ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Νους Κβαντικος Υπολογιστης - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ο Νους Κβαντικος Υπολογιστης - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Tσομπανης62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
21/07/2008, 19:24:59
Αγαπητέ Tσομπανης

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον συλλογισμό σου.

Δεν θέλω να διακόψω των ειρμό των σκέψεών σου.

Σύντομα θα ανταλλάξω απόψεις.

Συνέχισε.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

22/07/2008, 11:33:45
Αγαπητοι φιλοι γεια σας.Θερμοπαρακαλω να μη με διακοψει κανεις μεχρι να φτασω στην amalia.Παραθετω την αποψη του Ισπανου συγγραφεα Χαβιερ Θερκας 'Καλλιτεχνης δεν ειναι αυτος που κανει το αορατο ορατο...ο καλλιτεχνης κανει ορατο το υπαρκτο'.Θεωρω την αποψη μου καλλιτεχνικη μια και ειμαι υπερρεαλιστης ζωγραφος (ή ετσι θεωρω εγω τον εαυτο μου).Καποιες σκεψεις μου εγιναν πινακες,ομως πολλα δεν μπορεσα να τα περασω στον καμβα ακομη ή δεν κατορθωσα με την συνθεση να αποδωσω αυτο που ηθελα να πω.Ετσι χρησιμοποιησα απο αναγκη τον γραπτο λογο.Θεωρω οτι με τις πεντε υποθεσεις εξηγουνται καποια πραγματα,τοσο απο τον κοσμο μας οσο και απο την Αγια Γραφη.Η αποκωδικοποιηση φρασεων απο την Αγια Γραφη,οπως 'Ποιησωμεν ανθρωπο κατ'εικονα και καθ'ομοιωσιν','καθαριστε το εσωτερικο για να καθαριστει και το εξωτερικο' ή 'Πατερα συγχωρεσε τους δεν ξερουν τι κανουν' και πολλες αλλες,αποτελουν φρασεις κλειδια.
22/07/2008, 12:34:19
Θεωρω οτι η σημερινη εκδοχη της πραγματικτητας ειναι Ελληνοχριστιανικη.Συντριβομαι οταν αναλογιζομαι το αιμα των Δικαιων και Αθωων σε ολα τα μηκη και πλατη της γης ομως πιστευω οτι το κριτηρια που καθιστουν μια εκδοχη της πραγματικοτητας πραγματικοτητα ειναι ποιοτικα και οχι ποσοτικα.Συντριβομαι οταν φερνω στον νου μου την σταυρικη θυσια του 'αθωου προβατου' Ιησου Χριστου.Συντριβομαι με την σταση των Ελληνων σ'ολους τους αιωνες.Συντριβομαι με την σταση των πρωτων Χριστιανων.Συντριβομαι για την αντιληψη της πραγματικοτητας που εχουν πολλοι σημερα, με ολεθριες συνεπειες για τον σημερινο ανθρωπο και τις επομενες γενιες.Συντριβομαι με τον εαυτο μου για την αμαθεια μου και τεμπελια μου.ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωριζε,πλην του Χριστου την αληθεια γιατι Εκεινος Ειναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ.Θεωρω οτι η υπερθεση της πραγματικοτητας 'ομοιαζει' με την επεκταση της Ευκλειδειας Γεωμετριας (αρτιο λογικο συστημα κατα τον Καντ),στις Μη Ευκλειδειες Γεωμετριες απειρων διαστασεων.Οφειλω να εξηγησω γιατι με χαρακτηρισα ψωνιο.Φοβηθηκα οτι ισως οι πρωτες τεσσερις υποθεσεις καταρρεουν αν δεν υπαρχουν τα ψυχιονια μ'αυτες τις ιδιοτητες.Μπορει να το ακουσα απο καπου,μπορει καποιος να μιλησε γι'αυτα με αλλο ονομα.Ενας φιλος μου ο Γιαννης (ενας αλλος τσομπανης),μου ειπε οτι μπορει να το ακουσε ή να το σκεφτηκε αυτος.Νομιζω οτι η θεωρια του Ολογραμματος,ισως μπορει να δωσει καποιες απαντησεις.Επισης νομιζω οτι οι συγχρονικοτητες του Γιουνγκ εχουν καποια σχεση με το θεμα.
