- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΠΙΔΑ - ΓΕΙΩΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Ο πιο απλός τρόπος ενεργειακού καθαρισμού χώρου είναι το λιβάνι, ή εάν δεν θέλετε να μυρίσει το σπίτι σας εκκλησία, μπορείτε να κάψετε φασ΄κόμηλο το οποίο είναι παρομοίως πάρα πολύ δυνατό (για μένα είναι ακόμα ισχυρότερο καθαριστικό χώρου)
Σημαντικό είναι εάν κάνετε αυτόν τον καθαρισμό να επιμείνετε κυρίως στις γωνίες του σπιτιού και στις εσωχές του.
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

Κι εγώ έχω ενδοιασμούς για το Τονγκλέν, με βασικότερο το πόσο θεμιτό είναι να ζητάς να επωμιστείς βάρος που αναλογεί ή προκάλεσε κάποιος στον εαυτό του, αλλά δεν είναι του θέματος του φόρουμ.
Γιατί βιάζεσαι τόσο πολύ να κλείνεις τα επιμέρους θέματα βρε παιδάκι μου;![]()
Σχετικά με τη γείωση: έχω χρησιμοποιήσει τη δεύτερη τεχνική που περιγράφεις. Μου την υπέδειξε ένας φίλος, ένθερμος θιασώτης του Dazira Narada, αλλά με κάποιες διαφορές:
α) δεν σκεφτόμαστε και γενικά δεν κάνουμε τίποτα με το 1ο κέντρο ("στη βάση της σπονδυλικής στήλης")
β) δεν μένουμε στο 6ο κέντρο ("ανάμεσα στα φρύδια") πάνω από 30''.
Πάντως είναι πραγματικά σπουδαία αυτή η τεχνική.
Μία παραδοσιακή τεχνική γείωσης που προσωπικά χρησιμοποιώ συχνά είναι η εξής:
Πηγαίνω κοντά σε ένα δέντρο που αισθάνομαι οικείο, στέκομαι 3-4 μέτρα από τον κορμό του και ζητώ την άδειά του για τη γείωση. Αν αισθανθώ ότι μου δίνει την άδειά του, πηγαίνω και αγκαλιάζω τον κορμό του, αισθάνομαι την ανταλλαγή των ενεργειών μας, τη γείωση των δικών μου μέσα από τις ρίζες του δέντρου και την αναβάθμισή τους μέσα από το σθένος και την υπομονή του δέντρου. Μπορώ επίσης να καθίσω με την πλάτη στο δέντρο, φροντίζοντας η σπονδυλική μου στήλη να εφάπτεται με τον κορμό σε όλο του το μήκος. Ό,τι κι αν κάνω, στο τέλος δεν ξεχνώ να ευχαριστήσω το δέντρο για τη βοήθειά του...
Αγάπη και φως,
Unseen
Ξέρεις, αυτές οι τεχνικές που περιγράφεις εδώ έχω την αίθηση ότι ίσως δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι τελετικά κάποιου είδους, ιδίως αν κάποιοι φίλοι δεν έχουν ξανακούσει κάτι παρόμοιο...
Μήπως θα ήθελες, προτού συνεχίσεις, να εξηγήσεις με απλά λόγια και πολύ-πολύ συνοπτικά πώς αλληλεπιδρά η ύλη με την ενέργεια και γιατί είναι βασικό να καθαρίζει κανείς τον χώρο του;
Αγάπη και φως,
Unseen
Δεν νομίζω οτι υπάρχει κανείς που δεν ξέρει για το λιβάνι...
Πάντως η ανάλυση σχετικά με την επίδραση της ενέργειας στην ύλη θα ήταν βοηθητική αλλά γίνεται με λίγα λόγια?
Μορφέα αρχίζουν να λειτουργούν...μην αφήσεις τις γειώσεις.
Προσωπικά τις θεωρώ το ίδιο σημαντικές με τις ασπίδες.
