- ...και η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ προχωρεί! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Αν περιμενουμε εναν καλυτερο κοσμο αυτο δεν προκειται να
συμβει ποτε οσο υπαρχουν ανθρωποι μισσαλοδοξοι,φανατικοι,εθνικιστες.
Αν περιμενουμε εναν καλυτερο κοσμο αυτο δεν προκειται να
συμβει ποτε οσο υπαρχουν ανθρωποι που αγνοουν την αληθεια.
Εκτός εάν τσακίζει χοιρινά σουβλάκια οπότε τον απέκλεισαν από τους 144.000, και τον φορτωθήκαμε.
My Karma ran over your Dogma ![]()
'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'
quote:
Το κέντρο Βίζενταλ είναι μία γνωστή λέσχη εβραϊκών συμφερόντων με επίσης γνωστή δράση.
Α ρε Άρνολντ, έτσι θα τις πάρεις τις ρημάδες τις εκλογές?
No comment
### ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ # ####
quote:
Το κέντρο Βίζενταλ είναι μία γνωστή λέσχη εβραϊκών συμφερόντων με επίσης γνωστή δράση.
Α ρε Άρνολντ, έτσι θα τις πάρεις τις ρημάδες τις εκλογές?
Να λοιπόν που οι προφήτες...έπαψαν !
Ζήτω το παγκόσμιο forum...
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.
• Μπορείς να σκοτώσεις κάποιον που δεν μισείς;
• Θέλεις να μιλάς ή να μιλάς μόνο εσύ;
• Νομίζεις ότι όποιος δεν είναι μαζί σου είναι εναντίον σου;
• Θες έναν κόσμο που θα σκέφτονται όλοι όπως εσύ;
• Μπορείς να χτυπήσεις στο πρόσωπο κάποιον με σιδερογροθιά;
• Μπορείς να ρίξεις σε μια γυναίκα βιτριόλι;
• Θέλεις να σε φοβούνται ή να σε αγαπάνε;
• Αντέχεις να ζεις σ’ έναν κόσμο που μιλάει για οπλοπολυβόλα MP5, ημιαυτόματα Scorpion και εκρηκτικά ANFO;
• Νομίζεις ότι η λύση για όλα τα προβλήματα είναι η δύναμη; Ο φόβος;
• Νιώθεις βέβαιος για όσα πιστεύεις; Αλλάζεις γνώμη όταν αλλάζουν τα δεδομένα; Μαθαίνεις;
• Θες να ζήσεις σε μια κοινωνία βεβαιοτήτων ή αμφιβολιών;
• Στενοχωριέσαι που ο κυνισμός, η κλοπή, η βία είναι μονοπώλιο άλλων; Θα ’θελες να είναι και δικά σου;
• Όταν κυριαρχεί η βία πρωταγωνιστές είναι πάντα οι χειρότεροι, θες να γίνεις πρωταγωνιστής σ’ αυτό το έργο;
• Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Ή τα μέσα καθορίζουν τον σκοπό;
• Μπορείς να ζωγραφίσεις με κομμένο κεφάλι μια συγγραφέα που διαφωνείς μαζί της;
• Βλέπεις γύρω σου ανθρώπους ή κατηγορίες; Λες νεαροί των Εξαρχείων ή ο Αλέξης; Αστυνομικοί ή ο Διαμαντής; Μετανάστες ή η Κούνεβα; Καθηγητές ή ο Πανούσης; Συγγραφείς ή ο Δοξιάδης; Βλέπεις πρόσωπα ή αύξοντες αριθμούς;
• Θες να νικήσεις πάση θυσία; Με οποιοδήποτε τρόπο; Ακόμα και με τον τρόπο των εχθρών σου; Αν κοιτάζεις πολλή ώρα την άβυσσο, η άβυσσος θα σε κοιτάξει κι αυτή.
• Φοβάσαι; Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο φόβος.
• Μήπως μισείς αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά από σένα; Θες να τους ακούσεις ή να τους κάνεις να σωπάσουν;
• Να τους πείσεις ή να τους εξαφανίσεις;
• Δεν ξέρεις και δεν σε νοιάζει; Η άγνοια δεν δικαιολογεί την κακία.
• Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη βία, ελαφρυντικά για το φόβο, δεν υπάρχουν πρόσημα για τα όπλα. Δεν υπάρχουν δεξιά πιστόλια, αριστερές σιδερογροθιές. Το αίμα είναι αίμα. Ανθρώπινο.
• Δεν υπάρχει τίποτα απελευθερωτικό που να στηρίζεται στο φθόνο.
