- ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
macedon
7
Προφανώς αναφέρεσαι σε κάτι που αγνοώ παντελώς. ![]()
Ελπίζω να μην υπονοοείς ότι έφαγε καμιά εφτάρα ο Ηρακλής σήμερα.
Χμ, όχι μόλις 2....
Ο φίλος μου ο Παντελής, ο αδερφός του, ο μηχανικός μου, ένας που έχει περίπτερο στην Πολίχνη, ο κλητήρας του Προξενείου στη Νέα Υόρκη, ένας δάσκαλος που γνώρισα στη Ρόδο και η Brie Boy.
Φυσικά υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν κι άλλοι οπαδοί του Ηρακλή, αν και δεν έχουμε στοιχεία που να πιστοποιούν κάτι τέτοιο.

macedon
«Ωχ ρε συ Schwabe, δεν είπα ότι μου αρέσει και ότι επικροτώ την θέση της γυναίκας στον Χριστιανισμό, άλλο πράγμα συζητήσουμε με τον Μακεδόνα, μη μου παραθέτεις όλον τον Απόστολο Παύλο. Εκ των πραγμάτων, δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον Χριστιανισμό.»
Εξέφρασες την ικανοποίηση σου για τις ιδέες που έφερε ο εκχριστιανισμός, ειδικά σε σχέση με τα δικαιώματα των γυναικών, και σου έδωσα ορισμένα παραδείγματα που μάλλον το αντίθετο δείχνουν.
Ειλικρινά, θα ήθελα να ξέρω άραγε ΤΙ είναι αυτό που σε έκανε να εκφράζεις ικανοποίηση για τον εκχριστιανισμό όταν ταυτόχρονα δεν επικροτείς τη θέση της γυναίκας στον χριστιανισμό.....
Wie auch immer..![]()
![]()
Εντάξει Schwabe μου, ας δούμε τι ακριβώς είπα στον Μακεδόνα:
quote:
Τώρα όσον αφορά τις γυναίκες, νομίζω ότι είσαι λίγο άδικος με τον Ψηλό.
Στην τελική, πάλι καλά που απέκτησαν και ψυχή οι γυναίκες για τον Χριστιανισμό το 585 μ.Χ (στην Ρωμαϊκη Αυτοκρατορία, να εξηγούμαστε, όχι σε καμιά Μεσαιωνική Αγγλία).Σε αυτό το θέμα, μάλλον προτιμώ που εκχριστιανιστήκαμε, γιατί αν περιμέναμε από τους αρχαίους Έλληνες, έτσι όπως τους αφήσαμε τουλάχιστον, μάλλον θα ζητούσαμε ακόμη άδεια για να βγούμε από το σπίτι.
Let's face it: Η θέση των γυναικών μεχρί πρώτινος, οφείλεται απλά και μόνο στους ΑΝΤΡΕΣ του Δυτικού κόσμου, και στον απλοϊκό τρόπο που διαμόρφωσαν τις πατριαρχικές κοινωνίες, σε όποιον Θεό και αν πιστεύουν αυτές.
Λοιπόν, αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα δεν νομίζω πως είναι το ότι εγώ γουστάρω Χριστιανισμό (κάτι που γενικότερα δεν προκύπτει ως συμπέρασμα σχεδόν ποτέ από τα γραπτά μου), και πόσο μάλλον ως γυναίκας, αλλά ότι γενικότερα θεωρώ πως η θέση της γυναίκας στον Χριστιανισμό δεν χειροτέρεψε ιδιαίτερα σε σχέση με την ήδη ισχύουσα στους αρχαίους Έλληνες.
Κοινώς δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις. Αλλά δεν εννοούσα αυτό που εννόησες. ![]()
Όσον αφορά την αρχαία Ελλάδα βέβαια, δεν μπορούμε να μπούμε σε γενικεύσεις: Άλλη η θέση της γυναίκας στην Σπάρτη, άλλη στην Αθήνα, άλλη στην Κρήτη και στην Μικρά Ασία.
