ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ (Ιστορία μεταφυσικού περιεχομένου...) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ (Ιστορία μεταφυσικού περιεχομένου...) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

lok62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
OuliadesΝέο Μέλος
14/02/2005, 00:37:36
Αγαπητέ lorenzo, είμαι πρόθυμος για ό,τι θες να συζητήσω. Η χρονολόγηση του Ομήρου ανάγεται στον 9o-8ο αι. από τους περισσότερους μελετητές. Αφού ο Αριστοτέλης έζησε τον 4ο αι. έχουνε μονάχα μερικούς αιώνες διαφορά. Αν έχεις κάποιο παράδειγμα αναφοράς του Αριστοτέλους σε κείμενο αρχαιότερο των Ομηρικών, με χαρά θα το ακούσω.

quote:

Αγαπητέ φίλε Ouliades,
σε καλωσορίζω κατ' αρχήν στο esoterica.
Τώρα για το θέμα που άνοιξες μ' όλο το σεβασμό νομίζω ότι βούτηξες στα βαθειά και δεν ξέρω κατα πόσον είσαι σε θέσει γνωστικά να το στηρίξεις.
Ξεκινάς και λές ότι το παλαιότερο κείμενο την εποχή του Αριστοτέλη ήταν η Ιλιάδα???? και μάλιστα την προσδιορίζεις στα 400 χρόνια??! Πως μπορείς να ξέρεις τι υπήρχε τότε? Κρίνεις με βάση ότι διασώθηκε σήμερα!!!
Ανακατέβεις Αιγυπτίους Βαβυλωνίους...
Φίλε μου δεν θα σου πώ τίποτα ούτε θέλω να σε θίξω αλλά άστο καλύτερα το θέμα και σαν αρχή διάβασε άλλα σχετικά site ενημερώσου όπως όλοι μας άλλωστε κι όταν μπορείς να στηρίξεις ένα θέμα τότε να το ανοίξεις.
Το να διαφωνείς με τους Ελληνολάτρες όπως τους αποκαλείς σεβαστό, αλλά το να ευτελίζεις την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία την οποία είναι φανερό οτι δεν γνωρίζεις είναι ... Άλλωστε μπερδεύεις το Δωδεκαθεϊσμό με τον Αριστοτέλη, τον Όμηρο...

την αγάπη μου και συγνώμη αν σε στεναχώρεσα

...αυτός ουν ο βασιλεύς προς Καντακουζηνόν καί τινας ολίγους αμφ' αυτόν όντας τραπόμενος έλεγεν «ίωμεν, άνδρες, επί τους βαρβάρους τούσδε.»

Edited by - Ouliades on 14/02/2005 00:39:36

OuliadesΝέο Μέλος
14/02/2005, 00:42:28
quote:

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αρχικά ο Αριστοτέλης θα είχε φρικάρει διαβάζοντας τα "δικά του" γραπτά μετα το "κοψε ραψε" που έχουν περάσει...

Σωστή παρατήρηση, τουλάχιστον για τον Αριστοτέλη υπάρχει και αρκετός όγκος έργου. Φαντάσου τι θα έλεγε κανένας Ηράκλειτος ή Παρμενίδης αν διάβαζε τις ερμηνείες επί ερμηνειών που έκαναν οι μεταγενέστεροι στα αποσπασματίδια που παρέμειναν...

...αυτός ουν ο βασιλεύς προς Καντακουζηνόν καί τινας ολίγους αμφ' αυτόν όντας τραπόμενος έλεγεν «ίωμεν, άνδρες, επί τους βαρβάρους τούσδε.»

skepticΜέλος
14/02/2005, 05:32:39
quote:

Αυτό θα έκανε και σήμερα, θα προσέθετε πάνω στις ιδέες των προγενεστέρων.

Ή θα τις ανέτρεπε εντελώς και θα έβγαζε νέες σωστότερες θεωρίες!

