- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ?Ότι αισθάνεσαι με τις αισθήσεις σου! Και όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα ΠΑΝΤΑ!!!
Αν αυτό που νοιώσεις μπορεί να εκφραστεί και να περιγραφεί με τον λόγο, τότε είναι πηγή κακού!
Το άυλο δεν μπορεί να εκφραστεί με το Υλικό
Καλά , δεν το καταλαβαίνεις ότι με όσα λές αυτο-αναιρείσαι..???
Ξαναδιάβασε τι έγραψες...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Το άυλο δεν μπορεί να εκφραστεί με το Υλικό
Τότε θα ήμασταν μόνο σάρκα και τίποτα άλλο.Η συνείδηση(πνεύμα),δημιουργεί την ύλη για όχημα και εκφράζεται μέσα απο αυτή.Η μεγαλοφυία,είναι όταν στιγμιαία ευθυγραμμιζόμαστε με το πνεύμα.
Για να καταλάβεις,δεν υπάρχει ύλη χωρίς το πνευμα και δεν υπάρχει πνευμα χωρίς την ύλη,είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Η οποιαδήποτε προσέγγιση του κόσμου με αποκομμένα τα δύο αυτά στοιχεία,οδηγεί αναπόφεκτα στο λάθος.
Μην βλέπεις την ύλη ώς όπλο του σατανά,είναι μέγα λάθος.Η ύλη έχει ιδιότητες,αμα αυτές της ιδιότητες τις χρησημοποιείς σύμφωνα με την θέληση του πνεύματος,τότε πράτεις το σωστό και οδηγείσαι στην αθανασία.Αν όμως χρησημοποιείς λάθος τις ιδιότητες,τότε οδηγείσαι στον πόνο και τελικά στον θάνατο.
Edited by - strangerz2 on 09/11/2010 22:19:02
Δεν γίνεται κάτι να είναι και καλό και κακό μαζί. Όπως το κρύο δεν γίνεται να είναι και ζεστό ταυτόχρονα. Δεν μπορεί το υλικό να είναι και κακό και αγαθό. Δεν έχει σχέση το άυλο με την ύλη! ο άνθρωπος είναι διυπόστατος. Το ένα μέρος του είναι ύλη, μα το άλλο είναι πνεύμα με νου. Η σκέψη οδηγεί στα ψεύτικα, ενώ ο νους, νοεί τα αληθινά. Ο άνθρωπος μέσα σε αυτές του τις φύσεις είναι μπερδεμένος, δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι συμβαίνει κάθε φορά. Πολλές φορές του συμβαίνουν πράματα που δεν μπορεί να πει με λόγια και όμως ξέρει ότι έτσι είναι αυτά όπως τα ένοιωσε. τότε αυτά είναι τα αληθινά, διότι προήλθαν μέσω της συνείδησης του νου. Για να σου αποδείξω ότι αυτά που λέω είναι αληθινά, τότε γιατί κανείς, μα κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να πει τι είναι η ψυχή!
Πολύ απλά γιατί, δεν μπορεί κάτι να εκφραστεί με το υλικό για ένα άυλο. Και αν αυτός ο κόσμος είναι ψεύτικος, δεν εννοώ ότι δεν υπάρχει. Υπάρχει, αλλά είναι ψεύτικος,επειδή σταματάει ο άνθρωπος να τον αισθάνεται με τις αισθήσεις του μετά την διάλυσή του σώματός του.
Εκεί απελευθερώνετε και πάλι ο αληθινός άνθρωπος, ντύνεται εκ νέου με το πύρινο ένδυμα και αποδεσμεύετε. Ελευθερώνετε.
Μόνο που δεν είναι όμως ούτε έτσι ακριβώς τα πράματα, γιατί ακολουθούν άλλα, τότε χειρότερα....
Και αν νομίζετε ότι και εγώ δεν είμαι άνθρωπος όπως άκουσα έμμεσα να λέγετε, να πω ότι, ότι έχετε κάνει το έχω κάνει και εγώ. Πολλοί προστρέχουν να μου φέρουν παραδείγματα πολύ απλοϊκά, λες και εγώ δεν προνόησα αυτών των σκέψεων! Δηλαδή, έχω και εγώ σκεφτεί ότι έχετε σκεφτεί, ομοίως
Edited by - azael on 09/11/2010 23:58:24
Και βέβαια ο άνθρωπος και δη η Ψυχή του ελευθερώνεται με το θάνατο.Πάει αυτό όμως να πει ότι τα "απατηλα" που λες ότι διεπραξε στη θνητή ζωή του είναι άνευ αξίας;
Και τέλος,αν μετά το θάνατο υπάρχουν και χειρότερα(!!!!) ποια είναι κατά τη γνώμη σου;
μηπως , ρωταω εγω τωρα, εαν ΔΕΝ υπηρχαν (κατα την αποψη μου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) τα πραγματα γινονταν ποιο ευκολα?
αραγε πως γινεται μια πραξη , μια ενεργεια , δικη μου για μενα να ειναι καλο και για σενα κακο ? πως κρινουμε την συγκεκριμενη πραξη ? ως καλοκακη? δε ξερω ρωταω , αλλα θεωρω οτι γινεται μεγαλη εκμεταλευση του θεματος καλου-κακου απο πολλους που θελουν να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ και μονο !!!
απλα θεωρω οτι εαν μπορουσαμε να δουμε το κοσμο χωρις το καλο και το κακο , ισως τον βλεπαμε οπως ειναι πραγματικα

