- ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ?Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ(ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Από κει και πέρα, θα σε παρακαλούσα να μην γενικεύεις, επειδή απλά εσύ θεραπεύεσαι.
Δεν είναι δυνατόν να θεωρείς ότι η όποια ψυχολογική θεραπεία σου έχει αποκαλύψει τη μοναδική αλήθεια, διότι τότε απλά έχεις περάσει στο άλλο άκρο, από την κατάσταση την οποία βίωνες. Από την τυφλή αποδοχή στην πλήρη άρνηση.
Οι ιερομόναχοι και οι λοιποί εκφραστές ενός θρησκευτικού δόγματος νομίζεις ότι είναι λιγότερο άνθρωποι ή έχουν λιγότερα προβλήματα ή περισσότερες ικανότητες;
Είναι γνωστό ότι ο σκοταδισμός των διαφόρων δεισιδαιμονιών έχει οδηγήσει πολλούς σε ψυχολογικές παρακρούσεις, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τα όσα αναφέρεις.
Εκτός αν εκφράστηκες λάθος.
Θα έλεγα να περιμένεις να ολοκληρώσεις τη θεραπεία σου και να αφήσεις τα συμπεράσματα για τότε...
quote:
τωρα ξερεις τι λεω!! στο σταδιο που ηταν "υπηρξα και εγω"
και πιστεψε με οταν τους συναντω ,θυμαμαι τον παλιο αρρωστο,και ψυχοπαθη εαυτο μου!
Σε καταλαβαίνω, αλλά έχεις ακόμα κι άλλα στάδια...
quote:
θα εκπλαγεις!
Δε νομίζω.
quote:
ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ?!!ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ?!!ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ??ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΕΓΩ?!!
να επιχειρηματολογουμε αγαπητη μου ,!
οταν πουμε στον αλλον"δεν καταλαβες σωστα"!
Μη βιάζεσαι. Εγώ δεν υποκαθιστώ την ψυχοθεραπεία.
quote:
δεν εχεις ερθει στην θεση αυτη αγαπητη,γιαυτο μιλας !
Φίλε μου, ο ψυχοθεραπευτής σου είχε έρθει σ' αυτή τη θέση;
Δε νομίζω. Παρ' όλα αυτά, έχει εκπαιδευτεί για να σε βοηθά.
quote:
αλλα μην ξεχνας οτι ειμαι ενα βημα "παραπανω απο σενα"
Αυτό πάλι, από πού το συμπέρανες;
quote:
μην εισαι και τοσο σιγουρη ,για αυτο που πιστευεις!
Για το μόνο το οποίο είμαι σίγουρη, είναι για μένα.
Εσύ έπαθες ότι έπαθες, γιατί δεν ήσουν εσύ και απλά ακολουθούσες τους άλλους.
Τώρα ανακαλύπτεις τον εαυτό σου...
Μη βιάζεσαι λοιπόν.
quote:
τα ιδια ακριβως "ελεγα και εγω " "για θεους που ζουν στην καρδια του καθενος και οδηγουν και ολα αυτα"
Μα ποτέ δε λέγαμε τα ίδια (εσύ τότε κι εγώ τώρα). Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνεις...
quote:
ψυχολογικες καταστασεις ειναιΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ!
Στο πεδίο το οποίο δουλεύεις τον ψυχισμό σου, έχεις δίκιο. Υπάρχουν και άλλα... Κουράγιο!
quote:
και μην υποτιμας την νοημοσυνη μου ,οτι αλλα ηταν να καταλαβω,και αλλα καταλαβα!
Εγώ άλλα γράφω κι εσύ άλλα καταλαβαίνεις. Βλέπεις που έχω δίκιο λοιπόν;
Δεν έγραψα ότι άλλα ήταν να καταλάβεις κι ότι η νοημοσύνη σου είναι χαμηλή, αλλά ότι έχεις κι άλλα να μάθεις ακόμα... Κι επειδή εμπιστεύομαι τη νοημοσύνη των ανθρώπων, είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις κι εσύ τον κύκλο σου και θα έρθει η ώρα...
quote:
ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!
Κι εμένα ![]()
Καλωσήλθες στη συζήτηση, alfa-omega! ![]()
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 31/01/2005 22:31:34
Εύχομαι όλοι μας να εμβαθύνουμε ,τόσο πολύ τις διάνοιές μας , σε αυτήν την άκρως ενδιαφέρουσα αναζήτηση,
ώστε να προκύψουν ώριμοι πνευματικοί καρποί.
