ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ---Kάτι σαν ημερολόγιο.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ---Kάτι σαν ημερολόγιο.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

amalia60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
22/04/2005, 20:21:52
Αγαπητή elder sister1, δεν διαφωνούμε καθόλου.
Εμένα, επί του παρόντος, δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος έζησε "αντικειμενικά" κάτι ή αν το έζησε στο μυαλό του...

Με ενδιαφέρει να μπορεί ελεύθερα να το λέει εδώ πέρα, και ο κάθε αναγνώστης επίσης ελεύθερα να το διαβάζει και να το κρίνει κατά το δοκούν.
Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να πιστέψω σε "βρικόλακες" και συναφείς ιστορίες, αν δεν έχω προηγουμένως δική μου αισθητηριακή αντίληψη με το υπό εξέταση θέμα...

Έτσι κι αλλιώς σύμφωνα με το αρχαίο ρηθέν το οποίο πιστεύω απόλυτα:"Χρημάτων (=πραγμάτων) απάντων, μέτρον άνθρωπος". Εν προκειμένω ο εαυτός μας, και άρα με αυτόν ως βάση και κριτήριο 'μετράμε' όλα τα υπόλοιπα. Εγώ,πχ, αν νομίζω ότι ζω ή έζησα κάτι, ακόμα και αν δεν το είδαν ή δεν το βίωσαν άλλοι και με λένε σχιζοφρενή -αυτό δεν με ενδιαφέρει καθόλου- το μέτρο κρίσης/σύγκρισης παραμένω και είμα πάντα ΕΓΩ.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

ΑΡΗΣΜέλος
22/04/2005, 21:02:02
φιλε PY8AGORA.

σωστες οι αποψεις σου περι αντιληψης, ομως για να σε βοηθησω να καταλαβεις περι τινος προκειται θα ηθελα να γινουν οι σωστες ερωτησεις απο εσενα, τι ειναι αυτο που θελεις να μαθεις?

θα μπορουσα να γραφω ολοκληρα κεφαλαια,(καποια στιγμη θελω να σας παρουσιασω την γενικη μου εικονα για το θεμα) αλλα προς το παρον για να αποφυγουμε τις συγχυσεις θα ηθελα απο εσας να κατευθυνετε την συζητηση, να αναφερετε τι ακριβως γνωριζετε ή νομιζετε οτι γνωριζετε,

ελπιζω να δειξετε κατανοηση

22/04/2005, 22:38:36
Αγαπητέ ΑΡΗ, τα ερωτήματα είναι πολλά και ίσως σου φανεί ότι θέλω να παίξω ένα είδος "ιεροεξεταστή"... Δεν είναι καθόλου έτσι, βέβαια. Υποκινούμαι μόνο από τη φυσική περιέργεια και την τάση αναζήτησης που νομίζω ότι έχω.
"Ο άνθρωπος φύσει ορέγεσθαι του ειδέναι"

Γι'αυτό λοιπόν να ρωτήσω (σε πολλά έχεις απαντήσει κιόλας έστω και εν μέρει, αλλά θα τα "ρίξω" όπως μου έρχονται...):
-Νομίζεις ότι είσαι βρικόλακας? Ή ότι τελοσπαντων έχεις τον "ιό" της βρικολακίτιδας?
-Τι συμπτώματα έχεις, τι ακριβώς σου συμβαίνει? Πώς ακριβώς έγινε?
-Αυτοί που σε επισκέπτονται και σε έχουν από κοντά κάθε πότε το κάνουν?
-Αν βγούμε ένα βράδι να πιουμε κάνα ποτό θα μπορέσεις να μου δείξεις κι εμένα έναν από αυτούς? Μπορώ εγώ να τους δω ή να έχω κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί τους?
-Τι σε διαφοροποιεί εσένα από αυτούς ή από εμένα?
-...
-...
κι ένα σωρό άλλες ερωτήσεις, που μπορεί να σου φαίνονται και αστείες ή άσχετες, αλλά πάντως τίθενται σοβαρά και χωρίς ίχνος ειρωνίας...

.
.
.

b0ukitsaΝέο Μέλος
23/04/2005, 00:41:49

-> manos : με φρικάρεις όταν λες για νέα σμύρνη(μιας και είμαι κάτοικος αυτής της περιοχής), όχι για μένα προσωπικά αλλά επειδή έχω μία μικρή αδερφούλα που σουλατσαρει έξω μόνη της, εαν σου ήταν εύκολο έστω σε e-mail θα το εκτιμούσα να μου πεις σε πιο σουβλατζίδικο έλαβε χώρα αυτό το συμβάν, συγνώμη αλλά η δύναμη της περιέργιας βλέπεις, θα ήθελα επίσης λίγες λεπτομέριες για το πως ξεχώρισες μία "ιδιαίτερη" ύπαρξη από έναν άνθρωπο που μπορεί βρε αδερφέ να είχε καρφωθεί στην φίλη σου (που ξέρεις μπορεί να έκαψε μία καρδιά η κοπέλα )

-> προς ΑΡΗ, χωρίς να αμφισβητώ ότι βιώνεις κάτι καθημερινά, γιατί όπως μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δεν είναι αλήθεια μπορούμε να επικαλεστούμε το επιχείρημα "μπορεί και να'ναι", λοιπόν, ανέφερες σε ένα από τα πρώτα σου ποστ στο θέμα που άνοιξες ότι αυτό το φαινόμενο έχεις μακρές ρίζες μέσα στην οικογενειά σου. είπες για προγιαγιά, γιαγιά, μητέρα και κατέληξες σε σένα και τον αδερφό σου, θα ήθελα από σένα πληροφορίες σχετικά με το εάν η μητέρα σου για παράδειγμα εσύ και ο αδερφός σου βιώνεται αυτή την κατάσταση στο ίδιο επίπεδο.
Η γυναίκες στην οικογενειά σου που έζησαν αυτά που ζεις εσύ τώρα όπως αντιλαμβάνομαι έχουν κάνει την ζωή τους (οικογένεις, παιδιά κτλ κτλ) θα μπορούσες να μας παραθέσεις πληροφορίες εάν η μητέρα σου τα βιώνει ακόμα? πως έμαθε να ζει με αυτό? πως άντεξε αυτή την κατάσταση και ταυτόχρονα την δημιουργία μίας οικογένειας...

συγνώμη εάν σε κούρασα αλλά βλέπεις η δύναμη της περιέργιας πάλι.

ευχαριστώ

23/04/2005, 01:38:58
H boukitsa έγραψε:

quote:
-> manos : με φρικάρεις όταν λες για νέα σμύρνη(μιας και είμαι κάτοικος αυτής της περιοχής), όχι για μένα προσωπικά αλλά επειδή έχω μία μικρή αδερφούλα που σουλατσαρει έξω μόνη της, εαν σου ήταν εύκολο έστω σε e-mail θα το εκτιμούσα να μου πεις σε πιο σουβλατζίδικο έλαβε χώρα αυτό το συμβάν, συγνώμη αλλά η δύναμη της περιέργιας βλέπεις, θα ήθελα επίσης λίγες λεπτομέριες για το πως ξεχώρισες μία "ιδιαίτερη" ύπαρξη από έναν άνθρωπο που μπορεί βρε αδερφέ να είχε καρφωθεί στην φίλη σου (που ξέρεις μπορεί να έκαψε μία καρδιά η κοπέλα )

Επειδή δεν έπεσε στην αντίληψή μου αυτό το περιστατικό στο σουβλατζίδικο της Νέας Σμύρνης (εκεί μένω κι εγώ!) μπορείς να μας το υπενθυμίσεις φίλε Μάνο? (αν θέλεις δημόσια ή αν θέλεις σε προσωπικό email). Είναι σε αυτό το topic ή από άλλο? Δεν βρήκα πού και σε τι αναφέρεστε...

.
.
.

b0ukitsaΝέο Μέλος
23/04/2005, 01:57:11
φιλε ΠΥΘΑΓΟΡΑ σου παίρνω όρκο οτι το είδα εδώ μαλιστα όταν το διάβασα δίπλα ήταν και η προηγούμενη απάντηση η δικιά σου με τις ερωτήσεις και το διάβασα μαζί με το αγόρι μου και τον σήκωσα τον άμοιρο άρων άρων για να γράψω αυτά που ήθελα να γράψω...

