- Αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Y.Γ. Τσιμπήσατε πουλάκια μου...μια πλάκα έκανα σιγά μη θέλω να κλειδωθεί το τόπικ...![]()
![]()
![]()
![]()

Η δική μου γνώμη είναι μάλλον λιγάκι σκληρή. Πιστεύω πως η αμοιβαιότητα των αισθημάτων μεταξύ των ανθρώπων είναι μάλλον στημένη.
Τι θέλω να πώ;
Συμπαθούμε τις περισσότερες φορές κάποιον επειδή ξέρουμε οτι μας συμπαθεί και αυτός...
... και αντιπαθούμε σχεδόν πάντα κάποιον επειδή ξέρουμε οτι μας αντιπαθεί και αυτός.
Επίσης υπάρχει και μια άλλη κατηγορία άμυαλων, που κρίνουν τα συναισθήματά τους προς έναν τρίτο ανάλογα με τον αν ο τρίτος συμπαθεί το φίλο τους κ.ο.κ
Αυτό πιστεύω συμβαίνει στο μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπινων σχέσεων. Στις περιπτώσεις που δεν συμβαίνει μιλάμε για καθαρούς ψυχικά ανθρώπους που απλώς ξέρουν τι τους γίνεται.
Περιμένω σχόλιά σας...
quote:
Συμπαθούμε τις περισσότερες φορές κάποιον επειδή ξέρουμε οτι μας συμπαθεί και αυτός...... και αντιπαθούμε σχεδόν πάντα κάποιον επειδή ξέρουμε οτι μας αντιπαθεί και αυτός
Και στην περίπτωση κατά την οποία συναντάμε κάποιον τυχαία,είναι άγνωστος προς εμάς και νιώθουμε οικεία,φιλικά?Όταν μάλιστα αυτό νιώθει κι ο άλλος ταυτόχρονα,και ενώ δεν μας γνωρίζει?
Τότε? Ποιο από τα 2 παραπάνω ισχύει?
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
quote:
Και στην περίπτωση κατά την οποία συναντάμε κάποιον τυχαία,είναι άγνωστος προς εμάς και νιώθουμε οικεία,φιλικά?Όταν μάλιστα αυτό νιώθει κι ο άλλος ταυτόχρονα,και ενώ δεν μας γνωρίζει?
Τότε? Ποιο από τα 2 παραπάνω ισχύει?
Στην περίπτωση αυτή ασφαλώς ισχύουν όσα είπαν οι προηγούμενοι συνομιλητές.
Εξ΄ άλλου δεν είπα ότι πάντα συμβαίνουν οι 2 περιπτώσεις που εγώ ανέφερα.
Γενικότερα πιστεύεις Ελευθερία και υπόλοιποι συνομιλητές οτι στην εποχή μας επικρατούν (ή έστω υπάρχουν) αυτού του είδους σχέσεις αμοιβαιότητας;( Σχέσεις δηλ. του τύπου συμπαθώ όποιον με συμπαθεί και το αντίστροφο.) Εγω προσωπικά το έχω συναντήσει πάμπολλες φορές.
Μου ΄χει τύχει από την άλλη μεριά να συμπαθώ υπερβολικά μια καθηγήτριά μου, τη στιγμή που ήταν κοινώς αποδεκτό οτι εκείνη δεν με "πήγαινε" καθόλου. Και όσο εκείνη δεν με συμπαθούσε άλλο τόσο την συμπαθούσα εγώ! Αυτό πως εξηγείται;
Ψυχικά όλα αυτά...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Κάποιο "μάθημα" έπρεπε να πάρετε ή γνωριζόσασταν από παλιά (η δική της εμπειρία μαζί σου αρνητική κι εσύ μάλλον προσπαθούσες ν' αποκαταστήσεις...)
Τί εννοείς έπρεπε να πάρουμε κάποιο μάθημα;
Όχι δεν γνωριζόμασταν από παλιά.
Το τρίτο που αναφέρεις όσον αφορά την αποκατάσταση αληθεύει. Όντως στενοχωριόμουν για την κατάσταση αυτή και προσπαθούσα να την κάνω να με δει με διαφορετικό μάτι. (Ίσως το τρίτο μάτι;;;;;;;;)

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Let's move it...
Y.Γ. Τσιμπήσατε πουλάκια μου...μια πλάκα έκανα σιγά μη θέλω να κλειδωθεί το τόπικ...
Βρε παλιοκόριτσο Avallon κάνεις και τέτοια;
Λοιπόν τιμωρία: Θα μάθεις απέξω όλο το κείμενο που σήμερα θα γράψω.
Κάποτε, όταν ήμουν νεαρή και σπούδαζα. Θυμάμαι έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο που νομίζω, ότι λόγο ρατσισμού και μόνο (μιλάμε για πανεπιστήμιο της Αυστραλία το 1985) δεν με συμπαθούσε.
Έκανα, φυσικά το ότι δεν καταλάβαινα, γιατί ούτως ή άλλως, η χαμένη θα ήμουν μόνο εγώ...
Ένα πρωινό που είχαμε αμφιθέατρο μαζί του (για την διαφήμιση ένος προϊόντος μέσω των κινουμένων σχεδίων) μας έδωσε μια διατριβή μελέτη του, επάνω στις ανθρώπινες σχέσεις. Ήταν αληθινά πολύ καλή, αλλά ένα μελανό σημείο της και μάλιστα ρατσιστικό, ήταν ότι οι άνθρωποι χωριζόντουσαν κατά φυλη, κατά ράτσα δηλαδή, στα αισθήματα των σχέσεων. Οι λευκοί, οι κίτρινοι, οι μελαχρινοί και οι μαύροι, έλεγε πως δεν θα κατάφερναν ποτέ να φτιάξουν ένα τέλειο μοντέλο πολιτείας!
Βασιζόταν δε η μελέτη του, επάνω στις χημικές εκκρίσεις και ενώσεις των εγκεφαλικών εκπομπών των ίδιων χρωματικών σωμάτων. Όπου αποτελούσαν η κάθε μία ράτσα και μία λογική "αγέλη", κοινωνική ομάδα επάνω στον πλανήτη Γη.
Έδινε λοιπόν μία άλλη διάσταση, αρκετά προχωρημένη για τις ανθρώπινες σχέσεις και πως ετούτες αναπτύσσονται, σαν παράδειγμα: Τα ψάρια ζούνε κατά αγέλη, και όταν θα υπάρξει ο κίνδυνος ενός μεγαλύτερου ψαριού, τότε για να ειδοποιηθεί η αγέλη, εκκρίνουν μία χημική ουσία που μόνο το δικό τους είδος μπορεί να αντιληφθεί. Έτσι λοιπόν, ενοούσε ότι και οι άνθρωποι μόνο του ίδιου χρωματικού είδους, μπορούν να συλλάβουν τις χημικές εκκρίσεις που δημιουργούν τα συναισθήματα στην εντέλεια.
Προσωπικά τώρα, νομίζω πως είχε σε ένα πολύ μεγάλο μέρος δίκιο, μόνο που εγώ θα τοποθετούσα τις αγέλες των ανθρώπων κατά βαθμό πνευματικής ανόδου και όχι με την πόση μελανίνη έχει το κάθε σωμά τους.
Ίσως να έχω κάπου φωτοτυπίες της μελέτης αυτού του δασκάλου, γιατί έτσι, όπως ανάλυε τα συναισθήματα των σχέσεων, ήταν κάτι το πραγματικά καλό για το topic ετούτο. Πιστεύω να τις βρω.
Σας χαιρετώ φιλικά.
Θα ήθελα να γράψω κάτι παραπάνω για το μέλος Τσανάκαλος μια και η χθεσινοβραδυνή μου κούραση με απέτρεπε απ' το να γράψω...
Είναι δεδομένο, σε όσους πιστεύουν στην άποψη περί μετενσαρκώσεως, ότι στην παρούσα ζωή μας μπορεί να συναντάμε παλαιότερων ζωών γνωριμίες μας.
Αυτή είναι μία επιλογή την οποία κάνουμε εμείς και οι άλλοι (με τους οποίους συναντιόμαστε) πριν γεννηθούμε και καταγράφεται στην μνήμη του Υπερ-συνειδητού Εαυτού μας, γι' αυτό και δεν μπορούμε να την ανακαλέσουμε (κατά τη διάρκεια της ζωής μας θυμόμαστε μόνον όσα αφορούν στην ενσαρκωμένη μνήμη του συνειδητού μέρους του νου).
Φυσικά, ο μηχανισμός αυτός παίζει ρόλο στην ψυχο-πνευματική μας εξέλιξη και γι' αυτό η μνήμη αυτή στην πραγματικότητα μας είναι περιττή. Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε στην ενσάρκωσή μας είναι η αγνότητα και η αρετή, τα οποία από μόνα τους θα μας οδηγήσουν στο να λύσουμε δεσμούς του αστρικού σώματος.
Λίγο πιο πάνω είχα αναφερθεί στην επιρροή του πλανήτη Ποσειδώνα... Η αστρολογία, η οποία καταγράφει τα συμβολικά εκείνα αστρονομικά φαινόμενα τα οποία σηματοδοτούν (δεν τα προκαλούν δηλαδή) την εξελικτική μας πορεία, συχνά έχει πολλά να μας πει μέσα από τη συγκριτική μελέτη δύο αστρολογικών χαρτών.
Πάντως, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι ειδικά στις διαπροσωπικές σχέσεις τους αρέσκονται να ομιλούν περί καρμικών σχέσεων προκειμένου να δικαιολογήσουν τα ανεξέλεγκτα πάθη τους. Αυτό δεν ισχύει πάντα...