Γενικότερα πάντως στην συντριπτική πλειοψηφία των αρχαίων πολιτισμών η θέση της γυναίκας ήταν λίγο καλύτερη του κομοδίνου ή του σκυλιού. Ακόμη και στις μεταγενέστερες κοινωνίες που η γυναίκα μπορούσε να λάβει ανώτερα αξιώματα (π.χ. Βυζάντιο) η τυπική μέση γυναίκα παρέμενε κατώτερη του ανδρός.
Τέλος πάντων, δεν είναι όλα άσπρο μαύρο ρε παιδιά. Όλα τα κρίνουμε σε σχέση με την εποχή τους και τις συνθήκες που απατώνται.
Στην τελική τα δικαιώματα της γυναίκας, ανακαλύφτηκαν μαζί με τα υπόλοιπα ατομικά δικαιώματα, σε όλη σχεδόν την υφήλιο, κάπου 2000 χρόνια αργότερα. Τι να κάνουμε τώρα, μήνυση στους Ιουδαίους και στους αρχαίους Έλληνες που είχαν διαφορετική κοσμοαντίληψη από αυτήν των τριών τελευταίων δεκαετιών;
Όταν τέλος πάντων άλλαξε η κοινωνική θέση της γυναίκας, αυτό έγινε για καθαρά οικονομικούς και μικροπολιτικούς λόγους. Ίσως και γιατί υπήρξε και η ανάλογη κινητοποίηση των γυναικών (τότε που βγαίναμε στους δρόμους και καίγαμε τα σουτιέν μας). ![]()
Καμία επανάσταση τέτοιου είδους (και δω που τα λέμε κανενός είδους) δεν θα ξεκινούσε από κάτι τόσο συντηρητικό όσο η θρησκεία.
Κοινώς, σε μεγάλο βαθμό ήταν οι κοινωνίες που διαμόρφωσαν τον Χριστιανισμό, και όχι ο Χριστιανισμός τις κοινωνίες.
quote:
Macedon : Όχι, απλά ξεκίνησα το 1981 να μετράω τους οπαδούς του Ηρακλή. Μέχρι τώρα έχω μετρήσει 7:
Α, Αμερική έχουν πάει οι υπόλοιποι; Το ξέρα ότι κάπου θα υπήρχαν κι άλλοι!
quote:ΜΑΡΑΚΙ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΑΜΑΣΗΤΑ ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ
ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΠΟΡΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΣΗ
ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ «ΤΑΠΕΙΝΗΣ» ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΜΕ ΚΑΝΑ ΒΟΛΒΟ
ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 1500 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ ΡΟΥΦΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
ΤΟΤΕ Ο ΨΗΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΡΙΑ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΘΕΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ
ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ
ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ
νομίζω ότι και πάλι καλύφθηκα από τον Nick,πάλι!!!
χωρίς φυσικά να την βγαίνω στον Ψηλό,έτσι;συζήτηση γίνεται...
quote:
Μαράκι,
Το ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ χωράει πολύ κουβέντα.
Μη το λες τόσο εύκολα και αβίαστα, μόνο και μόνο, ίσως, γιατί το έχεις ακούσει να το λένε κάποιοι που προσπαθούν να "σφετεριστούν" τη λέξη "Έλληνας".quote:[quote]
Ναί,νομίζω ότι η λέξη "εξαναγκάστηκαν" είναι η σωστή.Απλούστατα για όλα όσα ανέφερε ο macedon.Για διωγμούς,δημεύσεις περιουσιών,φόνους,εξορίες,καταστροφές κτιρίων και αριστουργημάτων.quote:
Οι Ενετοί πάντως, 400 χρόνια επιβλήθηκαν στους Κρήτες αλλά τελικά δεν κατάφεραν να τους "εξ-ιταλίσουν".
Οι Τούρκοι, 400 χρόνια απάνθρωπης σκλαβιάς και δεν κατάφεραν να μας εκτουρκίσουν.
