ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

gretel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
zezmpergΜέλος
04/03/2004, 23:45:34
Σας χαιρετώ.

Το πραγματικό μου όνομα είναι Αννά Απ....
Το nick μου μέσα στο esoterica.gr είναι: zezmperg και πριν δυό ημέρες έκανα νέο λογοριασμό σαν srisatia.
Δεν θέλω να είμαι φίλη με τον πιο δυνατό παρά μόνο με τον αληθινό αναζητητή. Δεν θέλω να γίνω συντονίστρια κ.τ.λ. Δεν θέλω ερωτικό σύντροφο. Δεν έχω καμία εσωτερική σχολή να γνωρίσω στα μέλη, δεν είμαι δασκάλα. Ανοίκω σε μία μικρή για την Ελλάδα ομάδα εσωτερισμού αλλά είναι πολύ δυσκολο να σας κάνω μέλη, ΕΤΣΙ: Μου φθάνει η αγαπή και η εκτίμηση όλων των φίλων που γνώρισα μέσα στο esoterica.gr.

Δεν τρελάθηκα, μόνο να, σκεφτηκα πως δεν οφελεί κανέναν από εμας να αναλωνόμαστε μέσα σε αντιπαραθέσεις που ουσιαστικά δεν προάγουν στο πνεύμα και στην εσωτερική αναζήτηση.

Κάνω έκκληση σε όλους μας, ας αφήσουμε πίσω κάθε τι που μας πονεσε.
Ας προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά και ας απλώσουμε τα χέρια για αγάπη και συγχώρεση, πρώτα-πρώτα στον εαυτό μας από τον εαυτό μας και μετά στους άλλους.
Προσωπικά δεν ζητώ από τον Admin καμιά απάντηση ούτε φυσικά και από την Ν.Α....
Ο καθένας μπορεί να κρίνει τις "προθέσεις μου" που έχουν να κάνουν μόνο με το esoterica.gr και το ESOTERICA, είναι φίλοι μου, πρώτα-πρώτα ο Admin και ο Thoth, μετά ο Κέλσος και όλοι οι υπόλοιποι που έχουν προσφέρει τα μέγιστα για να γίνει ο χώρος ετούτος, όπου εμείς ερχόμαστε για να τρυγήσουμε γνώσεις.

Επειδή λοιπόν πρέπει να απλώσουμε την αγάπη μας -να καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης- και πάλι, σας καλόύμε (η Avallon και τα μούτρα μου) σε ένα νέο topic για να ξανανιώσουμε το άγγιγμα της φιλίας.
Στο topic: Αδέλφια μια πρόταση...Στο forum απόψεις και προτάσεις.
Σε ευχαριστούμε Κέλσο, σε ευχαριστούμε Thoth.
Σας χαιρετώ φιλικά.

05/03/2004, 00:16:21
Αγαπητή zezmperg, λες πως κανείς από την "αρχή" του ESOTERICA δεν σου απαντά... όμως εγώ προσωπικά δεν αντιλήφθηκα κάποια ερώτηση.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι, για δικούς σου λόγους, αμφισβητείς την ακεραιότητά μας και την αμεροληψία μας, αλλά σε αυτό δεν θα μπορούσα να απαντήσω και να αντιτάξω κάτι άλλο, μπορώ όμως να το αποδεκτώ ως μία διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ μας και να μην με ενοχλήσει! ... σημαντικά τουλάχιστον, καθώς δεν μπορώ να μην σου πω ότι αισθάνομαι "κατηγορούμενος για πράγματα που ακόμη δεν έχω κάνει"!

Προσωπικά σου λέω ότι δεν συμφωνώ καθόλου με τις υποθέσεις και τα συμπεράσματά σου. Σίγουρα έχεις την πλήρη ελευθερία να επιλέξεις τι σε εκφράζει και τι θέλεις να πιστέψεις. Όπως την έχουμε και όλοι μας όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν την Προσπάθεια που λέγεται ESOTERICA, είτε από τις επάλξεις των Συνεργατών και Συντονιστών, είτε από τις επάλξεις των Μελών των Ομάδων Συζήτησης.

