ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ανεξηγητα των αρχαιων Ελληνων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ανεξηγητα των αρχαιων Ελληνων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

jonniebegood30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΝemertesΜέλος
28/05/2004, 15:58:29
Αγαπητέ Vril,

το Vrilidis είναι υποκοριστικό. Κατά το Νημερτούλα κλπ. Το αγαπητός-η-ο-οι το χρησιμοποιώ ευρέως εδώ μέσα. Έχει ξεμείνει από τα χρόνια που αλληλογραφούσα. (Dear Vrilidi, u know!)

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο Έθνος τησ Κυριακής πριν λίγο καιρό από έγκριτο ιστορικό. Αν είναι μούφα εγώ δεν μπορώ να το πω. Αλλά κάτι μου λέει οτι δεν είναι.

Αν ήταν όμως; Εδώ είναι το πρόβλημα μου. Εγώ ψάχνω πριν απαντήσω. Ψάχνω όσο μπορώ. Δεν καταλήγω άκριτα σε συμπεράσματα. Εγώ ήμουν αυτή που συμφώνησε με την ΨΥΧΗ σε άλλο θέμα οτι εδώ υπάρχει ογκος πληροφοριών, αρκετές φορές αβάσιμες. Αν ερχόσουν μια μέρα και μου έλεγες οι αρχαίοι έλληνες είχαν τεχνολογία θα σου έλεγα θα το ψάξω. Το συμπέρασμα θα το έβγαζα μετά το τέλος της έρευνας μου. Μπορεί πάλι να είχα λάθος, αλλά το συμπέρασμα θα ήταν δικό μου, όχι δικό σου.

Αν λοιπόν πιστεύεις μετά από αυτά που άκουσες και αυτά που ξέρεις πως οι έλληνες δεν είχαν τεχνολογία είναι δικαίωμά σου. Πες το απλά. Πες διαφωνώ, και αν θες πες μας το γιατί. Αλλά ατάκες τύπου :
"ΝΑ ! ΙΔΟΥ η ΑΠΟΔΕΙΞΗ που ψάχναμε !!!

Τωρα ΑΠΟΔΕΙΧΤΙΚΑΝ ολα.
Τα πάντα !!!!!"

δεν προάγουν τη συζήτηση. Νομίζω είναι ηλίου φαεινότερο ποιος ήταν ειρωνικός...

Α! Αντί να βιαστείς να με πείσεις οτι δεν ήσουν ειρωνικός , παρέθεσέ μας τα επιχειρήματά σου στο γιατί οι έλληνες δεν είχαν τεχνολογία ή τελος πάντων σε ο,τι πιστεύεις...

-------------------------
...The Unerring Nereis...

AgentMulderΜέλος
28/05/2004, 23:55:37
quote:
----------------------------------------------------------------------
Stavros_Η
Ναι, σίγουρα !!

Και την Αμερική ανακαλύψαμε και γονίδια εξωγηίνων είχαμε και το laser είχαμε ανακαλύψει απο την αρχαιότητα και την θεωρία της σχετικότητας ξέραμε πριν τον Αινστάιν και τον απειροστικό λογισμό εμείς τον μάθαμε στον Νεύτωνα και να σας πώ και κάποιο μυστικό καλά κρυμένο στα βάθη των αιώνων ?
Δεν υπάρχει Θεός. Και την γή εμείς οι Έλληνες την φτιάξαμε, ακούστε με που σας λέω, το γνωρίζω απο φίλους μου υψηλόβαθμα μέλη της ομάδας Ε ...

Ένα πράγμα μόνο δεν γνωρίζω και θα ήθελα να μου πείτε:

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΙΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΚΥΡ ΛΟΧΙΑ ?????

A.M

AgentMulderΜέλος
28/05/2004, 23:56:24
quote:
----------------------------------------------------------------------
Stavros_Η
Ναι, σίγουρα !!

Και την Αμερική ανακαλύψαμε και γονίδια εξωγηίνων είχαμε και το laser είχαμε ανακαλύψει απο την αρχαιότητα και την θεωρία της σχετικότητας ξέραμε πριν τον Αινστάιν και τον απειροστικό λογισμό εμείς τον μάθαμε στον Νεύτωνα και να σας πώ και κάποιο μυστικό καλά κρυμένο στα βάθη των αιώνων ?
Δεν υπάρχει Θεός. Και την γή εμείς οι Έλληνες την φτιάξαμε, ακούστε με που σας λέω, το γνωρίζω απο φίλους μου υψηλόβαθμα μέλη της ομάδας Ε ...

