- ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ?Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ(ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
αλλα απλως δηλωνει τη ζωη, τη "ζωτικη δυναμη" και σχετιζεται με ολους τους τροπους λειτουργιας των εμβιων οντων οι οποιοι τα διαχωριζουν απο τα αψυχα αντικειμενα. Οχι μονο η σκεψη, αλλα και η αισθηση και η δυναμη της αυτοβουλης κινησης.
Το γεγονος οτι σημερα σαν ψυχη δεν μιλαμε για αυτα οφειλεται στον
Καρτεσιο ο οποιος διαχωρισε τη λογικη απο τις λειτουργις που μοιραζομαστε με τα ζωα..
Ετσι ψυχη για τους Ελληνες (η οποια αναλογα με το φιλοσοφικο δρομο του καθενα ειναι θνητη ή αθανατη ή αιωνια ή μεγαλυτερης διαρκειας απο το σωμα, οπως εγραψα προηγουμενως)εχουν και τα ζωα (και για ορισμενους φιλοσοφους και τα φυτα).
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
«Λες ότι το πατριαρχείο σου, έχει ιστορικές πηγες και γνωρίζει έγκυρα τα "μετα θάνατον".
Έχει;
Μπορείς να μας παραθέσεις τα στοιχεία σου;Θα με ενδιέφεραν ιδιαίτερα»
Κατ’αρχάς δεν είναι το «πατριαρχείο μου» αλλά αναφέρομαι στα όσα ισχύουνε για το χριστιανικό δόγμα επισήμως τουλάχιστον. Παρουσιάζω και ΔΕΝ υιοθετώ.
Στοιχεία είναι τα λόγια των Ευαγγελιστών καθώς και η συμπεριφορά του ίδιου του Ιησού. Τι άλλο θέλεις δηλαδή?
Όσο για την Αγία Γραφή έχω εκφράσει ουκ ολίγες φορές τη θέση μου.
οι θέσεις μου λίγο ως πολύ γνωστές. Το μοναδικό αληθινό θρησκευτικό συναίσθημα είναι ΤΟ ΔΕΟΣ και η βαθύτατη συγκίνηση μπρος στο μυστηριώδες και ανεξερεύνητο βάθος της μητέρας φύσης (ως παγκόσμια αρμονία), της ζωής (ως θαύμα αναπαραγωγής) και του θανάτου, που δρα καταλυτικά στον βαθύτερο συγκινησιακό μας χώρο.
Για τον Συμπαντικό Θεό, το καλό και το κακό, η ζωή και ο θάνατος, είναι αντίθετα που συμπλέκονται μέσα στην καρδιά Του. «Για τον (Συμπαντικό) Θεό όλα είναι όμορφα και καλά και δίκαια» θα μας πει ο Ηράκλειτος.
Η, «η θάλασσα, νερό καθαρότατο και βρωμερότατο ταυτοχρόνως. Για τα ψάρια πόσιμο και σωτήριο, για τους ανθρώπους άπιοτο και καταστροφικό».
Έτσι, για μένα τουλάχιστον, Θεός και μεταθανάτιες ερμηνείες περί ψυχής και σώματος, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την μεγεθυσμένη ηχώ της ανθρώπινης φωνής για δικαιοσύνη και ελπίδα.
Από το μεγάφωνο της φαντασίας……
quote:
gotthic φαινεται οτι περι χριστιανισμου περιμενεις απο μας για να μαθεις..
το οποιον απο μονο του ειναι βεβαια ενδιαφερον!
τι ακριβώς εννοείς "από μας" ;
Θα χαρώ πολύ να μας το αναλύσεις ![]()
Πάντως "εγώ" μαθαίνω από τον οποιονδήποτε μιας και κάθε άμθρωπος έχει κάποια γνωση να προσφέρει.
