ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ---Kάτι σαν ημερολόγιο.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ---Kάτι σαν ημερολόγιο.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

amalia60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
01/10/2005, 01:19:28

quote:
Δεν ξέρω τι "ακριβώς" θέλω να είναι αυτό το θέμα.
Ξέρω όμως τι ΔEN θέλω να είναι. Δεν θέλω να είναι συζήτηση.
Δεν θέλω να είναι αντιπαράθεση. Δεν θέλω ούτε καν κάποιο σχολιασμό
για το τι συμβαίνει εδώ μέσα κατά καιρούς.

Θέλω ένα μέρος για σκέψεις ή εικόνες που έχουν σχέση με την καθημερινή ζωή μας.
Ένα τόπο για ότι μας αφήνει σημάδια, καλά ή κακά.
Ένα τόπο για χαρές ή λύπες, για όνειρα, για απογοητεύσεις,
για ερωτηματικά.Θέλω ένα "παράθυρο" στον έξω κόσμο κ μια "πόρτα" μέσα στον καθένα μας....

Kάτι που ίσως μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον.
Kάτι που ίσως μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε καλύτερα κάποιες συμπεριφορές..

μαλιστα..

Αtma Reloaded
cprtght@tm@2005
01/10/2005, 20:17:58
Αγαπητό ημερολόγιο...

δεν είναι περίεργο πως όταν κάποιοι βολεύονται επιτρέπουν τα πάντα στους εαυτούς τους σπάζοντας όλους τους κανόνες και όταν κάποια πράγματα δεν τους βολεύουν επικαλούνται και διαλαλούν τους κανόνες που ίδιοι είχαν σπάσει?

...σε τι περίεργο κόσμο αναπνέουμε ημερολογιάκι...

.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως

01/10/2005, 22:21:41
ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΟΛΕΜΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ;
ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ;
ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙ ΕΙΣΑΙ;

ΟΥΦ!!
ΒΟΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

..

02/10/2005, 18:10:36
Eικονικοί κόσμοι .... εικονικοί άνθρωποι....

εικονικές κρίσεις εικονικών χαρακτήρων... ποτέ δεν πίστευα στις εικόνες... ούτε καν στις φωτογραφίες (το photoshop κάνει θαύματα...)

χμ... για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...

για όλα? ακόμα και γι'αυτούς που την γλώσσα την χρησιμοποιούν σαν άμυνα? σαν επίθεση? γι'αυτούς που την ζωή τους την
ζουν εικονικά? αυτοί τι θα απογίνουν καλέ μου Θεέ?

αντί για μικρές Κολάσεις και μικρά Καθαρτήρια, δώσε τους σήμερα την ευκαιρία να φτιάξουν μικρούς (έστω) Παραδείσους...

πρώτα μέσα τους και ίσως, κάποτε, και έξω...

η Αγάπη είναι Εμπιστοσύνη

Galadriel

in God we trust

02/10/2005, 19:38:44
Η αγάπη είναι εμπιστοσύνη,
φως και δύναμη καρδιάς,
ποιός διαφωνεί,
η αγάπη είναι
αυτός ο ήλιος
που αν βάλεις μπροστά του ένα κερί
και κυττάξεις ευθεία
το κερί δεν θα δείχνει τη φλόγα του.
Ο ήλιος κι η λάμψη του τα σκεπάζει όλα.
Αυτόν τον ήλιο επιλέγω
κι όχι τη φλόγα του κεριού.
Κι ας λυώσω
ας τυφλωθώ
ας χαθώ.
Αυτό το κύτταγμα αγάπη μου πονάει...

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Στο βαθμό που γνωρίζετε την αγάπη γίνεστε η αγάπη!Η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από ένα συναίσθημα!Είναι μία φυσική δύναμη και πρέπει συνεπώς να περικλείει την αλήθεια.

03/10/2005, 10:24:17

quote:

quote:
Δεν ξέρω τι "ακριβώς" θέλω να είναι αυτό το θέμα.
Ξέρω όμως τι ΔEN θέλω να είναι. Δεν θέλω να είναι συζήτηση.
Δεν θέλω να είναι αντιπαράθεση. Δεν θέλω ούτε καν κάποιο σχολιασμό
για το τι συμβαίνει εδώ μέσα κατά καιρούς.