είχε αναφέρει ότι πήγε σε σουβλατζίδικο στην νέα σμύρνη μαζί με μία φίλη και ότι ήρθε ένας τύπος να φάει σουβλάκια, ότι τους κοίταζε και ήταν ολοκληρωτικά στραμμένος προς το μέρος τους και ότι οπως γρήγορα έφαγε έτσι και έφυγε, δεν αναφέρομαι στα λόγια του μάνου με άριστη ακρίβεια αλλά με σύντομα λόγια, επίσης εάν θυμάμαι καλά το ποστ αρχιζε με κάτι σαν εξομολόγηση ότι είχε προσωπική εμπειρία και ότι δεν διαφέρουν πολύ από όλους εμάς και ότι κυκλοφορούν είτε μόνοι τους είτε 2-3.

το διάβασα και τώρα δεν το βρίσκω αχαχαχαχαχα... υπάρχει δυνατότητα να κάνεις delete τα μυνηματά μας? φώναξα και ενισχύσεις για να το βρω αχαχαχαχαχα... μακάρι να μας απαντήσει πάντως ο μάνος έστω και προσωπικά γιατί είναι λίγο ανατριχιαστικό να ακούσεις κάτι για την περιοχή σου.

23/04/2005, 08:19:11
καλημερα ,b0ukitsa θεωρησα σωστο διοτι πιθανοτατα ισως ηταν η περιπτωση αυτη που αναφερεις,να μην προβω σε οποιαδηποτε αναφορα επι του θεματος..

ειτε δημοσια..ειτε σε e-mail...

και για να το κανω delete,σημαινει πως επρεπε να γινει προς αποφυγη παρεξηγησεων κατι που δεν καταφερα...και ζητω συγνωμη
δεν θα κανω διαφημιση ουτε σε συγκεκριμενα σουβλατζιδικα,ουτε σε πιτσαριες,ουτε σε αοριστα:)

ευχαριστω εκ των προτερων

με απεραντο σεβασμο και αγαπη ο μανος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

Edited by - manos on 23/04/2005 08:28:07

Edited by - manos on 23/04/2005 08:29:28

Edited by - manos on 23/04/2005 08:37:05

Edited by - manos on 23/04/2005 08:42:03

Edited by - manos on 23/04/2005 08:42:46

23/04/2005, 11:01:52
μερικα πραγματα χρειαζονται ιδιαιτερη προσοχη ως προς το κατα ποσο ευσταθουν ή οχι....

χρειαζεται μελετη,...ερευνα,ειμαι ανθρωπος που δεν μ'αρεσει να κανω υποθεσεις...επι υποθεσεων....

αν τυχει και παω ξανα κρητη,(ειναι οι ριζες μου),θα το ψαξω εκτενεστερα το ζητημα.

εκτος αν νοιωσω μερος της οποιας αληθειας και μου φανερωθει....

"παιζουν" πολλα ,μια λαθος αντιληψη και μπορει ευκολα να δημιουργηθουν παρεξηγησεις....

έρευνα....αυτο ειναι το κλειδι,μαζι με τον χρονο.....

http://tasteofcenturies.homestead.com/files/VampiresPAST.htm
Οι ιστορίες των απορροφώντας πλασμάτων αίματος είναι παλαιές ως αρχαία Ελλάδα. Στην ελληνική μυθολογία υπήρξαν πλάσματα αποκαλούμενα μάγισσες "Lammies " που πιωμένος το αίμα των ανθρώπινων οντων. ¶Και ο ρωμαϊκός ποιητήσ Ovidius αναφέρεται σε τέτοια πλάσματα στο βιβλίο "μεταμόρφωσής του " -"Τρανσφορματηον".

Alatios. Εθεώρησε ότι η λέξη που χρησιμοποιήθηκε στα ελληνικά για να τους καθορίσει "Vrykolakas" προήλθε vourkos "-"μuδ "από των λέξεων " και "lakas" - "κοιλάνετε", το οποίο είναι ένα πλάσμα που κρύβεται στη λάσπη

http://gogreece.about.com/od/weirdgreece/a/weirdcrete.htm

From deTraci Regula,

On one occasion a man of some note was buried at St. George's Church at Kalikrati, in the island of Crete.

An arch or canopy was built over his grave. But he soon afterwards made his appearance as a vampire, haunting the village, and destroying men and children.

Σε μια περίπτωση ένα άτομο κάποιας σημείωσης θάφτηκε στην εκκλησία του ST George σε Kalikrati, στο νησί της Κρήτης. ¶

¶Μια αψίδα ή ένας θόλος χτίστηκε πέρα από τον τάφο του. ¶Αλλά σύντομα κατόπιν έκανε την εμφάνισή του ως βαμπίρ, που συχνάζει το χωριό, και που καταστρέφει τα άτομα και τα παιδιά. ¶

WHISPERS OF THE DREAMS

Edited by - manos on 23/04/2005 11:09:11

23/04/2005, 12:21:26
www.net1plus.com%2Fusers%2Fvyrdolak%2Fgreekaccts.htm" target="_blank">http://gogreece.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?zi=1/XJ&sdn=gogreece&zu=http%3A%2F%2Fwww.net1plus.com%2Fusers%2Fvyrdolak%2Fgreekaccts.htm
"Greek Accounts of the Vrykolakas"
by D. Demetracopoulou Lee
from The Journal of American Folklore, No. 54 (1941)

www.net1plus.com%2Fusers%2Fvyrdolak%2Fvrykolak.htm" target="_blank">http://gogreece.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?zi=1/XJ&sdn=gogreece&zu=http%3A%2F%2Fwww.net1plus.com%2Fusers%2Fvyrdolak%2Fvrykolak.htm

"MAY THE GROUND NOT RECEIVE THEE"
An Exploration of the Greek Vrykolakas and His Origins
by Inanna Arthen (1998)
Στην Ελλάδα, η πίστη στο δεύτερο τύπο βαμπίρ -- υλικός ο revenant ποιος επάνω ή μόλυνε τη διαβίωση -- αναπτύχθηκε μόνο μετά από την άφιξη των σλαβικών μεταναστών που αρχίζουν σε 587. ¶Αλλά αν και τα διάφορα θέματα που συγχωνεύτηκαν σε αυτό unquenchable όλων των λαϊκών βαμπίρ, τα vrykolakas, επηρεάζονται βαριά από τις ξένες έννοιες, βρήκαν ένα πλούσιο χώμα στις παραδόσεις της αρχαίας Ελλάδας. ¶Τρεις τέτοιες παραδόσεις διαδραματίζουν σαφώς έναν ρόλο στην ανάπτυξη των πιό πρόσφατων πεποιθήσεων. ¶Κατ' αρχάς, η πίστη στα υπερφυσικά πλάσματα που ήπιαν το αίμα και επιτέθηκαν στα ανθρώπινα οντα για να την λάβουν ¶δεύτερον, η πεποίθηση ότι υπό ορισμένους όρους, η σωματική επιστροφή από το θάνατο ήταν δυνατή, αν και φοβούνται πολύ ¶και τρίτος, το ίδιο εκείνο το αίμα περιείχε τη δύναμη επαρκή για να επιτρέψει στους νεκρούς για να διασχίσει τον κόλπο που τους χώρισε από τον κόσμο της διαβίωσης. ¶

WHISPERS OF THE DREAMS

Edited by - manos on 23/04/2005 12:26:04

Edited by - manos on 23/04/2005 12:28:18

Edited by - manos on 23/04/2005 12:29:31

ΑΡΗΣΜέλος
23/04/2005, 22:03:06
αγαπητε PY8AGORA δεν εχω κανενα προβλημα που με ρωτας ( αφου εγω στο ζητησα. οσο για τον τροπο που ρωτας ειναι ο ... δικος σου τροπος)
ΔΕΝ ειμαι βρικολακας (προς θεου)αλλα δεν ειμαι ουτε ενας φυσιολογικος ανθρωπος.σε φωτισα ε?
θα σου πω απλα οτι δεν αντεχω η αντεχα τον ηλιο,δεν εχω φορεσει κοντομανικη μπλουζα ποτε στην ζωη μου,μια φορα εβαλα μια τετοια μπλουζα οταν ημουν μικρος και καηκα (αρκετα θα ελεγα)στα χερια. (ημουν στον ηλιο για 5 λεπτα)

οσο μεγαλωνα καιγομουν και στην σκια, εχω να βγω πρωι δλ 8 το πρωι με 7 το απογευμα (το καλοκαιρι) και 8 το πρωι με 4 το μεσημερι (το χειμωνα) 4 χρονια.
αυτο ειναι ενα απο τα παραδειγματα που μπορεσα να σου δωσω.

