτσι.
Αυτό ισχύει,τι να κλάσουν οι Τούρκοι,χωρίς κουλτούρα,χωρίς ομοιογένεια,χωρίς γνώση ?
Πιστεύω ότι στη θέση που σας περιέγραψα πιο πάνω,θα μπορούσε να βρεθεί οποιοσδήποτε από εδώ μέσα και να τα κατάφερνε εξίσου καλά.
Περιττό να σας πω ότι από κείνο το απόγευμα με σεβάστηκαν περισσότερο και ποτέ δεν μου την είπαν ξανά.
Και όποιος θέλει -επαναλαμβάνω- το πιστεύει.