Θέλω ένα μέρος για σκέψεις ή εικόνες που έχουν σχέση με την καθημερινή ζωή μας.
Ένα τόπο για ότι μας αφήνει σημάδια, καλά ή κακά.
Ένα τόπο για χαρές ή λύπες, για όνειρα, για απογοητεύσεις,
για ερωτηματικά.Θέλω ένα "παράθυρο" στον έξω κόσμο κ μια "πόρτα" μέσα στον καθένα μας....

Kάτι που ίσως μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον.
Kάτι που ίσως μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε καλύτερα κάποιες συμπεριφορές..

μαλιστα..

Αtma Reloaded
cprtght@tm@2005

χμ... με "ειρωνεύεσαι" dear??--- ναι, το γνωρίζω το "απόσπασμα"//
το "αναίρεσα" κ πιο παλιά.... όταν κάποιος απαντάει σε κάτι που έθεσες...
είναι αγένεια να μην ανταπαντήσεις/ ....νομίζω (;)
--κάτι τέτοιο κάνω κ τώρα----
τέλος-πάντων... μπορεί κ να νευρίασες για το τριπλό post/
δεν ξέρω πως έγινε
I'm sorry--μια υπενθύμιση ήταν απλώς//
ένα κομμάτι από link που πρώτη είχες δώσει
(το θέμα είναι ότι login κάνω μόνο με απάντηση
οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να διορθώσω τίποτα)-
στα λέω "εδώ" για να μην τα κάνω χειρότερα "εκεί"
κ για να μην πολυλογώ------ΑΤΜΑ... με πλήγωσες!!

Valnta ---drama queen!

03/10/2005, 11:28:11
quote:

Αγαπητό ημερολόγιο...

δεν είναι περίεργο πως όταν κάποιοι βολεύονται επιτρέπουν τα πάντα στους εαυτούς τους σπάζοντας όλους τους κανόνες και όταν κάποια πράγματα δεν τους βολεύουν επικαλούνται και διαλαλούν τους κανόνες που ίδιοι είχαν σπάσει?

...σε τι περίεργο κόσμο αναπνέουμε ημερολογιάκι...

.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως

χμ... εσείς που αναφέρεστε αγαπητή Mantis?
-κ μη πάτε να με πείσετε ότι είναι κάποιος τυχαίος στοχασμός...

μήπως, (μήπως λέω!) αυτό είναι ένα θέμα για να "τη λέει" ο ένας στον άλλον
"ποιητικά";;

Valnta + παλιό-κακό κοστούμι!
[Αμήν- Αμήν!]

03/10/2005, 11:55:34
Ο δάσκαλος του ΖΕΝ Χακουίν εθεωρείτο σαν υπόδειγμα ενάρετου ανθρώπου. Δίπλα του έμενε ένας μανάβης με την γυναίκα του και την όμορφη κόρη του. Κάποια μέρα οι γονείς της διαπίστωσαν ότι η κόρη τους ήταν έγκυος. Εξαγριωμένοι ζητούσαν επίμονα από την κόρη τους να τους πει ποιος είναι ο πατέρας. Μετά από πολλή πίεση ομολόγησε τον Χακουίν. Έξω φρενών ο πατέρας της πήγε στο δάσκαλο να ζητήσει εξηγήσεις αλλά η μόνη απάντηση που πήρε από τον Χακουίν ήταν:

― Ώστε έτσι ε;

Όταν γεννήθηκε το παιδί το πήραν στον Χακουίν ο οποίος είχε ήδη χάσει το καλό του όνομα και φήμη, πράγμα το οποίο δεν τον στεναχώρησε καθόλου. Εκείνος πήρε το παιδί και το φρόντιζε όσο καλύτερα μπορούσε. Δεν πέρασε ένας χρόνος και το κορίτσι ομολόγησε ότι ο πατέρας του παιδού ήταν ένας νεαρός από την ψαραγορά. Ο πατέρας της τότε πήγε στον Χακουίν να ζητήσει συγνώμη και να πάρει πίσω το παιδί. Καθώς ο Χακουίν του παρέδιδε το παιδί είπε:

― Ώστε έτσι ε;

[Valnta.... συνοψίζωντας τα..."τεκμαινόμενα"]

03/10/2005, 13:06:13

Αθήνα, 3 Οκτώβρη 2005
Χάνομαι...
Και ζω...