οσο για τα συμπτωματα ,εννοεις της παθησης μου ? διευκρινησε το αυτο.για να σου απαντησω. και τι εννοεις τι μου συμβαινει?
με ρωτας επισης για τις επισκεψεις που μου κανουν και καθε ποτε.

δεν εχουν συγκεκριμενη χρονικη περιοδο για αυτο. οταν πεφτουν στην αντιληψη μου, γινεται η απο λαθος δικο τους η διοτι με αφηνουν να τους δω. για παραδειγμα, ειχα δει εναν πριν 2 χρονια (διαβασε τα προηγουμενα ποστ μου εκει σου απανταται και το πως εγινε και αρρωστησα) και την τελευταια φορα πριν απο 2 εβδομαδες στο μπαλκονι μου.

απαντησε μου κατι εσυ τωρα, ΜΑ ΓΙΑΤΙ θελεις να εχεις οποιαδηποτε επικοινωνια μαζι τους? αυτο ειναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ τρελο.
εχε υπ'οψην σου οτι επικοινωνουν με ανθρωπους μονο οταν εχουν καποιο οφελος.
σε ευχαριστω για το ποτακι αλλα θα πρεπει να αρνηθω. δεν νομιζω οτι ειναι αρκετα σοφο να με δεις. εσυ η ο οποιοσδηποτε.

απαντωντας στην τελευταια σου ερωτηση,
αυτο που με διαφοροποιει απο εκεινους ειναι δεν ειμαι ακριβως οπως αυτοι. (παλι σε φωτισα) θελω να πω οτι το μονο διαφορετικο που εχω εγω ειναι οτι η ανθρωπινη πλευρα μου υπερισχυει τις πιο πολλες φορες.
αυτο που με διαφοροποιει απο εσενα ειναι η δευτερη μου φυση.δηλαδη αυτες οι "ικανοτητες" που εχω δεν μπορω να τις ελεγξω . μια απο αυτες ειναι το οτι περνω ενεργεια απο ανθρωπους που αγαπω.

σου τονιζω οτι ετσι εχω γεννηθει και ειμαι βεβαιος οτι αυτος ειναι ο λογος που μου συμβαινουν αυτα. περιμενω τις ακριβης σου ερωτησεις.

bOukitsa (τι παραξενο ονομα)

η μητερα μου ειναι πολυ δυνατο και ψυχραιμο ατομο.εδω θελω να τονισω οτι το φυσικο χαρισμα διεφερε απο γενια σε γενια. η προγιαγια μου εβλεπε νεραιδες και ξωτικα του βουνου,( σε βουνο μεγαλωσε)
η γιαγια μου εβλεπε πνευματα (στο τελος θα σου πω μια ιστορια που ετυχε και στους δυο μας)
η μητερα μου εβλεπε σκιες (οπως και εγω) και ειχε εμπειριες που ακομα και τωρα αρνειται να μου πει.

τωρα θα σου πω την ιστορια.
οταν ημουν 9 χρονων ειχα παει ενα μεσημερι στο σπιτι της γιαγιας μου.φαγαμε και ξαπλωσαμε , εκεινη στο κρεβατι της και εγω στον καναπε ακριβως απεναντι της, ξαφνικα και ενω κοιμοταν την ακουγα να με φωναζει,αλλα οταν την κοιταξα ειχε κλειστο το στομα της,σηκωθικα απο τον καναπε και την κοιταζα τοτε προσεξα οτι το σωμα της αρχιζε να βγαινει απο το κρεβατι μπρος τα εξω χωρις να κουνιεται καθολου.
ολο και πιο εξω.εκεινη εξακολουθουσε να με φωναζει αλλα το στομα της παλι ηταν κλειστο. τοτε σκεφτηκα να την ξυπνησω. με το που την ξυπνησα με κοιταξε με το τρομοκρατημενο της βλεμμα και μου ειπε οτι με φωναζε και την επομενη φορα που θα συμβει κατι τετοιο να την σταυρωσω στο μετοπο με λαδι απο την εκκλησια. οαταν ηρεμησε την ρωτησα τι ειχε γινει ,και εκεινη μου ειπε οτι ενας τεραστιος μαυρος πανθηρας προσπαθουσε να την πεταξει απο το κρεβατι για να χτυπησει.

οσο για την μητερα μου. τιποτα δεν μπορει να την εμποδισει απο το να συνεχισει την ζωη της.

αγαπητε mano
θελω να σου πω οτι οπως ο ανθρωπος εξελισεται με την παροδο του χρονου (δυστυχως οχι ολοι προς το καλυτερο) ετσι και "εκεινοι" μεσα στο χρονο βρισκουν την δικη τους εξελιξη. για σκεψου το λιγο .αυτη ειναι και η αιτια πιστευω που εχουμε πανω απο ενα ειδος βρικολακων.

η ικανοτητα τους να προσαρμοζονται στις εξελιξεις της εκαστοτε εποχης οπως επισης και η διακριτικοτητα ηταν και ειναι ζωτικης σημασιας για "αυτους" .

23/04/2005, 22:52:20
Σίγουρα δεν έχεις "αλφισμό" ή κάποια παρεμφερή πάθηση? Υπάρχουν αρκετές παθήσεις ή ελλείψεις συγκεκριμένων στοιχείων, βιταμινών ή ακόμα και περιπτώσεις διαφορετικών ή αλλοιωμένων γονιδίων που μπορούν να επιφέρουν μια "φωτοφοβία" ή μια υπερευαισθησία στον ήλιο. Οι γιατροί ανέλυσαν πλήρως την όλη συμπτωματολογία? Δεν έκλιναν προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση? Δεν μπορεί να το άφησαν έτσι το θέμα...θα 'πρεπε να τους κινήσει και αυτούς την περιέργεια να το μελετήσουν περαιτέρω...

quote:
απαντησε μου κατι εσυ τωρα, ΜΑ ΓΙΑΤΙ θελεις να εχεις οποιαδηποτε επικοινωνια μαζι τους? αυτο ειναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ τρελο.
εχε υπ'οψην σου οτι επικοινωνουν με ανθρωπους μονο οταν εχουν καποιο οφελος.
σε ευχαριστω για το ποτακι αλλα θα πρεπει να αρνηθω. δεν νομιζω οτι ειναι αρκετα σοφο να με δεις. εσυ η ο οποιοσδηποτε.

Η επικοινωνία είναι κάτι που επιζητώ έτσι κι αλλιώς γιατί δεν μου αρέσει να δαιμονοποιώ και να χαρακτηρίζω/κρίνω κάποιον ερήμην. Ας πούμε ότι έχω, εκτός των άλλων, και ένα "δημοσιογραφικό σαράκι" μέσα μου. Πάντως δεν νομίζω η ειλικρινής και ανευ προκαταλήψεων διάθεση να γνωρίσεις κάποιον ή "κάτι" να είναι κακή. Ούτε τρελή...
Και ο εφοριακός ή ο τοκογλύφος μόνο όταν έχει κάποιο όφελος θα επικοινωνήσει μαζί σου, αλλά δεν νομίζω να είναι κακό να του πεις μια καλημέρα και να τον ρωτήσεις πχ τι ομάδα είναι ή τι γνώμη έχει για τον Καραμανλή (πιστεύω να γίνεται αντιληπτό το πνεύμα μου, ακόμη και αν είναι ενδεχομένως ατυχείς ή άστοχες οι "παραβολές" μου...)

Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ακόμη και όσον αφορά τον εαυτό σου λειτουργείς "αγοραφοβικά"...Γιατί δεν είναι σοφό να σε δει κάποιος άλλος ή εγώ?
Δεν το καταλαβαίνω...
Δεν είμαι από τους ανθρώπους που εκπλήσσονται ή σοκάρονται εύκολα... Φημίζομαι για την ψυχραιμία μου και τις ήπιες/ομαλές αντιδράσεις σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο...
Πρέπει να δω τουλάχιστον το "Χριστό φαντάρο" που λένε ή να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να πω ότι κατι ποοοοολύ περίεργο συμβαίνει εδώ γύρω....