φιλικά
Αγαπητή μου Unseen,
quote:
Γιατί βιάζεσαι τόσο πολύ να κλείνεις τα επιμέρους θέματα βρε παιδάκι μου;
Απλά σκέφτηκα οτι ίσως είναι λίγο περίεργα και δυσνόητα, αν και είναι ένα πάρα πολύ ουσιαστικό θέμα.
quote:
Σχετικά με τη γείωση: έχω χρησιμοποιήσει τη δεύτερη τεχνική που περιγράφεις. Μου την υπέδειξε ένας φίλος, ένθερμος θιασώτης του Dazira Narada, αλλά με κάποιες διαφορές:α) δεν σκεφτόμαστε και γενικά δεν κάνουμε τίποτα με το 1ο κέντρο ("στη βάση της σπονδυλικής στήλης")
β) δεν μένουμε στο 6ο κέντρο ("ανάμεσα στα φρύδια") πάνω από 30''.
Ναι αυτό ο φίλος σου έχει δίκιο για τις διαφορές αυτές, αλλά πες μου κάτι, στα σημεία των ενεργειακών κέντρων κάνεις κάποιον οραματισμό;
Διότι κι εγώ κανονικά έτσι όπως ο φίλος σου θα το πρότεινα, αλλά όταν θα έλεγα να κάνει κάποιος οραματισμό σε αυτά τα σημεία. Επειδή όμως όπως περιέγραψα παραπάνω δεν έδωσα καθόλυ οραματισμό, για αυτό και σκέφτηκα οτι δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν πολλά πράγματα ανεπιθύμητα.
Φυσικά όμως για όποιον θέλει μπορεί να ακολουθήσει την διαφορά, είναι ακόμα πιο ασφαλής...
quote:
Πηγαίνω κοντά σε ένα δέντρο που αισθάνομαι οικείο, στέκομαι 3-4 μέτρα από τον κορμό του και ζητώ την άδειά του για τη γείωση. Αν αισθανθώ ότι μου δίνει την άδειά του, πηγαίνω και αγκαλιάζω τον κορμό του, αισθάνομαι την ανταλλαγή των ενεργειών μας, τη γείωση των δικών μου μέσα από τις ρίζες του δέντρου και την αναβάθμισή τους μέσα από το σθένος και την υπομονή του δέντρου. Μπορώ επίσης να καθίσω με την πλάτη στο δέντρο, φροντίζοντας η σπονδυλική μου στήλη να εφάπτεται με τον κορμό σε όλο του το μήκος. Ό,τι κι αν κάνω, στο τέλος δεν ξεχνώ να ευχαριστήσω το δέντρο για τη βοήθειά του...
Αυτή η τεχνική, είναι υπέροχη Unseen...
Εγώ την ξέρω με μια παραλλαγή η οποία βέβαια δεν είναι τόσο δημοκρατική όσο η δικιά σου, και είναι από τον Δάσκαλο Άιβανχοφ..
Ζητάμε την άδεια από δέντρο να μας γειώσει και να μας γεμίσει ενέργεια....
Ακουμπάμε την πλάτη μας στον κορμό και βάζουμε και την αριστερή παλάμη μας πίσω από την πλάτη έτσι ώστε η παλάμη να ακουμπάει επίσης στον κορμό.
Βάζουμε την δεξιά μας παλάμη πάνω στο ηλιακό πλέγμα και οραματιζόμαστε την μεταφορά ενέργειας από το δέντρο στην αριστερή μας παλάμη, στην δεξιά μας παλάμη μέσω της οποίας μπαίνει μέσα στο ηλιακό πλέγμα μας.
Πάντως είναι από τις πολύ πολύ αγαπημένες μου τεχνικές.

Η αλήθεια αγαπημένη μου Unseen είναι οτι πράγηματι αυτές οι τεχνικές μπορεί να φανού κάπως... Από την άλλη βέβαια είμαστε και σε ένα σάιτ που, τουλάχιστον θα έπρεπε, οι άνθρωποι εδώ να είναι καλοπροαίρετοι και έτσι να τα δουν. Αλλά όπως και να χει, η αλήθεια θα παραμείνει αλήθεια είτε την πιστεύουμε είτε όχι, οπότε αυτό που προσπαθούμε όλοι εδώ είναι η διάδωση αυτής...