Εγώ το γράφω ευθέως .
Η μοναδική μου ελπίδα σε αυτήν την μάταιη ζωή , είναι η επιδίωξη της αληθινής.
Ο δρόμος είναι μακρύς.
Όμως ακόμη υπάρχω και αυτό μου είναι προς το παρόν αρκετό.
Μετά τιμής , ο αιώνια ερωτευμένος θαυμαστής , της τελειοποιημένης θεϊκής ψυχής.
Θέλω όμως να πω κι εγώ δύο κουβέντες φυσικά με διάθεση μόνον διαλόγου.
Όλοι οι δρόμοι δεν είναι για όλους.
Το περιβάλλον που μεγάλωσες σου επέβαλλε ένα δρόμο που ΔΕΝ ήταν για σένα,εκτός του ότι από ό,τι καταλαβαίνω (και θα μεσυγχωρέσεις γι αυτό),ήταν εντελώς αρρωστημένο.
Δεν φταίνε αυτοί.Και εκείνοι έτσι έμαθαν και,ίσως για εκείνους δούλεψε καλά,όχι όμως για σένα.
Ο μοναχισμός ΔΕΝ είναι για όλους.
Η απομονωση ΔΕΝ είναι για όλους
Ο ασκητισμός ΔΕΝ είναι για όλους
Όποιος ΔΕΝ ανήκει σε αυτές τις κατηγορείες ΔΕΝ θα πάει στην κόλαση.
Όποιος ανήκει σε αυτές τις κατηγορείες ΔΕΝ θα πάει ντε και καλά στον παράδεισο.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ Η ΘΡΗΣΚΕΪΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΣ αλλά κάποιοι κολλημέενοι και αρρωστημένοι ευνούχοι.
Σου μιλάω εκ πείρας κι εγώ,διότι είμαι θεολόγος και έχω εργαστει και 3 χρόνια στην εξωτερική ιεραποστολή και όπως έχω ξαναπεί ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ! ! !
Άρα λοιπόν "η εκκλησία μοι είναι γνωστή" (σκάσε Zadok
)
(και δεν είμαι και ευνουχισμένος,για να κάνουμε και λίγο χιούμοορ,Ο,ΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΒΩ !
)
Σίγουρα στις κατηγορείες που προανέφερα υπήρξαν φωτισμένοι άνθρωποι (χρησιμοποιώ οικίους όρους).
Όπως οπουδήποτε ανά τους αιώνες και σε όλες τις θρησκείες.
Τουλάχιστον τώρα ξέρεις ότι αυτό δεν κάνει για σένα ![]()
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ !![]()
Τωρα τελείωσε !
Ξεχασέ το !
Η ζωή συνεχείζεται ! Προχώρα μπροστά !
Κάποια στιγμή θα είσαι έτοιμος να κοιτάξεις και πίσω και να κάνεις την απογραφή σου,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΟΜΗ!
Keep walking ![]()
Στο θέμα μας τώρα,δεν πιστεύω οτι η πίστη σε μια ζωή μτά θάνατον είναι "στη φύση του ανθρώπου"
Για μένα στη φύση του ανθρώπου είναι:
Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης
Η libido.
Και τα δύο αποσκοπούν στην συνέχιση της ζωής.
Αυτό είναι φυσικό. Η ζωή.
Ούτε ο θάνατος,ούτε το μετά.
Γιατί ο ανθρωπος όμως καιγεται τόσο γι αυτό;
Διότι πάλι κατ' εμέ,(θα χρησιμοποιήσω τον Αριστοτέλη),ο άνθρωπος "φύση ορέγεται του οιδέναι".
Η τάση για γνώση λοιπόν ![]()
Επειδή όμως υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορούμε να αποκτήσουμε γνώση για αυτά,υπεισέρχεται ο παράγων πίστη.
Γι αυτό και παραπάνω προανέφερα ότι για μένα υπάρχει "μετά",το "πιστεύω" .
Γιατί;
Γιατί έτσι.
Μου κάθεται καλύτερα ![]()

πλεον ειμαι καλα !δεν ειμαι σε καποια φαση αμφιβολιας!