Θα μπορούσες να μας πεις ποιοί είστε "εσεις" και τι πιστεύετε; ![]()

Σ' ευχαριστώ πάντως. Είναι πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου και δε νομίζω ότι διαφωνούμε κυρίως όσον αφορά στο:
quote:
Ετσι ψυχη για τους Ελληνες (η οποια αναλογα με το φιλοσοφικο δρομο του καθενα ειναι θνητη ή αθανατη ή αιωνια ή μεγαλυτερης διαρκειας απο το σωμα, οπως εγραψα προηγουμενως)εχουν και τα ζωα (και για ορισμενους φιλοσοφους και τα φυτα).
Εγώ θα πρόσθετα και τα ορυκτά. ![]()
Σχετικά με όσα ανέφερες περί σωμάτων, αναστάσεως και Χριστιανισμού, δε σε αμφισβητώ, αλλά ειλικρινά δεν γνωρίζω αν είναι έτσι.
Εάν τελικά ορθά αναφέρεις όσα αναφέρεις όμως, θα είχα να παρατηρήσω ότι αυτή η πεποίθηση δεν είναι "προνόμιο" του Χριστιανισμού, αλλά την κληρονόμησε όπως πολλές άλλες από άλλες θρησκείες και την προσάρμοσε στο δόγμα της.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Όλα είναι ζωή.
Για δες το με το καλό και αναλόγως πάμε παρακάτω...
Ζωη....ψυχη....πνευμα....Αγαπητη Zadok,νομιζω προσπαθουμε να υπερβουμε τις γνωσεις μας και συνανταμε ανυπερβλητες δυσκολιες.
Οποιαδηποτρε προταση-αποψη και να φερουμε στο τραπεζι της συζητησης, διατηρη την ισχυ της και ετσι δεν μπορουμε εκ του ασφαλους να επιλεξουμε την ορθη.
Ορθον ειναι οτι "η κοτα εκανε το αυγο",ορθον δε και οτι "το αυγο εκανε την κοτα",ομως ορθοτερον ειναι πως το ενα αναιρει το αλλο αφου δεν μπορει να υπαρξει το ενα πριν απο το αλλο ,ορθοτατον δε ειναι πως και οι δυο προτασεις ειναι ψευδεις και αληθης.
Αν δεν μας οδηγησουν οι γνωσεις μας ή οι αισθησεις μας στην αφετηρια της αναζητησης ,φοβουμαι πως ποτε δεν θα εξαγαγουμε ασφαλη συμπερασματα για ποιοδηποτε ζητημα!
quote:
Αν δεν μας οδηγησουν οι γνωσεις μας ή οι αισθησεις μας στην αφετηρια της αναζητησης ,φοβουμαι πως ποτε δεν θα εξαγαγουμε ασφαλη συμπερασματα για ποιοδηποτε ζητημα!
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αγαπητέ μου και νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να είναι ο στόχος κάθε αναζητητή...
.
.

quote:τι ακριβώς εννοείς "από μας" ;
Θα χαρώ πολύ να μας το αναλύσειςΘα μπορούσες να μας πεις ποιοί είστε "εσεις" και τι πιστεύετε;
1.μαλιστα! εννοω οσους γραφουν στο παρον φορουμ στοιχεια απο πηγες και τεκμηριωμενα για τον χριστιανισμο.
2.Σε τι πιστευω νομιζω πανω-κατω το εχω ξαναγραψει, πιστευω στον ελληνισμο ως σταση ζωης απεναντι στην συγχρονη βαρβαροτητα.
Για μενα εχει να κανει αμεσα με την παλινορθωση της ελληνικης παραδοσης, θρησκειας και τροπου ζωης.
Ευχαριστως να σου αναπτυξω καθε επιμερους απορια σου!
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
Δεύτερον δεν έχω καμμία απορία,εμείς εδώ συζητάμε για το ενδεχόμενο της ζωής μετά θάνατον μεόποια θρησκευτική η φιλοσοφική άποψη,ανοικτά.
Αν έχεις κάτι να προσφέρεις στη ζητήση,ευχαρίστως να σε ακούσουμε ![]()
Λοιπόν; ![]()

ειναι, ποια ειναι η αντικειμενικη ψυχολογικη κατασταση ενος ατομου,?