Όσον αφορά την επιρροή της ενέργειας στην ύλη...
Καταρχήν το πρώτο λάθος που κάνουμε σαν άνθρωποι είναι να ξεχωρίζουμε την ύλη και το πνεύμα. Στην πραγματικότητα, ύλη και πνεύμα απότελούνται από την ίδια ουσία, μπορούμε να το πούμε παραδειγματικά ενέργεια...
Η πυκνότητα της ενέργειας είναι αυτή που θα καθορίσει το σχήμα, το πάχος και το πεδίο ενός πράγματος.
Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε οτι το πνεύμα είναι αραιή ύλη και το σώμα είναι πυκνή ύλη, ή αντίστροφα, θα μπορούσαμε να πούμε το πνεύμα είναι αραιό πνεύμα και η ύλη είναι πυκνό πνεύμα.
Αυτό σημαίνει όπως είπα και πριν οτι ύλη και πνεύμα διαφέρουν μόνο ως προς την πυκνότητά τους. Λέμε λοιπόν οτι η κοινή τους ουσία είναι η ενέργεια. Επίσης ο ίδιος ο άνθρωπος αποτελείται από πολλά είδη πυκνότητας ενέργειας, έχει ένα φυσικό σώμα (πολύ πυκνή ενέργεια),
αιθερικό σώμα (λιγότερο πυκνή ενέργεια), αστρικό σώμα (ακόμα λιγότερο πυκνή ενέργεια), συναισθηματικό σώμα (πολύ μικρή πυκνότητα ενέργειας), νοητικό σώμα (ακόμα μικρότερη πυκνότητα), βουδικό σώμα (ελάχιστη πυκνότητα) και αιτιατό σώμα (σχεδόν ανύπαρκτη πυκνότητα)
Καταλαβαίνουμε λοιπόν οτι η ενέργεια που ελκύουμε σε κάποιο επίπεδο, ανάλογα με την ποσότητά της πυκνώνει όλο και περισότερο και μπορεί να μας επηρεάσει έως και υλικά.
Οι τεχνικές οι οποίες περιγράφονται παραπάνω έχουν κυρίως νοητική πυκνότητα, αλλά και αιθερική. Όσο πιο πολύ λοιπόν καλούμε αυτές τις ενέργειες, τόσο αυτές πυκνώνουν και μας επηρεάζουν ανάλογα στα διάφορα σώματά μας.
Τώρα όσον αφορά για τον καθαρισμό των χώρων, ισχύει το ίδιο πράγμα, αλλά μπορούμε να το δούμε αντίστοφα. Πολλές τεχνικές καθαρισμού χώρου γίνονται από την ύλη και καταλήγουν στο πνεύμα. Κάθε πράγμα αποτελείται από χρώμα, οσμή, ήχο, τα οποία φέρουν ανάλογες δονήσεις...
Κάποια λοιπόν συγκεκριμένα αντικείμενα ή βότανα τις φύσης φέρουν πολύ υψηλές δονήσεις (πολύ υψηλές δονήσεις σημαίνει πολύ επιταχυνόμενη ενέργεια, όσο πιο χαμηλή είναι μια δόνηση τόσο πιο αργή είναι η κίνηση της ενέργειας) με αποτέλεσμα σε αιθερικό επίπεδο να καθαρίζουν τον άνθρωπο. Όσο πιο μεγάλος και διαρκής ο καθαρισμός, τόσο πιο βαθιά θα τον καθαρίσει...
Ουφφφ..... ελπίζω να έγινα έεστω και λίγο κατανοητός...
Η αλήθεια είναι οτι χρειάζεται ολόκληρο βιβλίο για να το περιγράψω επακριβώς όλο αυτό...