Τα παραπάνω δηλώνουν κάτι, έτσι δεν είναι;;
Αυτά τα γεγονότα και μόνο θα πρέπει να σε κάνουν να αναρωτηθείς και να ψάξεις τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους εμείς οι Έλληνες δεχθήκαμε το Χριστιανισμό.quote:Άλλο εκ-τουρκίζω,άλλο εξισλαμίζω.Αλλά και πάλι,οι Τούρκοι μπορεί να μην μας έκαναν μουσουλμάνους,άφησαν όμως πίσω τους-δυστυχώς-σπορά...
[quote]
Όσον αφορά τώρα για ένα άγαλμα που έχει βρεθεί με σπασμένη μύτη, πολλά πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί. Ας πούμε, ότι ένα παιδί πέρασε δίπλα του και το ακούμπησε και αυτό έπεσε και έσπασε η μύτη του.
Μην τα τσουβαλιάζεις όλα, ψάξε από μόνη σου να βρεις τι μπορεί να έχει γίνει. Πιστεύω πως είσαι αρκετά έξυπνη για να το κάνεις, και απ' ότι φαίνεται, έχεις και αρκετή όρεξη.
[quote]Δεν βρέθηκε μόνο ΕΝΑ άγαλμα με σπασμένη μύτη.Σχεδόν όλα όσα έχουν βρεθεί είχαν σπασμένη μύτη.Γιατί;Γιατί απλούστατα ο αμόρφωτος Θεοδόσιος,όσα αγάλματα δεν προλάβαινε να διαλύσει ή να θάψει,έβαζε τους προσυλητισμένους(κάτι σαν την σημερινή Λουκά ένα πράμα),να τους σπάνε τις μύτες ώστε να μην μεταδίδεται(άκουσον),δια πνοής το αρχαίο πνεύμα και η αρχαία ελληνική σκέψη!!
Είναι δυνατόν να γνωρίζεις τόσους παπάδες έτσι ώστε να έχεις σχηματίσει τη γνώμη ότι οι περισσότεροι είναι "κακοί";;
Πιστεύω πως τη γνώμη αυτή την έχεις σχηματίσει από αυτά που τα διάφορα ελεγχόμενα τηλεοπτικά κανάλια ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ μας έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς.
[quote]Δεν είμαι ούτε 10 χρονών για να μασάω ότι μου σερβίρει η τηλεόραση,ούτε το IQ μου είναι τόσο χαμηλό επίσης.Έχω την άποψη μου για τους παπάδες,από δικιά μου εμπειρία,και από εμπειρίες πολυ δικών μου ανθρώπων.Ναι,οι 7 στους 10 παπάδες είναι διεφθαρμένοι και ντροπιάζουν το ράσο τους και γενικά τον κλήρο.Αν θές έχω πααααρα πολλά περιστατικά-αποδεικτικά για να αιτιολογήθω.Αλλά πιστεύω ότι ίσως να βγαίνουμε κι εκτός θέματος σε αυτή την συζήτηση...
[quote]
Εφόσον για τη Θεία Κοινωνία έχει οριστεί αυτό το "τυπικό", γιατί κατηγορείς τους παπάδες; Κανείς δεν πρέπει να νιώθει υποχρεωμένος να κοινωνήσει. Αν όμως κάποιος νιώσει την ανάγκη να το κάνει (στην περίπτωσή μας πρόκειται για τους γονείς), τότε θα πρέπει να συμμορφωθεί με όλα τα "τυπικά" που "πάνε πακέτο".
[quote]Οι καλοί παπάδες που γνωρίζω εγώ είναι αυτοί που "σπάνε" το ανόητο πρωτόκολλο και κοινωνάνε ένα κοριτσάκι 6 χρονών,ακριβώς επειδή θεωρούν παράλογο να αρνηθούν την θεία κοινωνία σε ένα αναμάρτητο πλασματάκι.Και τι θα βάλεις ένα παιδάκι να εξομολογηθεί;
"καλέ πατερούλη,χτές έφαγα κρυφά από την μαμά μου 2 σοκολάτες ενώ εκείνη μου έιχε πει να φαω μόνο μια..."