Βαδίζεις απλά στα κύματα του νου μου,
με μιά αλαζονική έπαρση,
και χάνεσα στον άνεμο.
Στον Αιθέρα.
Πλανάσαι φανερώνεσαι
φθάνεις απομακρύνεσαι.
Με ματώνεις στην διάρκεια του γίγνεσθαι...
Γιατί σε αναζήτησα.
Απορροφάσαι εξαυλώνεσαι αποτυπώνεσαι,
έχεις θέση στο σύμπαν στην ψυχή
στην ποίηση των χεριών μου...
Αντίστροφη έκκληση στο χρόνο.
Με σκορπάς στην συνειδητοποίηση του πόνου,
και μετά στης υψηλής ταύτισης
τις συνταραχτικές αποκαλύψεις.
΄Εγινα αυτό που θέλησες.
Μοιάζεις ακόμα με Θεό.
Και δαίμονα.
Η κίνηση προς το ένα.
Αρπάς αντιθέσεις
συμφιλιώνεις
μετασχηματίζεσαι
δραπετεύεις
διαφεύγεις
γλυστράς στων αισθήσεων το λογικό ενδιάμεσο.
Θεός ορμή
παραδοχή
ερμηνεία.
Είσαι το δάκρυ των ξάγρυπνων
βλεφάρων
που φίλησες
είσαι η ελπίδα
η ανέκκλητη απόφαση
η κραυγή στα ενδότερα της ψυχής μου.
Αυθαίρετα συμπαντικά παιχνίδια.
΄Ασε με να φύγω,
ή να μείνω πεθαίνοντας
Θεός δαίμονας,
μέθη που συντρίβει τα όρια,
Ανάσες που αποκρυσταλλώνονται
στις φωτιές του εγκεφάλου.
Μιά περιστροφή γύρω από εσένα.
Χάνομαι.

Αλλά ζω;

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Στο βαθμό που γνωρίζετε την αγάπη γίνεστε η αγάπη!Η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από ένα συναίσθημα!Είναι μία φυσική δύναμη και πρέπει συνεπώς να περικλείει την αλήθεια.

03/10/2005, 17:23:11
Σε καιρούς δύσκολους και υπερφωτισμένους το φίλμ της ζωής καμμιά φορά καίγεται...

Δεν φταίει ο φωτογράφος ούτε το σκηνικό.... όμως κάτι στην ατμόσφαιρα επηρεάζει την
σωστή αποτύπωση ...

... του εαυτού μας, των άλλων, της σχέσης μας με τους άλλους... βγάζει σκιές εκεί που δεν
υπάρχουν και φώτα λαμπερά αλλά ψεύτικα......

ένα κομμάτι χαρτί όμως δεν είναι η ίδια η Ζωή, αραδιασμένα γράμματα στη σειρά δεν είναι η Αλήθεια...

η Αγάπη είναι Εμπιστοσύνη

... στη Ζωή

Galadriel

in God we trust

bxrulezΝέο Μέλος
20/04/2005, 12:13:56
ΦΙΛΕ DREAMWILD ΚΑΙ ΦΙΛΕ/Η ELDER SISTER ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΡΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΙΞΕΙ ΚΑΤΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ (ΠΙΣΤΕΥΩ) ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΟΤΙΔΙΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ FORUM ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

DEATH HEALS PAIN

20/04/2005, 13:04:47
http://www.iconographics.net/Images/Standard_2/BrotherhoodWolf.JPG
www.iconographics.net/Images/Standard_2/BrotherhoodWolf.JPG" border=0>

ας μην ειμαστε ταριχευτες αποψεων,ας ψαχνουμε υπογεια μερικες φορες,χωρις να βαζουμε ταμπελες

μερικοι ανθρωποι ισως εχουν την αναγκη να θελουν να μοιραστουν με τον δικο τους τροπο το ειναι τους

το αν λενε η οχι αληθεια ο χρονος θα δειξει

τι ειναι αληθεια ομως?