quote:
Εγώ την ξέρω με μια παραλλαγή η οποία βέβαια δεν είναι τόσο δημοκρατική όσο η δικιά σου, και είναι από τον Δάσκαλο Άιβανχοφ..
Καλέ, υπάρχει δάσκαλος που δεν ξέρω, εγώ ο μέγας ξερόλας;;; Απίστευτο!!! Μορφέα, μου έβαλες τα γυαλιά!
Για να σοβαρευτούμε όμως, πράγματι είναι πολύ όμορφη και πολύ φυσική τεχνική γείωσης και για μένα έχει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι ενισχύει την αλληλεπίδραση και τον εναρμονισμό με τη Φύση. Πολύ χαίρομαι που την έχεις εφαρμόσει κι εσύ Μορφέα, έστω και στη λιγότερο... δημοκρατική έκδοση.
quote:
Ναι αυτό ο φίλος σου έχει δίκιο για τις διαφορές αυτές, αλλά πες μου κάτι, στα σημεία των ενεργειακών κέντρων κάνεις κάποιον οραματισμό;
Όχι ηθελημένα. Αλλά πολλές φορές συμβαίνει να οραματιστεί κανείς κάτι πολύ έντονα (ιδίως αν έχει αυξημένη ευαισθησία) και αν αυτό συμβεί στο 6ο κέντρο υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος που καλύτερα να τον αποφύγει κανείς.
Όσον αφορά τη "σχέση" ενέργειας και ύλης, πάρα πολύ ωραία τα περιέγραψες και ασφαλώς μπορούν να γραφτούν όχι ένα αλλά πολλά βιβλία πάνω στο θέμα.
Θα ήθελα να διευκρινήσω:
quote:
Κάθε πράγμα αποτελείται από χρώμα, οσμή, ήχο, τα οποία φέρουν ανάλογες δονήσεις...
ότι το χρώμα, η οσμή και ο ήχος είναι και αυτά "μανδύες" θα λέγαμε της ύλης υπό την έννοια ότι αποτελούν τα ίδια υλικές καταστάσεις και λεπτοφυείς μορφές της ύλης. Αυτό έχει σημασία στην αναγνώριση και την ανίχνευση καταστάσεων/χώρων/κλπ., και έχει και θεραπευτική εφαρμογή.
Επίσης είναι σημαντικό να ξέρει κανείς ότι ακόμη και οι σκέψεις έχουν υλική υπόσταση, όπως και οι συναισθηματικές καταστάσεις, όπως και οι συνήθειες. Είναι δυνατόν όλα αυτά να δημιουργήσουν ενεργειακά σημεία ή κηλίδες στην αύρα κάποιου ή στο χώρο κάποιου, τα οποία ενδεχομένως με τη χρόνια συσσώρευση να προκαλέσουν προβλήματα στον υλικό φορέα (στο σώμα του ανθρώπου ως νόσος ή στον χώρο του σαν άσχημη αίσθηση).
Πολύ ωραία. Λοιπόν, κι εγώ συνηγορώ με την nst: να μείνουμε λίγο ακόμα στις γειώσεις, αν δεν έχεις αντίρρηση.
Αγάπη και φως,
Unseen
Πράγματι, κι εγώ δεν φαντάζομαι να είναι κανείς που δεν ξέρει για το λιβάνι!
Όμως η τεχνική αυτή καθαρισμού, παρότι αποτελεσματική, ουσιαστικά είναι τμήμα μόνο μιας πιο ολοκληρωμένης τεχνικής καθαρισμού που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία και πέρα από τον καθαρισμό εξισορροπεί ενεργειακά τον χώρο.
Βέβαια, θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αυτά παρακάτω, επί του παρόντος ας μείνουμε στις γειώσεις, όπως και οι δύο ζητήσαμε.
Αγάπη και φως,
Unseen
quote:
Θα ήθελα να διευκρινήσω:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Κάθε πράγμα αποτελείται από χρώμα, οσμή, ήχο, τα οποία φέρουν ανάλογες δονήσεις...