..."Terrorism is the best political weapon for nothing drives people harder than a fear of sudden death." -- Adolf Hitler

KrisnnaΜέλος
14/02/2005, 06:50:58
Πιστεύω οτι η σημερινή Ελληνική πραγματικότητα είναι η αιτία δημιουργίας τέτοιου είδους φανατισμένων και μονόπλευρων ανθρώπων!
Όπως οι Χριστιανοί δέν έχουν κατανοήσει το νόημα της διδασκαλίας του Χριστού και δέν το εφαρμόζουν σχεδόν ποτέ, έτσι και οι αρχαιολάτρες δέν έχουν κατανοήσει τον Αριστοτέλη και τους Αρχαίους φιλόσοφους και συγγραφείς!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

14/02/2005, 10:52:01
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Ouliades ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ...

quote:
Είναι ένα παιχνίδι σκέψης, για να συλλογιστούμε τη διαφορά του τώρα με το τότε. Το όνομα Αριστοτέλης μπορεί να αντικασταθεί με αυτό του οποιοδήποτε σοφού της αρχαιότητας αγάπησε την επιστήμη.

ΜΑ ΗΔΗ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...
quote:
ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΒΑΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΠΛΑΤΩΝΑ ΠΛΩΤΙΝΟ ΣΩΚΤΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ TI ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ.....

ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ????
ΤΙ "ΘΑ" ΕΛΕΓΑΝ ??????
ΠΩΣ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ?????
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ?????

ΣΥΝΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΟΡΘΟ.... (ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

EgeladosΜέλος
14/02/2005, 15:41:39
quote:
Πιστεύω οτι η σημερινή Ελληνική πραγματικότητα είναι η αιτία δημιουργίας τέτοιου είδους φανατισμένων και μονόπλευρων ανθρώπων!
Όπως οι Χριστιανοί δέν έχουν κατανοήσει το νόημα της διδασκαλίας του Χριστού και δέν το εφαρμόζουν σχεδόν ποτέ, έτσι και οι αρχαιολάτρες δέν έχουν κατανοήσει τον Αριστοτέλη και τους Αρχαίους φιλόσοφους και συγγραφείς!
Krissna

Χωρίς ασφαλώς να θέλω να θίξω κανέναν, θεωρώ πως ο αγαπητός Krissna είπε την πιο σοφή κουβέντα...!

"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος" Περικλής

skepticΜέλος
14/02/2005, 21:19:56
Εγώ πιστεύω ότι όταν μπαίνει η «λατρεία» στη μέση τα πράγματα αρχίζουν να χαλάνε και επικίνδυνα.

Γιατί εφόσον δεν υπάρχουν αυτοί σε φυσική μορφή κοντά μας η λατρεία συνήθως μεταβιβάζεται σε guru-ψευδομεσίες-ψευδοδιδάσκαλους που καπηλεύονται αυτούς τους πραγματικά μεγάλους διδασκάλους και τα λεγόμενα τους (συνήθως τα διαστρεβλώνουν κιόλας!) και μετά οι "πιστοί" γίνονται τα εύκολα θύματα των αυτόκλητων guru με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η πραγματική προσωπική επανάσταση είναι να προσπαθεί ο καθένας να διαμορφώσει την δικιά του ανεξάρτητη και αδογμάτιστη(το καταδύναμιν) κοσμοθεωρία βασισμένη σε αυτούς του πραγματικά μεγάλους(αποδεδειγμένο από την ιστορία τους) πνευματικούς και επιστημονικούς διδασκάλους...

..."Terrorism is the best political weapon for nothing drives people harder than a fear of sudden death." -- Adolf Hitler

lorenzoΜέλος
14/02/2005, 21:33:26

Αγαπητέ φίλε Ouliades,
σου οφείλω κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με τις κατ' αρχήν ενστάσεις μου.

Παρόμοια θέματα, δημιούργησαν εντάσεις, τέτοιες, που έφτασαν σε ύβρεις! Κι αυτό, κατά την γνώμη, έγινε γιατί θίχτηκαν Θρησκευτικά δόγματα!
Παρουσιάστηκε ένα ένα θλιβερό θέαμα, ανταλαγών ύβρεων, μεταξύ ...Ελληναράδων> {για το ποιοί είναι περισσότερο ή λιγότερο <Ελληνες>} κατακρεουργώντας οτι πιο σπουδαίο έχει αυτός ο τόπος!