22/07/2008, 13:04:01
Υπαρχουν ορισμενα συμβαντα στην δικη μου ζωη αφορουν εμενα και αφορουν την δικη μου αντιληψη.Παλι συναντω τον Πρωταγορα και ευχομαι να μη συναντησω κανενα ψυχιατρο (ο Θεος να φυλαει).Προσπαθω να ζητω την Βασιλεια των Ουρανων γιατι δεν μπορω να γνωριζω τι μπορει να γεννησει ο δικος μου κβαντικος κολοκυθαρος.Αλλωστε η προτροπη του Ιησου 'Ζητειτε πρωτα την Βασιλεια των Ουρανων' ειναι καθοριστικη.Αν ζητησω κατι για μενα δεν γνωριζω την εξελιξη της κυματοσυναρτησης στο συνολο της(μπορει να κανω ενα πειραμα πχ να προκαλεσω σεισμο στον ωκεανο και να προκαλεσω τσουναμι).
22/07/2008, 13:25:33
Υπαρχουν ορισμενα συμβαντα στην δικη μου ζωη τα οποια αφορουν στην δικη μου αντιληψη.Παλι συναντω τον Πρωταγορα και ευχομαι να μη συναντησω κανενα ψυχιατρο (ο Θεος να φυλαει).Προσπαθω να ζητω την Βασιλεια των Ουρανων γιατι δεν μπορω να γνωριζω τι μπορει να γεννησει ο δικος μου κβαντικος κολοκυθαρος.Αλλωστε η προτροπη του Ιησου 'Ζητειτε πρωτα την Βασιλεια των Ουρανων' ειναι καθοριστικη.Αν ζητησω κατι για μενα δεν γνωριζω την εξελιξη της κυματοσυναρτησης στο συνολο της(μπορει να κανω ενα πειραμα πχ να προκαλεσω σεισμο στον ωκεανο της ζωης μου και να εχει σαν αποτελεσμα ενα τσουναμι στη ζωη καποιου αλλου ανθρωπου.Αν παραχωρησει βεβαια ο Θεος).Μη παρεξηγηθει το τελευταιο,ειναι απλως ενα παραδειγμα που δεν εχει καμμια σχεση με τα πραγματικα συμβαντα.Η προτροπη του Ιησου 'Αγαπατε Αλληλους'ειναι η ασφαλεστερη οδος.
22/07/2008, 14:39:16
Γιατι ο Ιησους Χριστος,γιατι ο Χριστιανισμος,γιατι οι Ελληνες.Ο Ιησους Χριστος, γιατι εχει τον μεγαλυτερο ογκο πληροφοριας.Ο Χριστιανισμος γιατι εχει ενσωματωσει σε μεγαλο βαθμο την Αρχαια Ελληνικη Σκεψη (...τωρα ηρθε η ωρα να δοξασθει Ο Υιος Του Ανθρωπου).Οι Ελληνες,γιατι δεν επεσε στην αντιληψη μου λαος με τοσα χαρισματα (ελεγε ο καημενος ο Νιτσε 'πρεπει να ξεπερασουμε κι αυτους τους Ελληνες').Αν καποιοι καταλογιζουν στους Χριστιανους τοσα και τοσα εγκληματα,εχουν δικιο.Ομως να ειναι βεβαιοι οτι αυτοι που εκαναν αυτα τα λαθη ηταν μονο κατ'ονομα Χριστιανοι,στην ουσια ηταν οι ιδιοι που σταυρωσαν τον Χριστο.Για πολλους αλλαζουν μονο οι λεξεις.Υπαρχουν ομως και αρκετοι Χριστιανοι που εκαναν συνειδητα αυτα τα λαθη.Αν καποιοι κατηγορουν την σημερινη Εκκλησια για πολλα,εχουν δικιο.Να ειναι βεβαιοι ομως οτι σ'αυτην την Εκκλησια υπαρχουν Αγιοι και οτι αυτη η Εκκλησια ειναι σημερα η μοναδικη Κιβωτος Σωτηριας.