--------------------------------------------------------------------------------
ότι το χρώμα, η οσμή και ο ήχος είναι και αυτά "μανδύες" θα λέγαμε της ύλης υπό την έννοια ότι αποτελούν τα ίδια υλικές καταστάσεις και λεπτοφυείς μορφές της ύλης. Αυτό έχει σημασία στην αναγνώριση και την ανίχνευση καταστάσεων/χώρων/κλπ., και έχει και θεραπευτική εφαρμογή.Επίσης είναι σημαντικό να ξέρει κανείς ότι ακόμη και οι σκέψεις έχουν υλική υπόσταση, όπως και οι συναισθηματικές καταστάσεις, όπως και οι συνήθειες. Είναι δυνατόν όλα αυτά να δημιουργήσουν ενεργειακά σημεία ή κηλίδες στην αύρα κάποιου ή στο χώρο κάποιου, τα οποία ενδεχομένως με τη χρόνια συσσώρευση να προκαλέσουν προβλήματα στον υλικό φορέα (στο σώμα του ανθρώπου ως νόσος ή στον χώρο του σαν άσχημη αίσθηση).
Πολύ ωραία. Λοιπόν, κι εγώ συνηγορώ με την nst: να μείνουμε λίγο ακόμα στις γειώσεις, αν δεν έχεις αντίρρηση.
... και επαυξάνω...

Τα σκουρόχρωμα ρούχα επίσης προσφέρουν την δυνατότητα της γείωσης (εκτός από το μαύρο)
Το να περπατάμε ξυπόλυτοι στο χώμα
Το να βυθιζόμαστε στην άμμο το καλοκαίρι (πολύ αργά βέβαια)
Τα μέταλα που φοράμε είναι επίσης γειωτικό
Ο κρύσταλλος αιματίτης και μάτι της τίγης
Το ουρλιαχτό, το κλάμα, το γέλιο και ειδικότερα απόλα ο θυμός είναι πολύ καλοί τρόποι γείωσης...
Αυτά προς το παρόν...
Το βράδυ θα επανέλθω με τεχνική αν δεν έχει δώσει η Unseen ή κάποιος άλλος πρώτα
Καλή σας υπέροχη ημέρα

Edited by - Μορφέας on 01/11/2005 12:59:34
είπα αυτήν την φορά, αντί να γράψω μια τεχνική γείωσης, να γράψω για μια διάγνωση γείωσης του ατόμου... ... ...
Ξαπλώνω...
είμαι σε έναν καταπράσινο λόφο, και παρακολουθώ το ηλιοβασίλεμα...
(βάζω και μουσική χαλαρωτική)
είμαι μόνος, ένα δροσερό ευχάριστο αεράκι φυσάει πάνω μου και με χαλαρώνει όλο και πιο πολύ
Πείτε μου ποιό είναι το συναίσθημά σας, τι σας έρχεται στο μυαλό καθώς αφήνεστε, μπορεί να είναι κάτι θετικό ή και άτι αρνητικό, είναι πολύ σημαντικό εκείνη την στιγμή να αφεθείτε πραγματικά και να περιγράψετε το συναίσθημα ή την εικόνα που σας έρχεται στον νου σας...
Έπειτα, αφού θελήσετε να φύγετε από αυτό το τοπίο, θέλω να μου περιγράψετε έναν χώρο, ο οποίος θα είναι πάρα πολύ ασφαλής για σας το οποίο θα το κατασκευάσετε εξ αρχής ,με το υλικό που εσείς θέλετε, τον τρόπο που εσείς θέλετε και θα βάλετε μέσα τα έπιπλα τα οποία εσείς θέλετε.
Ο μόνος περιορισμός είναι οτι στο ταβάνι θα υπάρχει ένα άνοιγμα που θα βλέπει τον ουρανό... εσείς τι βλέπετε στο ουρανό;
Αυτό το δωμάτιο θα το θεωρήσετε οτι είναι το μέρος όπου θα μπαίνετε πάντα όταν θα θέλετε να αισθάνεστε ασφαλείς...
Παρακαλώ κάντε αυτήν την διαδικασία πολύ αργά και παραθέστε τις απαντήσεις σας εδώ... Οι απαντήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα...
Το συναίσθημα στο ηλιοβασίλεμα
Το υλικό του χώρου σας
Τα έπιπλα στον χώρο σας
το χρώμα των τοίχων
το χρώμα των επίπλων
τι βλέπετε στον ουρανό
και πως αισθάνεστε όταν βρίσκεστε σε αυτόν τον χώρο...
παρακαλώ πρέπει να γίνει με την μεγίστη ειλικρίνεια για να φανούν τα πραγματικά αποτελέσματα της γειωτικότητάς σας... τα οποία και θα αποσταλούν με προσωπικά μαιλ στον καθένα...
Ευχαριστώ πολύ και καλό οραματισμό

Είναι κτισμενο απο πέτρα χωρίς σοβά και με ακάλυπτα καποια σημεια πέτρας και στο εσωτερικό του σπιτιού ,με ξύλινη κεραμιδοσκεπή,επικλινή με εσωτερικά δοκάρια ακατέργαστα,και ενα μεγαλο άνοιγμα στον ουρανό που μπαινει φως ζεστό,κιτρινόχροουν,διαυγες!
Με χρώμα στους τοίχους μπέζ που έχει μεσα τόνους του κίτρινου,κι ένα μικρό μερος ενός τοίχου,καλα ισορροπημενου με τους υπολοιπους χώρους σε χρώμα μπορντω.Με ξύλινα έπιπλα στο χρώμα του ξύλου,δρύινα με μπεζ δαντέλες πανω τους διαφανες μονόχρωμες αραχνούφαντες!
Συνάισθημα μεσα σαυτο τον χωρο,γαληνη,χαμόγελο αλλά και παλι τα δάκτυλα μου έχουν ανησυχία,είναι φορτισμενα!
Κάπως ετσι όμως εχω φτειάξει το σπιτι μου καλε ...
Τωρα γείωση ειναι αυτο ή απογείωση.......Μορφεά??
Την καλημερα μου σε ολους σας αγαπημενοι,ευχαριστω για το όμορφο πρωινό που απήλαυσα μεσα στον καταπρασινο λοφο!
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
Μορφέα
Ξέρω ανθρώπους που ορκίζονται ότι ο αιματίτης είναι πέτρα του εξαποδώ και κάθε φορά που βλέπουν μια τέτοια πέτρα προβάλλουν πάνω της σταυρούς!
(παρά τον κλόουν δεν κάνω πλάκα)
Ο θυμός είναι ένας τρόπος γείωσης αλλά θέτει και λίγο σε κίνδυνο τη συνοχή του ατόμου, έτσι δεν είναι;
Και μία φυσική γείωση που ξέχασες να αναφέρεις γιατί δεν σε αφορά άμεσα βεβαίως, είναι η μηνιαία περίοδος των γυναικών...
Πού θέλεις να σου απαντήσουμε για να κάνεις διάγνωση της γείωσης; Εδώ στο φόρουμ;
Αγάπη και φως,
Unseen
Η αλήθεια είναι οτι πραγματικά πρώτη φορά ακούω τέτοιο πράγμα
Είναι σοβαροί άνθρωποι αυτοί που σου έχουν πει τέτοιο πράγμα;
Ναι τις δικές σας απαντήσεις εδώ στο φόρουμ και τις δικές μου στα μαιλ σας

επομένως εν αναμονή....είμαι και μεγάλη γυνάικα!
Θα σου περιγράψω αυτό που ζητάς.Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά μου φαίνεται διασκεδαστικό.
quote:
είμαι σε έναν καταπράσινο λόφο, και παρακολουθώ το ηλιοβασίλεμα...