Η αρχική σου τοποθέτηση μου έδωσε, ίσως λανθασμένα, αυτήν την εντύπωση.
Επίσης, λανθασμένα κατα την γνώμη μου, υποθέτεις -αυθαίρετα- ότι μόνον μελετώντας τα έπη του Ομήρου, τον εξωτισμό της Αιγυπτιακής ή Βαβυλωνιακής προέλευσης και απο τις συζητήσεις μεταξύ τους μεγαλούργησαν οι Έλληνες...

Είναι βέβαιον ότι έχουν καταστραφεί πλήθος αρχαίων κειμένων, κι επομένως δεν μπορούμε να ξέρουμε. Και δεν εννοώ μόνον αυτά που οι Χριστιανοί κατέστρεψαν, αλλά και την περίφημη Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, αλλά και των σκοτεινών λεγομένων Φιλοσόφων τα έργα δεν έτυχαν καλύτερης μεταχείρησης, καθώς κι η σημαντικότερη κατά την άποψη πολλών ιστορικών ερευνητών καταστροφή αλλά και γενοκτονία των Ορφικών!!!

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου, αν και καταννοώ και δικαιολογώ την πνευματική μας πενία.
Η καθημερινή σκληρότητα που όλοι βιώνουμε στις τεχνολογικά αναπτυγμένες κοινωνίες μοναχικών ατόμων, βρίσκει στα παιδιά τον ιδεώδη στόχο της και καθιστά επιτακτική την ανάγκη μιας εκπαίδευσης που να στηρίζεται και να προάγει την κοινωνική ευαισθησία και τον ανθρωπισμό.
Αν επιτευχθεί η ευαισθητοποίηση του παιδιού στον πολιτισμό θα δημιουργηθεί μια άλλη κοινωνία, μια άλλη νοοτροπία, μια άλλη πολιτική.
¨ Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός της ¨
έλεγε η συγχωρεμένη Μελίνα Μερκούρη.

¨ Τας επιδόσεις ορώμεν γιγνομένας
και των τεχνών, και των άλλων απάντων,
ού δια τους εμμένοντας τοις καθεσώσιν,
αλλά δια τους επανορθούντας, και τολμώντας,
αεί τι κινείν των μη καλώς εχόντων.¨
{ Ισοκράτης Ευαγόρος εγκώμιον }

Όλα τα κρίνουμε ανάλογα με τις επιδόσεις τους
και τις τέχνες{εκτιμούμε} όχι όταν συμβιβάζονται
με την κατεστημένη τάξη πραγμάτων, αλλά
όταν τολμούν και επανορθώνουν και κάτι αλλάζουν
απο τα κακώς κείμενα.

¨Τολμά τε
και σθένει¨

και ¨θρασεία πνέων καρδία¨

'Ρυθμώ δε χαίρομεν
δια το γνώριμον και τεταγμένον αριθμόν έχειν
και κινεί ημάς τεταγμένως'
Αριστοτέλης

Η προγονική μας κληρονομιά όπως μας δόθηκε ως σήμερα κομματιασμένη κι επιφανειακά, ήταν σαν να μην υπήρχε, συγκεντρωνόμενη όμως και διευκρινιζόμενη ξεπερνά ασύγκριτα οποιαδήποτε πνευματική ατμόσφαιρα δόθηκε κρυφά ή φανερά στην ανθρωπότητα μέχρι τώρα.

¨Το γένος, βουλιαγμένο μες τον αιώνα,
Να λυτρωθεί μονάχο του μπορεί,
Μα να ξυπνήσει, πρέπει η πλέρια Μνήμη
Βαθιά του αδάμαστη και τρομερή.
{Σίβυλλα}

Καλή συνέχεια, με αγάπη κι ομόνοια!!!

skepticΜέλος
14/02/2005, 23:45:05
Και δεν είναι σωστό να λέμε ότι δεν πρέπει να διαβάζουμε αρχαίους συγγραφείς και να ξεχάσουμε την τεράστια ελληνική παράδοση και ιστορία μας, ασχολούμενοι μόνο με τις τελευταίες ιδέες ή τα τελευταία συγγράμματα.
Με όλα πρέπει να ασχολούμαστε και φυσικά και με την βαθύτερη ιστορία μας, ποτέ δεν ξέρεις τι χαμένους νοητικούς θησαυρούς θα βρεις εκεί μέσα........