.
.
.

b0ukitsaΝέο Μέλος
23/04/2005, 23:43:18
φίλε ΑΡΗ αυτό που ανέφερες ότι το χάρισμα σας αλλάζει απο γενιά σε γενιά καθως επίσης ότι μπορεί να υπάρχει μία μεγάλη κληρονομιά χαρίσματος που να προχωράει σε βάθος μέσα σε ένα γεννεαλογικό δέντρο, είναι κάτι που πίστευα πολλά χρόνια και έχοντας βιώσει κάποια οικογενειακά πράγματα όχι τόσο επικύνδινου επίπεδου. Μπορώ να στα εξηγήσω οποιαδήποτε στιγμή αλλά όχι εδώ μέσα στο δικό σου θέμα δεν θέλω να κάνω κατάχρηση του χώρου που είναι αφιερομένος στο δικό σου θέμα

όσον αφορά το ψευδώνυμο δεν είναι τίποτα άλλο από την λέξη "μπουκίτσα" λίγο διαφορετικό για μία κατηγορία ενός φόρουμ με τίτλο το ΠΑΡΑΞΕΝΟ.

Τώρα πάνω σε αυτά που μου ανέφερες πιστεύω αυτό που ανέφερες με την γιαγιά σου και θα σου πω ότι και η δική μου γιαγιά πολλές φορές την είχα ακούσει να λέει για μία μαύρη σκιά σαν μεγάλη μαύρη γάτα να εμφανίζεται και να κάθετε επάνω της, και εγώ τότε παιδάκι την ρώταγα τι ήταν αυτό μου απαντούσε ότι ήταν από την καρδιά της και εγώ βεβαια δεν είχα λόγο να μην την πιστέψω ούτε τις γνώσεις που έχω τώρα.

Αυτό που αναφέρεις για την προγιαγιά σου και τις νεράιδες και αυτό είναι αρκετά γνωστό σε πολλά χωριά, δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί παππουδες και γιαγιάδες στο χωριό για να μαζευόμαστε νωρίς και για να μην ξεμακρυνόμαστε μας ελεγαν για νεράιδες και καλικάντζαρους... εδώ πάλι ήρθε η γιαγιά μου να μου πει πολλές ιστορίες πάνω σε θανάτους και διάφορα κακά που είχαν γίνει και τα συνέδεαν με αυτά τα πλάσματα.

Φίλε ΠΥΘΑΓΌΡΑ μην με περάσεις για καμία αγαθιάρα που τα πιστευει όλα, απλά έχω ακούσει τόσα πολλά από πολύ δικά μου συγγενικά μου άτομα που πλέον έχω πει ότι όλα είναι πιθανά, όπως "όλοι είναι καλοί μέχρι αποδείξεως του εναντίου".

Τώρα θα ήθελα να σου παραθέσω μερικές ακόμα ερωτήσεις χωρίς να θέλω να σε κουράσω ούτε να σε ανακρίνω (γιατί προτιμώ να εξιστορίσεις ότι θές εσύ και με την σειρά που θες Αρη)

- Εχεις μιλήσει στην μητέρα σου ξεκάθαρα για αυτά που σου συμβαίνουν, που ξέρεις ίσως έτσι να σου ανοιχτεί και η ίδια.
- ο αδερφός σου τι ικανότητα έχει?
- Η κοπέλα σου όπως είπες νιώθει εξάντληση κοντά σου, αυτό συμβαίνει μόνο με σωματική επαφή? π.χ. ένα άγγιγμα στο χερι? ή ακόμα και όταν βρήσκεται στο ίδιο περιβάλλον με σένα?

και η ιδέα του ΠΥΘΑΓΟΡΑ να έχεις εκτός από οπτική επαφή μαζί τους, να προσπαθήσεις να τους μιλήσεις... ρώτα τους γιατί έγινε αυτό που έγινε και εσύ αρρώστησες μετά, πιστεύω πως αυτό θα ήταν για μένα το πιο σημαντικό, να κάνω τα πάντα για να δω τι μπορώ να κάνω με την αρρωστιά μου.

ευχαριστώ

ΑΡΗΣΜέλος
24/04/2005, 02:13:37
φιλε PY8AGORA εχω κανει οτι εξεταση μπορει να κανει ενας ανθρωπος ο οποιος γυρνα στα νοσοκομεια εδω και δυο χρονια. ειναι πολυ απλο
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ. ο γιατρος μου ειναι καθηγητης πανεπιστημιου οπως εχω ξαναπει. και εγω εχω πτυχειο χειρουργικης νοσηλευτικης. ( εννοωντας οτι ξερω απο ιατρικες εξετασεις) εχω κανει και μοριακες εξετασεις .το μονο που μπορω να κανω ειναι να περιμενω.
ειναι τρομερα εκνευριστικο.να σου λενε να περιμενεις να δουν αν θα χειροτερεψεις . ποτε να πονας και ποτε να περνας περιοδους υφεσης. ελπιζω να μην σου εδωσα την εντιπωση οτι ειμαι τοσο αφελης ωστε να μην εχω εξαντλησει ολες τις εξετασεις.(δεν περιμενω σε μια γωνια να πεθανω).

Συμ.
ημουν ενα υγιεστατο παιδακι

δεν λειτουργω αγοραφοβικα,εσυ και η συμπαθεστατη bOukitsa μαλλον σας ειναι δυσκολο να καταλαβετε οτι δεν μιλαμε για ανθρωπους,
δεν μπορω να παω οποτε μου καπνισει να τους ζητησω τον λογο η για οποιονδηποτε αλλο λογο να παω και να τους πω " τι εγινε σας ξερω με ξερετε ας καθησουμε να τα πουμε".
αλλα να εισαι σιγουρος οτι αν καποτε συναντηθουμε,θα ξαφνιαστεις πολυ.μην μπεις στον κοπο να με ρωτησεις το γιατι.δεν προκειται να σου πω.

και κατι αλλο.σε καποιον που δεν θελει να συναντηθειτε μην του λες για δημοσιογραφικο σαρακι, γιατι εχεις το ακριβως αντιθετο αποτελεσμα.

αγαπητη bOukitsa
ναι η εξαντληση γινεται απο αγγιγμα, οσο για την μητερα μου την ρωτησα μια φορα ,μου εξηγησε καποια πραγματα,απο εκει και περα εχω μαθει στην ζωη μου να μην πιεζω καταστασεις.
ο αδελφος μου,προσπαθει να απορριψει οποια την ικανοτητα εχει και να προχωρισει στην ζωη του.
Α ! και κατι αλλο , λες να μην εχει περασει απο το μυαλο μου να τους βρω? διαβασε αυτα που γραφω στον αγαπητο PY8AGORA.

sanomiKΝέο Μέλος
24/04/2005, 04:01:47
ARH briskw endiafron to bioma sou(den 8a elega thn "istoria" sou).

-8elw na rwthsw:me to sxoleio pws ta pigenes,otan hsoyn mikros(giati apoti katalabainw twra eisai megalos..)?eipes exeis spoydasei nosileytikh.sto lukeio gia paradeigma meta apo ola ayta pou perases k biwses ,pws thn "palebes"?
egw me tous goneis mou na malwsw i me thn kopela mou(toso asimanto,mprosta sta dika sou..) k den mporw na sugkentrw8w...

-o pateras sou,ti 8esei peire apenanti sto problhma ayto?(an epitrepetai..)
ypo8etw oti otan gnwristike me thn mhtera sou,kalhtera,hksere ti eixe..parola ayta(lew "parola ayta",ma den kserw an telika einai kako) pantreytikane(ypo8etw,afou esy yparxeis,an k den einai aparetito..).sto lew ayto,ayto gia na sou deiksw oti den einai aparetito na eisai kleismenos ston eayto sou(?),k na mhn exeis sxeseis eite filikes eite otidipote allo.