(βάζω και μουσική χαλαρωτική)είμαι μόνος, ένα δροσερό ευχάριστο αεράκι φυσάει πάνω μου και με χαλαρώνει όλο και πιο πολύ
Πείτε μου ποιό είναι το συναίσθημά σας, τι σας έρχεται στο μυαλό καθώς αφήνεστε, μπορεί να είναι κάτι θετικό ή και άτι αρνητικό, είναι πολύ σημαντικό εκείνη την στιγμή να αφεθείτε πραγματικά και να περιγράψετε το συναίσθημα ή την εικόνα που σας έρχεται στον νου σας...
Εγώ ξαπλώνω στο λόφο σου στίς παρυφές του οποίου ζωγραφίζω την θάλασσα και κοιτάζοντας τον ουρανό ξεφεύγω πρός τα πάνω.
Αφήνω πίσω λογική και ύλη και πετάω. Θετικότατο συναίσθημα για μένα.
quote:
Έπειτα, αφού θελήσετε να φύγετε από αυτό το τοπίο, θέλω να μου περιγράψετε έναν χώρο, ο οποίος θα είναι πάρα πολύ ασφαλής για σας το οποίο θα το κατασκευάσετε εξ αρχής ,με το υλικό που εσείς θέλετε, τον τρόπο που εσείς θέλετε και θα βάλετε μέσα τα έπιπλα τα οποία εσείς θέλετε.
Ο μόνος περιορισμός είναι οτι στο ταβάνι θα υπάρχει ένα άνοιγμα που θα βλέπει τον ουρανό... εσείς τι βλέπετε στο ουρανό;
Κατασκευάζω ένα δωμάτιο ως εξής:
Κατ' αρχήν το σπίτι που βρίσκεται το εν λόγω δωμάτιο είναι ψηλά και έχει συναγερμό. θέα έχει την θάλασσα αλλά βρίσκεται σε μεγάλη και πυκνοκατοικημένη πόλη.
Το δωμάτιο είναι μεγάλο και ζεστό σαν θερμοκρασία.
Εχει τρείς τοίχους στο χρώμα της ώχρας και ένα τέταρτο πρός το σωμόν.
Ο τοίχος μπροστά μου έιναι όλο τζαμαρία προς την θέα που είπα.
Το υλικό είναι τσιμέντο και μάρμαρα διονύσου στο πάτωμα.΄
Τα έπιπλα είναι άνετα χωρίς ξύλα κατά προτίμηση καναπέδες όχι πολυθρόνες και σε χρώμα εκρού και βερυκοκκί.
Κάτω έχει μικρά χαλιά σε έντονα χρώματα.
Δεν έχει πολλά μικρά διακοσμητικά αλλά λίγα και ιδιαίτερα.
Διάφανες κουτρίνες να εμποδίζουν το άπλετο φώς.
Στίς άκρες της τζαμαρίας έχω βάλει φυτά εσωτερικού χώρου.
Απαραίτητο ενα γραφείο μεγάλο, μία τεράστια βιβλιοθήκη και ενα σύστημα ήχου΄με μεγαλα ηχεία.
Πάνω στο γραφείο θέλω υπολογιστή με όλα τα συμπαρομαρτούμενα.
Τώρα στο ταβάνι έχει το άνοιγμα που λες αλλά του πρόσθεσα και μία συρρόμενη οροφή γιατι μπορεί κάποια στιγμή να θέλω να το κλείνω.
Τα τζάμια έχουν λίγα σχέδια βιτρώ με θέμα γαλάζιο.
Στον ουρανό βλέπω την ημέρα το απέραντο μπλέ και την νύχτα τ' αστέρια.
Εκεί θα ακούγεται σχεδόν πάντα η μουσική που μου αρέσει.
Περιέγραψα πως θα το ήθελα και θα αισθανόμουν γαλήνη και ελευθερία η χαρά.
Ασφάλεια δεν μπορώ να πω οτι νιώθω κάπου. Όπου και να είμαι την νιώθω ή δεν την νιώθω μέσα μου. Το έχω παρατηρήσει στα ταξίδια μου και στο σπίτι μου που δεν έχει καμία σχέση με την ανω περιγραφή αν εξαιρέσω τα χρώματα.
Περιμένω εναγωνίως.......