Μη ξεχνάμε ότι όλη η αναγέννηση που έσπασε τον σκοταδισμό, στην ουσία βασίζετε στο ότι κάποιοι αποφάσισαν κάποια στιγμή να εφαρμόσουν αυτά που έγραφαν οι αρχαίοι μας διδάσκαλοι προσθέτοντας νέες ανακαλύψεις με τα νέα επιστημονικά μέσα που διέθεταν στην εποχή τους.

20/02/2005, 01:12:34
Φίλε δημιουργέ του εδώ τόπικ, θεωρώ πολύ σωστά τα ερωτηματικά σου και όπως έχω πει και στο παρελθόν στο παρόν φόρουμ, πρέπει να δημιουργήσουμε και εμείς πράγματα και όχι να αναμασάμε συνεχώς αυτά που είπαν οι προγόνεις μας για να δικαιολογήσουμε τις πράξεις μας και να πέσουμε ήσυχα ήσυχα στην ωραία βόλεψή μας!
Εμείς σαν νέοι έλληνες τί έχουμε προσφέρει σε αυτή την χώρα? Ας μην κοιτάμε μόνο πίσω γιατί εκεί θα βρούμε αρκετούς που πρόσφεραν και πέραν από αυτήν (την χώρα εννοώ)
Φιλικά

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

lorenzoΜέλος
20/02/2005, 13:53:39

Δεν θα συμφωνήσω, ότι δεν υπάρχουν σημαντικοί Έλληνες στην σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας, που πρόσφεραν και προσφέρουν στον πολιτισμό. Τουναντίον, νομίζω ότι αναλογικά - πληθυσμιακά, ίσως είμαστε και στην πρώτη θέση!!!
Το πρόβλημα έγκειται στην <προβολή> τους. Συνηθίζουμε στους γνωστούς και λάμποντες αστερίσκους, τους <επιβεβλημένους>, οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι μέτριοι και ασήμαντοι..
Οι αληθινοί δεν επιβάλλονται, έστω κι απο τους προικισμένους άρχοντες. Ανακαλύπτονται κάθε φορά και διαφορετικά. Γιατί ανήκουν στο κοσμικό διάστημα και οι καιροί, και οι τροχές κάθε φορά τους φανερώνουν κι απο μια διαφορετική πλευρά, με μια διαφορετική όψη.
Δυστυχώς η ποδοσφαιροποίηση της ζωής είναι γεγονός. Και το χειρότερο όλων είναι ότι ποδοσφαιροποιείται η Τέχνη! Δεν χρειάζεται νομίζω να αναφέρω ονόματα όπως του Καβάφη, του Λουντέμη, του Εμπειρίκου, του Σεφέρη, του Ελύτη, του Χατζιδάκη, του Παπανικολάου, της Αρβελέρ, του Θοδωράκη, του Τσαρούχη, του Λύτρα, του Εγγονόπουλου,της Δημουλά.... θα χρειαζόμουν τόμους. Καθημερινά ακούμε για επιτευγματα Ελλήνων ερευνητών στην Ιατρική, στην Αστροφυσική, στο Ιντερνετ, στις Τέχνες, παντού. Το πρόβλημα όπως προείπα είναι να τους ανακαλύψουμε...