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Αυτό τώρα απο πού προκύπτει...που το είδε..???

Edited by - promitheus90 on 11/11/2010 00:20:32
quote:
Εγώ συνεχίζω να απορώ με τη χρήση που κάνει σε κάποιες λέξεις και με το δυσβάσταχτο φορτίο που τους δίνει.Και ένα εύκαιρο παράδειγμα.Όταν σκέφτομαι δε νοώ και όταν νοώ δεν σκέφτομαι;Νοητικές διαδικασίες δεν είναι και οι δύο;Η σκέψη δε σχετίζεται με το πνεύμα,μόνο η νόηση;Και ποια είναι αυτή η τρομερή διαφορά ανάμεσα στις δύο λέξεις που κάνει τη μία να υπερβαίνει τόσο κοσμοϊστορικά την άλλη;Edited by - promitheus90 on 11/11/2010 00:20:32
Ο νούς δεν είναι το εργαλείο εκείνο που παράγει την σκέψη και εφόσον αυτός δεν υπήρχε ... απλά δεν θα υπήρχε και σκέψη..???
Δηλαδή , αν μπορούσαμε να αφαιρέσουμε τον εγκέφαλο απο έναν άνθρωπο...θα μπορούσε να σκεφθεί..να αισθανθεί ή να κάνει το οτιδήποτε..???
Φίλε Προμηθέα βοήθειαααα...μήπως αρχίζω και τα χάνω..???![]()

Αλλά για να κατανοήσω,να γνωρίσω,να αντιληφθώ,να νοήσω,δεν πρέπει πρώτα να σκεφτώ;Η σκέψη όμως,όπως λες αγαπητέ είναι που οδηγεί στα ψευδή συμπεράσματα.Μπορεί όμως αυτό το "σφάλλον" προστάδιο της νόησης να οδηγήσει στην κατανόηση της αλήθειας ή μήπως δε συμμετέχει καθόλου ο νους(άρα και η σκέψη) σε αυτή τη διαδικασία και η νόηση στηρίζεται εντελώς αλλού;
Edited by - promitheus90 on 11/11/2010 12:03:51
Edited by - promitheus90 on 11/11/2010 12:51:39
Η σκέψη είναι απλά ένα αναγκαίο κακό.