ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- - - - { ο Ά γ ν ω σ τ ο ς Υμηττός } - - - - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- - - - { ο Ά γ ν ω σ τ ο ς Υμηττός } - - - - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Βρίλ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
biglarryΝέο Μέλος
09/05/2006, 13:18:42
Καταρχήν χαίρομαι που μπαίνει το νερό στο αυλάκι.
Είμαι και εγώ μέσα, αλλά πιστεύω πως το καλύτερο είναι ο Βριλ να ανακοινώσει ένα ακριβές σημείο για συνάντηση και μέρα (σάββατο 13 ή κυριακή 14) και τη διαδρομή θα είναι καλύτερο να τη σχεδιάσουμε εκείνη τη στιγμή όσοι μαζευτούμε, γιατί είναι πιο άμεσος τρόπος από το... γράψε μήνυμα, ξαναμπες να δεις νεότερη απάντηση κτλ κτλ.

Αναμένουμε . . .

"Ότι αξίζει, πονάει (λερώνει) και είναι δύσκολο"

satyrosΜέλος
10/05/2006, 04:22:13
Φιλε Vril μετρα +2, εμένα και το ετερον ημισυ
(ενας απο τους μυριάδες λόγους αλλωστε που το ετερον μου ημισυ ειναι το ετερον μου ημισυ είναι οτι μαζι κανουμε τις αναζητησεις μας :) )

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

ImperatorΜέλος
10/05/2006, 16:45:13
Σάββατο ίσως κάποιοι να μη μπορούν,λόγω ότι μπορεί να δουλεύουν κλπ. Η Κυριακή όμως είναι η πιο ελεύθερη μέρα από πλευράς τακτικών υποχρεώσεων σχεδόν για όλους.
ΒρίλΜέλος
11/05/2006, 13:21:10
Όταν άνοιξα το τόπικ, είχα σκοπό να δείξω σε όλους μας, πόσο άγνωστος είναι ο Υμηττός σε πολλούς από μας. Άν κα δίπλα μας, για τους Αθηναίους, πόσο λίγο ασχολούμαστε τελικά με αυτόν, όπως και με τα υπόλοιπα βουνα΄της Αττικής.

Δυστυχώς, όταν εμφανιστεί κάποιος και μας αραδιάζει τις απίστευτς ιστορίες, ότι μπουρδα βγάλει απ το κεφάλι του, τρέχουμε όλοι να συμμετέχουμε. Ασχολούμαστε με πάθος με τα "μυστήρια" και δεν βλέπουμε παραπέρα. Ούτε κάν άν ευσταθούν, αυτά που μας λένε. Η δίψα, η αστείρευτη δίψα για μια άλλη "πραγματικότητα", πέρα από την πεζή και βαρετή για πολλούς, τραβά και μαγνητίζει πολλούς που θα βρεθούν στο διάβα της.

Σκέφτηκα τότε, ας ασχοληθούμε σε βάθος με τον Υμηττό. Αφήνουμε όλες αυτές τις ιστορίες για φρίκουλα στην άκρη, και ασολούμαστε με τον Υμηττό. Αυτό που βλέπουμε, και αυτό που δεν βλέπουμε, με την έννοια, ότι υπάρχουν μέρη στον Υμηττό, που εγώ πιστεύω ότι αποκλέιεται να τα γνωρίζουν όσοι διαβάζουν αυτό το τόπικ.

Θέλετε να κάνουμε ένα πείραμα ? Χωρίς καμία "ενοχή" γι αυτό που θα σας πώ. Και χωρίς καμία "ενοχή" όσοι συμμετέχετε...

Γράψτε εδώ, ποιά μέρη του Υμηττού γνωρίζετε. Ποιά έχετε δεί από κοντά, σε ποιά έχετε πάει.
Παραθέστε φωτογραφίες σας, εμπειρίες σας και αποφύγετε παντελώς οποιαδήποτε αναφορά στα "μυστήρια" που ακούσατε από τα διάφορα ράδιο αρβύλα.
Θέλω να δώ, και θέλω να δείτε, πόσα λίγα τελικά γνωρίζουμε για τον Άγνωστο Υμηττό

satyrosΜέλος
11/05/2006, 13:30:28
Φιλε Βριλ έχεις μεγάλο διίκιο! Και το πιο σωστό από όλα είναι ο καθένας να ανακαλυπτεί μόνος του τα διάφορα μερη, γιατί αν σε παει κάποιος αλλος χάνεις την αληθινη μαγεία της ανακάλυψης του μέρους.
Εγώ σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι έχω γνωρίσει τον υμηττό. αλλά για το ΄πείραμα θα αναφέρω τα σημεία που εχω επισκευτεί:

Σπηλαιο Παιανίας
Μονη Καισαριανης- Μονή Αστερίου- τρύπια εκκλησία πάνω από την μονή καισαριανής- καταβόθρες καισαριανής - Τα ερείπια της καθολικής εκκλησίας πάνω στον λόφο κοντά στην μονή καισαριανής - ευρύτερη περιοχή καλοπούλας- τον πύργο πάνω από του παπάγου, που μοιάζει με τους πύργος της μάνης - την περιοχή δίπλα από το σπηλαιοβαραθρο κορακοβουνίου- καθώς και την περιοχή ψηλά κοντά στις καιραίες μέχρι εκεί που επιτρέπεται η διέλευση.