Μεσα σ'αυτη την Εκκλησια μπορουμε να πετυχουμε τον στοχο 'Βασιλεια των Ουρανων',ειτε σε ατομικο,ειτε σε συλλογικο επιπεδο.Την υπερθεση της πραγματικοτητας στην Μεγιστη και Ομορφοτερη εκδοχη της.'και ειδε οτι ο κοσμος ηταν λιαν καλος'.Ο κατακλυσμος κατεστρεψε μια εκδοχη της πραγματικοτητας του κοσμου,οχι τον κοσμο.Συγχωρηστε με αν δεν αποδιδω πιστα τα κειμενα της Αγιας Γραφης.Αγαπητη amalia εχω ζωγραφισει ενα πινακα που του εχω δωσει τον τιτλο 'Ιχνη μεταφυσικης ανησυχιας στο προσωπο της Υπατιας',θα μπορουσα ανετα να του ειχα δωσει το τιτλο 'Ιχνη μεταφυσικης ανησυχιας στο προσωπο της amalia'.Τα κειμενα σου με βοηθησαν να αναπτυξω τις θεσεις μου.
22/07/2008, 16:53:12
Αγαπητοι φιλοι μη λαβετε υπ' οψη το μηνυμα που εστειλα την 22/07/2008 , 13:04:01 αλλα το επομενο.Ειναι προφανες οτι εχετε να κανετε με ενα τσομπανη.Φιλε Agnostic οι αντιρρησεις σου και το παραδειγμα σου με βοηθησαν να γινει ισως πιο κατανοητη η θεση μου.Φιλε Κηφευς (ευγενικοτατε σε αντιθεση με μενα τον γαιδαρο)περιμενω την τοποθετηση σου.Περιμενω βεβαια και την γνωμη καποιων που ειναι ειδικοι ή που γνωριζουν κατι περισσοτερο,αν φυσικα βρισκουν καποιο εδαφος στις υποθεσεις μου.
22/07/2008, 20:03:27
Αγαπητοι φιλοι αυτα που θα γραψω εχουν συμβει μεσα σε διαστημα δεκαπεντε ετων,περιπου.Η Λογικη ηταν προσωπο και ειπε 'Αδειασα τις ριζες και τα νευρα απ'τη ψυχη μου,βουλιαξα ουρλιαζοντας σ'απεραντο βυθο.Μετεωρα ονειρα,ηδονες και αγγελοι μου ειναι περιττα,τ'αρνουμαι'αδιαφορω.Αχρωμη,αορατη,ανυποπτα αιωρουμαι-οσοι με διακρινουν,νομιζουν οτι ζω.Σκονη χρυση ψεκαζομαι και αυτοκαταργουμαι,μεσα στο χαος ανετα μπορω και ισορροπω.Φορας ζωη,μυριζεις γη,εισπρατεις ευτυχια,οι ποροι σου ολανοιχτοι,το φως να μπαινοβγαινει-χρωματα,ηχοι πλαθονται σ'αισθησεων αρμονια και χυνονται στο αιμα σου ποταμι που σε πλενει.Δροσια,χαμογελα,οργασμοι,ραμμενα στο κορμι σου,με των ματιων σου το πηλο πλανητες δημιουργεις.Εισαι Θεος γι'αυτο κρατας υγρη την υπαρξη σου.Μεινε μακρυα-το Τιποτα μαζι μου θα υμνεις'.Η Σοφια ηταν προσωπο και ειπε 'Καποτε οταν ημουν παιδι ειδα κατι σαν οραμα.Μια μορφη μεσα στο φως,μου ειπε οτι καποτε θα βρεθω σε καποιο αδιεξοδο,και οτι θα φανει καποιος Αγγελος που θα με βοηθησει.Ο Αγγελος αυτος εισαι συ'.Της ειπα αυτα που μου ζητησε.Η Αληθεια ηταν προσωπο Ο Χριστος και ειπε (λυπαμαι οτι λεξη κι αν χρησιμοποιησω δεν αρκει).Αγαπητοι μου φιλοι,δεν θα στειλω αλλο μηνυμα.Το πειραμα ειναι σε εξελιξη.Ζω σε Ευκλειδειο Χωρο και ο ψυχισμος μου στο χαος,σε Δυναμικη Ισορροπια.
23/07/2008, 17:00:10
Αγαπητοι φιλοι γεια σας.Στο μηνυμα-απαντηση στον φιλο Agnostic 20/07/2008 ,17:12:54 ξεχασα να γραψω,οτι το φαναρι ηταν πρασινο.Να μας φυλαει ολους ο Θεος.
24/07/2008, 02:03:01
Αγαπητέ Tσομπανη συγνώμη που σε διακόπτω - αν και παρακάλεσες να μη σε διακόψουμε (μέχρι να φτάσεις στην amalia - δηλαδή;)