Για το δικό μου πρόσωπο καθώς και για θέματα που αφορούν τα Forums, τους σκοπούς του ESOTERICA, τα Μέλη της Ομάδας των Συνεργατών, τις εξωτερικές Συνεργασίες μας, έχω μιλήσει εκτενώς σε παλαιότερα μηνύματα και μάλιστα σε επαρκέστατο βαθμό μέσα σε αυτήν τη Συζήτηση. Δεν νομίζω ότι έχω ή πρέπει να προσθέσω κάτι άλλο επί του παρόντος. Δεν νομίζω και ότι επαρκεί ο χρόνος για να επαναλάβω πράγματα που έχω ήδη πει... Δυστυχώς(ή μάλλον ευτυχώς! ) είναι τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν και ο χρόνος τόσο λίγος που κυριολεκτικά νιώθω μερικές στιγμές να γλυστρά μέσα από τα χέρια μου! Θα πρέπει πλέον ακόμη και την κάθε στιγμή να μετράμε και να της δίνουμε και αυτής την θέση που δίκαια της αξίζει, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες. Δεν γίνεται διαφορετικά... Μπορούν, όσοι θέλουν, να ανατρέξουν "πιο πίσω" αλλά και σε άλλες Συζητήσεις, σε ολόκληρο τον χώρο των Συζητήσεων, και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, σχετικά με το ποιος Παραπληροφορεί ή όχι και ποια είναι τα κίνητρα όλων.

Το ESOTERICA είναι παρόν, δυνατό και ελπιδοφόρο και κοιτάζει μπροστά όπως πάντα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Ο καθένας το κρίνει καθημερινά και βγάζει τα συμπεράσματά του.

Avallon, με εκπλήσσεις με την πρόταση που κάνεις:

quote:
Eγώ έχω να κάνω μια πρόταση:
Nα θέσουμε εμείς τα μέλη του esoterica τις ερωτήσεις της συνέντευξης...

Είναι αυτονόητο αυτό! Ούτως ή άλλως είναι και αυτό που δήλωσα σε προηγούμενο μήνυμά μου! Οι ερωτήσεις θα προέλθουν από την παρούσα Συζήτηση(και ήδη υπάρχουν αρκετές). Εμείς θα κάνουμε την απαραίτητη εργασία της συγκεκριμενοποίησης, ομαδοποίησης, ιεράρχησης κ.λπ. όπως θα πρέπει να γίνει για να έχουμε μία δομημένη Συνέντευξη/Παρουσίαση. Σε όποιο σημείο χρειάζεται, θα προσθέσουμε κι εμείς ερωτήσεις οι οποίες δεν έχουν τεθεί από τα υπόλοιπα Μέλη, εφόσον είμαστε κι εμείς Μέλη των Forums. Σε αυτό βέβαια θα θέλαμε σαφώς την βοήθειά σας!

Θα πρότεινα, εφόσον η αγαπητή Ostria έχει κάνει μία πολύ καλή δουλειά έως τώρα στην εύρεση πηγών και έχει αποδείξει σαφώς το ενδιαφέρον της, να μας βοηθήσει στη κατάρτιση των ήδη υπαρχουσών ερωτήσεων(είτε είναι προφανείς, είτε υπονοούνται στα διάφορα μηνύματα που έχουν κατατεθεί). Εάν δεν είναι αυτό ένα βαρύ φορτίο ή κόπος για οποιονδήποτε λόγο(πράγμα απόλυτα αποδεκτό εάν είναι έτσι) θα μας ήταν πολύτιμη η βοήθειά της και συνεργασία της. Μπορείς Ostria να κατεθέσεις ερωτήσεις σε μήνυμά σου μέσα στη Συζήτηση ή και να μου τις στείλεις στο προσωπικό μου e-mail.

