- ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΚΡΑΟΥΛΕΥ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ?
ΗΤΑΝ ΜΑΓΟΣ `Η ΤΡΕΛΟΣ?
ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕΤΙΚΟ.ΕΨΑΞΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
γεννήθηκε-έζησε-πέθανε!!! Όπως και όλοι οι άλλοι.

Πρώτον, λεγόταν Κρόουλι, Άλιστερ Κρόουλι(Aleister Crowley).
Δεύτερον, υπάρχει ήδη θέμα γι'αυτόν.
Πάντως τρελός δεν ήταν. Οι γνώσεις του, άπειρες. Αλλά ας μιλήσει κάποιος που είναι πιο εξοικιωμένος με το έργο του...
ΥΓ: Είναι και δικιά μου απορία το γιατί όσοι τον γνώριζαν καλά συνήθως τρελαινόντουσαν ή αυτοκτονούσαν (εκτός από τους μεγάλους μύστες της Golden Dawn φυσικά), διότι είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός...

http://www.supernatural.gr/files/man_crowley_a.htm
ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279
ΦΙΛΕ LOUKAS ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ.ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ.
Mr. Crowley, what went on in your head
Mr. Crowley, did you talk with the dead
Your life style to me seemed so tragic
With the thrill of it all
You fooled all the people with magic
You waited on Satan's call
Mr. Charming, did you think you were pure
Mr. Alarming, in nocturnal rapport
Uncovering things that were sacred manifest on this Earth
Conceived in the eye of a secret
And they scattered the afterbirth
Mr. Crowley, won't you ride my white horse
Mr. Crowley, it's symbolic of course
Approaching a time that is classic
I hear maidens call
Approaching a time that is drastic
Standing with their backs to the wall
I wanna know what you meant
το ωραιότερο τραγούδι του Ozzy
οι στοίχοι σίγουρα σχετικοί με το θέμα
:-)
""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""

ποιος λογικος ανθρωπος θα εκανε τα κακακια του πανω σε χαλια γιατι τα θεωρει ιερα?
μαλλον την ειχε δει ΕΓΩ και εσεις
και φυσικα ποιος λογικος ανθρωπος θεωρει τον εαυτο του αντιχριστο?
αντιχριστοι υπαρχουν πολλοι αυτος ομως θεωρουσε τον εαυτο του τον εναν και μοναδικο
ισως να τον εφαγε και η κρεπαλη

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it
αυτο το αφηνω σε οσους διαβασαν τα κειμενα του
τον εκρινα απο τη συμπεριφορα του η οποια δεν ειναι και πολυ λογικη οσο εκκεντρικος και να ειναι καποιος
πιστευω οτι τον εφαγαν τα ξενυχτια και η ασωτη ζωη.
αγαπητη κατια δεν μπορω να καταλαβω τι σε τραβηξε για να μαθεις για αυτον τον ανθρωπο γιατι μπορει να ειχε γνωσεις αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα αλλο απλα ειχε γνωσεις
ο καθενας μπορει να το καταφερει αυτο
μερικοι ανθρωποι μπερδευουν την γνωση με την σοφια κατι το οποιο δεν ισχυει βεβαια
γιαυτο γεμισαμε και απο μεντορες οπως λεει και το ασμα