-exeis tilepa8itikes i tilekinhtikes ikanotites k na tis prokaleis eysinidita??(eimai polu periergos na ma8w!)

filika,
sanomiK

ainigmatikiΝέο Μέλος
24/04/2005, 11:36:12
edo sas paratheto merikes plirofories poy vrika sxetika me ta vampir poy isos mas voithisoyn na katalavoyme ayta poy isxirizetai o aris
diavazontas to thema toy ari gelasa giati den pisteyo sta vampir alla psaxnontas ligo skeftika ......kai an omos leei alithia....kai vrika ayta pros to paron ......:Τι είναι ο Βαμπιρισμός;
Ο Βαμπιρισμός χαρακτηρίζεται από μερικές δυνάμεις αλλά και αδυναμίες, με τις οποίες ο άνθρωπος-Βαμπίρ γεννιέται και ΔΕΝ αποκτά αργότερα! Η άποψη που έχει επικρατήσει ότι αν σε δαγκώσει Βαμπίρ γίνεσαι και εσύ Βαμπίρ, είναι μύθος. Ο Βαμπιρισμός υπάρχει και σαν ιατρικός όρος για να χαρακτηρίσει ένα είδος ασθένειας. Για περισσότερα, παραπέμπω τον αναγνώστη να αναζητήσει λεπτομέρειες σε κείμενα ιατρικής.
Εν συντομία, παραθέτω τα χαρακτηριστικά των Βαμπίρ, συμπεριλαμβανομένων και των απόκρυφων συμπτωμάτων τα οποία η ιατρική δεν αναφέρει ούτε αναγνωρίζει.
Οργανικές δυσλειτουργίες:
- Ασυνήθιστα απαραίτητη ανάγκη και προτίμηση στο ωμό κρέας, αυγά και άλλες τροφές υψηλές σε πρωτεΐνες, χωρίς όμως να γνωρίζει το γιατί. Εάν μάλιστα δεν λάβει αυτές τις τροφές την στιγμή που αισθάνεται ότι τις χρειάζεται, υπάρχει περίπτωση μέχρι και να λιποθυμήσει. Αφού λάβει αυτές τις τροφές, καταβάλλεται από μια έντονη αίσθηση ηρεμίας και πληρότητας (μοιάζει με την υπογλυκαιμία).
- Φωτοευαισθησία ή Φωτοφοβία. Δηλαδή, τα μάτια κουράζονται εύκολα και ερεθίζονται (κοκκινίζουν και δακρύζουν) στο έντονο φως ιδίως το φυσικό.
- Προτιμά να είναι ξύπνιος τη νύχτα και κοιμάται κατά την διάρκεια της ημέρας.
- Κάνει πολύ ανήσυχο ύπνο και πολύ πιθανό να υποφέρει και από αϋπνίες.
- Παρουσιάζει ανεξήγητη ανθεκτικότητα στα χημικά φάρμακα και τον επηρεάζουν τελείως διαφορετικά. Αντίθετα, τα φυσικά φάρμακα και θεραπείες (βότανα, ιαματικά λουτρά κλπ) δείχνουν να αντιδρούν καλλίτερα στον οργανισμό του και να παρουσιάζουν θεαματικά αποτελέσματα.
- Παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλό βαθμό οξυγόνου στο αίμα.
- Παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλό αιματοκρίτη.
- Παρ’ όλα τα προβλήματα στο αίμα του, δεν φαίνεται να έχει καμία αδυναμία, ίσα-ίσα που φαίνεται να είναι ιδιαίτερα υγιής και ενεργητικός.
- Υποφέρει από ημικρανίες.
Ο Βαμπιρισμός όμως, δεν χαρακτηρίζεται μονάχα από οργανικές δυσλειτουργίες, αλλά και από απόκρυφες δυνάμεις. Αυτές δυνάμεις/ικανότητες είναι φυσικές και όχι επίκτητες. Με άλλα λόγια, το Βαμπίρ δεν έχει εξασκηθεί ποτέ για να αποκτήσει αυτές τις ικανότητες, αλλά τις είχε από την ημέρα της γέννησής του. Παραθέτω μερικές από αυτές:
- Συχνά συναντά ανθρώπους για πρώτη φορά, που όμως είναι σίγουρος ότι τους γνωρίζει από παλιά.
- Όνειρα υπερβολικά ζωντανά, που παρουσιάζονται πολύ συχνά, και που συνήθως αποδεικνύονται προφητικά αργότερα.
- Μπορεί να ψυχολογήσει τους ανθρώπους με εντυπωσιακή ακρίβεια, ακόμα κι αν τους έχει μόλις γνωρίσει.
- Ικανότητα να γοητεύει, να ελκύει και κυρίως να ηρεμεί όσους τον περιτριγυρίζουν, ακόμα και χωρίς να τους μιλήσει, παρά μόνο με το να βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Συχνά όμως, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο μαζί του, είναι πιθανό να αισθανθούν μια ανεξήγητη εξάντληση και ίσως και έναν ελαφρό πονοκέφαλο. Τα συμπτώματα όμως αυτά, εξασθενούν μέσα σε λίγες ώρες από την στιγμή που θα πάψουν να είναι κοντά του.
- Παρουσιάζει εντυπωσιακά γρήγορη ανάρρωση από ασθένειες και επούλωση τραυμάτων.
Όλα τα παραπάνω, και οι δυσλειτουργίες αλλά και οι δυνάμεις/ικανότητες, θα πρέπει να συνυπάρξουν για να μπορέσουμε να χαρακτηρίσουμε έναν άνθρωπο Βαμπίρ. Μεμονωμένα συμπτώματα και ικανότητες μπορεί να είναι το οτιδήποτε, ή να είναι επίκτητες.

Τα Βαμπίρ επίσης, διαχωρίζονται σε 2 βασικές κατηγορίες:
Τα Πρανικά Βαμπίρ – Που έχουν περισσότερη ανάγκη από τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, κυρίως αυτές που περιέχουν αίμα. Οι πρωτεΐνες είναι αναγκαίες για την ύπαρξή τους και χωρίς αυτές αρχικά εξασθενούν σημαντικά, στην συνέχεια αρρωσταίνουν σοβαρά και τέλος επέρχεται ο θάνατος. Ο μύθος που θέλει αυτά τα Βαμπίρ να απομυζούν ανθρώπους και ζώα από το αίμα τους μέχρις ότου να τους σκοτώνουν, απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι μια ελάχιστη ποσότητα ζωντανού αίματος, της τάξεως των 30-50ml, είναι αρκετή για να τους αναζωογονήσουν και να τους διατηρήσουν εύρωστους για τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες! Εάν μάλιστα δυσκολεύονται να βρουν δότη, τρέφονται από το δικό τους αίμα.
Τα Ψυχικά ή Ενεργειακά Βαμπίρ – Που έχουν περισσότερη ανάγκη από ενέργεια. Την ενέργεια αυτήν την λαμβάνουν όχι μόνο από την αύρα των ανθρώπων που τους περιβάλλουν, αλλά και από την αύρα ζώων όπως επίσης και από καιρικά φαινόμενα όπως οι καταιγίδες. Όταν «τρέφονται» από την αύρα ανθρώπων και ζώων, η μόνη επίπτωση που έχει στον δότη είναι μια ελαφρά εξάντληση και πονοκέφαλος κατά την διάρκεια και για λίγες ώρες αργότερα.
Αυτές οι 2 κατηγορίες μπορούν να αλληλοσυμπληρωθούν προσωρινά μέχρι το Βαμπίρ να λάβει αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη. Για παράδειγμα, ένα Ψυχικό Βαμπίρ, μπορεί να λάβει τα απαραίτητα στοιχεία επιβίωσής του από τις ζωικές τροφές ή το ζωντανό αίμα, αλλά θα ικανοποιηθεί η ανάγκη του πολύ προσωρινά και όχι ολοκληρωτικά. Θα είναι δηλαδή μια προσωρινή λύση ανάγκης. Το ίδιο ισχύει και ανάποδα για τα Πρανικά Βαμπίρ.
Έχω ήδη αναφέρει την λέξη «δότης». Ο δότης δεν είναι θύμα των Βαμπίρ, αλλά προτίθεται οικειοθελώς να τους παράσχει αυτό που έχουν ανάγκη. Λανθασμένα έχει επικρατήσει η άποψη ότι τα Βαμπίρ επιτίθονται και παίρνουν δια της βίας αυτό που χρειάζονται από τα θύματά τους. Αυτό όμως δεν είναι η πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα, τα Βαμπίρ προσπαθούν να βρουν ένα δότη, στον οποίο εξηγούν ακριβώς τι είναι αυτό που χρειάζονται, κάθε πότε το χρειάζονται και πως θα το πάρουν. Υπάρχει δηλαδή μια συνεργασία μεταξύ Βαμπίρ και δότη (κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά για τα Ψυχικά Βαμπίρ) και συνήθως ο δότης είναι ο/η σύζυγος του Βαμπίρ, ο φίλος, ο συγγενής… Ο λόγος είναι απλός: τα Βαμπίρ δεν χρειάζεται ούτε να σκοτώσουν για να τραφούν, ούτε να δημιουργήσουν μόνιμους τραυματισμούς, ούτε σε γενικές γραμμές να ταλαιπωρήσουν τον/την δότη τους.