οτι υπαρχουμε στον κοσμο αυτον...ή ο κοσμος αυτος υπαρχει για εμας?

και πως?

με ποια αντιληψη?

με ποια διασταση?

τι ειναι φαντασια και τι πραγματικοτητα?

ενας ανθρωπος που "ξεχναει" οτι ειναι αρρωστος και διασκεδαζει αυθυποβαλλοντας τον εαυτον του?

η ενας ανθρωπος που γνωριζει οτι θα μεινει μονος αλλα χαμογελάει σαν παιδί?

μην κατακρινουμε. ο καθενας/μια απο εμας χρειαζεται μια δικη του πραγματικοτητα στον χωρο που λεγεται υπαρξη....

με απεραντο σεβασμο και αγαπη ο μανος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

ΑΡΗΣΜέλος
20/04/2005, 13:04:52
elder sister1
1ον γινεσαι ρεζιλι που χλευαζεις καποιον χρησημοποιωντας την αρρωστεια του,και το αστειο ειναι οτι καμαρωνεις για αυτο.

2ον διακρινω μια ζηλια στο ειρωνικο χλευαστικο υφακι σου,
αν μπορεις να βρεις την ζωη συναρπαστικη και χωρις αυτα, τοτε τι δουλεια εχεις εσυ εδω?

3ον νομιζω οτι με προκαλεις, για να σου δωσω τις αποδειξεις,που το πολυ "πεθαινεις" να μαθεις, δεν τις αξιζεις ομως.

φιλε dreamwind
δεν νομιζω οτι θα κραξουν εμας.
σχετικα με τους φιλους που ανεφερες, η αληθεια ειναι οτι εχω τρεις φιλους, τους οποιους τους βλεπω πολυ σπανια.και φυσικα δεν εχουν ιδεα για τιποτα.
οσο για την προστασια που ειπες,εχω προσπαθησει να κρατησω μια αμυνα κρατα οπως ειπες και εσυ λιγο .πολυ λιγο , και εκτος των αλλων καταναλωνω πολυ ενεργεια.

αυτο που εχω δεν ξερω αν θα ανακαμψει καποια στιγμη.εχω παει σε πολλους γιατρους και κατεληξα σε εναν πολυ καλο γιατρο που ειναι καθηγητης πανεπιστημιου νευροχειρουργικης /νευρολογιας ο οποιος μου ειπε οτι δεν μπορει να βρει πως προκληθηκε αυτη η εγκεφαλοπαθεια και δεν μπορει να βρει σε ποια κατηγορια ανηκει (τα συμπτωματα που εχω δεν ειναι συγκεκριμενα)

παντως εχεις δικιο,ψαχνω να βρω τους "δικους" μου και ελπιζω να βρηκα εναν.

Ερυθρε Αστερα

εσυ νομιζεις οτι καθομαι στο σπιτακι μου, στον υπολογιστη μου και γραφω τα "σεναρια" που λες.
μου ειναι πολυ δυσκολο να τρεχω απο το ενα κεντρο ιντερνετ στο αλλο.
στο οποιο καθομαι ελαχιστα λεπτα, ισα ισα για να δω τις αποψεις σας και να σας απαντησω.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ.
κανε αποτοξινωση απο το χολυγουντ και δες ευρωπαικο κινηματογραφο εχει να σου προσφερει τοσα πολλα.

DreamwindΝέο Μέλος
20/04/2005, 13:52:05
Απαντάω πολύ απλά λέγοντας οτι θα επιστρέψω στον υπολογιστή μου την δευτέρα, και οτι θα ψάξω ότι έχω και δεν έχω μπας και σου βρω κάτι που να κάνει δουλειά. Μέχρι τότε απλά τσέκαρε το μαιλ που θα στείλω.

Υπάρχει Θεός...

oneiric1Μέλος
21/04/2005, 12:51:44
quote:
τους ανθρωπους ωσπου πεφτει το ματι μου σε εναν τυπο παραξενο, φορουσε μαυρα ακριβα ρουχα ειχε πολυ ασπρο δερμα και πολυ πολυ γαλανα ματια τοσο που νομιζες οτι ακτινοβολουσαν. και κανω μια σκεψη " λες να ειναι βρικολακας?"