• Η κουλτούρα της ανευθυνότητας είναι εφεύρεση των εξουσιαστών. Ποτέ όσων αντιστέκονται.
• Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς προσωπική ευθύνη.
• Έχεις αρχίσει να αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους σαν «παράπλευρες απώλειες»; Θυμάσαι πότε πρωτάκουσες αυτή τη φράση;
• Όσοι πληγώνουν έναν άνθρωπο είναι πάντα θύτες. Ποτέ θύματα.
• Το χειρότερο είδος κυνικού είναι αυτός που δεν έχει επίγνωση του κυνισμού του.
• Η αλήθεια δεν είναι ποτέ απλή. Θες έναν κόσμο με απλές αλήθειες, δικούς μας και εχθρούς, στρατόπεδα, ηρωικούς αγωνιστές και προδότες; Γίνε Ταλιμπάν.
• Κι όμως, παρ’ όλα αυτά, νιώθεις μέσα σου να πνίγεσαι, θες να χτυπήσεις τη γροθιά σου στον τοίχο; Υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων. Αυτοί που ξεσπάνε πάντα στους άλλους. Κι αυτοί που ξεσπάνε στον εαυτό τους για να μην πληγώσουν τους άλλους. Έχεις αποφασίσει σε ποια κατηγορία ανήκεις;
• Προσπαθώ να μη γίνω δολοφόνος, γι’ αυτό σκοτώνω τον εαυτό μου. (Tiger Lillys)
• Δεν είναι εύκολο, υπάρχει όμως μια απάντηση μόνο που σε απελευθερώνει. Η αγάπη για τη ζωή. Ποτέ το “viva la muerte”.
Μπορεί να μην είναι βολικό, αλλά μόνο οι ηλίθιοι δεν αμφιβάλλουν.
• Όσο πιο επαναστατικός είναι ο στόμφος, τόσο πιο αφόρητο εγωισμό κρύβει.
•Θέλεις να μιλάς σαν προκήρυξη;
• Θέλεις να ζήσεις σε μια πόλη στρατόπεδο;
• Μπορείς να επιτρέψεις στη ζωή σου το φόβο; Να αναγκαστείς να διαλέξεις στρατόπεδο; Η βία και η αυθαιρεσία είναι πάντα στο ίδιο στρατόπεδο.
• Δεν μας αφορούν οι ερωτήσεις; Συμβαίνουν σε άλλους;
• Απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι απαντήσεις μας είναι ορθές, έχουμε πάψει εδώ και καιρό ν’ ακούμε τις ερωτήσεις.
Όμως οι ερωτήσεις είναι πάντα ξεροκέφαλες.
• Μπορείς να χτυπήσεις έναν άνθρωπο; Μπορείς να επιτρέψεις δίπλα σου, στην πόλη που ζεις, να πληγώνουν έναν άνθρωπο;
Tου Φώτη Γεωργελέhttp://www.athensvoice.gr/editorial/
•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.
Edited by - Michael Design on 04/03/2009 23:51:52
Προσπαθώ να απαντήσω σε όλες αυτές αλλά όπως είναι φυσικό νιώθω ενα κόμπο στο στομάχι...
Αυτά θα έπρεπε να διδάσκουν στα σχολεία...
Η εξουσία διαφθείρει, Η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα...
quote:
• Μπορείς να χτυπήσεις έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις;
Κατά πάσα πιθανότητα, ναι. Και το λέω αυτό γιατί το έχω κάνει στο παρελθόν. Βασικά πιστεύω, οι περισσότεροι άνθρωποι το έχουν κάνει, έχουν χτυπήσει κάποιον που δεν ξέρουν. Γιατί ; Γιατί αν λάβεις υπ' όψην σου πως κανένας δεν ξέρει κανέναν, τότε πως εξηγείς τα καθημερινά κλωτσομπουνίδια [αυτή η λέξη είναι δανεική, κάποιος άλλος την είπε πρώτος, μου άρεσε και την χρησιμοποιώ, ευχαριστώ my friend] που πέφτουν δεξιά κι αριστερά ; Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο ψωνάρες μου και το οφθαλμόν αντί οφθαλμού εννοείται πως δεν γίνεται μεταξύ γνωστών αλλά αγνώστων. Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει ; Δεν βγάζει. Συνεπώς, πολύ κλωτσίδι και ο αγνοών ... αγνοείτο.
τόσο απλό το να χτυπήσεις έναν άνθρωπο;Δεν είναι αυτόματα
παραδοχή σου, ότι το ίδιο δικαιούται κι ο άλλος, άρα, ζούμε
σε μια ωραία ζούγκλα και δεν είμαστε άνθρωποι άλλα ζώα;
Φίλε μου, όταν δρας υπάρχει και η αντίδραση..Να την σκέφτεσαι
κι αυτήν...
Κι όταν οι άλλοι κάνουν κάτι, σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει να το
κάνεις κι εσύ; Του ..συρμού, ή του διασυρμού του ανθρώπου;
quote:
• Μπορείς να σκοτώσεις κάποιον που δεν μισείς;
Και πάλι, η απάντηση είναι καταφατική. Καλά, θα σου πω κάτι τώρα, δεν έχεις ακούσει για τα εγκλήματα πάθους ; Για τα εγκλήματα ζήλιας και έρωτα ; Τίγκα είναι τα κακουργιοδικεία με εραστές που αλληλοσφάχτηκαν, αλληλοπνίχτηκαν και τα ρέστα. Μου φαίνεται δεν ξέρεις σε τι τρελάδικο ζούμε αδερφάκι μου.
Edited by - zip on 10/03/2009 13:09:14
quote:
• Θέλεις να μιλάς ή να μιλάς μόνο εσύ;
Χε, χε, μα έτσι κι αλλιώς αυτό συμβαίνει. Όταν μιλάω, μιλάω μόνον εγώ. Σοβαρά τώρα, στην περίπτωση που δεν το έχετε παρατηρήσει, όταν ο άνθρωπος μιλάει, μιλάει μόνον αυτός (βασικά δηλ. μιλάει ο ειμαιογαμάουα εαυτός του, τις περισσότερες φορές δηλ). Στην περίπτωση που η ομιλία εκφράζεται σε πρωτόγονη μορφή, του στυλ "αγκού", "μπα", "άτα", "μαμ" και "να ρε τρόμπα!", θα μπορούσαμε να πούμε πως η ομιλία του εκφράζει ένα γενικότερο κοσμικό σύνολο και ένα στάδιο από το οποίο έχουμε περάσει όλοι μας. Κατά συνέπεια, στην πραγματικότητα my friend, όταν μιλάμε, μιλάμε ο καθένας μόνος του. Άσε δηλ. που μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τ' ακούμε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
quote:
• Νομίζεις ότι όποιος δεν είναι μαζί σου είναι εναντίον σου;
Ε, καλά, αυτό είναι εύκολο, όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι χώρια μου. Εντάξει Ασπασία μου, εντάξει, δεν είμαι Μουτζαχεντίν.
quote:
• Θες έναν κόσμο που θα σκέφτονται όλοι όπως εσύ;
A, αυτό ναι! Πολύ θα το ήθελα. Και μην βιάζεσαι να με αποπάρεις δημοσιοκάφρε μου. Σε πληροφορώ πως αν όλος ο κόσμος σκεφτόταν όπως εγώ α) θα είχαμε ειρήνη στη Γάζα και θα λυνόταν το Μεσανατολικό β) θα λυνόταν το Κυπριακό γ) ο trexagireve θα το είχε πάρει απόφαση πως δεν είναι θεός και θα το γύριζε στην χειροτεχνία δ) ο europaios2 θα γινόταν ηγετικό στέλεχος της Χαμάς και ε) ο alfa-omega θα μαδούσε μαργαρίτες στο Δαφνί. Τι ευτυχία! Έτσι μου 'ρχεται να τραγουδήσω.
quote:
• Μπορείς να χτυπήσεις στο πρόσωπο κάποιον με σιδερογροθιά;
E, τα 'παμε, κατά πάσα πιθανότητα ναι, αν και δεν είμαι ΜΑΤατζής, ούτε ανήκω στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
quote:
• Μπορείς να ρίξεις σε μια γυναίκα βιτριόλι;
Όχι, δεν νομίζω. Πολύ βάρβαρο ρε παιδί μου, πολύ Μεσαιωνικό. Στον 21ο αιώνα ρε αδεφάκι μου είμαστε, υπάρχει εξέλιξη και στον βασανισμό, π.χ Μανωλίδου και η Στιγμή της Αλήθειας. Η Στιγμή της Ξεφτίλας.
υ.γ. αν αυτές είναι ερωτήσεις αυτογνωσίας, εγώ είμαι ο Άδωνις.
quote:
• Θέλεις να σε φοβούνται ή να σε αγαπάνε;
Α, αρχίζω και τα παίρνω. Εξαρτάται ρε μεγάλε, εξαρτάται. Από το ποιος κάνει τι. Π.χ εκείνο το ανεγκέφαλο κωλόπαιδο που παρκάρει την τζιπάρα του όπως λάχει στην πυλωτή της πολυκατοικίας, θέλω να με φοβάται. Αντιθέτως, η γυναίκα του, θέλω να με αγαπάει.
quote:
• Αντέχεις να ζεις σ’ έναν κόσμο που μιλάει για οπλοπολυβόλα MP5, ημιαυτόματα Scorpion και εκρηκτικά ANFO;
Αντέχω my friend, αντέχω ... κι όσο αντέχω θα αντέχεις / έστω κι αν μυαλό δεν έχεις.
quote:
A, αυτό ναι! Πολύ θα το ήθελα. Και μην βιάζεσαι να με αποπάρεις δημοσιοκάφρε μου. Σε πληροφορώ πως αν όλος ο κόσμος σκεφτόταν όπως εγώ α) θα είχαμε ειρήνη στη Γάζα και θα λυνόταν το Μεσανατολικό β) θα λυνόταν το Κυπριακό γ) ο trexagireve θα το είχε πάρει απόφαση πως δεν είναι θεός και θα το γύριζε στην χειροτεχνία δ) ο europaios2 θα γινόταν ηγετικό στέλεχος της Χαμάς και ε) ο alfa-omega θα μαδούσε μαργαρίτες στο Δαφνί. Τι ευτυχία! Έτσι μου 'ρχεται να τραγουδήσω.
Ίσως πάλι ο κόσμος να καταστρεφόταν με ταχείς ρυθμούς...
Τελικά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
• Νομίζεις ότι η λύση για όλα τα προβλήματα είναι η δύναμη; Ο φόβος;
Όχι για όλα, για μερικά. Αν θες να μιλήσουμε για όλα τα προβλήματα, τότε η λύση βρίσκεται σε μία και μοναδική λέξη > simplicity Περιέργως και η δύναμη και ο φόβος είναι απλούστατες έννοιες. Ειδικώς η θεμελιώδης δύναμη (το F δηλ. το force) είναι δηλ. πρωταρχικής μορφής εκδήλωση της ύπαρξης αναντάμ παπαντάμ και μέσω αυτής ερμηνεύεται - πλέον - η κίνηση, η συνέχεια και το "αεί". Εις τους αιώνες των αιώνων, αμήν. Όσον αφορά τον φόβο, ο θανάσης έχει μια ολοκληρωμένη άποψη γι' αυτόν και επειδή είμαι βαθύτατα επηρρεασμένος από τους στοχασμούς του θανάση, σας την παρουσιάζω > Μια μέρα θα 'ρθει από μακρυά / αέρας πεχλιβάνης (ο φόβος δηλ. | πεχλιβάνης είναι ο αέρας που έρχεται μαζί με βροχή) / Να μη μπορείς να κοιμηθείς όταν τον ανασάνεις / Θα' χει θυμάρι στα μαλλιά, κράνα για σκουλαρίκια / Και μες στο στόμα θα γυρνά ρητορικά χαλίκια.
Edited by - zip on 11/03/2009 11:25:39
quote:
• Νιώθεις βέβαιος για όσα πιστεύεις; Αλλάζεις γνώμη όταν αλλάζουν τα δεδομένα; Μαθαίνεις;
Για όσα πιστεύω, δεν είμαι βέβαιος. Για όσα ξέρω όμως, θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά γιατί αυτά που ξέρω συνήθως προέρχονται από προσωπικά crash tests πάνω μου. Θέλω να πω δηλ. πως οι γνώσεις μου - οι οποίες είναι περιορισμένες - είναι κατά βάση εμπειρικής και βιωματικής προελεύσεως και έχουν δοκιμαστεί όχι μόνο στο πετσί μου αλλά και πάνω σε άλλους, οι οποίοι - πρόθυμοι και ανόητοι ως ήταν - δέχτηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση να γίνουν κατά καιρούς τα - επιτρέψτε μου να πω - πειραματόζωά μου. Διατηρώ my friend πάντα την υποψία της ασυναρτησίας μου και χε, χε, εννοείται πως αλλάζω γνώμη όταν αλλάζουν τα δεδομένα γιατί εκτός από το simplicity που είναι master για την επίλυση των προβλημάτων, υπάρχει και το flexibility που σου δίνει έναν άλλον αέρα που λέμε.