Τα Βαμπίρ δεν τρέφονται με κανονικές τροφές (εκτός των ζωικών) και καθημερινά όπως όλος ο κόσμος;
Φυσικά και τρέφονται κανονικά και καθημερινά όπως όλος ο κόσμος! Είναι άνθρωποι κανονικοί όπως όλοι υπόλοιποι, με τις ίδιες καθημερινές ανάγκες για να ζήσουν. Η διαφορά τους είναι ότι πέρα από τα όσα έχει ανάγκη κάθε ανθρώπινο σώμα, έχουν και κάποιες επιπλέον ανάγκες. Είναι για παράδειγμα σαν τους διαβητικούς, που εκτός από όλα τα άλλα, έχουν ανάγκη και από ινσουλίνη, κάτι δηλαδή που δεν χρειάζεται ένας υγιής οργανισμός.

Ποια είναι η διαδικασία με την οποία τρέφονται τα Βαμπίρ;
Τα Πρανικά Βαμπίρ, όπως προανέφερα, έχουν ανάγκη από περίπου 30-50 ml ζωντανό αίμα κάθε περίπου 1-2 εβδομάδες. Όταν αισθανθούν την ανάγκη να τραφούν, ο δότης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε άλλο από το να τρυπήσει το δάχτυλό του με μια καρφίτσα ή να δημιουργήσει μια μικρή τομή σε κάποιο μέρος του σώματός του και να αφήσει το Βαμπίρ να «βυζάξει» το αίμα. Η διαδικασία δεν παίρνει πάνω από λίγα λεπτά και το αίμα που «χάνει» ο δότης είναι τόσο λίγο που δεν έχει απολύτως καμία αρνητική επιρροή πάνω του.
Τα Ψυχικά ή Ενεργειακά Βαμπίρ, συνήθως τρέφονται ασυναίσθητα από τους γύρω τους. Η μέθοδος όμως αυτή δεν είναι αρκετά ικανοποιητική και πρέπει να γίνεται καθημερινά. Όταν όμως υπάρχει δότης, το Βαμπίρ τρέφεται από αυτόν/η κάθε περίπου εβδομάδα και δεν έχει ανάγκη να τραφεί άλλο ενδιάμεσα. Κατά την διαδικασία όπου δότης και Βαμπίρ συνεργάζονται, είναι καλό ο δότης να γνωρίζει πώς να συγκεντρώσει και να κατευθύνει την ενέργειά του. Έτσι το Βαμπίρ λαμβάνει όλη την ενέργεια που χρειάζεται, χωρίς να είναι ανάγκη να «ρουφά» τους γύρω του κάθε τρεις και λίγο. Αφού το Βαμπίρ τραφεί, η μόνη «παρενέργεια» που παρουσιάζει ο/η δότης είναι εξάντληση και έντονη υπνηλία. Ένας όμως καλός ύπνος της τάξεως των 8-10 συνεχόμενων ωρών, είναι αρκετός για να αποκαταστήσει την χαμένη του/της ενέργεια.
Όταν τα Ψυχικά/Ενεργειακά Βαμπίρ τρέφονται από τα καιρικά φαινόμενα, αυτό που κάνουν είναι να βρεθούν κάπου σε ανοιχτό χώρο και να «ρουφήξουν» την ενέργεια που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική και αρκετή για να τα ενεργοποιήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από 1 εβδομάδα, που μπορεί να φτάσει και τον μήνα! Οι καταιγίδες όμως δεν έρχονται «κατά παραγγελία» και τα Βαμπίρ θα πρέπει να βρουν άλλες πηγές ζωτικής ενέργειας μέχρι την επόμενη καταιγίδα.

Μύθοι για τους ανθρώπους-Βαμπίρ:
Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τα Βαμπίρ και στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το σινεμά και τα βιβλία τρόμου έχουν σχηματίσει μια τελείως λανθασμένη εικόνα για τα Βαμπίρ. Έχω ήδη αναφέρει μερικούς μύθους για τα Βαμπίρ, αλλά ας τα δούμε και πιο αναλυτικά για να ξεκαθαρίσουμε τον μύθο από την πραγματικότητα:
- Οι άνθρωποι-Βαμπίρ ούτε ντύνονται περίεργα, ούτε έχουν κάτι χαρακτηριστικό στο παρουσιαστικό τους που να τους διαχωρίζουν από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ο μύθος με τους υπερβολικά ανεπτυγμένους κυνόδοντες, έχει προέλθει από τις νυχτερίδες-βαμπίρ. Αυτοί που ντύνονται με μαύρα, βάφονται περίεργα και γενικά επιδιώκουν μια εικόνα και συμπεριφορά Βαμπίρ, δεν είναι τίποτε άλλο από ανθρώπους που για κάποιους λόγους (ακατανόητους για μένα προσωπικά) πολύ θα ήθελαν να ήταν Βαμπίρ. Τα πραγματικά Βαμπίρ, όχι μόνο δεν τονίζουν την φύση τους αλλά προσπαθούν να περάσουν και απαρατήρητοι! Κάτι όχι και τόσο δύσκολο, μιας και τίποτε επάνω τους δεν μπορεί να προδώσει την φύση τους. Υπάρχει επίσης και σπάνια περίπτωση ανθρώπων που είναι Βαμπίρ και δεν το έχουν συνειδητοποιήσει. Αυτό συνήθως παρατηρείται στις νεαρές ηλικίες που ακόμα δεν έχουν γενικότερα συνειδητοποιήσει τι είναι φυσιολογικό και τι όχι.
- Δεν λατρεύουν τον Σατανά, όπως επίσης είναι πολύ πιθανό να είναι άνθρωποι πολύ θρήσκοι ή να μην πιστεύουν σε τίποτα! Ο Βαμπιρισμός δεν σχετίζεται καθόλου με τα θρησκευτικά πιστεύω.
- Δεν κοιμούνται σε φέρετρα ούτε έχουν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση να κάνουν τις βόλτες τους στα νεκροταφεία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να φοβούνται αυτούς τους χώρους.
- Οι σωματικές τους λειτουργίες είναι απόλυτα φυσιολογικές εκτός από τις δυσλειτουργίες που προανέφερα. Δεν φαίνεται δηλαδή να είναι νεκροί. Με προβλήματα υγείας ναι, νεκροί σίγουρα όχι!
- Δεν είναι κακόβουλοι ούτε μισούν το ανθρώπινο είδος. Για την ακρίβεια, δεν μισούν την οποιαδήποτε μορφή ζωής. Δεν έχουν επίσης καμία διεστραμμένη διάθεση για φόνους.
- Το φως του ήλιου, εκτός από ευαισθησία στα μάτια, δεν έχει απολύτως καμία άλλη επίπτωση πάνω τους.
- Δεν έχουν υπεράνθρωπες σωματικές δυνάμεις, ούτε πετάνε, ούτε μπορούν να «κολλάνε» στους τοίχους κάθετα, ούτε μεταλλάσσονται σε λύκους ή οτιδήποτε άλλο ζώο.
- Δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα το σκόρδο, ούτε με τους σταυρούς, και δεν είναι καθόλου απίθανο να είναι και πιστοί Χριστιανοί!
- Εάν τους καρφώσετε ένα παλούκι στην καρδιά και τους κόψετε το κεφάλι, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να καταλήξετε στην φυλακή για φόνο.

Πέρα όμως από τον Βαμπιρισμό, υπάρχουν και άλλα είδη Βρυκολάκων που η φύση τους αγγίζει τον μύθο. Όπως λέει και ο σοφός λαός: «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά». Θα πρέπει όμως να τονίζω ιδιαίτερα εδώ, ότι καλό θα ήταν να διαχωρίζουμε τους συνανθρώπους μας με Βαμπιρισμό από τα άλλα είδη Βρυκολάκων. Το μοναδικό χαρακτηριστικό που έχουν κοινό, είναι η ανάγκη για ζωντανό αίμα ή για ζωτική ενέργεια. Εκεί όμως σταματά η συσχέτιση.