που ειναι συνηδειτα "αθεος",?και δεν πιστευει στην μετ.θανατ.ζωη
σε σχεση με εναν ο οποιος νιωθει την πεποιθηση "οτι θα παει καπου"!
ο πρωτος θα λεγαμε "εξαναγκαζεται"να ερθει αντιμετωπος με κατι αρκετα σκληρο,αλλα συναμα γινεται ρεαλιστης,και δεν επιτρεπει κινησεις
σε βαρος του ,διοτι ειναι συνειδητοποιημενος οτι η ζωη του ειναι μοναδικο δωρο ,που φευγει και δεν γυρναει πισω,και ετσι αποφασιζει να πουλαει "το τομαρι του"πολυ ακριβα καθε φορα.
νιωθει ομως ανασφαλεια???
παρατηρωντας το ποσο αβεβαια ξημερωνει η μερα για μερικους??
οι οποιοι απο ενα απροβλεπτο συμβαν πηδουν απο τη ζωη στο θανατο??
ενω ο δευτερος ,ναι μεν νιωθει ασφαλεια για το "αβεβαιο του μελλοντος"
αλλα εχει ξεπουλησει την ελευθερια του,σε καποιον θεο ,ο οποιος ναι μεν περιοριζει και ελενγχει την ζωη καποιου,αλλα τον αμοιβει σε μια μετ.θαν.ζωη
πιστευω βρισκοντας την καλυτερη απο τις δυο περιπτωσεις(απο ψυχολογικη αποψη}
ειμαστε και πιο κοντα στο ορθο συμπερασμα ,στο αν υπαρχει μετ.θαν.ζωη ,
βασισμενοι και στο ευρυτερο συμπερασμα της θεωριας της σχετικοτητας~!
sakhs3
quote:
πιστευω βρισκοντας την καλυτερη απο τις δυο περιπτωσεις(απο ψυχολογικη αποψη}
ειμαστε και πιο κοντα στο ορθο συμπερασμα ,στο αν υπαρχει μετ.θαν.ζωη ,
βασισμενοι και στο ευρυτερο συμπερασμα της θεωριας της σχετικοτητας~!
![]()
![]()
.
.

Η ανθρώπινη ζωή είναι το μόνο υπαρκτό αγαθό. Έχει αξία όσο υπάρχει και αυτό είναι. Δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχει ή όχι συνέχεια αυτής άρα το μόνο που μας μένει είναι να αποδεχτούμε ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι το μεγαλύτερο αγαθό.
Αν ακούσεις πάνω από το κεφάλι σου να λένε Αμήν λέγω ημίν τρεις φορές τότε το θέμα έχει τελειώσει….
oi megalyteres epidoseis einai aytes poy antexoun ston xrono
Για...ρίχτο πάλι,διότι το υπόλοιπο μήνυμά σου είναι πολύ ενδιαφέρον.

quote:
Αν ακούσεις πάνω από το κεφάλι σου να λένε Αμήν λέγω ημίν τρεις φορές τότε το θέμα έχει τελειώσει….

quote:
[quote] Αν ακούσεις πάνω από το κεφάλι σου να λένε Αμήν λέγω ημίν τρεις φορές τότε το θέμα έχει τελειώσει….
ακούγεται....κατά την νεκρώσιμη τελετή της κηδείας όπου τότε έχει τελειώσει το παιχνίδι……της ζωής.
Με συγχωρείς που το έθεσα έτσι ωμά αλλά είναι μέρος της νεκρώσιμης τελετής που έχω ακούσει μερικές φορές καθώς έχω χάσει στο παρελθόν αγαπημένα πρόσωπα…
oi megalyteres epidoseis einai aytes poy antexoun ston xrono
Edited by - free rider on 31/01/2005 02:33:35
quote:
Η ανθρώπινη ζωή είναι το μόνο υπαρκτό αγαθό. Έχει αξία όσο υπάρχει και αυτό είναι. Δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχει ή όχι συνέχεια αυτής άρα το μόνο που μας μένει είναι να αποδεχτούμε ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι το μεγαλύτερο αγαθό.