Για να απαντήσω και στην ερώτησή σου Ostria, ο στόχος της Δυναμικής αυτής Συνέντευξης από την Νέα Ακρόπολη και από κάθε άλλον φορέα που θα αποδεχτεί την πρόταση/πρόκλησή μας είναι μία όσο το δυνατόν συνεκτική παρουσίαση του φορέα, μέσα κυρίως από τις ερωτήσεις των ανθρώπων που θέλουν να μάθουν και η τοποθέτηση του φορέα(ή της Προσωπικότητας που θα φιλοξενηθεί) πάνω σε εξειδικευμένα ζητήματα της επικαιρότητας, φήμες, καταγγελίες κ.λπ. Για τον συγκεκριμένο φορέα, την "Νέα Ακρόπολη", με τον οποίον θα εγκαινιάσουμε τον χώρο αυτό των "Δυναμικών Παρουσιάσεων" υπάρχει σίγουρα αρκετό υλικό από τα ΜΜΕ και το Internet για να "τροφοδοτήσει" αρκετές ερωτήσεις που όπως είναι φανερό απασχολούν πολλούς.

Και μία σημαντική είδηση! Ήδη "κλείσαμε" και την 2η Δυναμική Συνέντευξη που θα φιλοξενηθεί σε αυτόν τον χώρο που δημιουργούμε. Θα μου επιτρέψετε πάντως να μην αποκαλύψω ακόμη το όνομα του συγκεκριμένου Φορέα, παρότι θα το ήθελα πολύ, για να μην θεωρηθεί αυτό "πιεστικό" για τον φορέα καθώς τα πράγματα πολλές φορές αποδεικνύονται κάπως... ρευστά στον ευρύτερο χώρο της Αναζήτησης. Η συμφωνία μας πάντως είναι για έναρξη της εν λόγω Συνέντευξης σε έναν μήνα περίπου από τώρα!

Φίλε Oannes, δεν με κολακεύει η φωτογραφία μου που έβαλες στη Συζήτηση. Καμία πιο πρόσφατη, που έχω βάλει και τα "καλά" μου για τις επικείμενες εκλογές, δεν βρήκες;

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

05/03/2004, 00:38:43
Αγαπητή zezmperg, δυστυχώς είδα το μήνυμά σου αφότου απέστειλα το δικό μου...

Το διάβασα τώρα μόλις και πραγματικά ενθουσιάστηκα!

Πραγματικά η Ειρήνη, Εσωτερική και εξωτερική, η Αγάπη, η μη-Προσκόλληση στα Πάθη, η αξία της Βαθιάς Φιλίας είναι μερικά από τα πράγματα που και για μένα αποτελούν φως στον Δρόμο και Στόχους Ζωής!

Σε ευχαριστώ λοιπόν για την ώθηση και την ενέργεια που μου προσέφερες... πώς αλήθεια ο λόγος, ο απλός, ουσιώδης και μέσα από την καρδιά λόγος μπορεί να γιατρέψει κάθε φαύλη αμφιβολία, κάθε εμμονή σε πικρίες και απογοητεύσεις;; Είναι πραγματικά εκπληκτικό να το διαπιστώνω και αληθινά εύχομαι να μπορέσουν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται να βιώσουν το ίδιο μέσα από τις Συζητήσεις μας σε αυτόν τον χώρο!

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

HeliosΜέλος
05/03/2004, 15:04:48
Λοιπον,αν η μισαλλοδοξια,ο πνευματικος φασισμος και ο μεσαιωνας,
ειναι ταυτισμενα με τον ιουδαιο-χριστιανο-μουσουλμανικο τροπο σκεψης,
σε αυτο δεν φταιω εγω φιλτατοι διαχειριστες,
οπως δεν φταιω αν ατομα-μελη οπως ΕΟΝ,Avallon κλπ,στενοχωρουνται επειδη δεν ακολουθω την δογματικη τους γραμμη.
Οταν θα αρχισουν να ασχολουνται με τον εσωτερισμο,
και ισως θα αρχισουν να καταλαβαινουν οτι
ο χριστιανισμος ειναι μερικη εκφραση της αληθειας,
και ο Ιησους ενας απο τους Ουρανιους Απεσταλμενους,
ισοτιμος με τους πριν και μετα,
και τιποτε δεν δικαιολογει τα οσα εκαναν και κανουν οι οπαδοι
του συγκεκριμενου τροπου σκεψης,
τοτε ισως δεν βαριενται να μαθαινουν και απο "αντιπαλες "θεσεις.
Και ισως τοτε ναχουν και το θαρρος να μιλουν ενας με εναν,
και να μην κρυβονται πισω απο μαζες...
Τελος παντων,γραφω οτι νομιζω σωστο,οπως νομιζω,
και σε φασιστες του πνευματος,δεν εδειξα ουτε θα δειξω ποτε σεβασμο.
Και οσοι κουραζονται απο τα γραφομενα μου
να τα προσπερνουν μην παθουν και καμμια υπερκοπωση...
Τελος δεν ζεσταινεις το αυγο του φιδιου,
εκτος κι αν εισαι ο ιδιος φιδι...