Χωρίς να έχω ξεκάθαρη άποψη για τον βίο του crowley , θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή των κριτών , αντιπαραβάλλοντας την περίπτωση μας με αυτή ενός άλλου ...αντικοινωνικού (όχι στο αυτό επίπεδο βέβαια) της Ιστορίας , αυτού που έγινε γνωστός με το όνομα Παράκελσος .
Οι πολλοί συνήθως εστιάζουν την προσοχή τους στον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται ένας αγορευόμενος και όχι στο νόημα της ομιλίας αυτου , με αποτέλεσμα η κρίση τους να γίνεται υποχείριο ρητόρων και μακιαβελιστών .
""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""
ο δευτερος δεν ηταν εκκεντρικος αλλα κατι αλλο
πρωτα πρωτα ας δουμε τον λογο που τον εκανε να στραφει στην μαγεια
αφου πρωτα βουτηχτηκε στα οργια με ανδρες και γυναικες και εμεινε ανικανοποιητος αρχισε να ψαχνει για μεγαλυτερα επιπεδα ηδονης και κατεληξε στην μαγεια
δηλαδη ο σκοπος του δεν ηταν η γνωση και το πνευμα αλλα πως θα περασει καλα και θα κυριαρχησει
γιαυτο και εβαλε σκοπο της ζωης του να ανεβει ιεραρχικα στην στοα της χρυσης αυγης
και απο οτι καταλαβα οχι με την αξια του αφου αρκετα μελη πηραν το καπελακι τους και εφυγαν και τελικα η αγνωστη αστυνομια των εδιωξε απο την στοα και ολα μελι γαλα επιτελους (μολις δυο χρονια τον ανεχτηκαν)
αυτη η κακια συνηθεια που εχουν πολλοι να αποκαλουν μεγαλες μορφες οποιον κανει οτι βλακεια του ερθει στο κεφαλι μας εχει φερει στο χειλος της καταστροφης
χμ τα κανει σε χαλια και οργιαζει ειναι μεγαλη μορφη και οι πραξεις του θελουν να μας πουν κατι αλλα επειδη το πνευμα μας ειναι κατωτερο δεν μπορουμε να το καταλαβουμε γιαυτο ας ακολουθησουμε αυτον τον υπεροχο ανθρωπο με την μεγαλη σοφια για να μαθουμε.............ανοησιες
(θυμαστε στην ταινια forest gamb οπου ο ηρωας ετρεχε γιατι ετσι γουσταρε και ξαφνικα αρχισαν να τρεχουν μαζι του χιλιοι δυο ασχετοι γιατι τον θεωρησαν ηγετη?)
ακομα και αυτα που γραφει στα βιβλια του δεν τα καταφερνε απλα προσπαθουσε να κανει πραξη αυτα που του περναγανε απο το μυαλο
και ειχε κανει σαλατα το αρχαιο ελληνικο πνευμα με την μαγεια και οτι αλλο εβρισκε ενδιαφερον και εβγαλε δικη του κειμενα και ειχε και το θρασος να τα αποκαλει και δικα του
αλλο προκαλω με την γνωση και την εμπειρια και αλλο προκαλω με ασκοπες χυδαιοτητες μονο και μονο για να τραβηξω την προσοχη για να λαμψει ο εγωισμος μου