Πιστεύω όμως πως για να γίνεις κατανοητός, κάποιες έννοιες που χρησιμοποιείς όπως π.χ. η θεωρία του Ολογράμματος και η Υπέρθεση της Πραγματικότητας χρειάζονται κάποια εξήγηση. Αυτός ήταν άλλωστε και ο σκοπός της πρώτης μου ερώτησης στο θέμα που άνοιξες:

quote:
Γεια σου Tσομπανης

Θα μπορούσες να εξηγήσεις λίγο περισσότερο πως εννοείς τον Νου ως κβαντικό υπολογιστή;

Εγώ προσωπικά, δυσκολεύομαι να σε καταλάβω πλήρως, φαντάζομαι πως αυτό μπορεί να συμβαίνει και με άλλους ανθρώπους που διαβάζουν. Ωστόσο, είναι πιθανόν οι ιδέες σου να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, οπότε μια περαιτέρω εξήγηση θα βοηθούσε όλους να παρακολουθήσουν καλύτερα και να συμμετάσχουν στο θέμα.

24/07/2008, 13:04:34
Αγαπητοι φιλοι γεια σας.Αγαπητη amalia γεια σου.Αναφερθηκα σε σενα γιατι πιστευω οτι εισαι 'συντονισμενη',δηλαδη μπορεις να καταλαβεις.Ειπα,οτι το πιο πιθανο ειναι να με πηρατε για normal σχιζοφρενη,ομως υπεθεσα,οτι μπορει και να πιστεψαν καποιοι απο σας αυτο που ειπα,οτι ειμαι ενας υπερρεαλιστης ζωγραφος.Ο ποιητικος λογος μπορει να τα συμπεριλαβει ολα.Μπορει να ειναι αφαιρετικος,παραληρηματικος,αυτοματος.Μπορει να ειναι και λογικος με την μαθηματικη εννοια του ορου.Ελπιζω να καταλαβαινετε οτι προσπαθω να κινουμαι σ'ενα διπολο.Απο την μια μερια στη Μεταφυσικη και απο την αλλη στην Επιστημη.Ας πουμε οτι προσπαθω να σας μεταδωσω μια πληροφορια.Μπορει ομως και να προκειται για την αποπειρα συγγραφης ενος υπερρεαλιστικου εργου στο οποιο συμμετεχουν,ως συγγραφεις, ολοι οσοι ειναι συντονισμενοι και μονον αυτοι.Ολογραμμα-'Αυτος ο κοσμος ο μικρος ο μεγας' Οδυσσεας Ελυτης.Στο Ολογραμμα το 'μικρο' ειναι ομοιο με το 'μεγαλο','...κατ'εικονα και καθ'ομοιωση...'.Στο Ολογραμμα επιτυγχανεται το ακαριαιο-το ταυτοχρονο.
AnounakisΜέλος
11/12/2003, 03:09:02

ουυυυ...
AnounakisΜέλος
11/12/2003, 03:23:26

ουυυυ...
AnounakisΜέλος
11/12/2003, 03:24:20

ουυυυ...

Edited by - Anounakis on 11/12/2003 03:44:45

AnounakisΜέλος
11/12/2003, 03:25:46