Μπορεί να ποιάνουν 4-5 γραμμές στην οθόνη, αλλά σίγουρα δεν είναι περισσότερα απο 2% των πραγμάτων που μπορεί κανείς να δει στον Υμηττό

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

ΒρίλΜέλος
11/05/2006, 15:02:53
quote:

Φιλε Βριλ έχεις μεγάλο διίκιο! Και το πιο σωστό από όλα είναι ο καθένας να ανακαλυπτεί μόνος του τα διάφορα μερη, γιατί αν σε παει κάποιος αλλος χάνεις την αληθινη μαγεία της ανακάλυψης του μέρους.

Ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ.

Με την Πεντέλη έκανα τα εξής (τότε).
Σε κάποια μέρη με πήγε ο Τάσος (Νταβέλης), σε άλλα πήγα μόνος μου, και με ρώταγε, πώς στο $#%#@$%@ βρέθηκα εκεί....

Κανένας μας δεν ξέρει τον Υμηττό 100% και πιθανότατα δεν θα τον μάθουμε και 100%, όως και κανένα άλλο βουνό.

Μπράβο πάντως που έχεις πάει σε ολα αυτά που είπες, στην περιοχή Κορακοβουνίου. Ήξερες ότι εκεί κοντά υπάρχει στην κορυφή ένας αρχαίος πύργος, της (... βρείτε το και πείτε το), όπως και δύο γνωστά οριζόνται σπήλαια (... βρείτε το και πείτε το)...

Ωραίο παιχνίδι, ε ?

biglarryΝέο Μέλος
11/05/2006, 16:38:35
Δεν έχεις άδικο Βριλ και για αυτό είναι ίσως μια ευκαιρία για κάποιους από εμάς που δεν έχουμε "περπατήσει" και πολλά τέτοια μέρη και ας είμαι γεννημα-θρέμμα Ζωγραφιώτης. Το κακό στην όλη υπόθεση είναι πως σχεδόν ποτέ δεν είχα παρέες με τέτοια ενδιαφέροντα και το πιο κακό ότι βαρεμάρα του να πάω μόνος ήταν πιο δυνατή από τη θέληση. Για το λόγο αυτό ίσως θέλω κάποιον να με σπρώξει. Θέλω μία ώθηση στα 34 χρόνια μου. Για αυτό και επέμεινα σε μία συνάντηση από την πλευρά μου.
Περιμένω νέα . . .

"Ότι αξίζει, πονάει (λερώνει) και είναι δύσκολο"

dim.karΜέλος
11/05/2006, 18:10:10
Καλησπέρα!

Επειδή ο θεματοθέτης μας την έκανε για αυτό το ΣΚ (θα μελετήσει τις κολασμένες επιστημονικές μεθόδους ηλεκτρονικής χαρτογράφησης...) άκυρος ο Υμηττός... Σας προσκαλώ λοιπόν εγώ για μια βόλτα στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, από μια "άλλη" πλευρά... Πάρτε λοιπόν το μαγιώ σας , φαγητό, νεράκι, δύο αλλαξιές πρόχειρα παπούτσια, φωτογραφική μηχανή και στις 10.00 ξεκινάμε από την Παναγίτσα στη Βάρη (η εκκλησία στο τέρμα του δρόμου με τα βλάχικα...). Επειδή θα έχει λειτουργία θα σας περιμένω στην στάση απέναντι! Αν τελειώσουμε νωρίς και εάν έχουμε όρεξη κάνουμε κάτι θα βρούμε να κάνουμε ακόμη...

Πώς θα με γνωρίσετε; Θα είμαι ο μοναδικός ασχημομούρης με δύο παιδάκια: το γυιο μου και τη κόρη μου... Αν θέλετε και τηλέφωνο για λεπτομέρειες, μαιηλιά...

Δημήτρης

Edited by - dim.kar on 11/05/2006 18:31:00

satyrosΜέλος
11/05/2006, 23:34:36
Δευτερη φορά στο Σούνιο μέσα σε 4 μέρες; Χμμμμμ.... Γιατί όχι;

Είναι κοντά και στη Καμάριζα...χωριό Αγιο Κωνσταντίνο... ιδιαίτερο μέρος η όλη περιοχη Λαυρίου και Σουνίου..

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

13/05/2006, 21:07:19
quote:
Επειδή ο θεματοθέτης μας την έκανε για αυτό το ΣΚ (θα μελετήσει τις κολασμένες επιστημονικές μεθόδους ηλεκτρονικής χαρτογράφησης...) άκυρος ο Υμηττός...

Αληθεύει αυτό?
Ή μήπως φίλε Dim.Kar κάνεις προβοκάτσια για την εκδρομή του καπετάνιου?

Τελικά "ουδέν νεότερον από το μέτωπον"?

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "