ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

gianipseftis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/10/2011, 19:25:38
quote:

Φίλη lixos θέλω να σε ρωτήσει κάτι που μπορεί ενδεχομένως να σου φανεί χαζό ή περίεργο, αλλα είσαι το μοναδικό άτομο που μπορεί να το απαντήσει.
Αν εμφανιζόταν ένα τζίνι και σου έλεγε το εξής: Μπορώ να σου επιστρέψω τον άνθρωπό σου, άλλα ταυτόχρονα θα σε υποβάλλω στις εξής συνθήκες: Δεν θα έχεις σπίτι, δεν θα έχεις δουλειά, δεν θα σε βοηθάει κανείς συγγενής, γνωστός ή φίλος, η μοναδική ιδιοκτησία σου θα είναι μια αλλαξιά ρούχα -τίποτα περισσότερο- και δεν θα σε αφήσω να έχεις ποτέ περισσότερα από πέντε ευρώ στη τσέπη σου την ημέρα. Το παλιό σου σπίτι μαζί με ότι σου άνηκε θα καεί ή θα εξαγφανιστεί. Το ίδιο για τον σύντροφό σου.
Τι θα επέλεγες;

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 07/10/2011 13:29:17

Μα βρε ντόκτορ πας καλά?
Ζυγίζεται η ζωή ενός αγαπημένου προσώπου με όλο το πλούτο της γης?
Αυτή την ηθική ευαγγελίζεσαι

Θα σου θέσω εγώ και ένα ερώτημα – δίλημμα

Αν τοποθετούσαν μπροστά σου πάνω σε ένα τραπέζι μια πλάστιγγα ισορροπημένη
Στην μια μεριά είχαν τοποθετηθεί 10 εκτ ευρώ και στην άλλη ένα βάρος που ηρεμεί ισορροπώντας την ζυγαριά.
Αν κάτω από αυτό το βάρος, και πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένας αισθητήρας που ενεργοποιείται με το βάρος, με συνέπεια 1000 άτομα σε κάποιο μέρος του πλανήτη – άγνωστα σου – πεθάνουν ακαριαία, τι θα έκανες ?
Θα έπαιρνες τα χρήματα αδιαφορώντας αν η πράξη σου οδηγούσε στο θάνατο 1000 άγνωστα άτομα?

07/10/2011, 21:13:41
αν εβαζες κατι παραπανω στην ζυγαρια μπορει να απαντουσα Γιαννη Ψευτη

07/10/2011, 21:20:08
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τον καταιγισμό μηνυμάτων στις τελευταίες σελίδες του θέματος κι ειλικρινά απορώ ποιά είναι η σύνδεση τους κι η σχέση τους με το κύριο θέμα και τον αρχικό σκοπό για τον οποίο αυτό ανοίχθηκε.
Και δε μπορώ να βρω την παραμικρή...

Όπως ανέφερα και τις προηγούμενες ημέρες, θα παρακαλούσα να καταβληθεί από όλους τους συμμετέχοντες μια προσπάθεια ώστε να επανέλθει το θέμα στον αρχικό του άξονα και να αποφευχθεί η παρεκτροπή του από αυτόν.

In anticipation of my resurrection...

07/10/2011, 21:25:40
σωστη η παρατηρηση σου .ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ....

Edited by - stiv on 07/10/2011 21:33:56

lixosΜέλος
07/10/2011, 23:15:01
Αγαπητέ συντονιστή dying incubus,
Σωστή η παρατήρησή σου πλην όμως είμαστε άνθρωποι και λογικό είναι να παρασυρόμαστε και να το πηγαίνουμε και παρακάτω. Ενίοτε να το πλέκουμε και πουλόβερ.
Άλλωστε ο στόχος των forum είναι ο υγιής (λέμε τώρα)διάλογος.
Αλλά επειδή κατά βάθος έχεις δίκιο, ας το ξαναπάμε στη σωστή βάση του.
Λοιπόν, ξεκινάω:
Εγώ αρχικά μπήκα στο φόρουμ γιατί με τράβηξε ένα θέμα σχετικά με επιθανάτιες εμπειρίες καθώς το έψαχνα πολύ τελευταία για λόγους που είχαν να κάνουν με προσωπική και ξαφνική απώλεια.
Ψάχνοντας κατέληξα και σε αυτό το θέμα που με ενδιέφερε. Αρχικά είχε ανοιχτεί νομίζω το 2002 και συνεχίζεται 9 χρόνια μετά.
Ενδιαφέρει από ό,τι φαίνεται πολύ λαό αφού ο καθένας από εμάς έχει υποστεί απώλεια (οποιουδήποτε είδους).
Συνοψίζοντας οφείλω να ομολογήσω ότι διάβασα τόσα πολλά, κάποια απέρριψα και κάποια άλλα τα είδα με πιο θετικό μάτι.
Αυτό που μου μένει είναι το εξής: αποδείξεις δεν υπάρχουν και δεν γίνεται να υπάρξουν προς το παρόν. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία. Σαφώς όμως δεν είμαστε μόνο ύλη. Είμαστε και ενέργεια, είμαστε και πνεύμα και ιδέες και αυτό που λέμε ψυχή (όπως και αν το ορίζει ο καθένας). Επίσης είμαστε και συνείδηση και αναμνήσεις και μνήμες και άλλα πολλά που συνθέτουν το ανθρώπινο "είναι". Όλα αυτά δεν μπορεί απλώς να σβήνουν on-off. Στην τελική γιατί να έχουν δημιουργηθεί; Ποιος ο λόγος αφού όλα είναι μάταια; Ποιος ο λόγος τη κάθε μορφής ύπαρξης εάν ο σκοπός της είναι μόνο ο θάνατος;
Υπό αυτές τις συνθήκες εγώ τελικά νομίζω-θέλω να πιστεύω-ελπίζω-εύχομαι ότι υπάρχει συνέχεια.
Από κάπου λοιπόν οι νεκροί μας "βλέπουν" (απλά μάλλον δεν γουστάρουν να ασχολούνται μαζί μας) και Θα έχουν φαντάζομαι σοβαρότερα πράγματα να κάνουν.

Edited by - lixos on 07/10/2011 23:15:40

08/10/2011, 01:11:57
quote:

quote:

Φίλη lixos θέλω να σε ρωτήσει κάτι που μπορεί ενδεχομένως να σου φανεί χαζό ή περίεργο, αλλα είσαι το μοναδικό άτομο που μπορεί να το απαντήσει.
Αν εμφανιζόταν ένα τζίνι και σου έλεγε το εξής: Μπορώ να σου επιστρέψω τον άνθρωπό σου, άλλα ταυτόχρονα θα σε υποβάλλω στις εξής συνθήκες: Δεν θα έχεις σπίτι, δεν θα έχεις δουλειά, δεν θα σε βοηθάει κανείς συγγενής, γνωστός ή φίλος, η μοναδική ιδιοκτησία σου θα είναι μια αλλαξιά ρούχα -τίποτα περισσότερο- και δεν θα σε αφήσω να έχεις ποτέ περισσότερα από πέντε ευρώ στη τσέπη σου την ημέρα. Το παλιό σου σπίτι μαζί με ότι σου άνηκε θα καεί ή θα εξαγφανιστεί. Το ίδιο για τον σύντροφό σου.

Τι θα επέλεγες;

Ελαφριά τη καρδία και επειδή μιλάμε για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, θα του έλεγα να μου τον επιστρέψει ασυζητητί!!! Έχοντάς τον δίπλα σε μένα και στα παιδιά μας, θα ήμασταν πλούσιοι ακόμη και με €5 στην τσέπη. Ξέρεις, δεν υπάρχουν μόνο τα υλικά αγαθά σε αυτή τη ζωή. Να είσαι σίγουρος ότι θα τη βρίσκαμε την άκρη και αλλιώς. Ο άνθρωπος χτίζει και χαλάει. Όχι τα τζίνι.

Και εγώ αυτό πιστεύω Δεν το πιστεύω δηλαδή απλά, το 'χω δει στη πράξη.
quote:
Αντιλαμβάνομαι ότι η ερώτησή σου είναι σύνθετη αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο να υπάρχει χειρότερο σενάριο έτσι;
Όχι δεν την έκανα με αυτή την λογική την ερώτηση, αλλά ακριβώς το ανάποδο ήθελα να σου δείξω. Πόσο παραπονιόμαστε για χαζομάρες όταν θα έπρεπε να μας απασχολούν πράγματα πολύ σημαντικότερα.
quote:
Και πολύ καλά κάνεις, αλλά γιατί συνεχίζεις να θεωρείς λογικό επιχείρημα αυτή την βλακεία?
Και περιμένεις να τη σχολιάσω?
Αν δεν είσαι σε θέση να διαπιστώσεις ο ίδιος τον παραλογισμό και την ηθική αξία του συλογισμού σου, νομίζεις πως θα ασχοληθώ εγώ να στον αναλύσω?

Τυφλός τα ωτα, τον τε νουν, τα τ΄όματα ει!

Απο εσένα δε περιμένω τίποτα Γιάννη
quote:
Ντοτόρο
Αστοχο αυτό με το τζίνι!
Θέτεις δίλλημα,υλικά αγαθά ή τον άνθρωπό μας?
Αδιανόητο να πάρεις απάντηση,διαφορετική απο αυτή που πήρες!!
Καμμιά φορά κάνεις και καμμιά γκάφα,όπως όλοι μας!
Το ίδιο ισχύει και για τις εκτρώσεις Νίκομαχε;
quote:
gianipseftis
Μα βρε ντόκτορ πας καλά?
Ζυγίζεται η ζωή ενός αγαπημένου προσώπου με όλο το πλούτο της γης?
Αυτή την ηθική ευαγγελίζεσαι

Θα σου θέσω εγώ και ένα ερώτημα – δίλημμα

Αν τοποθετούσαν μπροστά σου πάνω σε ένα τραπέζι μια πλάστιγγα ισορροπημένη
Στην μια μεριά είχαν τοποθετηθεί 10 εκτ ευρώ και στην άλλη ένα βάρος που ηρεμεί ισορροπώντας την ζυγαριά.
Αν κάτω από αυτό το βάρος, και πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένας αισθητήρας που ενεργοποιείται με το βάρος, με συνέπεια 1000 άτομα σε κάποιο μέρος του πλανήτη – άγνωστα σου – πεθάνουν ακαριαία, τι θα έκανες ?
Θα έπαιρνες τα χρήματα αδιαφορώντας αν η πράξη σου οδηγούσε στο θάνατο 1000 άγνωστα άτομα?

Εσύ Γιάννη πόσα λεφτά δίνεις το μήνα στα παιδάκια στην αφρική; Να υποθέσω ότι δίνεις όλον σου το μισθό σου πλην ενός ποσού για να επιβιώνεις; Γιατί αν δεν το κάνεις αυτό, επιλέγεις κάποιοι άνθρωποι να πεθάνουν. Εγώ δεν σε ρωτάω αν θα αντάλλαζες ένα εκ. ευρώ για χίλιες ζωές, εγώ σε ρωτάω, αν αυτή τη στιγμή και όχι υποθετικά, έχεις ανταλλάξει τριακόσια ευρώ για να σώσεις πέντε ζωές. Το κάνεις; Αν συνηθίζεις να το κάνεις, στείλε μας καμιά φωτογραφία αν θες.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 08/10/2011 02:30:43

08/10/2011, 02:10:28
quote:
Ντοτόρο
Το ίδιο ισχύει και για τις εκτρώσεις Νίκομαχε;

Μεγάλο θέμα Dr.Πολύ μεγάλο.
Είναι όμως,πώς το βλέπει κανείς!
Ας πούμε οτι κάποιος πιστεύει οτι τα έμβρυα μέχρι την ηλικία των 3 μηνών,δεν έχουν <<κατοικοιθεί>> απο καμμία οντότητα.Είναι ακόμη σώματα πρός ενοικίαση.Τότε για αυτόν ισχύει οτι δεν θυσιάζει αγαπημένο για υλικά οφέλη.Αν το έμβρυο είναι άνω των 3 μηνών και εχει εγκατασταθεί οντότητα εντός του,η απόφαση είναι λίγο δύσκολη,αλλά είναι υπέρ του λαβόντος αυτήν,το ό,τι δεν έχει γνωρίσει και δεν εχει συναναστραφεί τον άνθρωπο που θα ενέκυπτε.Ετσι δεν είναι ακόμη ισχυρά τα συναισθήματα,όπως των ζωντανών.Αλλωστε πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μην περατωθεί αισίως η εγκυμοσύνη και αυτο <<στρουθκαμηλίζει>> κάπως την απόφαση για διακοπή κύησης.

Τώρα άν το δούμε απο βιολογικής πλευράς,θεωρείται το έμβρυο,ζών οργανισμός.Και πάλι ψυχρά θεωρώντας,είναι πιο εύκολο να πάρεις απόφαση έκτρωσης,απο το να διαλέξεις τον θάνατο ανθρώπου που εχεις μοιραστεί ήδη αρκετά.

Βέβαια αυτά τα λέω εγω,που έχω την λογική υπεράνω συναισθημάτων και πράττω αναλόγως.Σίγουρα δεν ισχύει αυτό για πολύ κόσμο.
Αστο,μεγάλο θέμα και σηκώνει συζήτηση,αλλά σε άλλο τόπικ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

08/10/2011, 02:19:35
Βλέπεις, η επίλογη ανάμεσα σε υλικά αγαθά(ή άλλα ασήμαντα πράγματα) και στη ανθρώπινη ζωή, δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο νομίζεις.
08/10/2011, 12:34:08
quote:
Ntoctor

Εσύ Γιάννη πόσα λεφτά δίνεις το μήνα στα παιδάκια στην αφρική; Να υποθέσω ότι δίνεις όλον σου το μισθό σου πλην ενός ποσού για να επιβιώνεις; Γιατί αν δεν το κάνεις αυτό, επιλέγεις κάποιοι άνθρωποι να πεθάνουν. Εγώ δεν σε ρωτάω αν θα αντάλλαζες ένα εκ. ευρώ για χίλιες ζωές, εγώ σε ρωτάω, αν αυτή τη στιγμή και όχι υποθετικά, έχεις ανταλλάξει τριακόσια ευρώ για να σώσεις πέντε ζωές. Το κάνεις; Αν συνηθίζεις να το κάνεις, στείλε μας καμιά φωτογραφία αν θες.

Δεν θες να απαντήσεις στο δίλημμα που σου έθεσα.
Μηδέν πρόβλημα.

Όσο για τα παιδιά της Αφρικής, το τι κάνω και τι δεν κάνω εγώ, είναι δικό μου θέμα.
Δεν νιώθω την ανάγκη να επιδείξω τις πράξεις μου σε κανέναν.
Αισθάνομαι σαν ελάχιστο χρέος μου προς τον άνθρωπο να διαδίδω τις πανανθρώπινες αξίες της συμφιλίωσης, δικαιοσύνης, ισότητας, μη εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Αλήθεια εσύ τι κάνεις για το θέμα αυτό?
Πως το γνωρίζεις? Έχεις πάει? Το έχεις ζήσει?
Ξέρεις μόνο αυτό που σου δείχνουν τα κανάλια?

08/10/2011, 12:47:31
quote:
gianipseftis
Όσο για τα παιδιά της Αφρικής, το τι κάνω και τι δεν κάνω εγώ, είναι δικό μου θέμα.
Δεν νιώθω την ανάγκη να επιδείξω τις πράξεις μου σε κανέναν.
Αισθάνομαι σαν ελάχιστο χρέος μου προς τον άνθρωπο να διαδίδω τις πανανθρώπινες αξίες της συμφιλίωσης, δικαιοσύνης, ισότητας, μη εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Α, δεν θες να απαντήσεις στο δίλημμα που σου έθεσα.
Μηδέν πρόβλημα.