Παράδειγμα: όταν ακούς έναν τραγουδιστή, σ' ενδιαφέρει αν μπορεί να τραγουδίσει κι όχι τί έφαγε για μεσημεριανό...
Απ' την άλλη μεριά κάθε καλλιτέχνης βγάζει ότι έχει μέσα του, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν δεν είναι ενάρετος, ανάλογη θα είναι και η ποιότητα του έργου του.
Αν το ζητούμενο είναι η αναζήτηση της μαγείας με κάθε τρόπο, ο άνθρωπος μάλλον ήταν κορυφή. Αν το ζητούμενο είναι ο εσωτερισμός, χωράει "πολύ νερό στο κρασί"...
Πάντως κάποτε άκουσα ότι κάποιον τον σταυρώσανε, επειδή κάποιοι θεωρούσαν ότι είναι ακραίος. Αυτό έγινε πολύ παλιά όμως...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 05/01/2004 01:13:51
quote:
αγαπητη κατια δεν μπορω να καταλαβω τι σε τραβηξε για να μαθεις για αυτον τον ανθρωπο γιατι μπορει να ειχε γνωσεις αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα αλλο απλα ειχε γνωσειςο καθενας μπορει να το καταφερει αυτο
ΤΙ ΜΕ ΤΡΑΒΗΞΕ?ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ.ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟΣΟ ΑΚΡΑΙΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ 100% ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Νίκος Καζαντζάκης
quote:
ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ.ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟΣΟ ΑΚΡΑΙΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ 100% ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Εάν σ' ενδιαφέρει, μελέτα, βρες πηγές σχετικά και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα ελεύθερα. Μή δεσμεύεσαι από τα συμπεράσματα τρίτων.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 05/01/2004 01:15:42
συνεχιζεις να μην με καταλαβαινεις
κριμα
ευτηχως που δεν ειδα σχολιο για τα βιβλια του
παιρνω μια σελιδα ελληνικο πνευμα
μια παραγραφο ανατολικη φιλοσοφια
βαζω και μια σταγονα μαγεια απο ενα βιλιο που ειδα καπου
και ιδου τα σοφα κειμενα μου
και τι σχεση εχει το πνευμα του καζαντζακη
με το οινοπνευμα του αλιστερ?
ουτε ο ιδιος ο αλιστερ δεν τα καταφερνε τι να μας διδαξει?
την αποτυχια?
μετα απο απειρες ακαρπες προσπαθειες καταφερε να βαλει στην ζωη του το 666 εεεεεε και ασχετος να εισαι με λιγο πεισμα ολο και κατι θα καταφερεις
και δεν πιστευω να μην συμφωνεις γιατι το ελεγε και ο ιδιος
εκτος και αν μου πεις οτι δεν ηξερε τι ελεγε
και εκει ακριβως θελω να καταληξω
και συνεχιζοντας να απαντας σε post που ΔΕΝ εχεις διαβασει μας λες
quote:
Αν το ζητούμενο είναι η αναζήτηση της μαγείας με κάθε τρόπο, ο άνθρωπος μάλλον ήταν κορυφή
μα δεν εψαχνε την μαγεια με καθε τροπο αλλα την ηδονη
οποτε παριστανε αυτο το πραγμα που εχει απο πανω του την θαλασσα
δηλαδη τον πατο
κατια αν σε ενδιαφερει ο τυπος μπορεις να βρεις κειμενα του στο δυαδικτιο αλλα δεν εχει να σου πει και κατι αξιολογο
ενας απλος μλκς ηταν κατα την ταπεινη μου αποψη που απεκτησε φημη απο της χοντραδες και της ραδιουργιες του
και αυτοι που τον εζησαν τον πηραν χαμπαρι και τον εβαλαν στο περιθωριο
λετε να το εκαναν απο ζηλεια?
η μαγεια θελει πειθαρχεια και ο κυριος αυτος δεν την ηξερε αυτη την λεξη
επισης χρειαζεται μια ιδεα σοβαροτητας και αυτος ποτε την ειχε?
οταν τον εδινε?
οταν τον επαιρνε?
οταν μεθαγε?
οταν μαστουρωνε?
οποτε τι σκτ μαγος ηταν?
μια την εβλεπε αντιχριστος μια την εβλεπε οτι του εκανε εντυπωση και εγω την ειδα αμαρετι και τι με αυτο?
επειδη κανω παρεα με μαγους ειμαι και εγω μαγος?
κατια
αλλα αν θελεις να διαβασεις κατι αξιολογο καλυτερα να διαβασεις μερικα πραγματα για τον Παρακελσο τον οποιο τον ανεφερε ο φιλος Λεωνιδας

