ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

nik6730 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
gentlemanΜέλος
09/09/2006, 01:23:48
> > Παίζει περίπτωση ο δωδεκαθεϊσμός να μην είναι η πατρώα θρησκεία;

> Εσύ τι λες;; Να παίζει;;

Για τον nik67 είναι η ερώτηση. Το τι νομίζουμε εμείς οι εκτός, μικρή σημασία έχει.

09/09/2006, 01:28:52
Αναρωτιέμαι σχετικά με κάτι που παράθεσες βρε Σαμουήλ,

"Ο Πρώτος Ιερός Πόλεμος

έγινε μεταξύ 590 - 589 π.Χ.

Όταν οι Δελφοί βρήκαν πρόφαση ότι οι Κιρραίοι φορολογούσαν τους προσκηνυτές˙ το συμβούλιο των Αμφικτυόνων κήρυξε ιερό πόλεμο εναντίον των Κιρραίων ως ασεβών, και άρχισε φοβερός και καταστρεπτικός πόλεμος, με αποτέλεσμα αυτοί να καταστραφούν. Οι Κιρραίοι εξανδραποδίστηκαν, η χώρα τους πέρασε από φωτιά και σίδηρο, οι γαίες τους αφιερώθηκαν στον Απόλλωνα, στη Λητώ και στην Αθηνά Πρόνοια."

Το παραπάνω το γνωρίζουν οι του ΥΣΕΕ;
Τι λένε άραγε;;
Πώς το δικαιολογούν;
Πώς δικαιολογούν το γεγονός ότι "οι γαίες τους αφιερώθηκαν στον Απόλλωνα, στη Λητώ και στην Αθηνά Πρόνοια";
Τι υπόσταση είχαν ή πώς αντιλαμβάνονταν, τη στιγμή εκείνη, οι αρχαίοι μας τους Θεούς στους οποίους έκαναν την εν λόγω αφιέρωση;;

Ειλικρινά, θα ήθελα μια σοβαρή απάντηση επ' αυτού!!

09/09/2006, 02:18:50
quote:
Ψηλός
Ίσως, η πιο σημαντική εξέλιξη την εποχή αυτή είναι ο υποβιβασμός των φτωχών αγροτών στο επίπεδο του εξαρτημένου παραγωγού από μία δευτερεύουσα ομάδα, που χρησιμοποιούσε το πλεόνασμα της σοδειάς για μη αγροτικές δραστηριότητες. Στη Θεσσαλία, στη Σπάρτη και στην Κρήτη, οι αυτόχθονες λαοί -πενέστες, είλωτες, αφαμιώτες, μνωίτες και κλαρώτες- είχαν υποδουλωθεί και ήταν νομικά δεμένοι με τη γη (Αριστοτέλης, Πολιτικά 1269α35-1269β10)

Αν υποψιαστώ ότι ο Ψηλός διαβάζει Αριστοτέλη...

Δες λοιπόν τι λέει ο Αριστοτέλης στα εδάφια 1269α35 μέχρι 1269β10 των Πολιτικών και πες μου πώς βγάζεις τα συμπεράσματα που βγάζεις και πού τα βρήκες αυτά (ζητώ συγνώμη εκ μέρους του Αριστοτέλη που έγραψε στα ελληνικά και όχι στα Αραμαϊκά, με αποτέλεσμα να σε δυσκολέψει λίγο Ψηλέ, αλλά τέτοιος ήταν τι να τον κάνουμε;):

"την των αναγκαίων υπάρχειν σχολήν ομολογούμενόν έστιν: τίνα δέτροπον υπάρχειν, ού ράδιον λαβείν. η τε γάρ Θετταλών πενεστεία πολλάκις επέθετο τοις Θετταλοίς, ομοίως δε και τοις Λάκωσιν οι είλωτες ώσπερ γάρ εφεδρεύοντες τοις ατυχήμασι διατελούσιν. Περί δε τους Κρήτας ουδέν πω τοιούτον συμβέβηκεν. Αίτιον δ'ίσως το τας γειτνιώσας πόλεις καίπερ πολεμούσας άλλήλαις, μηδεμίαν είναι σύμμαχον τοις αφισταμένοις διά το μή συμφέρειν και αυταίς κεκτημέναις περιοίκους, τους δε Λάκωσιν οι γειτνιώτες εχθροί πάντες ήσαν, Αργείοι και Μεσήνιοι και Αρκάδες. Επεί και τοις Θετταλοίς κατ'αρχάς αφίσταντο διά το πολεμείν έτι τοις προσχώροις, Αχαιοίς και Περραιβοίς και Μάγνησιν. Έοικε δε και ει μηδέν έτερον αλλά το γε της επιμελείας εργώδες είναι, τίνα δεί προς αυτούς ομιλήσαι τρόπον. Ανιέμενοί τε γαρ υβρίζουσι και των ίσων αξιούσιν εαυτούς τοις κυρίοις, και κακοπαθώς ζώντες επιβουλεύουσι και μισούσι. Δήλον ούν ως ουκ εξευρίσκουσι τον βέλτιστον τρόπον, οις τούτο συμβαίνει περί την ειλωτείαν"

Άμα βρείς και για τί πράγμα μιλάει ο Αριστοτέλης εδώ...

macedon

TryfieldΜέλος
09/09/2006, 02:19:23
Τα συστατικά έπεσαν...

Το ζουμί βράζει από χρόνια!

Η κουτάλα ανακατέβει σταθερά τώρα μέσα στην κατσαρόλα!

Στη νέα τάξη πραγμάτων που γοργά αναδύεται μέσα στο ανθρώπινο, τα συστατικά που συγκροτούν την ισορροπία του μείγματος νιώθουν την ενέργεια της θερμότητας.

Νιώθουν την ένταση της στιγμής, και στροβιλιζόμενα μέσα στα ρευστά των θερμοδυναμικών ρευμάτων συγκρούονται ανελέητα. Συγκρούνται ψάχνωντας να βρούνε εκείνη την κατάλληλη θέση της ισορροπίας. Αλλά μέσα στην κατσαρόλα το ζουμί τώρα βράζει από χρόνια...

Η ενέργεια είναι ασίγαστη, ανελέητη, διαπερνά τα πάντα μέσα στο μείγμα και πάντα είναι συσωρευτική, ασταμάτητη.

Στη νέα τάξη των πραγμάτων που ανατέλει, το παλιό έρχεται ως νέο, και το νέο με το μανδύα του παλιού. Άλλωστε μέσα στον κοχλασμό και την αναμπουμπούλα της κατσαρόλας ποιός να προσέξει την ασίγαστη φωτιά που καίει; Όλοι προσέχουν μόνο αν είσαι όμορφος σαν νέος και σοφός σαν τον παλιό...

Κι όλα συγκρούονται εν τέλει μέσα στην ίδια κατσαρόλα...

Έτσι και το ζουμί που βράζει για τόσα χρόνια, δεν θα έχει στο τέλος καμιά ομοιότητα με κανένα από τα συστατικά που ρίξανε στην κατσαρόλα!

Κι όπως είπε και ένας παλιός ξεχασμένος σοφός: "Κι ύστερα, όλα τα παλιά παρήλθαν..."

Πάντα φιλικά, για να σπάμε και λίγο τη θερμότητα...

09/09/2006, 03:18:48
quote:

Μόνο σε αραμαϊκή μετάφραση.
quote:
macedon
και πες μου πώς βγάζεις τα συμπεράσματα που βγάζεις και πού τα βρήκες αυτά

Ώπα! Να που κάνουμε κι’ ότι δεν βλέπουμε τώρα!!!!
Αχ βρε Ψηλέ, γιατί τους στεναχωρείς τώρα;;;

Τα παράπονά σου σε τούτους [url=http://www2.fhw.gr/]εδώ[/url], αυτοί φταίνε για όλα.
Λες να διαβάζουν και αυτοί μόνο μεταφράσεις στα αραμαϊκά;; Που ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται;;;;;;;

09/09/2006, 03:28:14
quote:

Μόνο σε αραμαϊκή μετάφραση.

quote:
macedon

Ώπα! Να που κάνουμε κι’ ότι δεν βλέπουμε τώρα!!!!

Αχ βρε Ψηλέ, γιατί τους στεναχωρείς τώρα;;;

Τα παράπονά σου σε τούτους εδώ, αυτοί φταίνε για όλα.

Λες να διαβάζουν και αυτοί μόνο μεταφράσεις στα αραμαϊκά;; Που ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται;;;;;;;

*****Τι θα γίνει κύριοι συντονισταί με το φόρουμ!!!
500 ώρες για να γυρίσει σελίδα και άλλες τόσες για να μπούμε μέσα;;;
Δεν υπάρχει γιατρειά;;;

09/09/2006, 03:40:20
quote:
macedon

Ψηλός
Τα παράπονά σου σε τούτους εδώ, αυτοί φταίνε για όλα.

Ναι, ξεχνώ καμιά φορά ότι μιλάω με σένα και θεωρώ μερικά πράγματα αυτονόητα. Εννοώ πού τα βρήκες αυτά που λες, μέσα στο κείμενο του Αριστοτέλη, όχι πού βρήκες απόψεις άλλων και τις αντέγραψες.

macedon

velialΜέλος
09/09/2006, 04:10:15
Μας εχουνε τρελανει αυτοι οι on line παπαδες. Τουλαχιστον δεν κοιτανε να ανοιξουν πρωτα κανα βιβλιο.

quote:
Ξέρεις τι είναι οι δώδεκα θεοί;;
Είναι οι πεσμένοι άγγελοι του Ενός και Αληθινού Θεού.

Αστο μαστορα. Ο μονος Σατανας επι γης ηταν ο Ιησους Χριστος!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

CROWL26Μέλος
09/09/2006, 08:29:27
quote:
Μας εχουνε τρελανει αυτοι οι on line παπαδες. Τουλαχιστον δεν κοιτανε να ανοιξουν πρωτα κανα βιβλιο.

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Ξέρεις τι είναι οι δώδεκα θεοί;;
Είναι οι πεσμένοι άγγελοι του Ενός και Αληθινού Θεού.
--------------------------------------------------------------------------------

Αστο μαστορα. Ο μονος Σατανας επι γης ηταν ο Ιησους Χριστος!

Πολύ μίσος και εμπάθεια βλέπω ότι σε διακατέχει.
Χαλάρωσε velial

Φιλικά.-
E.X.O

CROWL26Μέλος
09/09/2006, 08:59:19
quote:
ΦΙΛΕ ΕΣΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΣΕ 2 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ?
ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΝ ΒΙΩΝΕΙΣ
ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΔΑΞΩ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΜΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ
ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η διαφορά όλων των θρησκειών από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.

Σε ρώτησα φίλε μου nik67 να μου πείς ποιά είναι η Διδασκαλία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ώστε να αντιπαρατεθεί με αυτήν της Ορθοδοξίας.

Καίτοι δηλώνεις πιστός της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ δεν μπορείς, αδυνατείς να μου πείς σε τι πιστεύεις.Όταν λέω Διδασκαλία δεν εννοώ να μου αναλύσεις αναλυτικά κάθε πτυχή της θρησκείας αλλά να μου πείς δύο λόγια.Ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις.

Αντί αυτού μου προτείνεις να μελετήσω πολυσέλιδα βιβλία για να καταλάβω τι πρεσβεύει η ΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.Εσυ προφανώς δεν γνωρίζεις γιατί αυτά τα βιβλία απλά πολεμούν τον Χριστιανισμό βασιζόμενοι στα λάθη που όντως έχουν κάνει ορισμένοι εκφραστές του.Δεν αναπτύσσουν την Διδασκαλία της γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει.Όπως λέει και ο φίλος Ψηλός ο καθένας σας πιστεύει ό,τι θέλει.

Τα πιστεύω της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας μπορω να στα αναπτύξω σε μία φράση, δεν χρειάζονται καν δύο παράγραφοι.Η Διδασκαλία της είναι η τέλεια Αγάπη πρός όλους."Αγαπάτε τον συνάνθρωπον ως εαυτόν και τον Θεόν με όλην την καρδιά, την ψυχή και διανοίαν σας."Αυτή είναι η Διδασκαλία της Ορθοδοξίας τόσο τέλεια, τόσο απλή και τόσο ευεργετική για τον άνθρωπο και για τον κόσμο.

Τουναντίον ακούω συνέχεια τους εκφραστές ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ να εξαπολύουν μύδρους κατά της Ορθοδοξίας, τονίζοντας ιδιαίτερα τα λάθη που έγιναν κατά την επικράτηση του Χριστιανισμού τα πρώτα χρόνια αλλά ποτέ δεν άκουσα ποιό είναι το μήνυμα της θρησκείας τους.Το μήνυμα που θα βοηθήσει τον άνθρωπο.Τι έχει να ελπίζει από αυτήν.Τι του λέει να κάνει στη ζωή του για να γίνει καλύτερος πνευματικά.Η Ορθοδοξία λέει στον άνθρωπο να αγαπάει τέλεια γιατί από την τέλεια αγάπη θα γίνει καλύτερος πνευματικά άνθρωπος.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ τι λέει?Για αυτήν, υπάρχει Θεός ή Θεοί.Αν ναι, ο θεός της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ως δημιουργός, τι επιθυμεί για τα δημιουργήματα του (τους ανθρώπους)? Οι άνθρωποι τι πρέπει να κάνουν για να υλοποιήσουν τις εντολές-επιθυμίες του θεού-δημιουργού τους και με ποιόν τρόπο(αγάπη?μίσος?εμπάθεια?κ.τ.λ)

Αυτά τα ερωτήματα είναι βασικά για να αντιληφθεί κάποιος τι πρεσβεύει μία θρησκεία.Αν δεν γνωρίζεις αυτά φίλε μου nik67 τότε η μελέτη των προτεινομένων από σένα βιβλίων θα μου είναι μάλλον κουραστική.-

Φιλικά.-
E.X.O