Τα φαντάσματα-Βρυκόλακες:
Υπάρχει μια πολλή πλούσια παράδοση για τα φαντάσματα-Βρυκόλακες σε όλο τον κόσμο. Αυτή η παράδοση δεν αφορά τους ανθρώπους με Βαμπιρισμό, αλλά ένα άλλο είδος Βαμπίρ που δημιουργείται μετά τον φυσικό θάνατο του σώματος. Οι παραδόσεις βρίθουν και οι θρύλοι είναι πάμπολλοι για το πώς και το γιατί γίνονται Βρυκόλακες μερικοί άνθρωποι μετά τον θάνατό τους. Παραπέμπω τον αναγνώστη στο βιβλίο «Βρυκόλακες» (εκδόσεις Αρχέτυπο) για μια εξαιρετικά ενημερωμένη συλλογή από τέτοιες παραδόσεις και γενικά μια άριστη πραγματεία με θέμα τους Βρυκόλακες.
Παραθέτω μερικά μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο:
<<… Είναι τόσες πολλές οι ελληνικές παραδόσεις και οι δοξασίες για το ποιοι άνθρωποι βρυκολακιάζουν όταν πεθάνουν, που αν ισχύουν όλες τους, τότε κανείς δεν είναι «υπεράνω υποψίας» στα νησιά του Αιγαίου. Στην Μυτιλήνη πιστεύουν ότι βρυκολακιάζουν όσοι έχουν κάνει μεγάλα εγκλήματα, αλλά και όσοι χτυπούν τους γονείς τους, οι τοκογλύφοι, οι μεθύστακες, αυτοί που αυτοκτονούν, όσοι έχουν αλλάξει την πίστη τους και όσοι δεν πηγαίνουν ποτέ στην εκκλησία. Στην Άνδρο, βρυκόλακες γίνονται εκείνοι που όταν πέθαιναν κάποιος τους βλαστήμησε ή τους καταράστηκε… […] Οι αδικοσκοτωμένοι, οι ταλαιπωρημένοι, οι μαγεμένοι από κακές μάγισσες, αυτοί που αργούν να ξεψυχήσουν, όσοι δεν πρόλαβαν να εκπληρώσουν μια ιερή υπόσχεση που έδωσαν, αυτοί που για κάποιο λόγο μένουν άταφοι, τα αβάφτιστα μωρά που πέθαναν πριν προλάβουν να τα βαφτίσουν, κι αυτοί που πεθαίνουν μόνοι τους την νύχτα με πανσέληνο, όλοι αυτοί βρυκολακιάζουν σύμφωνα με τις δοξασίες πολλών νησιών του Αιγαίου. […] Αλλά βρυκολακιάζουν και όσοι έχουν την ατυχία να περάσει μια γάτα από πάνω τους μόλις ξεψυχήσουν, γι’ αυτό και οι άνθρωποι φυλούν πολύ καλά το δωμάτιο του νεκρού μέχρι να τον πάρουν για την ταφή του…>> («Βρυκόλακες», εκδόσεις Αρχέτυπο, σελ. 206)

<<… Οι Βρυκόλακες […] βγαίνουν από τους τάφους τους κάθε νύχτα, συνήθως τα μεσάνυχτα, προτιμούν όμως τις νύχτες χωρίς φεγγάρι για να μπορούν να γίνονται ένα με το σκοτάδι και να αρπάζουν τα θύματά τους.
Βγαίνουν κάθε νύχτα, αλλά στην Σαντορίνη δεν βγαίνουν ποτέ το Σάββατο, στην Πρέβεζα δεν βγαίνουν ποτέ την Κυριακή, στην Τήνο δεν βγαίνουν ποτέ την Παρασκευή […] στην Σέριφο φοβούνται να βγουν από τα μνήματά τους μόνο την Τρίτη (εκτός αν πέφτει Τρίτη και 13, οπότε έχουν γλέντι), στην Κάλυμνο προτιμούν να βγαίνουν τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες γιατί τους αρέσει ο παγωμένος βοριάς που φυσά, καβαλούν πάνω του και ταξιδεύουν από σκεπή σε σκεπή…>> («Βρυκόλακες», εκδόσεις Αρχέτυπο, σελ. 205)

<<… Για την μορφή και την εμφάνιση του Βρυκόλακα, όλοι οι νησιώτες διαφωνούν και οι πεποιθήσεις ποικίλουν από νησί σε νησί. Στην Σκόπελο δεν έχουν καθόλου σάρκες αλλά είναι σκελετοί που περπατούν και στην Αλόννησο έχουν σάρκες μαύρες και γυαλιστερές, που λάμπουν στο σκοτάδι. Στο Πήλιο είναι λαμπεροί, και στα Άγραφα είναι αόρατοι εκτός από τις νύχτες με φεγγάρι. Στη Σαμοθράκη πιστεύουν ότι το σώμα τους είναι από φωτιά, αλλά μπορεί να είναι και σκιές ή να είναι τελείως αόρατοι. Στις Σπέτσες, στην Ύδρα και στα Κύθηρα, είναι κακόσχημοι καμπούρηδες με κατάμαυρα χέρια και μεγάλα νύχια. Στην Τήνο έχουν τη μορφή του νεκρού, αλλά με μακριά γένια, μακριά μαλλιά και μακριά γαμψά νύχια. Στην Χίο είναι λευκοντυμένοι -με τα σάβανά τους- αλλά έχουν και ένα αρχηγό, που είναι τριπλάσιος σε μέγεθος και κατάμαυρος κι ολόγυρά του χοροπηδούν οι άλλοι. Στη Λέσβο έχουν πρόσωπο κατακκόκινο και πολύ άγριο, κι έχουν δόντια σαν του σκύλου ή σαν της γάτας. Πολλές φορές περπατούν με τα τέσσερα και ουρλιάζουν σαν λύκοι…>> («Βρυκόλακες», εκδόσεις Αρχέτυπο, σελ. 206-207)

Οι θρύλοι επίσης λένε ότι επιτίθονται μόνο στους συγγενείς τους και κατά προτίμηση στους άμεσους απογόνους τους (παιδιά και εγγόνια).
Το πιο πιθανό όμως για το πώς βρυκολακιάζουν οι νεκροί, είναι ότι το σώμα του νεκρού καταλαμβάνεται από Δαίμονα αμέσως μετά την «αποχώρηση» της ψυχής του. Δεν πρόκειται δηλαδή για αυτόν καθ’ αυτόν τον νεκρό, αλλά για Δαίμονα-μυζητήρα.
Ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθεί το σώμα από τον Δαίμονα και να πάψει να περιφέρεται στον δικό μας κόσμο τρομοκρατώντας και φονεύοντας τους ζωντανούς, είναι να καεί το σώμα του νεκρού, να εξορκιστεί ο Δαίμονας, και να καθαγιαστεί ο τάφος. Και πάλι, οι μύθοι περί παλουκιών, αποκεφαλισμών, σκόρδων κλπ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά… μύθοι!ΑΡΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ?????ΑΝ ΝΑΙ ...ΤΟΝΙΣΕ ΜΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ!!!!!!!!

keep walking.....

astral-projectΜέλος
24/04/2005, 12:05:42
Μπραβο παιδια,

διαβασα τα παραπανω και ανακαλυψα απο τα συμπτωματα οτι ειμαι και εγω βαμπιρ!!!!

λογω της ευαισθησιας του δερματος μου, βγαζω μεχρι και φουσκαλες με πυον ετσι και κατσω στον ηλιο, δεν πα να χω βαλει 150 δειχτη προστασιας δεν πα να μαι κατω απο σκια.... υπαρχει και η αντανακλαση του φωτος αγαπητοι. ετσι καιγομαστε και στην σκια.

λογω αναιμιας εχω αναγκη απο τροφιμα με πρωτεινες γιατι εχω και χαμηλο αιματοκριτη. ο γιατρος θα προτιμουσε να τα τρωω σχεδον ωμα για να παιρνω περισσοτερο σιδηρο αλλα για λογους υγιεινης τα τρωω καμμενα. επισης παραδεχομαι οτι μια απο τις αγαπημενες μου εκφρασεις οταν πειναω ειναι, οτι θελω να καρφωσω τα δοντακια μου σε κρεας κατα προτιμηση μπριζολα σαν σμερνα ή σαν το χαρχαρινι απο τα jaws.