Νομίζω ότι είναι ντροπή στον κάθε παπά,ο οποίος είναι γεμάτος αμαρτίες,να απαιτεί λόγω πρωτοκόλλου,από ένα παιδάκι να εξομολογηθεί..Κι αυτό είναι αμαρτία μεγίστη...[quote]
Η Θεία Κοινωνία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Εκκλησίας μας. Οπότε, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, όπως, ίσως, σου φαίνονται εσένα. Και εδώ, λοιπόν, μπορείς να ενημερωθείς, αν το θες φυσικά.
[quote]Όπως είπα,έχω βαπτιστεί Χ.Ο. κι έχω κοινωνήσει πολλές φορές,και τα κατηχητικά μου έχω πάει,γενικά ήμουν καλή χριστιανή.Σταμάτησα να κοινωνάω,όταν στην κηδεία του παππού μου,κι ενώ έριχνε χιόνι,ο καλός παπάς,αρνήθηκε να κοινωνήσει επειδή φορούσα παντελόνι.Ούτε ξέκωλη φούστα φορούσα,όυτε κανενα έξαλλο μπλουζάκι,σε κηδεία ήμουν!!!
Τα μοναστήρια Μαράκι, είναι ένας τόπος όπου υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί και κανόνες, όπως υπάρχουν και σε τόσους άλλους τόπους ή και κτίρια που στεγάζουν, π.χ. διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, στη χώρα μας, τα οποία ανήκουν σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
Όπως υποχρεούμαστε να έχουμε και την κατάλληλη ένδυση για να πάμε σε μια γιορτή, όταν μας καλεί ένας φίλος, άλλο τόσο είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε και την κατάλληλη ένδυση όταν πάμε κάπου όπου ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ, αλλά μας επιτρέπεται, ωστόσο, η ελεύθερη είσοδος.
Αντί, λοιπόν, να κάθομαι και να κρίνω αν είναι σωστό ή όχι, κατά τη δική μου άποψη, το να φοράω φούστα κατά την είσοδό μου σε ένα μοναστήρι, εφόσον κανείς δεν με υποχρεώνει να πάω εκεί, και εφόσον μου τη σπάει κάτι τέτοιο (να φορέσω τη φούστα), πολύ απλά και εγώ δεν πάω σε αυτό ή αυτά τα μοναστήρια.
[quote]Τα μοναστήρια στην Ελλάδα,τουλάχιστον οι μισοί από τους επισκέπτες τους(και κάτι παραπάνω),τα επισκέπτονται καθαρά ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ και ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΑ.Καθοτι ολοσδιόλου τυχαία,ειναι χτισμένα πάνω σε αρχαίους ναούς και θέατρα,ή μεσα σε σπηλαια,και γενικά σε μέρη που παρουσιάζουν ιδιαίτερο φυσικο ενδιαφέρον.Θα ήταν κρίμα να μην πάω να θαυμάσω τα χριστιανικά έργα τέχνης εξαιτίας των αυστηρών κανονισμών τους...απλά κάνουμε τις θεούσες για ενα τέταρτο...
[quote]
Το ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να εισέλθουν στο χώρο του ιερού, έχει να κάνει και αυτό με κάποιους κανόνες και δεν έχει να κάνει με το ότι η γυναίκα θεωρείται κατώτερο πλάσμα για το Χριστιανισμό.
Μη ξεχνάς πώς μια γυναίκα επιλέχτηκε για να φέρει στους ανθρώπους τον Ίδιο το Θεό. Θα μπορούσε κάλλιστα, ο Θεός, να είχε παρουσιαστεί έτσι, χωρίς την όλη διαδικασία της σύλληψης και γέννησής Του.