Είπε κάποιος ότι η ανθρώπινη ζωή ΔΕΝ είναι το ουσιαστικότερο υπαρκτό αγαθό ![]()
Μήπως δεν έχεις καταλάβει τί έχει γραφτεί έως τώρα ![]()
Γιατί αυτό το οποίο ονομάζεις εσύ "απόδειξη υπάρξεως" θεωρείς ότι ταυτίζεται με τη δική μου ή οποιουδήποτε την αντίληψη περί του τί εστί απόδειξη υπάρξεως ![]()
Ποιός ορίζει την ύπαρξη ![]()
Δέχομαι ότι αυτό πιστεύεις εσύ, αλλά αυτά που γράφεις, δεν είναι "το μόνο που μας μένει να αποδεχτούμε".
.
.

αν ενας ανθρωπος ειναι πλασμενος !για μια μετα θανατον ζωη,τοτε η αρνηση της απο μερους του (αυτης της ζωης),ενδεχεται να του δημιουργησει ψυχολογικα αδιεξοδα,τα οποια οσον και αν προσπαθησει να αποβαλλει,παντα να υπαρχει μεσα του δηλ "ενα αγκαθι"!!
αρα μπορουμε να πουμε"εφοσων ο ανθρωπος δεν μπορει να μην αποδεχθει,χωρις προβλημα ,την μετ.θαν.ζωη" ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΠΛΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ,ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ,! ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ
ΥΠΑΡΧΕΙ,ΑΦΟΥ Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ,ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΗΝ!!
απο την αλλη ,αν το καθε αυτου ,ψυχολογικο προβλημα,μας το προκαλει
η υπαρξη της "μετ.θαν.ζωης" ,λογω του οτι μας θετει εκβιαστικα διληματα(κολαση-παραδεισος),βαζοντας μας σε μονιμη κατασταση αγχους
για το τι μας περιμενει,(αποριψη-η οχι στον παραδεισο),προκαλωντας μας και προβληματα υγειας περαιτερω!
αρα μπορουμε να πουμε ! σχετικα εκ του ασφαλους!οτι το να πιστευουμε
σε κατι τετοιο ειναι" εκτος προδιαγραφων μας"!
αρα και η φυση αφου προνοησε τα παντα!πως ειναι δυνατον να εχει τετοιον θεσμο(μετ.θαν.ζωη)για τον ανθρωπο,ενω ο ιδιος εχει προβληματα
(ψυχολογικα κυριως)στο να αποδεχθει κατι τετοιο??!!
ΑΡΑ ΜΕΤ.ΘΑΝ .ΖΩΗ δεν ΥΠΑΡΧΕΙ`!
κλεινοντας ,να πω οτι παντα δημιουργουσε ψυχολογικα προβληματα(σχιζοφρενειες κ.τ.λ) το ανοιγμα της υπερφυσικης πυλης για τον ανθρωπο!και η εισαγωγη του στον κοσμο "των σκιων"
πολλες φορες οι θρησκειες,εσπευσαν να αγιοποιησουν"σχιζοφρενικα συμπτωματα" λογω του οτι δεν ητο δυνατον,απο την μια ενας "θεος"
να καλει "στην αγιοποιηση,και στα ανωτερα σκαλια φωτισης"
και απο την αλλη να "αρρωσταινουν"οι καλεσμενοι της διαδρομης!!?
sakhs3
Καλό θα ήταν, αφού ήδη ασχολείσαι με την ψυχολογία, να μελετήσεις περισσότερο και να μην περιορίζεσαι σε φτηνές διατυπώσεις του τύπου "κόλαση - παράδεισος" σχετικά με τη μετά θάνατον ζωή.
Σχιζοφρένεια και πνευματισμός είναι διαφορετικά πράγματα.
Αν δεν τα διαχωρίζεις, είναι γιατί δεν μπορείς να το κάνεις.
Αν πάλι, όσα αναφέρεις για τον κόσμο "των σκιών" (όπως αδόκιμα τον χαρακτηρίζεις), είναι πληροφορίες που κάποιοι σου είπαν, είναι πολύ πιθανόν να ήθελαν απλά να σε προστατεύσουν, διακρίνοντας ότι δεν είσαι έτοιμος και κινδύνευες να παγιδευτείς άσχημα.