Ένα πράγμα μόνο δεν γνωρίζω και θα ήθελα να μου πείτε:

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΙΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΚΥΡ ΛΟΧΙΑ ?????

A.M

CYBERMASTERΜέλος
29/05/2004, 01:20:10
ΠΟΥ ΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ VRIL???
ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΗ "Νemertes" ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ???

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

ΝemertesΜέλος
29/05/2004, 16:00:08
Αγαπητέ CYBERMASTER,

δεν είναι δική μου δουλειά να βρω αποδείξεις για σένα. Δεν ξέρω πώς λειτουργείτε εδώ μέσα αλλά εγώ δεν λειτουργώ έτσι.
Δεν προσπαθώ να σου αποδείξω κάτι, ούτε να σε πείσω για κάτι άλλο.

Ο TRIPIOS ρώτησε κάτι. Εγώ έκανα έρευνα για μένα (ανεξάρτητη από τα δικά σας λεγόμενα) και κατέληξα σε ένα συμπέρασμα. Έδωσα τα στοιχεία που είχα, όχι το συμπέρασμά μου. Τα συμπεράσματα και τα σχόλια είναι δικά σας!

Ο χώρος αυτός αποτελεί για μένα ένα εφαλτήριο για να ψάξω κάποια πράγματα. Τονίζω να ψάξω, όχι να μάθω. Τη γνώση την αποκτώ ψάχνοντας. Ό,τι και να πείτε λοιπόν, δεν πρόκειται να με οδηγήσει στο να διαμορφώσω γνώμη.

Άντε, ανοίξτε βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, το ιντερνέτ-ι και ό,τι άλλο βρείτε και δώστε μας στοιχεία. Αναμένουμε!

-------------------------
...The Unerring Nereis...

κώσταςΜέλος
29/05/2004, 18:06:28
Αγαπητέ CYBERMASTER
quote:

ΑΝ ΜΟΥ ΒΡΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕ ΓΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΓΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΩ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ
quote:

ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
quote:

ΛΟΙΠΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !!!

Δεν καταλαβαίνω αυτή την έντονη εμμονή σου.

Ούτε είμαι κανας προφήτης για να θέλω να με πιστέψεις,

Απλά καταθέτω τη γνώμη μου σε αυτό και σε άλλα forum.

Είναι μια τακτική που εφαρμόζεται στις ελεύθερες πολιτείες.

Μόνο στο μεσαίωνα δεν μπορούσε κάποιος να μιλήσει ελεύθερα

quote:
Μετά από αιώνες σιωπής, ο Νικόλαος Κοπέρνικος (1473-1543), Πολωνός αστρονόμος (εικόνα 1.7α), που κατά πάσα πιθανότητα γνώριζε τη θεωρία του Αρίσταρχου (γεγονός που δεν έχει εξακριβωθεί, αλλά αυτό ισχυρίζονται πολλοί επιστήμονες), επαναδιατυπώνει την άποψη του Αρίσταρχου, ότι δηλαδή το κέντρο του σύμπαντος είναι ο Ήλιος και ότι γύρω από τον Ήλιο περιστρέφονται οι πλανήτες. Από το φόβο να μην κατηγορηθεί και προπαντός να μην τιμωρηθεί από την εκκλησία (ήταν διορισμένος υπάλληλος δια βίου σε καθεδρικό ναό), οι απόψεις του αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας με ψευδώνυμο ακριβώς τη χρονιά που πέθανε. Φυσικά, οι απόψεις του Κοπέρνικου (όπως εξάλλου και του Αρίσταρχου) ήταν απλώς υποθέσεις, χωρίς ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ .

http://alex.eled.duth.gr/philocosmia/a3.htm

Αν δεν μπορούσαμε να λέμε ελεύθερα τη γνώμη μας με το φόβο των ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ θα ξαναπέφταμε στο σκοταδισμό και το μεσαιωνισμό

gnothe seauton

Edited by - κώστας on 29/05/2004 18:25:59

29/05/2004, 19:36:21
Ρίξτε μία ματιά εδώ...

http://www.tmth.edu.gr/el/expo/ancient_greek_technology.html

και εδώ...
http://www.geocities.com/sfetel/gr/ancient_g.htm

και εδώ που έχει πολλές πληροφορίες και σχέδια

http://www.mlahanas.de/Greeks/Greeks.htm

Ο Ηρακλής και ο Δράκος. Ενα από τα "αυτόματα" του Ηρωνα του Αλεξανδρέα.