quote:
Δεν ισχυρίστηκα ποτέ κάτι τέτοιο και δεν αναφέρθηκα στα γραφόμενά σου.
Ο καθένας έχει δικαίωμα στην γνώμη του, αν δεν κάνω λάθος.
quote:
και τι σχεση εχει το πνευμα του καζαντζακημε το οινοπνευμα του αλιστερ?
Καμία άμεση. Έχουν σχέση έμμεση, γιατί όπως διευκρίνησα (κι απ' ότι βλέπω ούτε εσύ με διαβάζεις και με καταλαβαίνεις), θεωρώ ότι πρέπει να μελετάς, αν θέλεις να μάθεις κάτι κι όχι να ρωτάς από δω κι από κει.
Δεν υποβιβάζω την γνώμη κανενός και δεν κρίνω κανέναν, απλά άλλο είναι να λέω την γνώμη μου γενικά και αόριστα κι ότι θέλει ο καθένας κάνει κι άλλο να θεωρώ ότι η όποια γνώμη μου είναι η υπέρτατη αλήθεια. Ο μεγαλύτερος σοφός είχε πει "Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα". Λες να μην ήξερε ή απλά έκρινε ότι δεν έπρεπε να πει ότι ήξερε και ταυτόχρονα συνηδειτοποιούσε πώς κάθε στιγμή πλουτίζεις τη σοφία σου όλο και περισσότερο.
Και διευκρινίζω: αν μετράς μία επιφάνεια endorama, με το μέτρο, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι σε κιλά, σε εκατοστά, χιλιοστά και μέτρα θα 'ναι. Εφόσον κρίνεις τον Άλιστερ με γνώμονα την αρετή του, μάλλον το συμπέρασμα είναι εύλογο. Ήταν μόνον αυτό κι έμεινε στην ιστορία για την απύθμενη βλακεία του; Μπορεί!
Ας μελετήσει η αγαπητή katia κι ας βγάλει τα συμπεράσματά της. Αν την ενδιαφέρει η χαρακτηρολογία όπως λέει, ας διαβάσει κανένα βιβλίο ψυχολογίας, αντί ν' ασχολείται με τον "φαιδρό" Άλιστερ. Εξάλλου ούτε τ' ονομά του δεν ήξερε καλά - καλά. Άντε, ώρα να κλείσουμε το τόπικ. Ότι γράψαμε, γράψαμε...
quote:
και συνεχιζοντας να απαντας σε post που ΔΕΝ εχεις διαβασει μας λες
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τί να πω;
quote:
επειδη κανω παρεα με μαγους ειμαι και εγω μαγος?
Όχι, αλλά θα κατανοούσες τουλάχιστον τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων.
Πάντως σου εύχομαι να μη συναντήσεις ποτέ μάγο με έλλειψη σοβαρότητας... Γιατί κυκλοφορεί και τέτοια έκδοση, αλλά είναι λίγο δυσεύρετη ![]()
quote:
αλλα αν θελεις να διαβασεις κατι αξιολογο καλυτερα να διαβασεις μερικα πραγματα για τον Παρακελσο τον οποιο τον ανεφερε ο φιλος Λεωνιδας
katia: να διαβάσεις, κορίτσι μου! Ξεκίνα απ' όπου θες. Αλλά διάβαζε και διάβαζε πολύ και τα ξαναλέμε... Άντε καλημέρα!

Edited by - Zadok on 05/01/2004 01:16:54
quote:
και απαντησες
quote:
Δεν ισχυρίστηκα ποτέ κάτι τέτοιο
αυτο ακριβως εννοω.
quote:τον εκρινα απο την συμπεριφορα του και απο τα γραπτα του δηλαδη απο τι αλλο να τον κρινω απο το ντυσιμο του?
Και διευκρινίζω: αν μετράς μία επιφάνεια endorama, με το μέτρο, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι σε κιλά, σε εκατοστά, χιλιοστά και μέτρα θα 'ναι. Εφόσον κρίνεις τον Άλιστερ με γνώμονα την αρετή του, μάλλον το συμπέρασμα είναι εύλογο.
οσο για τα καλα μου λογια αυτο μου εχεις δωσει να καταλαβω
quote:μαλλον ειναι πιο ευκολο να βρεις τετοια ατομα γιατι πλεον το παπατζιλικι φοριεται πολυ στις μερες μας
Πάντως σου εύχομαι να μη συναντήσεις ποτέ μάγο με έλλειψη σοβαρότητας... Γιατί κυκλοφορεί και τέτοια έκδοση, αλλά είναι λίγο δυσεύρετη
quote:
διαβάσεις, κορίτσι μου! Ξεκίνα απ' όπου θες. Αλλά διάβαζε και διάβαζε πολύ και τα ξαναλέμε... Άντε καλημέρα!
εδω ομως συμφωνω απολυτα και με σιγουρια μαζι σου