Φιλικά
Αυτός ο λόφος μου είναι πολύ οικείος γιατί εκεί καταλήγω μετά από μια συγκεκριμένη "άσκηση"-οραματισμό που κάνω αρκετά συχνά... Έχει κι ένα δέντρο επάνω, γύρω και πίσω πολύ πράσινο και μπροστά θάλασσα (δεν ξέρω αν είναι δυνατό να υπάρχει ένας τέτοιος λόφος, πάντως ο δικός μου έτσι είναι). Συναίσθημα: ηρεμία, γαλήνη.
Τον χώρο μου τον ονειρεύτηκα πέρυσι το καλοκαίρι και μπορώ να σου τον περιγράψω με μεγάλη ακρίβεια. Παραδόξως για μένα που είμαι φανατική οπαδός της μονοκατοικίας, είναι ένα διαμέρισμα τρίτου ορόφου σε μια γωνιακή, σχεδόν τριγωνική σαν καράβι, πολυκατοικία μιας επαρχιακής πόλης. Όταν βγαίνω στη βεράντα έχω μπροστά μου το δρόμο και αμέσως μετά τη θάλασσα: μπορώ μάλιστα από το μπαλκόνι μου να δω κάτι πολύ μεγάλα κατακόκκινα ψάρια να κολυμπούν στα πεντακάθαρα νερά.
Από έπιπλα, όχι πολλά πράγματα. Έναν άνετο καναπέ, ζεστά χαλιά, μαξιλάρια στο πάτωμα, απαραιτήτως ένα γραφείο με υπολογιστή, ένα ηχοσύνολο, τηλέφωνο και ελάχιστα διακοσμητικά. Όχι μέταλλα, ξύλο μόνο γύρω. Και το πάτωμα είναι ξύλινο. Τα χρώματα στα έπιπλα και στους τοίχους είναι δύο: το χρώμα της λεβάντας και το ανοικτό πράσινο.
Πολύ χαίρομαι με την...ηλιοροφή αν και δεν ξέρω πώς γίνεται να υπάρχει σε ένα μη ρετιρέ διαμέρισμα! Παρ' όλα αυτά βλέπω τον καταγάλανο ουρανό, περνούν σποραδικά κάποια σύννεφα που σχηματίζουν μορφές, ενώ ανυπομονώ να πέσει η νύχτα για να παρατηρήσω τα άστρα και να νιώσω ξανά την έλξη τους. Μερικές φορές νιώθω τόσο έντονη την έλξη των άστρων που είναι σα να ρίχνουν αγκίστρια στις φλέβες μου και να μου τραβούν το αίμα προς τα πάνω.
Πώς αισθάνομαι όταν βρίσκομαι σ' αυτόν τον χώρο; Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ!
Αγάπη και φως,
Unseen
******* By Art we live *******
quote:
Αγαπητή Unseen, με βρίσκεις προ εκπλήξεων, ο αιματίτης πέτρα του έξω από δω;
Η αλήθεια είναι οτι πραγματικά πρώτη φορά ακούω τέτοιο πράγμα
Είναι σοβαροί άνθρωποι αυτοί που σου έχουν πει τέτοιο πράγμα;
Αχ Μορφέα...
Ξεκίνησαν ως νορμάλ άνθρωποι αλλά άρχισαν να λαμβάνουν "υψηλή πληροφόρηση" και κάπου μπερδεύτηκε το πράγμα.. δυστυχώς.
Αγάπη και φως,
Unseen
Ξεχάστηκα και δεν σας είπα για μια εξαιρετικά θεραπευτική εμπειρία που είχα χθες, επειδή την περιέγραψα στο άλλο φόρουμ με τα ξωτικά και τις νεράιδες. Για να μην επαναλαμβάνομαι, αν θες (και γενικά όποιος άλλος θέλει) μπες να δεις. Τι υπέροχη, ανυπέρβλητη, εξαιρετική αίσθηση ήταν αυτή, Θεέ μου...
Αγάπη και φως,
Unseen