Edited by - Helios on 05/03/2004 15:10:13

05/03/2004, 16:05:26
Αγαπητέ admin,
η πρότασή σου με τιμά, αλλά σκέφτομαι ότι η συμμετοχή μου σε αυτό το θέμα πρέπει να είναι περιορισμένη. Και αυτό επειδή δεν γνωρίζω τόσο καλά ούτε την οργάνωση, ούτε τον χώρο του ευρύτερου εσωτερισμού. Θεωρώ τον εαυτό μου "outsider" και προφανώς ακατάλληλο για την συγκέντρωση και την αξιολόγηση των ερωτήσεων τρίτων, που πιθανόν γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα πράγματα απ ότι εγώ.

Πάντως, εμένα όπως το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, αρχικά θα με ενδιέφερε να γνωρίσω τον άνθρωπο Πλάνα (ποιός είναι, πώς ήρθε σε επαφή και τι τον τράβηξε αρχικά στην Ν.Ακρόπολη κλπ), την άποψη του για την σημερινή κοινωνία και το όραμα του για το μέλλον της οργάνωσης.
Εισαγωγικές ερωτήσεις, που όμως νομίζω ότι έχουν ενδιαφέρον.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

07/03/2004, 23:37:40
Αγαπητή Ostria κι εγώ σε ευχαριστώ για την καλή σου πρόθεση αλλά και για την ταπεινοφροσύνη, που είναι μία αρετή που σίγουρα μπορεί να βοηθήσει έναν Αναζητητή της Αλήθειας ώστε να "επιβιώσει" του ίδιου του του εαυτού που πολύ συχνά αποτελεί και τον πραγματικό του Εχθρό...

Η ερώτηση που προτείνεις νομίζω κι εγώ πως είναι πολύ ενδιαφέρουσα και είναι σίγουρα και μία ερώτηση που μάλλον θα πρέπει να κάνουμε σε όλους τους ανθρώπους από τους οποίους παίρνουμε συνέντευξη. Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν ο κος Πλάνας ή κάποιος άλλος θα απαντήσει στις ερωτήσεις μας... πάντως θα ζητήσουμε από την συγκεκριμένη Ομάδα να απαντηθεί η συγκεκριμένη ερώτηση!

Θα ήθελα να σου ζητήσω πάντως, όσο σου επιτρέπει ο χρόνος σου και η διάθεσή σου, να είσαι μαζί μας σε αυτήν την δυναμική ανταλλαγή ερωτοαπαντήσεων και εάν μπορείς να βρεις και άλλα στοιχεία που θα προσθέσουν στην συνολική της εγκυρότητα και φυσικά να συμβάλλεις στην κατάθεση των ερωτήσεων.

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

09/03/2004, 13:57:02
Αγαπητέ Admin, θα είμαι παρούσα.
Πιστεύω πάντως ότι θα πρέπει να υπάρξει μία πιό επίσημη ανακοίνωση της πρώτης συνέντευξης (μόλις την καθορίσετε), έτσι ώστε να γίνει γνωστή σε όσους δεν διαβάζουν το συγκεκριμένο θέμα για να υπάρξει ενδιαφέρον και συμμετοχή.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

12/03/2004, 00:17:01
ΕΦΟΣΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ Η Ν.Α. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ Ή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ Κ. ΠΛΑΝΑ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

12/03/2004, 01:03:10
quote:
ΕΦΟΣΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ Η Ν.Α. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ Ή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ Κ. ΠΛΑΝΑ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.

Εύλογο ερώτημα, θα έλεγα

Ζήσε τη στιγμή!

12/03/2004, 01:42:14
...ίσως και ρητορικό!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)