quote:To ξέρω το σύμπτωμα...
Μου ΄χει τύχει από την άλλη μεριά να συμπαθώ υπερβολικά μια καθηγήτριά μου, τη στιγμή που ήταν κοινώς αποδεκτό οτι εκείνη δεν με "πήγαινε" καθόλου. Και όσο εκείνη δεν με συμπαθούσε άλλο τόσο την συμπαθούσα εγώ! Αυτό πως εξηγείται;
ΕΡΩΤΑΣ...
Στην περίπτωσή σου βέβαια υποσυνείδητος γι'αυτό και δεν είχες καταλάβει κάτι... Με καρμικό ή μη υπόβαθρο...
Αγαπητή φίλη zezmperg...το έμαθα το μάθημα...![]()
![]()
Αν είναι όμως να με βάλεις να αποστηθίσω και το υπόλοιπο![]()
...απόψε πριν πέσω για ύπνο θα παρακαλέσω να μην βρεις τις φωτοτυπίες... ![]()
![]()
![]()

quote:
To ξέρω το σύμπτωμα...
ΕΡΩΤΑΣ...
AAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! Μη μου λες τέτοια. Με τρομάζεις.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 55 ΕΤΩΝ!!!!!!!
Θα με κάνεις να βλέπω αφιάλτες το βράδυ!!!!!!!
Όχι πέρα από την πλάκα, αναφέρομαι σε απλή συμπάθεια προς τον χαρακτήρα της. Πάρα πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενό της, και μεγάλη μεταδοτικότητα.
Και ήταν πολύ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ!!!!!!!!!!!!!
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ??
ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "Nazionalsosialist" Η ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ ΑΝΑΤΡΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ?
ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ "Εσωτεριστές".......
ΜΑΛΙΣΤΑ......
Ε, ΤΟΤΕ........
ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ !!!!!!
.....καλή μέρα να έχετε.....
Dld ama to pame etsi shmera pou leme pws exoume Dhmokratia prepei na mas erxete sto mualo o Shmiths?
Victory or Valhalla
και τελικά αναρωτιέμαι αν μπορεί να σταθεί ένα πολιτικό σύστημα ως πράξη χωρίς να χρησιμοποιείται ως εργαλείο των "αρχόντων". αμφιβάλλω.
ίσως γιατί η εξουσία έχει την ικανότητα να τυφλώσει ακόμη και τον πιο αγαθό άνθρωπο.
και δεν διαφωνώ ότι η δημοκρατία που έχουμε καμία σχέση δεν έχει με τη πραγματική δημοκρατία. όμως αν πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στον εθνοσοσιαλισμό και σε αυτό έστω το απολειφάδι δημοκρατίας
επιλέγω το δευτερο...any time of the week!(όπως λένε και οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι)
quote:
Morph to thema metaksu mas pistevw na elhkse. To oti den sumfwnoume panw se aftes tis idees einai emfanes.. alla den einai logos na mhn eimaste enwmenoi enantia stous koinous exthrous mas
χαίρομαι, γιατί στο μυαλό μου δεν είχε ανοίξει καν θέμα ![]()
όμως μη μου ζητάς να θεωρήσω τον λαό των εβραίων ως κοινό εχθρό. μάλλον θα πρέπει να δώσεις αυτή τη μάχη χωρίς εμένα...
"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω

ΕΝ.ΚΙ. ΜΕΓΑΛΕ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ ...ΣΕ ΕΡΕΘΙΣΑ ΤΩΡΑ Ε?
To sumvolo ths Anagennhshs,kai ths Dhmiourgias prepei na einai orato se kathe Perifano Ellhna kai Eurwpaio Patriwth.
Victory or Valhalla
Victory or Valhalla
και πολύ καλά κάνει![]()
όσο κι αν κινδυνεύει να φάει λουκέτιασμα το τοπικ...Όμως μια εικόνα είναι 1000 λέξεις και βλέποντας και άλλα συναφή τόπικ ο ΑΙΟΝ είναι αρκούντως γλαφυρός!!!
και μια απορία μου. Η προγιαγιά μου ήταν αρβανίτισσα (ελληνικά δεν μιλούσε). ο προ-προ-προ πάππους μου Ιταλός που μετακόμισε στην Ανδρο και έκανε οικογένεια εκεί (το επώνυμό μου είναι καθαρά ιταλικό).
φταίω εγώ που δεν κρατάει η σκούφια μου από κανέναν ενδοξο ήρωα του 21; μηπως πρέπει να αναθεωρήσω την ελληνικότητα μου;;; αν ναι, δεν ξέρετε σε τι υπαρξιακούς μπελάδες με βάζετε καλοκαιριατικα....
"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω
gi auto eksighth h toso entonh antidrash sou gia to paron thema..
Twra erikses fws sthn upothesh!!
Victory or Valhalla