αν ακολουθησα καποιο δρομο δεν το εκανα,γιατι πιεστηκα,αλλα
γιατι πιστευα οτι καλυτερο θα μου προσεφερε!
εκει ομως εγκλωβιστηκα!!
ο δρομος του χριστου,ηταν για μενα ,θανατος,και οχι ζωη που ο ιδιος
διακυρητει!
και για να γινω πιο απλος σε αυτα που λεω!
μονο ο θεσμος της "αμαρτιας"απο τον χριστιανισμο,ειναι αρκετος
για να δημιουργησει ψυχολογικα σφιξηματα ,και οχι μονο!
σε πληροφορω οτι και οι ιδιοι ψυχοθεραπευτες "αδυνατουν να βοηθησουν σε τετοια ζητηματα,οι περισσοτεροι ηταν της αποψης ,οτι "ολα αυτα ειναι μπουρδες",ενας που επιδιωξε να δωσει μια
εξηγηση,μιλουσε και ελεγε κατι ασυναρτητα,που τελικα με μπερδεψαν
κλεινοντας ,θελω να σου πω οτι ,κατανοω τα λαθη "στην διεργασια της σκεψης "οπως λεγονται ψυχιατρικα,αγαπητη μου.
και τα λαθη αυτα ξεκινουν ,απο την αποδοχη ενος'υπερφυσικου κοσμου"
"μετα θαν,ζωες","θεους που κοιτουν απο ψηλα" και ολα αυτα,ανοιγει ο "ασκος του αιολου"τοτε!
σου λεω οτι οποιος ,αποδεχεται τετοια πραγματα,κανει και αυτος ΤΑ
ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ! μπορει αρχικα να μην εμφανιζουν εμφανη προβληματα
αλλα εν τω καιρω,εχουν παρομοιες καταληξεις οι πιο πολλοι
(συμπτωματα ,αποδοσης των παντων στο θεο,αδυναμια φυσιολογικης κριτικης σκεψης,συνεχης συμβολισμος καταστασεων,κ.α)
ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ,ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ,στο 90% των πραγματικα ασχολουμενων με το χριστιανισμο,!
εγω δυσκολευτηκα παρα πολυ να καταλαβω αυτα τα"λαθη"της σκεψης
και αυτα τα συνιστα η αποδοχη ,αυτου του πνευματικου κοσμου που προαναφερα,!
αν εσυ μιλας για αλλου ειδους "πνευματικοτητα" τοτε ειμαστε συμφωνοι!
!![]()
αγαπητε gothik!
αν ο θεικος δρομος "δεν μπορει να ακολουθηθει απο ολους τους ανθρωπους αναιξαιρετως.
τοτε μιλαμε για θεο διακρισεων??!!
γιατι αν για παραδειγμα εγω ηθελα διακαως να βρεθω στα ιδια σταδια
με καποιους αλλους " επιλεγμενους" στα ανωτερα σταδια της θεωσης!
και αυτο δεν μου επιτραπει ,λογω βιολογιας η αλλων προβληματων,
που ηταν " η στηριξη του θεου"
τον δρομο του ηθελα να διαβω.??
μαλλον αλλοι ειναι οι λογοι,και ο δρομος να μην ειναι και τοσο
"θεικος"!!
ωραια δικαιοσυνη παντως "του θεου"
να διαλεγει ποιους ,και ποτε?!
εγω ειμαι της αποψης οτι την μοιρα μας την φτιαχνουμε μονοι μας,και
ολιγαρχικες "θεικες "συμπεριφορες ,δεν τις δεχομαι!![]()
καλο βραδυ!
sakhs3

ΠΩΣ ΠΑΛΙ ΜΟΥΝΟΙ, Ω ΠΛΗΘΥΣ ΜΟΝΑΧΩΝ
ΨΕΥΣΑΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ.
ΠΑΛΛΑΔΆΣ 5oς μχα
αφου σας λενε μοναχούς, πως ειστε αμετρητοι;
κι αφου ειστε αμετρητοι πως ειστε παλι μοναχοί;
αχ, η πληθώρα μοναχών διαψευδει τη μοναδα.