Ανακατασκευή από τον Giovanni Battista Aleoti το 1589. Οταν ο Ηρακλής χτυπάει με το ρόπαλο το κεφάλι του δράκου, ο δράκος εκτοξεύει νερό στο πρόσωπό του.

Αυτόματες πόρτες του ναού που ανοίγουν όταν ανάψει η φωτιά στον βωμό.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

bodarkΜέλος
29/05/2004, 19:42:17
Αυτα τα υποστηριζουν μονο οι εθνικιστες μας!!!

Φιλικα Bodark!!!

----------------

Αν δεν μπορω να κανω κατι γι'αυτον τον κοσμο, τοτε δεν αξιζω να ανοικω σε αυτον.

CYBERMASTERΜέλος
29/05/2004, 22:45:28
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΩΣΤΑ
ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΠΤΟΠ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΝΑΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ!!!
ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΕΩΡΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ!!!
ΠΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ VRIL ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΕΔΩ!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

30/05/2004, 03:41:17

ελεος ρε παιδια

το υποτιθεμενο λαπτοπ ειναι απλως ξυλινες πινακιδες καλυμενες με κερι που επανω τους χαρασαν τα κειμενα

ο δημοσιογραφος βρηκε απλως θεμα με το να υπερβαλει αλλα και αποκαλυπτοντας την αγνοια του

γι αυτο λεω οτι οι υπερβολες καλυπτουν την αληθεια

ο θεματοθετης καπου ακουσε οτι οι Ελληνες πηγαν καποτε στην Αμερικη

αυτο το υποστηριζουν αρκετοι γεωγραφοι ερευνητες, ειδικα για τον Οδυσσεα

υπαρχουν τρια βιβλια που γνωριζω απο Αμερικανους γεωγραφους συγγραφεις, που αναλυουν το ταξιδι του Οδυσσεα βημα βημα

φυσικα ξεκινουν απο το αυτονοητο, πως ειναι δυνατον να χαθει Ελληνας ναυτικος στη Μεσογειο, της οποιας τα παραλια εκεινη την εποχη κατοικουσαν Ελληνες (οπως αποδεικνυουν οι αρχαιολογικες ανασκαφες)

περιληπτικα και απ οσα θυμαμαι, οι Κυκλωπες ηταν οι κατοικοι της γης του Πυρος, οι οποιοι μεχρι πριν μερικες δεκαετιες εξακολουθουσαν να κουρσευουν πλοια ριχνοντας βραχους απο τις αποκρημνες ακτες τους

η λεξη Κυκλωψ δεν σημαινει ακριβως μονοφθαλμος αλλα κυκλος + οψις, δηλαδη εμφανιση κυκλου

οντως οι ιθαγενεις ζωγραφιζαν εναν κιτρινο κυκλο στο προσωπο τους που διακρινοταν απο μακρυα

αλλο περιεργο ηταν τα προβατα του Κυκλωπα, κατω απο τα οποια κρεμαστηκαν οι συντροφοι του Οδεσσεα και ξεφυγαν

οι ιθαγενεις εκτρεφουν λαμας, που μοιαζουν με προβατα (ειδικα οταν τα πρωτοβλεπεις) και ειναι υπεραρκετα μεγαλοσωμα για να σηκωσουν ανθρωπο (τα χρησιμοποιουν για το γαλα, το κρεας, αλλα και σαν μεταφορικο μεσον)

στο ιδιο πνευμα οι συγγραφεις αναλυουν και τους αλλους σταθμους του Οδυσσεα, οπως πχ τα βοδια του ηλιου που ηταν φυσικα οι απειραριθμοι βισωνες της Αμερικης

η χωρα της αιωνιας σκοτεινιας ηταν η Αρκτικη κατα την περιοδο του χειμωνα, που η νυχτα διαρκει 6 μηνες και ο ηλιος δεν ανατελει

κτλ κτλ

το ξαναλεω, μην παρασυρεστε απο τις υπερβολες που πολλες φορες γινονται σκοπιμα, αλλα ερευνηστε με ανοιχτα ματια και μυαλο, και φυσικα πολλη κριτικη αναλυση

ειναι αδικια για τους προγονους μας να ισσοπεδωνουμε τα παντα γελοιοποιωντας τα

ναστε καλα, και ξεχαστε τα λεϊζερ αλλα οχι τον Ταλω

γιατι η μυθολογια ειναι η προφορικη ιστορια μας, και κατω απο την υπερβολη της αναμεταδοσης μεσα στους αιωνες, κρυβεται η αληθεια

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν