- Ρωμιοι = Ελληνες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Μου αρεσει που καθεστε και αναλωνεστε σε συμπερασματα προιοντα δικης σας σκεψης και θεωρειτε και καθηκον σας να τα βγαλετε προς τα εξω ωστε συμφωνα με τα λεγομενα σας να ωφεληθει ο κοσμος.Ελεος ρε παιδια και η ωραιοπαθεια εχει τα ορια της.Ενας Θεος μια θρησκεια ενα κρατος.
Δηλαδή φίλε Βελισσάριε κατα την γνώμη σου , δεν μπορούμε να έχουμε τις απόψεις μας και θα πρέέι πρωτίστως να περνούν απο προέγκριση..???
Και σαν κάποιος συμφωνεί μαζί σου ή εγώ με κάποιον άλλον , αυτό θα εγείρει αυναισθήματα οργής στους υπολοίπους..???
Ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί αντέδρασες κατ'αυτόν τον τρόπο , αν θές ωστόσο μπορείς να μας υπαγορεύεις τι να λέμε ένθεν και όλα καλά..
Ωστόσο και πάλι αναρρωτιέμαι , αντί να θυμώνεις , δεν θα ήταν προτιμότερο να πείς που και σε ποιό σημείο διαφωνείς..???
Ότι κατατέθηκε ... κατατέθηκε στα φανερά και έχεις όπως και όλοι ανεξαιρέτως πρόσβαση σε αυτό...οπότε μπορείς να πάρεις θέση και να πείς την αποψή σου και την όποια ένστασή σου...
Δεν αρνήθηκε κανείς τον διάλογο μαζί σου και προσωπικά με χαρά μου θα τοποθετηθώ σε κάθε δική σου άποψη ... όπως και επι του καθενός φίλου συνδικτύου εξάλλου...
Διαφωνείς ωστόσο σε κάτι απο αυτά που κατέθεσα..???
Προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να κάνουμε -όλοι- μια συζήτηση που θα έχει ειρμό και λογική σκέψη και έχουσα σχέση και με τον χαρακτήρα του ανθρώπου και την καλλιέργειά του αλλα να δούμε και κατά πόσο αυτά τα δύο ή και άλλα ακόμα στοιχεία-παράμετροι , προσμετρούν και διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο στις καθημερινές συνδιαλλέξεις του αλλα και στα αποτελέσματά του στην ζωή του...και να δούμε εκεί τι και ποιός μπορεί να έχει λόγο και αποτελεσματικότητα...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:Οτι πεις αρχηγε μην εξαπτεσεquote:
Μου αρεσει που καθεστε και αναλωνεστε σε συμπερασματα προιοντα δικης σας σκεψης και θεωρειτε και καθηκον σας να τα βγαλετε προς τα εξω ωστε συμφωνα με τα λεγομενα σας να ωφεληθει ο κοσμος.Ελεος ρε παιδια και η ωραιοπαθεια εχει τα ορια της.Ενας Θεος μια θρησκεια ενα κρατος.
Δηλαδή φίλε Βελισσάριε κατα την γνώμη σου , δεν μπορούμε να έχουμε τις απόψεις μας και θα πρέέι πρωτίστως να περνούν απο προέγκριση..???
Και σαν κάποιος συμφωνεί μαζί σου ή εγώ με κάποιον άλλον , αυτό θα εγείρει αυναισθήματα οργής στους υπολοίπους..???
Ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί αντέδρασες κατ'αυτόν τον τρόπο , αν θές ωστόσο μπορείς να μας υπαγορεύεις τι να λέμε ένθεν και όλα καλά..
Ωστόσο και πάλι αναρρωτιέμαι , αντί να θυμώνεις , δεν θα ήταν προτιμότερο να πείς που και σε ποιό σημείο διαφωνείς..???
Ότι κατατέθηκε ... κατατέθηκε στα φανερά και έχεις όπως και όλοι ανεξαιρέτως πρόσβαση σε αυτό...οπότε μπορείς να πάρεις θέση και να πείς την αποψή σου και την όποια ένστασή σου...
Δεν αρνήθηκε κανείς τον διάλογο μαζί σου και προσωπικά με χαρά μου θα τοποθετηθώ σε κάθε δική σου άποψη ... όπως και επι του καθενός φίλου συνδικτύου εξάλλου...
Διαφωνείς ωστόσο σε κάτι απο αυτά που κατέθεσα..???
Προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να κάνουμε -όλοι- μια συζήτηση που θα έχει ειρμό και λογική σκέψη και έχουσα σχέση και με τον χαρακτήρα του ανθρώπου και την καλλιέργειά του αλλα να δούμε και κατά πόσο αυτά τα δύο ή και άλλα ακόμα στοιχεία-παράμετροι , προσμετρούν και διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο στις καθημερινές συνδιαλλέξεις του αλλα και στα αποτελέσματά του στην ζωή του...και να δούμε εκεί τι και ποιός μπορεί να έχει λόγο και αποτελεσματικότητα...