Ο Θεός, σύμφωνα με της Δημιουργία, έπλασε τη γυναίκα από το πλευρό του Αδάμ και όχι από κάποιο άλλο μέρος του σώματός του. Αυτό σημαίνει πως την έθεσε στο ίδιο επίπεδο με τον άνδρα, ούτε παρακάτω, ούτε παραπάνω από αυτόν!!
[quote]Θέλεις να πείς ότι τα κείμενα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης δεν ειναι μισογύνικα,γραμμένα για πατριαρχικές κοινωνίες;Και φυσικά όταν γίνεται τέτοια συζήτηση,ακούγεται η ίδια ατάκα : ο Θεός διάλεξε γυναίκα να φέρει τον Υιό του στον κόσμο κτλ.
Και ποιός μου λέει αγαπητέ Ψηλέ,ότι ο Αδάμ δεν γεννήθηκε από την Εύα,ως φυσικού των γυναικών;Γιατί να γίνει το αφύσικο και να γεννηθεί γυναίκα από τον άντρα;[quote]
Είναι αυτό που είπα πιο πάνω. Λες και εσύ όσα έχεις ακούσει από την τηλεόραση.
Δεν αμφιβάλλω πως έγιναν κάποια γεγονότα. Όχι όμως στο εύρος και την έκταση που θέλουν, ντε και καλά, να μας πείσουν τα κανάλια.
[quote]Είχαμε έναν πολύ καλό θεολόγο στο γυμνάσιο που τύγχανε να είναι και παπάς.Όλες κοντέψαμε να δηλώσουμε άθεες για να ξεφύγουμε από τα νύχια του καλού "παππούλη"...Ευτυχώς έφυγε...
Δεν είναι κάποια γεγονότα μόνο.Είναι πολλά και επαναλαμβάνω,δεν τρέφομαι μόνο με ότι πετάει η τηλεόραση.Δεν είναι λίγοι οι γνωστοί μου που είχαν το "προνόμιο"(γιατί οι γυναίκες φυσικά μόνο από μακριά το βλέπουν) να πάνε στο Άγιο Όρος και να πούνε ότι στα εκεί μοναστήρια γίνονται τα απίστευτα όργια..Αυτά τα λένε και στις ειδήσεις,αλλά φυσικά η τηλεόραση λέει ψέματα;πάλι;συνέχεια ψέματα;[quote]
Δυστυχώς, υπάρχουν και ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις κληρικών που δεν τιμούν το ράσο τους.
Πρέπει εμείς, στο όνομά τους, να καταδικάσουμε ολόκληρη το Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας;;
[quote]Αγαπητέ ψηλέ,δυστυχώς,είναι πολλοί εκείνοι που δεν τιμούν το ράσο τυς.και ναι,είναι τοσοι πολλοί που δυσφημούν και την χώρα μας και το ράσο τους.κλέφτες,αρχαιοκάπηλοι(ακόμα και με χριστιανικές αρχαιότητες),παιδόφιλοι,μπήχτες,ψεύτες,φιλάργυροι.(για να μην αναφερθώ στους καταζητούμενους που πάνε και γίνονται μοναχοί σε διάφορα μοναστήρια για να γλυτώσουν από την φυλακή και μόνο μοναστικό βίο δεν κάνουν),είναι πολλά τα λουλούδια του κλήρου μας...Τελικά θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερο face control για να γίνει κάποιος παπάς...
Edited by - Ψηλός on 03/11/2006 18:03:28
quote:
Μαράκι,
Το ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ χωράει πολύ κουβέντα.
Μη το λες τόσο εύκολα και αβίαστα, μόνο και μόνο, ίσως, γιατί το έχεις ακούσει να το λένε κάποιοι που προσπαθούν να "σφετεριστούν" τη λέξη "Έλληνας".quote:
Ναί,νομίζω ότι η λέξη "εξαναγκάστηκαν" είναι η σωστή.Απλούστατα για όλα όσα ανέφερε ο macedon.Για διωγμούς,δημεύσεις περιουσιών,φόνους,εξορίες,καταστροφές κτιρίων και αριστουργημάτων.[quote]
Οι Ενετοί πάντως, 400 χρόνια επιβλήθηκαν στους Κρήτες αλλά τελικά δεν κατάφεραν να τους "εξ-ιταλίσουν".
Οι Τούρκοι, 400 χρόνια απάνθρωπης σκλαβιάς και δεν κατάφεραν να μας εκτουρκίσουν.
Τα παραπάνω δηλώνουν κάτι, έτσι δεν είναι;;
Αυτά τα γεγονότα και μόνο θα πρέπει να σε κάνουν να αναρωτηθείς και να ψάξεις τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους εμείς οι Έλληνες δεχθήκαμε το Χριστιανισμό.
[quote]Άλλο εκ-τουρκίζω,άλλο εξισλαμίζω.Αλλά και πάλι,οι Τούρκοι μπορεί να μην μας έκαναν μουσουλμάνους,άφησαν όμως πίσω τους-δυστυχώς-σπορά...
[quote]
Όσον αφορά τώρα για ένα άγαλμα που έχει βρεθεί με σπασμένη μύτη, πολλά πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί. Ας πούμε, ότι ένα παιδί πέρασε δίπλα του και το ακούμπησε και αυτό έπεσε και έσπασε η μύτη του.
Μην τα τσουβαλιάζεις όλα, ψάξε από μόνη σου να βρεις τι μπορεί να έχει γίνει. Πιστεύω πως είσαι αρκετά έξυπνη για να το κάνεις, και απ' ότι φαίνεται, έχεις και αρκετή όρεξη.
[quote]Δεν βρέθηκε μόνο ΕΝΑ άγαλμα με σπασμένη μύτη.Σχεδόν όλα όσα έχουν βρεθεί είχαν σπασμένη μύτη.Γιατί;Γιατί απλούστατα ο αμόρφωτος Θεοδόσιος,όσα αγάλματα δεν προλάβαινε να διαλύσει ή να θάψει,έβαζε τους προσυλητισμένους(κάτι σαν την σημερινή Λουκά ένα πράμα),να τους σπάνε τις μύτες ώστε να μην μεταδίδεται(άκουσον),δια πνοής το αρχαίο πνεύμα και η αρχαία ελληνική σκέψη!!
Είναι δυνατόν να γνωρίζεις τόσους παπάδες έτσι ώστε να έχεις σχηματίσει τη γνώμη ότι οι περισσότεροι είναι "κακοί";;
Πιστεύω πως τη γνώμη αυτή την έχεις σχηματίσει από αυτά που τα διάφορα ελεγχόμενα τηλεοπτικά κανάλια ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ μας έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς.
[quote]Δεν είμαι ούτε 10 χρονών για να μασάω ότι μου σερβίρει η τηλεόραση,ούτε το IQ μου είναι τόσο χαμηλό επίσης.Έχω την άποψη μου για τους παπάδες,από δικιά μου εμπειρία,και από εμπειρίες πολυ δικών μου ανθρώπων.Ναι,οι 7 στους 10 παπάδες είναι διεφθαρμένοι και ντροπιάζουν το ράσο τους και γενικά τον κλήρο.Αν θές έχω πααααρα πολλά περιστατικά-αποδεικτικά για να αιτιολογήθω.Αλλά πιστεύω ότι ίσως να βγαίνουμε κι εκτός θέματος σε αυτή την συζήτηση...
[quote]
Εφόσον για τη Θεία Κοινωνία έχει οριστεί αυτό το "τυπικό", γιατί κατηγορείς τους παπάδες; Κανείς δεν πρέπει να νιώθει υποχρεωμένος να κοινωνήσει. Αν όμως κάποιος νιώσει την ανάγκη να το κάνει (στην περίπτωσή μας πρόκειται για τους γονείς), τότε θα πρέπει να συμμορφωθεί με όλα τα "τυπικά" που "πάνε πακέτο".
[quote]Οι καλοί παπάδες που γνωρίζω εγώ είναι αυτοί που "σπάνε" το ανόητο πρωτόκολλο και κοινωνάνε ένα κοριτσάκι 6 χρονών,ακριβώς επειδή θεωρούν παράλογο να αρνηθούν την θεία κοινωνία σε ένα αναμάρτητο πλασματάκι.Και τι θα βάλεις ένα παιδάκι να εξομολογηθεί;
"καλέ πατερούλη,χτές έφαγα κρυφά από την μαμά μου 2 σοκολάτες ενώ εκείνη μου έιχε πει να φαω μόνο μια..."
Νομίζω ότι είναι ντροπή στον κάθε παπά,ο οποίος είναι γεμάτος αμαρτίες,να απαιτεί λόγω πρωτοκόλλου,από ένα παιδάκι να εξομολογηθεί..Κι αυτό είναι αμαρτία μεγίστη...[quote]
Η Θεία Κοινωνία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Εκκλησίας μας. Οπότε, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, όπως, ίσως, σου φαίνονται εσένα. Και εδώ, λοιπόν, μπορείς να ενημερωθείς, αν το θες φυσικά.
[quote]Όπως είπα,έχω βαπτιστεί Χ.Ο. κι έχω κοινωνήσει πολλές φορές,και τα κατηχητικά μου έχω πάει,γενικά ήμουν καλή χριστιανή.Σταμάτησα να κοινωνάω,όταν στην κηδεία του παππού μου,κι ενώ έριχνε χιόνι,ο καλός παπάς,αρνήθηκε να κοινωνήσει επειδή φορούσα παντελόνι.Ούτε ξέκωλη φούστα φορούσα,όυτε κανενα έξαλλο μπλουζάκι,σε κηδεία ήμουν!!!
Τα μοναστήρια Μαράκι, είναι ένας τόπος όπου υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί και κανόνες, όπως υπάρχουν και σε τόσους άλλους τόπους ή και κτίρια που στεγάζουν, π.χ. διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, στη χώρα μας, τα οποία ανήκουν σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
Όπως υποχρεούμαστε να έχουμε και την κατάλληλη ένδυση για να πάμε σε μια γιορτή, όταν μας καλεί ένας φίλος, άλλο τόσο είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε και την κατάλληλη ένδυση όταν πάμε κάπου όπου ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ, αλλά μας επιτρέπεται, ωστόσο, η ελεύθερη είσοδος.
Αντί, λοιπόν, να κάθομαι και να κρίνω αν είναι σωστό ή όχι, κατά τη δική μου άποψη, το να φοράω φούστα κατά την είσοδό μου σε ένα μοναστήρι, εφόσον κανείς δεν με υποχρεώνει να πάω εκεί, και εφόσον μου τη σπάει κάτι τέτοιο (να φορέσω τη φούστα), πολύ απλά και εγώ δεν πάω σε αυτό ή αυτά τα μοναστήρια.
[quote]
Τα μοναστήρια στην Ελλάδα,τουλάχιστον οι μισοί από τους επισκέπτες τους(και κάτι παραπάνω),τα επισκέπτονται καθαρά ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ και ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΑ.Καθοτι ολοσδιόλου τυχαία,ειναι χτισμένα πάνω σε αρχαίους ναούς και θέατρα,ή μεσα σε σπηλαια,και γενικά σε μέρη που παρουσιάζουν ιδιαίτερο φυσικο ενδιαφέρον.Θα ήταν κρίμα να μην πάω να θαυμάσω τα χριστιανικά έργα τέχνης εξαιτίας των αυστηρών κανονισμών τους...απλά κάνουμε τις θεούσες για ενα τέταρτο...