Σ’ αυτό το σημείο, να κάνω μία ερώτηση.

Φίλε Άρη, πως σου ήρθε στο μυαλό, αυτή η συγκεκριμένη ερώτηση? Ασχολιόσουν νωρίτερα με τους βρικόλακες? Δηλαδή, σ’ ενδιέφεραν σαν θέμα?

Το λέω αυτό, γιατί εάν π.χ. εγώ βρισκόμουν στη θέση σου και έβλεπα έναν συγκεκριμένο «περίεργο» τύπο μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά, ναι μεν θα έλεγα από μέσα μου ότι πράγματι είναι «μυστήριος αυτός ο τύπος» αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σκεφτόμουν ότι είναι βρικόλακας.

Φιλικά

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

HermesΜέλος
21/04/2005, 15:51:22
quote:
τους ανθρωπους ωσπου πεφτει το ματι μου σε εναν τυπο παραξενο, φορουσε μαυρα ακριβα ρουχα ειχε πολυ ασπρο δερμα και πολυ πολυ γαλανα ματια τοσο που νομιζες οτι ακτινοβολουσαν. και κανω μια σκεψη " λες να ειναι βρικολακας?"

Αγαπητε μου φιλε μια ερωτηση...Αν δεν ηξερες τι ειναι βρυκολακας θα ηξερες να εξηγησεις τι ειδες?
ΑΠο την αλλη παλι, δεν ειναι απολυτο πως αυτο που ειδες ηταν υπερφυσικο...υπαρχουν πολλα πραγματα για τα οποια η επιστημη "σκυβει το κεφαλι" της...
Και εχω ειμαι μαρτυρας υπερφυσικου φαινομενου...αλλα η πιθανες μου απαντησεις για να κατονομασω αυτο που ειδα θα ηταν ,Δαιμονας, Βρυκολακας, Σκια, Νεκρος, Zombie...και πολλα αλλα απο τα οποια εγω απλα ταυτιζα τις πληροφοριες και πολυ απλα ελεγα ειναι αυτο.

Σου τα λεω ολα αυτα και για να μην χανεις το χρονο σου σε πιθανοτητες, αλλα και για να μην αποτελεις αντικειμενο χλεβασμου απο διαφορους εξυπνους που "τα ξερουν ολα".

Αυτο που ειδες μπορει να ηταν οτιδηποτε...μην εγκλωβιζεσαι στις γνωσεις αυτης τις εποχης...ψαξε και σε παλιοτερες πηγες.

"Anno IIIxiii Sol 19° Libra, Luna 12° Capricorn Dies Mercurii"
MAX - X5Μέλος
21/04/2005, 17:12:30
Ενδιαφερουσα ιστορια με πολλες ερμηνειες, ο λογος ομως που σε εκανε να τα πεις ολα αυτα τελικα ποιος ειναι?Θελεις απλα να μεταδωσεις καποια γνωση?Θελεις να προστατεψεις ολους εμας απο κατι?Η απλα ηταν μια λυτρωτικη διαδικασια για σενα να μοιραστεις τις σκεψεις σου?
ΑΡΗΣΜέλος
21/04/2005, 22:15:40
φιλε ΜΑΧ-Χ5 ναι .η λυτρωση νομιζω οτι ειναι ενας απο τους λογους που αποφασισα να μιλησω. μακαρι να μπορουσα να σας προστατεψω.ομως δεν μπορω να προστατεψω τον εαυτο μου,πως θα μπορουσα να κανω κατι για εσας? το λιγοτερο που μπορω να κανω ειναι απλα να μιλησω.

φιλε Hermes σου εχει τυχει ποτε να ξερεις κατι σιγουρο χωρις ομως να ξερεις απο που εκπεμπει αυτη η σιγουρια?

εγω το ηξερα απο την πρωτη στιγμη.απλα αργοτερα επιβεβαιωθηκα.
δεν τιθεται θεμα αμφισβητισης.αν μετα απο οσα εχω περασει (αυτα που εχω αναφερει ειναι το 1 εκατομυριοστο) ελεγα μηπως και αμα και ισως, θα ημουν ηλιθιος ( και νεκρος για αυτο να εισαι σιγουρος)

για να σου λυσω ομως την απορεια θα σου πω πως εχω κανει χρονια ερευνες για να μπορω τωρα να ειμαι σε θεση να σου μιλω με τοση σιγουρια.οσων αφορα εμενα παντα.ο εγκωβισμος ειναι εμποδιο της προοδου.