Ενας Θεος μια θρησκεια ενα κρατος.
quote:
Να το δεχτω οτι ειμαι ανοητος βλαξ ουτοπικος κτλπ κτλπ η ιστορια σου ομως καπου μπαζει αγαπητε γιατι πολυ απλα οταν η Ρωμη επεσε η Ελληνιστικη ανατολη εγινε η νεα Ρωμη με κυριαρχο λαο τον Ελληνικο γλωσσα τα ελληνικα .Κανενας αυτοκρατορας δεν μπορουσε να διεκδικησει θρονο αν δεν ελληνιποιουσε το ονομα του εστω να δεκτω οτι δεν ηταν ολοι οι αυτοκρατορες ελληνες γιατι σαν πως ηταν στο νεο ελληνικο κρατος κανενας βασιλιας ελληνας?Απο τον Οθων μεχρι και τον τεως ολοι ξενοι ειναι επαψε ομως το κρατος να ειναι ελληνικο?Τεσπα κουραστηκα γιατι νιωθω οτι μιλαω σε τοιχο .
κανείς αυτοκράτορας δεν ήταν έλληνας,το ότι άλλαζαν τα ονόματα τους είναι λογικό σε μια περιοχή που μιλούσαν ως επί το πλείστον ελληνικά τι θα έκαναν; όπως οι έλληνες που πάνε στην αμερική αλλάζουν το όνομα τους έτσι γινόταν και τότε. οσο για την προσπάθεια να συνδέσεις τους εγκάθετους αλλοδαπούς βασιλιάδες της νεότερης ελλάδας με τους αυτοκράτορες μιας πολυεθνικής αυτοκρατορίας είναι αν μη τι άλλο άσχετο
όσο για το θέμα μας βλέπουμε ότι όλοι οι λαοί που δεν φιλούν κατουρημένες ποδιές δεν δέχονται το όνομα το κατακτητή τους
οι κούρδοι δεν δέχονται να τους λένε τούρκους ούτε οι σκοτσέζοι να τους λένε άγγλους
μόνο όσοι έχουν κόμπλεξ απέναντι στην ελληνική φυλή θέλουν να λέγονται κάτι άλλο από έλληνες
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

quote:τελειωσες??Καθε φορα οταν γραφεις κατι αφηνεις ανεξηγητα κενα ποιος κατακτητης αγαπητε αυτος που εσβησε τον 3 αιωνα?οι Ελληνες σηκωσαν την αυτοκρατιρια στην πλατη τους την οικειοποιηθηκαν και εγιναν Ρωμιοι .Δεν υπηρχε Ρωμαιος στην δ.Ευρωπη ουτε για δειγμα φιλε μου μετα τον 4 αιωνα τα σκηπτρα τα ειχε ο Ελληνισμος στην δυση ειχαν απομεινει βαρβαρες φιλες και σκοταδισμος που κρατησε μεχρι να γινει η αλωση της Πολης και να μεταδωσουν οι μεταναστες Ρωμιοι-Ελληνες-Αχαιοι τον πολιτισμο του Βυζαντιου στην Ιταλια πρωτα και μετα σε ολοκληρη την Ευρωπη.quote:
Να το δεχτω οτι ειμαι ανοητος βλαξ ουτοπικος κτλπ κτλπ η ιστορια σου ομως καπου μπαζει αγαπητε γιατι πολυ απλα οταν η Ρωμη επεσε η Ελληνιστικη ανατολη εγινε η νεα Ρωμη με κυριαρχο λαο τον Ελληνικο γλωσσα τα ελληνικα .Κανενας αυτοκρατορας δεν μπορουσε να διεκδικησει θρονο αν δεν ελληνιποιουσε το ονομα του εστω να δεκτω οτι δεν ηταν ολοι οι αυτοκρατορες ελληνες γιατι σαν πως ηταν στο νεο ελληνικο κρατος κανενας βασιλιας ελληνας?Απο τον Οθων μεχρι και τον τεως ολοι ξενοι ειναι επαψε ομως το κρατος να ειναι ελληνικο?Τεσπα κουραστηκα γιατι νιωθω οτι μιλαω σε τοιχο .κανείς αυτοκράτορας δεν ήταν έλληνας,το ότι άλλαζαν τα ονόματα τους είναι λογικό σε μια περιοχή που μιλούσαν ως επί το πλείστον ελληνικά τι θα έκαναν; όπως οι έλληνες που πάνε στην αμερική αλλάζουν το όνομα τους έτσι γινόταν και τότε. οσο για την προσπάθεια να συνδέσεις τους εγκάθετους αλλοδαπούς βασιλιάδες της νεότερης ελλάδας με τους αυτοκράτορες μιας πολυεθνικής αυτοκρατορίας είναι αν μη τι άλλο άσχετο