.
.

λανθασμενα πιστευεις κατι τετοιο για μενα!
σου το εξηγω λοιπον!
στο σπιτι μου ,απο μικρο παιδι,εχουν ερθει διαφοροι καλογεροι (αγιορειτες και μη)λογω της ιδοτητας του πατερα μου!σαν ιεροψαλτη!
εχοντας μεγαλο σεβασμο ,ανεκαθεν σε δαυτους,παντα προσεχα τι μου ελεγαν,και εχω διαβασει εκατονταδες βιβλιαρακια εκκλησιαστικης παραδοσης, καθως και διαφορες "!!φιλοσοφικες "προσσεγισεις θεολογων!
πασης μορφης!
τωρα βαδιζω στα 33 μου χρονια και μεχρι τα 30 μου σχεδον δεν εχασα
ουτε μια κυριακη,που να μην παω στην εκκλησια!
η αδερφη του πατερα μου ειναι καλογρια!
εχω ακουσει και τα "βαθια νοηματα της ηγουμενης της"
η πλακα ξερεις που ειναι?!!
οτι απο ενα σημειο και μετα" τους καταλαβαινα οτι μου ελεγαν"
παπαδες,καλογεροι,ολοι τους,ηξερα τι θα μου απαντησουν,ειχα αποδεχθει τις εννοιες των,και μου εβρισκαν και μεγαλη "φωτιση"
απο τις απαντησεις που τους εδινα!!
καταλαβαινα που υπαρχει συμβολισμος και που οχι ,αλληγορικες εννοιες
και ολα αυτα!
τωρα ξερεις τι λεω!! στο σταδιο που ηταν "υπηρξα και εγω"
και πιστεψε με οταν τους συναντω ,θυμαμαι τον παλιο αρρωστο,και ψυχοπαθη εαυτο μου!
αν εχεις βιωσει αυτη την κατασταση! μπορεις να καταλαβεις αμεσως και την κατασταση των δυστυχων αυτων ανθρωπων,!ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ !ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ,ΓΙΑΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΑ!ειναι αυτο που αυτοι τοσο
χαρουμενα "δεχονται"και το θεωρουν "θειο δωρο",αν καποιος αρωστησε
απο μανιοκαταθλιψη η και σχιζοφρενεια,θα σου πει ακριβως τα συμπτωματα,"αντιδρασεις" ,"συνηθισμενες κουβεντες" ,συμπεριφορα την νυχτα" και αλλα πολλα!!
θα εκπλαγεις!
οσο λοιπον μου "εβαζαν "την θεια χαρη"μεσα μου καιειχα πειστει ,για "
αποκαλυψη ενος κοσμου" θεικου, και δωστου αυτοι να μου τονιζουν,
οτι ο "θεος αποκαλυπτεται μερα με την ημερα περισσοτερο"
και δεν επρεπε να αφησω "το καλεσμα του αδιαφορο"
δωστου και εγω κατανοουσα καταστασεις "και λεγα διαφορα σοφισματα"
καλογερικης σοφιας που οταν τα ακουγαν.μου λεγαν για το αγιο πνευμα που με φωτιζει και οτι ο θεος ζει στην καρδια μου!(ετσι πιστευα και εγω)
ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ?!!ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ?!!
ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ??ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΕΓΩ?!!
να επιχειρηματολογουμε αγαπητη μου ,!
οταν πουμε στον αλλον"δεν καταλαβες σωστα"!![]()
στην συνεχεια "οταν η πολλη χαρη επεσε πανω μου και με πλακωσε"
και ενω ολες οι πορτες της ςκκλησιας ηταν παντα ανοικτες,
ξαφνικα !ολες εκλεισαν ,αρχισαν να μου λενε καποιοι να παω στο"ορος"
(ετοιμος ημουν),μετα απο την εκδηλη ψυχοπαθεια μου,αρχισαν να μου λενε οτι χρειαζομαι ψυχιατρικη βοηθεια,καποιοι πιο ψυχραιμοι ,μου μιλουσαν για δοκιμασια,και αφου με εβαλαν να προσκυνησω "οστα" καποιων αγιων,του ενος και του αλλουνου,ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ!!
ε !τοτε μου ειπαν να παω ,και αυτοι, στον ψυχιατρο,αν και μερικοι συνεχιζαν να βλεπουν "την παραμενουσα θεια χαρη"
δεν εχεις ερθει στην θεση αυτη αγαπητη,γιαυτο μιλας !
αλλα μην ξεχνας οτι ειμαι ενα βημα "παραπανω απο σενα"
μην εισαι και τοσο σιγουρη ,για αυτο που πιστευεις!
τα ιδια ακριβως "ελεγα και εγω " "για θεους που ζουν στην καρδια του καθενος και οδηγουν και ολα αυτα"
ψυχολογικες καταστασεις ειναιΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ!
και μην υποτιμας την νοημοσυνη μου ,οτι αλλα ηταν να καταλαβω,και αλλα καταλαβα!
ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!
καλο βραδυ~~
και στην συνεχεια
sakhs3
με την λογική.
Αυτή πάντοτε προσπαθεί να βρει τρόπο , να εξηγήσει τα πάντα .
Αν δεν τα καταφέρει σε κάποιο φαινόμενο , απλά δεν το δέχεται .
Πιστεύω , ότι υπάρχει η ψυχή .
Είναι μία και μοναδική.
Μέσα από αυτήν , βιώνουμε όλοι την ίδια την ύπαρξή μας .
Δεν έχετε αναρωτηθεί ποτέ , γιατί έχουμε κοινά αισθήματα , όπως μίσος , αγάπη , σεβασμό ,ζήλια ….. ;;;
Η λογική μας όμως , με την διαφορετική εγκεφαλική επεξεργαστική ισχύ του καθενός μας , κόβει και ράβει το αίσθημα κατά προσωπική βούληση.
Αυτός είναι ο λόγος , που ένας από εμάς μπορεί να δοθεί σε ένα συναίσθημα και να θυσιαστεί κυριολεκτικά για ένα άλλο άτομο και το άλλο να τον θεωρεί πειραγμένο στον εγκέφαλο.
Πρώτα μετράει η αίσθηση της στιγμής και μετά η λογική .
Η πρώτη με οδηγεί στην τόλμη , τον ενθουσιασμό , την γενναιότητα , την αγάπη , την φιλία ….
Η δεύτερη σε έναν τρόπο ζωής , που τα πάντα έχουν προκαθοριστεί και πιστέψτε στον εαυτό σας , μια τέτοια ζωή είναι μπαγιάτικα και ανούσια .
Τα βιώματα του καθενός βέβαια δεν μπορεί να είναι ίδια . Οι χώροι όπου βιώνουμε δεν προσφέρουνε όλοι το ίδιο πνευματικό επίπεδο.
Αυτά μας οδηγούνε στη διαφορετική αντίληψη , που έχουμε συχνά μεταξύ μας για ένα κοινό θέμα.
Εκτιμώ ότι υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο.
Αυτή η πίστη πηγάζει μέσα από την αίσθησή μου.
Όταν κοιτάζω τα αστέρια , τον ήλιο , την σελήνη , την θάλασσα , την φύση αυτή δυναμώνει και όταν επιστρέφω ξανά μέσα στην κοινωνία μας , αυτή περιορίζεται .
Αυτή με κάνει πολλές φορές να νιώθω , ως κατώτερο δημιούργημα από αυτό που ήθελε και έπλασε μια καθαρά πνευματική οντότητα .
Είναι τέλεια , επειδή ζω πολλές στιγμές σαν να μην υπήρχα , έτσι απλά μέσα από την πραγματική αίσθηση του ασήμαντου χρόνου.
Ντρέπομαι , που δεν μπορώ να μεταδώσω το αίσθημα αυτό και σε άλλα άτομα , γιατί το γεύομαι και νιώθω πλεονέκτης.