φιλε oneiric1

δεν νομιζω οτι μπορω να σου δωσω μια αρκετα ικανοποιητικη απαντηση.
οπως λεω και πιο πανω, απλα το ηξερα. το γνωριζε το πετσι μου .πως αλλιως να το πω.αναγνωριζα αυτο που ειχα μπροστα μου.ηταν γνωριμο προς εμενα.
οσο για το αν ασχοληθηκα με "εκεινους" θα ελεγα οτι εγινε το αναποδο.

φιλε mano
ειναι καλο που εχουμε εναν φιλοσοφο στην παρεα.μας ξεκουραζεις απο την ενταση της συζητησης.

φιλε bxrulez.

εχεις απολυτο δικιο.ειναι φυσικο πολλες φορες να πεφτεις θυμα κριτικης, αλλα δυστυχως ειναι αποθαρρυντικο για εκεινον που αποφασισε να βγαλει τα εσωψυχα του και ταυτοχρονα ψυχοφθορο.

22/04/2005, 03:52:17
Εγώ εκείνο που έχω να προσθέσω είναι ότι όταν κάποιος έχει ένα πραγματικό βίωμα, τότε δεν φοβάται ούτε ντέπεται να το πει. Για την ακρίβεια δεν τον ενδιαφέρει το πώς θα το δεχτούν οι άλλοι, αν θα το επικροτήσουν, αν θα το κατανοήσουν ή αν θα το χλευάσουν.

Λέγεται ή είναι κάπου γραμμένο ότι στους Αποστόλους που μαρτύρησαν, πριν να τους βασανίσουν ή να τους σκοτώσουν τους έλεγαν να αρνηθούν τα πιστεύω τους,κλπ. και αυτοί απαντούσαν: "Μα τι λέτε τώρα? Να αρνηθούμε αυτά που είδαμε και ακούσαμε?" και φυσικά η συνέχεια και η επιλογή τους είναι γνωστή.

Και από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι αν κάτι το έχεις ζήσει και το έχεις νιώσει τότε δεν πα'να σου λένε ότι θέλουν, εσύ ξέρεις αυτό που βίωσες ή βιώνεις ότι συνέβη ή/και συμβαίνει. Άρα λοιπόν αγαπητέ Άρη συνέχισε ακάθεκτος και μη φοβάσαι τίποτα! Απλώς δώσε όσο περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες μπορείς γιατί μου είναι παντελώς άγνωστα αυτά τα θέματα. Πλην όμως, εγώ τουλάχιστον, δεν φοβάμαι το άγνωστο αλλά θέλω να το καταστήσω λιγότερο ...άγνωστο!

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

22/04/2005, 18:13:46
…Και από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι αν κάτι το έχεις ζήσει και το έχεις νιώσει τότε δεν πα'να σου λένε ότι θέλουν, εσύ ξέρεις αυτό που βίωσες ή βιώνεις ότι συνέβη ή/και συμβαίνει….

Αυτο θα μπορουσε να το ισχυριστει και καποιος σχιζοφρενης. Στο δικο του μυαλο το εζησε. Ακουει, βλεπει και αισθανεται και ειναι πεπεισμενος πως ειναι αληθινο βιωμα. Το οτι μπορει να μιλησει με πειστικοτητα για κατι που θεωρει οτι εζησε η ζει, δεν σημαινει πως υπαρχει περα απο τη δικη του αντιληψη.
Καποιος που εχει συναισθησια, οντως ζει μια αληθινη γι’αυτον εμπειρια. Στο ακουσμα καποιας λεξης, μπορει να δει χρωματα, να γευτει κατι που οντως υπαρχει ως γευση, να δει με τα ματια του αντικειμενα και χωρους στους οποιους κινειται και φτανει να εκφρασει π.χ καποιο μαθηματικο αποτελεσμα, καποια σκεψη. Δεν σημαινει οτι αυτοι οι χωροι υπαρχουν.