όσο για το θέμα μας βλέπουμε ότι όλοι οι λαοί που δεν φιλούν κατουρημένες ποδιές δεν δέχονται το όνομα το κατακτητή τους
οι κούρδοι δεν δέχονται να τους λένε τούρκους ούτε οι σκοτσέζοι να τους λένε άγγλους
μόνο όσοι έχουν κόμπλεξ απέναντι στην ελληνική φυλή θέλουν να λέγονται κάτι άλλο από έλληνες
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ
οι έλληνες κατάφεραν να ελευθερωθούν μετά το 1821 και να φτιάξουν ελληνικό κράτος
Φρίντριχ φον Σίλλερ

quote:Οτι πεις αρχηγε μην εξαπτεσε
Άλλο σου λέω και άλλο απαντάς...οκ..![]()

Βλεπω εκεινο το χερι και το κουνελακι στην υπογραφη σου και μου ερχεται στο μυαλο το εξης:
Ειναι το χερι του θεου που χαιδευει το παπαδοπαιδι,που κανει καλα την δουλεια του.Λεει καλα το ποιηματακι του,ποιει την νησσαν οπου δει,υπεραμυνεται του σκοταδισμου και υμνει τον Κυριον.
Επεσα μεσα?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
Καλησπερα ΕαρινεΒλεπω εκεινο το χερι και το κουνελακι στην υπογραφη σου και μου ερχεται στο μυαλο το εξης:
Ειναι το χερι του θεου που χαιδευει το παπαδοπαιδι,που κανει καλα την δουλεια του.Λεει καλα το ποιηματακι του,ποιει την νησσαν οπου δει,υπεραμυνεται του σκοταδισμου και υμνει τον Κυριον.
Επεσα μεσα?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Εκείνο το λαγουδάκι , αντιπροσωπεύει και απο μια τρομαγμένη ανθρώπινη ψυχή και όχι μόνο...ίσως και μια ανυπεράσπιστη ψυχή...ίσως είμαι γώ...εσύ...ο καθένας μας φίλε μου Νικόμαχε , που ελπίζει σε κατανόησηση και συμπαράσταση , ίσως και σε ανάγκη για προστασία...ακόμα και σε σεβασμό και αγάπη...μπορεί να είναι ακόμα και ένα παπαδοπαίδι , πίσω απο την αμφίεση -την όποια αμφίεση- πάντα βρίσκεται ένα παιδί...
Προχθές -αν θυμάμαι καλά- έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ στον πόλεμο ανάμεσα στους "Τούτσι" και έβλεπα παιδιά -Ακόμα και 6 ετών- με όπλα στο χέρι και ντυμένα στρατιώτες , πολλά απο αυτά -ίσως τα περισσότερα- είχαν σκοτώσει πολλούς ανθρώπους...ίσως κάποιος να τα έλεγε δολοφόνους ή και κακοποιά στοιχεία ή και παιδιά του διαβόλου...για μένα δεν είναι και δεν θα είναι ΠΟΤΕ τίποτα περισσότερο απο παιδιά..."αθώα παιδιά" που τα χρησιμοποίησαν...όπως και τον καθένα μας εξάλλου φίλε μου..
Καθε κοινωνία -με τον τρόπο της- τα χρησιμοποιεί...
Πρέπει να βρούμε ποιός είναι ο "θύτης" και ποιό το "θύμα"...διότι υπάρχει μεγάλη διαστρέβλωση και παρερμηνεία των όρων...!!!
Καληνύχτα φίλε Νικόμαχε!!!

quote:quote:
Ελεος ρε παιδια και η ωραιοπαθεια εχει τα ορια της.Θα προτιμούσα να λέγομαι σκέτο Ρωμιός.
Μου βγάζει κάτι σαν "πολιτισμένη" βρισιά να σε λένε Έλληνα και ακόμα χειρότερα να σε λένε νεοέλληνα.
Aφου το θελεις τοσο πολυ,εχεις επιλογες.Μπορεις να πας να ζησεις στην ιδια τη ρωμη.Μπορεις επισης να πας στη ρουμανια,οπως σαφως μπορεις να πας στο πατριαρχειο.Και στα τρια αυτα μερη,και θα αισθανεσαι υπερηφανος για το ρωμιος και δε θα σε βριζει κανενας λεγοντας σε ελληνα.
Ο δρομος ειναι ανοιχτος και τα σκυλια δεμενα...