και ναι αισθανομαι ικανοποιηση οταν τρωω κρεας και εχω την αισθηση οτι δεν εχω φαει αν δεν υπαρχει κρεας και μαλιστα ψητο στο τραπεζι. ειχα την εντυπωση οτι προερχοταν στα βουνισια γονιδια των βοσκων εκ των οποιων καταγομαι.

και αυπνιες εχω. και ανησυχο υπνο κανω και προτιμω να κοιμαμαι μερα γιατι την νυχτα δεν ξεκουραζομαι.

και τα χημικα φαρμακα δεν με πιανουν ευκολα επισης και χρησιμοποιω αρκετα ομοιοπαθητικα, βιταμινες κτλ.

και χαμηλο αιματοκριτη εχω, σε σημειο οι γιατροι να νομιζουν οτι εχω το στιγμα. που δεν το εχω και παιρνω σιδηρο χροοοονια ολακερα.

και ναι παρ ολα τα προβληματα στο αιμα μου, εχω αρκετη ενεργεια και φαινομαι δυνατη και ισχυρη και τραβω αδυναμα ατομα γυρω μου, τα οποια ελκονται απο την ενεργεια μου.

και ημικρανιες εχω οταν μακραινει η φρατζα. (ειναι συμπτωμα αυτο)

και ντεζαβυ εχω με ανθρωπους και καταστασεις, αλλα ειχα την εντυπωση οτι ειναι κατακαθια απο προηγουμενες ζωες.

και τα ονειρα μου ειναι ζωντανα και χρωματιστα και το κυριοτερο βγαινουν. και τα περισσοτερα ειναι εφιαλτες.

και ναι μπορω να ψυχολογησω ανθρωπους και να κανω το προφιλ τους και να προβλεψω τις κινησεις τους ή να καταλαβω τις οποιες εχουν κανει. ειχα την εντυπωση οτι οφειλοταν στην εκτη αισθηση που εχουν συνηθως τα ψαρια.

ικανοτητα να τραβαω αδυναμους ανθρωπους την εχω. μου χει τυχει στην δουλεια να με πλησιασει γυναικα, και να μου δηλωσει οτι εχει αναγκη απο την ενεργεια μου. νομιζα ομως οτι οφειλοταν στην ανθεκτικοτητα μου σαν χαρακτηρα και οχι στον βαμπιρισμο.

και τελος, ναι παρουσιαζω εντυπωσιακη αναρρωση απο ασθενιες και επουλωνομαι ευκολα. η ζωη μου ηταν περιπετειωδης στο θεμα της υγειας. εχω επιζησει εκ θαυματος μια δυο φορες εως τωρα....

με αυτα ολα, 10 στα 10 ειμαι ενα βαμπιρ.

υ.γ.

ξεχασα να πω οτι εχω και μυτερους κυνοδοντες και μου αρεσει η gothic.
τα δε μαλλια μου ειναι μακρια και μαυρα, εχω εντονο βλεμα και σκληρα νυχια που προκαλουν τραυματισμους.

τα παραπανω ειναι απολυτως αληθη.

αυτο το καλοκαιρι, θα με βρειτε στα καρπαθια στο εξοχικο του μπαρμπα μου του βλαντ.

το βαμπιρ σας.

Edited by - astral-project on 24/04/2005 12:12:52

Edited by - astral-project on 24/04/2005 12:18:50

Edited by - astral-project on 24/04/2005 12:31:58

ainigmatikiΝέο Μέλος
24/04/2005, 12:37:54
και ναι μπορω να ψυχολογησω ανθρωπους και να κανω το προφιλ τους και να προβλεψω τις κινησεις τους ή να καταλαβω τις οποιες εχουν κανει. ειχα την εντυπωση οτι οφειλοταν στην εκτη αισθηση που εχουν συνηθως τα ψαρια.

ναι astral-project πιθανων να μην εισαι vampir αλλα ψαρι !!!!!!!!πιο πιθανον να εισαι ψαρι !!!!!

(λογω της ευαισθησιας του δερματος μου, βγαζω μεχρι και φουσκαλες με πυον ετσι και κατσω στον ηλιο, δεν πα να χω βαλει 150 δειχτη προστασιας δεν πα να μαι κατω απο σκια.... υπαρχει και η αντανακλαση του φωτος αγαπητοι. ετσι καιγομαστε και στην σκια. )
περιεργον γιατι τα περισοτερα υγιει ατομα αρεσκονται να ποινουν το καφεδακι τους στον ηλιο και συνιθως δεν βγαζουν φουσκαλες ετσι στο
ασχετο !!!!!αλλα πιθανων να ειναι απολιτως φυσιολογικο!!!!!
(και ναι αισθανομαι ικανοποιηση οταν τρωω κρεας και εχω την αισθηση οτι δεν εχω φαει αν δεν υπαρχει κρεας και μαλιστα ψητο στο τραπεζι. ειχα την εντυπωση οτι προερχοταν στα βουνισια γονιδια των βοσκων εκ των οποιων καταγομαι)
ξερεις και γω απο βουνο καταγομαι αλλα δεν παθαινων και αμοκ αν δεν εχει αρνακι στο τραπεζι!!!!
αλλα τελος παντων ας μην σχολιασω αλλο απο αυτα που γραφεις ειναι πιθανων να εισαι ενας φυσιολογικος αρωστος ανθρωπος!!!!!!!

keep walking.....

astral-projectΜέλος
24/04/2005, 12:38:56
αγαπητε αρη,

δεν γνωριζω εαν ολα αυτα που εγραψες ειναι φανταστικα ή αληθη.

παντως, οι φλεγμονες στο κεφαλι ενα πραγμα σημαινουν:

σκληρινση κατα πλακας.

για την ασθενεια ενημερωθηκα θελλοντας και μη, γιατι μια φιλεναδα μου την εμφανισε περισυ το καλοκαιρι.
με θεραπεια ομως και σωστη διατροφη εξαφανισε τις φλεγμονες.
τωρα ειναι εγγυος και μαλιστα θα κανει και κοριτσακι.

απο οτι διαβασα στο ιατρονετ.τζιαρ, ο ασθενης γινεται χειροτερα με το καθημερινο αγχος της δουλειας, της οικογενειας κτλ.

στις περιπτωσεις ομως του εντονου αγχους, τρομου κτλ καταστελλεται εως και εξαφανιζεται προσωρινα. (πχ σε περιπτωσεις ασθενων που βρεθηκαν σε εμπολεμη ζωνη)

γνωμη μου ειναι, να μην το αφησεις ετσι.

γιατρος δεν ειμαι, αλλα θα σε συμβουλευα και αν θες με ακους, να παρεις αρκετες γνωμες νευροχειρουργων.

εχε υποψη σου, οτι οι φλεγμονες μπορουν να πιεζουν σημεια του εγκεφαλου και να προκαλουν εως και παραισθησεις. αυτο δεν σημαινει οτι ο ασθενης ειναι τρελος ή κατι αλλο.

κανε μια χαρη στον εαυτο σου και κανε εξετασεις.

φιλικα,

κωνσταντινα

astral-projectΜέλος
24/04/2005, 12:41:10
αινιγματικη,

ελπιζω να καταλαβαινεις οτι δεν ειρωνευομαι το γραπτο σου.

απλα εκανα ενα τεστ με τον εαυτο μου και βρηκα οτι εχω ολα τα συμπτωματα.

ειδικα αυτο με τον ηλιο, εχει αφησει ιστορια. μια ζωη στους γιατρους παω οποτε κανω διακοπες στην θαλασσα... και μου αρεσει το νερο γμτ....εχω καθιερωσει λοιπον το μπανιο μου μετα τις 7 το απογευμα....και παντα σκια...

σημερα το μενου εχει ψαρια. παλι νηστικια θα μεινω.

το σαρκοφαγο σας....

(να χα μια σταυλισια...)

Edited by - astral-project on 24/04/2005 12:43:29

ainigmatikiΝέο Μέλος
24/04/2005, 12:50:04
ναι σιγουρα απο το γραπτο σου φενεται καθαρα οτι δεν ειρωνευεσαι

(σημερα το μενου εχει ψαρια. παλι νηστικια θα μεινω.

το σαρκοφαγο σας....

(να χα μια σταυλισια...)

ουτε και γω αυτο αλοστε φενεται καθαρα απο το γραπτο μου
(ναι astral-project πιθανων να μην εισαι vampir αλλα ψαρι !!!!!!!!πιο πιθανον να εισαι ψαρι !!!!!).....

keep walking.....