ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΟΝΑΞΙΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΜΟΝΑΞΙΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

katze31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/10/2003, 03:41:32
Εγώ απολαμβάνω τις στιγμές μοναχικότητάς μου (και όχι μοναξιάς). Είναι κάτι εποικοδομητικό και τρέφει την ψυχή.
Αυτός όμως που φοβάται να μείνει μόνος ίσως δεν είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και αδυνατεί ή φοβάται να τον κοιτάξει κατάματα ή δεν παίρνει εύκολα αποφάσεις ώστε να διαλύει τη μοναξιά όταν αυτή γίνεται παθητική και αδρανές φορτίο για την ψυχή.
Μόνοι και γυμνοί ήρθαμε σε αυτό τον κόσμο και έτσι θα φύγουμε...
όπως δεν έχει νόημα η συσσώρευση υλικών αγαθών γιατί είναι βάρη που κατακρατούν τις ικανότητες του πνευματικού ανθρώπου απο το να πετάξουν, έτσι δεν έχει νόημα και η συσσώρευση συναισθημάτων γιατί το μόνο που επιτελούν, είναι να τροφοδοτούν τον πολύτιμο εαυτό με οίκτο και χαμηλή αυτοεκτίμηση.
'
Μόνος μπορεί να αισθάνεται κάποιος που βρίσκεται μέσα σε πλήθος, μιλά ακατάπαυστα και γεμίζει τον προσωπικό του κόσμο με αντικείμενα...
Αυτός ο άνθρωπος είναι μόνος, γι' αυτό και δρά όπως δρά...προσπαθώντας με αυτό τον ύστατο τρόπο να αποφύγει τη μοναξιά του...
Πλήρης μπορεί να είναι κάποιος ζητιάνος που δεν έχει τίποτε, έχει επιτεύξει κάποια σκαλοπάτια στο ταξίδι ανέλιξης της ψυχής και νοιώθει τόσο γεμάτος όσο και τα βαριά σύννεφα που θα έρθουν να πλύνουν τους καιρούς...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

katzeΜέλος
02/10/2003, 09:16:58
Καλημέρα κι από μένα,
Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...
Κατα δεύτερον έχω να πω ότι για μένα προσωπικά η μοναξιά είναι...ευτυχία. Αλλά δεν έχει σημασία. Ανοιξα αυτό το θέμα έχοντας (όπως προανέφερα) ως έναυσμα τις απαντήσεις στο "τι φοβάσται περισσότερο", όπου (όπως και σε άλλες συζητήσεις εδώ) διάβασα ΄κάποιες απαντήσεις "φοβάμαι τη μοναξιά, τον εαυτό μου" κ.λπ. Γι' αυτό και από κεκτημένη ταχύτητα άνοιξα το θέμα εδώ και όχι στην ενότητα "Ψυχή", όπου ταιριάζει καλύτερα. Δεν έχω καμία αντίρρηση να μεταφερθεί.

Μέχρι στιγμής έγραψαν οι φίλοι που τους αρέσει η μοναξιά . Θα περιμένω να ακούσω και από φίλους που τη φοβούνται...

02/10/2003, 09:43:29
katze καλημερα και καλο μηνα:)

προσωπικα δεν ανεφερα στο κειμενο μου καπου που να λεει πως μου αρεσει η μοναξια.μοναχα οτι δεν την φοβαμαι γιατι την βιωσα και την βιωνω:))

αν παρατηρησεις σε ολες τις κατευθυνσεις που εχουν ανοιχτει οι ψυχες στο τοπικ,θα νοιωσεις τις δονησεις απογοητευσης ,αλλες φορες και προσπαθειας αναζητησης διεξοδων:)))

να εισαι καλα

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

02/10/2003, 18:36:07
quote:
μοναχα οτι δεν την φοβαμαι γιατι την βιωσα και την βιωνω:))

ΜΟΝΑΞΙΑ, ΦΙΛΕ ΜΑΣ,ΜΑΝΟ ΜΑΣ;
ΤΗΝ ΒΙΩΣΕΣ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΩΝΕΙΣ...
ΜΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΤΙ...
ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ Σ'ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΟ...
ΚΑΙ...
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ...
ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ;

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

02/10/2003, 19:44:13
quote:
Και η μοναξια μερικες φορες ειναι λυτρωτικη

ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ...
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ,
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ MASVIDAL...
ΜΑ ΠΟΣΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ;
ΟΤΑΝ Η ΑΥΓΗ ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ;
ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗΣ;
ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΝ ΗΧΩ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ;
ΚΙ'ΟΤΑΝ ΟΙ "ΦΩΝΕΣ" ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΙΓΟΨΙΘΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ;
............................................
ΛΥΤΡΩΣΗ...
ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΝΟΙΞΗ...
ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ...

MasvidalΜέλος
02/10/2003, 20:56:51
quote:

quote:
Και η μοναξια μερικες φορες ειναι λυτρωτικη

ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ...
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ,
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ MASVIDAL...
ΜΑ ΠΟΣΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ;
ΟΤΑΝ Η ΑΥΓΗ ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ;
ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗΣ;
ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΝ ΗΧΩ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ;
ΚΙ'ΟΤΑΝ ΟΙ "ΦΩΝΕΣ" ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΙΓΟΨΙΘΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ;
............................................
ΛΥΤΡΩΣΗ...
ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΝΟΙΞΗ...
ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ...

Ειπαμε.Ολα με μετρο (ΚΑΙ η επιλογη προσκαιρης μοναχικοτητας).
Τελικα και να θελουμε να ειμαστε μονοι δεν γινεται.Ακομα και να ξεκοψουμε (για λιγο) απο τους ανθρωπους,η σεληνη,η αυγη,τα ονειρα που κανουμε για τον ανθρωπο που μας ενδιαφερει,ολα αυτα (και πολλα αλλα) μας συντροφευουν σιωπηλα αλλα με μια ανειπωτη δυναμικη.Στο κατω-κατω αυτα μας δινουν τροφη για ζωη,ερωτα,αγαπη,ελπιδα,γαληνη.
Εχεις απολυτο δικιο αγαπητη Kαποδιστρια.
Οσο για την λυτρωση της αιωνιας ανοιξης που πολυ σωστα ανεφερες.....εκει να δεις !!!! Δεν θα στο περιγραψω με λογια γιατι απλα ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ δεν περιγραφεται,ΜΟΝΟ ΒΙΩΝΕΤΑΙ !!!!!!
Με αλλοκοσμικους χαιρετισμους,Masvidal....

"...καποια στιγμη θα γινουμε ΕΝΑ.Θα συναντηθουμε ξανα σε μια πανεμορφη ηλιολουστη μερα".

no nameΝέο Μέλος
02/10/2003, 21:21:59
Αν τη μοναξιά σου δεν τη μετατρέψεις σε ερημιά είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να δώσεις μια ευκαιρία στον εαυτό σου να βρει ξανά την αξία στα πράγματα και ο μοναδικός τρόπος για να αφαιρέσεις από τη ζωή σου όλα τα άχρηστα....

8odwrisΜέλος
02/10/2003, 21:48:39
fil
quote:

Kαλημέρα..Eμένα μ' αρέσει η μοναξιά...

Eχω ανάγκη να μένω μόνη μου αρκετά συχνά...

Aκόμα κ αν δεν είναι επιλογή μου...

Tην απολαμβάνω!

filh VALNTA kai gw 8a simφονισω μαζι σου στο 8εμα οτι γουσταρω και γω πολλες φορες να μαι μονος! ομως.. αυτο λεγετε μοναχικοτιτα!! ΑΛΛΟ ΛΙΠΟΝ ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΙΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΟΝΑΚΣΙΑ ..τιν μοναξια λιπον δεν τιν αντεχω οχι πιστεψε με με τπτ!!!!!

Communicating at an unknown rate...

todoR

Edited by - 8odwris on 02/10/2003 21:53:20

cubeΜέλος
02/10/2003, 23:42:13
Μοναξιά μεγάλυτερη κατάρα δεν υπάρχει!

Πάντα έχεις ανάγκη κάποιον/α!

Πάντα θες ένα τρυφερό χάδι! (αφή)

Πάντα θες έναν καλοσυνάτο λόγο! (ακοή)

Πάντα θες να δείς ένα γλυκό πρόσωπο! (όραση)

Πάντα θες να ακούσεις μια χαριτωμένη φωνή! (ακοή)

Πάντα θες να μυρίσεις ένα όμορφο άρωμα! (όσφρηση)

Πάντα θες να γευτείς ένα μελιστάλαχτο φιλι! (γεύση)

Εγώ έτσι νιώθω και είναι λογικό γιατί ο άνθρωπος θέλει να ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις του...μόνος δεν μπορεί να το κάνει!

Δεν είναι ανθρώπινο αυτό! Δεν έχετε αισθήσεις εσείς?

Μήπως είμαι ο μόνος ρομαντικός στην παρέα?

Να είστε καλά.

Υγεία... Αγάπη... Ζωή..!

+ κύβος +
IsgaardΝέο Μέλος
03/10/2003, 01:20:52
Καλησπέρα κι από μένα.
Είδα πως σήμερα θίξατε το θέμα Μοναξιά και διάβασα τις απόψεις όλων των φίλων.
Πρέπει να πω βέβαια ότι τελικά υπάρχει αρκετός κόσμος που την βρίσκει να είναι μόνος για να σκεφτεί, να χαλαρώσει, να τα βρεί με τον εαυτό του κτλ.
Προσωπικά πιστεύω ότι η μοναξιά δεν επιβάλλεται αλλά είναι καθαρή επιλογή μας. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως μπορεί κάποιος άνθρωπος ή κάποια κατάσταση να επιβάλει την μοναξιά ενώ όλα είναι θέμα επιλογής.
Πολύ σωστά διάβασα ότι μπορεί να βρίσκεται κάποιος ανάμεσα σε πολύ κόσμο αλλά και πάλι να νιώθει μοναξιά. Έλλειψη επικοινωνίας λέει. Το έχω βιώσει κι εγώ βέβαια. Αλλά και πάλι, δική μας επιλογή δεν είναι αν θα επικοινωνήσουμε;
Τέλος πάντων, για να μην μακρυγορώ αν και πολλά μπορούν να λεχθούν πάνω σε αυτό το θέμα, δεν πιστεύω πως υπάρχει μοναξιά. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο 8odwris που έκανε την διαφοροποίηση μεταξύ μοναξιάς και μοναχικότητας. Μοναχικότητα ναι, μοναξιά ανύπαρκτη..για μένα τουλάχιστον.

Να στε όλοι καλά

.:So listen to your soul
the way to reach your goal
is written deep inside
just trust your inner guide:.

katzeΜέλος
03/10/2003, 09:36:41
Για το φίλο κύβο....

Ωραία και τα φιλιά (βρε, τι σας έχει πιάσει) κι οι μυρωδιές και τα χάδια, αλλά όπως λέει κι η Kapodistria, την ΑΝΟΙΞΗ μπορείς να τη βιώνεις μόνος κι ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΣ, κι αυτό είναι το μεγαλείο...