[quote]
Το ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να εισέλθουν στο χώρο του ιερού, έχει να κάνει και αυτό με κάποιους κανόνες και δεν έχει να κάνει με το ότι η γυναίκα θεωρείται κατώτερο πλάσμα για το Χριστιανισμό.
Μη ξεχνάς πώς μια γυναίκα επιλέχτηκε για να φέρει στους ανθρώπους τον Ίδιο το Θεό. Θα μπορούσε κάλλιστα, ο Θεός, να είχε παρουσιαστεί έτσι, χωρίς την όλη διαδικασία της σύλληψης και γέννησής Του.
Ο Θεός, σύμφωνα με της Δημιουργία, έπλασε τη γυναίκα από το πλευρό του Αδάμ και όχι από κάποιο άλλο μέρος του σώματός του. Αυτό σημαίνει πως την έθεσε στο ίδιο επίπεδο με τον άνδρα, ούτε παρακάτω, ούτε παραπάνω από αυτόν!!
[quote]
Θέλεις να πείς ότι τα κείμενα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης δεν ειναι μισογύνικα,γραμμένα για πατριαρχικές κοινωνίες;Και φυσικά όταν γίνεται τέτοια συζήτηση,ακούγεται η ίδια ατάκα : ο Θεός διάλεξε γυναίκα να φέρει τον Υιό του στον κόσμο κτλ.
Και ποιός μου λέει αγαπητέ Ψηλέ,ότι ο Αδάμ δεν γεννήθηκε από την Εύα,ως φυσικού των γυναικών;Γιατί να γίνει το αφύσικο και να γεννηθεί γυναίκα από τον άντρα;
[quote]
Είναι αυτό που είπα πιο πάνω. Λες και εσύ όσα έχεις ακούσει από την τηλεόραση.
Δεν αμφιβάλλω πως έγιναν κάποια γεγονότα. Όχι όμως στο εύρος και την έκταση που θέλουν, ντε και καλά, να μας πείσουν τα κανάλια.
[quote]
Είχαμε έναν πολύ καλό θεολόγο στο γυμνάσιο που τύγχανε να είναι και παπάς.Όλες κοντέψαμε να δηλώσουμε άθεες για να ξεφύγουμε από τα νύχια του καλού "παππούλη"...Ευτυχώς έφυγε...
Δεν είναι κάποια γεγονότα μόνο.Είναι πολλά και επαναλαμβάνω,δεν τρέφομαι μόνο με ότι πετάει η τηλεόραση.Δεν είναι λίγοι οι γνωστοί μου που είχαν το "προνόμιο"(γιατί οι γυναίκες φυσικά μόνο από μακριά το βλέπουν) να πάνε στο Άγιο Όρος και να πούνε ότι στα εκεί μοναστήρια γίνονται τα απίστευτα όργια..Αυτά τα λένε και στις ειδήσεις,αλλά φυσικά η τηλεόραση λέει ψέματα;πάλι;συνέχεια ψέματα;
[quote]
Δυστυχώς, υπάρχουν και ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις κληρικών που δεν τιμούν το ράσο τους.
Πρέπει εμείς, στο όνομά τους, να καταδικάσουμε ολόκληρη το Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας;;
[quote]
Αγαπητέ ψηλέ,δυστυχώς,είναι πολλοί εκείνοι που δεν τιμούν το ράσο τυς.και ναι,είναι τοσοι πολλοί που δυσφημούν και την χώρα μας και το ράσο τους.κλέφτες,αρχαιοκάπηλοι(ακόμα και με χριστιανικές αρχαιότητες),παιδόφιλοι,μπήχτες,ψεύτες,φιλάργυροι.(για να μην αναφερθώ στους καταζητούμενους που πάνε και γίνονται μοναχοί σε διάφορα μοναστήρια για να γλυτώσουν από την φυλακή και μόνο μοναστικό βίο δεν κάνουν),είναι πολλά τα λουλούδια του κλήρου μας...Τελικά θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερο face control για να γίνει κάποιος παπάς...