20/02/2005, 19:39:25
Ειλικρινά χαίρομαι που ανέφερες σπουδαίους νέους έλληνες και νομίζω πως όλοι αυτοί που έχουν σταθεί περισσότερο στην αρχαία Ελλάδα θα πρέπει να ρίξουν μία ματιά γύρω τους και να καταλάβουν πως η γνώση και η τέχνη ποτέ δεν σταματούν. Νομίζω πως εμείς πρώτα υποβιβάζουμε την νεότερη Ελλάδα με το να αναφερόμαστε συνεχώς και μόνο στον Αριστοτέλη και στον Πλάτωνα και σε άλλους εκείνης της μακρινής από εμάς εποχή, σαν να μην υπήρξαν άλλοι ! Ξέρουμε πως δεν είναι λίγοι αλλά έχουμε έναν λάθος τρόπο να χειριζόμαστε τα πράγματα. Ενώ έχουμε ανθρώπους για να σταθούμε αλλά και για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες να τους αγκαλιάσουμε και μαζί με αυτούς και ολόκληρη την ελληνική παιδεία που εκείνους και εμάς περιμένει να την στηρίξουμε, εμείς τους παραβλέπουμε ή τους παραγκωνίζουμε και κοιτάμε πίσω και τελικά ακόμα και αυτό το πίσω παραμένει μέσα στο αναμάσημα και όχι σε κάτι επικοδομητικό!
Στον τουρισμό, το μόνο μέσο οικονομικής άνοδος εκτός της γεωργίας και τον έχουμε υποβαθμίσει μόνοι μας. Άς μην μιλήσουμε και για τα αρχαία ευρήματα που όχι μόνο έχουμε χάσει αλλά και αυτά που έχουμε καταστρέψει και καταστρέφουμε ακόμα οι ίδιοι από αμέλεια ή και από άγνοια!

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

AZΩΕΛΜέλος
20/02/2005, 20:34:05
OULIADES…
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΕΣ ΠΟΛΥΘΕΙΣΤΕΣ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ;

ΗΣΙΟΔΟΣ (Ο ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ, ΤΗΣ ΘΕΟΓΟΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΕΩΣ)-ΟΡΦΙΚΑ-ΕΡΜΗΤΙΚΑ… ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ, ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ;

ΜΗΠΩΣ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ;

ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, -ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑ ΛΑΤΡΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ-, (ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΛΑΤΡΕΙΑ» ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ‘ΘΕΟΥΣ’ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΑΝ; ) ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ‘ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ’, ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ (ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ!);

ΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ!); ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΝΗΠΙΑΚΗ ΤΑΞΗ;

ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ… ΔΗΛΑΔΗ;

ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΠΩΣ Η’ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, Η’ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.
ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΡΑΞΗ ΤΑ 90% ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ; ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ 100, ΜΕΣΑ ΣΤΑ 1.000.000.000.000 ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΟΔΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΜΙΣΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ. ΕΠΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ‘ΧΑΣΑΜΕ’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΩΣ ΤΟΤΕ.
ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΡΙΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ… ΤΙΠΟΤΑ;

ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;

ΠΟΤΕ ΕΖΗΣΕ Ο ΟΜΗΡΟΣ;

ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΟΜΗΡΟΣ;

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΟΜΗΡΟΣ;

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ;
ΙΣΩΣ. ΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΣΕ ΩΘΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ, ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ, ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, ΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΕΔΩ, ΠΩΣ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΕΙ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΕΙ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΉΡΑ ΑΠΟ ΣΙΤΑΡΙ.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΟΥΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.

ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ, ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ 500 ΠΡΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ.

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

LocoΜέλος
20/02/2005, 21:52:29
Χαιρετώ!

Καταρχάς καλώς όρισες Ouliades!
Χαίρομαι που βλέπω προβληματισμό και τεκμηριομένες απαντήσεις σχεδόν απο όλους. Τα περισσότερα ειπώθηκαν ήδη αλλά ας πω κι εγώ την γνώμη μου ως φοιτητής
της ιστορίας.

Παιδιά λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον. Είναι αποδεδειγμένο! Είναι λάθος η άποψη σου Ouliades να ξεγράψουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε μόνο το μέλλον. Το ιστορικό μας παρελθόν είναι οδηγός για το μέλλον. Και οι κακές και οι καλές στιγμές τους. Φανταστείτε ας πούμε σε εκατό χρόνια να πάψουν να διδάσκονται την ιστορία των παγκοσμίων πολέμων και το κακό που αυτοί προκάλεσαν. Μέγα λάθος.

Μαθαίνουμε την ιστορία των φωτεινών μας προγόνων για να πράττουμε κι εμείς ανάλογα, για να τους μιμηθούμε. Ήταν οι φωστήρες του πλανήτη και δημιούργησαν τον δυτικό πολιτισμό. Θα γίνω κουραστικός και γραφικός ίσως αλλά όλος ο κόσμος τους οφείλει τα πάντα. Πολλοί σύγχρονοι διανοητές τους καταράστηκαν επειδή δεν άφησαν κάτι για αυτούς να ανακαλύψουν.

Ωστόσο πρέπει έχοντας πάντα τους προγόνους μας στην καρδιά και στο μυαλό , να στραφούμε στο παρόν και στο μέλλον μας. Μην ξεχνάτε την βασικότερη διδαχή του Αριστοτέλη φίλοι μου: Μεσότης!

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!

22/02/2005, 06:42:44
Αγαπητή ΑΖΩΕΛ σε χαιρετώ..
Νομίζω πως ο φίλος μας δεν θέλει να μας πει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το παρελθόν αλλά να μην ξεχνάμε το παρόν και άλλους λαούς που έχουν αφήσει μεγάλη ιστορία, αλλά και ένα σωρό πράγματα μέσα από την εξέλιξη, την επιστήμη και μέχρι σήμερα με την τεχνολογία?
Σίγουρα το παρελθόν είναι το πιο σημαντικό μέσα στην ιστορία του ανθρώπου και σίγουρα βοηθάει γινόμενο πυξίδα για το μέλλον και το παρόν, αλλά πιστεύετε πως ακόμα και αυτό γίνεται με τον σωστό τρόπο όταν ξεχνάμε όλα τα άλλα που έχουν δημιουργηθεί, μέσα από την ιστορία και άλλων λαών και άλλων εποχών?
Κατανοώ πως έχουν μείνει πολλά ερωτηματικά και είναι δεδομένο πως ήταν πολλά αυτά που χάθηκαν αλλά και καταστράφηκαν, αλλά μήπως αυτοί οι άνθρωποι ενδιαφερόντουσαν πάνω από όλα για την γνώση? (ρητορική η ερωτησή μου βέβαια) και ο φίλος μας όπως νομίζω σωστά αναρωτιέτε, αν όντως ο(Χ) Αριστοτέλης θα έμενε προσυλωμένος μόνο εκεί? Ή θα κοίταζε παντού την γνώση γύρω του? Δεν νομίζω πως μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό!
Φιλικά....

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

OuliadesΝέο Μέλος
23/02/2005, 08:49:03
quote:

ΗΣΙΟΔΟΣ (Ο ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ, ΤΗΣ ΘΕΟΓΟΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΕΩΣ)-ΟΡΦΙΚΑ-ΕΡΜΗΤΙΚΑ… ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ, ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ;

H Μπριτάνικα γράφει 700πΧ, αν εσύ έχεις υπόψη σου εγκυρότερη πηγή, ευχαρίστως να την παραθέσεις.

http://www.britannica.com/ebc/article?tocId=9367034

quote:

ΜΗΠΩΣ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ;

Θα αναφέρεσαι μάλλον για την περιγραφή του Πλάτωνα, η οποία ίσως να αφορά έναν διάλογο του Σόλωνος με τον Αιγύπτιο ιερέα ο οποίος του ανέφερε πως οι Έλληνες δεν έχουν καμιά θύμηση του παρελθόντος, λόγω των πολλών καταστροφών που έγιναν, και είναι σαν παιδιά.

Είναι πράγματι ένα καλό περιστατικό που δείχνει πόση άγνοια πράγματι είχαν οι αρχαίοι Έλληνες για το απώτερο παρελθόν τους.

quote:

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ‘ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ’, ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ (ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ!);

Μα ο Αριστοτέλης ασχολήθηκε με όλην την προγενέστερη Ελληνική φιλοσοφία και εξέφρασε την δικιά του φιλοσοφία. Ήξερε βέβαια πολύ καλύτερα όλους τους Έλληνες φιλοσόφους και συγγραφείς από εμάς που τους διαβάζουμε από αποσπάσματα και περικοπές.

Μου φαίνεται πως αν ο Αριστοτέλης απέρριψε τους προ-Σωκρατικούς και τον Πλάτωνα πριν από 23 αιώνες δεν θα ασχολιότανε τώρα να τους ξανα-απορρίψει. Μάλλον θα ενημερωνότανε για το τί συνέβη μετά.

quote:

ΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ!);

Μπα, έτοιμα πράγματα ήταν η κβαντομηχανική, η γενική θεωρία της σχετικότητας, το θεώρημα του Γκέντελ, η ανακάλυψη των νόμων του Μέντελ και της δομής του ΔΝΑ;

quote:

ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΠΩΣ Η’ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, Η’ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.

Βεβαίως, και έχω διαβάσει και τα επιτεύγματά του, όπως τη λογική του, και τις βλακείες του, όπως την άποψη της αυτόματης βιογένεσης ή την άποψη πως οι γυναίκες έχουν λιγότερα δόντια από τους άντρες.

quote:

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΡΑΞΗ ΤΑ 90% ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ; ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ 100, ΜΕΣΑ ΣΤΑ 1.000.000.000.000 ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΟΔΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

Μπα, μήπως πήγαν στη σελήνη οι Αρχαίοι Έλληνες, ή είχαν ηλεκτρική παροχή στο σπίτι τους; Είχαν τηλέφωνο, ίντερνετ, κινητό, μπορούσαν να στέλνουν τηλεσκόπια στο διάστημα για να κάνουν παρατηρήσεις για τους μακρινούς γαλαξίες, ή μήπως είχαν ανακαλύψει τα αντιβιοτικά, την πυρίτιδα και την τυπογραφία;

quote:

ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΜΙΣΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;

Βεβαίως, να μάθουμε την ιστορία της επιστήμης, να διαβάσουμε την αρχαία λογοτεχνία και να θαυμάσουμε την αρχαία τέχνη, αλλά να μάθουμε και για τα επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης που μας δίνει μια πολύ πληρέστερη γνώση για τη λειτουργία του κόσμου απ' ότι η αρχαία επιστήμη.

quote:

ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;

1184πΧ κατά τον Ερατοσθένη

http://projectsx.dartmouth.edu/history/bronze_age/lessons/les/27.html

quote:

ΠΟΤΕ ΕΖΗΣΕ Ο ΟΜΗΡΟΣ;

9ο ή 8ο αιώνα πΧ

http://www.britannica.com/ebc/article?tocId=9367267

quote:

ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΟΜΗΡΟΣ;

Επικός ποιητής

quote:

ΙΣΩΣ. ΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΣΕ ΩΘΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ

Η παντελής έλλειψη γνώσης πολλών αρχαιολατρών για την σύγχρονη επιστήμη, και η μη κριτική στάση τους απέναντι στην αρχαία περίοδο.

23/02/2005, 22:07:20
Θα έλεγα πως η χρονολογία του Τρωϊκού πολέμου δεν έχει ορισθεί με ακρίβεια, αλλά πως οι πιθανοί υπολογισμοί τον τοποθετούν στον 12ο π.χ. αι.
Κατά τον Ερατοσθένη ο πόλεμος έγινε το 1192π.χ. ενώ κατά τον Καλλίμαχο το 1169π.χ.

Ο Ησίοδος πιθανότατα έζησε κάπου μέσα στον 8ο αι. π.χ.

quote:

Εγώ πάντως θα ήθελα να πληροφορηθώ για το παραπάνω ...

Φιλικά....

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

AZΩΕΛΜέλος
25/02/2005, 21:05:32
ΦΙΛΕ ΜΟΥ OULIADES, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ.
ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΥΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ, ΤΑ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ.

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

ΑreiosΜέλος
26/02/2005, 12:54:26
βρε, βρε ο .."Ουλιαδης" !
ανακαλυψα οτι εχεις παρει σβαρνα τα φορουμ
νεοανωνυμε, νεοαπολογητη..
quote:
Παράτα τα πια. Εκτίθεσαι. Εδώ μέσα σε πήραν χαμπάρι κατάλαβέ το.

Πήγαινε εκεί που σε παίρνει να κάνεις την προπαγάνδα σου

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5623

Τό έχασες το μεροκάματο από εδώ.

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=4519&postdays=0&postorder=asc&start=100

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

LocoΜέλος
28/02/2005, 03:57:38
Ouliades Τσού ρε Λάκη!! Έυχομαι να σε πετύχει ο Ζεύς με κεραυνό στο κεφάλι. Και ρίχνει κάτι Headshots o Πατέρας θεών και ανθρώπων.....!!

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!