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
quote:quote:
Η ανθρώπινη ζωή είναι το μόνο υπαρκτό αγαθό. Έχει αξία όσο υπάρχει και αυτό είναι. Δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχει ή όχι συνέχεια αυτής άρα το μόνο που μας μένει είναι να αποδεχτούμε ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι το μεγαλύτερο αγαθό.Είπε κάποιος ότι η ανθρώπινη ζωή ΔΕΝ είναι το ουσιαστικότερο υπαρκτό αγαθό
Μήπως δεν έχεις καταλάβει τί έχει γραφτεί έως τώρα
Γιατί αυτό το οποίο ονομάζεις εσύ "απόδειξη υπάρξεως" θεωρείς ότι ταυτίζεται με τη δική μου ή οποιουδήποτε την αντίληψη περί του τί εστί απόδειξη υπάρξεως
Ποιός ορίζει την ύπαρξη
Δέχομαι ότι αυτό πιστεύεις εσύ, αλλά αυτά που γράφεις, δεν είναι "το μόνο που μας μένει να αποδεχτούμε".
.
.3A
Ειλικρινά λυπάμαι
γιατί διαβλέπω μια ενόχληση όχι μόνο στην συμπερασματική λογική που πολύ ορθά αφορά μόνο εμένα και εκφράζεται από την πρόταση «μένει να αποδεχτούμε»,
αλλά και από την θέση μου περί της απόδειξης ύπαρξης.
Αρκεί να πω ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις αν σε ενοχλεί η πραγματιστική λογική μου και δεν υπάρχει λόγος εκνευρισμού ή ανησυχίας , καθώς δεν προσπαθώ να πώ τίποτα παραπάνω.
Σου εύχομαι να αντιμετωπίσεις τους Θεούς και τους Δαίμονες σου σε όποιο πεδίο εσύ κρίνεις ότι πρέπει αλλά θα σε ενημερώσω ότι σαν ορθολογικό ον δεν μπορώ να δεχτώ εκείνο που είναι αναπόδεικτο.
Όχι δεν πιστεύω σε μεταθάνατον ζωή ούτε σε μετενσάρκωση, το φθαρτό σώμα μετά τον κύκλο της ζωής τελειώνει τόσο απλά μαζί με το «πνεύμα» αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση.
Και υοθετώ την άποψη αυτή γιατί δεν έχω κάποια άλλη απόδειξη περί του αντιθέτου επιστημονικά τεκμηριωμένη.
Αυτές είναι οι θέσεις μου .
oi megalyteres epidoseis einai aytes poy antexoun ston xrono
απο τον ..εαυτο του;
μπραβο σου ομως φιλε Σακη
δεν εχω γνωρισει αλλον που να ηταν χωμενος σε τετοια πλοκαμια και να ξεφυγε! Ολοι μιλαμε εκ του ασφαλους, αλλα εσυ με τετοια βιωματα..
Αν και ξερω και αλλους που καποτε ειχαν και αλληλογραφια με "γεροντες"
και τωρα ειναι ελευθεροι (χωρις να θελω να θιξω τα θρησκευτικα αισθηματα καποιων εδω μεσα) Ελληνες τω θρησκευμα.
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
Θα ήθελα όμως, να διευκρινίσω, αγαπητέ sakhs3, ότι όντως δεν αναφερόμουν τόσο σε θρησκευτικές απόψεις, όσο σε προσωπικές εκτιμήσεις.
Εξ άλλου, αν παρατηρήσεις περισσότερο τις τοποθετήσεις μου, θα δεις ότι σε αρκετά σημεία είμαι αρκετά "αιρετική" και δε διαφωνούμε τόσο όσο φαντάζεσαι.
Ας αφήσουμε τους υποτιθέμενους εκπροσώπους του Θεού να βαυκαλίζονται...
Πολύ σωστά έγραψες ότι εμείς φτιάχνουμε τη μοίρα μας, αλλά η πνευματικότητα για την οποία γράφω, δε λέει το αντίθετο.
.
.

Edited by - Zadok on 02/02/2005 01:11:49
1000 παπάδες να με είχαν επιρεάσει ή 1000 σατανιστές.
Εγώ τι κάνω.
Εδώ είναι η χλίδα.
Είσελθε εις το ταμείον σου.(είναι γεγραμμένο) (έμπα στην καρδιά σου)
Κανείς δεν μας φταίει για τίποτα.
εμείς φταίμε που δεν ψάξαμε τον τρόπο.
Ο τρόπος , να είμαστε σοβαροί και ειλικρινείς όταν μέσα στην καρδιά μας συναντήσουμε Εκείνον.